Heb je last van gezondheidsklachten die je niet op de resultatenpagina vindt? Merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Allerlei resultaten — 152 reacties

 1. Hoi Mireille

  Dit is de 2e week voor mij.Voel dat het wat doet met me,ben alleen sinds vorige week donderdag zo moe. Ga als het kan even op me bed liggen dat is niks voor mij.Ben al meer water gaan drinken.Kan ook heel weinig hebben voel me soms zo down.Heb de ziekte van bechterew.Ben gaan mirren om te kijken wat het fysiek en mentaal met me doet.Kan het zo zijn dat ik misschien heftig op het mirren reageer.

  Groetjes moon

  • Beste Moon,
   Ja, dat kan zeker. Je lichaam kan van binnen heel hard aan het werk zijn om de oorzaken aan te pakken, wat vermoeidheid kan veroorzaken. Het kan ook zijn dat je al langere tijd op je tenen liep en dat je dat nu pas bewust begint te voelen. Lees verder de veel gestelde vragen nr. 4. De vermoeidheid moet op een gegeven moment weer weg trekken en plaats maken voor nieuwe energie.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Lieve Mireille,

  De Mir methode doe ik nu 6 weken elke dag. In het begin was het veel te heftig, ik ben terug gegaan naar 2 stappen per dag. Na 4 weken voelde ik dat ik 9 stappen aankon, ging goed. Ik heb wel heftige reacties gehad, waaronder -enorm zweten(dat kon ik eerder niet )heel erg moe geweest dagen achtereen, kortaf zijn, me niet meer fijn voelen in mijn sociale omgeving. Nu lijk ik helderder, zie ineens duidelijker wat er aan de hand is, veel meer energie, grenzen stellen; heb ik geen zin meer in situaties of mensen die veel energie opslurpen. Ik had dit weekend een grote schaafwond op mijn arm en meteen de EHBO gedaan, wanneer ik steken of pijn voelde! Ja…..met verbazing gekeken, ik zag letterlijk de zwelling weggaan. De wond is wonderbaarlijk snel genezen. Ook heb ik de EHBO in combi met Reiki bij een vriendin gedaan. Ze had veel pijn in haar schouder (kon ze niet bewegen) na 1e dag 1x had ze minder pijn, na de 2e dag 2e keer was de pijn verdwenen!
  Dit moest ik even melden. Het is zo mooi geschenk dat iedereen dit zelf kan toepassen. Bedankt Mireille.

 3. Beste Mireille,

  Je hebt het altijd over hand aaien.
  Nu is één van de redenen dat ik met de MIR begonnen ben overmatige transpiratie. Regelmatig zweten mijn handen zó, dat aaien zeer onaangenaam voelt. Geef ik mezelf dan geen dubbele boodschap als ik door ga met dat onaangename gevoel? Ik heb dit opgelost door de binnenkanten van mijn onderarmen tegen elkaar aan te aaien, als het via mijn handen niet fijn is. Ik wissel dus af, afhankelijk van de hoeveelheid transpiratie.Is dit ook goed, of heb je het niet voor niets altijd over HAND aaien? (En wat zou dán de beste oplossing zijn..?)

  Zijn er ook al resultaten bekend van mensen die levenslang last hebben van overmatige transpiratie?

  Nog een andere vraag: je kunt de zinnen opzeggen en tegelijkertijd aan iets heel anders denken. Werkt dat gewoon, of is het beter dat je je heel bewust bent wat je op dat moment eigenlijk zegt?

  Vriendelijke groeten, S.

  • Beste S.,
   Je kunt de zinnen opzeggen, zonder dat je er bewust bij nadenkt. Soms is dat zelfs beter, omdat je bewuste denken veel minder begrijpen kan. Ja, je kunt gerust andere delen van je lichaam gebruiken. Ik werk altijd via de handen, omdat die het meest fijngevoelig zijn en het sterkste ontspannende effect hebben op je bewuste denken. Maar zoals bij jou is het gewoon fijner om het aaien op je armen te doen. Goede oplossing!
   Ik heb nog niet veel reacties gehad dat overmatig transpireren blijvend is opgehouden. Wel bij de oksels, maar niet over het hele lichaam. Daar heb ik ook nog nooit echt naar gevraagd, dus wie weet. Ik hoop dat je het wilt proberen en hoor graag over een tijd hoe het met je gaat.
   Groetjes! Mireille

 4. Beste Mireille.
  Sinds 3 maanden doe ik de 9 stappen van de MIR Methode. Ik heb weinig gemerkt van ontgiftingsverschijnselen en ook geen beginverergering. Ik leefde juist op. Sliep eindelijk een hele nacht door en ik voelde me blij van binnen en voelde me meer in mijn kracht staan. Heb sindsdien beter mijn grenzen aangegeven naar anderen toe en ook mijn eigen grenzen beter bewaakt. Een hele opleving dus en ik ben dankbaar dat de MIR Methode op mijn weg is gekomen. Toch worstel ik nu met een evenwichtsstoornis die 4 weken geleden begonnen is en tot nu toe niet verbeterd is. Is het misschien nodig om een extra zin voorafgaande aan de 9 stappen toe te voegen? Zou dit meer balans kunnen brengen? Ik heb ook al de EHBO Methode toegepast met als resultaat een verergering van de klachten. Zou je mij kunnen adviseren wat ik nog kan doen. Ook pas ik reiki toe maar ervaar geen verbetering.
  Lieve groet
  Marianne

  • Beste Marianne,
   Nee, je kunt daar niet apart een zin voor toevoegen. Ben je al bij een arts geweest om het te laten onderzoeken? In principe moeten alle beginklachten met een paar weken vanzelf weer over gaan. Je kunt altijd nog naar een MIR-Methode begeleider gaan om het te laten natesten of er een blokkade onder zit die erg hardnekkig is.
   Veel sterkte!
   Mireille

 5. Hallo Mireille,

  Vier weken geleden ben ik gestart met de MIR-Methode, eerst twee weken met stap 5 en 7. Dit was zeker meer dan voldoende om mee te starten.
  Nu doe ik de 9 stappen. Waar ik op bots is heel veel woede die aan de oppervlakte komt, ook moeilijk om ze te kunnen uiten zonder dat mensen weglopen,wat dan weer angsten geeft. Ik mag er niet zijn zoals ik ben, mag niet boos zijn of mensen lopen van me weg. Daar worstel ik al een hele tijd mee nu. Geld voor een MIR-Methode-begeleider heb ik niet. Dus zal ik het verder op mezelf moeten doen. Maar aan de reacties hier heb ik wel steun, en kan ik me toch deels aan optrekken om het niet op te geven. De fout die ik niet mag maken is; ik stop met de MIR-Methode, want als er boosheid komt gaan mensen van me weglopen… en dan sta ik weer alleen op het moment dat ik er bovenop lijk te komnen..

  vriendelijk groet,

  Miet

  • Beste Miet,
   Wat je het beste kunt doen, is zorgen dat je de boosheid niet op andere mensen afreageert. Als je voelt dat er veel boosheid vrij komt, geef je lichaam dan de gelegenheid om het uit te leven. Bijvoorbeeld op je kussen slaan of intens wandelen of heel hard fietsen. Dat geeft vaak veel opluchting. Ook een keer heel hard gillen in de auto. Werkt bij mij altijd goed! 😉
   Veel sterkte!
   Mireille

  • Beste Miet,
   Ik herken het probleem!
   Haal bij de bieb een boek van Donna Eden. Zij heeft een heel eenvoudige oefening die bij mij goed werkt: venijn uitdrijven.(Volgens mij staat deze in alle 3 de Nederlands uitgaves).
   En vergeet niet je boosheid te verwelkomen! Het is een kracht die je gaat helpen beter voor jezelf te zorgen. Nu komt ie er alleen nog af en toe onhandig uit, ook omdat het opgepot is… Succes en sterkte.

 6. Ik doe de MIR-Methode nu vier weken. Het is altijd fijn om te doen en echt een kleine moeite. De veranderingen zijn subtiel, maar voelen heel goed. het is net alsof er aan een diepere laag in mijzelf gewerkt wordt waar ik eerder niet goed bij kon. Dank je wel!

 7. Toen ik ongeveer een week geleden begon was ik behoorlijk depressief en moest soms om het half uur plassen,’s nachts soms elk uur.
  De depressie is minder,ook al heb ik nog steeds per 1 augustus geen nieuwe baan.En ´s nachts moet ik nog maar 1x plassen!
  Las net in de tip-mail dat mijn chagrijnige momenten vandaag er niet zomaar waren:mijn grenzen werden overschreden.Klopt helemaal realiseerde ik me! Trouwens:ik loop letterlijk en figuurlijk rechter op.En ik heb veel minder trek in tussendoortjes.Het voelt anders!!

  liesbeth.

 8. hi,

  Sinds twee weken begonnen maar minder energie dan ooit.. Ik heb ik op 9-9-2013 op mijn 42e een herseninfarct gehad en hoop op meer energie en minder last van prikkels etc… 3 maanden geleden ik mijn moeder/ beste vriendin ( ik ben enigst kind ) overleden, ze was pas 64 en het was heel onverwachts, en het contact met mijn stiefvader is nu moeilijker.. Via mijn lieve tante ben ik in contact gekomen en ik merk veel verandering, de behoefte om voor mijzelf op te komen bijvoorbeeld, gewoon doorgaan of terug stappen naar stap 5 en 7?

  • Beste Mireille,
   Je hebt aardig wat te verwerken. Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Dat zal veel verdriet geven en dat alleen al is een reden dat je zo moe kan zijn. Nee, terug gaan naar stap 5 en 7 hoeft niet. Dat heeft geen zin, omdat je lichaam al aan de slag is met de 9 stappen. Zie ook de veel gestelde vragen. Het beste is dat je gewoon doorgaat met de 9 stappen.
   Veel geluk en sterkte!
   Mireille

 9. Ik doe sinds 2 mnd. de MIR methode en na een heftig emotioneel begin zijn er al klachten verdwenen! 3 jaar geleden een oogoperatie gehad en hield daar een droog oog aan over, waar ik zelfs s’nachts voor moest druppelen. Dit hoeft sinds 2 weken niet meer, fantastisch!
  Had ook een doof oor over gehouden aan medicijn gebruik en ook dit is opgelost en ik hoor weer alles.

  Kortom dit is voor mijn gevoel pas het begin, ik ben erg enthousiast, bedankt!!

 10. Dag Mireille,

  sinds ik de MIR-Methode doe leef ik bewuster naar mijn gevoel. Ik heb ook meer energie om zaken aan te pakken en voel me minder somber.

  Bedankt Mireille!

 11. Ha Mireille,

  Iets dat ik graag met je wil delen, is dat tijdens het uitspreken van de zinnen, mijn stem steeds vaker, volledig een eigen klank krijgt bij sommige zinnen. Bij welke, varieert enigszins.

  Met mijn gewone stem start ik met het opzeggen van de zinnen en spontaan, bij een nieuwe zin, kan mijn stem-klank veranderen.
  Vaak is dat dan maar voor de 3x dat ik die ene zin uitspreek.
  Terwijl dat gebeurt kan ik mijn stem-klank niet vanuit mijn bewustzijn veranderen.
  Buiten het mirren kan ik deze stem-klanken niet na bootsen.

  Meestal bestaat de verandering uit een hele diepe, lage klank.
  Van de week ontstond een volgende variatie, namelijk een hele lichte warme, zuivere klank.

  Ik ervaar het als heel intens en plezierig. Heb het gevoel dat ik dan vanuit een hele diep kern naar buiten kom.

 12. Al maanden heb ik last met slikken, vooral van water (dat ik bij voorkeur verwarm). Ik moest dan na iedere paar slokken wachten
  tot ik verder kon drinken. Ook heb ik me regelmatig verslikt.
  Ik doe de MIR-Methode sinds 1 maart 2015 en gisteren besefte ik ineens dat ik de afgelopen week gewoon kon doordrinken met water.
  Over andere dranken kan ik niets zeggen aangezien ik voornamelijk water drink. Hartstikke fijn dat die vervelende beperking nu is
  verdwenen! Dat wilde ik graag delen. Joke Benz.

 13. ben ontzettend aan het opruimen, zat er al 9 jaar tegen op te kijken sinds mijn verhuizing! nu echt doorpakken, heerlijk!

 14. Ik ben zonder de instructievideo begonnen, kwam het kaartje tegen en dacht…o ja, kan ik ook wel erbij doen. Nee dus, er veranderde na een paar dagen ontzettend veel. Er kwamen emotionele gebeurtenissen omhoog die nog op de achtergrond aanwezig waren. Ik wist dat ik deze over een tijdje mocht gaan aanpakken. Maar niet nu, vanwege andere stukken waar ik nu in zit. ( Veel meegemaakt )
  Ik ben er dus mee gestopt, en begonnen met stap 5,7 en 9. Beide handen strelend in een grote lemniscaat. Dit werkt voor mij al heel goed. Ik moet wel zeggen dat ik nog niet zo lang geleden weet van mezelf dat ik super overgevoelig ben. Dat verklaard alles.
  MOOIE Methode, eenvoudig en het werkt echt. Ik ben het ook al aan het delen met anderen dmv de mooie kaartjes.
  Wel heel belangrijk om erbij te zeggen dat je echt eerst de instructie video bekeken moet hebben voordat je ermee begint!
  Mooie eigen ervaring hiermee dus. Ik voel nu ook veel zelfliefde en ben daardoor heel happy met mezelf….eindelijk!
  Ik ben het trouwens ook bij mijn 2 poezen aan het doen…ze worden er lekker rustig van!

   • Beste Karin,
    En dat is helemaal prima, vooral gezien je gevoeligheid. Ben blij dat het je goed doet!
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

  • Beste Karin,
   Wat fijn dat je merkt dat het werkt! En misschien komt de reactie in je lichaam ook wel, omdat je ook al stap 9 erbij doet. Dat kun je beter niet doen. Je doet óf stap 5 en 7, óf je doet alle 9 stappen. Je kunt bijvoorbeeld niet al aan je missie gaan trekken als je je nog niet loskoppelt van vader en moeder. Je kunt ook het artikel lezen dat ik hier een keer over schreef.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Hallo, ik ben dus nu sinds Mei 2014 met de MIR bezig, had ook een persoonlijk consult in augustus 2014. Door die consult heb ik ook nog andere zinnen gekregen die ik dus twee maanden zou gaan zeggen. Dat deed ik ook en heb er veel positiefs ermee ervaren. Sinds enkele maanden geleden doe ik de MIR meer of minder regelmatig, omdat de werking ja ook tot 90 dagen kan werken zonder de zinnen te zeggen. Mijn ervaring : een poosje geleden had ik had oor-, keel- en hoofdpijn … enkele dagen al … in eens kwam me in mijn gedachten op, dat ik de MIR zul gaan doen… en ook met die zinnen, die ik toen bij de consult heb meegekregen. Die zeg ik nu ook altijd nog mee op. Mijn hele pijn, die ik dus dagen met me mee sleepte was in eens op de volgende dag weg. Ik vind dat nog steeds zo bijzonder, dat ik er niet van af kom om eraan te denken. Die zinnen zijn zo passend en helpend.

  • Beste Geert,
   En, merk je dat er verandering in komt door het doen van de MIR-Methode?
   Groetjes, Mireille

 16. Beste Mirreille,

  Ik ben nu ruim een maand bezig met Mirren en merk allerlei subtiele veranderingen, maar de grootste is toch wel het feit dat ik langere tijd zonder B12 injectie kan. Ik ging maandelijks naar de huisarts voor een injectie, maar nu is de laatste 12 weken geleden! Ik ben ook bij de Maag-Darm-Lever verpleegkundige geweest en heb aangegeven dat ik de MIR-Methode doe. Zij reageerde erg positief en verwachtte ook dat de specialist wel nieuwsgierig zou zijn naar deze methode. Ik laat nu mijn B12 gehalte in mijn bloed checken om te kijken of dit niet te laag gaat worden (wat ik niet verwacht, ik krijg namelijk snel last van tremoren en neerslachtig gevoel als het gehalte te laag wordt!)Maar het voelt wel goed om dit in de gaten te houden. Ook wil ik mijn zoon van 10 met Mir van zijn katten allergie af helpen. Hij was erg verdrietig dat de kat waarschijnlijk weg moest vanwege zijn allergie en ik bedacht mij dat MIR-Methode ook nog een optie is. Ik ben zelf voetreflextherapeut en heb hem ook gemasseerd etc., maar dit leek niet super veel te doen.

 17. Dag Mireille,
  Hartelijk dank voor je begeleidingsmails. Ben al een maand of drie bezig met de ongelofelijk prachtige methode, en merk op dat mijn haren en, nagels harder groeien en nagels sterker worden waar ben ik heel blij mee. Ik zag door mijn ogen van die spinnetjes die mee draaiden als mijn ogen bewogen, heel hinderlijk. Ik moest er mee leren leven, aldus mijn specialist. De spinnetjes zijn zo goed als weg, maar kijk nog een beetje vaag door mijn rechter oog. Ook heb ik aan mijn linkerbeen een spatader, en heb geprobeerd tijdens de MIR behandeling de linkerhand op mijn spatader te leggen, maar zie nog geen verandering. Ben nu even gestopt met de behandeling, maar ga het over een tijdje weer proberen. Ben het aan iedereen door aan het geven.
  Hartelijk dank en ik wens je veel succes.

  • Beste Mariette,
   Wat fijn dat je al zulke mooie veranderingen merkt! En wat een goed idee om je hand op de spatader te leggen! Het kan natuurlijk lange tijd duren voordat weefsel zich herstelt, maar in principe zou het moeten kunnen. Houd me op de hoogte!
   Groetjes, Mireille

 18. Hoi Mireille,
  Ik ben nu ong 3 mnd bezig met Mir,ik ben meteen met de 9 stappen begonnen en de eerste 5 weken waren wel heftig,slecht slapen,nachtmerrie 2 x gehad,beetje depri,nu doe ik het nog 1x per dag,flinke veranderingen nu,slaap beter en droom levendiger lijkt wel of ik alles verwerk in mijn dromen echt super,ik kom veel meer voor mezelf op en zeg meteen waar het op staat,zit veel beter in mijn vel,waardeer mezelf veel meer,heb flink opgeruimd in huis,waardeer de mensen om me heen meer,ik kook nu nog intensiever,heb ook veel meer energie,mijn pijntjes zijn ver weg omdat ik veel meer loslaat,kortom het begin was heavy maar daar krijg je ook heel wat voor terug ik blijf de mir ook doen 1x per dag nu,super bedankt voor dit resultaat,Xxx Natalie

  • Hoi Mireille,
   De resultaten zijn divers en subtiel. Ik heb het gevoel dat oud zeer richting mijn moeder (verder) is geheeld. Mijn enkel, die regelmatig zeer deed, voel ik niet meer. Verder had ik al langer in gedachte dat ik minder suiker wou eten, ik heb nu de daad bij het woord gevoegd en ben bezig met anders, gezonder, te eten. Ik ga gewoon door, ook nu, na zo’n 5 weken bezig te zijn met de MIR-methode, het is een kleine moeite en ik ben nieuwsgierig wat er allemaal nog kan gebeuren, ook wat betreft “mijn missie”.
   Liefs en bedankt, Carin

 19. Hej Mireille,

  Ik doe nu de MIR methode vanaf 12 juli 2014. Surfend over het net ben ik op je site terecht gekomen en op die manier kennis gemaakt met de MIR methode. Het voelde eigenlijk meteen goed dus ik ben begonnen, 4 weken lang 2 x per dag en nu nog steeds 1 x per dag…….en ja hoor er zijn echt veranderingen……

  En nee, ik heb geen begeleiding gehad….omdat ik in Zweden woon. Tis hier volgens mij ook nog niet, er zullen best wel mensen hier zijn die spiertesten kunnen doen maar ik weet ze nog niet te vinden en als ze er zijn zullen ze wel echt te ver weg zitten………

  Oke de veranderingen, meteen na de 1e keer de 9 zinnen zeggen, nog wat onwennig, meteen weer voor het eerst 5 uur achtereen kunnen slapen!!!!! Als je ‘normaal’ elke 2 uur wakker wordt en er uit moet……..dan snap je wel dat dit een enorme verbetering is…..zodra ik ging liggen in mijn bed had ik elke keer enorme pijn in mijn schouders…..is nu weg, alleen als het raam te ver open staat en er is ook wel wat wind (dan vooral koude wind) dan wil ik nog wel eens mijn schouders voelen……maar dat komt niet meer vaak voor, heb nu ook al een paar keer 7 uur achtereen geslapen…….

  Dan de kracht in mijn lichaam, het voelt weer aan alsof ik terug ben in de tijd dat ik 18 was en volop sportte, het slappe gevoel is weg. Tis zo geleidelijk gegaan dat het effe geduurd heeft voordat het tot me doorgedrongen is……..sommige veranderingen gaan echt langzaam.

  Ook had ik een tijdje dat vooral bij moeder loskoppelen heel vaak boze gevoelens naar boven kwamen……..is wel wat minder geworden maar daar moet ik echt nog veel mee gaan doen, ben tenslotte zelf praktikant in SRT en ook daar bereik je veel mee, zal je zelf ook wel ervaren hebben, stond in je lijst van wat je allemaal gedaan had………

  Soms heb ik een terugval, alle negatieve denkbeelden poppen dan inene op…..ben ik meestal ook depri……..zet mezelf wel aan om dan proberen mijn gedachten te verzetten en meestal komt mijn hond dan ook naar me toe en aandacht vragen zodat ik afgeleid wordt van mijn negatieve gedachten. Ik herken het nu op tijd en de depri-time is nu veel korter als voorheen…..

  Ooit is er tegen me gezegd door ene medium dat ik alle ziektes die ik heb geërfd heb….toen snapte ik die uitspraak niet zo goed, nu wel en wet ook als je door hebt hoe het allemaal in elkaar steekt, hoe rot het ook is, dat je er beter mee kunt omgaan…..er werd me verweten dat ik me als een slachtoffer gedroeg……..ergens was ik wel slachtoffer maar meer omdat ik niet begreep waarom ik steeds maar meer erbij kreeg……nu weet ik hoe het in elkaar zit en heeft het me geholpen om er beter mee om te gaan…….heb het wel zelf allemaal uitgevonden, het meeste met surfen op het internet en ik hoop nu met de MIR methode mijn weg te vinden naar een sterk verbeterde ik…..meer de ‘ik’ die ik vroeger was……..de spierspanning is weer terug in mijn lijf, de pijn is minder en ik slaap beter……..super hoor en dat allemaal dankzij de MIR methode………

 20. Hoi Mireille,
  Wat voel ik mij een STUK beter zeg. Toen ik voor t eerst hoorde over jou dacht ik dit is te mooi om waar te zijn, maar tevens vond ik t een enorme uitdaging. Eerst heb ik twee weken de MIR-Methode gevolgd met 2 stappen dan vervolgens alle negen. Door een vreselijk auto ongeluk met de nodige ca. 20 operaties, een burn out, gezondheidsproblemen met mijn zoon, die binnen 24 uur geopereerd moest worden heb ik jaren lang alleen maar overleefd ipv geleefd.
  Er is een enorme rust in mij nu. Ik voel me heerlijk. Ben per dag een uur aan t sporten. Blijf aan t opruimen, organiseren. Ben zelfs naar de kapper gegaan om een flink stuk van mijn haren te knippen. Heb mijn eet gedrag beter onder contrôle. Minder last van spierpijn, misselijkheid, duizeligheid, concentratie, vrolijker, opgeruimder.
  Moet ik nog door gaan?
  Jij hebt je missie zeker gevonden Mireille en daar ben ik je dankbaar voor. X Monique

 21. ik voel mijn intuite meer , ik zie mijn aura in grote omvang , de kleuren zag ik al jaren maar er komen meerdere kleuren bij . ik ontgift nog altijd en ik ruik ook nog soms . dat heeft te maken met het zeer hsp en daarnaast kan ik mijzelf en anderen weer helen ! eerst kon ik zomaar in slaap vallen dat kan ik nu niet .er komen steeds gedachten bij me binnen , vreslijk is dit . mijn man heeft kanker zoals je weet zelfs dat komt bij me binnen . Ik dacht dat ik dit al verwerkt had, trauma`s en zo .het is ontgiften en loslaten en ik drink voldoende water . eet gezond en hoor weer mijn engel die me toe spreekt . Het afsnijden van vroeger kan ik nu gebruiken heb engel Rafeal gevraagd om me hiermee te helpen . Anders red ik het niet zelfs niet met deze methode …
  Dank je wel voor de methode ik ben er nog niet ookal ga ik de 5 de week in
  Ik kom mijzelf nu tegen wie ik mag zijn …ben heel nieuwsgierig maar wacht ..

 22. Beste Mireille,

  Mijn naam is Alicia en ik ben 56 jaar oud.

  Ik had een abces bovenop mijn linkerhand wat weggehaald moest worden volgens de arts. Het abces stak naar boven in een punt in eerste instantie leek het een stuk bot wat omhoog groeide (ongeveer 4cm hoog)

  Het abces is helemaal verdwenen nadat ik de MIR-Methode (alle 9 stappen) 3 weken had toegepast.

  Het abces zakte eerst in elkaar waardoor ik een hele dikke hand kreeg zo dik dat je de spieren in de hand niet meer kon zien. Na 3 dagen verdween die dikte in de hand weer.

  Voordat ik met de MIR-Methode begon heb ik eerst weken lang stap 5 en 7 gedaan. Vandaag heb ik de 4 weken MIR-Methode erop zitten.

  Daarnaast heeft de MIR-Methode mij ook onvoorstelbaar geholpen met mijn whiplash. Ik ben zo begaan met de MIR-Methode dat ik er vele mensen over verteld heb en de kaartjes weggaf die bij het bestelde boek zaten. Nu heb ik geen kaartjes meer.

  Als mensen er echt klaar voor zijn dan beginnen ze vanzelf wel met de MIR-Methode.

  Ik wil doorgaan met de MIR-Methode hoop op een dag het geld bij elkaar te hebben om MIR-begeleider te mogen worden !

  In de tussentijd heb ik ook het water “liefde en dankbaarheid” gedronken van “water weet het antwoord” van Masaru Emoto.

  Ik wil je met alles heel veel succes wensen! En dat je heel veel mensen mag bereiken!

  Met vriendelijke groet,

  Alicia

 23. Beste Mireille,

  Ik ben 25 & ik heb 8 maanden geleden door een ongelukkige val tijdens het fietsen pas sinds 3 maanden bekend een whiplash opgelopen waardoor buiten het oprekken van mijn bindweefsel ook mijn atlas was verschoven & sluimerend in de loop der maanden waar ik voorheen helemaal gezond sluimerend steeds meer klachten waar mijn huisarts niets anders wist dan mij doorsturen naar de psycholoog met klachten zoals; rugpijn, nekpijn, vermoeidheid, benauwdheid, hyperventilatie, concentratiestoornissen, zichtproblemen, tinnitus, aanhoudende verkoudheid, middenooronsteking, luchtweginfectie, overgevoeligheid voor licht/geluid, verhoogde hartslag etc etc..

  Nu 6 weken geleden is mijn atlas rechtgezet middels de atlas profilax methode door Sacha van Rooij & de klachten waren gelijk voor 70% weg & omdat ik zeer ongelukkig in die periode ook mijn verstandskiezen had laten trekken werd ik door haar ook doorverwezen naar een natuurgeneeskundige omdat ze de spanning in mijn nek & hals zag.

  Die constateerde na het doormeten dat ik een enorm verhoogd magnesium verbruik had & omdat ik nooit hoefde te supplementeren een magnesium tekort had gekregen waardoor ik last had van psychische klachten somberheid & lusteloosheid met lichamelijke klachten als (spierspasmes,gespannen nek/hals/pezen,nachtklemmen) ook had ik een verstoring in mijn darmen & een aantal meridianen. Eerste maand gedetoxed & meridian 1 kuur gedaan om te troosten en het onbegrip voor de situatie vanuit de reguliere medische tak & de situatie zelf los te laten. Nu 2 weken geleden begonnen met meridian 3 voor innerlijke rust & voor onder andere tegen het tandklemmen & meridiaan 6 voor weerbaarheid om hier sterker uit te komen & het magnesiumverbruik weer te normaliseren.

  Ik volg hiernaast ook sessies bij een energie therapeut waaronder theta healing om zoals voor dit hele ongeval zonder hulp van andere weer zelfstandig vrolijk een stralende energie uit te kunnen stralen ipv het gevoel mijn energie van andere te *leechen* ^^’. Ik besprak de MIR-Methode met haar & ook zij was hier heel te spreken over & bevestigde de werking & adviseerde mij ook hiermee te starten

  Interessante was dat 3 dagen daarvoor de MIR-Methode al eens eenmalig had gedaan & daarna weer mijn dagelijkse activiteiten oppakte en me er daarna niet meer mee bezig gehouden met het idee dat de effecten wellicht zich in de komende weken sluimerend zouden ontpoppen. Dit was dus niet het geval.

  Ik had die die avond voor het eerst ipv 1 bord eten wel 2 keer een vol bord bijgepakt. Doe ik normaal nooit maar ik had gewoon echt honger.

  Ik legde de link toen nog niet. Dat kwam de dag erop toen ik om half 12 ’s middags wakker werd.

  Ik realiseerde me ineens dat ik 12 uur aan een stuk had geslapen. Normaal slaap ik een uur of 7 maar ook een hele tijd minder ivm verstoorde meridiaan omdat ik elke keer om 6 uur ’s ochtends wakker werd.

  Helaas (of juist niet) is het lichaam een stuk complexer dan simpelweg de knik uit de kabel halen om het weer optimaal te laten functioneren omdat de verstoringen die het veroorzaakte nog aanwezig zijn maar ik ben ervan overtuigd dat ook de MIR-Methode die ondanks ik geen idee heb hoe het exact werkt want dat zal wel 9000 x ingewikkelder zijn dan de uitvoering van de 9 stappen het zal bijdragen aan hetzelfhelend vermogen van mijn lichaam & geest.

  Prachtig dat je die methode hebt ontwikkelt.

  Veel geluk,wijsheid & uiteraard vrede.

  Mvg

  Kevin

 24. lieve Mireille,
  fantastisch de MIR-Methode, dank je wel. Deze methode zouden ze op school in het lesprogramma moeten indelen.Ons zelf strelen zijn we niet gewend, ik denk dat wij allen liefdevoller met elkaar zouden omgaan. Blijf er in geloven eens gebeurt dat. Ik ben 86 jaar heb geen medicijnen loop goed en fiets nog, maar de laatste maanden veel pijntjes zoals in heup rug en schouderblad, wisselt steeds. Ik heb eerst stap 5 en 7 gedaan en nu alle 9 stappen. Het vreemde is als ik pijn heb, dan neem ik een paracetamol en de volgende dag ben ik dan nog pijnloos. Dus je zou denken het werkt de MIR-Methode.
  Hartelijk bedankt voor je prachtige werk en voor de dagelijkse mails.
  Fijn weekend liefs groetjes Willemijn. PS MAG EIGENLIJK NIET KLAGEN?

  • Beste Willemijn,
   Ben erg blij voor je! Ja, ik deel jouw hoop dat we op een dag allemaal liefdevol met elkaar omgaan. Het is mogelijk, dus waarom niet? Wat fantastisch dat je ervaart dat je minder pijn hebt! En elke paracetamol die je minder hoeft in te nemen, is er weer 1! Houd me op de hoogte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 25. Bonjour. J’ai commencé la pratique de la méthode MIR le 29/04/14. Pendant 10 jours les 9 étapes, mais j’ai arrêté et fait n° 5 et 7 pendant 2 semaines parce-que mes douleurs d’arthrose éaient très fortes. J’ai repris les 9 étapes le 19/05. Je vous écrit pour vous dire que je viens de me surprendre à chanter dans ma cuisine, alors que ça ne m’était pas arrivé depuis très longtemps. Grosse surprise pour moi. Donc je vois que ça commence à me faire du bien. Pour mes douleurs d’arthrose je vous dirai dans quelques semaines. Merci beaucoup. Merci

 26. Hoi met jolien

  Ik heb nog niemand gehoord wat ik heb aan klachten namelijk hyperacusis en tinitus.
  Ik heb het al vier jaar. Zelf mijn eigen praten is teveel en slurp de energie uit mijn lichaam.
  Mijn hersenen filteren geen geluid meer ik hoor alles wel 100 maak zo hard .

  Kent u dit probleem en weet u iemand diender ook heeft.
  De MIR-Methode gebruik ik voor mij. Raynaud en auto-inmuumziekte die heb ik ook. Maar ze weten niet welke.

  Ik doe al 6 weken de MIR-Methode en mijn piep en slijptonen in de oren zijn nog erger geworden.

  Hoe komt dit..

  • Beste Jolien,
   Ja, ik ken Tinnitus. Dat is beslist niet makkelijk om mee te leven. Je kunt proberen of het met de MIR-Methode wil lukken, maar ik heb het nog niet van iemand terug gehoord. Als klachten erger worden, is het misschien een idee om ’s naar een MIR-Methode begeleider te gaan. Die kunnen in heel korte tijd al veel uitzoeken. Dat kan ook via email.
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Beste Jolien, ook ik heb hyperacusis en tinnitus. Weet dus wat je doormaakt. Ik ben net gisteren begonnen met MIR dus kan nog niet spreken van n resultaat op lange duur. Maar weet wel dat genoemde klachten door ontspanning minder kunnen worden. Ook heb ik mijzelf op n ontspannen manier weer n beetje leren wennen aan geluid via mooie muziek, 60 bpm muziek. Zo leerde ik geluid niet meer alleen als n vijand beschouwen waar ik mij met hand en tand tegen verzette. Verzet kost mega veel energie en heeft vaak averechtse uitwerking. Er zijn ook therapieën voor geluidovergevoeligen, bijv. bij GGMD te Zoetermeer. Sterkte en succes!

 27. Hallo Mireille,
  Na een aantal vervelende ongrijpbare klachten weer begonnen met de MIR-Methode. Had een soort van afscheiding uit linker tepel, na laten kijken, niets ernstigs, maar het hoe en waarom is niet bekend ! Na 3 weken MIR-Methode is het over ! Misschien het hormoonstelsel ? Hoop dat rugklachten en prikkelbaarheid ook nog gaan verminderen, maar hier ben ik al blij mee.
  Vr. gr. Leny

 28. Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met de MIR-Methode en heb het sindsdien nog een aantal keer herhaald (had nogal wat dingen waar ik last van had…) en ik heb ook veel resultaten gemerkt:
  – loslaten van pijn en woede, gebeurtenissen uit het verleden beter achter me kunnen laten.
  – plotselinge inzichten over hoe ik het mezelf moeilijk maak(te!) en hoe dat niet meer te doen (negatief denken, vinden dat ik altijd alles alleen moest doen, etc.)
  – ik had al een tijd lang last van tussentijdse bloedingen zonder aanwijsbare oorzaak, deze zijn helemaal gestopt.
  – had ook zeer regelmatig last van candida infecties, deze kwam toen een keer erg heftig terug, vervolgens nog een keer maar toen is het opeens vanzelf overgegaan (wat nog nooit was gebeurd) en sindsdien nooit meer teruggekomen.
  – loslaten van angsten.

  Er is dus veel verbeterd het afgelopen jaar! Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, ben ook net weer begonnen met een maand MIR-Methode toepassen en ben benieuwd wat er nu weer gaat veranderen.. Ik merk echt duidelijk effect elke keer dus ben hier erg blij mee, mooi hoe zo iets simpels zoveel effect kan hebben!

 29. Mireille
  Ik heb de MIR-Methode 4 wk gedaan. In eerste instantie, vooral de eerste 2wk vond ik erg heftig. Ik voelde me als een dweil: spierpijn, gewrichten die meer pijn gaven dan anders en algehele malaise met verkoudheid en een vol hoofd. Daarna ging het met alles langzaam beter! Ik voel me nu lichter en rustiger. Ik ben nu van plan zoals ook in je boek staat om het 1x per week te doen voor onderhoud. Ik verheug me om je te ontmoeten. Heel veel dank en tot dan. Leny

 30. Beste Mireille,

  Allereerst hartelijk dank voor deze methode! Een prachtige manier om jezelf te helen!
  Ik ben nu een tijdje met MIR-Methode bezig, eerste 5 dagen alleen stap 5 en 7 en de afgelopen 18 dagen alle stappen. Ik merk dat ik duidelijker ben, meer helder van geest, doelbewuster, mijn grenzen meer aangeef en véél beter slaap.
  Mijn moeder zei tegen mij je bent nu meer volwassen ( haha, ik ben al 47 jaar…). Hoezo? Nou, je bent doelbewuster. Mooi compliment dus!

  Mijn zoon van 11 heeft nu 22 dagen alle 9 stappen van de MIR-Methode gedaan. Hij praat meer, vertelt meer uit zichzelf, is ook meer helder en betrokken. Hij komt meer voor zichzelf op wil meer ruimte voor zichzelf in nemen, wat natuurlijk wel even wat veranderingen in ons gezin met zich mee brengt. Maar het proces is begonnen.

  Ook mijn zoon van 13 jaar is bezig met de MIR-Methode (11 dagen). Hij is wat onzekerder geworden (eigenlijk een oude klacht die terug komt) maar dat kan ook zijn omdat zijn broertje een grote verandering aan het doormaken is. En hij (zit in de brugklas) gaat uit zich zelf aan zijn huiswerk!

  Ik ben erg blij met de MIR-Methode, het is een prachtige manier om jezelf te helen. Wij gaan door met de MIR-Methode en zal je verder op de hoogte houden van mijn bevindingen. Ik heb reuma en hoop dat ik lichamelijk ook verbetering zal krijgen!

  Hartelijke groet,
  Pebe

 31. Namens een cliënt ( Rita ) uit Duitsland schrijf ik het volgende: ongeveer op 10 april j.l. ben ik met de 9 punten van de MIR-Methode via het internet begonnen. Ik heb direkt een afspraak gemaakt met Thea van Halteren uit ‘s-Heerenberg. Direkt begon er een heftige lichamelijke reiniging. Op 18 april was ik voor het eerst bij Thea en vanaf dat moment kwam er een ommekeer de lichamelijke reiniging versterkte enorm maar op een ander nivo leerde ik nieuwe mensen kennen waardoor mijn manuscript wat al 10 jaar in mijn buro lag nog dit jaar kan worden uitgegeven.Dit is voor mijn heel waardevol.Mijn man van 73 jaar die ook met de MIR-Methode is begonnen begint deze maand nog met een cursus Quantum-touch. Geweldig allemaal toch.

 32. Hi Mireille,
  Ruim een jaar geleden gaf je een fantastische lezing in de Mirror Centre in Amsterdam. Ik was er met mijn toenmalige vriend en die avond zijn we meteen met de methode aan de slag gegaan. Merkte dat ik enorme lachbuien kreeg daarna, heel bijzonder! En heel bevrijdend 🙂 Het heeft me geholpen veel dichter bij mijn eigen centrum te komen en meer mijn eigen koers te varen. Weet het niet helemaal meer precies wat het verder heeft veranderd maar ga het nu weer een week toepassen. En ook op mijn cliënten in mijn praktijk want dit is heel praktisch en prachtig werk! Dank je, je bent een engel! Liefs, Christine.

 33. Ik heb je video’s bekeken en ik vond de methodiek briljant in al zijn eenvoud!! Het nodigt ook zeer uit om gelijk al mee te doen, en dus ben ik nu een dikke week bezig met de MIR-Methode!! Het werkt op mij zeer verhelderend : Ik weet/voel beter wie ik ben, waar ik voor sta en wat mijn grenzen zijn, chapeau voor dat…. Op jouw eigen aanmoediging heb ik de methodiek ook reeds ingezet in mijn eigen werkkring.

 34. Het viel mij ineens op dat mijn knie niet meer dik is. Deze was na een val van een jaar geleden nog steeds dik en nu na een week MIR-Methode is de zwelling weg.

 35. Hallo Mireille,

  Ik doe sinds twee maanden de MIR-Methode, maar ik ben ontzettend moe en emotioneel. Ik word boos op mensen die dominant zijn en meer vragen van wat ik aankan. Ik heb dit jaar een keizersnede gehad om endometriose cystes weg te halen. Ik heb verschillende ziektes gehad zoals pfeiffer, paratyfus, salmonella vergiftiging, eileiderontsteking, 3 narcoses. Ik trek mijn werk niet, maar daar begrijpen ze me niet, iedereen is weleens moe, maar ik vind eigenlijk mijn baan niet leuk meer. Het is te zwaar. Sorry, ik ben helemaal niet zo positief met mijn verhaal, maar misschien komen alle ziekteprocessen, narcoses, en ontstekingen nu naar boven. Mijn lichaam probeert het kwijt te raken nu en al die emoties.

  Dank je wel dat je de MIR-Methode ontwikkeld hebt. Ik weet dat het goed is, alleen ik ben nog zo moe en emotioneel.

  Groetjes Tessa

  • Beste Tessa,
   Je gaat waarschijnlijk door de eerste fase heen, waarin je inderdaad begin-verergering kunt ervaren. Je kunt begeleiding vragen van een MIR-Methode therapeut. Zij kunnen je sneller door dit proces heen helpen. Veel sterkte en vooral ook veel succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 36. Ik was vandaag, in Dubai, bij een natuurarts en hij meette iets wat hij niet verwachte. Hij meette dat er in mijn endocriene systeem geen afwijkingen te meten waren, wat eigenlijk altijd gemeten wordt (bij leeftijdgenoten, ik ben 36 jaar).

  Toen ik hem vertelde dat ik de MIR-Methode heb gedaan, was hij verbaasd (hij had er nog niet van gehoord) maar zei meteen dat ik er zeker mee door moest gaan! Hij wilde ook meer weten over de MIR-Methode.

 37. Een klant reageerde erg sterk op de zin chakra’s in evenwicht brengen. Ze werd heel warm, alsof ze wederom opvliegers had, ze werd bijna misselijk ook zij moest veel poepen en plassen. Ze at later een worstenbroodje en ze kreeg meteen last van haar lever, hier ging ze meteen op Mirren en het detoxen gaat veel sneller. Vorige week wilde ze graag gemasseerd worden met de MIR-Methode: ‘WOW, wat is dit super Margreet, hier kom ik nog eens voor terug.’

 38. Een cliënt:

  Het werken met het protocol dat je voor me maakte werkt als een speer, moest alleen vaak en veel naar het toilet. Mijn doorzettingsvermogen lijkt wel veel groter te zijn dan eerst het geval was! Ik heb meer discipline om de dingen te doen.

  Margreet Pielage, praktijk Terra Mater, Ommen

 39. Hallo Mireille

  Vanaf mijn tienerjaren heb ik al last van vet haar, zodat ik het vaak elke dag moest wassen, maar zéker om de dag.
  Sinds ik bezig ben met de MIR-Methode hoef ik het nu maar om de vier dagen te wassen. Geweldig. Ik ben er erg blij mee.Verder heb ik veel minder last van stress.
  Dank je wel!

  Liefs,

  Joke

  • Hallo, ook ik heb al reeds van in mijn tienerjaren last van vet haar.
   En ik heb de indruk dat ik nu ook 2 dagen langer kan wachten met het wassen!!
   Geweldig!!!

   Liefs Sigrid

 40. Lieve Mireille,
  Sinds half maart begon ik met de MIR-Methode. Eerst de 14 dagen stappen met 5 en 7, en toen een maand lang de 9 stappen erbij.
  Mijn makke was, dat ik bijna een jaar geleden slikproblemen kreeg. Opeens kon ik geen lauwe dranken meer doorslikken, dwz, niet achter elkaar. Echt slok voor slok, en heel moeizaam. Bij elke slok dacht ik na, anders verslikte ik me heel erg. Natuurlijk naar de KNO arts geweest, slikfoto’s in het ziekenhuis laten maken, er was niets te vinden.
  2 maanden na het volgen van de MIR-Methode ging het opeens beter… De koude dranken gaan moeiteloos en de lauw – warme ( koffie en thee ) lukken steeds beter. Ik doe nu nog elke 3 weken de MIR-Methode, als onderhoud. Ik ben er zo blij mee. Het ging mijn leven beheersen, en nu is het 80 % over. Hartelijk bedankt ! Yoka.

 41. Hoi Mireille…ik wil graag laten weten hoe geweldig de MIR-Methode is…echt een aanvulling op mijn bestaan, maar ook hoor ik zulke goede berichten van de cliënten. Mensen krijgen minder pijn of komen los van verdriet etc etc. SUPER. Ik heb het helemaal geïntegreerd bij de massages en werk veel met chakra’s. Ik ben echt blij..bedankt. Groeten van Carolina Sibum, therapeut in Noord-Holland.” (zie http://www.mirmethode.nl/begeleiding)

 42. Bijzondere ervaring: direct na de eerste keer MIR-Methode een ruim gevoel, mijn man geeft aan dat mijn gezicht open is en ogen helder staan. Dit nodigt uit tot verder proberen/onderzoeken! Ik ga hier zeker een dagelijks terugkerend ritueel van maken.

 43. Geweldig! Mijn dromen waren eerst wensen, nu is het opruimen en in het dagelijks leven kan ik ze nu oppakken 🙂 je kunt hier zo creatief mee omgaan… Ben mijn paps heel dankbaar dat hij dit mij heeft gegeven! Geweldig!

 44. Ik ben nu 2 maanden met de MIR bezig. Heb al jaren mijn neus dicht zitten tot ik 2 weken geleden besefte dat ik weer goed door mijn neus kon ademhalen. Zelfs toen ik afgelopen week verkouden was heeft mijn neus niet dicht gezeten.

 45. Beste Mireille,

  Sinds 2 weken doe ik de MIR-Methode en kan zeggen dat ik op verschillende vlakken veranderingen opmerk. Mijn eet en drinkpatroon is heel anders geworden. Ik luister nu meer naar mijn lichaam wat ik nodig heb. Drink bijv. veel meer water. Ook voel ik me meer thuis in mijn lichaam.

  • Wat zou de werking zijn al je bij stap 0) ‘lichaam verjongen’ zet? Of als je er vermoeid uitziet kun je dan ook erbij zetten 0) ‘gezicht vitaliseren’ ?

   • Beste Anne,
    In principe kunnen dit soort dingen. Het zijn wel langdurige opdrachten, dus kan het geduld van je vragen. Maar ik experimenteer zelf ook graag met dit soort zinnen, dus gewoon doen!
    Groetjes, Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.