Heb je last van emotionele klachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
* angst en onzekerheid;
woede;
* schelden;
* heimwee;
* schaamte;
* je hart volgen;
* verlegenheid;
* houden van jezelf;
* het Assepoester-complex;
* bewustwording;
* pesten;
* loslaten, opruimen en weggooien;
* seksualiteit in evenwicht;
* humor;
* keuzestress;
* verlies van een dierbare;
* wanneer je niet geloofd wordt;
* conflicten;
* jezelf vergeven;
* dankbaarheid;
* loslaten;
* zorgen over je zieke naaste;
* emoties;
* zichtbaar worden;
* de 5 minuten super truc;
* spanning loslaten;
* intuïtie;
* de toets van goedkeuring;
* eenzaamheid;
* muziek als dagelijkse voeding;
* wat mensen werkelijk willen;
* wie geef je de schuld?
vitamine D;
* seksualiteit, hoe vrij ben jij? 
eelt op je voeten of op je ziel.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Emotionele klachten — 197 reacties

 1. Hallo,
  Ik heb ook vele jeugdtrauma’s opgelopen. De gesprekstherapie, die ik volg voor meer zelfvertrouwen, helpt me ook heel erg hard om deze trauma’s te verwerken. Maar ik ben zeer blij dat ik de MIR-Methode leren kennen heb. Het helpt me een handje om het verdriet dat ik soms heb om te zetten in positieve dingen. Ik probeer het goede te zien en hoop al zeer lang dat de kwetsuren zullen genezen.
  Dank voor de steun, die de MIR-Methode kan brengen.
  De Groetjes, Agnes

 2. Ik heb vele jeugdtrauma’s. Door mijn donkere huidskleur en mijn anders zijn (kom uit een kunstenaarsfamilie en zat op de balletschool) heb ik erg veel nare dingen meegemaakt.
  Veel over gepraat en verwerkt alhoewel het ”er niet bij horen” nog weleens kan opspelen.
  Overigens vind ik de MIR-Methode fantastisch en doe hem al bijna 4 maanden 2 x per dag.
  Voel me heel veel beter, zelfs de problemen met mijn hart.
  By the way: volgens mij is dat gezegde niet van Marianne Williamson, maar van Nelson Mandela. Ik heb het voor een theaterproductie gebruikt. Liefs Manja

 3. Ik doe de MIR-Methode sinds dec ’13 en wat ik vooral merk is dat ik eindelijk (!) durf te zeggen als een ander mij kwetst. Deze week zelfs 2 x mijn mond open gedaan en het voelde……geweldig! Ik was nergens bang voor. Ik ben voor het gekwetste kind in mijzelf opgestaan en dat voelt heel goed!

 4. Mooi hoe je het hele proces over pesten opschrijft Mireille en dank voor deze fijne methode.
  Ik heb eind vorig jaar de MIR-Methode bij mezelf gedaan en voelde alle energie terugkomen die ik van heel vroeger herkende. Ben zelf veel gepest.

 5. Ik wilde de mail, met het artikel over pesten, net in het mapje ‘later lezen’ klikken toen ik dacht: waarom niet nu? Ik ben blij dat ik het gelezen heb. Dit sluit precies aan bij een gebeurtenis (gepest worden door een onderwijzer op de lagere school) die ik momenteel aan het loslaten ben. Het helpt mij erg om te erkennen hoeveel pijn en verdriet het me heeft gedaan. Ik wil me niet ‘zwak’ voelen dus dat wil ik wegstoppen. Maar ik mag het wel voelen. En ook zien dat die onderwijzer zelf ook zijn issues had en dat het niet aan mij persoonlijk hoeft te liggen maar meer om wat ik aan onzekerheid bij hem opriep. Het helpt om er zo naar te kijken. Door dagelijks de MIR-Methode te doen voel ik meer kracht in mezelf. Ik snap het niet, maar dat hoeft ook niet. Het is er en dat is enorm fijn! Dank!

 6. Dag Mireille,
  Eind december ben ik met de MIR-Methode begonnen en ik was heel benieuwd wat het met me zou doen. Lichamelijk merkte ik niet veel, het enige was dat er in het begin wat eczeem opkwam. Geestelijk merk ik echter meer. Het gaat heel subtiel, maar het lijkt of ik veel losser kom te staan ten opzichte van de mensen om me heen. Trek me veel minder aan van wat ze van me vinden. En inderdaad, ik ben vroeger ook gepest. Was het gevoelige type, dus trok me terug. Dan maar alleen, heel herkenbaar. En dat is inderdaad toch iets wat ik graag wil overwinnen. Want het lijkt een oplossing, maar dat is het niet. Het maakt je eenzaam. Dank voor je prachtige methode.
  Groetjes,
  Corrie

 7. Vandaag 41 jaar geworden! Sinds sept’13 doe ik trouw de MIR-Methode. Ik dans, zing en voel me vrijer en sterker met de dag! Ook ik ben gepest, omdat ik “anders” was. Lang leve de MIR-Methode!

 8. Prachtig! Ik ben heel blij met de MIR-Methode. Ga deze week voor het eerst zonder echte angst een presentatie houden voor 40 externe mensen. Ik voel dat dit goed zal gaan.

 9. Wat fijn deze tips, Mireille. Dank hiervoor. Ik ben nu ongeveer 4mnd. met de MIR-Methode bezig en kom tot veel inzichten, vooral het kind in mij heeft het zwaar gehad, maar vind het heel fijn dat ik m’n ouders beter begrijp en van ze houd. In dansen heb ik altijd veel plezier gehad en me helemaal uit kunnen leven. Ga ik vaker doen. Mijn poes, Floor knapt zienderogen op en het gebruik van insuline daalt, heerlijk… maakt me zo blij. Liefde en inzicht bij mijn kinderen en tussen ons groeit. Ik ben een rijk mens.

 10. Dank je wel Mireille voor je lieve geschenk en begeleiding.
  Ik doe de MIR-Methode nu al verschillende maanden en voel geleidelijk aan dat de laagjes eelt weggegomd worden; ben er nog niet, door mijn hooggevoeligheid en autistische trekjes heb ik het vroeger heel moeilijk gehad en ook nu nog voel ik me af en toe een vreemde op deze wereld.. toch gaat het beter!

 11. Ik ben nog maar net va het weekend bezig met nr 5 en 7 en tot mijn verbazing zit er steeds een zin van vroeger in mij hoofd, waarvan ik nu pas begrijp hoe een enorme impact deze in mijn leven heeft. Ik ben Helderwetend en als kind van zo’n jaar of 12 probeerde ik mijn mam te vertellen hoe het precies was. Haar reactie: ‘Wat denk jij nu te weten snotneus’ waarna ik dacht, ja dat weet ik eigenlijk ook helemaal niet, waarna ik het allemaal maar opgeborgen heb en mezelf eigenlijk maar raar vond! En nu dus deze zin uit de catacomben opgevist, bijzonder dank je wel voor de MIR-Methode!

 12. Wow Mireille, wat een geweldige posts toch elke week. Ga zeker die 7 coachvragen doen. Ben nu bijna 9 weken bezig met de MIR-Methode en mijn transformatie is verbluffend voor mij. Sinds 4 jaar weet ik dat ik autistisch ben, wat een opluchting; daarom werd ik gepest (mijn hele jeugd), daarom was ik anders, daarom begreep ik dingen niet, daarom ……… ect ect. Veel trauma’s opgebouwd, ook in mijn leven met en in een paranoïde/schizofrenide gezin met zelfmoordpoging met 12 jaar. Wat een rot leven, maar toch vastbesloten een healing voor mijzelf te vinden. Die heb ik nu eindelijk gevonden! Was al enorm happy met mijn 5 bijna volwassen kinderen, maar wat een vreugde mag ik nu ervaren door die MIR-Methode! Mijn trauma’s lijken weg te smelten, ik hou van mijzelf en van de wereld. Ineens zie ik de schoonheid van de hele wereld en iedereen. Ik zing nu iedere dag mijn eigen “gekke” liedjes, ben ineens een inspirator voor andere, ondanks dat ik een “kluizenaar” ben. How cool is that! Door mijn enthousiasme sinds 4 weken ook begonnen met mijn hond Dottie, MIR-Methode op afstand met toestemming van Engelse vriend in Spanje met gezondheidsproblemen En niet houden van zichzelf. Zowel lijkt Dottie zich blijer te voelen, ook Dave is meer positiever en in minder pijn. Amazing! Heb MIR-Methode inmiddels in Spanje aanbevolen en aan Zwitserse en Engelse vrienden. Heb die vrienden ooit overgehouden aan mijn overlevingstijd in de afgelopen 50 jaar. Zij zijn mijn grootste leraren, want ik zou dat nooit hebben meegemaakt als ik eerder wist van mijn autisme. NU hoef ik niet meer te overleven en kan accepteren en houden van die “geweldige” persoon die ik, en allemaal zijn we die geweldige persoon, ben en altijd al was toen ik hier op aarde kwam. Zelfs met mijn autisme, lijkt het beter te gaan. Begrijp ineens meer, zie meer dan alleen mijn eigen wereld, socialer en veel minder gefocused op futiliteiten, zoals “tijd is tijd”,”afspraak is afspraak”, alles van te voren willen weten, ect, ect, ect. Bedankt Mireille en helpers. Een zeer dankbare Jeanine en 5 dankbare kids, die hun moeder meer en meer zien opbloesemen en onvoorwaardelijk van mij houden. Hoe rijk ben ik!! 🙂

 13. Mijn leven zit in een stroomversnelling, voel mij krachtiger, liefdevoller op weg naar een nieuwe fase in mijn leven.
  Door mijn breuk en herstel in het revalidatie centrum kom je zoveel pijn en mensen tegen die het geloof en de kracht in zichzelf verloren hebben, en ondanks alles heb ik mensen de moed, de kracht en liefde gegeven, wat je geeft aan anderen krijg dubbel en dik terug ..en dat voelt zo goed en geeft je zelf een boost in het leven.
  Wat je van je van je leven maakt ligt in jou verborgen alleen je moet je het de kans geven te laten openbloeien en dan zal je leven, je diepste zelf je doen stralen, je zal dankbaar zijn om iedere dag weer in liefde te delen en te beleven.
  De MIR-Methode kwam niet zomaar op mijn weg, het had een boodschap die mij de de kracht gaf om mezelf weer te vinden,
  Bedankt lieve mensen dat je mijn leven binnenwandelde !
  Ik ga door iedere dag opnieuw !

 14. Hallo Mireille,
  Sinds oktober 2013 ben ik bezig met de MIR-Methode, en ben me weer steeds beter en zelfbewuster gaan voelen. Steeds als er heftige veranderingen plaatsvonden in mijn leven, raakte ik in onbalans. Blijf de MIR-Methode doen en ga ook de 7 krachtige coachvragen doen. Ben erg benieuwd en zal je ook hiervan op de hoogte brengen. Heb volgens mij best nog wat blokkades, ondanks dat ik me stukken beter ben gaan voelen blijf ik er toch mee door gaan. Ook voor die 2x broodnodige rust in te bouwen voor jezelf per dag! :-))

  Reageer ↓

 15. Hoi Mireille
  Ik doe de MIR-Methode sinds 6 december 2013.
  Ik ben al jaren een ontzettend slechte slaapster. Sinds eind december begint het te veranderen. Ik heb sindsdien al 3 x 4 nachten achter elkaar doorgeslapen. Een wonder!
  En ik merk dat ik krachtiger wordt, ben minder tobberig. Dus je snapt wel dat ik voorlopig doorga met deze fantastische methode.
  Groetjes Marjo

 16. Hartelijk bedankt Mireille, ik vind het zo aardig dat je dit voor iedereen die wil beschikbaar stelt. Ik heb de MIR-Methode in een blad bij de tandarts gelezen en wist meteen dat dit iets voor mij was. Sindsdien heeft het me veel nieuwe inzichten en rust in mezelf gebracht. Daardoor kon ik weer dingen doen die bij mij passen en die ik ook weer door kan geven. Ik leer er veel van hoe Mireille haar goedheid doorgeeft :)Heerlijk om hieraan mee te kunnen doen!

 17. Hallo, doe al een tijdje MIR-Methode. Ben heel blij hiermee kan alles een plekje geven.
  Ben er nog niet, maar het is een steun voor mij. Krijg meer zelfvertrouwen en de angsten zijn ook minder. Ben weer onder de mensen en durf meer. Ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen.
  Groetjes Rachel

 18. Ik ben met de MIR-Methode bezig en heb er inmiddels 2 mnd opzitten. In het begin merkte ik niet zoveel. Ik ben toch door gegaan. Toen kwamen mijn klachten naar boven zoals hoofdpijn, moeheid, sterk ruikende urine en irritatie naar mijn man toe. Daar ik chemo heb gehad, 5 jaar geleden, dacht ik als er nog iets van in mijn lichaam zit wil ik er dat ook uit hebben. Ik ben dus door gegaan. Er is kwaadheid naar boven gekomen, toen dacht ik echt van het werkt!! Ik voel me nu wat beter en ga de 3 mnd afmaken. Ik ben hier echt blij mee. Ben ook benieuwd hoe het op langer termijn gaat doen.
  Dank, dank, dank. Margriet.

 19. Ik doe de MIR-Methode nu een aantal maanden en merk dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik ben ontspannender en relaxter. Mijn omgeving vind mij liever en zachter geworden. Iemand die niet meer direct in de verdediging gaat, maar eerst de situatie op zich in laat werken en daarna pas reageert of de bal terugkaatst en dat voelt een stuk beter! Anderen hebben soms een reactie die meer over de ander, dan over mijzelf zegt, dat realiseer ik me nu ook en daardoor voel ik me ook niet langer ‘aangevallen’.

 20. Dank voor iedere keer weer informatie over het een en ander.
  Ik doe de MIR-Methode regelmatig en voel me sterker en zelfverzekerder zijn.
  En deze extra mails laten het ‘leven’…steeds weer alert zijn.
  En dat ZO MAAR!!!! Hartelijk dank daarvoor!!! Marian

 21. Hallo, ik ben een man van 52 jaar oud. Ik ben opgevoed door overbezorgde ouders. Doe sinds 19 december MIR-Methode en merk dat ik onafhankelijker word en veel meer energie in het huishouden steek dan voorheen!

 22. Ik doe de MIR-Methode al 4 weken. Ik voel me rustiger en sterker erdoor. Ik merk wel dat mijn partner steeds meer tegen me gaat schelden en mij lelijker gaat behandelen dan eerst al het geval was. Of hij het onbewust voelt dat ik me beter ga voelen. Als ik dan weer van slag ben dan doe ik de MIR-Methode weer zodat ik mij weer rustig ga voelen.

 23. Ik ben erg beschermd opgevoed en dacht dat anderen meer te zeggen hebben dan ik. Nu kom ik erachter dat ik zelf waardevol ben, zoals ik ben. Ik hoef niet aan voorwaarden van anderen te voldoen. De MIR-Methode helpt mij een stap verder in loslaten van andermans meningen en vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik bepaal nu mijn eigen leven. Dat voelt zo goed!

 24. Heb zeker lang last gehad van het Assepoester-complex. Liet me altijd graag leiden, onzeker. Ik doe de MIR-Methode nu 3 maanden. De laatste tijd krijg ik veel complimenten, vooral in groepen, waar ik aan deel neem.
  Dat ik er goed uit zie en dat ik goede vragen, opmerkingen maak.
  Vanochtend belde er zelfs iemand op om mijn mening te vragen over haar verzorgde middag, geeft me een goed gevoel. Ik ga nog zeker een maand door met de MIR-Methode.

 25. Heb vanmorgen een workshop bijgewoond en dit was een openbaring voor me. Doe nu een week of zes de MIR-Methode, ben hierdoor door een diep dal gegaan en dicht bij me zelf gekomen. Dank je wel voor deze methode.

 26. Lieve Mireille
  Ik reageer, omdat ik heel blij ben met de nieuwsbrief, waarin je iedere keer een item uitlegt. Heel graag wil ik dit blijven ontvangen. Ik doe nu de 4 maanden rit. Er komen overtuigingen los, die ik niet meer hoef te gebruiken. Het werkt bevrijdend en voelt als dankbaar!

 27. Ik doe nu bijna 4 maanden de MIR-Methode. Dit in overleg met jullie, er was heel wat ”werk” aan de winkel met mezelf! Ik merk dat ik steeds meer één word met mezelf, de MIR-Methode dagelijks doen geeft me ook rust en vertrouwen. Hartelijke Groet Suzan

 28. Ik ben nu 5 weken bezig met MIR-Methode en heb er al zoveel voordeel van. Ben veel rustiger en vooral heel sterk het gevoel van ik mag er ook zijn. Heb veel meer kracht van binnen uit. Dit is na mijn burn out geen overbodige luxe. Ik heb het gevoel dat het leven weer terug komt in mij!

 29. De MIR-Methode heb ik gedaan, een 2-tal jaren geleden en deze heeft het stilstaande water waarin ik baadde, laten bewegen tot kabbelende vooruitgang, waarna het een aangename stroom is geworden, tot de juiste breedte waar ik kan mee omgaan.
  Ik heb de MIR-Methode (soms met enige aandrang omdat ik er zelf in geloofde) aan anderen doorgegeven en ook zij ondervonden nadien een merkelijke vooruitgang binnen hun eigen leventje

 30. Het werkt echt geweldig. Ben eerst door een heel diep dal gegaan om uiteindelijk weer bij mij zelf te komen. Klopt precies zoals jij het omschrijft. Hoop dat er nog heel veel mensen aan overgaan om hun leven weer op rust en orde te krijgen. Hartelijk dank Mireille, lieve groetjes marie-Louise .

 31. Ja, ik merk duidelijk verschil in situaties naar anderen toe, waar ik voorheen op zou reageren. Maar nu zeg ik niets of kaats de bal terug! Ben nu 3 mnd bezig met de MIR-Methode.

 32. Of het nu komt door de MIR-Methode???? Dit jaar heb ik beide Kerstdagen en Oud en Nieuw gasten en bezoek gehad. Alles voor het diner en hapjes etc. zelf gemaakt, alleen de kerstboom opgetuigd en…. totaal geen stress ervaren. Ik kijk met veel plezier terug op een gezellige tijd en voel me prima.
  Dus, dank voor je hulp met de MIR-Methode. Ik weet het, ik moet het wel zelf doen, maar zonder dat ik de 9 affirmaties aangereikt had gekregen, had ik er niet van geweten.

 33. Na een beroerde periode wil ik graag mijn eigen leven leiden en niet meer mijzelf verwaarlozen, om er alleen voor anderen te zijn.. ben nu 4 maanden bezig om 2x daags de 9 stappen te blijven volhouden en ik ga mij er steeds sterker door voelen.
  bedankt dat dit op mijn pad is gekomen.

 34. Hallo Mireille,
  Sinds 19 december doe ik de 9 stappen van de MIR-Methode. Het voelt zo goed! Ik kom in balans, en ik ben veel liever voor mezelf. Mijn goede voornemen voor 2014 is in ieder geval door te gaan met de MIR-Methode! Daarbij ga ik proberen met behulp van plaatjes me bewust te worden van mijn nerveuze handelingen (nagels bijten). Ik wil ook leren kalm te blijven en minder reactief te zijn en in m’n kracht te staan!
  Lieve groet

 35. De MIR-Methode doet iets met je op een heel diep niveau, het brengt je in contact met je essentie. Het lijkt niet spectaculair in 1e instantie, maar merk dat ik in mijn eigen kracht ben komen te staan. Ik ben nu integer naar mezelf toe, waar ik eerder nogal eens over mijn grenzen liet komen. Dat is pure winst. Het werkt steeds dieper door in mijn dagelijks leven. Ik ben afgelopen september begonnen. Voor zover er sprake is van een ‘goed voornemen’ denk ik vooral aan dankbaar zijn, het gevoel van pure vreugde willen voelen en ervaren, ondanks wat er allemaal om me heen plaatsvindt.
  Groeten Mireille en dank voor het delen van je methode, iedereen een fantastisch 2014 toegewenst!

 36. Lieve Mireille,

  Ik schrijf niet mijn naam, maar ‘nieuw meisje’. Dat komt omdat mijn oude naam niet meer past voor mijn gevoel. Misschien komt het wel weer terug, maar ik ben op het moment aan het opnieuw ‘geboren’ worden.
  Ik ben boven de 40 en heb een zeer traumatische jeugd gehad met geestelijke mishandeling, fysieke en geestelijke verwaarlozing en treiteren binnen het gezin door beide ouders en broer. Geen veiligheid, geen zekerheid, geen geborgenheid, niets van dat. Alleen maar de buitenkant, die was belangrijk. En zo goed mogelijk presteren.
  Ik ben bezig met een psycholoog om voor de tweede keer in mijn leven een grote schoonmaakbeurt te doen. Dat gaat erg goed. Ik ontdekte de MIR-Methode onlangs en ben er erg blij mee. De MIR-Methode geeft me plek in de wereld, ik sta en geef mezelf de opdrachten in liefde. De ene keer reageer ik wel fysiek , de andere keer niet.
  In het totaal werk ik dus aan een ommekeer van mijn zelfbeeld, dat door alle waardeloze dommigheid uit mijn jeugd helemaal verknipt is. Ik voel hoe ik heel, de combinatie van therapie en MIR-Methode is van onschatbare waarde.

  Concrete en korte beschrijving van mijn ‘resultaat’ (want ik ben er nog lang niet): ik kan door de MIR-Methode leren loslaten. Dat betekent dat ik niet meer zo hoef te vechten ’tegen’ de wereld maar de wereld gewoon kan laten waar die is. Ik mag langzamerhand gewoon ‘zijn’ en als bonus zien dat ik eigenlijk best de moeite waard ben.

  In liefde,
  Nieuw meisje

  • Lief Nieuw Meisje,
   Dank je wel dat je in openheid jouw verhaal met ons deelt. Wat een bewondering voel ik voor jou. Door het lezen van jouw bericht daalt er een respectvolle stilte in mij.
   Jouw woorden landen in mijn lichaam en in mijn hart.
   Wat heerlijk dat je zachtjes aan kan stoppen met vechten en dat je op weg bent naar Heel Zijn, naar Leven van binnenuit.
   Een liefdevolle en ondersteunende groet voor datgene je nog aan mag gaan; namens Mireille Mettes,Margreet

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

   • Dank je wel voor je lieve woorden. Ik hoop ook dat het nu eindelijk een leven gaat worden dat voor mij werkt. Mijn grootste probleem op dit moment is mijn vader ‘eruit krijgen’. Het is me gelukt mijn moeder losgekoppeld te krijgen, ik heb daar al jaren therapie aan gewijd. Mijn vader is een ander verhaal. Ik zit daar nu middenin. Het is hels. Ik hoop dat het me met MIR-Methode zal lukken. Het is heel hoog tijd…

    • Moedig Nieuw meisje, heb je er al eens aan gedacht om met een begeleider te gaan werken? Hij / zij kan samen met jou dmv spiertesten de diepe pijn punten opsporen en jou daar specifieke stappen voor geven die je in eerste instantie samen gaat doen en thuis ga je dan verder met dat op maat voor jou gemaakte persoonlijke protocol, zodat je sneller door het proces kan gaan. Op postcode kan je iemand zoeken bij jou in de buurt. Er zijn ook mensen die een protocol via Skype en telefoon kunnen maken.
     ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

     Margreet Pielage

     MIR-methode begeleider in Ommen
     Persoonlijk Protocol na afspraak via
     Telefoon, Skype, email ondersteuning
     http://www.terra-mater.nl

 37. Hallo Mireille,

  Ben eind september begonnen met de MIR-Methode, ik heb ruim 3 1/2 week stap 5 en 7 gedaan omdat het bij mij allemaal heftig is. Ben nu ondertussen alweer ruim 2 maanden bezig met alle stappen.
  Ik heb een sociaal fobie; vooral verlegenheid. Ik merk nu dat het allemaal rustiger wordt in mijn hoofd, ik praat wat makkelijker en kan het beter verwerken als mensen een aanmerking hebben tegen mij.
  Maar de angst blijft toch en ook in mijn dromen, wordt ik altijd naar beneden gehaald en ze moeten me altijd hebben en dat heeft er mee te maken dat ik nooit voor me eigen ben opgekomen en altijd veel gepest geweest.

  Groet ,Jan.

 38. Hoi allemaal,

  Ik heb last van depressies en heb medicatie, advies om niet meer te stoppen, waar ik niet blij van word. Ik doe de MIR-Methode sinds begin oktober, eerst 2 weken 5 en 7.
  Vorige week pas aangemeld voor de emails van Mireille, waar ik veel aan heb. Had jeuk, dacht iets gegeten of zo, maar kan dus van de MIR-Methode komen. Ook moeite met inslapen, uiteindelijk neem ik dan warme melk met honing wat wel helpt. Nu stond er in de mail dat dat ook van de MIR-Methode kan komen. Ik doe hem in bed. Ik krijg inderdaad meer energie, dus ga het maar niet meer in bed doen, ben benieuwd vanavond. Ik zit nu ook een paar weken op yoga
  en heb een wake up lamp aangeschaft. Ook eet en leef ik zo gezond mogelijk: geen suiker, E nummers, gezonde vetten en nu ook geen tarwe meer. Probeer ook weer aan mindfulness te doen, dus weet niet precies wat het beste helpt, maar vooral de energie als ik wakker wordt ’s morgens vind ik geweldig .
  Een heel verhaal geworden, ga nu genieten van het mooie weer, groetjes Tineke

 39. Lieve Mireille
  Wat ben ik toch blij met de MIR-Methode. Het heeft me zo veel sterker en krachtiger gemaakt. Voor het eerst krijg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en komen er zoveel goede handreikingen op mijn pad. Hartelijk dank hiervoor en voor alle thema emails, het is net of ze op de juiste tijd komen.
  Liefs, xxx

 40. Deze mail komt het juiste moment binnen. Ik zit hevig in de knoei met upc en mijn telefonische aansluiting, vind mijzelf dom en zeer onkundig en ik durf er even niet aan te denken dat ik alweer om hulp moet vragen. Nooit meer aan de MIR-Methode gedacht tot voor kort en wat werkt dat toch ongelofelijk snel en goed. Hoort zegt het voort. Ik ga nu hulp vragen zonder blozen of een gevoel van een klein sufferdje te zijn. Bedankt hoor en heel veel liefs.

 41. Ben nu enkele weken met de MIR-Methode bezig en merk dat ik makkelijker over drempels stap.
  Zo ben ik lid geworden van een activiteiten groep, nieuwe mensen.
  Ben ik naar een datingsmiddag geweest.
  Die was weliswaar niet zo succesvol maar ik prijs mezelf dat ik toch gegaan ben. De drempels worden lager.

 42. Ik las net het artikel over verlegenheid; wat heb je dit weer treffend verwoord! Tranen gelaten vanwege de herkenbaarheid, het verdriet en de frustratie die ik voel als je het hebt over stickers op mijn mond. Ik ben al jaren bezig met het afpellen van die stickers en jemig wat een moeite kost dat! Iedere keer gebruik ik weer een andere invalshoek om van mijn (hals)blozen af te komen.
  Nu dus de MIR-Methode en eindelijk heb ik er vertrouwen in dat het me gaat lukken. Ik ga die verlegenheid van me afwerpen, ik ga dadelijk stickervrij door het leven en ik ga eindelijk laten horen en zien wie ik ben.
  Dankzij jouw methode en de begeleiding die ik krijg van een MIR-begeleidster kom ik in mijn kracht: wat een bevrijding!

 43. Vooral de zin ‘de enigste die jou in de weg staat dat ben jezelf’ is heel herkenbaar. Die heb ik al vaker gehoord. Ook op mijn werk. Makkelijk gezegd maar wat doe je daar aan en hoezo, ik wil alleen het beste overal uithalen dus hoe kan dat dan? Hyperventileren (en dus compleet dichtslaan) op het moment als ik positief(!) in de belangstelling stond deed mij besluiten om op zoek te gaan naar oorzaken en oplossingen. Het werkelijk bestaan van zoiets als Hoog-sensitiviteit was mijn ontdekking van het jaar. Vroeger erg gepest en in het dagelijks leven bewust zijn van alles om mij heen, vermoeiende toestanden.. De MIR-Methode helpt mij enorm om mij te wapenen tegen de buitenwereld en houdt me als het ware in balans, helpt me mezelf ‘bij elkaar’ te houden. Als een bunkertje maar tegelijk open als dat goed voor me is. Als een soort filter, wat laat ik toe, wat voedt mij en wat laat ik buiten.
  Erg bedankt voor de MIR-Methode en de extra inzichten en bevestiging dankzij de nieuwsbrieven!!

 44. ik heb uw boek gekocht, aandachtig gelezen en de MIR-Methode toegepast. Als psychiatrisch patiënt voelde ik gaandeweg wat meer balans … de problematiek is weliswaar niet verdwenen echter oa door de MIR-Methode kan ik beter met een en ander omgaan. Leuke bijkomstigheid: een enorme wrat welke jarenlang op de binnenkant van mijn duim zat is verdwenen … groet …

 45. Beste Mireille,
  Wat een ontdekking, de MIR-Methode. Ben meer dan 30 dagen onderweg en ga er vrolijk mee door….voel me rustiger en steviger. Heb een enorme trek in appels, vooral ‘s avonds. En noten, voor mijn darmen niet altijd fijn maar kan ze niet weerstaan.
  Dank en groeten Marion

 46. Hoi Mireille!

  Ik ben nu bijna twee weken bezig met de MIR–Methode en voel me al rustiger en heb meer energie. Ben blij dat ik in de Happinez over de MIR-Methode heb gelezen en vertel er over aan ieder die het horen wil. Lieve groetjes

 47. Dag Mireille
  Doe sinds vier weken de MIR-Methode, voel dat het voor mij nu een beetje gaat werken. Krijg meer ruimte in mijn hoofd en het verkrampte gevoel in de hartstreek gaat weg. Alles gaat weer stromen, zo voelt dat tenminste. Ik heb het weer wat vaker warm en voel me weer een beetje blij worden van heel gewoon kleine dingetjes. Ga er voorlopig mee door.
  Bedankt Girby

 48. Hoi Mireille,
  Ik verlang ernaar dat ik steeds meer mensen over de MIR-Methode mag gaan vertellen.
  En dat ik al mijn ervaringen, die in mijn lichaam en geest hebben plaats gevonden,
  mag doorvertellen!
  Ik zou het wel van ‘ de daken willen schreeuwen : mensen, lieve mensen, ga de MIR-Methode doen, en je zult je beter gaan voelen! ‘
  De volgende veranderingen hebben zich voltrokken:
  – whiplash verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace meer, kan alles weer doen!
  – geen nachtelijke beenkrampen meer!
  – geen problemen meer met de ontlasting. Heb mijn hele leven medicatie hiervoor gebruikt!
  Ik ben nu 59 jaar: en….ik kan weer gewoon poepen!!
  psychisch veel sterker geworden, zelfverzekerder, bewust geworden wie ik ben!
  – verhaaltjes schrijven met bijpassende foto’s publiceren in kranten en magazines.
  Mijn allerliefste wens is om een kinderboekje uit te geven met mijn verhaaltjes en foto’s!
  En ik…..ik blijf de MIR-Methode iedere avond doen, want het doet me goed!
  Hartelijke groeten van een blije Marijke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.