Heb je last van vermoeidheid en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over:
* koorts en vermoeidheid;
* loslaten, opruimen en weggooien;
humor die terugkomt;
* je longen;
* de 5 minuten super truc;
* rust nemen;
* muziek als dagelijkse voeding;
* herfstblues;
* knopen doorhakken;
* vitamine D;
* de gevolgen van antibiotica.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Vermoeidheid — 49 reacties

 1. Hoi Mireille,

  Ik ben ruim een week bezig met de MIR-methode wegens o.a. vermoeidheid en darmklachten
  De eerste paar dagen super veel energie, en nu neemt dat alweer meer af. Is dat een herkenbaar iets en hoe komt dit? Is het verstandig om door te zetten met de methode?

  • Beste Karlijn,
   Ja, het genezingsproces gaat in golven. Rustig doorgaan, misschien wat meer water erbij drinken om ‘rotzooi’ af te voeren.
   Groetjes, Mireille

 2. Ik ben 49 jaar en heb al jaren last van chronische pijn en vermoeidheid. De MIR methode heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie en levenslust heb en beter de grenzen tussen mijzelf en anderen kan ervaren. Normaal voel ik andermans stress als mijn stress, maar dat kan ik nu beter scheiden waardoor ik me vrolijker en gelukkiger voel. Ik ben meer in contact met mezelf gekomen wat erg fijn is na 49 jaar! Ik doe het nu een aantal maanden en was een paar weken gestopt, waarna ik weer vermoeider werd. Dus weer hervat met als resultaat weer meer energie.Ik weet nu dan mijn behoeftes net zo belangrijk zijn als die van een ander. Ik ben nog niet volledig genezen, maar ik denk dat de basis daarvoor nu gelegd is. Bedankt voor deze geweldige methode Mireille.

 3. Ik ben heel dankbaar voor de mir-methode. Ik heb zoveel meer energie gekregen. Ik kan het drukke gezinsleven en werken nu veel beter aan. Ben een gezelligere moeder. Ik moet zelfs oppassen dat ik ’s avonds wel op tijd naar bed ga, zoveel energie heb ik nu weer.

 4. Dank je wel Mireille voor deze MIR-Methode. Ik heb ook andere therapien gedaan, maar ik merk bij dit toch echt verandering.
  Op alle 9 punten zie en merk ik verbetering.
  Ik ben nu 6 weken aan het Mirren, met mijn man en kids(5 en 2 jaar). Ook mijn ouders doen mee! Waar ik ook heel dankbaar en blij mee ben.
  Na de zwangerschap had ik last van rode wangen en pukkeltjes. Het leek op rocacea. Het is nu zo goed als weg. Alleen rond de menstruatie krijg nog een paar rode vlekjes/pukkeltjes. Ik had voor de tweede geboren werd daar nooit last van. Ik zie hierin dat alle punten van belang zijn! Daarom moet je er ook geen 1 overslaan!
  Ik voel dat alles nog verder aan het werk is en ondersteun daarbij nog met het dagelijks Mirren

 5. Hallo Mireiile,

  De M.I.R. methode doe ik nu 2 maanden. Ik zeg ook met regelmaat een verslavingszin ervoor. Het gaat juist helemaal niet goed. Ik voel me depressief, heb pijn in mijn knieen, loop niet meer hard sinds 6 weken, alle energie en positiviteit is weg. Voor ik begon was dit al een beetje, maar het word alleen maar erger. Ik ben niet gewoon moe, ik ben op. Ik lig zeker 2 keer per week tegelijk op bed metmijn dochtertje. Dat is om 20:00. Ook heb ik vreemde pijntjes, steken net boven mijn ooringang, heel gevoelig voor hard en hoge geluiden. Ik kan niet tegen spanningen, zeker niet kijken naar de wereldellende op tv. Ik droom naar….Mijn nek zit vast, hoofdpijn… Zal ik stoppen, of moet ik nu juist doorzetten?

  • Beste Ineke,
   Het is het fijnste als je door wilt gaan, maar wel met hulp. Zolang je het zelf aan kunt, is het natuurlijk prima, maar als het te zwaar is, is het beter om begeleiding te vragen aan een MIR-Methode begeleider. Die kan dan uittesten wat er met je is en dan ter plekke met jou de dieper liggende blokkades uitwissen. Vermoeidheid is wel een heel normaal verschijnsel als je de MIR-Methode doet en meestal een heel goed teken dat je lichaam hard aan het werk is. Ben blij dat je daar ook regelmatig aan toe geeft.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 6. Na 4 weken MIR-Methode zonder begeleiding heb ik veel meer energie. Ik heb klussen in huis gedaan waar ik al jaren maar niet aan toe kwam. Dingen waar ik daarvoor enorm tegen op zag, gaan me nu eenvoudig af, echt geweldig!

  En een minder belangrijk maar wel fijn gevolg is dat mijn haar beter zit 🙂

  Ik ga de MIR-Methode zeker adviseren aan mensen die ervoor open staan en wens je heel veel succes met het verder verspreiden ervan!

 7. Hoi Mireille en team,
  Ik zit middenin een verandering in het leven. Het begon 6,5 jaar geleden toen ik mijn allerliefste vriendin in Januari 2007 en mijn lieve echtgenoot in november 2007 verloor. De tijd daarna was overleven, niet denken, maar doen. Gelukkig had ik nog veel om voor door te gaan en momenteel heb ik werk en bouw ik een praktijk op voor massage, reiki en misschien ook MIR-Methode. Ik woon in Zwitserland en daar wil ik ook zeker blijven. Mijn dochters wonen en werken hier en we willen elkaar graag regelmatig zien.
  Een paar jaar geleden vloog ik, door het nieuwe leven een burn-out in. Lastig hoor, maar het was een teken dat ik me mocht gaan bewegen en nieuwe gewoontes aannemen. Langzaam werd het leven wat leuker en zag ik de zon weer schijnen. Doe nu leuke cursussen en doe binnenkort examen voor voetreflexzonemassage. Daarna ga ik verder met handlezen als wetenschap, iets waar ik al drie jaar mee bezig ben. Super interessant wat ik ook daardoor over mijzelf mocht leren. Ineens ging het vorige maand niet meer zo super. Ik heb dit met mijn psychologe besproken en zij gaf aan dat ik last het van angst: ik vertrouw het leven niet meer zo. Ik krijg er weer zin in, maar altijd verwacht ik dat er iets vervelends gebeuren gaat waardoor het fijne leven weer voorbij is. Door mijn lieve vriendin Els kwam ik weer op het “MIR-spoor”. Ik “MIR” nu weer een week en het slapen gaat nu weer super goed. Ik heb meer energie en koppel me los van het wantrouwen in het leven. Dankjewel voor deze mooie methode. Die mag meer bekend worden want ook veel mensen hier kunnen er zeker van profiteren.
  Ik wens iedereen licht en liefde toe. Maak er een fijne dag van. Lieve groetjes van Barry vanuit Zwitserland.

 8. Door de MIR-Methode voel ik me de laatste tijd vrolijker, ondernemender en minder moe. Dank je wel

 9. Sinds 2 en een half jaar ben ik extreem vermoeid. Ik heb verschillende therapieën gedaan en in deze periode heb ik ook 2 maal de MIR-Methode toegepast. De eerste keer heb ik een maand de MIR-Methode gevolgd naast een andere therapie. Ik verbeterde vrij snel en ik meende toen dat die andere therapie werkte. Helaas viel ik na 3 maanden weer helemaal terug. In augustus 2013 begon ik met een andere therapie en ik heb toen ook weer de MIR-Methode opgepakt. Opnieuw voelde ik me al vrij snel veel minder vermoeid en opnieuw dacht ik dat die andere therapie vooral ervoor zorgde dat het zoveel beter ging. Een maand of 5 ging het steeds beter, maar na 2 maanden met de MIR-Methode te zijn gestopt gaat het weer bergafwaarts. Gisteren ben ik opnieuw begonnen met de MIR-Methode. Ik vraag me nu af of de vooruitgang toch niet voor een groot deel met de MIR-Methode te maken heeft gehad. Het lijkt er erg op en als dit zo is kan ik mezelf ook weer helen met de MIR-Methode.
  Ik vraag me nu wel af hoe ik terugval voorkom. Is het bij chronische vermoeidheid goed om door te gaan tot alle energie weer terug is? En is chronische vermoeidheid te genezen met de MIR-Methode?

  • Beste Ellen,
   Er is veel mogelijk met de MIR-Methode. Hoever je kunt komen, weten we nooit vooraf. Het belangrijkste is dat je het zo lang mogelijk blijft doen en als die terugslagen blijven terug komen, is het een idee om ’s naar een MIR-Methode begeleider te gaan om te kijken of daar een hardnekkig mechanisme onder zit. Vooralsnog kun je heel veel zelf doen.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,
    Dank je wel voor je reactie. Ik ben enorm gemotiveerd om door te gaan zolang als nodig is. Ik laat nog wel horen wat de MIR-Methode nu voor me heeft betekend.
    Groetjes,
    Ellen

 10. Beste Mireille,

  Dank je wel voor deze mooie methode en de uitgebreide informatie en begeleiding per mail die je aanbiedt. Geweldig! Sinds het doen van de MIR-Methode is mijn energie enorm toegenomen en ook duidelijkheid over wat ik wil realiseren. De inspiratie bruist en bovendien is het ook veel makkelijker om mijn ideeën om te zetten in actie!
  Iets wat officieel volgens mij niet bij de MIR-Methode hoort, maar wat voor mijn gevoel wel effect heeft gehad is dit: Na de negen stappen van de MIR-Methode 3 weken gedaan te hebben heb ik één keer direct aansluitend aan de stappen gevisualiseerd wat ik met mijn werk wil bereiken (kinderen inspireren om hun innerlijke krachtbronnen te gebruiken) en ondertussen mijn hand geaaid. Dat was echt een keerpunt om op te houden met ‘mutsen’ en gewoon mijn handen uit de mouwen te steken. Zo krachtig.

  Hartelijke groeten,
  Nicole

 11. Ik doe de MIR-Methode nu 2 maanden, 2 keer per dag. Ik voel me meer in balans en ik heb het gevoel dat ik meer energie heb.

 12. Het klopt allemaal wat Mireille beschrijft. Mijn klachten werden erger toen ik met de MIR-Methode begon. De kunst is dan om het twee keer per dag vol te houden. Blijf erin geloven. Het was niet altijd makkelijk als je in eerste instantie merkt dat je achteruit gaat in plaats van vooruit. Toch heb ik dat gedaan en het resultaat is dat ik veel meer energie heb en de pijnen zijn verdwenen. Na vier weken de 9 stappen te hebben gedaan heb ik ook een persoonlijk protocol gevolgd. Mijn leven is veranderd, in positieve zin dan. Ik kan nu meer dan voor de MIR-Methode. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik zou dit iedereen willen aanraden om de MIR-Methode te gaan doen.

 13. Beste Mireille,

  Ik doe de negen stappen gedurende 5 weken. Ik had een ontsteking op mijn tandvlees,en deze is zonder middel praktisch weg.
  Ik heb het idee dat ik iets minder moe ben. Mentaal is er ook een verschuiving bezig. Af en toe heb ik huilbuien, en dan komen er ook minderwaardige gevoelens opzetten. Maar deze gaan weer voorbij en meestal voel ik me daarna een stuk beter. Ik doe de MIR-Methode nu ook voor mijn zoon. Ik begin met stap 5 en 7. Dat kan wel, he? Kan ik er nog langer mee doorgaan, voor mezelf? Ik heb het gevoel dat ik het nog een tijd nodig heb.

  Hartelijke groet,
  Wicky.

  • Beste Wicky,
   Ja, je kunt er rustig mee doorgaan, zie de veel gestelde vragen. Voor je zoon ook.
   Veel succes en dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Team MIR-Methode

 14. Wouw! Het werkt echt! Ik doe de MIR-Methode nu een maand of vier en ben m’n huis aan het opruimen alle laden en kastjes die uitpuilen van de spullen, papieren van jaren en jaren weggooien of organiseren e.d waar ik al tijden vreselijk tegen opzag! Ik ben nog lang niet klaar maar ik zie er gek genoeg niet meer tegen op…

  Dank je Mireille!
  Marjan

 15. Opruimen aan de binnenkant … heeft inderdaad tot gevolg dat ik in heel ons huisje ben begonnen met opruimen. Ik wil zoveel mogelijk plaats maken, ruimte scheppen …
  Ik zit vol nieuwe plannen die ik ook uitvoer !
  Ik had al een hele goede band met mijn ouders, en toch die band nog inniger geworden … mooi hè ! ?
  Het is net of de MIR-Methode mij in gang heeft gezet om al die dingen te doen die ik al lang in gedachten had, maar steeds maar uitstelde.
  Het is een heerlijk gevoel om zowel van binnenuit als aan de buitenkant grote schoonmaak te maken.
  Dus ja, het werkt écht, die MIR-Methode ! ! !
  Het heeft mijn leven een andere weg doen inslaan, een binnenweg om sneller bij mezelf uit te komen. Dank je wel, Mireille !
  Lieve groeten,
  Hilde.

 16. Ik kreeg zojuist uw mail en ik loop dus vanaf zaterdag al een kamer op te ruimen, omdat er bij mij ineens het kwartje viel dat ik een eigen Reiki Salon wil. Dit na jaren gesluimerd te hebben op de achtergrond en waarbij ik allemaal beren (ja-maren) op mijn weg tegen kwam waardoor mijn droom niet tot stand kwam. Vanmiddag gaan we naar de kringloopwinkel om al die rotzooi weg te brengen… De kamer is nu leeg en mijn behandeltafel staat al klaar, nu nog wat gezelligheid aanbrengen en ik kan mijn droom gaan nastreven! Ik wil nog vermelden dat ik nu 3 weken bezig ben met de Mir-Methode!!! Mijn eetpatroon veranderd ook en mijn ontlasting is de laatste week ook anders…zal hier ook mee te maken hebben!!! Bovendien zei onderlaatst iemand dat ik er steeds jonger uit ga zien….haha, dat is toch mooi meegenomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.