Heb je last van gezondheidsklachten die je niet op de resultatenpagina vindt? Merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Allerlei resultaten — 161 reacties

 1. Sinds ik de MIR-Methode doe, kan ik veel beter voor mezelf opkomen en ‘nee’ zeggen. Over het algemeen dus assertiever geworden. Daarnaast kan ik de problemen van mensen bij hen laten, waar ik ze voorheen mee naar huis nam en er zelf mee ging zitten. Ik heb nog steeds veel compassie en empathie, maar ik lijd niet meer mee en dat voelt veel gezonder en heerlijk! Letterlijk een verlichting.

 2. Het lukte mij nooit om op nuchtere maag water te drinken, dat moest dan kruidenthee zijn (want gekookt water?) anders kreeg ik maagpijn. Nu ben ik het maar weer eens gaan proberen, geinspireerd door de cursus ‘overgewicht loslaten’, en nu lukt het wel! twee grote glazen kraanwater op nuchtere maag naar binnen geklokt, het tweede zelfs met een beetje citroensap omdat het me anders tegenstond, helemaal geen last van gekregen!

 3. Begin september (2023) begonnen met 2x per dag de mir methode te doen.
  Ik had een klein eczeem plekje op mijn voorhoofd dat binnen twee weken weg was.
  Daarnaast had ik al meer dan een jaar last van genitale wratjes, Grote en kleinere. Het afgelopen jaar werden dat er meer en meer. Na twee weken “mirren” waren de oudste opeens verdwenen. En iedere keer verdween er weer wat. Nu na 8 weken nog slechts vier kleine wratjes. Ik ben ervan overtuigd dat deze ook zullen verdwijnen.
  Ik vind het prettig om de mir methode te doen. Ik heb ook de EHBO Mir gedaan en ook al diverse keren toegepast. Ongelooflijk hoe snel ik weer rustig werd nadat ik even boos was geworden omdat ik me afgewezen voelde.. Ik viel direct in slaap na het EHBO mirren en ik kon ook later het negatieve gevoel niet meer oproepen! Ik ga er zeker mee door! O,ja ook geen last meer van zweetgeur onder de oksels. Was na een week of vier mirren wel een paar dagen erger geworden maar sindsdien..niets meer.
  Dank je wel Mireille voor deze methode ! (Inmiddels al aan twee vriendinnen doorgegeven :))

 4. Nu begonnen met de MIR methode en zit in de 2e week. Veel last van duizeligheid en opgeblazen gevoel met misselijkheid. Veel boeren.
  Maar we zetten door me lichaam komt in actie

 5. Lieve Mireille, bij mijn zoon van 15 Jr. Is geconstateerd dat hij al volgroeid is
  Nu is hij 1.58-1.59 lang. Bij scanfoto is gezien dan zijn groei al dicht is
  Wat heel triest is. Kan mirmethode iets voor hem betekenen?

  • Beste Moo
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen.

 6. De MIR methode is fantastisch. Doe ik nu al een achttal jaren.
  Ik woon naast een school( lager onderwijs) en ik zou het MIRREN willen aanraden bij de directeur, voor alle leerjaren. Kunnen de zinnen : vader loskoppelen en moeder loskoppelen ook anders worden uitgesproken maar met evenveel efficiëntie?
  Als dat kan stap ik naar de directie. Bestaan de stappen ook in het Oekrains?
  Dank u,

  Christel

  • Beste Christel,
   Helaas kunnen de woorden niet veranderd worden. Een directeur zal er zelf ook voor open moeten staan. Dan nog zullen mogelijk heel veel ouders er niet voor open staan.
   Nee, we hebben de stappen nog niet in het Oekraïens.
   Groetjes, Mireille

 7. Vandaag de 70ste dag dat ik met volle overtuiging twee keer per dag de negen regels zeg. Helaas geen enkel resultaat. Nou zie ik bij alle genoemde aandoeningen ook niet de mijne: extreme spierkrampen.

  • Beste Francine,
   Zou je misschien eens willen overwegen om een consult te boeken bij een MIR-Methode begeleider? Misschien dat zij kan uittesten wat er schuil gaat achter je extreme spierkrampen.
   Sterkte!
   Groeten, Team MIR-Methode

 8. Beste,

  Ik heb nu vier weken de MIR gedaan en ik voel mij heel goed. Ik ben zeer rustig geworden, kan veel meer mijn gevoelens uiten en mijn problemen kan ik makkelijker aan de kant zetten, ik vindt het een echte aanrader en ga het nog wat verder doen, ik ben zeer blij dat ik door mijn voedings coach Vermeiren Carine dit heb leren kennen….

 9. Resultaten na 4 weken: alles loopt lichter, soepeler. Zowel lichamelijk als mentaal. Ik spreek me veel makkelijker uit naar anderen. Ik zit meer in de flow (gebeurtenissen vinden precies op het juiste moment plaats). Week drie wel een behoorlijke dip gehad van een paar dagen en mijn oude verslavingen speelden toen op. Niet aan toegegeven gelukkig 🙂 Geen sterke detox verschijnselen, maar ik leef ook al wel behoorlijk gezond . Tijdens mir wel gaan intermittent fasten en meer gaan bewegen, dat ging als vanzelf, ik voelde veel minder weerstand daar tegen dan normaal. Het voelde goed om mijn lichaam een handje te helpen. Bedankt voor deze methode, ik ga er voorlopig nog mee door.

 10. Vandaag dag 76 van de MIR-methode. Heb zeker 7 jaar tremoren, beven, van rechterhand door de ziekte van Parkinson en die zijn weg. Ik beef sinds kort niet meer. En heb het niet eens beseft, het stopte gewoon vanzelf. Het lijkt niet te geloven, toch is het zo.
  Ik vind het nog steeds waanzinnig die methode, het is mijn leven aan het veranderen. Ben er zo dankbaar voor .

 11. Hoi Mireille, heb eerst stap 5 en 7 gedaan, kreeg idd geurende oksels, goed gewassen! Slaap veel beter, mijn opvliegers zijn minder, mijn restless legs lijken ook minder heftig. Krijg mooiere nagels, vreemde bobbel op mijn hand verdwijnt. Allemaal heel blij mee!!!
  Had t ook bij mijn kanarie gedaan, hij heeft stokrui
  en fluit al een jaar niet meer. Na de behandeling zowaar een heel riedeltje. Zo verbaasd? Dank voor alles!
  Ben fan!!!

 12. De MIR-Methode heeft mij iets anders gebracht dan waar ik aanvankelijk voor ging, dat was mijn artrose, mijn afwezigheid waardoor ik regelmatig viel in het bos. Het bracht mij acceptatie en aanvaarding van dingen of liever mensen die ik toch niet kan veranderen, zoals mijn narcistische broer en even narcistisch “schoonzus”. De bakken bagger van halve waarheden, het verdraaien en liegen, ik voel mij er niet meer boos of verdrietig om, het is zo als het is.
  De MIR kreeg hulp van Lenny Kuhr met het nummer When I Searched for the grail en de Nederlandse versie “Toen ik zocht naar de graal”. Ik voelde daar zoveel emotie bij loskomen en nog.
  Hartelijk dank.

  • Beste Mireille,
   Ik kom uit een zware depressie en angststoornis. Ik gebruik een antidepressiva en diazepam, maar ik ben weer aan het afbouwen. Ik zie er meer in om de oorzaak op te lossen.
   Mijn vraag, kan je de mir methode combineren met eft, affirmaties en de meditatie uit de i am accademie,
   Of zit dat elkaar in de weg ?
   Graag hoor ik van je.
   Beste groet van Arjhen.

   • Beste Arjhen,
    Nee, je mag de MIR-Methode combineren met andere methodes. Vraag wel altijd toestemming aan je therapeut, als je die hebt. En je zal daardoor niet weten welke methode werkte, maar als dat okee voor je is, kan je het gerust samen inzetten.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 13. Kan het zijn dat je extra emotioneel reageert op muziek. Ik moest deze muziek keer op keer draaien en de tranen stonden in mijn ogen, Voelde de emotie rond mijn hart en keel. Had die dag mot via de app met mijn narcistische broer, niet dat dat heel erg was want we zien elkaar nooit, maar toch had ik er een naar gevoel aan over gehouden.

  When I searched for the grail Lenny Kuhr
  https://youtu.be/yfAL-24OXr0

  Ned. versie)
  https://youtu.be/tur6h-yhEsA (

  • Beste Elles,
   Muziek gaat rechtstreeks naar je hart. Het kan zijn dat je hart gevoeliger of toegankelijker is geworden.
   Enjoy!
   Groetjes, Mireille

 14. Ik doe de MIR-Methode nu 2,5 week en heb er op aanraden van mijn MIR begeleider 2. stappen toegevoegd: haast loslaten en in het nu blijven, dit omdat ik tijdens het uitlaten van de hondjes regelmatig val, omdat ik met mijn gedachten elders ben en omdat ik artrose in mijn enkels heb. Minder stijfheid in de enkels, maar nog steeds moeite in het nu te blijven. Aan de andere kant ben ik mijn hele leven al een dromer. Helaas ploeg ik nu mentaal door het hele onrechtvaardige, onmenselijke, hypocriete wereldgebeuren en kom daar maar niet los van, voel dat soms fysiek,
  EU en Nederland. Voel me soms niet thuis op aarde, terwijl ik een lieve man heb, niet meer werk, dus veel tijd, maar wel dingen heb meegemaakt waardoor ik mijn vertrouwen in officiële instanties grotendeels heb verloren (gelukkig zijn er ook veel lieve mensen)

 15. Lieve Mireille, sommige resultaten voel je direct, andere waardes kunnen alleen na onderzoek (bv van bloed of urine) echt worden aangetoond. Omdat je het anders niet weet. Jarenlang gebruikte ik ALKA om te ontzuren, en ondanks dat het grootste deel van mijn voeding ook uit groenten en fruit bestaat, er kwam geen resultaat. Ik bleef vrij zuur. Ik doe de MIR methode al ongeveer een half jaar en gebruik al lang geen ALKA meer, en dacht ik zal eens een keer de zuurgraad meten – want ik begin daar elke keer mee als ik de MIR methode doe. En wat denk je? Gewoon 7 dus en dat is voor urine inderdaad optimaal 🙂 wat fijn! Wilde het graag even delen. Liefs xxx

 16. Hallo Mireille, wat ik ook nog als resultaat wil melden is dat mijn kat Siem nu veel harder/eindelijk voluit en ook meer/sneller knort. Helemaal fijn, gezien zijn traumatische verleden! Of het door zijn MIRren of mijn MIRren komt, staat er niet bij :-).

 17. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR Methode nu 35 weken, wat ik vrij vlug merkte was dat mijn gezichtshuid strakker trok en gerstekorrels en levervlekken verdwenen. Ik heb al 20 jaar een dikke bult ter grote van 2 euro in mijn lies, deze is nu bijna weg!Hier was ik al heel blij mee. Maar wat nog meer spectaculaire is, een paar dagen geleden viel mijn oog weer eens op mijn voet wreef.40 jaar geleden heb ik mijn voet daar gebroken, daar is verder niets mee gebeurt dus de botten zijn spontaan aan elkaar gegroeid, er zit daar al zolang een grote bult en wat schets mijn verbazing die is nu voor de helft verdwenen! Ongelofelijk!!! Ik had gelijk het vertrouwen in deze methode maar dit is voor mij toch HET BEWIJS dat er ongelofelijk veel gebeurt door de 9 stappen op te zeggen. De webinars hebben mij ook heel goed geholpen, een paar weken geleden nog luisterde ik naar het webinar over de (bij)nieren, hierdoor kwam een trauma over verdrinking naar boven, ik had hier zelf niet meer aan gedacht. Door dit te verwerken was ik eindelijk van de jarenlange stress af, de adrenaline gierde namelijk altijd om niets door mijn lijf. Hier was ik vanzelf nooit opgekomen. Lieve Mireille ga vooral door met al je goede werk!

 18. lieve Mireille

  Ik heb 1 vraagje aub, Ik word morgen dus op 9/1 82jaar, is dat normaal dat ik nog steeds opvliegers heb? Of kan dat ook beteren met de MIR-Methode??

  veel hartelijke groetjes.
  Nelly uit Aalst

  • Beste Nelly,
   Zolang je lichaam en geest willen, is er verbetering mogelijk. Dus rustig doorgaan met MIRren.
   Toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 19. Hi Mireille,

  Ik ben een overtuigde MIR gebruikster. Inmiddels ruim 7 weken, denk 8 en ga er zeker nog even mee door.
  Reden dat ik aan de methode ben begonnen was de selfheeling aspect in de groei naar onder andere het stoppen met roken, omdat ik nogal aan een zware paradontitis lijd en last had van hoge bloeddruk en astmatische COPD achtinge symptomen.
  Mijn tandvlees straalde al wat rust uit na 3 weken. Slaapproblemen heb ik niet ervaren en ook geen vermoeidheid.
  Ben me zelf in elke stap gaan verdiepen (stoppen met roken, daar heb ik 4 weken mee gewacht tot de 1e fase volledig was afgerond, dus alle 9 stappen. Tegen de 4e week kon ik de stappen eindelijk uit mijn hoofd :-).
  Ik moet zeggen ik voel(de) me ontzettend goed. Detox alle toxische belasting en Meridianen zuiveren zijn wel stappen die me heel erg nieuwsgierig maakten. Op de website van Holstik.nl vond ik bijzondere info met betrekking tot de meridianen en hun werking.
  In ieder geval was ik zo’n 3 weken begonnen aan mijn extra stap, stoppen met roken, was afgelopen jaren al zo vaak mee bezig geweest, maar het lukte maar niet. Ik was een gefrustreerde stoppen met roken mens geworden, bewust wist ik dat ik wilde stoppen omdat ik er “klaar” mee was, maar hoe meer ik aan stoppen met roken dacht hoe meer ik ging roken. Ik wilde niet stoppen omdat mijn gezondheid dat zou eisen.
  Uiteindelijk raakte ik 2 weken geleden belast door een hartaanval en net voor kerstavond dus in het ziekenhuis.
  Het klinkt allemaal even niet zo leuk, maar uiteindelijk heeft alles een doel. Het feit dat ik het mag na vertellen, dat ik me goed voel en dat ik niet meer rook. Yeahhhhh en niet omdat het moest, maar omdat ik er niet meer aan dacht er niet naar verlangde.
  Ware het niet dat iedere specialist aan mijn bed begon met “U moet Nu stoppen met roken”… oh het maakte me even zo boos! Als u wilt kunnen we wel nicotine-leidster geven…. aaaah dacht ik, ik vraag toch nergens om! Herinner mij er niet aan svp! Het ging zoooo goed.
  En dan familie en vrienden, ja ik weet het! Allemaal goed bedoeld, maar voor mij werkt dat averechts, had iedereen inmiddels moeten weten na mijn verschillende stop pogingen!
  Eenmaal thuis, stak ik een sigaret aan, uit nieuwsgierigheid, ja ja, curiosity killed the cat… But not me 🙂
  Het smaakte me totaal niet! Nog 2 x een trekje genomen…jakkes! Heb toch nog een beetje kerst en oud en nieuw mogen vieren… heb me totaal niet aan mijn rokende medemensen gestoord, ik geloof dat ik het zelfs niet rook (ruikte).
  Al met al, blijf ik bij de MIR methode, om de negatieve indrukken van elke dag te mogen vergeven en de positieve te helpen versterken. Voor mij en mijn omgeving. Ik deel deze traject met wie het horen wilt en ik hoop oprecht dat er nog velen zullen volgen.

  Heel veel liefs en een mooi gezond jaar gewenst aan iedereen die zich hier aan overgeeft.
  Dank Mireille voor je mooie inzichten en fantastisch werk.
  Paula

 20. Beste Mireille,

  Ik gebruik de MIR Methode nu zo’n 4 weken. De eerste twee weken alleen stap 5 en 7, daarna volledig. Ik merk geleidelijk aan wat veranderingen. Het is fijn om op deze manier met mezelf bezig te zijn. Ik heb me ook opgegeven voor de webinar overgewicht. Nu heb ik wel een jaar of 5 geleden chemo’s gehad. Mijn gewicht heeft ook te maken met een heel ziekteproces en behandelingen operaties en narcoses die daarop volgenden.. Sluit de MIR Methode aangaande het gewicht en wat ik ga leren tijdens de webinar daar goed bij aan? Of kan ik dat beter op een andere manier aanpakken? Mijn eten heeft te maken met het dempen van mijn emoties, maar ook door alle operaties en narcoses heb ik veel hoormoonschommelingen gehad. Nou ja goed, je kunt je er wellicht wel wat bij voorstellen. Ik wil graag weten of de MIR methode omgaan met overgewicht er goed bij aan zou kunnen sluiten? Ik hoor het graag,

  Groetjes Ezra

  • Beste Ezra,
   Ja, de webinars gaan je helpen inzicht te krijgen in de emoties. Alles wat je hebt meegemaakt aan behandelingen en operaties spelen ook een rol, maar de emoties die daar doorheen speelden, net zo goed. Het zal ervoor zorgen dat het dempen van je emoties met eten steeds minder nodig is.
   Groetjes, Mireille

 21. Ik heb in oktober 2017 mijn pols gebroken , een gecompliceerde breuk
  er waren ook verschijnselen van dystrofie de pijn is heel veel verminderd en de dystrofie verschijnselen zijn verdwenen dankzij de MIR methode
  heel blij en dankbaar daarvoor

 22. Hallo Mireille,

  Gisteren heb ik voor het eerst sinds ik de MIR-Methode doe een concert gegeven. Concerten geven vind ik niet fijn, ik heb te veel last van de (negatieve) sfeer van het publiek. Nu was er gisteren een fijn publiek, maar ik voelde ook dat ik veel beter bij mezelf kon blijven, beter in contact was met mezelf, waardoor ik ook minder zenuwen had en beter speelde! Heeft dit te maken met stap 8, chakra’s en aura optimaliseren?
  Groetjes!
  Gemma

  • Beste Gemma,
   Fantastisch om te lezen! Wat fijn voor je! Ja, het heeft met stap 8 te maken en ook met stap 4, waarbij je de dikke darmmeridiaan opschoont. Daarin huist de faalangst, mocht je die hebben. En ook het goedkeurende oog van vader of moeder koppel je los bij stap 3.
   Ik ben erg blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 23. Met veel interesse gelezen. Ik snap nog niet goed wat ik bij stap 5 en 7 moet zeggen, daar moet ik mee beginnen lees ik! En het is 2x per dag 2min aaien. Ik lees nogal moeilijk vandaar mijn vraag

 24. Ik ben zaterdag begonnen met stap 5 en 7. Direct in de avond een hoge piep in oren. Nu nog steeds. Kan dit? Kan ik doorgaan met 5 en 7? Wat jan ik doen om piep te laten verdwijnen? Is dit herkenbaar?

  • Beste Linda,
   Er kunnen allerlei lichamelijke reacties zijn. Geen zorgen, het gaat gewoon weer over. Je lichaam weet precies wat het doet!
   Groetjes, Mireille

 25. Wat ben ik blij dat de MIR methode op mijn pad gekomen is. Vele veranderingen heb ik al mogen bemerken. Het nagelbijten een stuk verminderd. Maar ook mijn B12 injecties voorheen om de maand, toen om de 3 maanden, werd een half jaar en nu hoef ik dit half jaar weer geen injectie. Hopelijk is het in juni nog oke, kan ik ook dat afsluiten. Ik word steeds vriendelijker tegen mezelf en hoor mezelf voor het eerst in 51 jaar complimenten geven. Linkerhand – rechterschouder.
  2x MOM gedaan, doet me goed. Dank je wel Mireille, ga zo door het geeft me veel kracht en energie om uit mijn burn out te komen.

 26. Ik ben erg onder de indruk van de MIR-Methode geraakt, heb eerst 2 weken 5 en 7 gedaan en daarin kwam mijn hoofd al tot rust. Ik merk dat ik nu ik 4 weken weer verder ben dat ik zekerder van mijzelf ben, en wat ook belangrijk is meer eigenliefde en respect voor mezelf terug kreeg. Ik heb nog steeds wel klachten in de hormoonhuishouding, maar ga zeker door met deze methode. Dank je wel, het helpt mij dus heel goed.

  • Beste Anne,
   Dat kunnen we van tevoren niet beloven. Het beste wat je kunt doen, is de informatie lezen en bekijken op de website en het dan een aantal weken uitproberen. Ik duim voor je!
   Groetjes, Mireille

 27. Ik ben voor de 2de keer begonnen met de mir-methode. Beide keren kreeg ik na 2 weken een heftige migraine-aanval, dit was de laatste jaren niet vaak meer gebeurd. De eerste keer besloot ik om meteen met de methode te stoppen, omdat ik net aan een nieuwe baan ben begonnen en ik ziek naar huis moest gaan. 6 weken later ben ik weer begonnen en dus weer een migraine-aanval na 2 weken. Het viel me op dat de aanval beide keren kwam, nadat ik de 9 stappen had gedaan terwijl ik eigenlijk niet rustig was, maar juist haastig en gespannen. Misschien dat dit invloed had? Ik heb me nu ook aangemeld voor de begeleidingsmails en ik vind het bijzonder dat bijna elke mail precies op dat moment van toepassing is en daardoor enorm motiverend. Deze week, de derde, heb ik tweemaal een enorme huilbui gehad, waarbij het verdriet en de beelden die bij me opkwamen een gevoel raakten vanuit mijn kindertijd, zoals ik heel lang niet gevoeld heb. Het lijkt erop dat ik oud zeer aan het verwerken ben op een niveau dat eerder niet gelukt is. Ik voel mij sindsdien ook rustiger en zekerder van mijzelf. Al met al vind ik deze methode zeer bijzonder en ook fascinerend. Bedankt!

 28. Bij stap 9 krijg ik heel lichte zweet handen en dag is elke keer zo als ik t doe. Bij de andere stappen heb ik dat niet. Hoe komt dat? En wat wil dit zeggen?

  • Beste Yvonne,
   Misschien dat je onbewust het nog spannend vindt om je missie op te pakken? Zou dat kunnen?
   Groetjes, Mireille

 29. Ik doe nu sinds 2 weken de MIR-Methode heb bewogen verleden gehad en veel.angsten en spanningen erg zwaar heb altijd last van nek en schouders spieren en nu tijdens de MIR-Methode heb ik forse hypertonie aan de spieren dus nu wordt er wat aan gedaan en ik merk wat vooruitgang heb nu wel heel veel last van emoties maar ben ook heel veel aan loslaten .Ik ben blij met de MIR-Methode dankje wel liefs Monique

 30. Beste Mireille,
  Sinds januari dit jaar begonnen met de MIR-methode. Mijn leven is erdoor veranderd, mensen herkennen mij niet op straat door mijn veranderde houding! Eén opmerkelijk ding wil ik je graag melden: ik kan nu aura’s zien! De eerste keer dat dit gebeurde, was bij mijn oudste dochter (een hsp!) en het was prachtig: geel en oranje om haar heen. Ik zag dat haar kat op haar schoot ging liggen en zich als het ware baadde in haar aura, heel opmerkelijk. Ik herinnerde mij toen dat ik als kind altijd om iedereen een gekleurde band zag, maar ik dacht dat dat normaal was en heb er nooit met iemand over gesproken. In de loop van de jaren ging het ook weg en ik vergat het. Totdat ik het bij mijn dochter zag. En weet je wat zo leuk is? Als ik één van jouw webinars bekijk, dan zie ik het ook om jou heen! Hele wolken donzig wit zweven om en uit jou! De eerste keer leidde dit me erg af van het webinar! Het is een leuke bijkomstigheid van de MIR-Methode, ook al weet ik niet wat ik er verder mee zou moeten doen, ik wilde het je toch even melden! Heel erg bedankt voor deze toegankelijke methode en veel succes met alles wat je doet!
  Groetjes
  Nelleke

 31. Beste Mireille,

  In juni dit jaar werden bij een uitstrijkje licht afwijkende cellen bij mij. Aarmoedermo d geconstateerd en een actief Human Papillon virus. Ik werd verwezen naar de gynaecoloog om deze cellen uit voorzorg te laten verwijderen.
  Vanwege mijn aanstaande vakantie werd deze ingreep 4 weken uitgesteld.
  Ik heb toen de zin toegevoegd HP virus uitschakelen.

  Toen ik na 4 weken bij de gynaecoloog kwam kon hij -na inspuiten van contrastvloeistof – geen afwijkende cellen zien. Uit voorzorg zijn toch cellen weggehaald voor nader onderzoek. De uitslag daarvan was: geen afwijking in de cellen!!
  Ik ben ontzettend blij met deze uitslag en weet zeker dat deze te danken is aan de MIR-Methode die mijn zelfhelend vermogen effectief heeft laten werken.

  Hartelijke groet,
  Klazien

  • Beste Klazien,
   Wat een fantastisch nieuws, zeg! Ben ontzettend blij voor je! En… goed gedaan!
   Hoera!
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 32. Beste.

  Ik ben nu net een weekje bezig met de MIR-Methode. Omdat ik het verlies van mijn pleegmoeder een plekje wilde geven. Om haar los te laten. Nu krijg ik allemaal lichamelijke klachten. Meer eczeem. Hoesten keelpijn. Snotteren . 2 ontstekingen in de mond. Helaas kaakchirurg. Omdat het een wortel ontsteking is. Wordt tot nu toe niet minder nu ik de MIR-Methode doe. Ook meer emoties. Zelfs onrustig slapen. Ik weet niet of ik nu beter stap 5en 7 moet doen? Of alles ervaren wat ik voel? Alvast bedankt voor de reactie

  • Beste Clazie,
   Nee hoor, je doet het goed. Gewoon de 9 stappen blijven doen. Terug gaan naar stap 5 en 7 kan sowieso niet meer als je eenmaal alle 9 stappen bent gaan doen.
   Wat je beschrijft aan klachten heeft alles te maken met het verlies van je pleegmoeder. Onder andere via de longmeridiaan. Dat kan tijdelijk huidklachten geven en hoesten. Geef je lichaam de tijd om te helen. Neem je rust en drink wat extra water om afvalstoffen af te voeren.
   En ondertussen veel sterkte met het verlies van je pleegmoeder!
   Groetjes, Mireille

 33. Sinds gisteren een ongelooflijke dorst. Ik dronk al 2 liter water maar nu komt er een liter bij! Daarnaast heb ik meer contact met mezelf (ziel, Zijn). Dat brengt tranen teweeg. Ik Mir sinds 8 febr.2017 en heb met verbazing gekeken wat het met me doet! Dat de kracht en heling met deze methode uit mezelf komt,vind ik geweldig:-) Dank je wel Mireille 🙂

 34. De MIR-Methode nu zes weken gedaan en ik heb duidelijke resultaten meegemaakt: kou, vermoeidheid, pijnlijke borsten (hormoonhuishouding), huilbuien. Ook beter mijn grenzen kunnen aangeven én meer zicht krijgen op mijn misie ( d.w.z. dat mijn onzekerheden vervagen). Ik ga zeker door met de methode, ook al hoeft dat niet meer. t Geeft me houvast en dus een goed gevoel!

 35. Beste mireille,

  Ik ben sinds 2 weken bezig met de MIR-Methode.
  Ik werd na een paar dagen heel erg verkouden, niezen enz maar dit heeft maar 5 dagen geduurd.
  Ook was ik voor t starten met mirren al gestopt met roken maar nu door de MIR-Methode ik heb er gek genoeg ook helemaal geen behoefte aan… daarvoor wel heel erg.
  En vorige week werd ik ‘smorgens om 6 uur wakker en voelde me heel erg misselijk, moest toen overgeven (alleen maar gal) echt zo vreemd…
  Ik heb mijn ouders nu sinds een paar dagen kennis laten maken met de MIR-Methode, ben heel benieuwd wat het hun brengt.
  Nog een vraagje over de methode bij kinderen, moeten zij dit zelf doen of kan ik over hun handjes aaien? En moet dit ook 3 keer?

  Groetjes
  Kaar

  • Beste Kaar,
   Je hebt mooie lichamelijke reacties! Je lichaam is blijkbaar hard aan het werk. Niet fijn, maar wel goed teken!
   Als je kinderen wilt behandelen, dan kun je hen aaien op hand of rug, terwijl je de 9 stappen zegt. Telkens 3 keer. Leg wel even uit wat stap 3 betekent. Dat het kind niet meer de boosheid of het verdriet van mama of papa hoeft te dragen. Kinderen begrijpen deze uitleg meestal meteen.
   Groetje, en veel geluk! Ook voor je ouders!
   Mireille

 36. Dag Mireille, will je vertellen dat ik zelf de Mir methods al een geruime tijd doe zeker al
  2 jaar met veel
  Goede resultaten. Mijn kinderen heb ik ook doorgegeven Maar ze hebben mij gevraagd
  Of ik voor Hun wil doen…….dis doe ik ook en tijd voor tijd ook mijn kleinkind.

  Mijn Vraag is kan ik dit blijven doen voor Hun?

  Met hartelijke groet
  En dank voor het verspreiden van dit Mooie Werk
  Mo

  • Beste Mo,
   Ja, je kunt het wel voor hen blijven doen. Zolang jij je er goed bij voelt. En… eigenlijk zouden ze het zelf moeten doen! Wie het zelf kan doen, doet het zelf. Het is een stukje verantwoordelijkheid nemen voor je eigen groei. Want hoeveel tijd kost het nu helemaal? Wees daar alert op!
   Groetjes, Mireille

 37. Beste Mireille,

  Ik ben een jaar geleden begonnen met de MIR-Methode, in het begin hield ik het goed vol. De laatste tijd doe ik het wanneer het in me op komt, ik vroeg me af of het uberhaupt zin heeft om de MIR-Methode sporadisch te doen. Moet je het echt elke dag doen om enig effect te hebben? Of is het sporadisch doen van de MIR-Methode ook redelijk effectief?

  Daarbij valt het me op dat ik sinds twee weken heel veel nies op een dag, ook waren mijn ogen vorige week drie dagen rood en jeukerig. Normaal nies ik bijna nooit, is dit mogelijk een effect van ‘het sporadisch doen van de MIR-Methode’ of staat het helemaal los daarvan? Ik las dat veel niezen te maken kan hebben met de dikke darm meridiaan, heeft de dikke darm meridiaan toevallig iets te maken met wortelchakra? Zo niet, heeft de dikke darm (of het vele niezen en rode ogen) uberhaupt iets te maken met een chakra?

  Groetjes!
  Anna

  • Beste Anna,
   Hee, interessante vraag… of de dikke darmmeridiaan iets te maken heeft met een chakra. Ja, dat denk ik wel, maar ik weet het niet precies. Ik vermoed vanwege z’n ligging dat het de 3e chakra zou kunnen zijn. Iemand die dit weet? Ik zal er zelf ook eens naar speuren.
   En ja, de dikke darmmeridiaan heeft alles te maken met loslaten, net als niezen. Je bent waarschijnlijk veranderingen in je leven aan het aanbrengen. Jeukende ogen kan te maken hebben met dat je iets onder ogen mocht zien. Kan ook zijn dat je maagmeridiaan aan het versterken is.
   Ja, je kunt de MIR-Methode als ‘onderhoud’ gebruiken. Dat werkt prima. De meeste mensen doen dat. Wanneer ze ergens last van hebben, pakken ze de MIR-Methode weer op.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 38. Lieve Mireille,
  Wat ben ik blij dat de MIR-Methode op mijn pad is gekomen. Ik ben al 30 jaar aan het knokken om me weer wat beter te voelen. Als kleuter misbruikt, en ook mijn jeugd was met een zeer dominante moeder niet gemakkelijk. Ik heb met veel kracht onze drie kinderen goed op kunnen voeden met veel liefde. Maar toen…..! Ik kreeg poly artrose, ontstekingen, dichte bloedvaten , hoog cholesterol , allergie, huidplekken. Nu sinds 3 dagen met de MIR-Methode bezig. Wat mooi. Ik voelde me vredig en een warm straaltje heel dun van mijn nek over mijn rug . De 2e dag voelden mijn schouders lichter.wat ben ik blij, dankjewel voor dit grote cadeau en als resultaat hoop ook ik op een vredige wereld met gelukkige mensen. Liefs Tineke

 39. Als kind tot en mrt de pubertijd had ik een volle, lange haardos, daarna werd het heel dun en kan ik het niet meer lang dragen helaas. Ook m’n pony groeit al sinds m’n laatste zwangerschap niet meer, nu 12 jaar geleden. Ik MIR nu 2 mnd en tot m’n aangename verrassing krijg ik een hele nieuwe rand haar op m’n voorhoofd. Ik durf niet te hard te hopen maar wie weet heb ik toch straks m’n gewenste haarlok! Maar daarnaast voel ik mij heel erg goed met de MIR-Methode! Heel erg bedankt Mireille! Is er hiermee toevallig ook iets te doen als je gevoelig bent voor volle maan? Ik lig altijd nachten lang wakker…. Maar ik ben al heel erg blij tot nu toe!
  Liefs Carla

 40. Hallo Mireille, je hebt gevraagd om resultaten te melden dus bij deze:
  ik doe doe de MIR methode ruim 8 weken.
  Sinds jaren heb ik altijd als een berg tegen mijn verjaardag opgezien, rompslomp, gedoe en veel te inspannend( ik ben nu 81 jaar) maar nu ik de MIR methode doe keek ik er echt naar uit, ik had energie genoeg om alles voor te bereiden, de hele dag in touw te zijn en er nog van te genieten ook.
  ten tweede: ik heb al een tijdje last van artrose in m’n linker hand, nu ik de MIR methode doe is het zo goed als verdwenen, zo nu en dan echt een beetje pijn maar ik ben er van overtuigd dat dat ook not wel zal verdwijnen. Maar nu de klap op de vuurpijl bij de keuring voor de verlenging van m’n rijbewijs constateerde de keuringsarts dat ik staar had en verwees me naar de oogarts. Ik heb het ook nog laten checken door de opticien en die kwam tot dezelfde conclusie dus een afspraak gemaakt met de oogarts. Na een lange wachttijd kreeg ik een afspraak met de oogarts eind juni en na meting en onderzoek zei hij dat ik ruimschoots in aanmerking kwam voor een staaroperatie aan beide ogen maar hij vond het beter te wachten tot na de vakantie periode dus ik kreeg een nieuwe afspraak in oktober. toen ik weer gemeten en onderzocht was zei de oogarts dat m’n gezichtsvermogen duidelijk verbeterd was (80%) en dat ik niet meer in aanmerking kwam voor een operatie. dat zijn toch leuke succesjes, ik kan natuurlijk niet bewijzen dat het door de MIR methode kwam maar ik ben ervan overtuigd dat het zo is.
  Ik heb echter ook wat minder goede resultaten: ik heb kalknagels aan al m’n tenen en na 8 weken zie ik nog geen greintje verbetering, ik weet natuurlijk dat de uitgroei van nagels veel tijd neemt dus ik ga gewoon door met mirren.
  Iets wat veel erger is is dat ik vanaf week 3 vreselijke last heb van diarree, er zijn dagen dat ik het huis niet uit durf uit angst onderweg overvallen te worden door een diarree aanval. Ik neem elke dag yoghurt en yakult ter vervanging van de eventueel gesneuvelde bacteriën in m’n dikke darm maar zonder veel succes. En hierover zou ik graag een reactie op willen hebben Mireille,
  kan het door de MIR methode komen??
  Ik ga vooralsnog gewoon door met mirren, ik heb al aardig wat mensen ook aan het mirren gezet, ik wens je veel succes met je werk, groeten Catharina

  • Beste Catharina,
   Het zou door de MIR-Methode kunnen komen, maar dan in de zin dat je lichaam bezig is met opschonen. Zou je de Yakult willen laten staan? Daar zit erg veel suiker in. Dan kun je beter alleen yoghurt nemen. Teveel suikers maakt ook dat je lichaam bezig blijft met schoonmaken…
   Groetjes en sterkte, Mireille

 41. Beste Mireille,
  Via een vriendin in Spanje van de MIR methode gehoord, zelf woon ik in Engeland. Ben er afgelopen zaterdagavond mee begonnen. Aangezien ik reumatoïde artritis heb slaap ik slecht vanwege pijn. Eigenwijs als ik ben, ben ik dus gelijk alle 9 zinnen gaan uitspreken, want ik wil dat het zo snel mogelijk werkt!
  De pijn is nu dus veel erger geworden vanmorgen (woensdag) toch maar alleen no 5 en 7 gaan doen!
  Wat ik hiermee wil zeggen, het werkt wel degelijk gelijk.
  Ik ga mijn naaste omgeving hiervan vertellen. Bedankt!!!

 42. Beste Mireille,

  Dankjewel voor je kaart! Ik doe de MIR-methode sinds 28 juli. Meer voor emotionele- en mentale klachten dan lichamelijke. Bij mij zijn er kleine subtiele verschillen. Ik ben mij meer bewust van sommige gedachtepatronen en kan beter afstand nemen van invloeden van anderen. Ik ben blij dat ik het een kans gegeven heb. Hartelijke Groeten, Jacqueline

 43. Beste Mireille,

  Ik heb nu 6 weken de MIR-methode gebruikt en voel mij veel sterker en aanweziger dan ik me voor die tijd voelde. Het heeft me geholpen een rouwproces te verwerken en mezelf te blijven in heel moeilijke omstandigheden. Ik ben er dan ook erg blij mee en raadt het iedereen aan. Dank je wel voor het ontwikkelen van deze mooie liefdevolle methode!

 44. Hallo,

  Ben in totaal zes weken nezig, twee weken alleen de punten vijf en zeven gedaan, de rest alle punten, het is voor mij een ritueel geworden ‘s morgens en ‘s avonds en ik zal het zeker nog een hele tijd blijven doen, heb heel dikwijls een echt geluksgevoel, hou meer van het leven, zit veel minder te tobben, en heb meer ideeën om alles terug aan te pakken dat ik voordien gewoon opzij had gelegd. Het is echt een aanrader waar iedereen zich wel zal bij voelen.
  Ik vind maar een ding spijtig en dat is dat ik het veertig jaar geleden nog niet bestond
  Heel erg bedankt Mireille dat je zulks zomaar aan de mensen geeft !

 45. Ik schreef mijn resultaten al bij de desbetreffende “onderdelen” en had deze net zo goed hier kunnen plaatsen…
  Ik ben nog iets vergeten: ik heb ook duidelijk minder last van oorsuizingen…. Dat is voor een musicus wel erg fijn……

 46. Hoi Mireille!

  Ik doe al enkele maanden de mir-methode en het viel me sinds kort op dat ik bij de stappen: vader loskoppelen, moeder loskoppelen elke keer moest gapen. Ik vroeg me af of jij wist wat dit zou kunnen betekenen, of betekent het helemaal niks?

  Groetjes,
  Roos

 47. Hallo, ik doe sinds halverwege januari de MIR methode en vind het nu tijd om mijn resultaten te delen. 2 maanden voordat ik aan de MIR methode was begonnen werkte ik al aan mijn gezondheid met de juiste voeding en veel water. Door de MIR methode heb ik geen behoefte meer aan frisdrank, chips en de vele vlees wat ik at. Na 3 maanden zijn dit mijn resultaten:
  -Geen darmklachten meer.
  -Geen aambeien meer.
  -Nagels zien er weer bijna gezond uit.
  -Haar op mijn hoofd groeit weer terug, ook de rest van mijn lichaam krijgt meer haar.
  -Verkalkt talgzakje achter op mijn hoofd is weer vloeibaar geworden en verdwijnt nu langzaam.
  -Vocht bij knieën weg en gewrichten voelen soepel aan.
  -Afgelopen 4 jaar 2x antibiotica gehad voor neus en keel ontstekingen. Ging niet helemaal weg, maar met de MIR-Methode wel.
  -Voel me vrijer en durf meer mijn mening te zeggen.
  -Veel emoties uit het verleden losgelaten.
  Voel me goed en gelukkig met de MIR methode en blijf ermee doorgaan.
  Bedankt Mireille Mettes

 48. Wow, totally flabbergasted….
  Een jaar geleden gestart met de MIR-methode. Eerst de standaard 9 stappen, sinds een half jaar de “MIR op maat”. Het maakte vanalles los: Emotionele, fysieke en mentale reacties bleven niet uit. Ik wist dat ik er doorheen moest, om te komen waar ik nu sta. Omdat ik dat intuïtief aanvoelde, was het niet eens zo zwaar. En nu…. Ben ik trots op mezelf dat ik door heb gezet. Ik ben helemaal …. hoe noem je dat? Ge-reset! Zo bijzonder om te zien wat voor moois het mij brengt. Helemaal in mijn element, super happy, bijzondere dingen komen op mijn pad ….. en tja…. het voelt ‘gewoon’ zo waanzinnig goed!!! Euforie ten top! Mireille, ik ben je enorm dankbaar!

 49. ter kennisgeving..Na 4 weken mirren zijn mijn ‘onrustige’ nachten inmiddels verleden tijd geworden..Maar een opvallende bijkomstigheid is ..dat onze ‘dames’ parkiet, die met haar kooi naast me zit tijdens het ochtendritueel, een ‘transformatie’ heeft doorgemaakt.
  Van een ‘oude’ in zichzelf gekeerde vogel is zij de ‘levendigheid’ zelve geworden..
  Fantastisch om te zien..

 50. Al 15 jaar heb ik een probleem van niet kunnen ruiken. Na 2 operaties aan mijn neus rook ik ongeveer 5 of 6 op de schaal van 10.Sinds een jaar is dat gereduceerd tot nul. Een half jaar geleden heb ik een kuur Dexamethason gehad.Dat deed niets.
  Tweede kerstdag ben ik begonnen met de MIR-Methode. De eerste dagen met twee zinnen, daarna overgestapt op 9 zinnen. Tot mijn verbazing en geluk rook ik op dag 3 het waspoeder. Het is minimaal, ongeveer 2 op de schaal van 10, maar ik ben er al heel gelukkig mee.
  Afgelopen vrijdag werd ik ziek. Verkouden met koorts. De dag erna ging het al weer veel beter, maar nu is het reukvermogen dus weer helemaal weg.

  • Beste Anja,
   Ga rustig verder. Koorts en verkoudheid is meestal een heel goed teken en maakt je lichaam lekker schoon van virus en/of bacteriën. Veel mensen hebben op het moment koorts met verkoudheid en vermindering van reukvermogen.
   Ik hoor graag van je hoe het verder gaat!
   Groetjes, Mireille

 51. Verbaasd en blij. Net gisteren begonnen met de MIR-Methode. De eerste keer dat ik zei Vader loskoppelen was het gelijk huilen. Ik heb de negen stappen twee keer gedaan. Voor t slapen gaan liep ik door de badkamer en keek in de spiegel. ‘Wat zit dat haar leuk en wat n lief koppie’, dacht ik spontaan. Voor mij, die eigenlijk nooit iets positiefs over mijn eigen spiegelbeeld te vertellen had, een bijzondere ervaring. Omdat t zo onverwacht diep van binnenuit leek te komen. Ik ga mijzelf de liefde geven die ik nooit heb gehad en ben heel benieuwd wat er nog komen gaat.

 52. beste Mireille,
  ik doe sinds vier weken de MIR-methode en merk dat in mijn lichaam veel werk verzet wordt.
  Heel veel oud verdriet en frustraties liggen ergens opgeslagen en worden – door ook meer drinken – uitgespoeld.
  Ik ervaar dit als een zeer prettige manier om met mijn leven om te gaan. Gezien ik al 67 jaar ben, zijn er nog meer dingen die mijn lichaam en gevoel moeten verwerken.
  Ik zal nog een tijd ermee doorgaan!
  Dank voor jou “uitvinding”
  Liefs Regina

 53. Beste Mireille,
  ik doe de mir-methode nu ongeveer 6 weken. Ik heb al jarenlang een moeizaam contact met mijn broer, maar heb dit nooit uitgesproken. Gisteren heb ik het eindelijk aangedurfd hem hiermee te confronteren en dat voelde als een enorme opluchting. Vanochtend kreeg ik ineens last van heesheid en nu ben ik mijn stem praktisch kwijt. Naar mijn gevoel houdt dit verband met mijn broer.
  Wat kan ik hieruit afleiden en hoe krijg ik mijn stem weer terug?
  Alvast hartelijk dank voor je reactie!
  Liefs Marianne

 54. Beste Mireille,
  Ik doe de mir-methode nu een weekje.
  Ik had vandaag last van een hele erge misselijkheid, echt recht in mijn maag. Daarbij viel ik ook bijna flauw, dit flauwvalgevoel had ik ook nog steeds op het moment dat ik op de bank lag.
  Waar komt deze flauwvaldrang zo vandaan, op lichamelijk niveau en emotioneel niveau?

  groetjes!

  • Beste Naomi,
   Dat weet ik niet hoe dat bij jou werkt. Misschien kun je het beste dat laten nazoeken door een MIR-Methode begeleider. Die kan het via spiertesten bij je vaststellen. Het kan met je centrum van energie te maken hebben of met je 3e chakra, maar ook gewoon met een te laag ijzergehalte in je bloed. Komt het vaker voor, laat het dan ook bij een huisarts controleren.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 55. Hoi Mireille,
  Ik laat mezelf ca 3x per jaar doormeten door een MORA-therapeute (meridiaanscan). Mijn energie meet erg laag na mijn borstkanker en chemo, nu ruim 2 jaar geleden. Na een maand ‘mirren’ blijkt mijn energie verdubbeld te zijn. Ik voel het verschil niet als ‘het dubbele’, maar ik voel het wel en ben heel blij na zo’n 6 zeer matige metingen nu een aanzienlijke vooruitgang geboekt te hebben. Wel leek het, of mijn (over)gevoeligheden voor tarwe, melkproducten, koffie, suikers heftiger meetten als voorheen. Kan het zijn dat dit eerst erger wordt? Ook voel ik weer neuropathische verschijnselen aan mijn voeten, prikkelingen die ik aan het eind van de chemotijd had. Die zijn 2 jaar weggeweest. Hoor graag of dit normale ontwikkelingen zijn! Alvast bedankt. Groet, Annet

  • Beste Annet,
   Ja, dat kan heel goed, dat je die gevoeligheden tijdelijk weer merkt. Geen zorgen over maken, je lichaam is heel hard aan het werk. Veel sterkte en ik hoor heel graag van je hoe het gaat!
   Groetjes, Mireille

 56. Vervolg vorige reactie…

  Ook heb ik nauwelijks trek in eten en eet ik maar heel weinig. Heeft de MIR-methode hier iets mee te maken? En wat wil dat zeggen?

  Hartelijke groeten Jet

  • Beste Jet,
   Weinig willen eten, kan een verstoring in de Hypothalamus betekenen, maar ook onbewust ‘ziek willen zijn’ of ‘niet willen leven’. Dat zijn dat beslissingen uit je jeugd, op momenten dat het moeilijk was. Die wis je langzaam maar zeker uit als je de MIR-Methode doet. Daarbij is water drinken erg belangrijk. Lukt dat je wel? Het kan ook zijn dat je zoveel hebt geslikt in je leven, dat je nu letterlijk niets meer wilt slikken, ook geen eten. Ga rustig door en is het je te pittig, ga dan een keer naar een MIR-Methode begeleider. Die kan jou dan sneller hier doorheen helpen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 57. Hoi Mireille
  Ik ben ongeveer 5 weken geleden begonnen met de MIR-methode. Eerst 2 weken alleen de stappen 5 en 7. Dit omdat ik in een depressie zit. Inmiddels doe ik alle 9 stappen. Ik merk dat het werkt. Er komen o.a. allerlei gevoelens naar boven. Vind het nu zelfs wat te heftig worden. Ik merk dat ik steeds somberder begin te worden. Misschien moet ik nu weer even terug naar alleen stap 5 en 7?

  • Beste Jet,
   Nee, teruggaan naar stap 5 en 7 heeft geen zin. Je kunt wel de MIR-Methode 1x per dag doen, of om de dag. Maar blijf zien dat je heel goed bezig bent en dat het confronterend kan zijn om je eigen emoties te voelen en te doorleven. Komt goed!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 58. Hoi mireille,
  ben sinds 2 dagen begonnen met stp 5 en 7 en had last van lage rugpijn en is sinds vandaag erger geworden.
  kan Dit?

  Mvg Suzan

  • Beste Suzan,
   Ja, dat zou kunnen. Soms intensiveren klachten eerst voordat ze zich oplossen. Soms is dat ook om er extra aandacht op te vestigen, of om je te dwingen eerst rust te nemen. Als het goed is, gaat het met een paar dagen over. Zie ook veel gestelde vragen nr. 4.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 59. Hoi Mireille

  Dit is de 2e week voor mij.Voel dat het wat doet met me,ben alleen sinds vorige week donderdag zo moe. Ga als het kan even op me bed liggen dat is niks voor mij.Ben al meer water gaan drinken.Kan ook heel weinig hebben voel me soms zo down.Heb de ziekte van bechterew.Ben gaan mirren om te kijken wat het fysiek en mentaal met me doet.Kan het zo zijn dat ik misschien heftig op het mirren reageer.

  Groetjes moon

  • Beste Moon,
   Ja, dat kan zeker. Je lichaam kan van binnen heel hard aan het werk zijn om de oorzaken aan te pakken, wat vermoeidheid kan veroorzaken. Het kan ook zijn dat je al langere tijd op je tenen liep en dat je dat nu pas bewust begint te voelen. Lees verder de veel gestelde vragen nr. 4. De vermoeidheid moet op een gegeven moment weer weg trekken en plaats maken voor nieuwe energie.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 60. Lieve Mireille,

  De Mir methode doe ik nu 6 weken elke dag. In het begin was het veel te heftig, ik ben terug gegaan naar 2 stappen per dag. Na 4 weken voelde ik dat ik 9 stappen aankon, ging goed. Ik heb wel heftige reacties gehad, waaronder -enorm zweten(dat kon ik eerder niet )heel erg moe geweest dagen achtereen, kortaf zijn, me niet meer fijn voelen in mijn sociale omgeving. Nu lijk ik helderder, zie ineens duidelijker wat er aan de hand is, veel meer energie, grenzen stellen; heb ik geen zin meer in situaties of mensen die veel energie opslurpen. Ik had dit weekend een grote schaafwond op mijn arm en meteen de EHBO gedaan, wanneer ik steken of pijn voelde! Ja…..met verbazing gekeken, ik zag letterlijk de zwelling weggaan. De wond is wonderbaarlijk snel genezen. Ook heb ik de EHBO in combi met Reiki bij een vriendin gedaan. Ze had veel pijn in haar schouder (kon ze niet bewegen) na 1e dag 1x had ze minder pijn, na de 2e dag 2e keer was de pijn verdwenen!
  Dit moest ik even melden. Het is zo mooi geschenk dat iedereen dit zelf kan toepassen. Bedankt Mireille.

 61. Beste Mireille,

  Je hebt het altijd over hand aaien.
  Nu is één van de redenen dat ik met de MIR begonnen ben overmatige transpiratie. Regelmatig zweten mijn handen zó, dat aaien zeer onaangenaam voelt. Geef ik mezelf dan geen dubbele boodschap als ik door ga met dat onaangename gevoel? Ik heb dit opgelost door de binnenkanten van mijn onderarmen tegen elkaar aan te aaien, als het via mijn handen niet fijn is. Ik wissel dus af, afhankelijk van de hoeveelheid transpiratie.Is dit ook goed, of heb je het niet voor niets altijd over HAND aaien? (En wat zou dán de beste oplossing zijn..?)

  Zijn er ook al resultaten bekend van mensen die levenslang last hebben van overmatige transpiratie?

  Nog een andere vraag: je kunt de zinnen opzeggen en tegelijkertijd aan iets heel anders denken. Werkt dat gewoon, of is het beter dat je je heel bewust bent wat je op dat moment eigenlijk zegt?

  Vriendelijke groeten, S.

  • Beste S.,
   Je kunt de zinnen opzeggen, zonder dat je er bewust bij nadenkt. Soms is dat zelfs beter, omdat je bewuste denken veel minder begrijpen kan. Ja, je kunt gerust andere delen van je lichaam gebruiken. Ik werk altijd via de handen, omdat die het meest fijngevoelig zijn en het sterkste ontspannende effect hebben op je bewuste denken. Maar zoals bij jou is het gewoon fijner om het aaien op je armen te doen. Goede oplossing!
   Ik heb nog niet veel reacties gehad dat overmatig transpireren blijvend is opgehouden. Wel bij de oksels, maar niet over het hele lichaam. Daar heb ik ook nog nooit echt naar gevraagd, dus wie weet. Ik hoop dat je het wilt proberen en hoor graag over een tijd hoe het met je gaat.
   Groetjes! Mireille

 62. Beste Mireille.
  Sinds 3 maanden doe ik de 9 stappen van de MIR Methode. Ik heb weinig gemerkt van ontgiftingsverschijnselen en ook geen beginverergering. Ik leefde juist op. Sliep eindelijk een hele nacht door en ik voelde me blij van binnen en voelde me meer in mijn kracht staan. Heb sindsdien beter mijn grenzen aangegeven naar anderen toe en ook mijn eigen grenzen beter bewaakt. Een hele opleving dus en ik ben dankbaar dat de MIR Methode op mijn weg is gekomen. Toch worstel ik nu met een evenwichtsstoornis die 4 weken geleden begonnen is en tot nu toe niet verbeterd is. Is het misschien nodig om een extra zin voorafgaande aan de 9 stappen toe te voegen? Zou dit meer balans kunnen brengen? Ik heb ook al de EHBO Methode toegepast met als resultaat een verergering van de klachten. Zou je mij kunnen adviseren wat ik nog kan doen. Ook pas ik reiki toe maar ervaar geen verbetering.
  Lieve groet
  Marianne

  • Beste Marianne,
   Nee, je kunt daar niet apart een zin voor toevoegen. Ben je al bij een arts geweest om het te laten onderzoeken? In principe moeten alle beginklachten met een paar weken vanzelf weer over gaan. Je kunt altijd nog naar een MIR-Methode begeleider gaan om het te laten natesten of er een blokkade onder zit die erg hardnekkig is.
   Veel sterkte!
   Mireille

 63. Hallo Mireille,

  Vier weken geleden ben ik gestart met de MIR-Methode, eerst twee weken met stap 5 en 7. Dit was zeker meer dan voldoende om mee te starten.
  Nu doe ik de 9 stappen. Waar ik op bots is heel veel woede die aan de oppervlakte komt, ook moeilijk om ze te kunnen uiten zonder dat mensen weglopen,wat dan weer angsten geeft. Ik mag er niet zijn zoals ik ben, mag niet boos zijn of mensen lopen van me weg. Daar worstel ik al een hele tijd mee nu. Geld voor een MIR-Methode-begeleider heb ik niet. Dus zal ik het verder op mezelf moeten doen. Maar aan de reacties hier heb ik wel steun, en kan ik me toch deels aan optrekken om het niet op te geven. De fout die ik niet mag maken is; ik stop met de MIR-Methode, want als er boosheid komt gaan mensen van me weglopen… en dan sta ik weer alleen op het moment dat ik er bovenop lijk te komnen..

  vriendelijk groet,

  Miet

  • Beste Miet,
   Wat je het beste kunt doen, is zorgen dat je de boosheid niet op andere mensen afreageert. Als je voelt dat er veel boosheid vrij komt, geef je lichaam dan de gelegenheid om het uit te leven. Bijvoorbeeld op je kussen slaan of intens wandelen of heel hard fietsen. Dat geeft vaak veel opluchting. Ook een keer heel hard gillen in de auto. Werkt bij mij altijd goed! 😉
   Veel sterkte!
   Mireille

  • Beste Miet,
   Ik herken het probleem!
   Haal bij de bieb een boek van Donna Eden. Zij heeft een heel eenvoudige oefening die bij mij goed werkt: venijn uitdrijven.(Volgens mij staat deze in alle 3 de Nederlands uitgaves).
   En vergeet niet je boosheid te verwelkomen! Het is een kracht die je gaat helpen beter voor jezelf te zorgen. Nu komt ie er alleen nog af en toe onhandig uit, ook omdat het opgepot is… Succes en sterkte.

 64. Ik doe de MIR-Methode nu vier weken. Het is altijd fijn om te doen en echt een kleine moeite. De veranderingen zijn subtiel, maar voelen heel goed. het is net alsof er aan een diepere laag in mijzelf gewerkt wordt waar ik eerder niet goed bij kon. Dank je wel!

 65. Toen ik ongeveer een week geleden begon was ik behoorlijk depressief en moest soms om het half uur plassen,’s nachts soms elk uur.
  De depressie is minder,ook al heb ik nog steeds per 1 augustus geen nieuwe baan.En ´s nachts moet ik nog maar 1x plassen!
  Las net in de tip-mail dat mijn chagrijnige momenten vandaag er niet zomaar waren:mijn grenzen werden overschreden.Klopt helemaal realiseerde ik me! Trouwens:ik loop letterlijk en figuurlijk rechter op.En ik heb veel minder trek in tussendoortjes.Het voelt anders!!

  liesbeth.

 66. hi,

  Sinds twee weken begonnen maar minder energie dan ooit.. Ik heb ik op 9-9-2013 op mijn 42e een herseninfarct gehad en hoop op meer energie en minder last van prikkels etc… 3 maanden geleden ik mijn moeder/ beste vriendin ( ik ben enigst kind ) overleden, ze was pas 64 en het was heel onverwachts, en het contact met mijn stiefvader is nu moeilijker.. Via mijn lieve tante ben ik in contact gekomen en ik merk veel verandering, de behoefte om voor mijzelf op te komen bijvoorbeeld, gewoon doorgaan of terug stappen naar stap 5 en 7?

  • Beste Mireille,
   Je hebt aardig wat te verwerken. Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Dat zal veel verdriet geven en dat alleen al is een reden dat je zo moe kan zijn. Nee, terug gaan naar stap 5 en 7 hoeft niet. Dat heeft geen zin, omdat je lichaam al aan de slag is met de 9 stappen. Zie ook de veel gestelde vragen. Het beste is dat je gewoon doorgaat met de 9 stappen.
   Veel geluk en sterkte!
   Mireille

 67. Ik doe sinds 2 mnd. de MIR methode en na een heftig emotioneel begin zijn er al klachten verdwenen! 3 jaar geleden een oogoperatie gehad en hield daar een droog oog aan over, waar ik zelfs s’nachts voor moest druppelen. Dit hoeft sinds 2 weken niet meer, fantastisch!
  Had ook een doof oor over gehouden aan medicijn gebruik en ook dit is opgelost en ik hoor weer alles.

  Kortom dit is voor mijn gevoel pas het begin, ik ben erg enthousiast, bedankt!!

 68. Dag Mireille,

  sinds ik de MIR-Methode doe leef ik bewuster naar mijn gevoel. Ik heb ook meer energie om zaken aan te pakken en voel me minder somber.

  Bedankt Mireille!

 69. Ha Mireille,

  Iets dat ik graag met je wil delen, is dat tijdens het uitspreken van de zinnen, mijn stem steeds vaker, volledig een eigen klank krijgt bij sommige zinnen. Bij welke, varieert enigszins.

  Met mijn gewone stem start ik met het opzeggen van de zinnen en spontaan, bij een nieuwe zin, kan mijn stem-klank veranderen.
  Vaak is dat dan maar voor de 3x dat ik die ene zin uitspreek.
  Terwijl dat gebeurt kan ik mijn stem-klank niet vanuit mijn bewustzijn veranderen.
  Buiten het mirren kan ik deze stem-klanken niet na bootsen.

  Meestal bestaat de verandering uit een hele diepe, lage klank.
  Van de week ontstond een volgende variatie, namelijk een hele lichte warme, zuivere klank.

  Ik ervaar het als heel intens en plezierig. Heb het gevoel dat ik dan vanuit een hele diep kern naar buiten kom.

 70. Al maanden heb ik last met slikken, vooral van water (dat ik bij voorkeur verwarm). Ik moest dan na iedere paar slokken wachten
  tot ik verder kon drinken. Ook heb ik me regelmatig verslikt.
  Ik doe de MIR-Methode sinds 1 maart 2015 en gisteren besefte ik ineens dat ik de afgelopen week gewoon kon doordrinken met water.
  Over andere dranken kan ik niets zeggen aangezien ik voornamelijk water drink. Hartstikke fijn dat die vervelende beperking nu is
  verdwenen! Dat wilde ik graag delen. Joke Benz.

 71. ben ontzettend aan het opruimen, zat er al 9 jaar tegen op te kijken sinds mijn verhuizing! nu echt doorpakken, heerlijk!

 72. Ik ben zonder de instructievideo begonnen, kwam het kaartje tegen en dacht…o ja, kan ik ook wel erbij doen. Nee dus, er veranderde na een paar dagen ontzettend veel. Er kwamen emotionele gebeurtenissen omhoog die nog op de achtergrond aanwezig waren. Ik wist dat ik deze over een tijdje mocht gaan aanpakken. Maar niet nu, vanwege andere stukken waar ik nu in zit. ( Veel meegemaakt )
  Ik ben er dus mee gestopt, en begonnen met stap 5,7 en 9. Beide handen strelend in een grote lemniscaat. Dit werkt voor mij al heel goed. Ik moet wel zeggen dat ik nog niet zo lang geleden weet van mezelf dat ik super overgevoelig ben. Dat verklaard alles.
  MOOIE Methode, eenvoudig en het werkt echt. Ik ben het ook al aan het delen met anderen dmv de mooie kaartjes.
  Wel heel belangrijk om erbij te zeggen dat je echt eerst de instructie video bekeken moet hebben voordat je ermee begint!
  Mooie eigen ervaring hiermee dus. Ik voel nu ook veel zelfliefde en ben daardoor heel happy met mezelf….eindelijk!
  Ik ben het trouwens ook bij mijn 2 poezen aan het doen…ze worden er lekker rustig van!

   • Beste Karin,
    En dat is helemaal prima, vooral gezien je gevoeligheid. Ben blij dat het je goed doet!
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

  • Beste Karin,
   Wat fijn dat je merkt dat het werkt! En misschien komt de reactie in je lichaam ook wel, omdat je ook al stap 9 erbij doet. Dat kun je beter niet doen. Je doet óf stap 5 en 7, óf je doet alle 9 stappen. Je kunt bijvoorbeeld niet al aan je missie gaan trekken als je je nog niet loskoppelt van vader en moeder. Je kunt ook het artikel lezen dat ik hier een keer over schreef.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 73. Hallo, ik ben dus nu sinds Mei 2014 met de MIR bezig, had ook een persoonlijk consult in augustus 2014. Door die consult heb ik ook nog andere zinnen gekregen die ik dus twee maanden zou gaan zeggen. Dat deed ik ook en heb er veel positiefs ermee ervaren. Sinds enkele maanden geleden doe ik de MIR meer of minder regelmatig, omdat de werking ja ook tot 90 dagen kan werken zonder de zinnen te zeggen. Mijn ervaring : een poosje geleden had ik had oor-, keel- en hoofdpijn … enkele dagen al … in eens kwam me in mijn gedachten op, dat ik de MIR zul gaan doen… en ook met die zinnen, die ik toen bij de consult heb meegekregen. Die zeg ik nu ook altijd nog mee op. Mijn hele pijn, die ik dus dagen met me mee sleepte was in eens op de volgende dag weg. Ik vind dat nog steeds zo bijzonder, dat ik er niet van af kom om eraan te denken. Die zinnen zijn zo passend en helpend.

  • Beste Geert,
   En, merk je dat er verandering in komt door het doen van de MIR-Methode?
   Groetjes, Mireille

 74. Beste Mirreille,

  Ik ben nu ruim een maand bezig met Mirren en merk allerlei subtiele veranderingen, maar de grootste is toch wel het feit dat ik langere tijd zonder B12 injectie kan. Ik ging maandelijks naar de huisarts voor een injectie, maar nu is de laatste 12 weken geleden! Ik ben ook bij de Maag-Darm-Lever verpleegkundige geweest en heb aangegeven dat ik de MIR-Methode doe. Zij reageerde erg positief en verwachtte ook dat de specialist wel nieuwsgierig zou zijn naar deze methode. Ik laat nu mijn B12 gehalte in mijn bloed checken om te kijken of dit niet te laag gaat worden (wat ik niet verwacht, ik krijg namelijk snel last van tremoren en neerslachtig gevoel als het gehalte te laag wordt!)Maar het voelt wel goed om dit in de gaten te houden. Ook wil ik mijn zoon van 10 met Mir van zijn katten allergie af helpen. Hij was erg verdrietig dat de kat waarschijnlijk weg moest vanwege zijn allergie en ik bedacht mij dat MIR-Methode ook nog een optie is. Ik ben zelf voetreflextherapeut en heb hem ook gemasseerd etc., maar dit leek niet super veel te doen.

 75. Dag Mireille,
  Hartelijk dank voor je begeleidingsmails. Ben al een maand of drie bezig met de ongelofelijk prachtige methode, en merk op dat mijn haren en, nagels harder groeien en nagels sterker worden waar ben ik heel blij mee. Ik zag door mijn ogen van die spinnetjes die mee draaiden als mijn ogen bewogen, heel hinderlijk. Ik moest er mee leren leven, aldus mijn specialist. De spinnetjes zijn zo goed als weg, maar kijk nog een beetje vaag door mijn rechter oog. Ook heb ik aan mijn linkerbeen een spatader, en heb geprobeerd tijdens de MIR behandeling de linkerhand op mijn spatader te leggen, maar zie nog geen verandering. Ben nu even gestopt met de behandeling, maar ga het over een tijdje weer proberen. Ben het aan iedereen door aan het geven.
  Hartelijk dank en ik wens je veel succes.

  • Beste Mariette,
   Wat fijn dat je al zulke mooie veranderingen merkt! En wat een goed idee om je hand op de spatader te leggen! Het kan natuurlijk lange tijd duren voordat weefsel zich herstelt, maar in principe zou het moeten kunnen. Houd me op de hoogte!
   Groetjes, Mireille

 76. Hoi Mireille,
  Ik ben nu ong 3 mnd bezig met Mir,ik ben meteen met de 9 stappen begonnen en de eerste 5 weken waren wel heftig,slecht slapen,nachtmerrie 2 x gehad,beetje depri,nu doe ik het nog 1x per dag,flinke veranderingen nu,slaap beter en droom levendiger lijkt wel of ik alles verwerk in mijn dromen echt super,ik kom veel meer voor mezelf op en zeg meteen waar het op staat,zit veel beter in mijn vel,waardeer mezelf veel meer,heb flink opgeruimd in huis,waardeer de mensen om me heen meer,ik kook nu nog intensiever,heb ook veel meer energie,mijn pijntjes zijn ver weg omdat ik veel meer loslaat,kortom het begin was heavy maar daar krijg je ook heel wat voor terug ik blijf de mir ook doen 1x per dag nu,super bedankt voor dit resultaat,Xxx Natalie

  • Hoi Mireille,
   De resultaten zijn divers en subtiel. Ik heb het gevoel dat oud zeer richting mijn moeder (verder) is geheeld. Mijn enkel, die regelmatig zeer deed, voel ik niet meer. Verder had ik al langer in gedachte dat ik minder suiker wou eten, ik heb nu de daad bij het woord gevoegd en ben bezig met anders, gezonder, te eten. Ik ga gewoon door, ook nu, na zo’n 5 weken bezig te zijn met de MIR-methode, het is een kleine moeite en ik ben nieuwsgierig wat er allemaal nog kan gebeuren, ook wat betreft “mijn missie”.
   Liefs en bedankt, Carin

 77. Hej Mireille,

  Ik doe nu de MIR methode vanaf 12 juli 2014. Surfend over het net ben ik op je site terecht gekomen en op die manier kennis gemaakt met de MIR methode. Het voelde eigenlijk meteen goed dus ik ben begonnen, 4 weken lang 2 x per dag en nu nog steeds 1 x per dag…….en ja hoor er zijn echt veranderingen……

  En nee, ik heb geen begeleiding gehad….omdat ik in Zweden woon. Tis hier volgens mij ook nog niet, er zullen best wel mensen hier zijn die spiertesten kunnen doen maar ik weet ze nog niet te vinden en als ze er zijn zullen ze wel echt te ver weg zitten………

  Oke de veranderingen, meteen na de 1e keer de 9 zinnen zeggen, nog wat onwennig, meteen weer voor het eerst 5 uur achtereen kunnen slapen!!!!! Als je ‘normaal’ elke 2 uur wakker wordt en er uit moet……..dan snap je wel dat dit een enorme verbetering is…..zodra ik ging liggen in mijn bed had ik elke keer enorme pijn in mijn schouders…..is nu weg, alleen als het raam te ver open staat en er is ook wel wat wind (dan vooral koude wind) dan wil ik nog wel eens mijn schouders voelen……maar dat komt niet meer vaak voor, heb nu ook al een paar keer 7 uur achtereen geslapen…….

  Dan de kracht in mijn lichaam, het voelt weer aan alsof ik terug ben in de tijd dat ik 18 was en volop sportte, het slappe gevoel is weg. Tis zo geleidelijk gegaan dat het effe geduurd heeft voordat het tot me doorgedrongen is……..sommige veranderingen gaan echt langzaam.

  Ook had ik een tijdje dat vooral bij moeder loskoppelen heel vaak boze gevoelens naar boven kwamen……..is wel wat minder geworden maar daar moet ik echt nog veel mee gaan doen, ben tenslotte zelf praktikant in SRT en ook daar bereik je veel mee, zal je zelf ook wel ervaren hebben, stond in je lijst van wat je allemaal gedaan had………

  Soms heb ik een terugval, alle negatieve denkbeelden poppen dan inene op…..ben ik meestal ook depri……..zet mezelf wel aan om dan proberen mijn gedachten te verzetten en meestal komt mijn hond dan ook naar me toe en aandacht vragen zodat ik afgeleid wordt van mijn negatieve gedachten. Ik herken het nu op tijd en de depri-time is nu veel korter als voorheen…..

  Ooit is er tegen me gezegd door ene medium dat ik alle ziektes die ik heb geërfd heb….toen snapte ik die uitspraak niet zo goed, nu wel en wet ook als je door hebt hoe het allemaal in elkaar steekt, hoe rot het ook is, dat je er beter mee kunt omgaan…..er werd me verweten dat ik me als een slachtoffer gedroeg……..ergens was ik wel slachtoffer maar meer omdat ik niet begreep waarom ik steeds maar meer erbij kreeg……nu weet ik hoe het in elkaar zit en heeft het me geholpen om er beter mee om te gaan…….heb het wel zelf allemaal uitgevonden, het meeste met surfen op het internet en ik hoop nu met de MIR methode mijn weg te vinden naar een sterk verbeterde ik…..meer de ‘ik’ die ik vroeger was……..de spierspanning is weer terug in mijn lijf, de pijn is minder en ik slaap beter……..super hoor en dat allemaal dankzij de MIR methode………

 78. Hoi Mireille,
  Wat voel ik mij een STUK beter zeg. Toen ik voor t eerst hoorde over jou dacht ik dit is te mooi om waar te zijn, maar tevens vond ik t een enorme uitdaging. Eerst heb ik twee weken de MIR-Methode gevolgd met 2 stappen dan vervolgens alle negen. Door een vreselijk auto ongeluk met de nodige ca. 20 operaties, een burn out, gezondheidsproblemen met mijn zoon, die binnen 24 uur geopereerd moest worden heb ik jaren lang alleen maar overleefd ipv geleefd.
  Er is een enorme rust in mij nu. Ik voel me heerlijk. Ben per dag een uur aan t sporten. Blijf aan t opruimen, organiseren. Ben zelfs naar de kapper gegaan om een flink stuk van mijn haren te knippen. Heb mijn eet gedrag beter onder contrôle. Minder last van spierpijn, misselijkheid, duizeligheid, concentratie, vrolijker, opgeruimder.
  Moet ik nog door gaan?
  Jij hebt je missie zeker gevonden Mireille en daar ben ik je dankbaar voor. X Monique

 79. ik voel mijn intuite meer , ik zie mijn aura in grote omvang , de kleuren zag ik al jaren maar er komen meerdere kleuren bij . ik ontgift nog altijd en ik ruik ook nog soms . dat heeft te maken met het zeer hsp en daarnaast kan ik mijzelf en anderen weer helen ! eerst kon ik zomaar in slaap vallen dat kan ik nu niet .er komen steeds gedachten bij me binnen , vreslijk is dit . mijn man heeft kanker zoals je weet zelfs dat komt bij me binnen . Ik dacht dat ik dit al verwerkt had, trauma`s en zo .het is ontgiften en loslaten en ik drink voldoende water . eet gezond en hoor weer mijn engel die me toe spreekt . Het afsnijden van vroeger kan ik nu gebruiken heb engel Rafeal gevraagd om me hiermee te helpen . Anders red ik het niet zelfs niet met deze methode …
  Dank je wel voor de methode ik ben er nog niet ookal ga ik de 5 de week in
  Ik kom mijzelf nu tegen wie ik mag zijn …ben heel nieuwsgierig maar wacht ..

 80. Beste Mireille,

  Mijn naam is Alicia en ik ben 56 jaar oud.

  Ik had een abces bovenop mijn linkerhand wat weggehaald moest worden volgens de arts. Het abces stak naar boven in een punt in eerste instantie leek het een stuk bot wat omhoog groeide (ongeveer 4cm hoog)

  Het abces is helemaal verdwenen nadat ik de MIR-Methode (alle 9 stappen) 3 weken had toegepast.

  Het abces zakte eerst in elkaar waardoor ik een hele dikke hand kreeg zo dik dat je de spieren in de hand niet meer kon zien. Na 3 dagen verdween die dikte in de hand weer.

  Voordat ik met de MIR-Methode begon heb ik eerst weken lang stap 5 en 7 gedaan. Vandaag heb ik de 4 weken MIR-Methode erop zitten.

  Daarnaast heeft de MIR-Methode mij ook onvoorstelbaar geholpen met mijn whiplash. Ik ben zo begaan met de MIR-Methode dat ik er vele mensen over verteld heb en de kaartjes weggaf die bij het bestelde boek zaten. Nu heb ik geen kaartjes meer.

  Als mensen er echt klaar voor zijn dan beginnen ze vanzelf wel met de MIR-Methode.

  Ik wil doorgaan met de MIR-Methode hoop op een dag het geld bij elkaar te hebben om MIR-begeleider te mogen worden !

  In de tussentijd heb ik ook het water “liefde en dankbaarheid” gedronken van “water weet het antwoord” van Masaru Emoto.

  Ik wil je met alles heel veel succes wensen! En dat je heel veel mensen mag bereiken!

  Met vriendelijke groet,

  Alicia

 81. Beste Mireille,

  Ik ben 25 & ik heb 8 maanden geleden door een ongelukkige val tijdens het fietsen pas sinds 3 maanden bekend een whiplash opgelopen waardoor buiten het oprekken van mijn bindweefsel ook mijn atlas was verschoven & sluimerend in de loop der maanden waar ik voorheen helemaal gezond sluimerend steeds meer klachten waar mijn huisarts niets anders wist dan mij doorsturen naar de psycholoog met klachten zoals; rugpijn, nekpijn, vermoeidheid, benauwdheid, hyperventilatie, concentratiestoornissen, zichtproblemen, tinnitus, aanhoudende verkoudheid, middenooronsteking, luchtweginfectie, overgevoeligheid voor licht/geluid, verhoogde hartslag etc etc..

  Nu 6 weken geleden is mijn atlas rechtgezet middels de atlas profilax methode door Sacha van Rooij & de klachten waren gelijk voor 70% weg & omdat ik zeer ongelukkig in die periode ook mijn verstandskiezen had laten trekken werd ik door haar ook doorverwezen naar een natuurgeneeskundige omdat ze de spanning in mijn nek & hals zag.

  Die constateerde na het doormeten dat ik een enorm verhoogd magnesium verbruik had & omdat ik nooit hoefde te supplementeren een magnesium tekort had gekregen waardoor ik last had van psychische klachten somberheid & lusteloosheid met lichamelijke klachten als (spierspasmes,gespannen nek/hals/pezen,nachtklemmen) ook had ik een verstoring in mijn darmen & een aantal meridianen. Eerste maand gedetoxed & meridian 1 kuur gedaan om te troosten en het onbegrip voor de situatie vanuit de reguliere medische tak & de situatie zelf los te laten. Nu 2 weken geleden begonnen met meridian 3 voor innerlijke rust & voor onder andere tegen het tandklemmen & meridiaan 6 voor weerbaarheid om hier sterker uit te komen & het magnesiumverbruik weer te normaliseren.

  Ik volg hiernaast ook sessies bij een energie therapeut waaronder theta healing om zoals voor dit hele ongeval zonder hulp van andere weer zelfstandig vrolijk een stralende energie uit te kunnen stralen ipv het gevoel mijn energie van andere te *leechen* ^^’. Ik besprak de MIR-Methode met haar & ook zij was hier heel te spreken over & bevestigde de werking & adviseerde mij ook hiermee te starten

  Interessante was dat 3 dagen daarvoor de MIR-Methode al eens eenmalig had gedaan & daarna weer mijn dagelijkse activiteiten oppakte en me er daarna niet meer mee bezig gehouden met het idee dat de effecten wellicht zich in de komende weken sluimerend zouden ontpoppen. Dit was dus niet het geval.

  Ik had die die avond voor het eerst ipv 1 bord eten wel 2 keer een vol bord bijgepakt. Doe ik normaal nooit maar ik had gewoon echt honger.

  Ik legde de link toen nog niet. Dat kwam de dag erop toen ik om half 12 ‘s middags wakker werd.

  Ik realiseerde me ineens dat ik 12 uur aan een stuk had geslapen. Normaal slaap ik een uur of 7 maar ook een hele tijd minder ivm verstoorde meridiaan omdat ik elke keer om 6 uur ‘s ochtends wakker werd.

  Helaas (of juist niet) is het lichaam een stuk complexer dan simpelweg de knik uit de kabel halen om het weer optimaal te laten functioneren omdat de verstoringen die het veroorzaakte nog aanwezig zijn maar ik ben ervan overtuigd dat ook de MIR-Methode die ondanks ik geen idee heb hoe het exact werkt want dat zal wel 9000 x ingewikkelder zijn dan de uitvoering van de 9 stappen het zal bijdragen aan hetzelfhelend vermogen van mijn lichaam & geest.

  Prachtig dat je die methode hebt ontwikkelt.

  Veel geluk,wijsheid & uiteraard vrede.

  Mvg

  Kevin

 82. lieve Mireille,
  fantastisch de MIR-Methode, dank je wel. Deze methode zouden ze op school in het lesprogramma moeten indelen.Ons zelf strelen zijn we niet gewend, ik denk dat wij allen liefdevoller met elkaar zouden omgaan. Blijf er in geloven eens gebeurt dat. Ik ben 86 jaar heb geen medicijnen loop goed en fiets nog, maar de laatste maanden veel pijntjes zoals in heup rug en schouderblad, wisselt steeds. Ik heb eerst stap 5 en 7 gedaan en nu alle 9 stappen. Het vreemde is als ik pijn heb, dan neem ik een paracetamol en de volgende dag ben ik dan nog pijnloos. Dus je zou denken het werkt de MIR-Methode.
  Hartelijk bedankt voor je prachtige werk en voor de dagelijkse mails.
  Fijn weekend liefs groetjes Willemijn. PS MAG EIGENLIJK NIET KLAGEN?

  • Beste Willemijn,
   Ben erg blij voor je! Ja, ik deel jouw hoop dat we op een dag allemaal liefdevol met elkaar omgaan. Het is mogelijk, dus waarom niet? Wat fantastisch dat je ervaart dat je minder pijn hebt! En elke paracetamol die je minder hoeft in te nemen, is er weer 1! Houd me op de hoogte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 83. Bonjour. J’ai commencé la pratique de la méthode MIR le 29/04/14. Pendant 10 jours les 9 étapes, mais j’ai arrêté et fait n° 5 et 7 pendant 2 semaines parce-que mes douleurs d’arthrose éaient très fortes. J’ai repris les 9 étapes le 19/05. Je vous écrit pour vous dire que je viens de me surprendre à chanter dans ma cuisine, alors que ça ne m’était pas arrivé depuis très longtemps. Grosse surprise pour moi. Donc je vois que ça commence à me faire du bien. Pour mes douleurs d’arthrose je vous dirai dans quelques semaines. Merci beaucoup. Merci

 84. Hoi met jolien

  Ik heb nog niemand gehoord wat ik heb aan klachten namelijk hyperacusis en tinitus.
  Ik heb het al vier jaar. Zelf mijn eigen praten is teveel en slurp de energie uit mijn lichaam.
  Mijn hersenen filteren geen geluid meer ik hoor alles wel 100 maak zo hard .

  Kent u dit probleem en weet u iemand diender ook heeft.
  De MIR-Methode gebruik ik voor mij. Raynaud en auto-inmuumziekte die heb ik ook. Maar ze weten niet welke.

  Ik doe al 6 weken de MIR-Methode en mijn piep en slijptonen in de oren zijn nog erger geworden.

  Hoe komt dit..

  • Beste Jolien,
   Ja, ik ken Tinnitus. Dat is beslist niet makkelijk om mee te leven. Je kunt proberen of het met de MIR-Methode wil lukken, maar ik heb het nog niet van iemand terug gehoord. Als klachten erger worden, is het misschien een idee om ‘s naar een MIR-Methode begeleider te gaan. Die kunnen in heel korte tijd al veel uitzoeken. Dat kan ook via email.
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Beste Jolien, ook ik heb hyperacusis en tinnitus. Weet dus wat je doormaakt. Ik ben net gisteren begonnen met MIR dus kan nog niet spreken van n resultaat op lange duur. Maar weet wel dat genoemde klachten door ontspanning minder kunnen worden. Ook heb ik mijzelf op n ontspannen manier weer n beetje leren wennen aan geluid via mooie muziek, 60 bpm muziek. Zo leerde ik geluid niet meer alleen als n vijand beschouwen waar ik mij met hand en tand tegen verzette. Verzet kost mega veel energie en heeft vaak averechtse uitwerking. Er zijn ook therapieën voor geluidovergevoeligen, bijv. bij GGMD te Zoetermeer. Sterkte en succes!

 85. Hallo Mireille,
  Na een aantal vervelende ongrijpbare klachten weer begonnen met de MIR-Methode. Had een soort van afscheiding uit linker tepel, na laten kijken, niets ernstigs, maar het hoe en waarom is niet bekend ! Na 3 weken MIR-Methode is het over ! Misschien het hormoonstelsel ? Hoop dat rugklachten en prikkelbaarheid ook nog gaan verminderen, maar hier ben ik al blij mee.
  Vr. gr. Leny

 86. Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met de MIR-Methode en heb het sindsdien nog een aantal keer herhaald (had nogal wat dingen waar ik last van had…) en ik heb ook veel resultaten gemerkt:
  – loslaten van pijn en woede, gebeurtenissen uit het verleden beter achter me kunnen laten.
  – plotselinge inzichten over hoe ik het mezelf moeilijk maak(te!) en hoe dat niet meer te doen (negatief denken, vinden dat ik altijd alles alleen moest doen, etc.)
  – ik had al een tijd lang last van tussentijdse bloedingen zonder aanwijsbare oorzaak, deze zijn helemaal gestopt.
  – had ook zeer regelmatig last van candida infecties, deze kwam toen een keer erg heftig terug, vervolgens nog een keer maar toen is het opeens vanzelf overgegaan (wat nog nooit was gebeurd) en sindsdien nooit meer teruggekomen.
  – loslaten van angsten.

  Er is dus veel verbeterd het afgelopen jaar! Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, ben ook net weer begonnen met een maand MIR-Methode toepassen en ben benieuwd wat er nu weer gaat veranderen.. Ik merk echt duidelijk effect elke keer dus ben hier erg blij mee, mooi hoe zo iets simpels zoveel effect kan hebben!

 87. Mireille
  Ik heb de MIR-Methode 4 wk gedaan. In eerste instantie, vooral de eerste 2wk vond ik erg heftig. Ik voelde me als een dweil: spierpijn, gewrichten die meer pijn gaven dan anders en algehele malaise met verkoudheid en een vol hoofd. Daarna ging het met alles langzaam beter! Ik voel me nu lichter en rustiger. Ik ben nu van plan zoals ook in je boek staat om het 1x per week te doen voor onderhoud. Ik verheug me om je te ontmoeten. Heel veel dank en tot dan. Leny

 88. Beste Mireille,

  Allereerst hartelijk dank voor deze methode! Een prachtige manier om jezelf te helen!
  Ik ben nu een tijdje met MIR-Methode bezig, eerste 5 dagen alleen stap 5 en 7 en de afgelopen 18 dagen alle stappen. Ik merk dat ik duidelijker ben, meer helder van geest, doelbewuster, mijn grenzen meer aangeef en véél beter slaap.
  Mijn moeder zei tegen mij je bent nu meer volwassen ( haha, ik ben al 47 jaar…). Hoezo? Nou, je bent doelbewuster. Mooi compliment dus!

  Mijn zoon van 11 heeft nu 22 dagen alle 9 stappen van de MIR-Methode gedaan. Hij praat meer, vertelt meer uit zichzelf, is ook meer helder en betrokken. Hij komt meer voor zichzelf op wil meer ruimte voor zichzelf in nemen, wat natuurlijk wel even wat veranderingen in ons gezin met zich mee brengt. Maar het proces is begonnen.

  Ook mijn zoon van 13 jaar is bezig met de MIR-Methode (11 dagen). Hij is wat onzekerder geworden (eigenlijk een oude klacht die terug komt) maar dat kan ook zijn omdat zijn broertje een grote verandering aan het doormaken is. En hij (zit in de brugklas) gaat uit zich zelf aan zijn huiswerk!

  Ik ben erg blij met de MIR-Methode, het is een prachtige manier om jezelf te helen. Wij gaan door met de MIR-Methode en zal je verder op de hoogte houden van mijn bevindingen. Ik heb reuma en hoop dat ik lichamelijk ook verbetering zal krijgen!

  Hartelijke groet,
  Pebe

 89. Namens een cliënt ( Rita ) uit Duitsland schrijf ik het volgende: ongeveer op 10 april j.l. ben ik met de 9 punten van de MIR-Methode via het internet begonnen. Ik heb direkt een afspraak gemaakt met Thea van Halteren uit ‘s-Heerenberg. Direkt begon er een heftige lichamelijke reiniging. Op 18 april was ik voor het eerst bij Thea en vanaf dat moment kwam er een ommekeer de lichamelijke reiniging versterkte enorm maar op een ander nivo leerde ik nieuwe mensen kennen waardoor mijn manuscript wat al 10 jaar in mijn buro lag nog dit jaar kan worden uitgegeven.Dit is voor mijn heel waardevol.Mijn man van 73 jaar die ook met de MIR-Methode is begonnen begint deze maand nog met een cursus Quantum-touch. Geweldig allemaal toch.

 90. Hi Mireille,
  Ruim een jaar geleden gaf je een fantastische lezing in de Mirror Centre in Amsterdam. Ik was er met mijn toenmalige vriend en die avond zijn we meteen met de methode aan de slag gegaan. Merkte dat ik enorme lachbuien kreeg daarna, heel bijzonder! En heel bevrijdend 🙂 Het heeft me geholpen veel dichter bij mijn eigen centrum te komen en meer mijn eigen koers te varen. Weet het niet helemaal meer precies wat het verder heeft veranderd maar ga het nu weer een week toepassen. En ook op mijn cliënten in mijn praktijk want dit is heel praktisch en prachtig werk! Dank je, je bent een engel! Liefs, Christine.

 91. Ik heb je video’s bekeken en ik vond de methodiek briljant in al zijn eenvoud!! Het nodigt ook zeer uit om gelijk al mee te doen, en dus ben ik nu een dikke week bezig met de MIR-Methode!! Het werkt op mij zeer verhelderend : Ik weet/voel beter wie ik ben, waar ik voor sta en wat mijn grenzen zijn, chapeau voor dat…. Op jouw eigen aanmoediging heb ik de methodiek ook reeds ingezet in mijn eigen werkkring.

 92. Het viel mij ineens op dat mijn knie niet meer dik is. Deze was na een val van een jaar geleden nog steeds dik en nu na een week MIR-Methode is de zwelling weg.

 93. Hallo Mireille,

  Ik doe sinds twee maanden de MIR-Methode, maar ik ben ontzettend moe en emotioneel. Ik word boos op mensen die dominant zijn en meer vragen van wat ik aankan. Ik heb dit jaar een keizersnede gehad om endometriose cystes weg te halen. Ik heb verschillende ziektes gehad zoals pfeiffer, paratyfus, salmonella vergiftiging, eileiderontsteking, 3 narcoses. Ik trek mijn werk niet, maar daar begrijpen ze me niet, iedereen is weleens moe, maar ik vind eigenlijk mijn baan niet leuk meer. Het is te zwaar. Sorry, ik ben helemaal niet zo positief met mijn verhaal, maar misschien komen alle ziekteprocessen, narcoses, en ontstekingen nu naar boven. Mijn lichaam probeert het kwijt te raken nu en al die emoties.

  Dank je wel dat je de MIR-Methode ontwikkeld hebt. Ik weet dat het goed is, alleen ik ben nog zo moe en emotioneel.

  Groetjes Tessa

  • Beste Tessa,
   Je gaat waarschijnlijk door de eerste fase heen, waarin je inderdaad begin-verergering kunt ervaren. Je kunt begeleiding vragen van een MIR-Methode therapeut. Zij kunnen je sneller door dit proces heen helpen. Veel sterkte en vooral ook veel succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 94. Ik was vandaag, in Dubai, bij een natuurarts en hij meette iets wat hij niet verwachte. Hij meette dat er in mijn endocriene systeem geen afwijkingen te meten waren, wat eigenlijk altijd gemeten wordt (bij leeftijdgenoten, ik ben 36 jaar).

  Toen ik hem vertelde dat ik de MIR-Methode heb gedaan, was hij verbaasd (hij had er nog niet van gehoord) maar zei meteen dat ik er zeker mee door moest gaan! Hij wilde ook meer weten over de MIR-Methode.

 95. Een klant reageerde erg sterk op de zin chakra’s in evenwicht brengen. Ze werd heel warm, alsof ze wederom opvliegers had, ze werd bijna misselijk ook zij moest veel poepen en plassen. Ze at later een worstenbroodje en ze kreeg meteen last van haar lever, hier ging ze meteen op Mirren en het detoxen gaat veel sneller. Vorige week wilde ze graag gemasseerd worden met de MIR-Methode: ‘WOW, wat is dit super Margreet, hier kom ik nog eens voor terug.’

 96. Een cliënt:

  Het werken met het protocol dat je voor me maakte werkt als een speer, moest alleen vaak en veel naar het toilet. Mijn doorzettingsvermogen lijkt wel veel groter te zijn dan eerst het geval was! Ik heb meer discipline om de dingen te doen.

  Margreet Pielage, praktijk Terra Mater, Ommen

 97. Hallo Mireille

  Vanaf mijn tienerjaren heb ik al last van vet haar, zodat ik het vaak elke dag moest wassen, maar zéker om de dag.
  Sinds ik bezig ben met de MIR-Methode hoef ik het nu maar om de vier dagen te wassen. Geweldig. Ik ben er erg blij mee.Verder heb ik veel minder last van stress.
  Dank je wel!

  Liefs,

  Joke

  • Hallo, ook ik heb al reeds van in mijn tienerjaren last van vet haar.
   En ik heb de indruk dat ik nu ook 2 dagen langer kan wachten met het wassen!!
   Geweldig!!!

   Liefs Sigrid

 98. Lieve Mireille,
  Sinds half maart begon ik met de MIR-Methode. Eerst de 14 dagen stappen met 5 en 7, en toen een maand lang de 9 stappen erbij.
  Mijn makke was, dat ik bijna een jaar geleden slikproblemen kreeg. Opeens kon ik geen lauwe dranken meer doorslikken, dwz, niet achter elkaar. Echt slok voor slok, en heel moeizaam. Bij elke slok dacht ik na, anders verslikte ik me heel erg. Natuurlijk naar de KNO arts geweest, slikfoto’s in het ziekenhuis laten maken, er was niets te vinden.
  2 maanden na het volgen van de MIR-Methode ging het opeens beter… De koude dranken gaan moeiteloos en de lauw – warme ( koffie en thee ) lukken steeds beter. Ik doe nu nog elke 3 weken de MIR-Methode, als onderhoud. Ik ben er zo blij mee. Het ging mijn leven beheersen, en nu is het 80 % over. Hartelijk bedankt ! Yoka.

 99. Hoi Mireille…ik wil graag laten weten hoe geweldig de MIR-Methode is…echt een aanvulling op mijn bestaan, maar ook hoor ik zulke goede berichten van de cliënten. Mensen krijgen minder pijn of komen los van verdriet etc etc. SUPER. Ik heb het helemaal geïntegreerd bij de massages en werk veel met chakra’s. Ik ben echt blij..bedankt. Groeten van Carolina Sibum, therapeut in Noord-Holland.” (zie http://www.mirmethode.nl/begeleiding)

 100. Bijzondere ervaring: direct na de eerste keer MIR-Methode een ruim gevoel, mijn man geeft aan dat mijn gezicht open is en ogen helder staan. Dit nodigt uit tot verder proberen/onderzoeken! Ik ga hier zeker een dagelijks terugkerend ritueel van maken.

 101. Geweldig! Mijn dromen waren eerst wensen, nu is het opruimen en in het dagelijks leven kan ik ze nu oppakken 🙂 je kunt hier zo creatief mee omgaan… Ben mijn paps heel dankbaar dat hij dit mij heeft gegeven! Geweldig!

 102. Ik ben nu 2 maanden met de MIR bezig. Heb al jaren mijn neus dicht zitten tot ik 2 weken geleden besefte dat ik weer goed door mijn neus kon ademhalen. Zelfs toen ik afgelopen week verkouden was heeft mijn neus niet dicht gezeten.

 103. Beste Mireille,

  Sinds 2 weken doe ik de MIR-Methode en kan zeggen dat ik op verschillende vlakken veranderingen opmerk. Mijn eet en drinkpatroon is heel anders geworden. Ik luister nu meer naar mijn lichaam wat ik nodig heb. Drink bijv. veel meer water. Ook voel ik me meer thuis in mijn lichaam.

  • Wat zou de werking zijn al je bij stap 0) ‘lichaam verjongen’ zet? Of als je er vermoeid uitziet kun je dan ook erbij zetten 0) ‘gezicht vitaliseren’ ?

   • Beste Anne,
    In principe kunnen dit soort dingen. Het zijn wel langdurige opdrachten, dus kan het geduld van je vragen. Maar ik experimenteer zelf ook graag met dit soort zinnen, dus gewoon doen!
    Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.