Heb je last van gezondheidsklachten die je niet op de resultatenpagina vindt? Merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Allerlei resultaten — 152 reacties

 1. Hoi Mireille, heb eerst stap 5 en 7 gedaan, kreeg idd geurende oksels, goed gewassen! Slaap veel beter, mijn opvliegers zijn minder, mijn restless legs lijken ook minder heftig. Krijg mooiere nagels, vreemde bobbel op mijn hand verdwijnt. Allemaal heel blij mee!!!
  Had t ook bij mijn kanarie gedaan, hij heeft stokrui
  en fluit al een jaar niet meer. Na de behandeling zowaar een heel riedeltje. Zo verbaasd? Dank voor alles!
  Ben fan!!!

 2. De MIR-Methode heeft mij iets anders gebracht dan waar ik aanvankelijk voor ging, dat was mijn artrose, mijn afwezigheid waardoor ik regelmatig viel in het bos. Het bracht mij acceptatie en aanvaarding van dingen of liever mensen die ik toch niet kan veranderen, zoals mijn narcistische broer en even narcistisch “schoonzus”. De bakken bagger van halve waarheden, het verdraaien en liegen, ik voel mij er niet meer boos of verdrietig om, het is zo als het is.
  De MIR kreeg hulp van Lenny Kuhr met het nummer When I Searched for the grail en de Nederlandse versie “Toen ik zocht naar de graal”. Ik voelde daar zoveel emotie bij loskomen en nog.
  Hartelijk dank.

  • Beste Mireille,
   Ik kom uit een zware depressie en angststoornis. Ik gebruik een antidepressiva en diazepam, maar ik ben weer aan het afbouwen. Ik zie er meer in om de oorzaak op te lossen.
   Mijn vraag, kan je de mir methode combineren met eft, affirmaties en de meditatie uit de i am accademie,
   Of zit dat elkaar in de weg ?
   Graag hoor ik van je.
   Beste groet van Arjhen.

   • Beste Arjhen,
    Nee, je mag de MIR-Methode combineren met andere methodes. Vraag wel altijd toestemming aan je therapeut, als je die hebt. En je zal daardoor niet weten welke methode werkte, maar als dat okee voor je is, kan je het gerust samen inzetten.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 3. Kan het zijn dat je extra emotioneel reageert op muziek. Ik moest deze muziek keer op keer draaien en de tranen stonden in mijn ogen, Voelde de emotie rond mijn hart en keel. Had die dag mot via de app met mijn narcistische broer, niet dat dat heel erg was want we zien elkaar nooit, maar toch had ik er een naar gevoel aan over gehouden.

  When I searched for the grail Lenny Kuhr
  https://youtu.be/yfAL-24OXr0

  Ned. versie)
  https://youtu.be/tur6h-yhEsA (

  • Beste Elles,
   Muziek gaat rechtstreeks naar je hart. Het kan zijn dat je hart gevoeliger of toegankelijker is geworden.
   Enjoy!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik doe de MIR-Methode nu 2,5 week en heb er op aanraden van mijn MIR begeleider 2. stappen toegevoegd: haast loslaten en in het nu blijven, dit omdat ik tijdens het uitlaten van de hondjes regelmatig val, omdat ik met mijn gedachten elders ben en omdat ik artrose in mijn enkels heb. Minder stijfheid in de enkels, maar nog steeds moeite in het nu te blijven. Aan de andere kant ben ik mijn hele leven al een dromer. Helaas ploeg ik nu mentaal door het hele onrechtvaardige, onmenselijke, hypocriete wereldgebeuren en kom daar maar niet los van, voel dat soms fysiek,
  EU en Nederland. Voel me soms niet thuis op aarde, terwijl ik een lieve man heb, niet meer werk, dus veel tijd, maar wel dingen heb meegemaakt waardoor ik mijn vertrouwen in officiele instanties grotendeels heb verloren (gelukkig zijn er ook veel lieve mensen)

 5. Lieve Mireille, sommige resultaten voel je direct, andere waardes kunnen alleen na onderzoek (bv van bloed of urine) echt worden aangetoond. Omdat je het anders niet weet. Jarenlang gebruikte ik ALKA om te ontzuren, en ondanks dat het grootste deel van mijn voeding ook uit groenten en fruit bestaat, er kwam geen resultaat. Ik bleef vrij zuur. Ik doe de MIR methode al ongeveer een half jaar en gebruik al lang geen ALKA meer, en dacht ik zal eens een keer de zuurgraad meten – want ik begin daar elke keer mee als ik de MIR methode doe. En wat denk je? Gewoon 7 dus en dat is voor urine inderdaad optimaal 🙂 wat fijn! Wilde het graag even delen. Liefs xxx

 6. Hallo Mireille, wat ik ook nog als resultaat wil melden is dat mijn kat Siem nu veel harder/eindelijk voluit en ook meer/sneller knort. Helemaal fijn, gezien zijn traumatische verleden! Of het door zijn MIRren of mijn MIRren komt, staat er niet bij :-).

 7. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR Methode nu 35 weken, wat ik vrij vlug merkte was dat mijn gezichtshuid strakker trok en gerstekorrels en levervlekken verdwenen. Ik heb al 20 jaar een dikke bult ter grote van 2 euro in mijn lies, deze is nu bijna weg!Hier was ik al heel blij mee. Maar wat nog meer spectaculaire is, een paar dagen geleden viel mijn oog weer eens op mijn voet wreef.40 jaar geleden heb ik mijn voet daar gebroken, daar is verder niets mee gebeurt dus de botten zijn spontaan aan elkaar gegroeid, er zit daar al zolang een grote bult en wat schets mijn verbazing die is nu voor de helft verdwenen! Ongelofelijk!!! Ik had gelijk het vertrouwen in deze methode maar dit is voor mij toch HET BEWIJS dat er ongelofelijk veel gebeurt door de 9 stappen op te zeggen. De webinars hebben mij ook heel goed geholpen, een paar weken geleden nog luisterde ik naar het webinar over de (bij)nieren, hierdoor kwam een trauma over verdrinking naar boven, ik had hier zelf niet meer aan gedacht. Door dit te verwerken was ik eindelijk van de jarenlange stress af, de adrenaline gierde namelijk altijd om niets door mijn lijf. Hier was ik vanzelf nooit opgekomen. Lieve Mireille ga vooral door met al je goede werk!

 8. lieve Mireille

  Ik heb 1 vraagje aub, Ik word morgen dus op 9/1 82jaar, is dat normaal dat ik nog steeds opvliegers heb? Of kan dat ook beteren met de MIR-Methode??

  veel hartelijke groetjes.
  Nelly uit Aalst

  • Beste Nelly,
   Zolang je lichaam en geest willen, is er verbetering mogelijk. Dus rustig doorgaan met MIRren.
   Toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 9. Hi Mireille,

  Ik ben een overtuigde MIR gebruikster. Inmiddels ruim 7 weken, denk 8 en ga er zeker nog even mee door.
  Reden dat ik aan de methode ben begonnen was de selfheeling aspect in de groei naar onder andere het stoppen met roken, omdat ik nogal aan een zware paradontitis lijd en last had van hoge bloeddruk en astmatische COPD achtinge symptomen.
  Mijn tandvlees straalde al wat rust uit na 3 weken. Slaapproblemen heb ik niet ervaren en ook geen vermoeidheid.
  Ben me zelf in elke stap gaan verdiepen (stoppen met roken, daar heb ik 4 weken mee gewacht tot de 1e fase volledig was afgerond, dus alle 9 stappen. Tegen de 4e week kon ik de stappen eindelijk uit mijn hoofd :-).
  Ik moet zeggen ik voel(de) me ontzettend goed. Detox alle toxische belasting en Meridianen zuiveren zijn wel stappen die me heel erg nieuwsgierig maakten. Op de website van Holstik.nl vond ik bijzondere info met betrekking tot de meridianen en hun werking.
  In ieder geval was ik zo’n 3 weken begonnen aan mijn extra stap, stoppen met roken, was afgelopen jaren al zo vaak mee bezig geweest, maar het lukte maar niet. Ik was een gefrustreerde stoppen met roken mens geworden, bewust wist ik dat ik wilde stoppen omdat ik er “klaar” mee was, maar hoe meer ik aan stoppen met roken dacht hoe meer ik ging roken. Ik wilde niet stoppen omdat mijn gezondheid dat zou eisen.
  Uiteindelijk raakte ik 2 weken geleden belast door een hartaanval en net voor kerstavond dus in het ziekenhuis.
  Het klinkt allemaal even niet zo leuk, maar uiteindelijk heeft alles een doel. Het feit dat ik het mag na vertellen, dat ik me goed voel en dat ik niet meer rook. Yeahhhhh en niet omdat het moest, maar omdat ik er niet meer aan dacht er niet naar verlangde.
  Ware het niet dat iedere specialist aan mijn bed begon met “U moet Nu stoppen met roken”… oh het maakte me even zo boos! Als u wilt kunnen we wel nicotine-leidster geven…. aaaah dacht ik, ik vraag toch nergens om! Herinner mij er niet aan svp! Het ging zoooo goed.
  En dan familie en vrienden, ja ik weet het! Allemaal goed bedoeld, maar voor mij werkt dat averechts, had iedereen inmiddels moeten weten na mijn verschillende stop pogingen!
  Eenmaal thuis, stak ik een sigaret aan, uit nieuwsgierigheid, ja ja, curiosity killed the cat… But not me 🙂
  Het smaakte me totaal niet! Nog 2 x een trekje genomen…jakkes! Heb toch nog een beetje kerst en oud en nieuw mogen vieren… heb me totaal niet aan mijn rokende medemensen gestoord, ik geloof dat ik het zelfs niet rook (ruikte).
  Al met al, blijf ik bij de MIR methode, om de negatieve indrukken van elke dag te mogen vergeven en de positieve te helpen versterken. Voor mij en mijn omgeving. Ik deel deze traject met wie het horen wilt en ik hoop oprecht dat er nog velen zullen volgen.

  Heel veel liefs en een mooi gezond jaar gewenst aan iedereen die zich hier aan overgeeft.
  Dank Mireille voor je mooie inzichten en fantastisch werk.
  Paula

 10. Beste Mireille,

  Ik gebruik de MIR Methode nu zo’n 4 weken. De eerste twee weken alleen stap 5 en 7, daarna volledig. Ik merk geleidelijk aan wat veranderingen. Het is fijn om op deze manier met mezelf bezig te zijn. Ik heb me ook opgegeven voor de webinar overgewicht. Nu heb ik wel een jaar of 5 geleden chemo’s gehad. Mijn gewicht heeft ook te maken met een heel ziekteproces en behandelingen operaties en narcoses die daarop volgenden.. Sluit de MIR Methode aangaande het gewicht en wat ik ga leren tijdens de webinar daar goed bij aan? Of kan ik dat beter op een andere manier aanpakken? Mijn eten heeft te maken met het dempen van mijn emoties, maar ook door alle operaties en narcoses heb ik veel hoormoonschommelingen gehad. Nou ja goed, je kunt je er wellicht wel wat bij voorstellen. Ik wil graag weten of de MIR methode omgaan met overgewicht er goed bij aan zou kunnen sluiten? Ik hoor het graag,

  Groetjes Ezra

  • Beste Ezra,
   Ja, de webinars gaan je helpen inzicht te krijgen in de emoties. Alles wat je hebt meegemaakt aan behandelingen en operaties spelen ook een rol, maar de emoties die daar doorheen speelden, net zo goed. Het zal ervoor zorgen dat het dempen van je emoties met eten steeds minder nodig is.
   Groetjes, Mireille

 11. Ik heb in oktober 2017 mijn pols gebroken , een gecompliceerde breuk
  er waren ook verschijnselen van dystrofie de pijn is heel veel verminderd en de dystrofie verschijnselen zijn verdwenen dankzij de MIR methode
  heel blij en dankbaar daarvoor

 12. Hallo Mireille,

  Gisteren heb ik voor het eerst sinds ik de MIR-Methode doe een concert gegeven. Concerten geven vind ik niet fijn, ik heb te veel last van de (negatieve) sfeer van het publiek. Nu was er gisteren een fijn publiek, maar ik voelde ook dat ik veel beter bij mezelf kon blijven, beter in contact was met mezelf, waardoor ik ook minder zenuwen had en beter speelde! Heeft dit te maken met stap 8, chakra’s en aura optimaliseren?
  Groetjes!
  Gemma

  • Beste Gemma,
   Fantastisch om te lezen! Wat fijn voor je! Ja, het heeft met stap 8 te maken en ook met stap 4, waarbij je de dikke darmmeridiaan opschoont. Daarin huist de faalangst, mocht je die hebben. En ook het goedkeurende oog van vader of moeder koppel je los bij stap 3.
   Ik ben erg blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 13. Met veel interesse gelezen. Ik snap nog niet goed wat ik bij stap 5 en 7 moet zeggen, daar moet ik mee beginnen lees ik! En het is 2x per dag 2min aaien. Ik lees nogal moeilijk vandaar mijn vraag

 14. Ik ben zaterdag begonnen met stap 5 en 7. Direct in de avond een hoge piep in oren. Nu nog steeds. Kan dit? Kan ik doorgaan met 5 en 7? Wat jan ik doen om piep te laten verdwijnen? Is dit herkenbaar?

  • Beste Linda,
   Er kunnen allerlei lichamelijke reacties zijn. Geen zorgen, het gaat gewoon weer over. Je lichaam weet precies wat het doet!
   Groetjes, Mireille

 15. Wat ben ik blij dat de MIR methode op mijn pad gekomen is. Vele veranderingen heb ik al mogen bemerken. Het nagelbijten een stuk verminderd. Maar ook mijn B12 injecties voorheen om de maand, toen om de 3 maanden, werd een half jaar en nu hoef ik dit half jaar weer geen injectie. Hopelijk is het in juni nog oke, kan ik ook dat afsluiten. Ik word steeds vriendelijker tegen mezelf en hoor mezelf voor het eerst in 51 jaar complimenten geven. Linkerhand – rechterschouder.
  2x MOM gedaan, doet me goed. Dank je wel Mireille, ga zo door het geeft me veel kracht en energie om uit mijn burn out te komen.

 16. Ik ben erg onder de indruk van de MIR-Methode geraakt, heb eerst 2 weken 5 en 7 gedaan en daarin kwam mijn hoofd al tot rust. Ik merk dat ik nu ik 4 weken weer verder ben dat ik zekerder van mijzelf ben, en wat ook belangrijk is meer eigenliefde en respect voor mezelf terug kreeg. Ik heb nog steeds wel klachten in de hormoonhuishouding, maar ga zeker door met deze methode. Dank je wel, het helpt mij dus heel goed.

  • Beste Anne,
   Dat kunnen we van tevoren niet beloven. Het beste wat je kunt doen, is de informatie lezen en bekijken op de website en het dan een aantal weken uitproberen. Ik duim voor je!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik ben voor de 2de keer begonnen met de mir-methode. Beide keren kreeg ik na 2 weken een heftige migraine-aanval, dit was de laatste jaren niet vaak meer gebeurd. De eerste keer besloot ik om meteen met de methode te stoppen, omdat ik net aan een nieuwe baan ben begonnen en ik ziek naar huis moest gaan. 6 weken later ben ik weer begonnen en dus weer een migraine-aanval na 2 weken. Het viel me op dat de aanval beide keren kwam, nadat ik de 9 stappen had gedaan terwijl ik eigenlijk niet rustig was, maar juist haastig en gespannen. Misschien dat dit invloed had? Ik heb me nu ook aangemeld voor de begeleidingsmails en ik vind het bijzonder dat bijna elke mail precies op dat moment van toepassing is en daardoor enorm motiverend. Deze week, de derde, heb ik tweemaal een enorme huilbui gehad, waarbij het verdriet en de beelden die bij me opkwamen een gevoel raakten vanuit mijn kindertijd, zoals ik heel lang niet gevoeld heb. Het lijkt erop dat ik oud zeer aan het verwerken ben op een niveau dat eerder niet gelukt is. Ik voel mij sindsdien ook rustiger en zekerder van mijzelf. Al met al vind ik deze methode zeer bijzonder en ook fascinerend. Bedankt!

 18. Bij stap 9 krijg ik heel lichte zweet handen en dag is elke keer zo als ik t doe. Bij de andere stappen heb ik dat niet. Hoe komt dat? En wat wil dit zeggen?

  • Beste Yvonne,
   Misschien dat je onbewust het nog spannend vindt om je missie op te pakken? Zou dat kunnen?
   Groetjes, Mireille

 19. Ik doe nu sinds 2 weken de MIR-Methode heb bewogen verleden gehad en veel.angsten en spanningen erg zwaar heb altijd last van nek en schouders spieren en nu tijdens de MIR-Methode heb ik forse hypertonie aan de spieren dus nu wordt er wat aan gedaan en ik merk wat vooruitgang heb nu wel heel veel last van emoties maar ben ook heel veel aan loslaten .Ik ben blij met de MIR-Methode dankje wel liefs Monique

 20. Beste Mireille,
  Sinds januari dit jaar begonnen met de MIR-methode. Mijn leven is erdoor veranderd, mensen herkennen mij niet op straat door mijn veranderde houding! Eén opmerkelijk ding wil ik je graag melden: ik kan nu aura’s zien! De eerste keer dat dit gebeurde, was bij mijn oudste dochter (een hsp!) en het was prachtig: geel en oranje om haar heen. Ik zag dat haar kat op haar schoot ging liggen en zich als het ware baadde in haar aura, heel opmerkelijk. Ik herinnerde mij toen dat ik als kind altijd om iedereen een gekleurde band zag, maar ik dacht dat dat normaal was en heb er nooit met iemand over gesproken. In de loop van de jaren ging het ook weg en ik vergat het. Totdat ik het bij mijn dochter zag. En weet je wat zo leuk is? Als ik één van jouw webinars bekijk, dan zie ik het ook om jou heen! Hele wolken donzig wit zweven om en uit jou! De eerste keer leidde dit me erg af van het webinar! Het is een leuke bijkomstigheid van de MIR-Methode, ook al weet ik niet wat ik er verder mee zou moeten doen, ik wilde het je toch even melden! Heel erg bedankt voor deze toegankelijke methode en veel succes met alles wat je doet!
  Groetjes
  Nelleke

 21. Beste Mireille,

  In juni dit jaar werden bij een uitstrijkje licht afwijkende cellen bij mij. Aarmoedermo d geconstateerd en een actief Human Papillon virus. Ik werd verwezen naar de gynaecoloog om deze cellen uit voorzorg te laten verwijderen.
  Vanwege mijn aanstaande vakantie werd deze ingreep 4 weken uitgesteld.
  Ik heb toen de zin toegevoegd HP virus uitschakelen.

  Toen ik na 4 weken bij de gynaecoloog kwam kon hij -na inspuiten van contrastvloeistof – geen afwijkende cellen zien. Uit voorzorg zijn toch cellen weggehaald voor nader onderzoek. De uitslag daarvan was: geen afwijking in de cellen!!
  Ik ben ontzettend blij met deze uitslag en weet zeker dat deze te danken is aan de MIR-Methode die mijn zelfhelend vermogen effectief heeft laten werken.

  Hartelijke groet,
  Klazien

  • Beste Klazien,
   Wat een fantastisch nieuws, zeg! Ben ontzettend blij voor je! En… goed gedaan!
   Hoera!
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 22. Beste.

  Ik ben nu net een weekje bezig met de MIR-Methode. Omdat ik het verlies van mijn pleegmoeder een plekje wilde geven. Om haar los te laten. Nu krijg ik allemaal lichamelijke klachten. Meer eczeem. Hoesten keelpijn. Snotteren . 2 ontstekingen in de mond. Helaas kaakchirurg. Omdat het een wortel ontsteking is. Wordt tot nu toe niet minder nu ik de MIR-Methode doe. Ook meer emoties. Zelfs onrustig slapen. Ik weet niet of ik nu beter stap 5en 7 moet doen? Of alles ervaren wat ik voel? Alvast bedankt voor de reactie

  • Beste Clazie,
   Nee hoor, je doet het goed. Gewoon de 9 stappen blijven doen. Terug gaan naar stap 5 en 7 kan sowieso niet meer als je eenmaal alle 9 stappen bent gaan doen.
   Wat je beschrijft aan klachten heeft alles te maken met het verlies van je pleegmoeder. Onder andere via de longmeridiaan. Dat kan tijdelijk huidklachten geven en hoesten. Geef je lichaam de tijd om te helen. Neem je rust en drink wat extra water om afvalstoffen af te voeren.
   En ondertussen veel sterkte met het verlies van je pleegmoeder!
   Groetjes, Mireille

 23. Sinds gisteren een ongelooflijke dorst. Ik dronk al 2 liter water maar nu komt er een liter bij! Daarnaast heb ik meer contact met mezelf (ziel, Zijn). Dat brengt tranen teweeg. Ik Mir sinds 8 febr.2017 en heb met verbazing gekeken wat het met me doet! Dat de kracht en heling met deze methode uit mezelf komt,vind ik geweldig:-) Dank je wel Mireille 🙂

 24. De MIR-Methode nu zes weken gedaan en ik heb duidelijke resultaten meegemaakt: kou, vermoeidheid, pijnlijke borsten (hormoonhuishouding), huilbuien. Ook beter mijn grenzen kunnen aangeven én meer zicht krijgen op mijn misie ( d.w.z. dat mijn onzekerheden vervagen). Ik ga zeker door met de methode, ook al hoeft dat niet meer. t Geeft me houvast en dus een goed gevoel!

 25. Beste mireille,

  Ik ben sinds 2 weken bezig met de MIR-Methode.
  Ik werd na een paar dagen heel erg verkouden, niezen enz maar dit heeft maar 5 dagen geduurd.
  Ook was ik voor t starten met mirren al gestopt met roken maar nu door de MIR-Methode ik heb er gek genoeg ook helemaal geen behoefte aan… daarvoor wel heel erg.
  En vorige week werd ik ‘smorgens om 6 uur wakker en voelde me heel erg misselijk, moest toen overgeven (alleen maar gal) echt zo vreemd…
  Ik heb mijn ouders nu sinds een paar dagen kennis laten maken met de MIR-Methode, ben heel benieuwd wat het hun brengt.
  Nog een vraagje over de methode bij kinderen, moeten zij dit zelf doen of kan ik over hun handjes aaien? En moet dit ook 3 keer?

  Groetjes
  Kaar

  • Beste Kaar,
   Je hebt mooie lichamelijke reacties! Je lichaam is blijkbaar hard aan het werk. Niet fijn, maar wel goed teken!
   Als je kinderen wilt behandelen, dan kun je hen aaien op hand of rug, terwijl je de 9 stappen zegt. Telkens 3 keer. Leg wel even uit wat stap 3 betekent. Dat het kind niet meer de boosheid of het verdriet van mama of papa hoeft te dragen. Kinderen begrijpen deze uitleg meestal meteen.
   Groetje, en veel geluk! Ook voor je ouders!
   Mireille

 26. Dag Mireille, will je vertellen dat ik zelf de Mir methods al een geruime tijd doe zeker al
  2 jaar met veel
  Goede resultaten. Mijn kinderen heb ik ook doorgegeven Maar ze hebben mij gevraagd
  Of ik voor Hun wil doen…….dis doe ik ook en tijd voor tijd ook mijn kleinkind.

  Mijn Vraag is kan ik dit blijven doen voor Hun?

  Met hartelijke groet
  En dank voor het verspreiden van dit Mooie Werk
  Mo

  • Beste Mo,
   Ja, je kunt het wel voor hen blijven doen. Zolang jij je er goed bij voelt. En… eigenlijk zouden ze het zelf moeten doen! Wie het zelf kan doen, doet het zelf. Het is een stukje verantwoordelijkheid nemen voor je eigen groei. Want hoeveel tijd kost het nu helemaal? Wees daar alert op!
   Groetjes, Mireille

 27. Beste Mireille,

  Ik ben een jaar geleden begonnen met de MIR-Methode, in het begin hield ik het goed vol. De laatste tijd doe ik het wanneer het in me op komt, ik vroeg me af of het uberhaupt zin heeft om de MIR-Methode sporadisch te doen. Moet je het echt elke dag doen om enig effect te hebben? Of is het sporadisch doen van de MIR-Methode ook redelijk effectief?

  Daarbij valt het me op dat ik sinds twee weken heel veel nies op een dag, ook waren mijn ogen vorige week drie dagen rood en jeukerig. Normaal nies ik bijna nooit, is dit mogelijk een effect van ‘het sporadisch doen van de MIR-Methode’ of staat het helemaal los daarvan? Ik las dat veel niezen te maken kan hebben met de dikke darm meridiaan, heeft de dikke darm meridiaan toevallig iets te maken met wortelchakra? Zo niet, heeft de dikke darm (of het vele niezen en rode ogen) uberhaupt iets te maken met een chakra?

  Groetjes!
  Anna

  • Beste Anna,
   Hee, interessante vraag… of de dikke darmmeridiaan iets te maken heeft met een chakra. Ja, dat denk ik wel, maar ik weet het niet precies. Ik vermoed vanwege z’n ligging dat het de 3e chakra zou kunnen zijn. Iemand die dit weet? Ik zal er zelf ook eens naar speuren.
   En ja, de dikke darmmeridiaan heeft alles te maken met loslaten, net als niezen. Je bent waarschijnlijk veranderingen in je leven aan het aanbrengen. Jeukende ogen kan te maken hebben met dat je iets onder ogen mocht zien. Kan ook zijn dat je maagmeridiaan aan het versterken is.
   Ja, je kunt de MIR-Methode als ‘onderhoud’ gebruiken. Dat werkt prima. De meeste mensen doen dat. Wanneer ze ergens last van hebben, pakken ze de MIR-Methode weer op.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 28. Lieve Mireille,
  Wat ben ik blij dat de MIR-Methode op mijn pad is gekomen. Ik ben al 30 jaar aan het knokken om me weer wat beter te voelen. Als kleuter misbruikt, en ook mijn jeugd was met een zeer dominante moeder niet gemakkelijk. Ik heb met veel kracht onze drie kinderen goed op kunnen voeden met veel liefde. Maar toen…..! Ik kreeg poly artrose, ontstekingen, dichte bloedvaten , hoog cholesterol , allergie, huidplekken. Nu sinds 3 dagen met de MIR-Methode bezig. Wat mooi. Ik voelde me vredig en een warm straaltje heel dun van mijn nek over mijn rug . De 2e dag voelden mijn schouders lichter.wat ben ik blij, dankjewel voor dit grote cadeau en als resultaat hoop ook ik op een vredige wereld met gelukkige mensen. Liefs Tineke

 29. Als kind tot en mrt de pubertijd had ik een volle, lange haardos, daarna werd het heel dun en kan ik het niet meer lang dragen helaas. Ook m’n pony groeit al sinds m’n laatste zwangerschap niet meer, nu 12 jaar geleden. Ik MIR nu 2 mnd en tot m’n aangename verrassing krijg ik een hele nieuwe rand haar op m’n voorhoofd. Ik durf niet te hard te hopen maar wie weet heb ik toch straks m’n gewenste haarlok! Maar daarnaast voel ik mij heel erg goed met de MIR-Methode! Heel erg bedankt Mireille! Is er hiermee toevallig ook iets te doen als je gevoelig bent voor volle maan? Ik lig altijd nachten lang wakker…. Maar ik ben al heel erg blij tot nu toe!
  Liefs Carla

 30. Hallo Mireille, je hebt gevraagd om resultaten te melden dus bij deze:
  ik doe doe de MIR methode ruim 8 weken.
  Sinds jaren heb ik altijd als een berg tegen mijn verjaardag opgezien, rompslomp, gedoe en veel te inspannend( ik ben nu 81 jaar) maar nu ik de MIR methode doe keek ik er echt naar uit, ik had energie genoeg om alles voor te bereiden, de hele dag in touw te zijn en er nog van te genieten ook.
  ten tweede: ik heb al een tijdje last van artrose in m’n linker hand, nu ik de MIR methode doe is het zo goed als verdwenen, zo nu en dan echt een beetje pijn maar ik ben er van overtuigd dat dat ook not wel zal verdwijnen. Maar nu de klap op de vuurpijl bij de keuring voor de verlenging van m’n rijbewijs constateerde de keuringsarts dat ik staar had en verwees me naar de oogarts. Ik heb het ook nog laten checken door de opticien en die kwam tot dezelfde conclusie dus een afspraak gemaakt met de oogarts. Na een lange wachttijd kreeg ik een afspraak met de oogarts eind juni en na meting en onderzoek zei hij dat ik ruimschoots in aanmerking kwam voor een staaroperatie aan beide ogen maar hij vond het beter te wachten tot na de vakantie periode dus ik kreeg een nieuwe afspraak in oktober. toen ik weer gemeten en onderzocht was zei de oogarts dat m’n gezichtsvermogen duidelijk verbeterd was (80%) en dat ik niet meer in aanmerking kwam voor een operatie. dat zijn toch leuke succesjes, ik kan natuurlijk niet bewijzen dat het door de MIR methode kwam maar ik ben ervan overtuigd dat het zo is.
  Ik heb echter ook wat minder goede resultaten: ik heb kalknagels aan al m’n tenen en na 8 weken zie ik nog geen greintje verbetering, ik weet natuurlijk dat de uitgroei van nagels veel tijd neemt dus ik ga gewoon door met mirren.
  Iets wat veel erger is is dat ik vanaf week 3 vreselijke last heb van diarree, er zijn dagen dat ik het huis niet uit durf uit angst onderweg overvallen te worden door een diarree aanval. Ik neem elke dag yoghurt en yakult ter vervanging van de eventueel gesneuvelde bacteriën in m’n dikke darm maar zonder veel succes. En hierover zou ik graag een reactie op willen hebben Mireille,
  kan het door de MIR methode komen??
  Ik ga vooralsnog gewoon door met mirren, ik heb al aardig wat mensen ook aan het mirren gezet, ik wens je veel succes met je werk, groeten Catharina

  • Beste Catharina,
   Het zou door de MIR-Methode kunnen komen, maar dan in de zin dat je lichaam bezig is met opschonen. Zou je de Yakult willen laten staan? Daar zit erg veel suiker in. Dan kun je beter alleen yoghurt nemen. Teveel suikers maakt ook dat je lichaam bezig blijft met schoonmaken…
   Groetjes en sterkte, Mireille

 31. Beste Mireille,
  Via een vriendin in Spanje van de MIR methode gehoord, zelf woon ik in Engeland. Ben er afgelopen zaterdagavond mee begonnen. Aangezien ik reumatoïde artritis heb slaap ik slecht vanwege pijn. Eigenwijs als ik ben, ben ik dus gelijk alle 9 zinnen gaan uitspreken, want ik wil dat het zo snel mogelijk werkt!
  De pijn is nu dus veel erger geworden vanmorgen (woensdag) toch maar alleen no 5 en 7 gaan doen!
  Wat ik hiermee wil zeggen, het werkt wel degelijk gelijk.
  Ik ga mijn naaste omgeving hiervan vertellen. Bedankt!!!

 32. Beste Mireille,

  Dankjewel voor je kaart! Ik doe de MIR-methode sinds 28 juli. Meer voor emotionele- en mentale klachten dan lichamelijke. Bij mij zijn er kleine subtiele verschillen. Ik ben mij meer bewust van sommige gedachtepatronen en kan beter afstand nemen van invloeden van anderen. Ik ben blij dat ik het een kans gegeven heb. Hartelijke Groeten, Jacqueline

 33. Beste Mireille,

  Ik heb nu 6 weken de MIR-methode gebruikt en voel mij veel sterker en aanweziger dan ik me voor die tijd voelde. Het heeft me geholpen een rouwproces te verwerken en mezelf te blijven in heel moeilijke omstandigheden. Ik ben er dan ook erg blij mee en raadt het iedereen aan. Dank je wel voor het ontwikkelen van deze mooie liefdevolle methode!

 34. Hallo,

  Ben in totaal zes weken nezig, twee weken alleen de punten vijf en zeven gedaan, de rest alle punten, het is voor mij een ritueel geworden ’s morgens en ’s avonds en ik zal het zeker nog een hele tijd blijven doen, heb heel dikwijls een echt geluksgevoel, hou meer van het leven, zit veel minder te tobben, en heb meer ideeën om alles terug aan te pakken dat ik voordien gewoon opzij had gelegd. Het is echt een aanrader waar iedereen zich wel zal bij voelen.
  Ik vind maar een ding spijtig en dat is dat ik het veertig jaar geleden nog niet bestond
  Heel erg bedankt Mireille dat je zulks zomaar aan de mensen geeft !

 35. Ik schreef mijn resultaten al bij de desbetreffende “onderdelen” en had deze net zo goed hier kunnen plaatsen…
  Ik ben nog iets vergeten: ik heb ook duidelijk minder last van oorsuizingen…. Dat is voor een musicus wel erg fijn……

 36. Hoi Mireille!

  Ik doe al enkele maanden de mir-methode en het viel me sinds kort op dat ik bij de stappen: vader loskoppelen, moeder loskoppelen elke keer moest gapen. Ik vroeg me af of jij wist wat dit zou kunnen betekenen, of betekent het helemaal niks?

  Groetjes,
  Roos

 37. Hallo, ik doe sinds halverwege januari de MIR methode en vind het nu tijd om mijn resultaten te delen. 2 maanden voordat ik aan de MIR methode was begonnen werkte ik al aan mijn gezondheid met de juiste voeding en veel water. Door de MIR methode heb ik geen behoefte meer aan frisdrank, chips en de vele vlees wat ik at. Na 3 maanden zijn dit mijn resultaten:
  -Geen darmklachten meer.
  -Geen aambeien meer.
  -Nagels zien er weer bijna gezond uit.
  -Haar op mijn hoofd groeit weer terug, ook de rest van mijn lichaam krijgt meer haar.
  -Verkalkt talgzakje achter op mijn hoofd is weer vloeibaar geworden en verdwijnt nu langzaam.
  -Vocht bij knieën weg en gewrichten voelen soepel aan.
  -Afgelopen 4 jaar 2x antibiotica gehad voor neus en keel ontstekingen. Ging niet helemaal weg, maar met de MIR-Methode wel.
  -Voel me vrijer en durf meer mijn mening te zeggen.
  -Veel emoties uit het verleden losgelaten.
  Voel me goed en gelukkig met de MIR methode en blijf ermee doorgaan.
  Bedankt Mireille Mettes

 38. Wow, totally flabbergasted….
  Een jaar geleden gestart met de MIR-methode. Eerst de standaard 9 stappen, sinds een half jaar de “MIR op maat”. Het maakte vanalles los: Emotionele, fysieke en mentale reacties bleven niet uit. Ik wist dat ik er doorheen moest, om te komen waar ik nu sta. Omdat ik dat intuïtief aanvoelde, was het niet eens zo zwaar. En nu…. Ben ik trots op mezelf dat ik door heb gezet. Ik ben helemaal …. hoe noem je dat? Ge-reset! Zo bijzonder om te zien wat voor moois het mij brengt. Helemaal in mijn element, super happy, bijzondere dingen komen op mijn pad ….. en tja…. het voelt ‘gewoon’ zo waanzinnig goed!!! Euforie ten top! Mireille, ik ben je enorm dankbaar!

 39. ter kennisgeving..Na 4 weken mirren zijn mijn ‘onrustige’ nachten inmiddels verleden tijd geworden..Maar een opvallende bijkomstigheid is ..dat onze ‘dames’ parkiet, die met haar kooi naast me zit tijdens het ochtendritueel, een ‘transformatie’ heeft doorgemaakt.
  Van een ‘oude’ in zichzelf gekeerde vogel is zij de ‘levendigheid’ zelve geworden..
  Fantastisch om te zien..

 40. Al 15 jaar heb ik een probleem van niet kunnen ruiken. Na 2 operaties aan mijn neus rook ik ongeveer 5 of 6 op de schaal van 10.Sinds een jaar is dat gereduceerd tot nul. Een half jaar geleden heb ik een kuur Dexamethason gehad.Dat deed niets.
  Tweede kerstdag ben ik begonnen met de MIR-Methode. De eerste dagen met twee zinnen, daarna overgestapt op 9 zinnen. Tot mijn verbazing en geluk rook ik op dag 3 het waspoeder. Het is minimaal, ongeveer 2 op de schaal van 10, maar ik ben er al heel gelukkig mee.
  Afgelopen vrijdag werd ik ziek. Verkouden met koorts. De dag erna ging het al weer veel beter, maar nu is het reukvermogen dus weer helemaal weg.

  • Beste Anja,
   Ga rustig verder. Koorts en verkoudheid is meestal een heel goed teken en maakt je lichaam lekker schoon van virus en/of bacteriën. Veel mensen hebben op het moment koorts met verkoudheid en vermindering van reukvermogen.
   Ik hoor graag van je hoe het verder gaat!
   Groetjes, Mireille

 41. Verbaasd en blij. Net gisteren begonnen met de MIR-Methode. De eerste keer dat ik zei Vader loskoppelen was het gelijk huilen. Ik heb de negen stappen twee keer gedaan. Voor t slapen gaan liep ik door de badkamer en keek in de spiegel. ‘Wat zit dat haar leuk en wat n lief koppie’, dacht ik spontaan. Voor mij, die eigenlijk nooit iets positiefs over mijn eigen spiegelbeeld te vertellen had, een bijzondere ervaring. Omdat t zo onverwacht diep van binnenuit leek te komen. Ik ga mijzelf de liefde geven die ik nooit heb gehad en ben heel benieuwd wat er nog komen gaat.

 42. beste Mireille,
  ik doe sinds vier weken de MIR-methode en merk dat in mijn lichaam veel werk verzet wordt.
  Heel veel oud verdriet en frustraties liggen ergens opgeslagen en worden – door ook meer drinken – uitgespoeld.
  Ik ervaar dit als een zeer prettige manier om met mijn leven om te gaan. Gezien ik al 67 jaar ben, zijn er nog meer dingen die mijn lichaam en gevoel moeten verwerken.
  Ik zal nog een tijd ermee doorgaan!
  Dank voor jou “uitvinding”
  Liefs Regina

 43. Beste Mireille,
  ik doe de mir-methode nu ongeveer 6 weken. Ik heb al jarenlang een moeizaam contact met mijn broer, maar heb dit nooit uitgesproken. Gisteren heb ik het eindelijk aangedurfd hem hiermee te confronteren en dat voelde als een enorme opluchting. Vanochtend kreeg ik ineens last van heesheid en nu ben ik mijn stem praktisch kwijt. Naar mijn gevoel houdt dit verband met mijn broer.
  Wat kan ik hieruit afleiden en hoe krijg ik mijn stem weer terug?
  Alvast hartelijk dank voor je reactie!
  Liefs Marianne

 44. Beste Mireille,
  Ik doe de mir-methode nu een weekje.
  Ik had vandaag last van een hele erge misselijkheid, echt recht in mijn maag. Daarbij viel ik ook bijna flauw, dit flauwvalgevoel had ik ook nog steeds op het moment dat ik op de bank lag.
  Waar komt deze flauwvaldrang zo vandaan, op lichamelijk niveau en emotioneel niveau?

  groetjes!

  • Beste Naomi,
   Dat weet ik niet hoe dat bij jou werkt. Misschien kun je het beste dat laten nazoeken door een MIR-Methode begeleider. Die kan het via spiertesten bij je vaststellen. Het kan met je centrum van energie te maken hebben of met je 3e chakra, maar ook gewoon met een te laag ijzergehalte in je bloed. Komt het vaker voor, laat het dan ook bij een huisarts controleren.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 45. Hoi Mireille,
  Ik laat mezelf ca 3x per jaar doormeten door een MORA-therapeute (meridiaanscan). Mijn energie meet erg laag na mijn borstkanker en chemo, nu ruim 2 jaar geleden. Na een maand ‘mirren’ blijkt mijn energie verdubbeld te zijn. Ik voel het verschil niet als ‘het dubbele’, maar ik voel het wel en ben heel blij na zo’n 6 zeer matige metingen nu een aanzienlijke vooruitgang geboekt te hebben. Wel leek het, of mijn (over)gevoeligheden voor tarwe, melkproducten, koffie, suikers heftiger meetten als voorheen. Kan het zijn dat dit eerst erger wordt? Ook voel ik weer neuropathische verschijnselen aan mijn voeten, prikkelingen die ik aan het eind van de chemotijd had. Die zijn 2 jaar weggeweest. Hoor graag of dit normale ontwikkelingen zijn! Alvast bedankt. Groet, Annet

  • Beste Annet,
   Ja, dat kan heel goed, dat je die gevoeligheden tijdelijk weer merkt. Geen zorgen over maken, je lichaam is heel hard aan het werk. Veel sterkte en ik hoor heel graag van je hoe het gaat!
   Groetjes, Mireille

 46. Vervolg vorige reactie…

  Ook heb ik nauwelijks trek in eten en eet ik maar heel weinig. Heeft de MIR-methode hier iets mee te maken? En wat wil dat zeggen?

  Hartelijke groeten Jet

  • Beste Jet,
   Weinig willen eten, kan een verstoring in de Hypothalamus betekenen, maar ook onbewust ‘ziek willen zijn’ of ‘niet willen leven’. Dat zijn dat beslissingen uit je jeugd, op momenten dat het moeilijk was. Die wis je langzaam maar zeker uit als je de MIR-Methode doet. Daarbij is water drinken erg belangrijk. Lukt dat je wel? Het kan ook zijn dat je zoveel hebt geslikt in je leven, dat je nu letterlijk niets meer wilt slikken, ook geen eten. Ga rustig door en is het je te pittig, ga dan een keer naar een MIR-Methode begeleider. Die kan jou dan sneller hier doorheen helpen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 47. Hoi Mireille
  Ik ben ongeveer 5 weken geleden begonnen met de MIR-methode. Eerst 2 weken alleen de stappen 5 en 7. Dit omdat ik in een depressie zit. Inmiddels doe ik alle 9 stappen. Ik merk dat het werkt. Er komen o.a. allerlei gevoelens naar boven. Vind het nu zelfs wat te heftig worden. Ik merk dat ik steeds somberder begin te worden. Misschien moet ik nu weer even terug naar alleen stap 5 en 7?

  • Beste Jet,
   Nee, teruggaan naar stap 5 en 7 heeft geen zin. Je kunt wel de MIR-Methode 1x per dag doen, of om de dag. Maar blijf zien dat je heel goed bezig bent en dat het confronterend kan zijn om je eigen emoties te voelen en te doorleven. Komt goed!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 48. Hoi mireille,
  ben sinds 2 dagen begonnen met stp 5 en 7 en had last van lage rugpijn en is sinds vandaag erger geworden.
  kan Dit?

  Mvg Suzan

  • Beste Suzan,
   Ja, dat zou kunnen. Soms intensiveren klachten eerst voordat ze zich oplossen. Soms is dat ook om er extra aandacht op te vestigen, of om je te dwingen eerst rust te nemen. Als het goed is, gaat het met een paar dagen over. Zie ook veel gestelde vragen nr. 4.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.