Heb je slaapproblemen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over:
* slecht in slaap vallen;
* wakker liggen
* snurken en slaapapneu;
* nachtmerries en missie verduidelijken;
* koude voeten.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Slaapproblemen — 86 reacties

 1. Het gaat echt veel beter met slapen met me!
  Ik slik niets meer en val zonder veel moeite in slaap.
  Wat een verschil met een tijd geleden.
  Dit doet wonderen!,
  Heel veel dank voor al de informatie
  Zo fijn om allemaal te weten en mezelf daarna gerust te Stellen.
  Margot

 2. De MIR-methode brengt mij veel goeds tot nu toe. Ben zo’n drie maanden geleden begonnen. Slaap een stuk beter dan voorheen en ben veel rustiger in mijn hoofd. Kern van mijn probleem is dat ik een minderwaardigheidsgevoel en faalangst heb en mij schaam. Tot mijn 30e was ik heel dik, ben in 1984 bijna 40 kg. afgevallen en heb sindsdien een normaal slank postuur. Maar ik voel mij in mijn hoofd nog altijd dik!

 3. Inmiddels 4 jaar slaapproblemen wat ineens is ontstaan. Enkele weken geleden begonnen met MIR en ook een begeleider. Na de MIR-Methode op Maat ging het heel stuk beter. Ik kon na 3 weken ermee stoppen en doe nu alleen de 9 stappen. Slapen gaat weer even veel slechter. Ik hoop dat dit een volgende fase is? Tevens probeer ik mij aan te melden voor de mailtjes maar het lukt niet. Ik ontvang niks. Kan dit komen omdat ik dit vorig jaar al eens heb aangevraagd? Zal het vinkje hieronder weer aan zetten.

  • Beste Aurelie,
   Ja, dat kan inderdaad een fase zijn waarin weer diepere lagen worden aangepakt. Dat kan een tijdje onrust geven in je slaappatroon. Als het goed is, gaat dat ook vanzelf weer over.
   Het komt vaak voor dat onze emails bij mensen met een hotmail.com emailadres in de spam-map terecht komen. Wil je die eens checken?
   Groetjes, Mireille

 4. Zo jammer… De MIR-Methode is voor mij niet vol te houden doordat ik er juist nachtmerries van krijg,zo lijkt het. Ben gisteren weer begonnen en vervolgens vannacht de hele nacht nachtmerries/stressdromen en dus geradbraakt gevoel vanochtend. De eerste keer, in maart dit jaar gestart, met stap 5 en 7, nadat 9 stappen al meteen te heftig bleek. Ik kon het op 3 dagen na 4 weken volhouden, het was niet langer te doen met de rusteloze nachten. Ook veel dorst en plassen ‘s nachts en stink oksels. Slecht slapen deed ik al langer, maar juist net voor de start van het mirren sliep ik een aantal weken al beter… Heb jij dit vaker gelezen Mireille? Moet ik iets anders doen?

  • Beste Hedy,
   Nee, je hoeft niks anders te doen, maar kunt misschien beter even de MIR-Methode wegleggen en bijvoorbeeld een consult afspreken met een MIR-Methode begeleidster. Dit kan ook telefonisch. Zijn de dromen levensecht? Heb je het idee dat je oude herinneringen aan het verwerken bent? Het plassen en de stinkoksels zijn hele goede signalen dat je aan het detoxen bent. Let erop dat je overdags voldoende water/thee drinkt.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 5. 4 weken bezig met de MIR methode;
  vannacht voor het eerst sinds jaren 6 uur doorgeslapen.
  Alsof de zon weer begint te schijnen.
  Dank, dank

 6. Hoi Mireille, ik ben ongeveer 5 weken bezig en heb wel enig resultaat. Het is gelukt om sinds 1 week zonder slaap-medicatie te slapen. Met m’n arts heb ik afgesproken dat ik februari 2020 antidepressiva helemaal ga afbouwen. Ik vermoed dat mijn structurele slaapstoornis/-angst weg is of weg aan het gaan is. Deze was waarschijnlijk ontstaan na mijn prostaatoperatie 5 jaar geleden toen plots werd besloten om i.p.v. een ruggeprik algehele narcose toe te passen (hersenstam, vechten/vluchten/bevriezen) en ik kwam er niet best uit (relier, etc). Na deze heftige jaren is er misschien dan nu licht aan de horizon. Ik ga voorlopig wel door met met MIR tot ik in ieder geval medicijnvrij ben. Bedankt en alle liefs voor Mireille en alle andere lotgenoten en anderen. Huub

 7. Heel erg bedankt voor het verspreiden van de MIR-Methode! Ik doe de MIR-Methode nu 3 maanden. Regelmatig is er iets wat mij ‘s nachts een paar uur wakker houdt. Op zich geen drama maar wel erg vervelend. Nu doe ik sinds kort op die momenten de 9 stappen en ik merk dat ik dan meteen rustiger word en daarna weer snel in slaap val! Echt een verschil! Nogmaals dank!

 8. Ik kom er nu net achter dat mijn slaapapneu een reden had. Ik heb een poos een masker gehad, maar nadat ik anderhalf jaar geleden de MIR-Methode heb gedaan, kon ik aan het apparaat aflezen dat ik bijna geen apneus meer had en ben ermee gestopt. Nu lees ik dat het kan ontstaan door schrik. Ik ben bijna 17 jaar geleden erg geschrokken toen ik mijn toenmalige partner betrapte met iemand anders. Ik heb dit nu met de pendel getest en het is de reden van mijn apneu. Bedankt Mireille, weer een stukje wijzer

 9. Dag Mireille,

  ik ben na ruim twee maanden de stappen te hebben gedaan( eerst stap 5 en 7 twee weken) daarna alles nu een tijdje zonder de dagelijkse momenten. Ik begon het te vergeten.
  Nu las ik dat je je onderwerp honger was werd er nieuwsgierig naar.

  Ik ben nog bezig met mijn eetbuiproblemen te aanvaarden en los te laten en heb het gevoel dat ik door de MIR methode te doen een week of vier geleden gestuit ben op de dieet- therapeut waar ik nu mee werk.
  Ik heb haar trouwens ook verteld over de Mir methode. Ik merk al verschil maar dat was al ingezet ook tijdens het MIRREn: bv wel eens minder drang/zin in mijn avocado chocomousse.

  Een van de beste tips die na een tijdje kreeg was: schrijf AL je klachten op, niet alleen waar je oorspronkelijk voor begon. Dat heb ik gedaan , was best veel. Naast eetbuien en lijnen stond ook het slechte slapen hoog op mijn lijst.
  Ik ben blij je te kunnen vertellen dat ik inmiddels helemaal van de melatonine af ben geraakt. Het ging zo grappig: op een avond dacht ik ..ik wil daar mee stoppen, ik ga afbouwen , ik had er geen zin meer in.En dat is binnen drie weken gelukt; elke week wat minder, van 1 mg naar niks.
  Het slapen gaat steeds beter , al wordt ik nog wel regelmatig om drie uur wakker.
  Ik neem me voor ‘s nachts de MIR methode weer te gaan doen. Het geeft zo’n fijn gevoel. Gelijk warmte in de voeten en benen.

  Over missie kan ik ook veel vertellen maar dat een andere keer

  Veel dank voor de nieuwsbrief vandaag en alles verder ook.

  Hartelijke groet,
  Annemarie

 10. Tot nu toe reageer ik goed op de MIR-Methode. Ik merk dat er van alles in gang wordt gezet. Sinds ik hersenletsel heb al ruim 3 jaar, heb ik slaapproblemen gekregen. Sinds ik de MIR-Methode doe samen met slaapmeditatiemuziek slaap ik veel beter en veel langer door. Geweldig! Ik merk dat er veel werk wordt verricht dus ik ga er zeker mee door en ik ga me met de tijd ook abonneren want ik vind het geweldig! Lekker steeds beetje meer kennis opdoen.

  Groetjes Ingrid

 11. Goeiemiddag Mireille,
  Ik ben nu een week begonnen met de MIR-Methode en t enige wat ik nu merk is dat ik heel diep slaap met hele intense dromen, geen nachtmerries.Wel maken ze me bang en heb ik de neiging om te stoppen.Heb jij hier een verklaring voor? De dromen gaan echt over mij en dingen die niet lukken.Ook komen er veel situaties en plekken en gevoelens van vroeger naarboven.Hartelijk bedankt voor de reactie.Groetjes Mascha

  • Beste Mascha,
   Het zou kunnen dat je ‘s nachts aan het verwerken bent wat je overdags niet durft aan te pakken. Je zou het kunnen laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider. Heb er niet teveel zorgen over, want dit soort verwerking komt vaak voor!
   Groetjes, Mireille

 12. Ik heb veel geprobeerd maar dit is zó effectief … Er zijn vele andere dingen die nu veranderen zoals meer zelfvertrouwen … en vooral ook beter slapen!! Ik sliep wel zo slecht en nu met de meest intensieve dromen slaap ik nu eindelijk al een week in één stuk door op het naar het toilet gaan na dan …

 13. ik heb 23 jaar geleden een gesprongen aneurysma in mn hoofd gehad, sindsdien ook altijd slaap problemen ; moeite met inslapen en met doorslapen . nooit meer als 4-5 gebroken uren . van alles geprobeerd en nu na een paar weken MIR-Methode slaap ik elke nacht wel 6-7 uur aan een stuk. ik weet niet wat me overkomt.
  en echt elke nacht slaap ik :))) zo dankbaar voor deze methode -^-

 14. Ik doe nu bijna 6 weken de MIR methode en het resultaat is verbluffend. Iedereen die op mijn pad komt vertel ik er vol enthousiasme over. Na jaren maar 5 a 6 uur per nacht te slapen met tussendoor veel plassen kan ik nu zeggen dat ik nachten van 8 a 9 uur maak waarbij ik maar 1 keer mijn bed uit ben geweest om te plassen. Een jaar geleden is bij mij borstkanker gediagnosticeerd en afgelopen mei heb ik de laatste chemo van 8 kuren gehad.
  Omdat ik daarna hormoontabletten moest slikken kreeg ik last van opvliegers, slecht slapen etc. maar ik heb nu nauwelijks nog last van opvliegers.
  De reden om met de MIR-Methode te starten waren bij mij vooral emotionele redenen. Het loskoppelen van vader en moeder is ook zo’n krachtig commando. Ik voel gewoon de energieverschuiving tussen mij en die ander en dat is zo fijn om te mogen ervaren.
  Mireille ik ben je ontzettend dankbaar voor het openbaar maken van deze methode en wens je alle goeds!

 15. Voorheen had ik geen slaap problemen. Maar tijdens de MIR methode kreeg ik die wel. Vooral het inslaap vallen ging veel minder goed . En enige keren wakker liggen was er ook. Nu na ruim 40 dagen de MIR methode te hebben toe gepast. Slaap ik weer als een roosje. Ik blijf de MIR methode doen omdat het zo goed voelt.
  Ook heb ik pittige dromen gehad.
  En wat ik nu erg fijn vind om te ervaren is, de rust, het weer dichter bij mezelf zijn. En inzien wat mijn volgende stap zal zijn. En er komen weer mooie ontmoetingen op mijn weg. Echt fijn hoor.

 16. Beste Mireille en team,
  Sedert april ben ik begonnen met de MIR-Methode, vind het super, eerst en vooral nadat ik borstkanker heb gehad en chemo en bestraling, heb ik sinds 5 jaar en half niet meer kunnen slapen, ondanks dat ik me moe voelde. Na een jaar kreeg ik problemen aan de linkerarm, hoewel ik recht werd geopereerd. De dokters begrepen het niet. Heel wat onderzoeken gehad en niemand kon mij helpen, het probleem is dat de hoofdbuis van de lymfe stuk is en daar kunnen ze niet bij om me te opereren. Dus heb ik 2x per week lymfedrainage, daar ze het niet kunnen zien op de scanners geven ze mij via het ziekenfonds geen recht op meer lymfedrainage. Nu mag ik jou Mireille en team feliciteren, daar ik door de MIR-Methode toch al enkele nachten heb kunnen slapen, da’s ongelooflijk, maar het moment toen ik dit ontdekte zei ik tegen mezelf dit zal me helpen. Dus ben ik ook door dit lymfeprobleem wel wat zwaarder, zou het kunnen door dagelijks verder te doen dat mijn gewicht ook afneemt en dat die hoofdbuis van de lymfe zich ook herstelt, maar dan over lange tijd, heb het ervoor over.

  Lieve groeten,
  Bl. Rita

 17. Beste Mireille,

  Al een tijdje doe ik de 9 stappen en slaap ik goed! Tijdens de lezing over faalangst vorig jaar oktober liet je weten dat ik een stap 0 kan toevoegen aan de 9 stappen. Dit heb ik gedaan. Bij stap 0 faalangst ging het slapen goed. Daarna deed ik stap 0 kritiek loslaten. Hier lag ik iedere nacht van wakker, dus ben ik ermee gestopt. Alleen lig ik nu nog steeds nachten wakker, terwijl ik daarvoor goed sliep. Wat kan ik nu het best doen?

  Alvast heel erg bedankt voor je reactie.

  Groet,
  Thi

  • Beste Thi,
   Je vraagt om een MIR-Methode op Maat. Daarvoor kun je het beste een MIR-Methode begeleider opzoeken. Slaapproblemen kunnen namelijk te maken hebben met elk van de 9 stappen! Een zoektocht dus als je je slaapproblemen sneller wilt verbeteren.
   Ik wens je sterkte en vooral toenemende slaap!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Bedankt voor je reactie. Ik neem na het weekend contact op met een MIR-Methode begeleider. Wat zou ik in de tussentijd kunnen doen? Want ik word niet goed van het wakker liggen in de nacht en de vermoeidheid overdag.

    Alvast bedankt.

    Groet,
    Thi

    • Beste Thi,
     Je kunt niet heel veel doen. Als ik eens wakker lig, ga ik meestal plannen maken en nadenken over iets wat me nog bezig houdt. Dan kom ik de tijd nuttig door en kan mijn lichaam rusten. Ergernis werkt in ieder geval niet om weer in slaap te vallen. Heb je al eens de 9 stappen gedaan als je wakker wordt? En bij sommige mensen kan het zelfs helpen om het bed op een andere plek in de kamer te zetten.
     Sterkte in de tussentijd!
     Groetjes, Mireille

 18. Ik ben 4 weken bezig met de MIR-Methode. Ik sliep licht, was herhaaldelijk wakker en niet altijd uitgerust. Ik slaap veel beter. Wordt nog wel vaker wakker, mijn slaap is van meer kwaliteit.
  Dank je wel

 19. Hallo Mireille,
  Sinds 4 oktober doe ik de MIR-Methode. Later ben ik de begeleidende mails gaan ontvangen. Dit geeft wel extra duidelijkheid. Het slapen gaat beter, nu hoef ik er maar 2x uit s’nachts.
  Oog problemen. Steeds een gevoel of er een zandkorrel op mijn oog zit. Dan weer mijn linkeroog ,dan weer mijn rechteroog,afwisselend .
  Soms alletwee.mijn huisarts gaf me druppels en een lotion. Het ging niet over. Soms 2 dagen vrijervan,dan weer 2 ogen tegelijk
  rood en jeukerig.sinds 10 november ik geen irritatie meer gehad.
  Mijn stoelgang is weer helemaal oke.
  Nu heb ik nog een pijnlijke pols,aan de bovenkant, slijtage na foto’s.
  Ben wel meer water gaan drinken.
  Heb er vertrouwen in dat de pijn minder gaat worden .
  mijnwerk als schoonmaakster kan ik nog doen.

  Mijn dank gaat uit naar De MIR-Methode en jou natuurlijk.
  HEEL ERG BEDANKT!!!

  Groeten Marga D.-W. (62 jaar)

 20. Nadat de neuroloog het had over ‘resetten’ ivm mijn slaapproblemen, kwam ik door een vriendin in aanraking met de MIR-Methode.
  De eerste drie weken gingen fantastisch! Ik sliep veel beter! Daarna werd het minder. Polysomnografisch onderzoek gehad waaruit blijkt dat melatoninecurve verstoord is, ik een ADHD-brein had, een PMLS-syndroom en slaapapneu.
  Ik krijg nu ferritine, vitamine D, vitamine C en melatonine.
  Ga zeker door met MIR, en hoop erg dat de verbeteringen doorzetten. Ook ga ik in behandeling bij een psycholoog, voor dat mega drukke hoofd van mij…
  Dank, tot zover!!

 21. Hallo Mireille,

  Ik ben sinds juli aan het mirren, omdat ik een enorm slaapprobleem had. Al 15 jaar heb ik problemen met vooral doorslapen, werd erg vaak rond 3 of 4 uur wakker en kon dan niet meer in slaap vallen. Je leest het, in schrijf in verleden tijd! Want sinds een tijdje gaat het beter. Ik word bijna niet meer rond die tijd wakker, maar in plaats daarvan rond vijf uur, half zes en dat is al zo’n enorme verbetering en als ik dan wakker word, val ik zo nu en dan ook weer in slaap en dat deed ik voorheen ook eigenlijk nooit. Het gaat wat dat betreft zoveel beter met mij. Heel erg veel dank daarvoor!
  Komt nog wel een vraagje…. sinds een week of twee heb ik erg veel last van jeuk over mijn gehele lichaam. Kan het zijn dat dit afvalstoffen zijn die op deze manier naar buiten willen? En heb je eventueel tips wat ik daaraan zou kunnen doen?

  Hartelijke groet!
  Loes

  • Beste Loes,
   Gefeliciteerd met je herwonnen nachtrust, wat heerlijk! Dat het zo maar mag doorgaan! Jeuk is inderdaad een aanwijzing dat je afvalstoffen afvoert. Extra schoonhouden en voldoende water drinken is daarvoor het belangrijkst. Het kan in sommige gevallen ook zijn dat je lichaam aanwijzingen geeft over eventuele cremes of douchegels die je gebruikt. Of stofsoorten van kleding. Kijk eens wat er op je huid is en of dat een rol kan spelen?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Goedemorgen Mireille,
    Ik lees mijn berichtje van een tijdje geleden eeer even terug en jammer genoeg heb ik veel te vroeg gejuicht. Het ging een tijdje veel beter, maar nu ben ik weer terug bij af, word weer erg vroeg, zelfs eerder dan voorheen, wakker. Ook mijn twee bezoekjes aan een mir-begeleidster, waar ik een mir op maat heb gekregen, hebben niets toegevoegd. Heb jij nog ideeën/tips voor mij?
    Groeten, Loes

    • Beste Loes,
     Meestal is het geen ‘terug bij af’, maar hik je tegen een nieuwe fase aan! Wat je het beste kunt doen, is kijken bij de video ‘Als de MIR-Methode niet werkt’. Die staat op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite. Ben je daar al lid van? Aai dan met mij mee tijdens de video. En blijf vertrouwen dat je lichaam en onbewuste hard aan het werk zijn, maar dat je even ergens ‘doorheen’ mag.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 22. Ben nu een paar maanden bezig met de MIR -methode, maar wat mijn slechte slapen betreft verandert er eigenlijk niets. Zodra ik in bed stap ben ik klaar wakker en lukt het me niet om in slaap te vallen. Door Adhd is het zeer druk in mijn hoofd. Als ik al slaap, is het heel licht en ben ik vaak wakker. Ben onderzocht in de slaapkliniek, maar daar heeft men geen neurologische afwijkingen kunnen vinden, behalve dat ik een enorme draaitol ben. Daardoor lijk ik mezelf wakker te houden. Allerlei slaaptrainingen helpen ook niet echt. Wat kan ik nog doen?

 23. Heb er nu 2 weken van stap 5 en 7 op zitten en 4 weken alle 9 stappen en na jaren 3/4 x uit bed om te plassen om vervolgens alle wereldleed aan mij voorbij te zien trekken….slaap ik nu door!!!!!!
  En het is in mijn hoofd ook een stuk rustiger.
  Ik ga nu nog even door om een aantal dingen los te laten en dan komt het helemaal goed met mij.
  Mireille dank je wel dat je dit met iedereen wilt delen en voor niks xxx

 24. Sinds ik de MIR-Methode doe slaap ik beter in. Opvallend is wel dat ik veel dromen heb over vroeger! Dit heeft denk ik met onverwerkte emoties te maken.

  • Beste A.,
   Wat heerlijk dat je beter in slaap valt! Het zou inderdaad kunnen dat die dromen een vorm van verwerking zijn.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 25. Moet nog steeds half slaaptabletje gebruiken, maar de slaap is sinds de Mir-methode (6 weken) beter van kwaliteit. Ook is mijn angstgevoel in de auto en met paarden een stuk minder geworden. Maar ik ben nog lang niet klaar en ga dus stug door.

 26. Ik had altijd moeite met inslapen en ik slaap licht. Sinds ik de MIR-method toepas, en dat is ca. 6 weken, heb ik echt het gevoel dat het makkelijker gaat. Ook kan ik weer beter uitslapen. Ik blijf gewoon doorgaan. De twee minuten zijn een soort meditatie. Ik begin al te gapen als ik met het aaien en de zinnen begin. Ontspannend.
  Ik heb het idee dat het ook goed is voor mijn innerlijke mens. Emotioneel maar ook fysiek.
  Verder voel ik me krachtiger en krijg meer duidelijkheid in mijn missie. Nl. weer gaan leven en genieten.

  Mijn lichaam lijkt behoefte te hebben aan meer eten want ik heb steeds trek.

  Ik ben erg blij met de MIR-Methode.
  Dank je wel Mireille.

  Een harte groet,
  Jacqueline

 27. Bij mij gaat het sinds kort weer wat slechter met mijn slapen, ik val relatief goed en snel in slaap, maar moet dan of 1x of 2x per nacht plassen, bij de laatste keer plassen wil het wel eens voorkomen dat ik niet goed meer in slaap val of juist heel onrustig en licht slaap, ben dan ook vóór de wekker wakker, nooit eerder gehad, ook het uitslapen in het weekend gaat niet meer, ben dan tegen 7.00-7.30 uur klaar wakker, terwijl ik voorheen makkelijk de 9.30 uur kon halen…op zich sta ik niet vermoeid op, maar nooit eerder zo ervaren, ook wel veel onrust in mijn hoofd.
  Heb je misschien een tip/advies voor mij, ik blijf wel netjes mijn 2x daags MIR-Methode doen en er zijn al wel aantal positieve veranderingen geconstateerd.
  Alvast bedankt voor je moeite!!!

  • Beste Fiona,
   Het heeft waarschijnlijk te maken met een proces van loslaten. Het gaat meestal dan met een week weer over. Zo niet, ga dan gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 28. Het eerste wat me opviel na het uitoefenen van de MIR-Methode was dat ik beter kon slapen. Voorheen werd ik minstens 4x keer per nacht wakker, waarna ik moeilijk weer in slaap
  viel. En…ik heb mijn boeken lezen weer op gepakt. Ongelooflijk! Ruim een jaar geen boek aangeraakt, geen rust voor. Nu geniet ik weer van de stilte om me heen bij het lezen van een goed boek. Heerlijk gevoel!

 29. Ik slaap ook al jaren heel slecht en heb ook ruim 4 weken de MIR-Methode gevolgd. Helaas heeft het bij mij niet geholpen….Ben nu doorverwezen naar een waak-slaapcentrum.

  • Hai Daphne,
   Hopelijk kunnen ze iets ontdekken bij het waak-slaapcentrum! 4 weken is overigens te kort om dit soort problemen helemaal tot op de bodem weg te krijgen, dus je kunt altijd nog overwegen om het weer op te pakken. Veel sterkte en ik hoop dat het beter zal gaan met je slapen!
   Groetjes, Mireille

 30. Ik ben blij voor iedereen die weer kan slapen na het doen van de MIR-Methode. Ik ben al meer dan een jaar bezig maar het werkt bij mij niet. Ik slaap al jaren zo’n 3 uur per nacht. Niet fijn!

  • Beste Dien,
   Wat naar voor je! Waarom ga je niet ‘s naar een MIR-Methode begeleider om uit te laten zoeken waar het door komt?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireile

 31. Dank voor het uitvinden van deze methode. Ben er wegens slaapproblemen mee begonnen. Al jaren sliep ik niet meer door. Regelmatig ‘s nachts wakker, soms lang wakker liggen en ‘s morgens weer vroeg wakker en niet meer kunnen slapen (en nee, niet vanwege kleine kinderen of de overgang! 🙂 ). Ik werd zelden wakker met een gevoel van ‘wat heb ik lekker geslapen’ of ‘hehe ik ben uitgerust’. Twee weken geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode en sinds die tijd heb ik de meeste nachten doorgeslapen en werd ik pas tegen de tijd dat de wekker ging wakker. Zelfs ook al in het weekend 2 keer verder kunnen slapen tot 10:30 uur! Hoe heerlijk was dat. Weliswaar geen ‘wonderlijke genezing van een heftige ziekte’, maar een goede nachtrust maakt absoluut een wereld van verschil. De dag begint nu weer met frisse energie! Dank!
  Hartelijke groet, Irma

 32. Dag Mireile

  Ik ben nu 64. Ik heb vanaf mijn veertiende fibromyalgie. Niet zo ernstig. Heb als kind een paar ongelukjes gehad, zoals uit een slaapkamerraam gevallen en er is een boerenkar over mijn buik gereden. En in onze fam. is scoliose en kyfose. Bochten in de rug. Die zijn 8 jaar geleden door een osteopaat weer recht gemaakt, waardoor ik een heel stuk sterker ben geworden.

  Verder was de situatie thuis ook vol angst en spanning. Ik woonde vanaf mijn achttiende op mijzelf. Ik heb gelukkig een goede lieve man gekregen en vijf prachtige kinderen. Allemaal met een fijne partner en 8 kleinkinderen. Wat dat betreft ben ik heel rijk.

  Rond mijn dertigste ben ik begonnen met het verwerken van mijn verleden en dat is een erg lang proces geweest. Ook heb ik de dingen verwerkt die later in mijn leven zijn geweest en sinds een half jaar kan ik zeggen dat er geen enkel gedachte meer is die mij plaagt. Dat is een heerlijk bevrijdend gevoel dat ook het lichaam gezonder maakt.

  Ik heb nu vier weken de MIR-Methode gedaan om te kijken hoe gezond ik ben geworden. De eerste dag de twee stappen en daarna de negen gedaan. Ik voelde de eerste twee weken niets. Daarna had ik 1 dag een heel sterk ruikende ontlasting en vanaf dat moment slaap ik bijna elke dag als een roosje. Ook de diepe slaap die ik normaal bijna nooit pak. Wel heel verrassend. Want van een goede slaap knap je natuurlijk heel erg op hoop ik. Door het weer heb ik meer fibroklachten. Ik slaap op de zachtste matras die er te vinden is en nog doet het pijn. Maar ondanks dat slaap ik zo goed dat het elke morgen een verrassing is bij het wakker worden. Ik ben erg benieuwd wat er verder nog gebeurt.

  Een hartelijke groet van Lies.

 33. Geachte lezer/es,

  Ik woon tijdelijk in Spanje en heb de MIR-Methode gedaan, eerst 12 dagen met de stappen 5 en 7, daarna 4 weken de stappen 1 t/m 9. Nu doe ik het nog één maal per week. Behalve dat ik sinds ruim een week weer goed slaap, merk ik eigenlijk niet zo veel (ter verbetering) of ik weet niet of het toe te schrijven is aan de MIR-Methode.
  Met vriendelijke groet
  Henk

 34. Hoi Mireille
  Ik doe de MIR-Methode sinds 6 december 2013.
  Ik ben al jaren een ontzettend slechte slaapster.
  Sinds eind december begint het te veranderen.
  Ik heb sindsdien al 3 x 4 nachten achter elkaar doorgeslapen. Een wonder!

  En ik merk dat ik krachtiger wordt, ben minder tobberig.
  Dus je snapt wel dat ik voorlopig doorga met deze fantastische methode.
  Groetjes Marjo

 35. Beste Mireille,
  Zo rond volle maan heb ik regelmatig last van slaapproblemen, moeilijk inslapen of midden in de nacht wakker. Zo was het ook weer 15 en 16 januari. Ik ben beginnen experimenteren met de MIR-Methode door 1 hand onder buik te leggen en met de andere hand beginnen op mijn buik wrijven rond de navel en de 9 stappen herhalen. Telkens als er andere storende gedachten binnen kwamen begon ik opnieuw bij 1. Ik heb er nog een 10de aan toegevoegd, nl.ik ben veilig en rustig…en ja, het heeft geholpen! Zeer goed geslapen.
  Met vriendelijk groeten
  Olivia

  • Beste Olivia,
   wat fijn dat jij je eigen manier hebt gevonden om de 9 stappen van de MIR-Methode toe te passen op je blote huid. Op zich voldoen de 9 stappen, ze werken op ons hele systeem.
   Ik hoop dat je de toegevoegde stap VOOR de andere stappen hebt gedaan en ik wens je veel nachten met een goede nachtrust toe.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 36. Jaren lang slecht geslapen. Na een maand de MIR-Methode slapen als een roos.
  Ik heb de MIR-Methode door gegeven aan andere mensen met slaap problemen.
  Fantastisch bedankt
  Vriendelijke Groet Jerry

 37. Beste Mireille,
  ik wil je hartelijk bedanken voor je geweldige inzet voor zo veel mensen! Ondanks je grote succes met de MIR-Methode lijkt het me, dat je daar niet onder ‘geleden’ hebt: ik vind je bescheiden en zeer betrokken bij je medemens…fantastisch! Ook je medewerkers wil ik graag bedanken; grote klasse hoe jullie iedereen persoonlijk begeleiden en bemoedigen!
  Voor 2014 wens ik dit sterke team nog meer prachtige resultaten toe!
  hartelijke groet, en o ja…ook ik heb heel veel baat bij de dagelijkse oefening…slaap beter…minder stress…geen of nauwelijks ritmestoornissen…en …minder uitgeput..
  Er komt een betere tijd aan, voel ik…en dat is heerlijk..
  Hartelijke groet,
  Marijke Tj

 38. Hallo Mireille,
  Ik herken zoveel reacties van de anderen, mooi om te lezen.
  Ik doe nu een jaar of twee de MIR-Methode en gaandeweg heb ik bij mezelf al veel veranderingen opgemerkt. Ik slaap veel beter, sliep voorheen slechts 4 uur per nacht. Ook ik ben anders gaan eten sinds de MIR-Methode, het ging eigenlijk vanzelf. Nu eet ik al anderhalf jaar geen suiker meer, geen vlees, vrijwel geen zuivel meer alleen roomboter en sojaprodukten en ook ik ben meer noten en met name veel fruit en veel groenten, speltbrood, bruine rijst gaan eten. Ik voel me nu de hele dag fit. Het heeft wel een tijd geduurd maar ik kan nu de vruchten ervan plukken.
  Enerzijds lukt het mij steeds beter om vrede te hebben met wat er is aangaande mezelf. Echter anderzijds, bemerk ik dat onrecht aangedaan (in mijn ogen) aan dieren of het nu is voor de vleesindustrie of kledingindustrie, of onrecht aangedaan aan de natuur en mensen steeds harder bij mij binnenkomt. Het doet letterlijk pijn en ik heb er verdriet van. Ik was altijd al betrokken bij het welzijn van dier, mens en natuur maar dit voelt anders. Ik schaam mij soms om mens te zijn.
  Fijn Mireille, dat je zoveel mensen op weg helpt om te worden wie we in diepste kern zijn.
  hartelijke groeten, Jose

 39. Hallo Mireille,

  Ik wil je allereerst bedanken voor de MIR-Methode.
  Vanaf het eerste moment sprak de MIR-Methode me aan.
  Ik ben er dan ook direct mee begonnen.
  Vanaf de tweede dag had ik al resultaat, mijn slaapprobleem verdween als sneeuw voor de zon. Ik vond je mailtjes iedere dag ook bemoedigend.
  Dank u ervoor
  Ik heb zelf ook al mensen de MIR-Methode aanbevolen.

  Vele lieve groeten

  Martine

 40. Goedemorgen Mireille,
  Wat betreft voedsel en drank het volgende: Trek in koffie is erg verminderd. Ik drink nu 2 cm. koffie aangevuld met warm water om zodoende mijn koffieverslaving langzaam af te bouwen. Ik at veel en nu laat ik zelfs eten staan. Zuren als azijn, citroen en andere citrus vruchten staan me niet meer aan inclusief mosterd en andere specerijen. Ik heb een geweldige trek in bananen, iets wat ik zeker al 40 jaren niet heb gehad. Ook heb ik trek in hazelnoten. Maar vooral wil ik dat mijn maaltijden geen bijzondere smaakjes hebben door toevoegsels als kruiden en sausjes. Simpele maaltijden zodat ik kan proeven wat het originele voesel is, gewoon en aardappeltje en groenten en salades zonder veel olie. Ik drink veel water dat deed ik altijd al nu drink 3 tot 4 glazen meer per dag. Mijn slaap is perfect. Normaal sliep ik uit 7 dagen 3 niet en de rest slecht nu in 9 dagen heb ik 1 nacht niet geslapen. Bij baden komen van mijn voetzolen toxines and ik vond dat zo vreemd omdat ik best wat ervaring heb met detox programma’s en dat had ik nog nooit meegemaakt. Normaal kwamen er dode cellen en rommel van mijn armen, benen, borst en rug. Nu niet alleen van mijn voetzolen. Ongelooflijk, ik kan het het best omschreven als een wit sebum. Ik wil je hartelijk danken voor je bijzondere spirituele methode die in 9 dagen mijn leven zeer positief heeft veranderd. Een hele fijne dag toegewenst. Ellen

 41. Hallo, Ik wilde even zeggen dat door 4 weken MIR-ren 😉 mijn slaappatroon helemaal anders is geworden! Beter, Ik slaap sneller in en slaap langer door!
  Ik ben echt zo blij dat dit op mijn pad is gekomen! Dank jullie allemaal!
  Gr,
  Yasoma

 42. Beste Mireille,
  de dagelijkse mailtjes keek ik naar uit want het leek op een echte begeleiding. Ik ben het gaan doen omdat ik al jaren geloof in zelfgenezende werking van ons lichaam wanneer je daar positieve aandacht aangeeft. Ik mediteer bv al 25 jaar en doe al jaren aan yoga. Het moeilijk inslapen was de afgelopen zomer met al zijn warmte en de opvliegers (ik ben 61 jaar) kwamen daar nog bovenop. Toen ik het artikel in de Happinez las, dacht ik ach waarom niet. Ik had geen enkele moeite om me aan twee keer per dag te houden. Verder heb ik niet veel reacties gekregen. Ik rook niet, drink niet en eet gezond. Het slapen ging veel beter maar vooral het diep loslaten van een aantal emotionele patronen, hebben bij mij opgeleverd dat ik liefdevoller naar situaties kijk. Ik voel een grote innerlijke vrede.
  Dank daarvoor en fantastisch dat dit voor iedereen toegankelijk is. Kennis is om te delen!
  Warme groet Lisette

  • Beste Lisette,

   Dank je wel voor je reactie, en daar zijn we het helemaal mee eens hoor, dit is prachtige kennis om te delen!! Dat doen we dan ook heel graag :-).
   Mooi om te horen dat je met name op emotioneel vlak positieve ontwikkelingen hebt bemerkt.
   Wat je beschrijft is namelijk ook precies wat de MIR-Methode doet: na alles op te schonen, aan te vullen en evenwicht te herstellen, krijg je langzaamaan helderheid en inzicht over je toekomstige pad – en dit alles maakt dat de MIR-Methode je ook letterlijk ‘vrede in en met jezelf’ schenkt!
   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 43. Hallo Mireille,
  Na 4 weken MIR-ren merk ik duidelijk dat ik meer voor mijzelf op kom én (minstens zo belangrijk) dat ik in mijn werk als haptotherapeute niet alleen gevoeliger ben geworden, maar dat ik dat ook in mijn werk durf te gebruiken. Dat betekent dat ik minder bezig ben om geen fouten te maken en dat ik alles wat ik te bieden heb mag inzetten om cliënten te helpen om te groeien en te helen. Een wezenlijk verschil, met veel betere en ontroerende resultaten.
  Daarnaast merk ik m.n. ook dat ik veel beter slaap. Ik maak in het algemeen lange nachten, wat vanwege de overgang al tijden lang niet meer lukte. Een verademing!
  Hartelijke groeten,
  Petra

 44. Dag Mireille,

  Graag wil ik je langs deze weg bedanken voor de begeleiding van 4 weken MIR-Methode
  Ik wist niet, dat ik nog op mijn leeftijd (84) kon veranderen. Ik heb de MIR-Methode 4weken trouw 2x p.dag gedaan.
  De eerste 10 dagen waren af-en-toe niet lekker, allerllei kleine klachten zoals hoofdpijn, erg moe soms, nergens zin in etc.
  Heb doorgezet en voel me nu erg goed. Angsten die ik had zijn verdwenen. Geen nachtmerries meer. Voel me rustiger ook.
  Het verbaast me dat ik ook anders ben gaan eten, ik denk gezonder ! en snoep bijna niet meer. Ben ook afgevallen (blij mee)
  Het kost moeite om de MIR-Methode los te laten, ben van plan om het toch 2x p.week nog te doen.
  Heel veel dank dus, Mireille en hoop dat veel mensen dit gaan doen.
  Zelf werd ik geattendeerd op je interview op Radio Gelderland (ruim 4 weken geleden). Heb toen meteen je boek aangeschaft en begonnen.
  Heb het doorgegeven aan familie/vrienden, die inmiddels ook begonnen zijn.

  Liefs, Gerda

  • Hallo Mireille,
   Ik wil je héél hartelijk bedanken voor je begeleiding van 4-weken MIR-Methode.
   Ik blijf de MIR-Methode 2maal per dag doen omdat ik me er zo goed bij voel.
   Ik slaap een stuk beter en samen met mijn zus Gerda, wisselen wij al onze positieve ervaringen uit. We hebben vaak dezelfde reacties, we zijn allebei vissen! Grappig is dat. Ik werd ook geattendeerd op je interview op radio Gelderland. Jouw boek heb ik inmiddels gekocht en herlees ik vaak. Ik heb je methode aan verschillende vrienden-familieleden doorgegeven en die zijn daar ook inmiddels mee begonnen.
   Heel veel dank voor al je goede adviezen. Lieve groetjes van Jenny.

   • Ha Jenny,

    Ontzettend fijn om te horen! Ik ben heel blij voor je, hoera! Ik hoop dat langzaamaan al je klachten gaan verdwijnen!

    Hartelijke groetjes,
    ook aan je zus,
    Mireille Mettes

 45. Beste Mireille
  Ben al lange tijd bezig met de MIR-Methode. Heb kanker gehad. Ben er helemaal van hersteld en door de MIR-Methode ben ik van de slaappillen afgeraakt die ik moest nemen om tijdens de chemo kunnen te slapen. Nu ben ik onlangs begonnen om van de suiker af te blijven en dat lukt prima. Fijn dat ik de MIR-Methode heb leren kennen van een vriendin.
  Bedankt en groetjes, Maria

 46. Beste Mireille.
  Ik doe de 9 stappen ongeveer een maand.
  Ik slaap beter en mijn nagels worden sterker.
  Dank je voor de tips.
  Ine

 47. Klachten: slaapapneu, onderbroken nachten, vaak om het uur wakker, verschillende keren opstaan en uren wakker liggen. Slechte nachtrust zo lang ik mij herinner.

  Op 8 juli kreeg ik een consult van Mireille. Tijdens een uur durend gesprek stelde Mireille een persoonlijk protocol op. De oorzaak van mijn slaapprobleem werd gevonden in mijn kindertijd.

  Sinds de eerste nacht na het consult en 2 x per dag MIR-ren merkte ik een verbetering in mijn slaappatroon. Het was niet alleen een aanvoelen dat ik beter sliep, ik kon ook dagelijks de evolutie aflezen op de slaap-grafiek van mijn jawbone UP armband.

  Na 2 weken aan de slag gaan met een uitgebreid MIR-Methode-protocol slaap ik niet alleen 8u per nacht zonder wakker te worden, op te staan of wakker te liggen… ik blijk ook niet meer te stoppen met ademen tijdens mijn slaap. Ik viel vroeger al makkelijk in slaap, binnen de 20 minuten. Nu val ik binnen de 10 minuten in slaap, wat een stuk sneller is dan voorheen.

  Heel leuk vond ik de duidelijkheid die Mireille me gaf over mijn missie. Er was ook een rechtstreeks verband met de slaapapneu en die link had ik zelf nog niet gelegd. Prachtig om te horen wat ik eigenlijk diep van binnen al wist, maar altijd als onbelangrijk naast me had neergelegd. De bevestiging van Mireille was het extra duwtje in de rug dat ik nodig had.

  Bedankt lieve Mireille, om een oplossing te bieden voor een jarenlang probleem! Geweldig dat dit kon door één sessie via Skype en daarna zelfstandig verder aan mijn probleem te werken met de MIR-Methode.

  Hopelijk vinden ook andere mensen die alles al geprobeerd hebben hulp door gewoon te aaien. Aan wie nog twijfels heeft over de werking van MIR-Methode: gewoon uitproberen en voelen wat het met je doet!

  Liefs en een hele dankbare knuffel!
  Nadia

  • Lieve Nadia,

   Ik ben ongelooflijk blij voor je dat het zo goed heeft gewerkt en dat je het 2e consult afbelde, was voor mij daarom eentje van grote vreugde, hoera! Wat dit kan gaan betekenen voor iedereen met apneu, zó spannend!

   Ik wens je veel geluk met je hervonden slaap en dat je daardoor overdags maar veel mooie dingen mag doen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Ik heb ook slaapapneu en slaap sinds 1 jaar met masker.
    doe al 6 maanden de MIR-Methode , maar er is geen verbetering opgetreden heel jammer. Ik ben 71 jaar en heb al veel meegemaakt natuurlijk in mijn leven. Sta wel bol van verergeringen in mijn lichaam, dat is nogal angstig hoor.Heb ook Vit B12 tekort en daar tabletten voor en dit is nu op niveau.
    Kreeg een ingeving over magnesium, en ben dit nu aan het gebruiken.
    hoop dat ik nog eens zonder masker in bed kan liggen en een gezonde slaap kan genieten.
    Lieve Groetjes Hanny.

    • Beste Hanny,

     Ik dacht aanvankelijk ook aan een tekort van Vit. B12 en magnesium maar dat had ik al eens geprobeerd zonder resultaat.
     Misschien moet je ook eens overwegen om een consult te hebben met een begeleider van de MIR-Methode om de dieperliggende oorzaak achter de apneu te kennen. Ik denk dat dat essentieel is om echt resultaat te boeken. Ik deed daarvoor ook al de 9 stappen van de MIR-Methode maar drong toen niet helemaal door tot de kern.
     Ik wens je nog veel succes en een gezonde nachtrust in de toekomst!

  • Om nog even terug te komen op mijn ervaring, Mireille… Ik slaap na 5 maanden nog steeds door, heb geen apneus meer gehad en ik weet ondertussen van mijn moeder welk trauma op 2-jarige leeftijd voor de slaapstoornis gezorgd heeft. Ik ben je nog elke ochtend dankbaar voor mijn herwonnen slaap!

  • Hallo,

   Ik heb ik in de 6 weken al een paar veranderingen gezien waaronder veel beter slapen. De nachtmerries zijn ook een stuk minder geworden alsof ik alles veel beter kan loslaten. Ik heb ook veel minder schuldgevoel als ik eens een keer zit te niksen en gewoon een beetje zit te luieren. Dat op zich doet al enorme deugd. Mijn aarskloven waar ik al 3 jaar last van had zijn nu sinds een 3 tal weken verdwenen en daar ik reeds al een operatie had voorgedaan en zalfjes en voeding.
   Men eerste keer mirren was zeer heftig want ik heb de eerste dag ontzettend moeten overgeven en dit was ZEER BRANDEND ZUUR alsof alles werd kapot gebrand. Ook kwam er een prop bloed af.
   Ik ben blij dat ik daar verlost van ben want het was “ballast”.
   Alvast bedankt voor de geweldige tips en de nieuwsbrief!!
   Ik heb nu ook vandaag het MIR-boek toegekregen om me nog meer te verdiepen in deze fantastische heling!!
   Groetjes Sigrid

 48. Hallo,
  Dank voor de info.
  Ondertussen heb ik de 4 weken MIR-Methode erop zitten. Sinds in ik de MIR-Methode bij “mezelf” ben gaan toepassen, kan ik ‘s nachts doorslapen, en is de werking van mijn darmen fel verbeterd.
  Zelfs mijn menstruatie is na één jaar spontaan weer op gang gekomen Na de 4de dag Mirren, had ik reeds resultaat. Ongelooflijk maar waar. Ondertussen heb ik al héél wat mensen warm kunnen maken om de MIR-Methode ook toe te passen, en ook zij zijn reuzeblij met het resultaat.
  Proficiat Mireille, en vooral HARTELIJK DANK om deze METHODE met ons allen te willen DELEN.
  Een AANRADER !
  Warme knuffel,
  Genegen groet,
  Mia

 49. Ik sliep al jaren slecht, vaak minder dan 4 uur, om wanhopig van te worden. Sinds ik de MIR-Methode startte ging het al wel beter, maar had nog vele onrustige nachten erbij. Ik heb ontdekt dat de MIR-Methode veel effectiever werkt als ik deze in een diepe meditatie doe. Pas, als ik in een andere bewustzijnsniveau ben (het alpha niveau) pas ik de MIR-Methode toe. Sindsdien slaap ik daadwerkelijk echt veel beter en behoren de onrustige nachten tot de verleden tijd.
  Ik ben dankbaar dat de MIR-Methode op mijn pad is gekomen. jasmijn

 50. Beste Mireille,

  Als gevolg van een burnout heb ik een half jaar achter elkaar niet geslapen en ook nog 2 jaren zeer slecht. Mijn gedachtes maalden maar door zonder dat ik er grip op had. Hierdoor vond mijn hoofd geen rust meer. Ik heb naast de 9 stappen nog een zin opgezegd ‘loslaten en ontspannen’ 3x en je gelooft het niet, maar op het moment dat ik dit zinnetje tegen mijn lichaam zei, ging ik gapen, verschillende keren achter elkaar. Als ik helemaal uitgegaapt ben, wordt mijn hoofd leeg en kan ik de vermoeidheid en rust vinden om te gaan slapen.

  Andersom werkte het ook: ik kon op mijn werk niet goed concentreren door slaapgebrek. Ik ging dan naar het toilet en deed daar de MIR-Methode. Als extra zinnetje, zei ik ‘concentratie en energie’. Weer begin ik diverse malen te gapen, misschien wel 20 keer,net zolang totdat alle slaperigheid uit mijn lijf was. Zo kon ik mijn werk hervatten waarbij mijn geest weer scherper en geconcentreerder was.

  Mireille,bedankt.

 51. beste Mireille,

  Sinds een jaar gebruik ik nu de MIR-Methode en het heeft me al veel goeds gebracht. Van een wrak, omdat ik al jaren gemiddeld maar 4 uur per nacht sliep en soms zelfs helemaal niet, voel ik mij sinds een half jaar weer behoorlijk lekker in mijn vel zitten. Ik slaap gemiddeld weer 6-7 uur. De eerste maanden heb ik de MIR-Methode gedaan op jullie wijze wat ook zeker zijn effect had maar nog niet genoeg naar mijn idee.
  Daarna ben ik zelf het op een iets andere manier gaan doen.
  Ik ga eerst in diepe meditatie zodat ik in een andere bewustzijnstoestand kom. Dit doe ik ongeveer 15 minuten. Daarna start ik met de MIR-Methode en wel in de tegenwoordige tijd. Dus: mijn zuurgraad is geoptimaliseerd en mijn lichaam is gedetoxed van toxische belasting etc.
  Dit doe ik twee keer per dag. Het kost iets meer tijd, maar voor mij heeft het daadwerkelijk meer vruchten afgeworpen. De effecten zijn nog beter geworden. Ik heb nu ook geen last meer van overgangsklachten.
  vriendelijke groeten, jose

 52. Toen je bij ons was voor de uitleg kwam ik erachter dat ik het tot die tijd verkeerd had gedaan. Ik had namelijk eerst drie keer over mijn hand gewreven en dan de zin gezegd. Ook zonder het gevoel erbij zoals je het beschreef op de avond dat je bij ons was. Het enige wat ik merkte was dat ik onrustiger sliep en vaak ‘s nachts een tijd wakker lag. Ik ben er toen ook mee gestopt. Na jouw persoonlijke uitleg ben ik opnieuw begonnen. En dat werkte meteen goed. In die zin dat de kwaliteit van mijn slaap veel beter is. Ik heb altijd wel goed geslapen maar nu heb ik wel ongeveer een uur minder slaap nodig per nacht. Ik heb het gevoel dat het ordent zodat ik dat minder in mijn slaap hoef te doen. Ik wil het nu in ieder geval niet meer missen en doe het iedere avond voor het slapen gaan. Heerlijk! Dus daarvoor alvast mijn hartelijke dank!!!

 53. Dag Mireille,

  Ik vind het fantastisch van je dat je deze methode voor iedereen mogelijk maakt. Ik ben 2x twee weken met de stappen 5 en 7 begonnen omdat de 9 stappen te heftig waren. Nu doe ik al maanden de 9 stappen en vind het een verrijking van mijn leven. ’s Ochtends en ’s avonds doe ik de MIR-Methode in bed en draai ik de rondjes rechtsom over mijn buik. Het is een mooi rustpunt van de dag en ik slaap er prima op. Ook ik gaap meerdere keren in die ene minuut, ook ‘s ochtends.
  Lieve groet,
  Marion

 54. Hallo mede MIR ontdekkers en lieve Mireille,

  Ik heb de MIR-Methode nu een paar keer gebruikt voor diverse klachten. Het resultaat:
  Mijn misselijkheid verdween binnen 3 dagen (had er 1,5 jaar last van – paar keer per dag),
  Het hoesten verdween ook binnen enkele dagen (had daar een paar maanden last van).
  Per klacht zijn er wel affirmaties toegevoegd en heb ik het enkele weken trouw gedaan.
  Wat ik als neveneffect had: Ik slaap nu zo lekker. Veel dieper en meestal slaap ik nu door en als ik wakker word slaap ik zo weer in. Wat een genot.

  Dank je wel Mireille.
  Iedereen heel veel succes met deze prachtige methode,
  liefs, Annemieke

 55. Gisteren was ik ‘klaar’ met een maand Mirren en heb ik het voor het eerst een dag niet gedaan. Prompt kon ik vannacht weer niet in slaap komen – na een maand probleemloos indutten – toch maar weer even de 9 stappen en daar ging ik: binnen 5 minuten onder zeil! Geweldig, dank je wel! Carianne

 56. De grootste verandering is dat ik nu heerlijk diep en lang slaap en dat heeft me zoveel rust gebracht. Ook is mijn sexleven enorm verbeterd. Ik kan nu ontvangen waardoor het plezier en de frequentie zijn toegenomen. Een waar geschenk! Willemijn

  • Hoi mireille,

   Ik doe sinds 2weken de 9stappen, ik heb een stap bijgevoegd ivbm slecht slapen.
   Stap 0 slapen optimaliseren, sinds ik de stap heb toegevoegd heb ik last met me ademhaling
   Wakkerschrikken met een schok onrustig slapen en licht slapen.
   Is dit niet gevaarlijk en kan ik gewoon zo doorgaan ?

   • Beste Louis,
    Geen zorgen, je bent gewoon aan het veranderen. De MIR-Methode is nooit gevaarlijk en werkt altijd in harmonie met je lichaam. Als het goed is, wordt het vanzelf minder. Wordt het je te zwaar, dan kun je altijd een keer een consult aanvragen bij een MIR-Methode begeleider.
    Groetjes, Mireille

 57. Ik sliep al heel lang erg slecht, zo’n 4 a 5 uurtjes per nacht. Nu gemiddeld 6 a 7.5 uur. Dat is een behoorlijk verschil. Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.