Heb je last van emotionele klachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
* angst en onzekerheid;
woede;
* schelden;
* heimwee;
* schaamte;
* je hart volgen;
* verlegenheid;
* houden van jezelf;
* het Assepoester-complex;
* bewustwording;
* pesten;
* loslaten, opruimen en weggooien;
* seksualiteit in evenwicht;
* humor;
* keuzestress;
* verlies van een dierbare;
* wanneer je niet geloofd wordt;
* conflicten;
* jezelf vergeven;
* dankbaarheid;
* loslaten;
* zorgen over je zieke naaste;
* emoties;
* zichtbaar worden;
* de 5 minuten super truc;
* spanning loslaten;
* intuïtie;
* de toets van goedkeuring;
* eenzaamheid;
* muziek als dagelijkse voeding;
* wat mensen werkelijk willen;
* wie geef je de schuld?
vitamine D;
* seksualiteit, hoe vrij ben jij? 
eelt op je voeten of op je ziel.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Emotionele klachten — 199 reacties

 1. Hoi Mireille, ik volg je al een tijdje via facebook en plaats soms je berichten op mijn eigen pagina. Ik heb onlangs de MIR-Methode 2 maanden gedaan en het werkt. Er zijn nog veel restjes uitgezuiverd….het werkt echt super. Ik ben veel meer weer in mijn eigen kracht gekomen en mijn kleine teennageltje is ook weer gezond!
  Het stukje uit deze nieuwsbrief is heel treffend. Vooral het doen en voet bij stuk houden. Mij niet uit balans laten brengen door wat anderen vinden of zeggen…. Daar ligt mijn uitdaging ! Dus ik ben heel blij met de MIR-Methode. Daar waar nodig gebruik ik hem als aanvulling en ondersteuning. Liefs Desiree

 2. Gaaf zeg!
  Ik kan niet anders zeggen dat toen de MIR-Methode in mijn alleenstaande moeder leven is gekomen er veel dingen bij mij zijn verandert en gaan veranderen.
  Mijn grenzen komen steeds meer in zicht, ik voel weinig tot geen boosheid meer in mijn verleden (lees gezin waar ik uitkom)..
  Op eigen kracht ben ik erachter waar MIJN alcohol verslaving door kwam, en dat ik nu af en toe bewust een keuze maak om (veel) wijn te drinken, echter weet waarom. Dat ik soms mijn emoties niet wil voelen is inmiddels een keuze, echter ik begrijp mezelf wel steeds meer.
  En als klap op de vuurpijl, de vader van mijn kids heeft een nieuwe vlam, 15 jaar jonger, slank, grote borsten en blauwe ogen met lang haar, even voelde ik gekwetstheid, pijn en afwijzing (mede omdat het ook mijn vriendin is)en een week later kan ik het nu ombuigen en vooral AAN om haar weer te ontmoeten.
  Weet zeker dat de MIR-Methode mij heeft geholpen en vooral nog steeds
  DANK JE WEL!

 3. Hallo, ik doe nu sinds 4 weken de MIR-Methode. Eerst 2 weken alleen stap 5 en 7 en nu alle 9 stappen. Ongelofelijk wat dit met je doet.
  Voel me veel zekerder. Heb altijd last gehad van een minderwaardigheidscomplex maar dit is nu zo goed als over. Kan dingen veel gemakkelijk bij een ander laten. Reageer overal veel rustiger op.
  Wel heb ik soms spierkrampen in mijn been, ook wordt ik wel eens misselijk.
  Mijn oudste zoon en een na jongste dochter doen de MIR-Methode. Zoon om lekkerder in z’n vel te komen zitten en dochter om van haar vervelende duimwrat af te komen. Het lijkt te helpen.
  Geweldig.

  Gr.Ageeth

 4. Beste Mireille,
  Anderhalf jaar gelegen gaf m’n zus me de MIR-Methode door.
  Gelijk uitgeprobeerd.
  Ik voelde me als een mooi strak opgeblazen luchtbed, liep mooi rechtop en het voelde aan of ik 10 cm was gegroeid.
  Zekerder van mezelf.
  Ik had nogal wat problemen op m’n werk, die ik daarna beter aankon en die een stuk verminderd zijn.
  Een paar weken geleden heb ik de MIR-Methode herhaald. Ik woon op Mallorca en heb al aan een paar bekenden deze therapeutische methode doorgegeven.
  Op internet vond ik een mooie Spaanse vertaling.
  De niewsbrief lees ik met veel belangstelling en vind er altijd wel iets van mezelf in terug.
  Dankbaar, liefs, Wilma

 5. Hallo Mireille,
  Al zo’n halfjaar doe ik trouw iedere dag de MIR-Methode. Mooi trouwens dat MIR “vrede” betekent! Eerst keurig begonnen met vier weken stap 5 en 7 i.v.m. met meerdere chronische aandoeningen, ook prettig omdat je dan kunt uittesten of je het überhaupt aankunt om het elke dag te doen. Daarna heb ik het een paar maanden “zomaar” gedaan, ik merk voornamelijk dat mijn stress vermindert en dat ik koffie niet meer zo lekker vind (en dát wil wat zeggen bij mij!). En dank voor alles wat je verspreidt. Je hebt goud in je handen!

 6. Hallo Mireille,
  Sinds ik je interview in de Happinez van september las, ben ik je methode aan het doen. Ik voel me rustiger en in periodes van turbulentie sneller hersteld. De eenvoud spreekt me aan. Ik doe het met plezier.

 7. Mijn vader was soldaat in Indonesië, hij was de schaamte en de fout. Dat hij overleed was dat wat me enorm raakte.
  Hij heeft er nooit over mogen en kunnen praten.
  Een opluchting voor mij, de MIR-methode.

 8. Ik herken me zo in heimwee gevoelens!! Ik deed lange tijd het aaien , maar vergat het de laatste tijd…. Ik ga me weer onzeker voelen en het liefste thuis…..(veilig). Ik merk dat ik de MIR-Methode langer nodig heb. Misschien wel voor altijd!!! Want toen ik het elke dag deed voelde ik me veel blijer en zekerder!!! Bedankt voor al die open verhalen!
  Frieda

 9. Hallo Mireille
  Sinds een paar dagen ben ik klaar met de 4 weken Mirren. Ik voel rust, ik voel loslaten, ik voel me ontspannen. Wat ik vooral merk is doordat ik dingen ben gaan loslaten dat ik mezelf kan uiten zonder me schuldig te voelen of een andere vorm van disharmonie. Dit is geweldig om te kunnen spreken vanuit je hart en vanuit mijn eigen gevoel, iets waarmee ik zo’n beetje mijn hele leven mee heb geworsteld.
  Huilbuien heb ik zeker ook gehad, zo rond de 2de week. Doordat je kan loslaten komen er zoveel mooie dingen op je pad, echt super!
  Een vriendin van mij heeft een hondje waar ze continu mee aan de sukkel is, ze is nu een week bezig en er is een groot verschil zichtbaar. Het beestje loopt niet meer mank en zijn darmproblemen zijn een heel stuk minder. Het is zó simpel te doen dat het bijna niet te geloven is….de kracht zit hem vaak in de eenvoud, dat blijkt wel.
  Ondertussen heb ik je boek binnen (wat ook al bijna uit is)waarin duidelijk is uitgelegd hoe alles werkt. Ik raad de MIR-Methode echt iedereen aan!

  Lieve groet Petra en heel hartelijk dank voor het delen van deze bijzonder effectieve methode xxx

  • Hallo Petra.
   Dank je wel dat jij je ervaringen zo uitgebreid beschrijft. Hiermee help je veel mensen. Het is vaak ongelofelijk wat er allemaal kan opklaren door inderdaad deze Eenvoudige, doch Krachtige methode. En niet onbelangrijk: We kunnen zelf zoveel doen.
   Dank ook dat je mede de MIR-Methode aan het verspreiden bent, zodat nog meer mensen Vrede in hun hart kunnen ervaren. Hoe meer mensen vrede in hun hart ervaren hoe beter de wereld eruit gaat zien. Alle beetjes bij elkaar wordt dan tot één groot geheel. Samen zijn we sterk.
   Dank voor je bemoedigende woorden.
   Warme groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en mail ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 10. Ja…dat heb ik ook, inderdaad: het hier niet thuis voelen. Nergens thuis voelen. Overal als een reiziger, zonder vaste banden met de mensen om mij heen. Een eilandje. En ook het liefst thuis blijven, waar alles vertrouwd en veilig lijkt te zijn.In mijn eentje. Ik herken het verband met verstoringen van chakra 1, namelijk bij de geboorte. In mijn geval, al in de baarmoeder…
  Ik heb een tijd geleden de MIR-Methode gedaan en heeft heel veel in beweging gebracht. Tijd voor meer. Bedankt Mireille.

 11. Niet het heimwee van reizen, maar het niet veilig voelen hier…. en er liever niet willen zijn, maar toch ook weer wel, was voor mij soms maar moeilijk te accepteren. Alsof je steeds de verkeerde “weg” pakte.
  Een deel hiervan is opgelost door middel van EMDR, maar heel veel inzicht is er gekomen door het doen van de MIR-Methode. Langzaam maar zeker kom ik steeds meer uit mijn schulp en durf ik te zijn, die ik echt ben.
  Alle mensen die dit lezen kan ik alleen maar activeren, door te gaan met de MIR-Methode. Het werkt echt. En kom je er alleen niet uit, laat dan een persoonlijk protocol uittesten door mensen, die de MIR-Methode beheersen en als coach kunnen functioneren. Het is geweldig om te ervaren, hoeveel mensen hier baat bij hebben en zo weer kunnen genieten. Hier veilig op aarde, reizen kunnen maken en je overal ’thuis’ voelen. Mireille, dank je wel voor je lessen en je support.
  Corry

 12. Ik dacht toen ik dit las…oohh dat ben ik…wil liever niet van huis…en heb altijd al het gevoel gehad niet op deze aarde willen zijn…als kind viel ik regelmatig flauw..ik heb dat uitgelegd als…wegwezen…Heb Reiki gedaan en mijn probleem was niet te willen aarden…..heb veel meegemaakt. Heb de MIR-Methode vier weken gedaan…en doe het nog met een regelmaat….Ik voel meer lucht…meer acceptatie…ben blij met de MIR-Methode. Ben zelf hulpverlener geweest en wil het nu aan iedereen aanreiken, maar weet ook, dat de behoefte uit mensen zelf “moet” komen. Bedankt voor de positieve energie en de support!

 13. Hallo Mireille..
  Ook ik heb al ervaren dat ik een stuk rustiger ben geworden na twee weken de MIR-Methode te doen.. ben niet zo gauw aangebrand en voel niet dat ik me moet verdedigen als iemand iets te zeggen heeft want in mijn ogen op commentaar lijkt. Heb de eerste week wel aardig last van hoofdpijn gehad en misselijk en last van mijn buik ..maar dat is zo goed als verdwenen, héérlijk gewoon.. ben zo blij dat ik de MIR-Methode heb ondekt.. Hartelijk dank daarvoor gr Mirjam

 14. Toevallig..of bestaat toeval niet, moest ik gedurende de eerste 15 dagen dat ik met de MIR-Methode bezig was ook veel op reis voor mijn werk. Meestal houd ik dat af…ik zie er altijd tegenop, niet persé uit heimwee overwegingen, misschien omdat mijn richtingsgevoel heeeeel slecht is en ik nog verdwaal in een zwembad. In mijn ergste steeds terugkerende droom ben ik ook altijd de weg kwijt en overvalt mij een vreselijk gevoel. Maar……vandaag op dag 16 was ik in amsterdam, grote stad voor mij als dorpsbewoner en dacht, het maakt me niets. Meestal ben ik afwachtend op de achtergrond als ik met andere samen ben, maar vandaag voelde ik me zekerder dan ooit in een onbekend gebied. In de afgelopen vijftien dagen ben ik met auto en openbaar vervoer door het hele land gereisd en voel dat er echt wat veranderd is…super toch!! Bedankt zover.

 15. Hallo Mireille,

  Dank voor de mails die ik elke dag van je kreeg…. ik zal ze gaan missen. Ik heb ze bewaard, dus ga ik ze gewoon herhalen.
  Ik ga nl. nog geen poos door met de MIR-Methode. Mijn enorme stress is al een heel stuk verbeterd en er is een stuk rust terug in mijn leven!
  Ik heb al jarenlang psychische problemen(die ontstaan zijn in mijn jeugd), waar ik niet vanaf lijk te komen. Ook lichamelijk nogal wat problemen en omdat ik heel gevoelig ben, ben ik begonnen met twee weken stap 5 en 7; deze stappen alleen al hebben me een heel eind vooruit geholpen.
  Op advies ben ik naar een MIR-begeleider gegaan; zij heeft voor mij een persoonlijk protocol gemaakt en daar ben ik nu nog mee bezig. Doordat de stress veel minder is, is er meer energie en ook de hoge bloeddruk is beter. Ook mijn somberheid is een stuk verbetert en alle negativiteit lijk ik makkelijker te kunnen loslaten.
  Volgende week ga ik weer naar de begeleider en kijken we weer verder, maar ik ben vast van plan om er nog een poos mee door te gaan; dus mijn avontuur met de MIR-Methode is nog niet ten einde.
  Ik hoop nog beter in mijn vel te komen en eindelijk alle ballast te kunnen loslaten.
  Maar voor dit stukje MIR-Methode alvast heel hartelijk dank en ik hoop dat er nog veel meer mensen baat bij zullen hebben.

  Het ga je goed en ik laat over een tijdje nog weer wat van me horen.
  Een heel hartelijke groet,
  Marja

  • Hai Marja,

   Dat is zo heerlijk om te horen! Ontzettend fijn voor je. Ik hoop net als jij dat uiteindelijk alle klachten kunnen worden losgelaten! Hoe heet je MIR-Methode begeleider, want die verdient ook jouw hartelijke woorden!

   Groetjes, Mireille Mettes

   • Hallo Mireille,

    Dank voor je reactie; ik vind het altijd bijzonder om zo snel weer een berichtje te vinden.
    Mijn begeleider is Marie-Jose van de Kimmenade, ik zie haar weer volgende week en ik zal haar dit ook melden.
    Vandaag al ontving ik het boek (en ook de cd); erg goed om toch weer te lezen; ook al had ik al de site goed bekeken. Maar ook spraken de mooie schilderingen me erg aan! Prachtig gedaan.
    Weer een hartelijke groet,
    Marja

    • Beste Marja,

     Wat fijn voor je dat je in zulke goede handen bent bij Marie-José! Dat je samen maar prachtige resultaten mag bereiken!

     Nog bedankt voor het doorgeven!
     Groetjes, Mireille Mettes

 16. Ik leer van de MIR-Methode te kijken naar mijn eigen emoties en manier van reageren.
  Hierdoor krijg ik de mogelijkheid om oude patronen van reageren te doorbreken.
  Groeten Ankie

 17. Ook ik had veel last van woede. In december vorig jaar de MIR-Methode gaan gebruiken gedurende een periode van 8 weken. Het knapte wel iets op, maar was niet weg.
  Nu ben ik in augustus weer met de MIR-Methode begonnen. Nu kan ik zeggen dat het weg is. Heel fijn gevoel voor mezelf en voor mijn omgeving.

 18. Beste Mireille en medewerkers,
  Ik wil ook nog even laten weten, dat allerlei angsten er NIET meer zijn sinds ik met de MIR-Methode bezig ben (‘n week). Angst voor wat je kan overkomen, ziektes en zo. Kan nu in het NU leven!! de laatste dagen ook heftige dromen en ik zie de link: gebeurtenissen die er vroeger ingehakt hebben. Ik ervaar deze dromen ook als een echt detoxen. Mijn missie was mij ook al redelijk duidelijk maar wordt nu nog concreter. Al met al, niet mis wat de MIR-Methode teweeg brengt!! Ik laat het weten!

 19. Ik heb al eerder een berichtje hier achtergelaten en ik wou even kwijt dat ik inmiddels 2 kg kwijt ben en veel rustiger ben en bewuster leef. Ben meer in balans.

 20. Hallo Mireille

  Gisteren was eigenlijk mijn laatste dag maar doe vandaag ook nog omdat ik een keer vergat om de MIR-Methode te doen.
  Ik heb heel veel klachten waaronder cvs spierklachten en borderline. Ook was ik de laatste tijd erg somber.
  Er is van alles in werking gezet dat voel ik, helemaal van mijn klachten af ben ik niet…maar...ik ben opgewekter en heb weer zin om iets te doen in mijn huis.
  Misschien is het beter als ik nog mee doorga…omdat ik veel klachten heb. Zal het in ieder geval 1 keer per week blijven herhalen.
  Bedankt voor de begeleiding iedere dag.

  • Hallo Francien,
   Heel goed dat je dit meldt! Bij ernstige, langdurige en chronische klachten, waar CVS en borderline zeker ook toe horen, is het beter om veel langer door te gaan met de MIR-Methode. Je mag net zolang doorgaan totdat de klachten verdwenen zijn!
   Wat fijn dat je al merkt dat je mentaal en emotioneel een stuk opgeknapt bent! Je zou kunnen denken aan persoonlijke ondersteuning door een MIR-Methode begeleider; deze kan je helpen om in te zoomen op jouw specifieke kernoorzaken en daar heel gericht met je aan werken. Je vindt hier een overzicht van de begeleiders op postcode.
   Ik wens je veel doorzettingsvermogen en een zachte heling toe!

   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 21. Ik doe nu 12 dagen de MIR-Methode vanwege wisselende stemmingen. Voel me goed in balans, hoop dat het zo blijft. Verder merk ik er weinig van, geen nare lichaamsgeurtjes, of trek in andere voeding dan ik normaal eet.

  • Hoi Elles.
   Wat Super dat je zo op de MIR-Methode reageert en dat je goed in balans bent, heerlijk voor je!
   En ook ik hoop dat het zo blijft, en waarom zou het veranderen? Blijf maar lekker positief 🙂
   Iedereen reageert anders op de MIR-Methode.
   Fijn dat mensen nu door jouw bericht kunnen lezen dat de MIR-Methode ook heel soepel kan verlopen.

   Groetjes namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en mail ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 22. Dag Mireille
  Sinds een paar weken mir ik, het bevalt me uitstekend, in het begin was ik wat uit balans.
  Nu heb ik emotioneel grote sprongen gemaakt,ik heb mezelf weer teruggevonden en kom tot mijn verassing mensen tegen die mijn missie verduidelijken.
  lieve groet Jantje

 23. Hoi Mireille,
  Even een ervaring delen.
  Ik was op vakantie meegevraagd door mijn schoonzusje, oprecht en heel lief bedoeld. Daar bleek echter dat ze me toch zag als een indringer in haar leefgebied, waardoor ik steeds meer me in mezelf terugtrok en me steeds kleiner voelde worden….dus erg ongelukkig.
  De MIR-Methode is inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden en hier dus heel welkom. Vrijwel meteen voelde ik me meer in mijn eigen kracht staan en beter in staat voor mezelf op te komen. Dankjewel dus, ik ben heel blij met jou!
  Groetjes,
  Germaine

 24. Ben nu enkele dagen bezig met het MIR-Methode 9 stappenplan. Ik doe het vooral vanwege mijn wisselende stemmingen. Voel me prima, maar kan er nog niet zo veel over zeggen, pas als ik ’s winters ook lekker in mijn vel zit weet ik zeker wat de uitwerking van de MIR-Methode op mij is.

  • Beste Elles.
   Wat fijn dat je de 9 stappen van de MIR-Methode doet.
   Ze zal vast een positieve uitwerking hebben op je wisselende stemmingen.
   Deze kunnen ook ontstaan door een wisselende hormoonbalans, en meerdere oorzaken.
   Slim van je dat je Nu, voor het najaar, al begint.
   Mocht je toch in de winter blues komen, dan kan je altijd een begeleider in de arm nemen die met jou kan kijken waar een eventuele blokkade zit waaraan je dan gericht kan werken. Ik hoop voor je dat dát onnodig is en dat je door een paar maanden de 9 stappen doen opgeklaard bent.
   Met vriendelijke groet, namens Mireille Mettes

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en mail ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 25. Ik doe nu ongeveer 1 jaar de MIR-Methode, eerst 4 weken. En nu iedere ochtend net als eten en drinken.
  Voel mij sterker als ooit, hou van mijzelf en heb ruim liefde en licht voor ieder om mij heen . En ervaar ik steeds vaker de vele mogelijkheden van de MIR-Methode. Geef het door aan anderen toch laat de ander vrij of deze het aanspreekt of niet.
  Dankjewel en zie altijd uit naar de nieuwsbrief.
  Nettie

 26. ‘Kinderen zijn hinderen’, zei vader Cats, maar hij vergat, dat hij er zelf één geweest was.
  Het lijkt een positieve uitspraak, maar de nadruk lag bij: ‘kinderen zijn hinderen’, want ik was een nakomertje en op mij was niet meer gerekend en het was een teleurstelling voor mijn moeder dat ik mijn komst aankondigde. Dat werd me ook ronduit verteld.
  Ik heb mijn hele leven altijd geprobeerd anderen niet tot last te zijn en ben me er nu ik 62 ben, door de MIR-Methode te doen, van bewust geworden, dat ik dit altijd heb gedaan omdat ik van mijn moeder constant de boodschap heb meegekregen: ‘Jij bent een last voor mij’. Wat een openbaring! Moeder loskoppelen, moeder loskoppelen, moeder loskoppelen.

 27. Beste Mireille,
  Er gebeuren hele gekke dingen bij mij, ik ben al heel lang een alleenstaande moeder, nu zijn al mijn kinderen de deur uit, dus gaan ze ook niet meer mee op vakantie, ik was een beetje boos in mijn lijf, want iedereen gaat op vakantie, waarom heb ik geen leuke man om op vakantie te gaan? Twee weken nadat ik dat gedacht had, staat er een oude bekende voor mijn deur (man) en vraagt of ik zin heb om met hem 3 weken op vakantie te gaan! Dat is toch wonderbaarlijk? Ik doe het trouwens, gooi mezelf gewoon in het diepe.
  En er gebeurde nog wat wonderbaarlijks, ik heb mijn zus lik op stuk gegeven omdat ik altijd veroordeeld wordt omdat ik licht paranormaal ben (ik heb soms voorspellende dromen) en omdat ze met alle winden mee praat en nooit echt voor haar mening uitkomt om wille van de lieve vrede!

 28. Ik merk dat ik sterker ben geworden en veel meer voor mijn principes durf uit te komen en mij daarna prettiger en rustiger voel.
  Veel genegenheid
  Helena

 29. Hallo Mireille,
  Na 4 weken MIR-ren merk ik duidelijk dat ik meer voor mijzelf op kom én (minstens zo belangrijk) dat ik in mijn werk als haptotherapeute niet alleen gevoeliger ben geworden, maar dat ik dat ook in mijn werk durf te gebruiken. Dat betekent dat ik minder bezig ben om geen fouten te maken en dat ik alles wat ik te bieden heb mag inzetten om cliënten te helpen om te groeien en te helen. Een wezenlijk verschil, met veel betere en ontroerende resultaten.
  Daarnaast merk ik m.n. ook dat ik veel beter slaap. Ik maak in het algemeen lange nachten, wat vanwege de overgang al tijden lang niet meer lukte. Een verademing!
  Hartelijke groeten,
  Petra

 30. Angst en onzekerheid, ontstaan mi. door ervaringen in het verleden. Zo ook bij mij. Door de opgelopen angsten door ervaringen in mijn jongste jaren, waar ik in een onveilige omgeving moest blijven en die me onzeker lieten voelen, voel(de) ik tot vandaag angstig en onzeker. Hierdoor kan het gebeuren dat anderen veel te ver over mijn grenzen kunnen gaan.
  Sinds 23 dagen doe ik de MIR-Methode en ik ben begonnen met opstaan tegen van alles. Zaken die ik dus eerder over me heen liet komen. Ik durf op te staan en verdraag de druk die dit met zich meebrengt.
  Nog iets leuks basisbehoeften aanvullen; ik woon 16 km van een grotere plaats waar ik in de winter kan zwemmen, in de zomer kan ik het hier ter plekke in natuurwater doen. Omdat ik mijn vorige auto vanwege kosten weg moest doen, zou ik dus komende herfst winter weer minimaal een half jaar niet kunnen zwemmen. Zwemmen is echter essentieel voor mij. Zie daar: op dag 16 van de MIR-Methode valt me een auto toe. Een auto die ik kan betalen, een auto die goedkoop is in wegenbelasting en verzekering. Dit toevallen van de auto ging niet zonder slag of stoot, maar ik durfde door te zetten. Morgen mag ik hem halen dan is de reparatie klaar en zit er voor een jaar keuring op.
  Ach ja, ik heb te kampen met een PTSS en heb derhalve een scala van klachten. Ik ga dan ook langer door dan die 4 weken, want het doet me goed.
  Groet Diana

 31. Beste Mireille en iedereen,
  Ik heb nu 4 weken de MIR-Methode gedaan en ga er nog mee door.
  Wat in de nieuwsbrief staat, vind ik heel herkenbaar. Waarschijnlijk door stap 4 ben ik weer een stukje verder met mijn plaats durven innemen in plaats van alleen maar voor anderen te zorgen. Ik voel me minder schuldig als ik boos word, omdat ik over mijn grenzen laat gaan en hoop dat het boos worden op termijn ook niet meer nodig is. Nu ervaar ik die boosheid nog als een soort motor waardoor ik assertief durf te zijn. Zonder moet toch ook kunnen.
  Helemaal nieuw is dat ik door de MIR-Methode mijn lichaam meer als een vriend en bondgenoot ben gaan zien/voelen. Eerder was het vooral een vijand of op zijn minst iets wat me dwars kon zitten. Nu weet ik dat het lichaam reageert op wat ik – bewust of onbewust – vroeg. Ik kan voor het eerst liefde voelen voor mijn lichaam, al heb ik nog wel moeite met de veroudering die je als 50 er gaat zien.
  Verder zie ik verbetering bij een kalknagel en slaap ik beter.
  Mireille hartelijk dank voor het ontwikkelen en delen van deze methode.
  Vriendelijke groet, Anke

 32. Sinds ik de MIR-Methode doe voel ik me blijer en steviger van binnen. Durf m’n eigen mening naar voren te brengen . En dat niet meer op een boze manier, maar rustig bij mezelf blijvend. Ik geniet enorm en ben heel blij met de begeleiding, de korte stukjes uitleg die ik steeds toegestuurd krijg!! (Ik ben 75)
  Frieda

 33. Hallo allen,
  Angsten zijn inderdaad in mijn jeugd ontstaan. Om bestaansrecht te krijgen moest ik vooral doen wat er gezegd werd. Ik voel me nu heerlijk vrij om keuzes te maken en compleet mezelf te zijn. Dit geeft energie en blijheid. MIR-Methode doe ik met tussenpozen sinds enkele jaren. Goede heling kost tijd, maar is meer dan de moeite waard.
  warme groet Marie-Louise

 34. Ik heb “nee”gezegd tegen de grote verleidingen van een nieuwe vriend. Alles wat hij te bieden heeft vind ik fijn. Toch kreeg ik het heel benauwd en kreeg het vermoeden dat het zijn bedoeling was zo snel mogelijk bij mij in te trekken. Ik ben al enige tijd alleen maar voel nog steeds het grote verlangen te mogen delen met een zielsgenoot, levens-gezel. Mijn wantrouwen kan ook een valkuil zijn. Er is nog steeds een leegte en de verleiding is dan heel groot om in te gaan op….tevens angst om een geboden kans niet aan te pakken. Ik heb het wel fijn met mezelf maar er ontbreekt het echte delen met een geliefde. Toch wil ik niet iemand die bij mij “iets” zoekt. Ik ben 65.
  Ik doe de MIR-Methode nu 6 weken. Het bevalt mij goed.

 35. Ben opnieuw begonnen aan de MIR-Methode, vorige keer heeft het mij geholpen maar ik was slordig in het bijhouden bv 1x per week.
  Vandaag is de tweede dag, heb het schrift goed zichtbaar liggen zodat ik het niet vergeet. Heb verschillende diagnoses van artsen /psychologen waaronder cvs fibromyalgie en borderline.
  Waar de MIR-Methode mij vooral bij heeft geholpen is om mij beter in mijn vel te voelen, lichter blijmoediger van binnen, alleen dat al is de moeite waard dus daarom doe ik het weer opnieuw…en nu ook met de bedoeling na 4 weken ook te onderhouden. Succes allemaal en bedankt hiervoor Mireille

  • Ha Francien,

   Ik wens je er ongelooflijk veel succes mee en wat fantastisch dat je er zo gedisciplineerd je best voor doet, super! Het geeft me in ieder geval aan dat je jezelf beslist de moeite waard vindt om het zo vol te willen houden, super!

   Laat je het me weten wat je er verder van merkt?
   Hartelijke groeten en veel succes!
   Mireille Mettes

 36. Dag Mireille.
  Bijna van het begin doe ik de MIR-Methode en dat bevalt me zo goed, ik doe dat nog dagelijks, voel me innerlijk steviger en dat werkt geestelijk en lichamelijk aangenaam door.
  Ik heb de laatste tijd véél minder herrie in mijn “nek” en dat is zo fijn. Probeer nog andere probleempjes kwijt te raken.
  Wat een prachtige methode.

 37. Dag Mireille,
  Via via ben ik met jouw methode in aanraking gekomen. Had geen echte klachten maar mijn situatie ondermijnde mijn eigenwaarde.
  Ik doe de MIR-Methode dagelijks en het ondersteunt me.
  Mijn zelfvertrouwen groeit.

 38. Klacht die verdwenen is: een tekort aan mineralen en basisbehoeften.
  Het is nu ondertussen al de vijfde week, dat ik het doe.
  Zal het blijven doen. Heb ernstige depressie en burnout achter de rug.
  veel emotionele problemen. Ik voel me gewoon sterker en dit is ook
  fysiek waarneembaar. Voel me niet meer zo zwak, hulpeloos en moedeloos.

 39. Ik ben na 4 weken gestopt, maar nu ook weer begonnen om de al wat langer durende kwalen ook opgelost te krijgen.
  De ondersteunende mail waren erg prettig en kwamen vaak over een met mijn reacties.
  Ik voel me letterlijk en figuurlijk steviger in mijn schoenen staan.
  hoofdpijnklachtjes weg
  opgeblazen gevoel buik weg
  ken beter mijn grenzen
  voel me vrijer om te zeggen wat er gezegd moet worden zonder dat het op zeurderige toon gaat.
  kan beter complimenten ontvangen.
  voel me veel minder schuldig over van alles
  kan makkelijker ‘nee’-zeggen
  overeet me niet meer
  kan de koekjes, snoepjes en alcohol veel makkelijker laten staan.
  ik ga lekker door, want het geeft me ook een soort zelfbevestiging

 40. Door het beoefenen van de MIR-Methode (gedurende één maand), ben ik erin geslaagd mijn medicatie voor bipolaire stoornis af te bouwen.
  Ik zou levenslang Zyprexa moeten nemen om de ziekte onder controle te kunnen houden. Helaas vlakt deze medicatie ook het zelfvertrouwen af. Ook werd ik er erg moe van.
  Toen ik stopte met MIR-Methode doken oude symptomen (depressie, angst, wanhoop) weer op. ik ben opnieuw met MIR begonnen en heb weer meer energie en geloof in mezelf.
  Ik veronderstel dat het cureren van bi-polaire aandoening werk is van lange adem.
  Als ik mag kiezen tussen medicatie en MIR-Methode, dan weet ik het nu wel!

  • Beste Joris,

   Dankjewel voor je bericht op onze website over je bipolaire stoornis.
   Wat doe je het fantastisch!

   Ja, het klopt wat je al vermoedde: als je wilt dat je het helemaal uit
   je systeem krijgt, is het belangrijk dat je jezelf er de tijd voor geeft. Bij
   chronische aandoeningen, verslavingen, kortom, de klachten die ernstig zijn,
   is het nodig de MIR-Methode minimaal 4 maanden te blijven doen, dus
   ga gerust door!

   Ik dank je voor je moed om de MIR-Methode zoveel kans te geven en
   ben enorm blij voor je dat je je zoveel beter voelt. Ik hoor graag over
   een tijd hoe het met je gaat!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Hoi Joris,

    Wat goed van je, dat je doorgaat met de MIR-Methode en niet opgeeft.
    Ik heb al meer dan 30 jaar last van depressies, paniekstoornissen, OCD enz enz. Ik heb ook jarenlang Prozac geslikt maar door een leveraandoening ben ik er mee moeten stoppen. Ik heb vier weken de MIR-Methode gegaan en had het idee dat ik me beter begon te voelen. Omdat ik dacht dat het nog doorwerkte ben ik er weer mee gestopt. Maar ik voel me alweer een hele tijd niet goed. Dus gisteren ben ik weer begonnen en ik ga nu gewoon door.
    Ik wens je alle goeds en hoop dat je je rust zal vinden.

    lieve groet, Lous

   • HOI Joris doorgaan hoor blijf moed houden!!!ik ga er eerdaags ook mee beginnen ber er nu nog niet voor in staat maar ga het zeer zeker doen, als ik lees hoeveel baat erbij is wens je heel veel sterkte en goed zo !!!!gr Anne

  • Joris, vind het zo goed dat je weer met Mirren bent begonnen.
   En die lange adem die heb je toch!!!! dusssss vind ik je Top
   Lieve groeten,
   jeannette

  • Hoi Joris, wat een geweldig nieuws! Jouw ervaring biedt moed om de weg naar heel worden op te gaan en vol te houden.
   En heel eigenwijs- hier zelf de verantwoording over terug te pakken.
   En hierdoor geleidelijk de medicatie af te kunnen bouwen.
   Echt Supertof van je!
   grz,
   Petra

 41. Mw. C. 43 jaar is al 4 keer gezakt voor haar rijexamen omdat ze zo heel erg nerveus is en geen vertrouwen in haarzelf heeft. Met behulp van de MIR-Methode had ze geen angst meer voor het examen en ze had vertrouwen dat het goed zou gaan. Ze is geslaagd.

 42. Ik heb mijn vliegangst redelijk onder controle kunnen houden met ‘vertrouwen aanvullen en angst loslaten’ en een goede vlucht naar Kreta en terug gehad…

 43. Angsten
  Mw. G. is erg bang te gaan slapen. Ze wacht heel lang om naar bed te gaan totdat ze zo moe is dat als ze in bed ligt meteen in slaap valt. Ze is bang om te gaan slapen omdat ze bang is dat ze dood gaat en dat haar kinderen alleen achter blijven. Ze wil graag alles regelen en als je slaapt weet je niet wat er gebeurt.
  Nadat ze zichzelf een aantal dagen met een persoonlijk MIR-Methode protocol heeft behandeld, heeft ze geen last meer van de onzekerheid en durft ze zonder problemen naar bed te gaan.

 44. Een mooi resulaat met een jonge vrouw die haar moeder op drie-jarige leeftijd is verloren. Door de opvoeding en de last die op haar schouders is gelegd trok zij altijd de verkeerde relaties aan. Door het werken met een persoonlijk protocol staat zij nu volledig in haar kracht. Geweldig om te zien wat voor een mooie krachtige vrouw zij is.

  Thea van Halteren healing-‘sheerenberg

 45. Een cliënte van mij kan door de MIR-Methode haar verdriet beter hanteren, “Het gaat niet meer met me op de loop.” Er is meer rust gekomen en dat voelt ze de hele dag.

  Margreet Pielage, praktijk Terra Mater, Ommen

 46. Ik was hiervoor erg chaotisch, erg gefrustreerd en erg verdrietig. Ik had net mijn vader verloren, dus alle gevoelens waren op sommige momenten gewoon teveel. Mijn huiswerk lukte niet meer, waardoor ik in nog meer stress schoot, en ik raakte erg onzeker over mijzelf. Toen mijn moeder begon met de MIR-Methode voor mij te doen, kwam alles vanzelf op zijn plaats. Dit gaf mij de ruimte om het allemaal te verwerken. Ik ben nu veel rationeler en veel rustiger dan daarvoor. Het heeft echt enorm geholpen, want huiswerk gaat weer gewoon goed, en met mij gaat het nog beter.

 47. Ik heb ook mijn 90 jarige moeder ‘behandeld’. Mijn moeder heeft jaren geleden al gezworen niet meer te willen reizen, en al zeker nooit meer vliegen. Een half uur na haar behandeling belde ze me op…Ik heb nu net een reis naar de Canarische eilanden in februari geboekt voor ons samen!!!! Prachtig toch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.