Heb je last van gezondheidsklachten die je niet op de resultatenpagina vindt? Merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Allerlei resultaten — 147 reacties

 1. Hoi Mireille, heb eerst stap 5 en 7 gedaan, kreeg idd geurende oksels, goed gewassen! Slaap veel beter, mn opvliegers zijn minder, mn restless legs lijken ook minder heftig. Krijg mooiere nagels, vreemde bobbel op mn hand verdwijnt. Allemaal heel blij mee!!!
  Had t ook bij mn kanarie gedaan, hij heeft stokrui
  en fluit al n jaar niet meer. Na de behandeling zowaar een heel riedeltje. Zo verbaasd? Dank voor alles!
  Ben fan!!!

 2. De MIR-Methode heeft mij iets anders gebracht dan waar ik aanvankelijk voor ging, dat was mijn artrose, mijn afwezigheid waardoor ik regelmatig viel in het bos. Het bracht mij acceptatie en aanvaarding van dingen of liever mensen die ik toch niet kan veranderen, zoals mijn narcistische broer en even narcistisch “schoonzus”. De bakken bagger van halve waarheden, het verdraaien en liegen, ik voel mij er niet meer boos of verdrietig om, het is zo als het is.
  De MIR kreeg hulp van Lenny Kuhr met het nummer When I Searched for the grail en de Nederlandse versie “Toen ik zocht naar de graal”. Ik voelde daar zoveel emotie bij loskomen en nog.
  Hartelijk dank.

  • Beste Mireille,
   Ik kom uit een zware depressie en angststoornis. Ik gebruik een antidepressiva en diazepam, maar ik ben weer aan het afbouwen. Ik zie er meer in om de oorzaak op te lossen.
   Mijn vraag, kan je de mir methode combineren met eft, affirmaties en de meditatie uit de i am accademie,
   Of zit dat elkaar in de weg ?
   Graag hoor ik van je.
   Beste groet van Arjhen.

   • Beste Arjhen,
    Nee, je mag de MIR-Methode combineren met andere methodes. Vraag wel altijd toestemming aan je therapeut, als je die hebt. En je zal daardoor niet weten welke methode werkte, maar als dat okee voor je is, kan je het gerust samen inzetten.
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

 3. Kan het zijn dat je extra emotioneel reageert op muziek. Ik moest deze muziek keer op keer draaien en de tranen stonden in mijn ogen, Voelde de emotie rond mijn hart en keel. Had die dag mot via de app met mijn narcistische broer, niet dat dat heel erg was want we zien elkaar nooit, maar toch had ik er een naar gevoel aan over gehouden.

  When I searched for the grail Lenny Kuhr
  https://youtu.be/yfAL-24OXr0

  Ned. versie)
  https://youtu.be/tur6h-yhEsA (

  • Beste Elles,
   Muziek gaat rechtstreeks naar je hart. Het kan zijn dat je hart gevoeliger of toegankelijker is geworden.
   Enjoy!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik doe de MIR-Methode nu 2,5 week en heb er op aanraden van mijn MIR begeleider 2. stappen toegevoegd: haast loslaten en in het nu blijven, dit omdat ik tijdens het uitlaten van de hondjes regelmatig val, omdat ik met mijn gedachten elders ben en omdat ik artrose in mijn enkels heb. Minder stijfheid in de enkels, maar nog steeds moeite in het nu te blijven. Aan de andere kant ben ik mijn hele leven al een dromer. Helaas ploeg ik nu mentaal door het hele onrechtvaardige, onmenselijke, hypocriete wereldgebeuren en kom daar maar niet los van, voel dat soms fysiek,
  EU en Nederland. Voel me soms niet thuis op aarde, terwijl ik een lieve man heb, niet meer werk, dus veel tijd, maar wel dingen heb meegemaakt waardoor ik mijn vertrouwen in officiele instanties grotendeels heb verloren (gelukkig zijn er ook veel lieve mensen)

 5. Lieve Mireille, sommige resultaten voel je direct, andere waardes kunnen alleen na onderzoek (bv van bloed of urine) echt worden aangetoond. Omdat je het anders niet weet. Jarenlang gebruikte ik ALKA om te ontzuren, en ondanks dat het grootste deel van mijn voeding ook uit groenten en fruit bestaat, er kwam geen resultaat. Ik bleef vrij zuur. Ik doe de MIR methode al ongeveer een half jaar en gebruik al lang geen ALKA meer, en dacht ik zal eens een keer de zuurgraad meten – want ik begin daar elke keer mee als ik de MIR methode doe. En wat denk je? Gewoon 7 dus en dat is voor urine inderdaad optimaal 🙂 wat fijn! Wilde het graag even delen. Liefs xxx

 6. Hallo Mireille, wat ik ook nog als resultaat wil melden is dat mijn kat Siem nu veel harder/eindelijk voluit en ook meer/sneller knort. Helemaal fijn, gezien zijn traumatische verleden! Of het door zijn MIRren of mijn MIRren komt, staat er niet bij :-).

 7. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR Methode nu 35 weken, wat ik vrij vlug merkte was dat mijn gezichtshuid strakker trok en gerstekorrels en levervlekken verdwenen. Ik heb al 20 jaar een dikke bult ter grote van 2 euro in mijn lies, deze is nu bijna weg!Hier was ik al heel blij mee. Maar wat nog meer spectaculaire is, een paar dagen geleden viel mijn oog weer eens op mijn voet wreef.40 jaar geleden heb ik mijn voet daar gebroken, daar is verder niets mee gebeurt dus de botten zijn spontaan aan elkaar gegroeid, er zit daar al zolang een grote bult en wat schets mijn verbazing die is nu voor de helft verdwenen! Ongelofelijk!!! Ik had gelijk het vertrouwen in deze methode maar dit is voor mij toch HET BEWIJS dat er ongelofelijk veel gebeurt door de 9 stappen op te zeggen. De webinars hebben mij ook heel goed geholpen, een paar weken geleden nog luisterde ik naar het webinar over de (bij)nieren, hierdoor kwam een trauma over verdrinking naar boven, ik had hier zelf niet meer aan gedacht. Door dit te verwerken was ik eindelijk van de jarenlange stress af, de adrenaline gierde namelijk altijd om niets door mijn lijf. Hier was ik vanzelf nooit opgekomen. Lieve Mireille ga vooral door met al je goede werk!

 8. lieve Mireille

  Ik heb 1 vraagje aub, Ik word morgen dus op 9/1 82jaar, is dat normaal dat ik nog steeds opvliegers heb? Of kan dat ook beteren met de MIR-Methode??

  veel hartelijke groetjes.
  Nelly uit Aalst

  • Beste Nelly,
   Zolang je lichaam en geest willen, is er verbetering mogelijk. Dus rustig doorgaan met MIRren.
   Toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 9. Hi Mireille,

  Ik ben een overtuigde MIR gebruikster. Inmiddels ruim 7 weken, denk 8 en ga er zeker nog even mee door.
  Reden dat ik aan de methode ben begonnen was de selfheeling aspect in de groei naar onder andere het stoppen met roken, omdat ik nogal aan een zware paradontitis lijd en last had van hoge bloeddruk en astmatische COPD achtinge symptomen.
  Mijn tandvlees straalde al wat rust uit na 3 weken. Slaapproblemen heb ik niet ervaren en ook geen vermoeidheid.
  Ben me zelf in elke stap gaan verdiepen (stoppen met roken, daar heb ik 4 weken mee gewacht tot de 1e fase volledig was afgerond, dus alle 9 stappen. Tegen de 4e week kon ik de stappen eindelijk uit mijn hoofd :-).
  Ik moet zeggen ik voel(de) me ontzettend goed. Detox alle toxische belasting en Meridianen zuiveren zijn wel stappen die me heel erg nieuwsgierig maakten. Op de website van Holstik.nl vond ik bijzondere info met betrekking tot de meridianen en hun werking.
  In ieder geval was ik zo’n 3 weken begonnen aan mijn extra stap, stoppen met roken, was afgelopen jaren al zo vaak mee bezig geweest, maar het lukte maar niet. Ik was een gefrustreerde stoppen met roken mens geworden, bewust wist ik dat ik wilde stoppen omdat ik er “klaar” mee was, maar hoe meer ik aan stoppen met roken dacht hoe meer ik ging roken. Ik wilde niet stoppen omdat mijn gezondheid dat zou eisen.
  Uiteindelijk raakte ik 2 weken geleden belast door een hartaanval en net voor kerstavond dus in het ziekenhuis.
  Het klinkt allemaal even niet zo leuk, maar uiteindelijk heeft alles een doel. Het feit dat ik het mag na vertellen, dat ik me goed voel en dat ik niet meer rook. Yeahhhhh en niet omdat het moest, maar omdat ik er niet meer aan dacht er niet naar verlangde.
  Ware het niet dat iedere specialist aan mijn bed begon met “U moet Nu stoppen met roken”… oh het maakte me even zo boos! Als u wilt kunnen we wel nicotine-leidster geven…. aaaah dacht ik, ik vraag toch nergens om! Herinner mij er niet aan svp! Het ging zoooo goed.
  En dan familie en vrienden, ja ik weet het! Allemaal goed bedoeld, maar voor mij werkt dat averechts, had iedereen inmiddels moeten weten na mijn verschillende stop pogingen!
  Eenmaal thuis, stak ik een sigaret aan, uit nieuwsgierigheid, ja ja, curiosity killed the cat… But not me 🙂
  Het smaakte me totaal niet! Nog 2 x een trekje genomen…jakkes! Heb toch nog een beetje kerst en oud en nieuw mogen vieren… heb me totaal niet aan mijn rokende medemensen gestoord, ik geloof dat ik het zelfs niet rook (ruikte).
  Al met al, blijf ik bij de MIR methode, om de negatieve indrukken van elke dag te mogen vergeven en de positieve te helpen versterken. Voor mij en mijn omgeving. Ik deel deze traject met wie het horen wilt en ik hoop oprecht dat er nog velen zullen volgen.

  Heel veel liefs en een mooi gezond jaar gewenst aan iedereen die zich hier aan overgeeft.
  Dank Mireille voor je mooie inzichten en fantastisch werk.
  Paula

 10. Beste Mireille,

  Ik gebruik de MIR Methode nu zo’n 4 weken. De eerste twee weken alleen stap 5 en 7, daarna volledig. Ik merk geleidelijk aan wat veranderingen. Het is fijn om op deze manier met mezelf bezig te zijn. Ik heb me ook opgegeven voor de webinar overgewicht. Nu heb ik wel een jaar of 5 geleden chemo’s gehad. Mijn gewicht heeft ook te maken met een heel ziekteproces en behandelingen operaties en narcoses die daarop volgenden.. Sluit de MIR Methode aangaande het gewicht en wat ik ga leren tijdens de webinar daar goed bij aan? Of kan ik dat beter op een andere manier aanpakken? Mijn eten heeft te maken met het dempen van mijn emoties, maar ook door alle operaties en narcoses heb ik veel hoormoonschommelingen gehad. Nou ja goed, je kunt je er wellicht wel wat bij voorstellen. Ik wil graag weten of de MIR methode omgaan met overgewicht er goed bij aan zou kunnen sluiten? Ik hoor het graag,

  Groetjes Ezra

  • Beste Ezra,
   Ja, de webinars gaan je helpen inzicht te krijgen in de emoties. Alles wat je hebt meegemaakt aan behandelingen en operaties spelen ook een rol, maar de emoties die daar doorheen speelden, net zo goed. Het zal ervoor zorgen dat het dempen van je emoties met eten steeds minder nodig is.
   Groetjes, Mireille

 11. Ik heb in oktober 2017 mijn pols gebroken , een gecompliceerde breuk
  er waren ook verschijnselen van dystrofie de pijn is heel veel verminderd en de dystrofie verschijnselen zijn verdwenen dankzij de MIR methode
  heel blij en dankbaar daarvoor

 12. Hallo Mireille,

  Gisteren heb ik voor het eerst sinds ik de MIR-Methode doe een concert gegeven. Concerten geven vind ik niet fijn, ik heb te veel last van de (negatieve) sfeer van het publiek. Nu was er gisteren een fijn publiek, maar ik voelde ook dat ik veel beter bij mezelf kon blijven, beter in contact was met mezelf, waardoor ik ook minder zenuwen had en beter speelde! Heeft dit te maken met stap 8, chakra’s en aura optimaliseren?
  Groetjes!
  Gemma

  • Beste Gemma,
   Fantastisch om te lezen! Wat fijn voor je! Ja, het heeft met stap 8 te maken en ook met stap 4, waarbij je de dikke darmmeridiaan opschoont. Daarin huist de faalangst, mocht je die hebben. En ook het goedkeurende oog van vader of moeder koppel je los bij stap 3.
   Ik ben erg blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 13. Met veel interesse gelezen. Ik snap nog niet goed wat ik bij stap 5 en 7 moet zeggen, daar moet ik mee beginnen lees ik! En het is 2x per dag 2min aaien. Ik lees nogal moeilijk vandaar mijn vraag

 14. Ik ben zaterdag begonnen met stap 5 en 7. Direct in de avond een hoge piep in oren. Nu nog steeds. Kan dit? Kan ik doorgaan met 5 en 7? Wat jan ik doen om piep te laten verdwijnen? Is dit herkenbaar?

  • Beste Linda,
   Er kunnen allerlei lichamelijke reacties zijn. Geen zorgen, het gaat gewoon weer over. Je lichaam weet precies wat het doet!
   Groetjes, Mireille

 15. Wat ben ik blij dat de MIR methode op mijn pad gekomen is. Vele veranderingen heb ik al mogen bemerken. Het nagelbijten een stuk verminderd. Maar ook mijn B12 injecties voorheen om de maand, toen om de 3 maanden, werd een half jaar en nu hoef ik dit half jaar weer geen injectie. Hopelijk is het in juni nog oke, kan ik ook dat afsluiten. Ik word steeds vriendelijker tegen mezelf en hoor mezelf voor het eerst in 51 jaar complimenten geven. Linkerhand – rechterschouder.
  2x MOM gedaan, doet me goed. Dank je wel Mireille, ga zo door het geeft me veel kracht en energie om uit mijn burn out te komen.

 16. Ik ben erg onder de indruk van de MIR-Methode geraakt, heb eerst 2 weken 5 en 7 gedaan en daarin kwam mijn hoofd al tot rust. Ik merk dat ik nu ik 4 weken weer verder ben dat ik zekerder van mijzelf ben, en wat ook belangrijk is meer eigenliefde en respect voor mezelf terug kreeg. Ik heb nog steeds wel klachten in de hormoonhuishouding, maar ga zeker door met deze methode. Dank je wel, het helpt mij dus heel goed.

  • Beste Anne,
   Dat kunnen we van tevoren niet beloven. Het beste wat je kunt doen, is de informatie lezen en bekijken op de website en het dan een aantal weken uitproberen. Ik duim voor je!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik ben voor de 2de keer begonnen met de mir-methode. Beide keren kreeg ik na 2 weken een heftige migraine-aanval, dit was de laatste jaren niet vaak meer gebeurd. De eerste keer besloot ik om meteen met de methode te stoppen, omdat ik net aan een nieuwe baan ben begonnen en ik ziek naar huis moest gaan. 6 weken later ben ik weer begonnen en dus weer een migraine-aanval na 2 weken. Het viel me op dat de aanval beide keren kwam, nadat ik de 9 stappen had gedaan terwijl ik eigenlijk niet rustig was, maar juist haastig en gespannen. Misschien dat dit invloed had? Ik heb me nu ook aangemeld voor de begeleidingsmails en ik vind het bijzonder dat bijna elke mail precies op dat moment van toepassing is en daardoor enorm motiverend. Deze week, de derde, heb ik tweemaal een enorme huilbui gehad, waarbij het verdriet en de beelden die bij me opkwamen een gevoel raakten vanuit mijn kindertijd, zoals ik heel lang niet gevoeld heb. Het lijkt erop dat ik oud zeer aan het verwerken ben op een niveau dat eerder niet gelukt is. Ik voel mij sindsdien ook rustiger en zekerder van mijzelf. Al met al vind ik deze methode zeer bijzonder en ook fascinerend. Bedankt!

 18. Bij stap 9 krijg ik heel lichte zweet handen en dag is elke keer zo als ik t doe. Bij de andere stappen heb ik dat niet. Hoe komt dat? En wat wil dit zeggen?

  • Beste Yvonne,
   Misschien dat je onbewust het nog spannend vindt om je missie op te pakken? Zou dat kunnen?
   Groetjes, Mireille

 19. Ik doe nu sinds 2 weken de MIR-Methode heb bewogen verleden gehad en veel.angsten en spanningen erg zwaar heb altijd last van nek en schouders spieren en nu tijdens de MIR-Methode heb ik forse hypertonie aan de spieren dus nu wordt er wat aan gedaan en ik merk wat vooruitgang heb nu wel heel veel last van emoties maar ben ook heel veel aan loslaten .Ik ben blij met de MIR-Methode dankje wel liefs Monique

 20. Beste Mireille,
  Sinds januari dit jaar begonnen met de MIR-methode. Mijn leven is erdoor veranderd, mensen herkennen mij niet op straat door mijn veranderde houding! Eén opmerkelijk ding wil ik je graag melden: ik kan nu aura’s zien! De eerste keer dat dit gebeurde, was bij mijn oudste dochter (een hsp!) en het was prachtig: geel en oranje om haar heen. Ik zag dat haar kat op haar schoot ging liggen en zich als het ware baadde in haar aura, heel opmerkelijk. Ik herinnerde mij toen dat ik als kind altijd om iedereen een gekleurde band zag, maar ik dacht dat dat normaal was en heb er nooit met iemand over gesproken. In de loop van de jaren ging het ook weg en ik vergat het. Totdat ik het bij mijn dochter zag. En weet je wat zo leuk is? Als ik één van jouw webinars bekijk, dan zie ik het ook om jou heen! Hele wolken donzig wit zweven om en uit jou! De eerste keer leidde dit me erg af van het webinar! Het is een leuke bijkomstigheid van de MIR-Methode, ook al weet ik niet wat ik er verder mee zou moeten doen, ik wilde het je toch even melden! Heel erg bedankt voor deze toegankelijke methode en veel succes met alles wat je doet!
  Groetjes
  Nelleke

 21. Beste Mireille,

  In juni dit jaar werden bij een uitstrijkje licht afwijkende cellen bij mij. Aarmoedermo d geconstateerd en een actief Human Papillon virus. Ik werd verwezen naar de gynaecoloog om deze cellen uit voorzorg te laten verwijderen.
  Vanwege mijn aanstaande vakantie werd deze ingreep 4 weken uitgesteld.
  Ik heb toen de zin toegevoegd HP virus uitschakelen.

  Toen ik na 4 weken bij de gynaecoloog kwam kon hij -na inspuiten van contrastvloeistof – geen afwijkende cellen zien. Uit voorzorg zijn toch cellen weggehaald voor nader onderzoek. De uitslag daarvan was: geen afwijking in de cellen!!
  Ik ben ontzettend blij met deze uitslag en weet zeker dat deze te danken is aan de MIR-Methode die mijn zelfhelend vermogen effectief heeft laten werken.

  Hartelijke groet,
  Klazien

  • Beste Klazien,
   Wat een fantastisch nieuws, zeg! Ben ontzettend blij voor je! En… goed gedaan!
   Hoera!
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 22. Beste.

  Ik ben nu net een weekje bezig met de MIR-Methode. Omdat ik het verlies van mijn pleegmoeder een plekje wilde geven. Om haar los te laten. Nu krijg ik allemaal lichamelijke klachten. Meer eczeem. Hoesten keelpijn. Snotteren . 2 ontstekingen in de mond. Helaas kaakchirurg. Omdat het een wortel ontsteking is. Wordt tot nu toe niet minder nu ik de MIR-Methode doe. Ook meer emoties. Zelfs onrustig slapen. Ik weet niet of ik nu beter stap 5en 7 moet doen? Of alles ervaren wat ik voel? Alvast bedankt voor de reactie

  • Beste Clazie,
   Nee hoor, je doet het goed. Gewoon de 9 stappen blijven doen. Terug gaan naar stap 5 en 7 kan sowieso niet meer als je eenmaal alle 9 stappen bent gaan doen.
   Wat je beschrijft aan klachten heeft alles te maken met het verlies van je pleegmoeder. Onder andere via de longmeridiaan. Dat kan tijdelijk huidklachten geven en hoesten. Geef je lichaam de tijd om te helen. Neem je rust en drink wat extra water om afvalstoffen af te voeren.
   En ondertussen veel sterkte met het verlies van je pleegmoeder!
   Groetjes, Mireille

 23. Sinds gisteren een ongelooflijke dorst. Ik dronk al 2 liter water maar nu komt er een liter bij! Daarnaast heb ik meer contact met mezelf (ziel, Zijn). Dat brengt tranen teweeg. Ik Mir sinds 8 febr.2017 en heb met verbazing gekeken wat het met me doet! Dat de kracht en heling met deze methode uit mezelf komt,vind ik geweldig:-) Dank je wel Mireille 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.