* *Heb je last van darmklachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
goed kauwen;
darmklachten
* loslaten;
* jeuk, eczeem en je darmen;
* tips voor als brood je tegen gaat staan;
* de gevolgen van antibiotica.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Darmklachten — 36 reacties

 1. Hallo,
  Ik ben nu bijna 4 weken bezig met de methode. Sindsdien kan ik slecht naar de wc. Ik had eerder elke dag ontlasting nu om de 3-4 dagen en weinig. Ik heb een opgezette buik geen pijn en eet best goed. Drinken doe ik ook goed. Waarom is deze verandering er nu?
  Mijn buik is opgezet en er komt veel gas vrij.
  Er zal wel iets in gang zijn gezet maar gewoon vertrouwen?
  groet Saskia

  • Beste Saskia,
   Je buik is in ieder geval hard bezig om te veranderen. Maar deze situatie is natuurlijk niet fijn, zeker niet als het pijn doet. Erg naar voor je! Ik vermoed dat het met de dikke darmmeridiaan te maken heeft: dingen uit het verleden niet los kunnen laten. Je zou hierover op de (betaalde) Be the MIRror-website de meridiaanvideo over de dikke darmmeridiaan kunnen bekijken. Of je zou naar een MIR-Methode begeleidster kunnen mailen of bellen voor een consult.
   Ik hoop dat het spoedig verandert voor je!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo, ik ben sinds een week met de MIR-Methode begonnen en sinds 3 dagen heb ik een hele opgezette dikke buik, incl continu buikpijn, soort kramp, ontlasting is halfzacht. Zou dit met de start van de MIR-Methode te maken kunnen hebben? Vr gr Sharon

  • Beste Sharon,
   Ja, dat zou zeker kunnen. Zorg dat voldoende water drinkt, zodat je darmen voldoende vocht hebben om te kunnen werken.
   Ik hoop dat het inmiddels weer minder is geworden.
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille!
  Ik ben momenteel zonder begeleiding 11 dagen bezig met de 9 stappen.
  Ik heb last van een lekke darm en hierdoor allergische klachten, lichte uitslag in mijn gezicht.
  ik merkte de eerste week een kleine verergering van klachten maar nu wordt alles langzaam minder. ik had wel een vraagje, mentaal ga ik echt door een heel proces. vandaag bijvoorbeeld kon ik me aan alles en iedereen storen/irriteren terwijl ik dit normaal nooit heb. waar zou dit mee te maken kunnen hebben?

  • Beste Stef,
   Heb je je ook aangemeld voor de 6 weken begeleidingsmailtjes? Daar wordt het in uitgelegd. Wanneer je je stoort aan mensen, komt dat vaak doordat je je grenzen begint te voelen en doordat je zelfrespect toeneemt. Rustig blijven, afstand houden als dat kan. Het gaat weer voorbij. Let ook op voldoende water drinken als je aan het detoxen bent.
   Groetjes, Mireille

 4. Mijn buik staat in brand. Na 2 weken eerst stap 5 en 7 te hebben gedaan nu 2 weken bezig met alle stappen. Ik heb colitis en gebruik daarvoor verschillende ontstekingsremmers. Even ging het beter maar heb nu op verschillende plekken in mijn buik continue aanwezige niet te negeren pijn. Hoop dat dit snel over gaat. Vakantie..;(

 5. Inmiddels 6 weken bezig met de MIR-methode. Ik merk dat mijn pijnklachten (ik heb een mengvorm van crohn en colitis ulcerosa) die ik doorgaans elke ochtend voor mijn toiletbezoek had bijna helemaal verdwenen zijn. Heb daarnaast het gevoel dat ik makkelijker met druk en stress kan omgaan. Ik blijf dus zeker doorgaan met de MIR-methode. Mireille bedankt voor het delen van jouw methodiek en de handige tips die we per mail ontvangen.

 6. Wauw wat fantastisch,knap langzaam een beetje op super blij het brengt zoveel rust en gezondheid
  Bedank Mireille en je team. Veel liefs Lenie.
  Mag je er ook mirren aan toevoegen.zou dat super graag willen doen.Alvast bedankt.

 7. beste Mireille, ik doe nu al een tijdje trouw elke dag de MIR-Methode. nagelbijten is gestopt, ik drink nog één glas alcohol per week, vroeger moeilijk naar toilet gaan en nu bijna elke dag maar het is zo’n gelige, Dijonmosterdgeel kleur?? is dat wel normaal?
  graag tips om ook spreken in groep makkelijker te maken? ik durf niet te spreken tijdens een vergadering of teamdag. ik wil dat veranderen en ook duidelijk mijn mening willen zeggen! kan jij mij tips geven?? kan ik 2 zinnetjes toevoegen aan de negen stappen? vb: alcoholverslaving loslaten en spreekangst loslaten? kan dit?

  • Beste Sa,
   Je kunt een stap toevoegen, maar dan 1 per week. Dus de ene week de ‘alcoholverslaving loslaten’ en de andere week ‘spreekangst loslaten’. Ben blij dat het al zo goed met je gaat. De kleur van ontlasting zou meer bruin mogen zijn. Eet je voeding die die kleur kunnen verklaren? Anders toch eens kijken wat die kleur te betekenen kan hebben… Wel echt SUPER dat je weer elke dag naar het toilet kunt!
   Groetjes, Mireille

 8. Beste mireille,
  Ik was even een weekje gestopt met de mir-methode. Ik ben nu weer ruim een week bezig en ik heb sinds die tijd zo’n last van mijn darmen, mijn buik is hard en ik voel regelmatige zeurende steken in mijn buik. Het lijkt alsof ze een beetje van slag zijn. Waar zou dit aan kunnen liggen met betrekking tot de MIR-Methode?

  Groetjes,
  Naomi

  • Beste Naomi,
   Het kan aan veel dingen liggen. Wat in me op komt, is de dunnedarmmeridiaan. Die speelt vaak op wanneer oude gevoelens van in de steek gelaten zijn weer opspelen. Dat geeft ook vaak een bolle opgeblazen buik. Als het goed is, wordt het met een paar dagen vanzelf weer minder. Drink je genoeg water om te helpen ontgiften?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. Lieve Mireille,

  Al 4 jaar doe ik getrouw de MIR-Methode, door het feit dat ik 2 dikke darmen heb achter mekaar, had ik veel last van verstopping en dan overloop-diarree, mijn problemen daaromtrent zijn volledig voorbij en dit al na de 2de dag. Hartelijk dank.

 10. Hallo,
  Ik ben nu een maand bezig en ik merk dat er wat gebeurt, ik heb soms heel heldere positieve dromen, ik heb praktisch geen opvliegers meer. Mijn hoofdklachten zijn darmklachten. Ook daar merk ik een lichte verbetering ( minder verstopping) Ik heb sinds 1988 een spastische darm en vorig jaar is ook Crohn geconstateerd bij mij. U schreef dat bij een spastische darm het wel even kan duren voordat je resultaat merkt. Doormirren dus, geen enkel probleem. Maar kunt u ongeveer aangeven hoelang het kan duren. Dat kan natuurlijk niet op de maand maar ongeveer, een half jaar een jaar? Dan heb ik iets om naar uit te zien. Een begeleider kan ik mij jammer genoeg niet veroorloven. Bedankt voor deze prachtige methode!

  • Beste Regina,
   We hebben van een vrouw een keer gehoord dat ze na 1 jaar een heel positief resultaat wist te boeken. Soms kan het korter. Het hangt sterk af van hoe lang je de klachten al hebt en in hoeverre je lichaam de weg terug kan realiseren. Dat hangt met veel factoren samen: hoeveel voedingsstoffen zijn er aanwezig, hoeveel rust heb je in je leven, gebruik je medicijnen. Dat heeft er allemaal invloed op. Ik ben blij dat je het in ieder geval een goede kans wilt geven!
   Groetjes! Mireille

 11. Buiten dat ik beter slaap is ook mijn ontlastingspatroon veranderd.
  Vanaf mijn 18 jaar moet ik kruidenthee drinken om naar toilet te kunnen gaan. Dat gaat altijd goed. Ik merk dat ik nu tijdens de MIR-Methode wel een een dag oversla met ontlasting. Zonder klachten. Mijn ontlasting is steviger en ziet er goed uit. Mijn darmen nemen slecht stoffen op. Ik weet zeker dat dat ook beter gaat. Ik voel me vitaler.
  Dank je wel

 12. Hallo Mireille, ik heb nu 42 dagen de MIR-Methode gedaan en heel veel reactie gehad. Ik heb al heel lang last van een spastische darm. En de MIR-Methode verergerde de klachten eerst wel. Nu gaat het wel veel beter. Maar het mooiste is dat ik veel meer voor mezelf opkom meer rust in mijn hoofd heb en sterker in mijn schoenen sta. Ik durf mijn mening te uiten i.p.v. altijd maar ja te zeggen en toe te geven. Echt ongelofelijk. Bedankt

 13. Ik doe de MIR-Methode nu ongeveer 5 weken omdat ik een prikkelbare darm heb en eczeem vooral op de hoofdhuid. Ik heb helaas nog geen goede resultaten of verbeteringen opgemerkt. Ik blijf nog wel even doorgaan met de MIR-Methode misschien dat het voor mij wat langer duurt voor er resultaten zullen zijn.

  • Beste E.,
   Je klachten zijn niet mals. Een prikkelbare darm is een aandoening die lang nodig kan hebben om te verminderen. Je hoofdhuidklachten hebben daar alles mee te maken, helaas. Ik hoop van harte dat je het nog een tijd kunt volhouden. Als je naar een MIR-Methode begeleider gaat, kan die je een MIR-Methode op Maat maken, waardoor het hele proces sneller gaat. Je kunt dan bijvoorbeeld oude emoties sneller weg krijgen.
   Veel sterkte!
   Mireille

 14. Ik doe nu zo’n 5 maanden dagelijks de MIR methode.
  Sinds 2 maanden onder begeleiding van een MIR-methode begeleider.

  Meest opvallende resultaten tot nu toe zijn:
  – de huid in mijn gezicht is rustiger (Rosacea)
  verbetering kaakklachten (dat was de reden waarvoor ik ben gestart met de MIR-methode)
  – menstruatie cyclus is weer in balans
  – geen last meer van obstipatie

  Werkt geweldig!

  Kortom: ik ben heel blij met de resultaten en ga trouw verder met de MIR methode onder begeleiding van mijn MIR begeleidster.

 15. Sinds 1 maart doe ik iedere dag – eerst ‘s avonds, nu ‘s morgens – 2x de MIR-methode. Op mijn ongemakkenlijstje staat Moeilijke stoel-gang, schaal 8. Omdat de poepdrang me minstens 3x per dag naar het toilet dreef, zat ik daar almaar naar beneden te wrijven op mijn buik om de ontlasting eruit te krijgen; het duurde ijselijk lang.
  Sinds kort – ik merkte het nu pas op – komt de ontlasting bijna als vanzelf; daar ben ik vanzelfsprekend heel blij mee!!

 16. Ik was al begonnen met de MIR-Methode omdat ik zo moe was, kort daarna kreeg ik een uitnodiging voor bevolkings onderzoek darm kanker, en helaas , maar ook naderhand .. geweldig moest ik naar ziekenhuis en werd er geconstateerd dat ik een kwaadaardige tumor op mijn darm heb zitten.
  Puuuf je wereld stort in, gelukkig kregen we na 5 dagen te horen dat er geen uitzaaiingen waren…hoera…al die tijd ben ik trouw de MIR-Methode blijven doen, ik zie het als een gebed om gezondheid….de tumor gaan ze 17 november opereren.wegsnijden ..maar de tumor zit “gunstig “..mijn conditie is zeer goed , en ik ben heel positief aan het denken.ben sterk.slaap zelfs goed ? wat ik jaren niet kon en nu wel ondanks de kanker en ik bekijk het als een cadeau dat ik mee mocht doen aan dit onderzoek en dat ik er op tijd bij ben…..iedereen om me heen is verbaasd hoe sterk ik het oppak.ik ga door met de MIR-Methode.ook in zieken huis, want de operatie is niet mis…..en daarna nog lang rust houden….maar ik voel me getroost dat ik de MIR-Methode heb ontdekt.Bedankt Mireille dat jij in mijn leven kwam op het juiste moment !! ik hou je verder op de hoogte na de operatie !!!

 17. Beste Mireille,

  Afgelopen maand mei ben ik begonnen met de MIR-Methode, aanleiding hiervoor was 30 jaar ziekte van Crohn. Deze had geleid tot algehele uitputting en het regelmatig voorkomen van darmafsluitingen. Toen duidelijk werd dat mijn arts me hierbij niet verder kon helpen ( ik spoot elke week humira) kwam de MIR-Methode op mijn pad. Al bij het bekijken van jouw video voelde ik een reactie en ben voorzichtig begonnen met stap 5 en 7. Ik begon te dromen over water en kreeg een enorme honger. Na deze weken heb ik alle stappen gedaan. De ontstekingen in mijn gewrichten verdwenen en mijn darmen kwamen op gang. Nu een half jaar later heb ik mijn medicijnen tot de helft afgebouwd (in overleg met mdl-arts)kan alles weer eten en heb veel meer energie.Behalve deze enorme verbetering zijn er nog vele andere dingen verbeterd zoals een betere huid,minder vaak koud, beter slapen, beter zien en horen, betere concentratie, meer rust in mijn hoofd. In juni ben ik op de ‘Be the Mirror’-dag in Veldhoven geweest en deze dag heeft alle verbeteringen enorm versterkt met name het intuitieve gedeelte, wat ik nu op andere manieren probeer te versterken.

  Ik ben dankbaar voor deze prachtige methode en probeer er zoveel mogelijk andere mensen mee in aanraking te brengen.

 18. Onlangs weer gestart met de MIR-Methode. Voornamelijk blij met liefdevolle strelingen die ik mezelf geef. Ik streel mijn wang en dikwijls ook mijn hele lichaam. Een waar feestje. Doet me goed. Wat me opviel is dat ik na één week wel drie tot vier maal ontlasting per dag had. Ik keek er verbaasd naar, maar voel me heel goed. Al twee jaar darmklachten gehad en door natuurdietiste op idee van probiotica gekomen. Klachten vrijwel weg. Maar MIR-Methode is een verhaal apart. Dit wilde ik even melden. Voel me over het algemeen goed, fit en in evenwicht. Dat was lange tijd heel anders. Ik ga door met de MIR-Methode zolang het goed voelt voor me.

  • hoi Karin, ik ben erg benieuwd welke probiotica je hebt gebruikt? Wil je dat delen?
   heel erg bedankt alvast,
   groetjes
   Rita

 19. De afgelopen jaren heb ik erg getobd met de stoelgang en maagklachten. Heb lange tijd gedacht dat deze klachten het gevolg waren van een late bevalling, n.l. op 46 jarige leeftijd. In 2005 bevallen van een zoon met keizersnede. In 2009 geopereerd, blaasverzakking/baarmoeder verwijderd/schede -reconstructie. In 2012, darmverzakking, bekkenbodem reconstructie. Iedere keer de hoop dat ik ook van mijn darmklachten verlost zou worden waar ik minstens de afgelopen decenia last van had. Niet naar de wc kunnen, maagzuur, misselijkheid, hoofdpijn, rugpijn, opgeblazen, in gewicht aankomen, lusteloosheid, niet leuk. Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met de MIR-Methode. Ben nu 1½ maand bezig en ben heel enthousiast. Ik heb inmiddels dagelijks weer stoelgang en heb ook nauwelijks meer last van maag klachten. Om eerlijk te zijn voel ik mij als herboren. Terug kijkend ben ik met deze klachten twintig jaar geleden al begonnen. Ik had steeds meer moeite gas/lucht kwijt te kunnen, herinner ik mij nu! Bedankt Mireille Mettes, voor de MIR-Methode waar ik weer beter mee geworden ben.
  Overigens met mijn zoontje Lodewijk (inmiddels 9 jaar) gaat het heel goed. Hoop ook anderen te enthousiasmeren voor deze klasse methode.

  Liefs Hannelore.

 20. Ik heb bijna nooit een goede ontlasting, alleen een beetje in de ochtend. de MIR-Methode moet toch door mij ook beproefd worden?? Het gekke is dat het ontlasten zo belangrijk is in mijn leven, maar ik heb schijnbaar niet de TIJD om er wat aan te dokteren. Heb wel vezels om te helpen om het ontlasten minder moeilijk te maken maar dit lijkt niet te helpen. Ook heb ik het bloedgroep/dieet om te kiezen van voedingsmiddelen welke voor mijn O bloedgroep geschikt zijn en welk voedsel ik beter niet kan eten. Brood en aardappels vallen slecht in de maag en koffie drinken maakt teveel maagzuur, wat ook ongezond is. Vlees mag wel-biologisch als het kan, maar het is wel erg spannend en dan heeft de MIR-Metode mij toch veel warmte en vrede gebracht, maar ik had heb het ook wel nodig om veranderingen in mijn leven door te voeren, dank andre vgr.

 21. Ik ben nu in de vijfde week van de MIR-Methode. De dagelijkse mailtjes zullen spijtig genoeg dadelijk niet meer komen, maar ik heb alles opgeslagen om opnieuw te kunnen doorlezen. Hoewel ik in mijn leven al veel therapieën heb gedaan, zowel regulier als alternatief, (ik heb nogal veel meegemaakt in mijn leven en veel trauma’s opgelopen, die denk ik intussen toch wel een plekje hebben) merk ik dat de MIR-methode toch nog net die diepte bereikt die in heb gemist. Want alle lichaamscellen hebben 100% bewustzijn, en dus ook 100% meegekregen van alle trauma’s. Ik heb altijd gevoeld dat op dat diepe niveau nog healing moet plaatsvinden, en ben me ook bewust wanneer ik weer volgens het oude reactiepatroon reageer. Nu merk ik dat de gebeurtenissen opnieuw naar boven komen en me uitnodigen ze nu echt met Liefde los te laten. Ik voel me er momenteel wel wat ziek door, misselijk, veel buikklachten en zelfs mijn huid brandt, maar ik heb besloten nog maanden (of jaren?) door te gaan met de MIR-methode. Ze is erg liefdevol (ook Mireille , in je video’s straal je die liefde uit), zacht en met plezier te doen. Mireille, dank je wel voor deze liefdevolle gift. Ik hoop dat veel mensen je mogen ontdekken en zichzelf dit prachtige cadeau gunnen. Liefs, Eleonora.

 22. Hallo Mireille,
  ik zit met een dikke darm , die dubbel zo lang is als normaal. Ben van kinds af aan altijd geobstipeerd geweest. Heb van alles geprobeerd zonder blijvende resultaten. Alle dagen 20km stappen is het enige wat helpt, maar dat hou je niet vol.
  Na een weekje MIR-Methode was de obstipatie verdwenen, nu na 4 weken nog altijd weg.
  dank je voor deze eenvoudige methode,
  Mieke

 23. Hoi Mireille,
  Ik verlang ernaar dat ik steeds meer mensen over de MIR-Methode mag gaan vertellen.
  En dat ik al mijn ervaringen, die in mijn lichaam en geest hebben plaats gevonden,
  mag doorvertellen!
  Ik zou het wel van ‘ de daken willen schreeuwen : mensen, lieve mensen, ga de MIR-Methode doen, en je zult je beter gaan voelen! ‘
  De volgende veranderingen hebben zich voltrokken:
  – whiplash verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace meer, kan alles weer doen!
  – geen nachtelijke beenkrampen meer!
  geen problemen meer met de ontlasting. Heb mijn hele leven medicatie hiervoor gebruikt!
  Ik ben nu 59 jaar: en….ik kan weer gewoon poepen!!
  – psychisch veel sterker geworden, zelfverzekerder, bewust geworden wie ik ben!
  – verhaaltjes schrijven met bijpassende foto’s publiceren in kranten en magazines.
  Mijn allerliefste wens is om een kinderboekje uit te geven met mijn verhaaltjes en foto’s!
  En ik…..ik blijf de MIR-Methode iedere avond doen, want het doet me goed!
  Hartelijke groeten van een blije Marijke

 24. Ik heb altijd last met mijn stoelgang, soms 2 tot 3 dagen niet of dagelijks hele kleine beetjes, en na 3 weken heb ik dagelijks ontlasting zelfs 2,3 keer op een dag, geweldig ik slaap ook weer geweldig. Ik ben echt heel erg blij.
  Vandaag mijn laatste dag van de 4 weken, maar ik ga nog even door want er zijn nog wat probleempjes die opgelost moeten worden.

 25. Heb al darmklachten vanaf mijn jeugd, geopereerd aan mijn endeldarm, en al een jaar lang geen vaste ontlasting gehad!
  Gebruikte klysma’s, om er af te komen, anders moest ik eens in de 14 dagen!
  Het enige als de klysma’s niet genoeg helpen zei mijn arts is een stoma!

  Nu na 5 jaar klungelen met mijn ontlasting, door de MIR-Methode, heb ik weer dagelijks vaste ontlasting!
  Ben zo blij en dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen, en ik nog geen stoma hoef!

  En ik begin stukken beter te te slapen, geweldig gewoon!

  Ben benieuwd wat het met mijn artritis, fibromyalgie, artrose, nog verder gaat doen?

  Groetjes van een blije Vabrum!

 26. Ik ben na 4 weken gestopt, maar nu ook weer begonnen om de al wat langer durende kwalen ook opgelost te krijgen.
  De ondersteunende mail waren erg prettig en kwamen vaak over een met mijn reacties.
  Ik voel me letterlijk en figuurlijk steviger in mijn schoenen staan.
  hoofdpijnklachtjes weg
  opgeblazen gevoel buik weg
  ken beter mijn grenzen
  voel me vrijer om te zeggen wat er gezegd moet worden, zonder dat het op zeurderige toon gaat.
  kan beter complimenten ontvangen.
  voel me veel minder schuldig over van alles
  kan makkelijker ‘nee’-zeggen
  overeet me niet meer
  kan de koekjes, snoepjes en alcohol veel makkelijker laten staan.
  ik ga lekker door, want het geeft me ook een soort zelfbevestiging

 27. Mireille 33 jaar geleden op 40 jarige leeftijd kreeg ik darmkanker, heb daardoor een stoma, altijd problemen met ontlasting en plak problemen door wat de artsen zeggen een allergie. Ik doe de MIR-Methode nu ongeveer 9 maanden en ben totaal overal vanaf.(denk niet dat ik hierdoor een probleem leven heb gehad ik heb gezwommen gefietst marathons gelopen) maar het bleef voor mij altijd spannend wat zal er gebeuren Vr.Gr.Jopie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.