Heb je slaapproblemen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over:
* slecht in slaap vallen;
* wakker liggen
* snurken en slaapapneu;
* nachtmerries en missie verduidelijken;
* koude voeten.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Slaapproblemen — 86 reacties

 1. Het gaat echt veel beter met slapen met me!
  Ik slik niets meer en val zonder veel moeite in slaap.
  Wat een verschil met een tijd geleden.
  Dit doet wonderen!,
  Heel veel dank voor al de informatie
  Zo fijn om allemaal te weten en mezelf daarna gerust te Stellen.
  Margot

 2. De MIR-methode brengt mij veel goeds tot nu toe. Ben zo’n drie maanden geleden begonnen. Slaap een stuk beter dan voorheen en ben veel rustiger in mijn hoofd. Kern van mijn probleem is dat ik een minderwaardigheidsgevoel en faalangst heb en mij schaam. Tot mijn 30e was ik heel dik, ben in 1984 bijna 40 kg. afgevallen en heb sindsdien een normaal slank postuur. Maar ik voel mij in mijn hoofd nog altijd dik!

 3. Inmiddels 4 jaar slaapproblemen wat ineens is ontstaan. Enkele weken geleden begonnen met MIR en ook een begeleider. Na de MIR-Methode op Maat ging het heel stuk beter. Ik kon na 3 weken ermee stoppen en doe nu alleen de 9 stappen. Slapen gaat weer even veel slechter. Ik hoop dat dit een volgende fase is? Tevens probeer ik mij aan te melden voor de mailtjes maar het lukt niet. Ik ontvang niks. Kan dit komen omdat ik dit vorig jaar al eens heb aangevraagd? Zal het vinkje hieronder weer aan zetten.

  • Beste Aurelie,
   Ja, dat kan inderdaad een fase zijn waarin weer diepere lagen worden aangepakt. Dat kan een tijdje onrust geven in je slaappatroon. Als het goed is, gaat dat ook vanzelf weer over.
   Het komt vaak voor dat onze emails bij mensen met een hotmail.com emailadres in de spam-map terecht komen. Wil je die eens checken?
   Groetjes, Mireille

 4. Zo jammer… De MIR-Methode is voor mij niet vol te houden doordat ik er juist nachtmerries van krijg,zo lijkt het. Ben gisteren weer begonnen en vervolgens vannacht de hele nacht nachtmerries/stressdromen en dus geradbraakt gevoel vanochtend. De eerste keer, in maart dit jaar gestart, met stap 5 en 7, nadat 9 stappen al meteen te heftig bleek. Ik kon het op 3 dagen na 4 weken volhouden, het was niet langer te doen met de rusteloze nachten. Ook veel dorst en plassen ‘s nachts en stink oksels. Slecht slapen deed ik al langer, maar juist net voor de start van het mirren sliep ik een aantal weken al beter… Heb jij dit vaker gelezen Mireille? Moet ik iets anders doen?

  • Beste Hedy,
   Nee, je hoeft niks anders te doen, maar kunt misschien beter even de MIR-Methode wegleggen en bijvoorbeeld een consult afspreken met een MIR-Methode begeleidster. Dit kan ook telefonisch. Zijn de dromen levensecht? Heb je het idee dat je oude herinneringen aan het verwerken bent? Het plassen en de stinkoksels zijn hele goede signalen dat je aan het detoxen bent. Let erop dat je overdags voldoende water/thee drinkt.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 5. 4 weken bezig met de MIR methode;
  vannacht voor het eerst sinds jaren 6 uur doorgeslapen.
  Alsof de zon weer begint te schijnen.
  Dank, dank

 6. Hoi Mireille, ik ben ongeveer 5 weken bezig en heb wel enig resultaat. Het is gelukt om sinds 1 week zonder slaap-medicatie te slapen. Met m’n arts heb ik afgesproken dat ik februari 2020 antidepressiva helemaal ga afbouwen. Ik vermoed dat mijn structurele slaapstoornis/-angst weg is of weg aan het gaan is. Deze was waarschijnlijk ontstaan na mijn prostaatoperatie 5 jaar geleden toen plots werd besloten om i.p.v. een ruggeprik algehele narcose toe te passen (hersenstam, vechten/vluchten/bevriezen) en ik kwam er niet best uit (relier, etc). Na deze heftige jaren is er misschien dan nu licht aan de horizon. Ik ga voorlopig wel door met met MIR tot ik in ieder geval medicijnvrij ben. Bedankt en alle liefs voor Mireille en alle andere lotgenoten en anderen. Huub

 7. Heel erg bedankt voor het verspreiden van de MIR-Methode! Ik doe de MIR-Methode nu 3 maanden. Regelmatig is er iets wat mij ‘s nachts een paar uur wakker houdt. Op zich geen drama maar wel erg vervelend. Nu doe ik sinds kort op die momenten de 9 stappen en ik merk dat ik dan meteen rustiger word en daarna weer snel in slaap val! Echt een verschil! Nogmaals dank!

 8. Ik kom er nu net achter dat mijn slaapapneu een reden had. Ik heb een poos een masker gehad, maar nadat ik anderhalf jaar geleden de MIR-Methode heb gedaan, kon ik aan het apparaat aflezen dat ik bijna geen apneus meer had en ben ermee gestopt. Nu lees ik dat het kan ontstaan door schrik. Ik ben bijna 17 jaar geleden erg geschrokken toen ik mijn toenmalige partner betrapte met iemand anders. Ik heb dit nu met de pendel getest en het is de reden van mijn apneu. Bedankt Mireille, weer een stukje wijzer

 9. Dag Mireille,

  ik ben na ruim twee maanden de stappen te hebben gedaan( eerst stap 5 en 7 twee weken) daarna alles nu een tijdje zonder de dagelijkse momenten. Ik begon het te vergeten.
  Nu las ik dat je je onderwerp honger was werd er nieuwsgierig naar.

  Ik ben nog bezig met mijn eetbuiproblemen te aanvaarden en los te laten en heb het gevoel dat ik door de MIR methode te doen een week of vier geleden gestuit ben op de dieet- therapeut waar ik nu mee werk.
  Ik heb haar trouwens ook verteld over de Mir methode. Ik merk al verschil maar dat was al ingezet ook tijdens het MIRREn: bv wel eens minder drang/zin in mijn avocado chocomousse.

  Een van de beste tips die na een tijdje kreeg was: schrijf AL je klachten op, niet alleen waar je oorspronkelijk voor begon. Dat heb ik gedaan , was best veel. Naast eetbuien en lijnen stond ook het slechte slapen hoog op mijn lijst.
  Ik ben blij je te kunnen vertellen dat ik inmiddels helemaal van de melatonine af ben geraakt. Het ging zo grappig: op een avond dacht ik ..ik wil daar mee stoppen, ik ga afbouwen , ik had er geen zin meer in.En dat is binnen drie weken gelukt; elke week wat minder, van 1 mg naar niks.
  Het slapen gaat steeds beter , al wordt ik nog wel regelmatig om drie uur wakker.
  Ik neem me voor ‘s nachts de MIR methode weer te gaan doen. Het geeft zo’n fijn gevoel. Gelijk warmte in de voeten en benen.

  Over missie kan ik ook veel vertellen maar dat een andere keer

  Veel dank voor de nieuwsbrief vandaag en alles verder ook.

  Hartelijke groet,
  Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.