Heb je last van burnout en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
depressie;
* het nut van wandelen
* je hart volgen;
* bewustwording;
* loslaten, opruimen en weggooien;
* missie verduidelijken over je hobby;
* humor;
* wanneer je niet geloofd wordt;
* conflicten;
* jezelf vergeven;
* dankbaarheid;
* de 5 minuten super truc;
* spanning loslaten;
* intuïtie;
* rust nemen;
* de geboorte;
* herfstblues;
* knopen doorhakken;
* wat mensen werkelijk willen;
* vitamine D.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Burnout — 45 reacties

 1. Nog geen 2 weken geleden zat ik er bijna doorheen, heb al een lange tijd last van veel stress en spanningen en nam er zelfs medicatie voor om het toch te aan te kunnen. Sinds 2 weken gebruik ik de MIR-methode en voel me rustiger worden, medicatie is niet meer nodig, ben niet meer trillerig heel de dag, gevoel van omvallen is stuk minder…bizar en onwaarschijnlijk maar oh zo fijn.

 2. Wat ben ik blij dat de MIR methode op mijn pad gekomen is. Vele veranderingen heb ik al mogen bemerken. Het nagelbijten een stuk verminderd. Maar ook mijn B12 injecties voorheen om de maand, toen om de 3 maanden, werd een half jaar en nu hoef ik dit half jaar weer geen injectie. Hopelijk is het in juni nog oke, kan ik ook dat afsluiten. Ik word steeds vriendelijker tegen mezelf en hoor mezelf voor het eerst in 51 jaar complimenten geven. Linkerhand – rechterschouder.
  2x MOM gedaan, doet me goed. Dank je wel Mireille, ga zo door het geeft me veel kracht en energie om uit mijn burn out te komen.

 3. Ik lees veel dat mensen de MIR-Methode doen na hun burnout. Zelf zit ik momenteel nog middenin een behoorlijk zware burnout. Is het dan aan te raden de MIR-Methode te doen? Mijn lichaam is helemaal uitgeput dus vraag me af of dit niet te zwaar is. Graag een reactie. Vriendelijke groet, Jara

  • Beste Jara,
   Nee, het is juist heel fijn als je nu de MIR-Methode begint. Dan kun je je herstel versnellen. Begin eerst rustig met alleen stap 5 en 7. Na twee weken kun je dan alle 9 stappen doen.
   Veel sterkte en vooral weer energie gewenst!
   Groetjes! Mireille

 4. Ik ben 3 maanden aan het mirren en voel me echt beter. Vooral het loskoppelen van vader en moeder en daardoor minder op elkaars huid zitten geeft me een vrij gevoel. Het herstellen van mijn basisbehoefte heeft me veel inzicht gegeven in de oorzaak van mijn psychische onbalans waardoor ik steeds zelfbewuster, rustiger, minder pieker, minder irriteer kortom gelukkiger en gezonder voel. Ik ga er mee door. Super bedankt voor het ontwikkelen.

 5. Ik ben 24 april begonnen met de MIR-Methode, de eerste 2 weken alleen stap 5 en 7, daarna elke dag alle 9 de stappen.

  Nu ervaar ik veel emotionele schommelingen de laatste 3 weken, down, piekeren, veel hoofdpijn en sinds een paar dagen keelpijn. En dan ineens voel ik me weer 5 dagen goed om vervolgens weer minder goed te gaan..

  Ik ben benieuwd of dit bij het proces hoort Mireille, ik hoor het graag!

  Ik voel me wel sterker sinds ik mir!

  • Beste Joy,
   Ja, het kan heel goed zijn dat de veranderingen in golven gaan. Een paar dagen energiek, dan weer meer moeheid. Zie het als dat er laagjes worden afgepeld. Wanneer je dan weer energie daardoor hebt gekregen en je gaat ineens weer vol gas dingen doen, dan kun je dat een paar dagen later sterk voelen wanneer je eigenlijk nog niet voldoende reserves hebt opgebouwd. Gun jezelf de tijd om het proces door te maken en zorg dat je voldoende water drinkt voor alle afvalstoffen die je lichaam aan het afvoeren is.
   Veel sterkte! En laat het me af en toe weten hoe het met je gaat!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo.
  Ik ben nu 3 weken bezich met de Mir methode.
  En heb nu 2 dagen last van een ijzersmaak in mijn mond.heb het gevoel dat dat met tekorten te maken heeft maar weet niet wat.heeft u een iedee waar het mee te maken kan hebben.
  Vriendelijke groeten Annabelle

  • Beste Annabelle,
   Nee, ik weet niet waar dat door komt, maar ik heb er wel eens vaker van gehoord dat het een aanwijzing kan zijn. Misschien even kijken op internet?
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 7. Hallo Mireille,

  Heb nu 4 weken de mir methode gedaan, alle stappen. Soms twee keer per dag soms éen keer per dag.
  Heb geen artrosepijn meer aan mijn handen, dat ontdekte ik eigenlijk per ongeluk. Ik was er aan gewend…het hoorde al jaren bij me …dacht ik…
  Daar deed ik de dus methode eigenlijk niet voor, maar héél erg fijn dat het beter gaat!
  Ik merk dat ik sterker word en alles beter op een rijtje krijg.
  Ik heb erg last van winderigheid, als ik zo vrij mag zijn…., en een opgezette maag, al maanden eigenlijk, zou ook met de overgang te maken kunnen hebben denk ik.
  Hopelijk kom ik daar ook van af, ik eet gezond…maar moet op zoek gaan naar een voedingsallergie ofzo?
  In ben wel van plan om een tijdje door te mirren!
  Dank je wel!
  Suzan

  • Beste Suzan,
   Nee, een dikke buik kan vele oorzaken hebben. Het kunnen emoties zijn (in de steek gelaten voelen of niet los kunnen laten). Winderigheid kan ook betekenen dat je van alles aan het verwerken bent, dus dat het juist een goed teken is. Kijk het inderdaad nog even een tijdje aan.
   En van harte gefeliciteerd met je verdwenen artrosepijn, hoera!
   Groeiende gezondheid gewenst!
   Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Ik kan me eigenlijk wel wat terugvinden in het verhaal van Annemiek. Sinds een aantal jaar kamp ik met bijnieruitputting waarbij ik nog geen enkele therapie gevonden heb die me er terug bovenop heeft kunnen helpen. Ik ben 3 weken geleden begonnen met de MIR-Methode, eerst stap 5 en 7 gedurende 2 weken en dan nog 1 week de 9 stappen 2x/dag. Tijdens de derde week kreeg ik last van een enorm gespannen gevoel in mijn buik, enorme irritatie die dan weer niet leuk is voor de omgeving, moe en geen zin om iets te doen, ik moest me echt door de dag slepen. De reactie was enorm waardoor ik nu een aantal dagen even gestopt ben. Alhoewel ik in het zelfhelend vermogen van het lichaam geloof weet ik niet of mijn lichaam deze methode wel aankan, gezien de heftige reacties en zeker omdat je niet kan inschatten hoelang deze negatieve spiraal aanhoudt?

  • Beste Ines,
   Heb je je ook aangemeld voor de 6 weken begeleidingsmails? Dat zou je misschien kunnen helpen, omdat je dan beter begrijpt wat het betekent als je bijvoorbeeld veel irritatie voelt. Is namelijk een heel goed teken, hoewel het op zich niet prettig is. Maar het is een signaal dat je diep van binnen weer energie begint te krijgen, hoewel je dat nog niet hoeft te voelen. Je hoeft het dan ook niet als een negatieve spiraal te zien. Je kunt ook altijd een MIR-Methode begeleider raadplegen hierover.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,
  Ik loop al vanaf jan. 2016 met een burn out, dit met pieken en dalen, volgens mij speelt er ook hormonaal heel veel bijnieruitputting verschijnselen. Nu weet ik ook dat het een opbouw van jaren is en er veel emotioneel speelt. Ziekte man/ zoon. Ik ben 61 en dacht dat ik inmiddels wat eelt had(buitenkant) 3 weken terug begonnen met de MIR methode eerst de stappen 5 &7. 2 weken, Sinds 1 week alle 9 stappen, ik weet niet wat er gebeurt, en ik geloof heel erg in het zelf helend zijn het valt mij wel zwaar steeds weer raar in mijn hoofd te zijn.
  Hopen dat er binnenkort wat verandering in gaat komen en ik wat meer energie,zelfvertrouwen/vertrouwen krijg zodat ik ook weer wat meer kan functioneren, van een zeer actief persoon ben ik terug gegaan naar inactief en lusteloze vrouw.
  De 9 stappen doe ik 2x daags kan het ook zo zijn dat dit teveel is of regelt het lichaam zelf wat het aankan?
  Merk wel dat ik ook super gevoelig ben voor invloeden van buitenaf, hoop hier ook wat verandering in te krijgen.
  Ik denk ook van ik ben dit niet voor niets tegen gekomen en kan er dus mee aan de slag.
  Over een aantal weken hoop ik een positief verslag over de MIR methode te kunnen schrijven.
  Alvast bedankt gr Annemiek.

  • Beste Annemiek,
   Ja, het lichaam regelt in principe zelf je heling. Je hoeft het alleen te activeren. Wel gaan sommige mensen terug naar alleen de 9 stappen 1x per dag. Als het jou teveel is, kun je dat ook eens proberen. Ik verheug me erop berichten van je te ontvangen. Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    Dank voor je snelle reactie, uit jou reactie begrijp ik dat het slim is om de 9 stappen 1x per dag te gaan doen, maar hoelang ga ik dit dan doen? Geldt dit dan voor de verdere weken of kan dit per dag verschillen?
    Vr groet Annemiek

    • Beste Annemiek,
     Je doet het 1 week lang en daarna ga je het weer 2x per dag doen. Kijken hoe het dan gaat.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 10. Hallo Mireille,
  Ik ben bij je lezing geweest in Assen op 9 oktober jl. Vond het een inspirerende middag.Ik ben nu 4 weken bezig met de MIR-methode. Ben nu 4 maanden thuis in verband met een burn-out. Ik merk voornamelijk iets in mijn keel gebied. Ben net hersteld van een luchtweginfectie en flinke kriebelhoest en heb nog steeds het gevoel dat er nog ‘iets’ zit wat weg moet. Vooral in de nacht nog veel onrust in mijn lijf/hoofd soms hartkloppingen en weinig energie. Heb heel lang chronische stress gehad dus ga er ook vanuit dat mijn lichaam langere tijd nodig heeft om te herstellen. Ik ga dan ook gewoon door met de MIR-methode. Ben ook benieuwd naar de veranderingen die op mijn pad komen en mijn missie bijv.
  Bedankt Mireille en fijne dag!! Liefs Margreet

 11. Hoi Mireille

  Ben nu 8 dagen bezig met de MIR-Methode, ben heel erg duizelig, innerlijk trillen en heb het heel erg koud.
  Ben ook heel erg moe, heb ook al heel lang maagklachten.
  Word s nachts wakker met achterhoofd hoofdpijn door druk uit mijn nek en ben dan ook duizelig zodra ik opsta zakt het weer. Ik droom ook heel erg veel.
  Moet binnenkort 3 dode kiezen laten trekken, misschien hebben die veel met mijn klachten te maken. Is het verstandig om weer terug toegaan naar stap 5 en 7. Hartelijk groet Marina

  • Beste Marina,
   Het beste wat je kunt doen, is gewoon doorgaan met de 9 stappen. Terug gaan naar alleen stap 5 en 7 zal geen verschil maken. Je kunt wel terug naar 1x per dag alleen de 9 stappen. Zie ook de veel gestelde vragen nr. 4B.
   Sterkte! Ik hoop dat het trekken van de kiezen je verlichting gaat geven!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille, onlangs begonnen met de MIR-Methode, eerst twee weken de twee stappen en nu de derde week bezig met alle negen stappen, ik heb erge chronische hyperventilatie waardoor ik elke dag licht in mijn hoofd ben waardoor ik erg onzeker word. Momenteel erg licht in mijn hoofd, komt dit hierdoor dat het eerst verergerd, moet ik gewoon doorgaan, ben zo bang dat ik me nooit meer normaal in mijn hoofd ga voelen. Alleen als ik lig heb ik geen last maar wel als ik sta, loop en zit. Hopelijk is dit een reactie maar kan ik hier zo heftig op reageren, ik wil eigenlijk niet stoppen en doorzetten, wat is verstandig.

  • Beste Sylvia,
   Het belangrijkste is dat je jezelf kunt geruststellen dat het wèl goed gaat komen. Dat je zelfvertrouwen terug krijgt in je eigen lichaam. En ontspanning! Ga gerust een keer naar een consult van een MIR-Methode begeleider! Die kan jou testen en nagaan of er diepe blokkades zijn die jou nog parten spelen. Dat zal het proces met de MIR-Methode versnellen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 13. Hoi mireille,
  Moet je bij een burn out de eerste twee weken alleen basisbehoeften en tekorten aanvullen aaien?

  • Beste Marrit,
   Ja, dat is wel het beste. Ik heb net de webinar van voedingstekorten op de ‘Be the MIRror’-website. Daarin leg ik het uit waarom met name het aanvullen van voedingstekorten zo belangrijk is. Het gaat erom dat je een minimale buffer aanlegt, voordat je met alle 9 stappen van de MIR-Methode begint.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Dag Mireille,

  Ik ben 7 weken terug gestart met de MIR-methode. Ik heb voor de 2e keer in mijn leven een burn-out. Uit de eerste ben ik niet goed uitgekomen. Ik heb veel tijd nodig om mij iedere dag te resetten. Ik ben minder gaan werken en maakte maximaal een keer per 2 dagen afspraken met familie, vrienden, bekende, instanties.De andere dag had ik dan weer nodig om te kunnen “aarden”.
  Nu met de 2e burn-out wist ik echt niet meer hoe ik eruit kon komen. Na veel omzwervingen ben ik bij een haptonoom terecht gekomen en een homeopaat. Deze hebben mij een zet in de goede richting gegeven, maar ik voelde dat het nog niet helemaal dát was.
  Via een vriendin ontdekte ik de MIR-methode en ben gelijk met stap 5 en 7 begonnen. In de eerste week merkte ik al meteen dat ik rustiger en ontspannen werd. Bij de 9 stappen merkte ik dat vooral stap 3. loskoppelen en stap 7. basisbehoefte aanvullen erg belangrijk voor mij waren. Op een hele lieve manier ben ik anders gaan denken over mijn jeugd, opvoeding en de vele boodschappen die ik van mijn ouders meegekregen heb. Deze ben ik nu aan het loslaten. Die boodschap remde mij af om werk te doen, wat financiële onzekerheid zou geven. Aan mijn burn-outs lag altijd het overleven op financieel gebied, armoede en strijd tegen het onrecht waarmee ik geconfronteerd werd.
  Sinds de MIR-Methode maak ik mij geen zorgen meer over hoe de toekomst financieel er uit gaat zien. Ik laat het los. Ik ben al voorzichtig aan het bekijken hoe ik als ZZP er aan de slag kan gaan. Het geeft mij veel rust, maar ik ben er nog niet helemaal. Ik blijf de methode nog tijden volgen.
  Dank je!

 15. Beste Mireille,

  Ruim 2 jaar geleden gaf mijn lichaam aan dat het klaar was met over de grenzen te gaan. Ik stortte compleet in en een beerput aan emoties kwam naar boven. Dat was voor mij erg moeilijk. Als alleenstaande ouder met 2 kinderen ‘verwachtte’ ik dat ik sterk moest blijven zijn en maar door moest gaan. Moest ouderen voor 2. Maar dat was natuurlijk niet realistisch.
  Na een lange weg met therapie (psycholoog, natuurgeneeskundige en gezond verstand) ben ik sinds januari weer beter gemeld en moest dus op zoek naar een baan.
  Om te checken of ik in balans was, kwam ik bij Marita Versteegh uit, een natuurgeneeskundige. Zij (h)erkende dat ik nog te maken had met angst (angst om me weer depressief te voelen en niet meer te willen, en angst dat mijn hart het begeeft en mijn kinderen alleen achter blijven – mijn hart is overigens sterk maar slaat wel eens over).
  Zij wees me op jouw methode. Ik heb 2 weken lang de zinnen 5 en 7 opgezegd want ik ben extreem hooggevoelig.
  Gisterenochtend ben ik voor het eerst de 9 zinnen gaan opzeggen. In de middag kreeg ik extreme last van angstaanvallen en had mijn hart last van ‘opvliegers‘. Dat werd wel weer rustig aan het einde van de dag maar ik ben me eigenlijk wel rot geschrokken.
  Aangezien ik over een week weer aan het werk ga (nieuwe baan, dus wat stressig) wil ik me wel weer sterk voelen en niet zoals gisteren.
  Had ik 4 weken vrij dan was ik doorgegaan met 2x per dag maar nu weet ik even niet wat handig is.
  Graag hoor ik even van je.

  Hele fijne dag en alvast super bedankt voor je reactie!
  Marjolijn

  • Beste Marjolijn,
   Je kunt de MIR-Methode rustiger aan doen. Dan doe je het bijvoorbeeld maar 1x per dag en kijkt even hoe je lichaam reageert. Of je slaat een dag over. Lees verder de veel gestelde vragen 4B en 1F. Vaak worden oude emoties nog even 1 keer sterk aangeraakt voordat ze helemaal verdwijnen.
   Veel geluk en vooral veel plezier in je nieuwe baan!
   Groetjes, Mireille

 16. Hallo Mireille,
  Ik ben door een vriendin geattendeerd op de MIR methode. Ben me in gaan lezen en vind het erg interessant. Ik zit nu bijna vijf maanden thuis. Heel erg vermoeid en slecht slapen. Daarbij ook de overgang Laatste jaren veel stressmomenten gehad en door vermoeidheid heen gegaan .noem het burn-out depressie. Loop inmiddels bij een deskundige in het zieken huis die gespecialiseerd is in chronische vermoeidheid syndroom . Ben begonnen met stap 5 en 7. Nu vijf dagen bezig. Lijkt of de vermoeidheid weer even heftiger wordt en doorslapen ook heftiger Mijn vraag is of ik het goed doe om eerst de twee stappen te doen en hoe lang duren de evt reacties erop . Ik kan nml niet meer hebben. MVG

  • Beste Truus,
   Ja, je doet het beslist goed dat je eerst begint met alleen stap 5 en 7. Je lichaam moet eerst even een reserve opbouwen voordat je met alle 9 stappen begint. Overleg ook met de deskundige in het ziekenhuis en laat hem/haar je checken op tekorten aan voedingsstoffen, maar ik ga er vanuit dat dat onderdeel van de behandelingen is.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 17. Hoi Mireille,

  Via via hoorde ik van de MIR-Methode en ik ben begonnen met alleen hand-aaien omdat het er niet van kwam om de site te bestuderen en de video’s te bekijken. Na een dag of drie kreeg ik buikloop zonder maagkrampen. Het duurde bij elkaar nog geen tien minuten. Mijn darmen waren leeg. Is dat een reactie geweest? Ik weet het niet zeker. Inmiddels ben ik zover dat ik de negen stappen doe, zij het nog even een maal per dag. Ik merk dat emoties loskomen van mijn worsteling om mezelf te blijven motiveren om op mijn leeftijd (60 jaar) na vier jaar werkloosheid alsnog en baan te vinden. Ik kom los van mijn scheiding (vader loskoppelen) en relaties die het slachtofferschap van scheiding en daarmee in de schulden terecht te zijn gekomen in stand houden (moeder loskoppelen). Ik heb kribbige reacties gehad. Nu ik de negen stappen doe, heb ik de kracht om mezelf te blijven motiveren en te blijven geloven in de missie. Ik vertrouw erop dat mijn omscholing (studie) en sollicitaties mij geven waar ik naar streef: een baan die bij mij past.

  lieve groet,
  Sucianty

 18. Hoi, wat mij opvalt dat er zo veel vrouwen reageren, terwijl het ook geweldig werkt voor mannen!

  Ik ben een aantal maanden geleden per toeval op uw website terecht gekomen. Was in den beginne een tikkeltje sceptich, maar ben deze methode toch gaan doen. Ik ben nu ruim 5 weken bezig en heb het gevoel dat ik een ware veldslag aan het leveren ben gedurende deze 5 weken. Er gebeurt inderdaad best veel en alle symtonen en bijwerkingen die u omschrijft zijn van toepassing geweest op mij, vooral voortdurend last van vermoeidheid en het gevoel van watten in mijn hoofd.

  Ik moet wel er bij vermelden dat mijn leven behoorlijk op zijn kop staat, qua werk, zelfstandig ondernemerschap, relatie en financiele last, kan mij hierdoor voorstellen dat de uitwerking van deze methode daardoor zwaarder is en misschien ook wel langer duurd.

  Er gebeuren wekelijks dingen, maar zouden deze dingen ook niet zijn gebeurd zonder deze methode, dat blijf ik mij wel afvragen! Toch ben ik van plan om dit nog de hele zomer te blijven toepassen! Of is het toch verstandiger om het maar 4 weken te doen, of minder intensief!

  In iedergeval bedankt, groetjes, Auke

  • Beste Auke,
   Ja, het is soms een heel proces! Het beste is om zo lang mogelijk door te gaan, zolang je het nog nodig hebt. Er komt tenslotte heel veel op ons af in ons dagelijks leven.
   En ja, de mannen komen ook steeds meer naar de MIR-Methode. Het is tenslotte een hele zachte methode en ik kan me voorstellen dat daarom in eerste instantie veel vrouwen het oppakken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 19. Beste Mireille

  Ik ben nu drie maanden thuis met een burnout. Na twee maanden was er een lichte verbetering, maar veel klachten bleven aanslepen. Toen ben ik gestart met de MIR-methode. Aangezien mijn algemene toestand wel al beter was, ben ik meteen begonnen met alle stappen. Na vier weken kan ik zeggen dat alle symptomen verdwenen zijn. Ik ken eindelijk rust in mijn hoofd. En fysiek ben ik er ook helemaal bovenop. De band met mijn mama is nog nooit zo goed geweest en ik heb ook een aantal trauma’s uit het verleden achter mij gelaten. Ik heb ook een duidelijke missie voor ogen. Dinsdag begin ik terug te werken, halftijds vanaf nu zodat ik ook voor mijn gezinnetje kan zorgen. Ik voel mij sterk genoeg om mijn taken op het werk vanaf nu af te bakenen. Mijn hormoonstelsel was helemaal in de war, maar nu krijg ik weer op geregelde tijdstippen mijn menstruatie. Hopelijk zal ik zo weer snel zwanger worden :-). Ik ga nog een tijdje verder met de MIR-methode omdat ik er mij zo goed bij voel. Heel erg bedankt voor deze methode!

 20. Ik ben nu 5 weken bezig met MIR-Methode en heb er al zoveel voordeel van. Ben veel rustiger en vooral heel sterk het gevoel van ik mag er ook zijn. Heb veel meer kracht van binnen uit. Dit is na mijn burn out geen overbodige luxe. Ik heb het gevoel dat het leven weer terug komt in mij!

 21. Lieve Mireille,
  Eind 2012 kwam ik in een burnout terecht. Mijn huisarts schreef me direct oxazepam voor en adviseerde om anti depressiva te gaan slikken. De oxazepam heb ik 2 keer geslikt en de anti depressiva ben ik nooit mee begonnen. Ik zat in zo’n neerwaartse negatieve spiraal maar dacht: “hier ben ik zelf in terecht gekomen, hier kom ik ook weer zelf uit”. Na heel veel lezen ontdekte ik dat het mijn gedachten waren die mijn lichaam zo ziek maakten. In eerste instantie ben ik naar een natuurgeneeskundige gegaan. Zij heeft mijn lichaam redelijk in balans gekregen, maar ik merkte dat mijn gedachten me vaak in de steek lieten. Ik ben aan de slag gegaan met affirmatie schrijven, hardop zeggen in mezelf en na verloop van tijd merkte ik verbetering. Via Google, kwam ik jouw MIR-Methode tegen en doe deze nu sinds twee weken. Mijn twijfels over mijzelf als moeder en partner, mijn irritatie naar andere toe zijn aanzienlijk minder. Ik vertrouw erop dat mijn laatste hobbeltjes ook zullen verdwijnen. Mireille ik wil jou hartelijk danken voor het delen van jouw MIR-Methode. Ik wens jou en al jouw collega’s een fantastisch, positief en dankbaar 2014

 22. Hallo Mireille, ik doe nu een paar maanden de MIR-Methode. Het is verslavend. Na de negen weken doe ik de MIR-Methode nu één en soms twee keer per dag. Na mijn burn out van begin vorig jaar begint nu weer de blijheid van mijn leven terug te komen. Ik zorgde veel voor andere mensen maar vergat mijzelf en mijzelf heb ik weer teruggevonden. Ik ben er nog voor anderen maar nu met een STOP voor mijzelf. Mede door de MIR- Methode begint mijn lijf weer te herstellen. Het belangrijkste is dat ik weer zin krijg om leuke dingen te doen. Mijn hart staat weer open. Bedankt Mireille

 23. Hoi Mireille,

  Je raad het nooit ik ben nog bezig met missie werk verduidelijken en krijg een andere
  functie waar ik heel blij mee ben.
  Heb alleen wat plekjes in mijn gezicht.

  Veel liefs Mieke

 24. Klacht die verdwenen is: een tekort aan mineralen en basisbehoeften.
  Het is nu ondertussen al de vijfde week, dat ik het doe.
  Zal het blijven doen. Heb ernstige depressie en burn out achter de rug.
  veel emotionele problemen. Ik voel me gewoon sterker en dit is ook
  fysiek waarneembaar. Voel me niet meer zo zwak, hulpeloos en moedeloos
  .

 25. Ik heb een redelijk zware operatie gehad met narcose en medicijnen en ik heb nog wat restantjes van een oude burn-out (vermoeidheid). Ik ben nu ruim een week met de MIR-Methode bezig. Het belangrijkste geschenk dat ik heb gekregen door de MIR-Methode te doen is dat ik mijn lichaam meer ben gaan voelen en meer van mijn lichaam ben gaan houden. Het vluchtgedrag van het hoofd uit een vermoeid en pijnlijk lichaam is opgelost. Ik herstel nu sneller en ben minder (snel) moe. Mijn lichaam mag er weer helemaal zijn, met (verminderde) pijntjes en (verminderde) vermoeidheid.

 26. Uw boek heb ik deze week ontvangen. Ik begin momenteel aan de vierde week MIR-Methode. Wat mij vooral is bijgebleven is het naar boven komen van emoties als angst en verdriet, vooral ‘s nachts met dromen of bij het wakker worden. Ook was ik in het begin moe en prikkelbaar. Nu voel ik me veel rustiger en evenwichtiger. Mijn lichaamsenergie is na een burn-out terug toegenomen. Maar vooral ben ik tevreden over het feit dat ik geen maagklachten meer voel sinds ik de MIR-Methode toepas. Dit is voor mij een hele opluchting. Anders zag ik me genoodzaakt toch eens naar een arts te moeten gaan. Nu weet ik bijna zeker dat de maagklachten een gevolg waren van een zware stress-periode. In elk geval ben ik jou zéér dankbaar voor deze methode. Ik voel me er goed mee. Hartegroet van Anne-Marie.

 27. Hoi Mireille,

  Ik ‘MIR’ nu een week en stel de volgende dingen vast: Ik voel me energieker.

  Ik herstel van een Burn Out en heb het gevoel dat het nu steeds beter gaat.
  Ben in opleiding voor Handanalyste en Reiki begeleidster (Master titel is voor mij niet van toepassing, gebruik liever begeleidster)
  Ga het zeker toepassen als mensen dat willen weten, hoe de methode voor mij werkt, maar eerst wil ik de vier weken volmaken om ervaringen te verzamelen voor mijzelf. Dat doe ik tot nu toe met alle opleidingen: Eerst mezelf en dan pas anderen.

  Fijne dag en lieve groetjes van Barry (52 jaar en van het vrouwelijk geslacht. Deze vermelding omdat de voornaam verwarring kan zaaien:)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.