In het artikel over overgewicht schreef ik al eens: “De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met emoties!” In dat artikel leg ik uit dat ik een aantal vrouwen heb geïnterviewd naar hun levensloop, waardoor ik te weten kwam dat er zeker 8 emotionele oorzaken zijn voor overgewicht. En dat die alle 8 niks met voeding te maken hebben.

8 oorzaken van overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door onprettige emotionele ervaringen. Ze kunnen eenmalig zijn voorgekomen of herhaaldelijk. De impact is groot geweest, want je lichaam is erdoor ontregeld. Werk je aan deze emoties, dan kan je lichaam weer optimaal gaan functioneren en kan overgewicht afnemen.

Videocursus

Om je te ondersteunen bij het verwerken van deze emoties, kun je deelnemen aan een online videocursus. Ik bespreek dan elke keer 1 van de 8 emoties. Ik geef er ook voorbeelden bij. Je zal de emotie weer even aan de oppervlakte voelen en misschien wat herinneringen krijgen. Op dat moment doe je met mij de MIR-Methode, waardoor de emotie kan worden aangepakt en wordt uitgewist. Het zorgt ervoor dat je jezelf steeds meer gaat bevrijden.
Enkele reacties van mensen die deelnamen:

 • Durf zichtbaarder te zijn.
 • Ik heb geen vreetbuien meer.
 • Kan makkelijker stoppen met eten.
 • Ik kan weer boos worden.
 • Ik zet duidelijker grenzen neer.
 • Ben fitter.
 • Rustiger.
 • Zekerder van mezelf.
 • Kan beter voor mezelf opkomen.
 • Eet praktisch geen zoet meer. Meer hartig.
 • Krijg regelmatig de slappe lach.
 • Kan bedanken voor gebakjes.
 • Hoef niet meer ‘s nachts te plassen, ondanks meer drinken.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Meer open, over gevoelens durven praten.
 • Minder opgeblazen buik.
 • Minder centimeters.
 • Betere stoelgang (2x per dag ontlasting).
 • Huid is rustiger.
 • Geen maagverkleining meer…

 

Emoties weg eten

Wanneer de emoties te sterk voelen, is de drang groot om ze te verdoven met eten. Dat lucht op. Je kunt jezelf weer aan. Maar de gevolgen zijn er ook. Tijdens de videocursus leer ik je het gebruik van de MIR-Methode EHBO. Je kunt dan de ‘bevlieging’ van emoties-weg-eten meteen afkappen, waardoor je weer rustig wordt en het eten kan laten staan.
Je kunt die EHBO nu al leren, omdat er video’s van staan op de ‘Be the MIRror-website’. Op die video’s leer je het uitgebreider dan in de video-uitzending.

‘Periode eten’

Je leert een nieuwe manier van eten wat langzaamaan steeds meer in je dagelijkse gewoontes kan komen. Het zogenaamde ‘Periode eten’. Je gaat steeds beter voelen waar je trek in hebt, wat jouw lichaam nodig heeft. Heeft je lichaam dat aangevuld, dan ga je weer iets anders eten waar je lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je de ene week dol zijn op wortelen, maar de week erop hoef je ze niet meer, maar ga je bijvoorbeeld voeding eten waar vitamine D in zit. Net zolang tot je lichaam die voedingsstoffen weer heeft aangevuld.

Voorlichting

Waar ik me druk over maak, is dat er veel voorlichting is over voeding, die niet deugt. We worden verleid om slechte voeding te eten, zonder de waarschuwing wat het werkelijk met ons doet. In de videocursus geef ik de nieuwste inzichten die jou helpen om andere keuzes te maken in je voeding.

De videocursus heeft daardoor elke week 1 emotie die we aanpakken, en 2 andere thema’s.

1. a. Vernedering (stigmatisering in reclame en films).
    b. Waarom diëten niet werkt.
    c. Eetverslaving loslaten + MIR-Methode EHBO.

2. a. Afwijzing.
    b. Fruitsap en smoothies.
    c. Lipoedeem.

3. a. Onvoldoende beschermd geweest zijn.
    b. Frisdrank.
    c. Medicijnen.

4. a. Emoties niet mogen uiten.
    b. Vet of suiker?
    c. Verlies van een dierbare.

5. a. Schaamte.
    b. Water drinken.
    c. Eigenwaarde versterken.

6. a. Waarheid niet mogen spreken.
    b. Diëten vs. Bewegen.
    c. Mensen van je nek afhalen.

7. a. Waarheid niet kunnen spreken.
    b. Misstanden in de voedingsindustrie.
    c. Eigen verantwoordelijkheid of maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8. a. Mist werkelijke voeding.
    b. Mensen zijn harde wezens.
    c. Je missie, waarom ben je in Vredesnaam op aarde? Over energetisch werken, jouw liefdesenergie en de barheid van het leven op aarde.

Wat houdt de cursus in?

Je volgt een cursus van acht video’s, telkens met twee weken ertussen. Het duurt in totaal vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om overgewicht kwijt te raken en hoe dat bij jou werkt. En… je krijgt tijdens elke video een extra stap bij de 9 stappen, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van overgewicht.

Wanneer?

Zodra je je aangemeld hebt, kun je zelf bepalen wanneer je de cursus start. Elke twee weken komt er dan een video beschikbaar die ongeveer 1 uur duurt.
Tijdens de video-uitzending krijg je een extra stap van de MIR-Methode, passend bij de emoties die ik in die video bespreek. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die we tijdens de video samen aaien. Dat wordt dan ook je huiswerk in de twee weken erna.

Voorwaarden voor deelname

Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen en kunnen afvallen. Er zijn periodes waarin je het gewoon niet moet proberen, bijvoorbeeld vanwege emotionele omstandigheden;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben (als je de 4 weken in het verleden al een keer voltooid hebt dan is dat ook prima);
3. acht video’s bekijken en het huiswerk na elke video 2 weken doen. Huiswerk = de extra stap + de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Locatie

Bij jou thuis op je computer, tablet of telefoon. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een email met daarin informatie hoe je kunt starten met de cursus.

Investering

De videocursus van 8 uitzendingen is in totaal € 39,00.
Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel in het ledengedeelte van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden via de Be the MIRror website.

Vragen

Mocht je nog andere vragen over de videocursus hebben, dan kun je die via het contactformulier stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’. — 294 reacties

 1. Ik ben op dit ogenblik bezig met de kristalchakra’s. Kan het volgen van deze videocursus gelijktijdig of wacht ik totdat ik klaar ben met de kristalchakra’s?

  • Beste Marc, ja je kunt de cursus prima combineren met de kristalchakra’s.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo, Ik heb een vraag is het mogelijk om de cursus afvallen te volgen vanaf september als ik ook zwanger probeer te raken? Kan dit samen gaan? Alvast bedankt.

 3. hallo,
  ik wil wel graag meedoen aan het webinar ‘overgewicht’, maar dat kan nu om een aantal persoonlijke redenen niet. Wordt deze serie nog een keer gegeven? En zo ja, wanneer?
  Groetjes,
  Anita

 4. Hallo Mireille, ik aai regelmatig een nieuw onderwerp. dus extra op de 9 stappen en doe ook de op maat aaien mee. . mijn vraag is dan of ik tijdens de afvallen cursus geen extra stappen mag aaien.???

  en bv de kristallen activatie die wilde ik ook binnenkort gaan doen. maar dat gaat dan zeker niet samen ???

  alvast bedankt. groetjes Hilry

  • Beste Hilry,
   ja die extra stappen is prima. Zou je met de kristalchakra’s pas willen beginnen ná de stappen van de afvallencursus?
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille,
  Mijn moeder heeft mij al meer dan eens gewezen op jouw methode. Nu wil ik graag deelnemen aan de webinar over overgewicht maar ik heb nog geen 4 weken MIR-methodd gedaan. Wanneer kan ik dan weer instromen of kan ik toch gewoon nu starten?

  Dankjewel en groetjes,
  Staschja

  • Beste Maltie
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen.

 6. Hallo Mireille, ik ben in september begonnen met de videocursus overgewicht loslaten en ben inmiddels 4 kilo afgevallen terwijl ik dacht dat ik niet zoveel overgewicht had, wel dus! ik ben begonnen aan de cursus omdat ik jarenlang de zorg had voor mijn dementerende moeder die vorig jaar december is overleden. Begin augustus heb ik een hartinfarct gehad en de te behandelen thema’s van jouw cursus zorgde voor ontroering bij mij, ik voelde dit is een cursus die voor mij in deze periode van mijn leven heel geschikt is en inmiddels kan ik dat ook beamen, fijn om nu voor mijzelf te zorgen.
  lieve groet, Vera

 7. Goedemorgen,
  Heb cursus afvallen gedaan Wil de cursus nogmaals doen.

  Ben niet afgevallen,maar aangekomen. Heb heel veel stress.
  Kan ik nog meedoen met de cursus die 5 sept is begonnen?
  Misschien ook nog een sessie met een MIR-Methode begeleider?
  Ik heb hormoontherapie vanwege extreme opvliegers, maar ik kom hier erg van aan en word er ongelukkig van.

  Wat doe ik het beste?

  Met vr groet,
  Sjoukje

  • Beste Sjoukje,
   In mijn ogen zou het ‘t fijnst zijn als je contact op wilt nemen met een MIR-Methode begeleidster. En zou je ook het artikel over opvliegers willen lezen? Daar zit mogelijk ook een aanwijzing voor je in.
   Je kunt tot vier maanden tijd de video cursus opnieuw doen, door weer op de link te klikken die je in de email had ontvangen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Beste Mireille
  Ik heb al vele jaren strijd met teveel en emotie eten achter de rug. Ik volgde anderhalf jaar een cursus “intuïtief” eten. Ik heb hierdoor heel wat stappen gezet en heb mezelf “bevrijd” van de drang om te vermageren. Op de weegschaal staan en motivatie gewicht verliezen is er niet meer. Daar voel ik me goed bij. Ik ben redelijk ok met mijn lichaam, maar ik sta nu veel dichter bij mij emoties. Ik ontdekte dat het niet gaat over de focus wat en hoeveel je eet, maar eerder over vastzittende emoties. Ik heb nog heel wat verdriet en boosheid, vooral over mijn kindertijd te verwerken.

  Ligt de focus op wat, waar, hoeveel je moet/mag eten of op hoeveel je weegt ? Zo ja, voel ik dat dit voor mij niet de juiste keuze is.

  Ligt de focus op hoe ik mezelf kan helpen emoties los te laten, dan voelt t prima.

  Ik ben momenteel bezig met een cursus “loslaten” van Jan Bommerez.

  Werkt jouw methode hierbij ondersteund of wacht ik best eerst af hoe het met me gaat na deze cursus en stap ik later in ?

  Heel wat vragen dus… Alvast voor je antwoord!

  • Beste Janique,
   Voor zover ik het kan beoordelen, want ik ken de cursus van Jan Bommerez niet, kan je de videocursus van de MIR-Methode er prima bij doen. In de cursus ligt de nadruk op het verwerken van emoties, zodat je een andere ‘relatie’ krijgt tot voeding, en zodat je lichaam gaat stroom’lijnen’.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 9. Hoi Mireille,

  Ik heb veel overgevoeligheden voor wat betreft eten, ik kamp al mijn hele leven met PDS. Dat maakt dieeten sowieso al lastig en helemaal omdat ik er niet in geloof. Ik heb zelfs een opleiding tot leefstijlcoach gevolgd om mezelf te kunnen begrijpen. Ik heb niet het idee dat ik teveel eet, eerder te weinig. Ik ben nu een aantal weken bezig met de MIR- methode. Is dit ook iets voor mij?

  Liefs, Belinda

  • Beste Belinda,
   Ja, het zou goed kunnen dat je tips uit deze videocursus haalt. Vooral omdat je al ziet dat diëten niet of lastig werkt. In deze cursus leer je onder andere waarom diëten geen zin heeft als je de onderliggende emotionele klachten niet eerst aanpakt.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Hai Mireille,
    Na een jarenlange zoektocht heb ik dit jaar dmv pma ( progressive mental alignment) therapie eindelijk de onderste steen boven weten te krijgen. Hier ben ik erg dankbaar voor en loop nu als een blij ei rond en voel liefde in overvloed voor mijzelf en anderen. Ik ben, denk ik, ook na het verwijderen van mijn spiraaltje langzaam aan gaan komen. Ook slik ik hormonen omdat mijn hypofyse niet werkt en daarnaast heeft alle jarenlange opgebouwde stress zich gepasseert nav de pma therapie. Kilo’s aankomen nav stress geloof ik zeer zeker ook in.
    Ik ken de mir methode.
    Ik hoef niet naar de emoties te kijken, heb deze echt behandeldtot onder in de put. Dit is niet vanuit weerstand.
    Wat zeg jij mbt deze training? Zou ik hem ook volgen? Waar ik tegen op zie is,dat er veel wordt gedaan en gekeken mbt je emoties. Met alle respect hoor!
    Ik heb onlangs te horen gekregen dat ik een te hoge bloedwaarde heb nav mijn medicijn gebruik en dat ik nu op mag gaan passen dat ik niet richting diabetes ga.
    Ik hoor graag van je.
    Liefs Bianca

    • Beste Bianca
     Ja, je kan nog steeds meedoen met deze videocursus. Er komen ook nog veel andere theorieën en zaken aan bod.
     Veel succes!

 10. Hallo Mireille,
  Graag zou ik meedoen aan de afvaltrainingen aankomende september maar…ik ken de hele MIR-Methode nog niet.Ik ben 81 jaar en zoek begeleiding : eerst voor de allereerste begin zaken van de MIR-Methode.
  Daarna zou ik graag meedoen met de afvalmethode.
  Ik hoor graag via de mail wie mij kan helpen.
  Vriendelijke groeten van
  Milia Akkerman

 11. Hallo Mireille

  Ik heb deze webinar reeks al eerder gevolgd. Ik ben toen in de maanden na het webinar ettelijke kilo’s en vooral omvang kwijt gespeeld. As ik me niet vergis eindigde de reeks in maart 2019. In mei 2019 begon ik toen gewicht te verliezen en dat ging zo ongeveer door tot Januari 2020. Daarna bleef mijn gewicht en omvang een ganse periode stabiel zo tot ongeveer februari 2021. Een jaartje zeg maar. Na dat jaar kwamen de kilo’s en het gewicht er stukje bij beetje weer bij. We zijn nu augustus 2022 en qua omvang en gewicht ben ik nu zwaarder dan voor ik de webinar reeks begon destijds.
  Ik heb intussen een nieuwe MIR-Methode begeleider gevonden nu Lieve Adriaense in Antwerpen met welverdiende rustpensioen is. Verder heb ik heel wat webinars en MOM voor Mirror leden mee gevolgd.
  En dan is mijn vraag, heeft het zin om deze reeks opnieuw te volgen?
  Of is het beter dat ik dit verder bekijk met mijn MIR-Methode begeleider.

  Alvast bedankt voor een tip.

  Vriendelijke groeten

  Sofia

  • Beste Sofia,
   Ik ben benieuwd hoe het kwam dat je lichaam weer begon vast te houden. Speelden er emoties in dat jaar? Wat ik het liefste zou willen, is dat je de serie opnieuw kijkt (meld je daarvoor even bij de klantenservice, zodat je niet opnieuw hoeft te betalen), en dat je tegelijkertijd consulten doet bij je MIR-Methode begeleider om zo diep mogelijk de oorzaken eruit te kunnen halen. Houd je ook vast aan de gedachte dat je lichaam het al spontaan heeft kunnen doen, dus dat het vermogen om af te vallen gewoon in je lichaam aanwezig is.
   Veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Lieve Mireille
    Dan heb ik tevens ook mijn antwoord. Bij mij speelde inderdaad veel emoties .. diepe pijnen gehad. Ik wil het graag weer onder controle krijgen beter voor mijn vaten en gewrichten. Ik had je met dezelfde vraag geschreven maar kan mijn berichtje niet terug vinden. Ga een poging wagen. Dankjewel. Mooie dag ☀️

 12. Dag Mireille, ik verzet me om me in te schrijven voor de cursus omdat ik bang ben om veel water te moeten drinken. ik heb heel intens de leer van Dr. Hamer bestudeerd. ttz de5 biologische natuurwetten.(volgens mij ontegensprekelijk waar) Hij zegt drinken als je dorst hebt, je natuur volgen!

  Zit daar veel drinken in vervat? Kan ik daar dan aan ontsnappen?

  • Beste Christel,
   In de cursus overgewicht heb ik het af en toe over water, maar ik heb het veel meer over de 8 emoties die onder het vasthouden van overgewicht zitten. Dus geen zorgen daarover.
   Groetjes, Mireille

 13. ja, ik doe mee Mireille!
  Ik heb ongeveer 10 jaar lidmaatschap betaald en ben er toen mee gestopt.
  Nu weet ik niet meer zo goed waar ik dat formulier vind om te betalen!

  groetjes,

  • Beste Christel,
   Bedoel je voor de Be the MIRror-website? Daar kun je je gewoon voor aanmelden. Je krijgt dan vanzelf na afloop van de termijn een brief thuisgestuurd met de vraag of je het wilt verlengen. We verlengen nooit zomaar, omdat we er zelf ook niet van houden dat een abonnement ongevraagd wordt verlengd.
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    Ik heb ook overgewicht, maar niet door teveel of ongezond eten. Ik val gewoon niet af. Nu weet ik na jaren dat dit is gekomen door heel veel stress, waardoor ook schildklier problemen heb ontwikkeld etc door stress raakt je hormoon systeem in de stress. Nu vraag ik mij af is deze cursus ook geschikt voor mij?
    Groet Marian

    • Beste Marian,
     Ja ik verwacht dat je veel aan de cursus zult hebben. Vooral omdat het gaat over de oorzaken van de stress, zoals oude pijnen, verkregen door emoties als vernedering, afwijzing, etc.
     Groetjes, Mireille

 14. Hi Mireille,
  Ik wil heel graag meedoen met de cursus afvallen.
  Hij start op 5 september, dat is de dag dat wij met vakantie gaan. Is er een mogelijkheid om te starten nadat ik terug ben met vakantie? Ik wil namelijk niets missen.
  Ik doe de MIR al 9 jaar met tussenpozen! De allereerste keer dat ik het deed, heeft het heel veel losgemaakt bij mij.
  Nu wil ik heel graag afvallen en meld ik me met veel liefde aan voor de cursus.
  Lieve groet, Nadine

  • Beste Nadine,
   Wat je zou kunnen doen, is je aanmelden en het dan later terug kijken. Je moet dan wel telkens 2 weken tussen elke uitzending laten zitten en het huiswerk doen. De video’s zijn nog tot 2 maanden na de startdatum terug te kijken. Het vergt dan wel aardig wat zelfdiscipline. Als je motivatie sterk is, lukt je dat natuurlijk. Zo niet, dan kun je misschien beter wachten tot de volgende keer dat de cursus start?
   Groetjes, Mireille (en een fijne vakantie!)

 15. Kan je iets meer informatie geven over de MIR methode en lipoedeem? Is lipoedeem te behandelen. Ik met m’n last van pijn, slappe benen en armen en krachtsverlies. Allemaal sinds begin overgang, nu 2 jaar

  • Beste Gea,
   Ik ben zelf ook nog aan het puzzelen op lipoedeem. Ik onderzoek de werking van groenlipmossel icm kurkuma, in hoeverre er sprake is van ontstekingen, en ook de invloed van emoties op lipoedeem, zoals intense onverwerkte woede. En het werk van Dr. Batmanghelidj kan een antwoord geven: meer water drinken, samen met voldoende zeezout, zodat het lichaam weer gaat stromen en afvalstoffen kan afvoeren. Als ik er meer zekerheid en duidelijkheid over heb, laat ik het in de nieuwsbrief weten.
   Groetjes, Mireille

   • Goedenavond,
    Ik weet niet van welke datum deze reactie is. Maar ik ben ook erg benieuwd of er al iets ( meer) bekend is over lipoedeem. Sinds kort ook pijnklachten van de lipoedeem.Ben nu al een paar weken de 9 stappen aan het volgen en sinds kort heb ik de optimaliseren vochthuishouding toegevoegd.
    Ik hoor het graag,
    Groetjes,
    Lianda

    • Beste Lian
     Ik ben nog aan het onderzoeken wat de oorzaak is van lipoedeem.
     Het lijkt erop dat er een trauma verder terug in de familielijn is.
     Verder lijkt er soms een link te zijn met seksueel misbruik, maar ik weet niet of dat voor alle vrouwen met lipoedeem geld.
     En ik heb een spiritueel inzicht dat vrouwen met lipoedeem vaak iemand als een blok aan hun been hebben.
     Ik zoek verder en ik overweeg om een dag te organiseren voor vrouwen met lipoedeem.
     Sterkte!
     Groetjes Mireille

 16. Dag Mireille,

  Ik wil graag meedoen met de videocursus, maar ik ben erg bang voor de reactie, die er los kan komen, om die alleen te moeten ervaren. Ik heb al eerder aan de problemen gewerkt en ervaren, dat die reacties best heftig waren.
  Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie.

  Groetjes,

  Hanna

 17. Graag zou ik meedoen met de cursus tegen overgewicht maar mijn vaste kooravond is op maandag. Kan ik het de volgende dag bekijken als ik me aanmeld?

 18. goedemorgen, ik heb overgewicht en ben emo-eter maar van al de punten die er staan is er geen een van toepassing op mij , ben niet vernederd, heb geen schaamte had superouders en het enige probleem dat ik heb is dat deze ouders er niet meer zijn, zou deze cursus voor mij dan wel helpen?

  • Beste Sibyl,
   Ja, het kan zijn dat je een aantal van deze webinars niet echt nodig hebt, hoewel ik vermoed dat er toch een paar dingen naar boven kunnen komen. Het verdriet om je ouders, is overigens al reden genoeg voor je lichaam om te willen troost eten. Maar die nare emoties kun je ook buiten je ouders oplopen, zoals op school (pesten) of in werksituaties, etc.
   Kijk maar of je je aangetrokken voelt door de cursus.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 19. Hallo Mireille ,
  Vorig jaar Januari deed ik de MIR-Methode overgewicht loslaten .
  Ik ben heel goed afgevallen 14 kilo ,totaal geen moeite gekost .
  Nu overkwam mij in November 21 dat ik heel slecht heb gelegen in het ziekenhuis . Heel naar geweest .
  Nu wil ik in mijn herstelperiode weer gewoon doorgaan zonder alle suikers enz te eten zoals ik deed . Het lukt mij niet meer om dat op te pakken . Wat kan ik nu het beste doen . Want ik wil gewoon doorgaan met waar ik mee bezig was . Het afvallen van overtollig gewicht .
  Groet van Jolanda

  • Beste Jolanda,
   Zou je het op kunnen brengen om de cursus opnieuw te doen? Zoek daarvoor de oude emails op en begin weer bij webinar 1.
   Het is echt naar voor je geweest dat je in het ziekenhuis terecht kwam. Het voelt alsof je alles weer opnieuw moet beginnen. Maar je hebt wel een groeiproces doorgemaakt wat waardevol is geweest. Ik hoop van harte dat je het op kunt brengen om de cursus te herhalen!
   Groetjes, Mireille

 20. Dag Mireille,

  Aankomende week wil ik gaan starten met de MIR-Methode. Ik wil de eerste 2 weken starten met stap 5 en 7 en daarna alle 9 stappen. Mijn vraag is: Ga ik dit dan ook 2 weken doen of moeten alle 9 stappen 4 weken gedaan worden?
  Tevens zou ik ook graag de videocursus ‘overgewicht’ willen volgen, maar ik begrijp dat dit alleen mogelijk is wanneer de MIR-Methode minimaal 4 weken gedaan is.
  Is het mogelijk om deze videocursus op een andere tijdstip/data te volgen?

  Groet,
  Edith

  • Beste Edith,
   Het werkt zo:
   2 weken alleen stap 5 en 7.
   4 weken alle 9 stappen.
   Daarna kan je meedoen aan die videocursus. Deze wordt een aantal keer per jaar herhaald.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 21. Hoi Mireille,
  Ik heb geen overgewicht. Maar heb nog wel vastzittende emoties.Is deze cursus ook geschikt om trauma/ emoties los te laten zonder doel om af te willen vallen?

  Groetjes Annemiek

  • Beste Annemiek,
   Nee, daar is het eigenlijk niet geschikt voor. Het gaat in deze cursus om hele specifieke emoties die overgewicht kunnen veroorzaken. Als je de gewone 9 stappen doet, pak je alle emoties al aan van oude trauma’s, laagje voor laagje. Wil je sneller gaan, dan zou je misschien beter een consult bij een MIR-Methode begeleidster kunnen afspreken.
   Veel geluk en groetjes, Mireille

 22. Hoi Mireille,
  Ik heb de cursus overgewicht afgelopen jaar gevolgd, maar helaas ben ik er zwaarder uitgekomen.
  Heeft t nut om de cursus nog een keer te doen?
  Een consult bij een Mir methodebegeleider is voor mij niet haalbaar ivm de afstand en mijn beperkingen.
  Groetjes, José

 23. Hoi Mireille en team,
  Ik zou wel mee willen doen met de cursus, niet zozeer om af te vallen (terwijl ik overgewicht heb), de thema’s lijken mij sowieso goed om te behandelen. Meer omdat ik heel veel honger heb, voldoende eet en toch nog flauw van honger ben en soms lage bloedsuiker.
  Nu ga ik 8 sept naar een internist om uit te vinden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Weet niet of daar überhaupt nog een vervolgafspr of onderzoek uit komt.
  Kan ik dan al wel meedoen met de cursus? Of kan het ,omdat het zo goed werkt 🙂 de onderzoeken beïnvloeden?

  • Beste Marjolijn,
   Nee, je kunt gerust deelnemen aan de cursus. De resultaten zullen er zijn, maar zullen de onderzoeken niet op zulke korte termijn heel sterk beïnvloeden.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Hoi Mireille,

  Ik zou graag mee willen doen, maar net als ik hierboven al las, ik red die 4 weken niet. Dus vroeg ik me af, als je hem nu volgt….. kun je dan de periode die je tekort hebt gedaan langer door? En blijft het materiaal beschikbaar of verdwijnt het na afloop van de cursus?

  • Beste Hermien,
   Ja, je kunt zelf langer door gaan met de cursus.
   En ja, je houdt toegang tot de video’s, zodat je het nog terug kunt kijken.
   Succes met beslissen!
   Groetjes, Mireille

  • Ik heb nog geen ervaring met de MIR-Methode en begrijp dan ook niet wat er bedoelt wordt met onderstaande;
   2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben (als je de 4 weken in het verleden al een keer voltooid hebt dan is dat ook prima)

 25. Vandaag begin ik met de vier weken MIR methode. Dan is het te vroeg om met Overgewicht te beginnen, neem ik aan.

  • Beste Heleen,
   Ja, dan is het nog te vroeg en werken de opdrachten van de eerste weken nog niet voluit. Je krijgt al wel inzichten aan informatie die mogelijk interessant voor je zijn. Kijk maar even wat je wilt doen.
   Groetjes, Mireille

 26. Ik red het deze cursusronde jammer genoeg niet want krijg het bedrag niet op tijd voor elkaar, maar wil heel graag de volgende ronde meedoen Mireille! Wordt dat nog dit jaar? Zou super zijn!
  Hartelijke Groet,
  Vir

 27. Hoi Mireille,
  Ik heb maar een klein beetje overgewicht, het gaat mij niet zozeer om het afvallen als wel om het doorbreken van de eetverslaving die ik al 30 jaar heb. Dus ik heb niet zozeer de wens om kilo’s kwijt te raken maar wel om een gezonde en vrije relatie met eten te ontwikkelen. Kan ik dan ook meedoen?

  Hartelijke groet, Mariëlle

   • Beste Mariëlle,
    Ik heb een hele zware eetstoornis en begin september met de training overgewicht gestart. Vrijwel direct merkte ik dat ik minder behoefte had om veel te eten of overeten. Nog niet de gehele tijd maar het verschil is enorm en ik heb er vertrouwen in dat de behoefte aan overeten steeds minder gaat worden.

 28. Ik wil deze cursus later volgen. Haal het nu niet qua tijd.
  Kan ik iets meer dan 4 weken ervoor verwittigd worden aub?
  Dankjewel ❤️
  Ik ontvang al de nieuwsbrief

 29. Hoi, ik heb wel interesse maar ik haal de 4 weken voor 6 september niet. Kan ik toch deelnemen of start er na 6 september ook nog op korte termijn een cursus?

  • Beste Hanneke,
   De cursus start ongeveer 3 keer per jaar. Je kunt wel deelnemen aan de cursus. De opdrachten die je dan krijgt, werken dan het sterkts als je de 4 weken hebt voltooid. Je hebt natuurlijk ook al wat aan de inzichten die je krijgt van de cursus. Oftewel: kijk en voel wat voor jou het belangrijkst is.
   Groetjes, Mireille

 30. Mijn dochter wil starten met de cursus overgewicht in september, maar waar kan zij haar aanmelden voor die 4 weken die ze eerst moet volgen?

  • Beste Morgane,
   Ze hoeft zich nergens aan te melden, maar moet dan de MIR-Methode vier weken doen. Die kan ze bijvoorbeeld leren door de instructievideo te bekijken. Het helpt wel als ze de 6 weken begeleidingsmailtjes aanvraagt. Dat kan ze op de home pagina doen. Daar vult ze rechtsboven haar emailadres in en daaronder kan ze aanklikken of ze de nieuwsbrief wil en ze moet dan de 6 weken begeleidingsmailtjes aanklikken.
   Groetjes, Mireille

 31. Beste Mireille, helaas, helaas, ondanks het volgen van deze cursus enige tijd geleden zelfs aangekomen……Soms weet ik ook niet meer wat te doen :-(. Een rol zal mijn hogere leeftijd spelen en dat mijn metabolisme er niet op vooruit gegaan is, zelfs bij weinig eten. Misschien/hopelijk heb jij nog tips/ wijze opmerkingen? Hartelijk dank alvast daarvoor, en ook voor jouw goede werk. En hartelijke groet, LoesAlex

 32. Hoi Mireille, als ik nu start met de 4 weken MIR-Methode toepassen ben ik niet op tijd klaar voor de cursus. Ik heb deze wel in het verleden gedaan maar weet niet meer hoelang.Kan ik toch meedoen? Groet Jacqueline

  • Beste Jacqueline,
   Dat zit dan goed: als je in het verleden de MIR-Methode al eens 4 weken hebt gedaan, weet je onderbewuste al waar het over gaat. Dan kan je gewoon instappen in de cursus.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 33. Hoi Mireille,
  Op de maandagavond heb ik college en ben dan verhinderd op de avonden dat het webinar “Overgewicht” wordt uitgezonden. Is het voldoende als ik de webinars de dag later volg of mis ik dan wekelijks iets wat van belang is?

  Groet Brigid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.