Heb je last van vermoeidheid en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over:
* koorts en vermoeidheid;
* loslaten, opruimen en weggooien;
humor die terugkomt;
* je longen;
* de 5 minuten super truc;
* rust nemen;
* muziek als dagelijkse voeding;
* herfstblues;
* knopen doorhakken;
* vitamine D;
* de gevolgen van antibiotica.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Vermoeidheid — 56 reacties

 1. ik heb sinds ik de MIR-Methode doe, veel meer energie. eerst heb ik een lange tijd veel slijm opgehoest, maar voelde me verder niet ziek. ik blijf de MIR-Methode doen 2x per dag omdat ik veel heb meegemaakt en het me helpt met ook bijvoorbeeld mezelf mogen zijn en mijn gewicht.

 2. Ik ben begonnen met de MIR-Methode
  Krijg ik daar ook mijn wallen/donkere kringen onder de ogen weg? Lijkt erop dat het na een paar dagen erger aan het worden is. Ik heb ook nachtdiensten, dus ik weet niet of het helpt vanwege de verminderde slaap.

  • Beste Barry,
   Ja, klachten kunnen in de eerste tijd met de MIR-Methode verergeren. Het lichaam is dan hard aan de slag om de oorzaken aan te pakken. Geef het de tijd. In principe hebben de nachtdiensten geen negatief effect op het doen van de MIR-Methode.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi, ik had net een reactie geplaatst, als aanvulling daarop: ik voel me vandaag hongerig en wat misselijk, de gehele dag. Ook bemerk ik zomaar veeeel meer puistjes. Kan dit ook te maken hebben met uitingen van de MIR methode?

  Groetjes Annemarie

  • Beste Annemarie,
   Ook dat zijn reacties die normaal zijn. Het lichaam wil bijvoorbeeld nieuwe bouwstoffen hebben voor alle veranderingsprocessen. Dat kan hongerigheid veroorzaken. Zorg ook dat je voldoende water drinkt.
   Groeten,
   Team MIR-Methode

 4. Hi Mireille,

  Al jaren kamp ik met flinke vermoeidheid, hoofdpijn en nek/schouderpijn.
  Nu precies 2 weken doe ik 1x per dag (voor het slapengaan) de MIR methode.
  Echter lijkt het wel of ik nóg vermoeider ben, nog meer pijn en hoofdpijn ervaar.
  Is dit normaal? Ik lees dat mensen snel resultaat ervaren, maar niet precies na hoeveel weken oid.
  Is het normaal dat de klachten eerst verergeren? Of kan het zijn dat deze methode niet bij mij aanslaat?
  Ik maak me een beetje zorgen!:(

  Bedankt! Groetjes A

  • Beste Annemarie,
   Nee hoor, het komt veel vaker voor dat mensen eerst wat versterking van klachten krijgen. Zie dat het lichaam hard aan het werk is en onder andere afvalstoffen aan het afvoeren is. Lees verder ook vraag 4B bij de Veel gestelde vragen.
   Groeten en sterkte,
   Team MIR-Methode

 5. Hoi Mireille,

  Ik ben ruim een week bezig met de MIR-methode wegens o.a. vermoeidheid en darmklachten
  De eerste paar dagen super veel energie, en nu neemt dat alweer meer af. Is dat een herkenbaar iets en hoe komt dit? Is het verstandig om door te zetten met de methode?

  • Beste Karlijn,
   Ja, het genezingsproces gaat in golven. Rustig doorgaan, misschien wat meer water erbij drinken om ‘rotzooi’ af te voeren.
   Groetjes, Mireille

 6. Ik ben 49 jaar en heb al jaren last van chronische pijn en vermoeidheid. De MIR methode heeft ervoor gezorgd dat ik meer energie en levenslust heb en beter de grenzen tussen mijzelf en anderen kan ervaren. Normaal voel ik andermans stress als mijn stress, maar dat kan ik nu beter scheiden waardoor ik me vrolijker en gelukkiger voel. Ik ben meer in contact met mezelf gekomen wat erg fijn is na 49 jaar! Ik doe het nu een aantal maanden en was een paar weken gestopt, waarna ik weer vermoeider werd. Dus weer hervat met als resultaat weer meer energie.Ik weet nu dan mijn behoeftes net zo belangrijk zijn als die van een ander. Ik ben nog niet volledig genezen, maar ik denk dat de basis daarvoor nu gelegd is. Bedankt voor deze geweldige methode Mireille.

 7. Ik ben heel dankbaar voor de mir-methode. Ik heb zoveel meer energie gekregen. Ik kan het drukke gezinsleven en werken nu veel beter aan. Ben een gezelligere moeder. Ik moet zelfs oppassen dat ik ‘s avonds wel op tijd naar bed ga, zoveel energie heb ik nu weer.

 8. Dank je wel Mireille voor deze MIR-Methode. Ik heb ook andere therapien gedaan, maar ik merk bij dit toch echt verandering.
  Op alle 9 punten zie en merk ik verbetering.
  Ik ben nu 6 weken aan het Mirren, met mijn man en kids(5 en 2 jaar). Ook mijn ouders doen mee! Waar ik ook heel dankbaar en blij mee ben.
  Na de zwangerschap had ik last van rode wangen en pukkeltjes. Het leek op rocacea. Het is nu zo goed als weg. Alleen rond de menstruatie krijg nog een paar rode vlekjes/pukkeltjes. Ik had voor de tweede geboren werd daar nooit last van. Ik zie hierin dat alle punten van belang zijn! Daarom moet je er ook geen 1 overslaan!
  Ik voel dat alles nog verder aan het werk is en ondersteun daarbij nog met het dagelijks Mirren

 9. Hallo Mireiile,

  De M.I.R. methode doe ik nu 2 maanden. Ik zeg ook met regelmaat een verslavingszin ervoor. Het gaat juist helemaal niet goed. Ik voel me depressief, heb pijn in mijn knieen, loop niet meer hard sinds 6 weken, alle energie en positiviteit is weg. Voor ik begon was dit al een beetje, maar het word alleen maar erger. Ik ben niet gewoon moe, ik ben op. Ik lig zeker 2 keer per week tegelijk op bed metmijn dochtertje. Dat is om 20:00. Ook heb ik vreemde pijntjes, steken net boven mijn ooringang, heel gevoelig voor hard en hoge geluiden. Ik kan niet tegen spanningen, zeker niet kijken naar de wereldellende op tv. Ik droom naar….Mijn nek zit vast, hoofdpijn… Zal ik stoppen, of moet ik nu juist doorzetten?

  • Beste Ineke,
   Het is het fijnste als je door wilt gaan, maar wel met hulp. Zolang je het zelf aan kunt, is het natuurlijk prima, maar als het te zwaar is, is het beter om begeleiding te vragen aan een MIR-Methode begeleider. Die kan dan uittesten wat er met je is en dan ter plekke met jou de dieper liggende blokkades uitwissen. Vermoeidheid is wel een heel normaal verschijnsel als je de MIR-Methode doet en meestal een heel goed teken dat je lichaam hard aan het werk is. Ben blij dat je daar ook regelmatig aan toe geeft.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. Na 4 weken MIR-Methode zonder begeleiding heb ik veel meer energie. Ik heb klussen in huis gedaan waar ik al jaren maar niet aan toe kwam. Dingen waar ik daarvoor enorm tegen op zag, gaan me nu eenvoudig af, echt geweldig!

  En een minder belangrijk maar wel fijn gevolg is dat mijn haar beter zit 🙂

  Ik ga de MIR-Methode zeker adviseren aan mensen die ervoor open staan en wens je heel veel succes met het verder verspreiden ervan!

 11. Hoi Mireille en team,
  Ik zit middenin een verandering in het leven. Het begon 6,5 jaar geleden toen ik mijn allerliefste vriendin in Januari 2007 en mijn lieve echtgenoot in november 2007 verloor. De tijd daarna was overleven, niet denken, maar doen. Gelukkig had ik nog veel om voor door te gaan en momenteel heb ik werk en bouw ik een praktijk op voor massage, reiki en misschien ook MIR-Methode. Ik woon in Zwitserland en daar wil ik ook zeker blijven. Mijn dochters wonen en werken hier en we willen elkaar graag regelmatig zien.
  Een paar jaar geleden vloog ik, door het nieuwe leven een burn-out in. Lastig hoor, maar het was een teken dat ik me mocht gaan bewegen en nieuwe gewoontes aannemen. Langzaam werd het leven wat leuker en zag ik de zon weer schijnen. Doe nu leuke cursussen en doe binnenkort examen voor voetreflexzonemassage. Daarna ga ik verder met handlezen als wetenschap, iets waar ik al drie jaar mee bezig ben. Super interessant wat ik ook daardoor over mijzelf mocht leren. Ineens ging het vorige maand niet meer zo super. Ik heb dit met mijn psychologe besproken en zij gaf aan dat ik last het van angst: ik vertrouw het leven niet meer zo. Ik krijg er weer zin in, maar altijd verwacht ik dat er iets vervelends gebeuren gaat waardoor het fijne leven weer voorbij is. Door mijn lieve vriendin Els kwam ik weer op het “MIR-spoor”. Ik “MIR” nu weer een week en het slapen gaat nu weer super goed. Ik heb meer energie en koppel me los van het wantrouwen in het leven. Dankjewel voor deze mooie methode. Die mag meer bekend worden want ook veel mensen hier kunnen er zeker van profiteren.
  Ik wens iedereen licht en liefde toe. Maak er een fijne dag van. Lieve groetjes van Barry vanuit Zwitserland.

 12. Sinds 2 en een half jaar ben ik extreem vermoeid. Ik heb verschillende therapieën gedaan en in deze periode heb ik ook 2 maal de MIR-Methode toegepast. De eerste keer heb ik een maand de MIR-Methode gevolgd naast een andere therapie. Ik verbeterde vrij snel en ik meende toen dat die andere therapie werkte. Helaas viel ik na 3 maanden weer helemaal terug. In augustus 2013 begon ik met een andere therapie en ik heb toen ook weer de MIR-Methode opgepakt. Opnieuw voelde ik me al vrij snel veel minder vermoeid en opnieuw dacht ik dat die andere therapie vooral ervoor zorgde dat het zoveel beter ging. Een maand of 5 ging het steeds beter, maar na 2 maanden met de MIR-Methode te zijn gestopt gaat het weer bergafwaarts. Gisteren ben ik opnieuw begonnen met de MIR-Methode. Ik vraag me nu af of de vooruitgang toch niet voor een groot deel met de MIR-Methode te maken heeft gehad. Het lijkt er erg op en als dit zo is kan ik mezelf ook weer helen met de MIR-Methode.
  Ik vraag me nu wel af hoe ik terugval voorkom. Is het bij chronische vermoeidheid goed om door te gaan tot alle energie weer terug is? En is chronische vermoeidheid te genezen met de MIR-Methode?

  • Beste Ellen,
   Er is veel mogelijk met de MIR-Methode. Hoever je kunt komen, weten we nooit vooraf. Het belangrijkste is dat je het zo lang mogelijk blijft doen en als die terugslagen blijven terug komen, is het een idee om ‘s naar een MIR-Methode begeleider te gaan om te kijken of daar een hardnekkig mechanisme onder zit. Vooralsnog kun je heel veel zelf doen.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,
    Dank je wel voor je reactie. Ik ben enorm gemotiveerd om door te gaan zolang als nodig is. Ik laat nog wel horen wat de MIR-Methode nu voor me heeft betekend.
    Groetjes,
    Ellen

 13. Beste Mireille,

  Dank je wel voor deze mooie methode en de uitgebreide informatie en begeleiding per mail die je aanbiedt. Geweldig! Sinds het doen van de MIR-Methode is mijn energie enorm toegenomen en ook duidelijkheid over wat ik wil realiseren. De inspiratie bruist en bovendien is het ook veel makkelijker om mijn ideeën om te zetten in actie!
  Iets wat officieel volgens mij niet bij de MIR-Methode hoort, maar wat voor mijn gevoel wel effect heeft gehad is dit: Na de negen stappen van de MIR-Methode 3 weken gedaan te hebben heb ik één keer direct aansluitend aan de stappen gevisualiseerd wat ik met mijn werk wil bereiken (kinderen inspireren om hun innerlijke krachtbronnen te gebruiken) en ondertussen mijn hand geaaid. Dat was echt een keerpunt om op te houden met ‘mutsen’ en gewoon mijn handen uit de mouwen te steken. Zo krachtig.

  Hartelijke groeten,
  Nicole

 14. Ik doe de MIR-Methode nu 2 maanden, 2 keer per dag. Ik voel me meer in balans en ik heb het gevoel dat ik meer energie heb.

 15. Het klopt allemaal wat Mireille beschrijft. Mijn klachten werden erger toen ik met de MIR-Methode begon. De kunst is dan om het twee keer per dag vol te houden. Blijf erin geloven. Het was niet altijd makkelijk als je in eerste instantie merkt dat je achteruit gaat in plaats van vooruit. Toch heb ik dat gedaan en het resultaat is dat ik veel meer energie heb en de pijnen zijn verdwenen. Na vier weken de 9 stappen te hebben gedaan heb ik ook een persoonlijk protocol gevolgd. Mijn leven is veranderd, in positieve zin dan. Ik kan nu meer dan voor de MIR-Methode. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik zou dit iedereen willen aanraden om de MIR-Methode te gaan doen.

 16. Beste Mireille,

  Ik doe de negen stappen gedurende 5 weken. Ik had een ontsteking op mijn tandvlees,en deze is zonder middel praktisch weg.
  Ik heb het idee dat ik iets minder moe ben. Mentaal is er ook een verschuiving bezig. Af en toe heb ik huilbuien, en dan komen er ook minderwaardige gevoelens opzetten. Maar deze gaan weer voorbij en meestal voel ik me daarna een stuk beter. Ik doe de MIR-Methode nu ook voor mijn zoon. Ik begin met stap 5 en 7. Dat kan wel, he? Kan ik er nog langer mee doorgaan, voor mezelf? Ik heb het gevoel dat ik het nog een tijd nodig heb.

  Hartelijke groet,
  Wicky.

  • Beste Wicky,
   Ja, je kunt er rustig mee doorgaan, zie de veel gestelde vragen. Voor je zoon ook.
   Veel succes en dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Team MIR-Methode

 17. Wouw! Het werkt echt! Ik doe de MIR-Methode nu een maand of vier en ben m’n huis aan het opruimen alle laden en kastjes die uitpuilen van de spullen, papieren van jaren en jaren weggooien of organiseren e.d waar ik al tijden vreselijk tegen opzag! Ik ben nog lang niet klaar maar ik zie er gek genoeg niet meer tegen op…

  Dank je Mireille!
  Marjan

 18. Opruimen aan de binnenkant … heeft inderdaad tot gevolg dat ik in heel ons huisje ben begonnen met opruimen. Ik wil zoveel mogelijk plaats maken, ruimte scheppen …
  Ik zit vol nieuwe plannen die ik ook uitvoer !
  Ik had al een hele goede band met mijn ouders, en toch die band nog inniger geworden … mooi hè ! ?
  Het is net of de MIR-Methode mij in gang heeft gezet om al die dingen te doen die ik al lang in gedachten had, maar steeds maar uitstelde.
  Het is een heerlijk gevoel om zowel van binnenuit als aan de buitenkant grote schoonmaak te maken.
  Dus ja, het werkt écht, die MIR-Methode ! ! !
  Het heeft mijn leven een andere weg doen inslaan, een binnenweg om sneller bij mezelf uit te komen. Dank je wel, Mireille !
  Lieve groeten,
  Hilde.

 19. Ik kreeg zojuist uw mail en ik loop dus vanaf zaterdag al een kamer op te ruimen, omdat er bij mij ineens het kwartje viel dat ik een eigen Reiki Salon wil. Dit na jaren gesluimerd te hebben op de achtergrond en waarbij ik allemaal beren (ja-maren) op mijn weg tegen kwam waardoor mijn droom niet tot stand kwam. Vanmiddag gaan we naar de kringloopwinkel om al die rotzooi weg te brengen… De kamer is nu leeg en mijn behandeltafel staat al klaar, nu nog wat gezelligheid aanbrengen en ik kan mijn droom gaan nastreven! Ik wil nog vermelden dat ik nu 3 weken bezig ben met de Mir-Methode!!! Mijn eetpatroon veranderd ook en mijn ontlasting is de laatste week ook anders…zal hier ook mee te maken hebben!!! Bovendien zei onderlaatst iemand dat ik er steeds jonger uit ga zien….haha, dat is toch mooi meegenomen?

 20. Hihi niet te geloven, ik heb bergen energie gekregen en ben idd drie keer naar de kringloopwinkel gereden;-)Ik ben het hele binnenhuis aan het schilderen, waar ik voorheen al jaren tegenaan hikte, ik ben nu gewoon begonnen;-) Ook heb ik mijn dochter aan het “Mirren” gekregen, met al goed resultaat! Thanks Mir!

 21. Lieve Mireille,
  Wat een inspirerende mail! Het is elke keer een cadeautje dat de mail binnenkomt, terwijl je al een tijd bezig bent met dat thema zonder je het te beseffen. Letterlijk en figuurlijk ben ik nogal wat aan het loslaten. Met name de kinderen ! Mooi om je te realiseren dat er wat mij betreft onvoorwaardelijke liefde naar ze is, zij hun proces hebben en, hoe veel pijn het kan doen, ik in staat ben om dat allemaal los te laten, wat mijn hart alleen maar ten goede komt.
  Ik geniet van het letterlijk en figuurlijk opruimen, ben blij met alle liefde die ik voel en alle energie die na lange tijd weer gaat stromen. Ik omhels je ! Manja

 22. Hallo Mireille,
  Ik ben met de laatste dag van mijn eerste MIR-Methode periode bezig. Het voelt wat onprettig en onzeker nu ik weet dat de maand voorbij is. Ik heb verschillende dingen ervaren; veel gedroomd, echt angstig en chaotische dingen gezien. Heftig confronterend maar in het kader van opruimen van emoties, kon ik ze heel goed plaatsen. Het gaf rust. Verder heb ik een periode vreselijk veel last van puisten gehad, iets waar ik normaal geen last van heb, tja hormonen? En het aller fijnste vind ik dat ik dat ik na een tijd van ernstige vermoeidheid nu veel meer energie voel. Heerlijk. Een bijzondere ervaring waar ik jou voor wil bedanken.
  Groeten Agnes

  • Hallo Agnes,

   Fijn dat je ons je ervaringen laat weten, dank je wel!
   De MIR-Methode werkt nog lange tijd door, ook al ben je gestopt met het aaien. Als het goed voor je voelt, ga dan vooral langer door met de MIR-Methode!! Blijf het rustig net zolang doen, als je klachten hebt – niet vanwege de onzekerheid, maar het ondersteunt je helingsproces éxtra krachtig op alle vlakken.
   Zeker in deze heftige tijden kunnen we allemaal wel hulp gebruiken om onze balans en gezondheid te hervinden!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra
   MIR-Methode begeleider in Enschede
   Persoonlijk protocol voor mens en dier; op afspraak en via
   Skype, telefoon, emailbegeleiding
   http://www.erevna.nl

 23. Beste Mireille,

  Het is nu een maand of twee sinds ik de MIR-Methode heb toegepast, met eerst 2 weken alleen stap 5 en 7. Ik merkte eerder al dat mijn huid er beter uit ging zien en dat ik minder supplementen nodig had. Dat wisselde altijd sterk, en nu is het veel stabieler. Sinds 2 weken ongeveer merk ik ook dat ik wat meer energie heb gekregen. Ik heb sinds 16 jaar chronische vermoeidheid (kan max. 16 uur per week werken), dus meer energie is heel welkom! Dank je wel!!

  Ingrid

 24. Hallo Mireille,
  Ik herken zoveel reacties van de anderen, mooi om te lezen.
  Ik doe nu een jaar of twee de MIR-Methode en gaandeweg heb ik bij mezelf al veel veranderingen opgemerkt. Ik slaap veel beter, sliep voorheen slechts 4 uur per nacht. Ook ik ben anders gaan eten sinds de MIR-Methode, het ging eigenlijk vanzelf. Nu eet ik al anderhalf jaar geen suiker meer, geen vlees, vrijwel geen zuivel meer alleen roomboter en sojaprodukten en ook ik ben meer noten en met name veel fruit en veel groenten, speltbrood, bruine rijst gaan eten. Ik voel me nu de hele dag fit. Het heeft wel een tijd geduurd maar ik kan nu de vruchten ervan plukken.
  Enerzijds lukt het mij steeds beter om vrede te hebben met wat er is aangaande mezelf. Echter anderzijds, bemerk ik dat onrecht aangedaan (in mijn ogen) aan dieren of het nu is voor de vleesindustrie of kledingindustrie, of onrecht aangedaan aan de natuur en mensen steeds harder bij mij binnenkomt. Het doet letterlijk pijn en ik heb er verdriet van. Ik was altijd al betrokken bij het welzijn van dier, mens en natuur maar dit voelt anders. Ik schaam mij soms om mens te zijn.
  Fijn Mireille, dat je zoveel mensen op weg helpt om te worden wie we in diepste kern zijn.
  hartelijke groeten, Jose

 25. Ik heb met mijn dochter van elf 4 weken de volledige MIR-Methode gedaan. Vandaag was het de laatste dag. Haar eczeem is in de tweede week verergerd en het is zo gebleven.
  We zijn begonnen met de MIR-Methode omdat ze een slepende keelontsteking had en weinig energie, dat is nu verbeterd.
  Het moeder loskoppelen werkt ook goed, ze begint een echte kribbige puber te worden 🙂

  Groeten, Ellen

 26. Ik verbaasde me er zelf over, ik had ineens in een dag de MIR-Methode te gebruiken zoveel energie wat ik voordien niet had.

 27. Hai Mireille,
  De methode sprak me meteen aan en je straalt ook uit wat je vertelt. Zelf had ik last van vermoeidheid, wat negativiteit van dingen die maar bleven hangen en hun weg niet vonden. Hoewel ik de MIR-Methode niet echt 2X daags heb toegepast, zeker in het begin niet, is er allerhande los gekomen. Na, nu bijna anderhalve maand, is hier niets meer van voedingssupplementen in huis, en ik voel me perfect. Nog steeds voldoende slaap nodig, maar de energie die ik ondertussen al terug gewonnen heb en dit zonder extra vitamines….! Super gewoon. Bedankt!

 28. hi Mireille,
  Dat de MIR-Methode zoveel effect op me zou hebben had ik niet verwacht. Ik heb echt meer behoefte aan lichamelijke beweging. Ik ben beeldend kunstenaar en werk meestal op één plek waardoor ik eigenlijk veel te weinig beweeg. Als een wonder voelde ik nu na ongeveer 2 weken met de MIR-Methode bezig te zijn geweest ineens een enorme drang om “echte” wandelschoenen te moeten gaan kopen. Inmiddels heb ik ze aangeschaft en ben ik dan ook echt iedere dag gaan wandelen voordat ik ga werken, heerlijk. Hierdoor meer ruimte en rust in mijn hoofd waardoor ik na zo’n wandeling veel fijner kan werken. vr.gr.Ilona

 29. Beste Mireille,
  Eerst wil ik je bedanken voor de MIR-Methode en voor de nieuwsbrieven!
  Ik voel me erg gesteund door dit alles. MIR werkt, het haalt het beste in je boven en dat de MIR-Methode vrij beschikbaar is vind ik geweldig. Lopen doe ik iedere dag zoveel mogelijk, ik merk al naar 100 meter dat ik dingen simpeler zie. Ik werk veel achter een scherm en heb een creatief beroep. Het half uurtje lopen tussen de middag is ondertussen een must.
  Vriendelijke groeten Janet

 30. Ook ik heb vier werken de MIR-Methode gedaan en voel me veel energieker. ik kon dit niet na acht uur s’ avonds doen, want dan kon ik niet slapen. Ik ga er lekker mee door.
  m.v.gr.

 31. Sinds ik de MIR-Methode ben gaan doen heb ik heel sterk meer behoefte gekregen om te bewegen. Ik wandel elke dag een kilometer of 6 tot 9 met mijn honden. Ik mis het als ik een dag niet doe. Ook merk ik dat mijn overgangsverschijnselen aanmerkelijk tot rust zijn gekomen. Ik voel me prima.
  Hartelijke groet,
  Emelie

 32. Hallo Mireille,
  Ben al 4 weken bezig met de MIR-Methode en merk op dat ik fitter ben. Ik ga ‘s woensdags naar de naailes maar moet een hoge berg op met de fiets. Vroeger zag ik daar altijd tegenop tegen die berg, maar nu geniet ik er zelfs van zeker als het zo mooi weer is als vandaag.
  Het is simpel en het werkt voor mij.
  Dank je wel,
  liefs Chris

 33. Ik heb beslist meer energie gekregen door het gebruiken van de MIR-Methode.
  Vanaf mijn jeugd heb ik aan sport gedaan en gewandeld.
  Sinds een paar weken loop ik – als extraatje – stevig stappend door de huiskamer terwijl het nieuws aan staat.
  En ik merk dat ik na de bodybalance en bodyshape les mijn rug en nek veel meer gestrekt zijn.

 34. Sinds dit jaar bezig met MIR-Methode. Periodes waarbij ik het 2 x daags doe, afgewisseld door MIR-loze periodes. Voel wanneer ik het weer nodig heb en pas het dan weer toe. Resultaat komt ook steeds sneller.
  Behoefte aan beweging nam ongemerkt toe en in augustus een bewegingsplan gemaakt.
  Om de dag een stukje lopen en 2 x per week een stukje fietsen. Niet teveel in 1 keer, niet te ver of te snel. Rustig opbouwen.
  Inmiddels loop ik bijna elke dag en ook fietsen doe ik vaker al heeft het eerste mijn voorkeur. Zowel lichamelijk als psychisch flink wat sterker geworden er door.
  Tijdens het lopen waarnemen hoe het lichaam voelt, hoe symmetrisch de bewegingen zijn, de ademhaling. Hoe het contact tussen voeten en grond is, hoe de stap afgewikkeld wordt.
  Het mooiste is nog: de tijd ervoor nemen. Niet haasten, maar genieten van het moment, genieten van wat ik zie en ervaar. En de inzichten, het wijzer worden? Dat is beslist toegenomen!

 35. Beste Mireille,
  Door met de MIR-Methode te werken en zelf te doen ben ik heel energiek.
  Ben weer af en toe gaan hardlopen en slaap veel minder.
  Gebruik het ook bij mijn honden en die zijn ook veel energieker.
  Geweldig

 36. Beste Mireille,

  Afgelopen zomer heb ik te kampen gekregen met een zwaar vermoeidheidssyndroom. Ik was grote kansmaker om chronisch vermoeid te worden. Na vele testen bij de dokter en ziekenhuis die niets opleverden, heb ik een MIR-therapeute aangesproken. De MIR-Methode en een tijd lang mijn voeding aanpassen, zijn de twee factoren die mij enorm gesterkt hebben. Ik ben in een half jaar tijd, in een persoon die max 2 uur per dag iets kon doen terug naar een gezonde studente veranderd.
  Na jouw lezing in Antwerpen deze maand, ben ik nog meer geïnspireerd geraakt en hoop u dan ook snel terug te zien.

  Liselotte

 37. Hoi Mireille.

  Ik wil je graag bedanken dat je dit aan de mensheid geeft een manier om je eigen te genezen.
  Voor mij werkt het perfekt. Ben nu 3 weken bezig. Ik had dode vingers door mijn chemo’s die ik gehad heb en heb nu geen last meer van dode vingers.
  Ik voel de energie er doorheen gieren en omdat het nu een stuk kouder is had ik al eens er last van moeten hebben maar tot op de dag van vandaag geen dode vingers meer.
  Mijn vermoeidheid is ook verdwenen en mijn lichaam is op weg naar totale genezing. Vorig jaar heb heb ik mijn dikke darm af moeten staan door de ziekte van Crohn en kreeg bakken medicijnen waardoor ik vermoeid raakte. Nu voel ik me perfekt en ga hier nog even mee door tot ik de 4 weken heb afgemaakt en mijn lichaam de rest zelf doet.
  Nogmaals bedankt Mireille.

  Met vriendelijke groeten.
  Alexander

 38. Lieve mensen,

  Wat mij opviel is, dat alle symptomen zoals vermoeidheid en emoties eerst uitvergroot werden na de 9 stappen gedaan te hebben. Daarna voelde ik me energieker, steviger in de schoenen staan, doortastender en vooral happy ! Op 18 Juni ben ik hiermee begonnen, nadat ik er voor het eerst kennis mee had gemaakt bij Kiesha Crowter.(little grandmother)Toevallig ? kreeg ik een paar dagen daarna een mailtje van een kennis of ik de MIR-Methode kende…..
  Tijdens de 9 stappen, heel veel gapen.
  Ik ben heel blij met deze vorm van zelfheling. Eenvoudig en doeltreffend !

  • Beste Mireille,

   Hartelijk dank voor het doorgeven van deze methode van zelfheling.
   De wereld ziet er gelijk een stuk mooier en liefdevoller uit als een ieder deze methode toe zou passen.

   Hartegroet van Jo-Anne

 39. Lieve Mireille (Ik heb je één keer ontmoet bij Biodanza) Er is een veelheid van gebeurtenissen. Mijn jeweetwel zw/w katertje Tommy van bijna drie jaar moest een spoedoperatie ondergaan omdat meneer een stuk schoolkrijt had ingeslikt, darmafsluiting/perforatie/buikvliesontsteking. Tien dagen moeten dwangvoeren, anders had hij alsnog het loodje gelegd. Kreeg van een therapeute Het MIR-Methode protocol en ook een voor Tommy. Ook liep ik al bijna een jaar met een dikke knie omdat sporten zo gezond zou zijn… Vier weken het MIR-Methode protocol voor mezelf gedaan, met Tommy mocht ik eerder stoppen, hij vond het niet meer nodig terwijl hij er eerst intens van lag te genieten! Maar nu: de dikke knie is zogoed als weg, doet nog wel pijn maar ook minder en ik heb (veel) meer energie. Als nou ook nog de hartritmestoornis – die ik af en toe heb – weg zou blijven en de struma wat minder dik, dan was ik volmaakt gelukkig. Maar wat een grandioze methode, als de codex alimentarius rigoreus doorgevoerd gaat worden, dan is MIR-Methode het antwoord.
  Bai-de-wee, is er al een standbeeld voor je onthuld? Die verdien je samen met jouw consorten.
  Veel liefs
  Shanti

 40. De MIR-Methode werd mij aangereikt op het moment dat ik haar nodig had. Mijn leven stond een beetje stil, ik zocht, maar wist niet goed welke richting ik uit wilde, welke mensen ik wilde ontmoeten. Ik wilde me toeleggen op iets wat al langer mijn aandacht trok, maar kreeg niet het juiste duwtje in de rug om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.
  Ik kreeg Lichen Sclerose en mijn vriendin begon op internet te zoeken naar informatie. Ze stootte op de MIR-Methode.
  Het was op een zaterdagavond, ik verbleef dat weekend in Middelkerke, ze mailde me hierover.
  Ik las over Mireille Mettes en de door haar ontwikkelde MIR-Methode. Verwonderd over deze aanreiking ben ik er die avond mee begonnen. Ach, het kon toch geen kwaad. Een beetje over je eigen hand strelen en 9 zinnen 3x opzeggen. Het was best wel grappig.
  2 dagen later, maandag dus, kwam ik thuis. En wat me dreef, weet ik niet, maar het kan niet anders dan de MIR-Methode zijn geweest. Al maanden had ik willen opruimen, ons huis was een beetje een verzamelplaats geworden in plaats van een leefhuis. En die bewuste maandag ben ik begonnen. Aan een opruimingsactie. Ik ging hard, erg hard, ik nam beslissingen waar ik eerder niet toe kwam. Ook kwam ik plots in aanraking met mensen die mij op mijn nieuwe pad konden verder helpen.
  Ik denk mijn nieuwe weg te hebben gevonden en ik kan niet anders zeggen dan dat de MIR-Methode dit voor mij in gang heeft gezet.
  Een hele maand heb ik het gedaan, zoals voorgeschreven en nu doe ik het nog altijd 1 keer per week. Na die maand had ik het gevoel dat ik iets moest loslaten, dat heeft wat moeite gekost. Ik was gehecht geraakt aan die vertrouwde beweging, het strelen van mijn hand, beseffen dat ik veilig ben. Het leek een soort van houvast, samen te mogen zijn met mezelf.
  Volgens mij zoekt de MIR-Methode naar datgene in je lichaam wat extra aandacht kan gebruiken en ze gaat zich daarnaar richten.
  Ik spreek uit ondervinding, maar dat is subjectief.
  Toch wil ik het iedereen aanraden. Zelfs mijn man, zeer sceptisch tegenover deze dingen doet het nu, want hij heeft gezien wat het met mij heeft gedaan.
  En vrees niet, want als je ermee begint, bestaat de kans dat je je de 1ste dag een beetje ‘ziek’ zal voelen, je keel zou schor kunnen zijn. Je hebt tenslotte een proces in beweging gezet. Begin ermee tijdens een periode dat je thuis bent. Dat is wat ik je zou aanraden. Veel geneesmoed!

 41. Inmiddels voel ik mij fit en energiek, heb behoefte om te bewegen en naar buiten te gaan. Ik geloof dat de MIR-Methode zijn werk heeft gedaan. Heerlijk en dank.

 42. Ik moet zeggen ik ervaar meerdere zaken, energie stroomt als een trein, voel punten in mijn lichaam actiever, voel een betere doorstroming van energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.