In het artikel over overgewicht schreef ik al eens: “De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met emoties!” In dat artikel leg ik uit dat ik een aantal vrouwen heb geïnterviewd naar hun levensloop, waardoor ik te weten kwam dat er zeker 8 emotionele oorzaken zijn voor overgewicht. En dat die alle 8 niks met voeding te maken hebben.

8 oorzaken van overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door onprettige emotionele ervaringen. Ze kunnen eenmalig zijn voorgekomen of herhaaldelijk. De impact is groot geweest, want je lichaam is erdoor ontregeld. Werk je aan deze emoties, dan kan je lichaam weer optimaal gaan functioneren en kan overgewicht afnemen.

Videocursus

Om je te ondersteunen bij het verwerken van deze emoties, kun je deelnemen aan een online videocursus. Ik bespreek dan elke keer 1 van de 8 emoties. Ik geef er ook voorbeelden bij. Je zal de emotie weer even aan de oppervlakte voelen en misschien wat herinneringen krijgen. Op dat moment doe je met mij de MIR-Methode, waardoor de emotie kan worden aangepakt en wordt uitgewist. Het zorgt ervoor dat je jezelf steeds meer gaat bevrijden.
Enkele reacties van mensen die deelnamen:

 • Durf zichtbaarder te zijn.
 • Ik heb geen vreetbuien meer.
 • Kan makkelijker stoppen met eten.
 • Ik kan weer boos worden.
 • Ik zet duidelijker grenzen neer.
 • Ben fitter.
 • Rustiger.
 • Zekerder van mezelf.
 • Kan beter voor mezelf opkomen.
 • Eet praktisch geen zoet meer. Meer hartig.
 • Krijg regelmatig de slappe lach.
 • Kan bedanken voor gebakjes.
 • Hoef niet meer ‘s nachts te plassen, ondanks meer drinken.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Meer open, over gevoelens durven praten.
 • Minder opgeblazen buik.
 • Minder centimeters.
 • Betere stoelgang (2x per dag ontlasting).
 • Huid is rustiger.
 • Geen maagverkleining meer…

 

Emoties weg eten

Wanneer de emoties te sterk voelen, is de drang groot om ze te verdoven met eten. Dat lucht op. Je kunt jezelf weer aan. Maar de gevolgen zijn er ook. Tijdens de videocursus leer ik je het gebruik van de MIR-Methode EHBO. Je kunt dan de ‘bevlieging’ van emoties-weg-eten meteen afkappen, waardoor je weer rustig wordt en het eten kan laten staan.
Je kunt die EHBO nu al leren, omdat er video’s van staan op de ‘Be the MIRror-website’. Op die video’s leer je het uitgebreider dan in de video-uitzending.

‘Periode eten’

Je leert een nieuwe manier van eten wat langzaamaan steeds meer in je dagelijkse gewoontes kan komen. Het zogenaamde ‘Periode eten’. Je gaat steeds beter voelen waar je trek in hebt, wat jouw lichaam nodig heeft. Heeft je lichaam dat aangevuld, dan ga je weer iets anders eten waar je lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je de ene week dol zijn op wortelen, maar de week erop hoef je ze niet meer, maar ga je bijvoorbeeld voeding eten waar vitamine D in zit. Net zolang tot je lichaam die voedingsstoffen weer heeft aangevuld.

Voorlichting

Waar ik me druk over maak, is dat er veel voorlichting is over voeding, die niet deugt. We worden verleid om slechte voeding te eten, zonder de waarschuwing wat het werkelijk met ons doet. In de videocursus geef ik de nieuwste inzichten die jou helpen om andere keuzes te maken in je voeding.

De videocursus heeft daardoor elke week 1 emotie die we aanpakken, en 2 andere thema’s.

1. a. Vernedering (stigmatisering in reclame en films).
b. Waarom diëten niet werkt.
c. Eetverslaving loslaten + MIR-Methode EHBO.

2. a. Afwijzing.
b. Fruitsap en smoothies.
c. Lipoedeem.

3. a. Onvoldoende beschermd geweest zijn.
b. Frisdrank.
c. Medicijnen.

4. a. Emoties niet mogen uiten.
b. Vet of suiker?
c. Verlies van een dierbare.

5. a. Schaamte.
b. Water drinken.
c. Eigenwaarde versterken.

6. a. Waarheid niet mogen spreken.
b. Diëten vs. Bewegen.
c. Mensen van je nek afhalen.

7. a. Waarheid niet kunnen spreken.
b. Misstanden in de voedingsindustrie.
c. Eigen verantwoordelijkheid of maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8. a. Mist werkelijke voeding.
b. Mensen zijn harde wezens.
c. Je missie, waarom ben je in Vredesnaam op aarde? Over energetisch werken, jouw liefdesenergie en de barheid van het leven op aarde.

Wat houdt de cursus in?

Je volgt een cursus van acht video’s, telkens met twee weken ertussen. Het duurt in totaal vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om overgewicht kwijt te raken en hoe dat bij jou werkt. En… je krijgt tijdens elke video een extra stap bij de 9 stappen, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van overgewicht.

Wanneer?

Zodra je je aangemeld hebt, kun je zelf bepalen wanneer je de cursus start. Elke twee weken komt er dan een video beschikbaar die ongeveer 1 uur duurt.
Tijdens de video-uitzending krijg je een extra stap van de MIR-Methode, passend bij de emoties die ik in die video bespreek. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die we tijdens de video samen aaien. Dat wordt dan ook je huiswerk in de twee weken erna.

Voorwaarden voor deelname

Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen en kunnen afvallen. Er zijn periodes waarin je het gewoon niet moet proberen, bijvoorbeeld vanwege emotionele omstandigheden;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben (als je de 4 weken in het verleden al een keer voltooid hebt dan is dat ook prima);
3. acht video’s bekijken en het huiswerk na elke video 2 weken doen. Huiswerk = de extra stap + de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Locatie

Bij jou thuis op je computer, tablet of telefoon. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je een email met daarin informatie hoe je kunt starten met de cursus.

Investering

De videocursus van 8 uitzendingen is in totaal € 39,00.
Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel in het ledengedeelte van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de cursus Overgewicht
(Je wordt doorgestuurd naar de Be the MIRror website)

Vragen

Mocht je nog andere vragen over de videocursus hebben, dan kun je die via het contactformulier stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’. — 296 reacties

 1. Ik doe mee aan de cursus overgewicht.
  Nu is aflevering 2 geweest en moet je afwijzing loslaten aaien.
  Hoef je vernedering loslaten dan niet meer te doen?

 2. Beste Mireille,
  Ik doe de MIR-Methode pas sinds afgelopen week maar heb wel interesse in de cursus. Kan ik dan toch al meedoen of moet ik wachten tot de volgende start?
  Groetjes,
  Ria

  • Beste Ria,
   Je kunt wel alvast meedoen en de kennis tot je nemen. De sterkste werking gaat dan beginnen vanaf het moment dat je de vier weken hebt gedaan. Ik denk dat het al waardevol is dat je de kennis krijgt en het bewustwordingsproces start.
   Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille,

  Ik wil graag mee gaan doen met dit Mir programma voor overgewicht. Wat ik me afvraag is, of ik tegelijkertijd ook met andere thema programma’s van jouw site kan werken of dat het beter is eerst het ene thema te doen en daarna pas een volgende?

  Groetjes Meta

 4. beste Mireille,

  ik denk erover om me aan te melden voor deze overgewicht cursus. Ik heb nooit overgewicht gehad op één jaar na, toen ik een anti-depressivum slikte. Daarna kwam ik met veel sporten weer op mijn oude gewicht. Nu ben ik echter in de overgang en merk dat ik in het afgelopen half jaar wel 7 kilo ben aangekomen! Ik voel me ongemakkelijk bij mijn huidige omvang, en het lukt me om niet meer toe te geven aan een snoepbui. Toch val ik niet af! Kan het zijn dat we, als we in de overgang komen, een heleboel oude overtuigingen opnieuw onder ogen moeten zien? Is het een nieuwe periode waarin we ons opnieuw verhouden tot ons lichaam en de wereld, net als in onze puberteit? En helpt deze cursus daarbij? Ik doe al enige jaren de MIR methode. voel niet echt of het iets met me gedaan heeft. Wél geloof ik dat het kan werken.
  Ook hier opnieuw dezelfde vraag Mireille: kan deze cursus me goed doen? Ik ben heel benieuwd naar je antwoord!

  • Beste Elize,
   Ja, de kans is heel groot dat deze cursus je mooie inzichten gaat geven.
   Ja, ik denk wel dat je gelijk hebt, dat de overgang een periode is van diepe herziening is van ons leven, van wat we hebben meegemaakt. En dat het werkelijk een nieuwe levensfase is met nieuwe diepgang.
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille

  Mijn vraag is: ik heb een versnelde schildklier en slik medicijnen (strumazol) om de schildklier te vertragen. Nu ben ik bijna tien kilo aangekomen en voel me daar niet prettig bij. Is deze cursus geschikt voor mij?

  • Beste Sonja,
   Het kan goed zijn dat je schildklier ook is gaan versnellen, doordat er nog onverwerkte emoties in je zijn. De cursus behandelt 8 emoties die meespelen bij overgewicht en het kan goed zijn dat ook je schildklier daar positief op reageert. Ik kan het helaas niet garanderen, maar je kunt het proberen.
   Succes met beslissen!
   Groetjes, Mireille

 6. Beste Mireille,

  Ik zou de cursus graag willen volgen maar ben nogal gevoelig voor de MIR-Methode qua uitwerking,
  ik ga al 5 jaar naar een erkend MIR-Methode begeleidster, dus weet ik wat er me soms te wachten staat.
  jouw cursus is onafgebroken en heb wat schrik dat dit nogal zeer intensief is. Is het dan wijselijk om dit te volgen?

  Hartelijk dank!
  groetjes
  Geert

  • Beste Geert,
   Ben je nog bij de MIR-Methode begeleidster in behandeling? Dan kan zij meehelpen om je door de cursus heen te helpen. En ik verwacht eigenlijk dat het je mee zal vallen, omdat je al zoveel en zo lang aan jezelf werkt.
   Succes!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo Mireille,

  Ik wil graag de cursus volgen vanaf 3 mei. Ik zie dat de laatste 2 data in de zomervakantie vallen en ik hoop dan op een camping in het buitenland te zitten (als het kan ivm Corona). Vaak is de wifi dan een probleem. Is het mogelijk de laatste 2 video’s vlak voor vertrek te downloaden zodat ik het programma af kan maken?

  Vriendelijke groet, Wendy

  • Beste Wendy,
   Nee, downloaden kan helaas niet, maar je kunt wel de laatste 2 video’s doen wanneer je weer terug bent. Of gewoon op de camping als er toch wifi blijkt te zijn.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 8. Hi hi,

  Is er ook een mogelijkheid om de cursus eerder te volgen dan pas in mei 2021?
  Ik zou graag er nu al mee starten.

  Mvg robin

 9. Dag, ik zou ook erg graag deelnemen. Maar ik zit op dit moment midden in een emotionele periode (mijn moeder is terminaal en euthanasie zal op korte termijn plaatsvinden). Is het dan handig en nuttig mee te doen. If misschien juist nu? Ik hoor het graag. Vgr petra

  • Beste Petra,
   Nee, het is beter om deze periode eerst af te wachten. Neem de tijd om afscheid te nemen en te rouwen. Het is beter om deel te nemen wanneer je weer in een rustigere periode zit.
   Veel sterkte!
   Groeten, Mireille

 10. goede avond
  hartelijk bedankt voor alle mails.
  ik zou graag willen weten hoeveel tijd er gaat zitten in het huiswerk

 11. Beste Mireille,

  Ik vraag me af, of de webinar serie ook goed van toepassing is op mannen?
  Ik ben op zoek naar een manier om af te vallen, ik heb het idee dat mijn eetpatroon goed is (zeker in vergelijking met anderen in mijn omgeving) maar een centimeter kwijtraken is een meerjarenplan…

  Ik hoor het graag

  • Beste Danny,
   Ja, de video cursus over overgewicht is ook geschikt voor mannen. De thematiek is hetzelfde.
   Groeten en succes!
   Team MIR-Methode

 12. Hallo Mireille,
  Ik wil graag meedoen aan de cursus gewicht loslaten. Ik kan alleen niet op de maandagavond. Is het een probleem als ik alle keren later bekijk?

  Vriendelijke groet,
  Anita

  • Beste Anita,

   Dankjewel voor interesse in de cursus overgewicht. Het is niet noodzakelijk om op maandag de video te bekijken, als je deze maar binnen 2 dagen bekijkt i.v.m. het huiswerk dat je meekrijgt.

 13. Beste Mireille,

  Bedankt voor de info. In het verleden heeft de Mir-methode me al geholpen dus deze cursus is zeker het overwegen waard. Ik heb een concrete vraag, waar ik graag een antwoord op ontvang voor ik beslis of ik deelneem. Kan je de cursus/de filmpjes ook telkens op dinsdagmorgen bekijken of verliest de cursus dan aan kracht? Om diverse redenen is maandagavond voor mij geen optie.
  Alvast bedankt voor je antwoord. Met vriendelijke groeten. Carine

 14. Goedemorgen lieve Mireille,

  Doordat ik geen overgewicht heb (erg goede discipline) heb ik deze training altijd overgeslagen. Tot nu … ik zag een lage prijs (hoera) en ging de inhoud lezen. Denk dat ik de cursus wel goed kan gebruiken. Mijn moeite is nl niet van lekkers af kunnen blijven, het moet op, en ik kan mezelf goed vol eten. Graag wil ik stoppen als mijn lijf genoeg heeft en ik zou ook graag zonder moeite lekkers in de kast kunnen laten. Verder wil ik leren me beter uit te spreken. Dus ik denk dat ik wel mee kan doen. Wat denk jij?

  Hartelijke groet, Vera

  • Beste Vera,

   De videocursus zal zeker bijdragen aan je eigen bewustwording waarom je niet van lekkers kunt afblijven. En over het leren uit spreken worden 2 video’s gewijd.

   Groeten Team MIR-Methode

  • Hi Vera, ik lees je berichtje en wil toch even reageren. Je schrijft nl. quote … erg goede discipline … unquote …..PPPPFFFF dat stak mij recht in mijn hart. Juist door zo’n opmerking (= oordeel) zet je een hele bevolkingsgroep weg die wel kampt met overgewicht en ook discipline heeft. Zoals je kunt lezen heeft overgewicht vaak niets met discipline te maken maar met onderliggende problematiek. k Moest t even kwijt!

 15. Ik heb mij aangemeld voor de cursus. Vanavond (4 mei) is de eerste bijeenkomst en ik maak me wat zorgen. Ik heb namelijk nog geen link ontvangen. Overal gekeken ook in mijn spambox. Krijg ik deze nog? In een eerdere mail stond dat op vrijdag of zaterdag voorafgaand aan de cursus de link wordt verstuurd. Ik heb geen idee hoe ik je kan bereiken daarom doe ik dat via hier.

 16. Maandag is voor mij n lange drukke werkdag op digitale wijze. Ik breng het niet op om dan ‚s avonds ook nog achter de pc of telefoon te kruipen, ogen en lijf protesteren. Kan ik ze ook standaard op n andere (vrije) dag kijken en zo toch de kennis en ervaring tot mij nemen? Anders wacht ik tot na Corona om er ten volle van te „genieten“.

 17. Hoi Mireille,

  Ik ben bezig met zwanger worden (afvallen is als ik zwanger ben dan niet handig wellicht), maar we eten heel gezond (hormoon balans, energieke vrouwen academie). Is de cursus dan wel geschikt voor mij? Het spreekt me aan omdat ik bezig ben mezelf vrij te maken van mijn verleden en de onderwerpen ook op mij van toepassing zijn….

  • Beste Anja,
   Ja, je kunt gerust meedoen. De cursus richt zich vooral op de emotionele oorzaken van overgewicht. Wanneer je die verwerkt, is dat uiteindelijk voor het opvoeden van je kindje ook een groot geluk.
   Nog een hele fijne zwangerschap gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Irma,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt de video’s ook bekijken op je telefoon via de link die je ontvangt in de uitnodigingsmail.
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 18. hallo Mireille,
  Wil graag meedoen heb me ook opgegeven maar kreeg visite.Dus niet gekeken en wist ook niet dat ik het terug kon kijken.kan ik alsnog de band terug kijken?Heb al jaren MIR-Methode gedaan.
  Lieve groetjes Willy

  • Beste Willy,
   Bedankt voor je bericht. Je kunt de videocursus terugkijken via de link die je hebt ontvangen in je uitnodigingsmail.
   Een fijne cursus toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 19. Hoi Mireille, Ik heb meegedaan met de webinar overgewicht. Over 14 dagen is de laatste webinar. Het doet me goed Om mee te doen Ik merk dat ik me lichter voel hoewel ik niet veel afgevallen ben.
  Ik wil wel meer afvallen en daarom wil ik de volgende serie webinars in september ook meedoen.
  Misschien moet ik ook een begeleidster raadplegen vanwege gevoelens die nu bovenkomen.
  Het is teveel wat bovenkomt en ik heb meer tijd nodig voor alles en ik doe graag mee ook al kan ik niet altijd op maandagavond zelf. Dan bekijk ik de webinar de volgende ochtend.Bedankt Mireille voor je duidelijke uitleg. Ik vind het fijn om mee te doen.

 20. Ik zou graag mee doen, maar lees dst je minimaal 4 weken de MIR methoden gedaan moet hebben.
  Ik MIR al jaren bepaalde periodes en ben op dit moment net weer een aantal dagen bezig, maar dit is 20 mei dus geen 4 weken.
  Heeft het nut mij in te schrijven?

  • Beste Tamara,
   Ja, je kunt dan meedoen met de webinars en het huiswerk. Het enige is dat de MIR-Methode EHBO dan pas na 4 weken echt sterk gaat werken.
   Groetjes, Mireille

 21. Ondanks dat ik niet lijd aan overgewicht wist ik intuïtief dat ik dit webinar moest gaan volgen.
  Toen ik de onderwerpen die aan bod kwamen las, ging er een schok door mij heen en wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.
  Het waren vier intensieve maanden, veel herkenning en veel emoties, veel gehuild maar ook prachtige inzichten gekregen waar ik mee verder kan.
  Nu kan ik zeggen dat ik enorm ben opgelucht, ik voel dat ik gewicht aan het verliezen ben, niet in de zin van kilo’s maar wel de ballast die ik met me meedroeg.
  Dankjewel lieve Mireille voor dit prachtige webinar ik hoop dat je nog veel mensen hiermee kunt ondersteunen.

 22. Hallo Mireille
  Ik wil graag mee doen aan de webinar overgewicht. Het valt echter ook in zomervakantie en dan ben ik niet thuis om binnen twee dagen de gemiste te kijken. Kan ik beter een volg.serie afwachten?
  Daarnaast vroeg ik me af…ik heb zelf “overgewicht loslaten” toegevoegd aan de MIR (op gevoel). Maar zo werkt het wellicht niet 🙂
  Hartelijke groet
  Sonja

  • Beste Sonja,
   Ja, het is dan beter om na de zomer mee te doen. En ja, zo’n extra stap kan natuurlijk wel werken. Gewoon proberen!
   Groetjes, Mireille

 23. Hallo allen,
  Helaas weinig gemerkt. Eerder dikker geworden. Ook ben ik 1 keer later begonnen en heb het toen steeds verlengd. Kan dat wel of moet je energetisch steeds beginnen met de volgende stap wanneer Mireille op de maandag avond uitzend?
  Zou ik dan om de 14 dagen de hele rit opnieuw kunnen doen?

  • Beste Liesbeth,
   Het is het beste om het huiswerk echt de volle 2 weken te doen en dan pas het volgende webinar te bekijken.
   Ik hoop dat je inmiddels wat meer ervan gemerkt hebt!
   Groetjes, Mireille

 24. Hallo Mireille,

  Afgelopen week heb ik op mijn werk precies gezegd wat me dwars zat (waarheid kunnen spreken) en geprobeerd om dit op een respectvolle manier te doen en het niet persoonlijk te maken. Daarvoor al kreeg ik een nare pijn in mijn kaken en hier heb ik nog veel last van. De tandarts zag niet zo gauw de oorzaak van de pijn heeft twee kiezen bij me afgeslepen. Zodat ik minder hard van me afbijt? Jij hebt toen eens gezegd, meen ik, dat diep ‘gewortelde’ problemen zich het eerst kunnen laten zien via de mondholte, klopt dat?
  Wel voor het eerst een kilo afgevallen omdat ik niet durf te eten, haha.
  Maar al met al zit het mij niet lekker omdat ik niet weet of de pijn over zal gaan.
  Ik zou graag weten hoe jij hierover denkt en of ik gewoon moet doorgaan met mirren.

  Liefdevolle groet,
  Jorien

  • Beste Jorien,
   De pijn in je kaken heeft waarschijnlijk te maken met frustratie. Goed dat je hebt verteld wat je dwars zit! Het verder opschrijven, is ook een idee, zodat frustratie niet verder kan opstapelen. En nee, die uitspraak van die ‘diep gewortelde’ problemen, is niet van mij.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

   • Hallo Jorien,
    Ik snap denk ik wel wat je bedoelt. Mireille heeft een artikel geschreven ‘Je gebit, de poort naar je gezondheid‘ heet het dacht ik.hierin wordt wel een link gelegd met mond/gebits problemen en emoties. En dat door te MIRren dit naar de oppervlakte kan komen.dat heeft mijn man ook gehad.hopelijk heb je hier iets aan.groeten Saskia

  • Ik weet niet wat ik lees…. heb sinds 5 dagen pijn in mijn linker kaakgewricht, oor, nekspier gebied. Is het hevigst bij tanden op elkaar bijten.
   MIR stipt 2x p/d, is reeds 2,5 kg af. Véél behoefte aan water drinken en plas veel. Vind het intuïtieve eten fantastisch. Eet heel gevarieerd en niet meer zo benauwd om zelfs een hap chocola te nemen.
   Wel problemen met mijn ontlasting, is hard en keutelig en soms 2 dagen geen.
   Daar waar ik voor de cursus normaal en elke dag goed ging.

 25. Hoi Mireille,

  Ben heel blij met de MIR-Methode. Heb ook in ruim tweeënhalf jaar al veel goede resultaten beleefd. Schildklier stabiel, trauma’s geruimd, behoeftes aangevuld Doe nu ook met plezier de workshop afvallen. Maar tot mijn verbazing ben ik halverwege 2 kilo aangekomen en dat is nu na de 7e aflevering nog steeds zo. Waarschijnlijk doordat ik plotseling werd overvallen door koekjesverslaving. Liet het eerst maar gebeuren, maar naar ik begreep zou het nu toch wel minder moeten worden. Maar zelfs met EHBO krijg ik die 2 kilo niet echt onder de knie. Wat doe ik fout?
  lieve groet,
  Conny

  • Beste Conny,
   Je doet niets fout. Je lichaam is nog aan het verwerken. Je hebt beslist ook nog het 8e webinar nodig, waarin je je ware voeding gaat vinden. Pas dan komt er rust in je systeem en grijp je niet meer naar zoet, zoals koekjes. Komt goed!
   Groetjes, Mireille

 26. Ik ben aan het puinruimen en mezelf aan het bevrijden. Ik kan eindelijk zeggen wat me dwars zit en heb mijn broer en zijn gezin laten weten dat ik nu voor mezelf kies, dat mijn contact met hen mij niet blij maakt, dat het eindelijk tot me is doorgedrongen dat ik niet welkom ben. De kruik gaat zolang te water tot hij barst. Paniek bij mijn broer, hij heeft me op 1 dag net zovaak gebeld als anders in een jaar. Hij wil met me praten. Hij is anders te druk om te bellen of voor een afspraak en nu komt hij binnen een week. Was ik altijd degene die achter hem aan zat nu zijn de rollen omgekeerd. Eindelijk mijn grens aangegeven en ik voel me kilo’s lichter. Nu het lijf nog! Wat zo bijzonder is is dat allerlei deuren opengaan, nieuwe contacten, problemen die opgelost worden en ik voel me veel vrolijker, ik lach weer en maak grapjes.

 27. Ben het webinar aan het volgen en vandaag merkte mijn man (die niet op de hoogte is van het feit dat ik dit volg) op dat ik de laatste tijd duidelijk blijer en opgewekter ben en ik gemakkelijker kan loslaten… Het trof me en ik wijt het aan dit proces. Het emotie-eten is ook duidelijk minder. Dank je wel!!

 28. Mireille, ben nog steeds vol goede moed! Helaas nog niks afgevallen…jammer.Heb veel moeten boeren tijdens t mirren de afgelopen keer, vooral bij stap 3.
  Sinds een paar dagen heb ik enorme keelpijn en erg verkouden .
  Moeten er nog zoveel blokkades weg alvorens ik gewicht mag verliezen??
  Verheug me weer op maandag.
  Liefs,Silvia

 29. Yes even iets supers delen. Door al het opruimen tot nu toe kan ik nu zeggen pap ik vergeef jou. Voor wat in de eerste 12 jaar van mijn leven is gebeurt. Pap is 2 jaar terug overleden en ik veilig en stap voor stap nog meer aan opruimen .
  Het voelt zo verdomde goed ik vergeef jou. Het maakt zo vrij en vrolijk van binnen.

 30. Hallo Mireille,
  Wat een geweldige serie webinars. Tot nu toe heeft elk webinar al zijn werk gedaan. Er was giga veel herkenning. Vooral bescherming aanvullen was super.
  En dan vanavond: ik loop al jaren krom ook al doe ik mijn best om rechtop te lopen. Fysio hielp niet, noch sporten. Al toen je begon te praten over mensen van je nek halen begon ik te boeren en herkende ik heel veel. Tijdens de 9 stappen werd het nog een graadje erger en heb ik de hele tijd zitten kokhalzen. en nu……flinke spierpijn in schouders en nek ! HOERA !!! Eindelijk de oorzaak gevonden. DANK DANK DANK>
  Met een glimlach zal ik vannacht niet slapen van de spierpijn. 🙂

  • Beste Henriëtte,
   Nee, waarschijnlijk zit je tegen een stap in je groei aan te hikken. Kan je daar eens naar kijken?
   Groetjes, Mireille

 31. Hoi Mireille, ik begon goed maar na de 2de keer heb ik de filmpjes niet binnen 2 dagen gekeken omdat ik 1 les gemist heb. Hier kwam ik na 1 week pas achter. Daarna heb ik het wel weer opgepikt maar niet trouw elke dag meer gedaan. Is dit een probleem?

  • Beste Marielle,
   Nee, geen probleem. Probeer wel telkens 2 weken tussen het ene en het andere webinar te houden, zodat je lichaam het helemaal kan integreren. Af en toe huiswerk vergeten is echt geen
   probleem. Rustig doorgaan!
   Groetjes, Mireille

 32. Mireille,

  Ik merk er niet zoveel van terwijl ik het huiswerk goed uitvoer. IK krijg heel veel zin in zoete dingen juist. Ik vind het moeilijk de verleiding te weerstaan.
  Wat doe ik fout?

  Netty

  • Beste Netty,
   Je doet niks fout. Je krijgt meer zin in zoet, omdat diepe pijnen worden aangeraakt, waardoor je je verdietig voelt. Dat is maar tijdelijk. Zoete dingen eten, komt omdat je behoefte hebt aan troost. Ga rustig door met MIRren en zorg dat je alle webinars bijwoont, want daarin leg ik dit uit.
   Groetjes, Mireille

 33. Dag Mireille

  Als fysiotherapeute heb ik veel mensen gemasseerd maar mezelf zo aanraken als gezegd wordt bij de MIR-Methode werd een grote openbaring voor me! Dat het onderbewustzijn zo reageert op de strelende aanraking is fantastisch.Vandaar dat ik me graag aanmeldt voor de MIR-Methode Nieuwsbrief en de Begeleidings- e-mails.

  Met dank en vriendelijke groet

  Helma Ruiters

  • Beste Helma,
   Om je aan te melden: ga naar de home page en typ rechtsbovenaan je voornaam in en je emailadres en klik dan naast ‘nieuwsbrief’ ook nog de ‘begeleidingsemails’ aan. En dankjewel voor je fijne reactie!
   Groetjes, Mireille Mettes

 34. Hallo,

  Ik heb mij ingeschreven zn betaald, voor overgewicht loslaten maar heb geen mail gekregen…kunnne jullie les 1 alsnog doorsturen?

 35. Dag Mireille,
  Ik ben ook wel geïnteresseerd, al heb ik de eerste les dan al wel gemist…
  Ik ben niet goed in luisteren en opschrijven. Kunnen we eender wanneer terugkijken op het filmpje?
  Kan ik nog meedoen? Zelf al heb ik les 1 gemist?
  Ik ben ook wel bezig met een persoonlijke mir via een therapeut. Mag ik dit gewoon samen doen dan?
  Stel dat mijn zoontje plots wakker wordt dan kan ik het niet op pauze doen zeker hè. Of kan ik hier dan ook filmpje terugzien? En niemand ziet ons dan toch hè. En we moeten dan ook niets zeggen? Ik ken dit niet daarmee. Maar ik ben wel erg geïnteresseerd.
  Groetjes,
  Emilie

  • Beste Emilie,
   Ja, je kunt de webinars terug kijken. Gewoon weer op dezelfde link klikken vanuit je email.
   Je kunt niet een les missen. Als je nog niet bent aangemeld, zal je helaas moeten wachten tot de nieuwe serie. Je kunt je daarvoor binnenkort op een wachtlijst laten plaatsen.
   De begeleiding bij de MIR-Methode begeleider zal een grote steun voor je zijn!
   Ik hoorde iemand vertellen dat ze op het beeld van het webinar had geklikt, omdat ze naar de wc moest. Probeer dat gewoon een keer! Dus ja, ik denk wel dat dat kan!
   Niemand kan jou zien. Jullie kunnen alleen mij zien.
   Je hoeft ook niets te zeggen. Het is echt alleen luisteren en kijken.
   Ik wens je veel geluk met je ontwikkelingsproces!
   Groetjes, Mireille

 36. Na een hele tijd MIR-Methode te hebben gedaan, was ik heel tevreden over, kreeg ik op beide handen een kleine bobbel. Niet erg, maar het wrijven was niet meer prettig. Kan ik ook op mn onderarm aaien?

 37. Hallo Mireille, ik deed maandag voor het eerst mee met de webinar loslaten overgewicht.
  Kon niet aanmelden via de site, uiteindelijk gekeken en meegedaan via Youtube .Is er nog een anderen manier om in te loggen, ook plakken lukte niet.
  hartelijke groet

  • Beste Marian,
   Nee, dat zijn de twee mogelijkheden. Gewoon volgende keer weer proberen. Zorg dat je zeker een kwartier voor die tijd al begint met proberen!
   Groetjes, Mireille

 38. Begonnen aan de serie veel zin in.
  Heb al veel emotieeter en beschermlaag eraf gewerkt via o.a. mirren. Vernedering loslaten aan begonnen maar vergeet het woord steeds. Bij mij schiet steeds woord genegenheid naar boven.
  Terwijl vernedering wel kan plaatsen dominante pa eerste 12 jaar herinner ik me niet.
  Deze zinnen bovenop persoonlijke de MIR-Methode zeggen?
  Nu lekker veel zin in drinken drinken drinken.

 39. Beste Mireille.

  Ik heb me een tijdje geleden aangemeld, dus heb er zin in!
  Kan het ook zo zijn dat je eerst aan gaat komen.

  En zijn er eventuele specifieke reacties bekent bij jou die hierdoor loskomen.

  Groetjes Marjan

  • Beste Marjan,
   Ja, het kan zijn dat je gewicht gaat schommelen. Dat is een normaal proces en niks om je zorgen over te maken. Wel goed om rekening mee te houden, dus liefst zo min mogelijk op de weegschaal gaan staan.
   Reacties die je kunt verwachten: meer ontlasting, meer plassen, meer dorst en emotionele reacties van verwerking.
   Groetjes, Mireille

 40. Ik ben nog niet bekend met de MIR methode en durf het dan ook niet om op 7 januari 2019 te starten met de webinar over gewicht. Komt er later dit jaar nog een webinar over gewicht?

  • hoi Mireille,
   ik zit met hetzelfde probleem als Hinke,ik ben ook nu pas op de hoogte van deze webinar zou me ook graag aanbevolen houden voor een latere datum indien mogelijk,zou u mij daarover dan een mail kunnen sturen voor een nieuwe datum want ik ben wel bekend met de MIR-Methode en ga vanaf nu strarten met aaien
   groetjes Monique

   • Beste Monique,
    We zijn een wachtlijst aan het maken. Je wordt gemaild wanneer die wachtlijst er is.
    Groetjes, Mireille

  • Beste Hinke,
   Ja, de webinarserie wordt herhaald. Je krijgt vanzelf een email wanneer de wachtlijst voor die serie bekend is.
   Groetjes en super dat je mee wilt doen!
   Mireille

 41. Hallo Mireille,

  Ik worstel 33 jaar met boulimia. Het gaat niet om overgewicht maar wel om eetbuien en die constante eetdrang.Helemaal wanhopig word ik er van. Is dit dan geschikt voor mij? groeten, Janet

  • Beste Janet,
   Je kunt wel meedoen met de webinarserie, maar ik zou je ook willen vragen om een afspraak te maken bij een van de MIR-Methode begeleiders die gericht zijn op overgewicht. Je maakt dan snellere/betere stappen.
   Veel sterkte! En… houd moed, want dit gaat echt voorbij!
   Groetjes, Mireille

 42. Wauw, wat een prachtige & bijzondere methode, Mireille! Ik help graag mee om zoveel mogelijk mensen hiermee kennis te laten maken. Zo simpel en zo effectief. Petje af

  • Beste Loes,
   Ja hoor, dat kan gewoon. Het maakt niet uit wanneer je die vier weken MIR-Methode ooit deed.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 43. Geachte,
  De 4 weken MIR-Methode, moet dit via een coach zijn geweest, of mag dat ook op mijn eigen (nl de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.)? Verder kan ik al 2 avonden niet life het webinar bijwonen, is dat een probleem?
  Met vriendelijke groeten.
  Ann

  • Beste Ann,
   Nee, de vier weken kan je volledig zelfstandig hebben gedaan. Als je een avond mist, dan kan je het webinar terugkijken door op dezelfde link te klikken in je email. Doe het liefst binnen twee dagen na het webinar.
   Groetjes en succes!
   Mireille

 44. Beste Mireille,

  Ik heb me ruim vier weken geleden al opgegeven en betaald voor het webinar overgewicht, maar heb hiervan geen bevestiging of inlog gegevens ontvangen. Volgt dit nog?

  Grt Madelein

  • Beste Madelein,
   Als het goed is, heb je een betaalbevestiging gekregen, meteen na het betalen, klopt dat? Anders moet je even contact opnemen met Remco. En ja, je krijgt nog een uitnodiging voor het eerste webinar. Die is een of twee dagen van tevoren.
   Groetjes, en alvast veel geluk gewenst!
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.