Heb je last van spijsverteringsklachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over:
goed kauwen;
darmklachten;
loslaten;
tips voor als brood eten je tegen gaat staan;
* de gevolgen van antibiotica.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Spijsverteringsklachten — 11 reacties

 1. Al 25 jaar zoek ik naar een reden en vooral oplossing voor mijn verschrikkelijk opgeblazen buik. Ik ben inmiddels de grootste specialist op dat gebied! Ik stop niets in mijn mond dat niet goed is.Met mindfulness paniekaanvallen en zware hartritmestoornissen kwijtgeraakt maar de buik: geen effect!!!! Nauwelijks gluten, geen caseïne, alles bio zelfgemaakt snoep niet. Helemaal gezond alleen die buik. Een gas-centrale! Ik doe nu 3 maanden MIR waarvan 6 weken onder begeleiding.
  Het helpt nog steeds helemaal niet! Eerlijk gezegd kan ik niet geloven dat er nog iets op mijn pad zal komen dat me helpt.

 2. Dag Mireille,
  Ik begon met de MIR-methode na maagzuurklachten, waar ik vroeger nooit last van had.
  Na 4 weken ben ik er helemaal vanaf.

  Ik blijf echter wel voortdoen. Vind het een goed systeem en het vraagt dagelijks niet veel tijd.
  Ook heb ik spontaan 2 stappen toegevoegd, nl. vóór stap 1 vraag ik aan mijn cellen om naar mij te willen luisteren en na stap 9 dank ik hen.
  Lieve groeten
  Margareta

 3. Hallo Mireille,
  Sinds 4 oktober doe ik de MIR-Methode. Later ben ik de begeleidende mails gaan ontvangen. Dit geeft wel extra duidelijkheid. Het slapen gaat beter, nu hoef ik er maar 2x uit s’nachts.
  Oog problemen. Steeds een gevoel of er een zandkorrel op mijn oog zit. Dan weer mijn linkeroog ,dan weer mijn rechteroog,afwisselend .
  Soms alletwee.mijn huisarts gaf me druppels en een lotion. Het ging niet over. Soms 2 dagen vrijervan,dan weer 2 ogen tegelijk
  rood en jeukerig.sinds 10 november ik geen irritatie meer gehad.
  Mijn stoelgang is weer helemaal oke.
  Nu heb ik nog een pijnlijke pols,aan de bovenkant, slijtage na foto’s.
  Ben wel meer water gaan drinken.
  Heb er vertrouwen in dat de pijn minder gaat worden .
  mijnwerk als schoonmaakster kan ik nog doen.

  Mijn dank gaat uit naar De MIR-Methode en jou natuurlijk.
  HEEL ERG BEDANKT!!!

  Groeten Marga D.-W. (62 jaar)

 4. Hoi,

  Ik doe nu een week de MIR-Methode en ik merk dat ik juist last van maagzuur krijg. Waar is mijn lichaam nu druk mee? Ook gaap ik veel, daarover las ik op de site dat het een symptoom kan zijn. Verder wil ik even afwachten wat het doet.

  Saskia

  • Beste Saskia,
   Dat kan vele oorzaken hebben. Misschien gaat de zuurte van je maagzuur veranderen, na een lange periode van onvoldoende krachtig te hebben gewerkt. Maar dat moet met een paar dagen minder worden. Het kan ook met de maagmeridiaan te maken hebben. Dan is het vaak een teken dat je je teveel zorgen maakt. Het kan ook zijn dat je lichaam aangeeft, dat het bepaalde voeding niet meer wil en daar extreem op reageert om het je duidelijk te maken. Observeer eens wanneer je precies het maagzuur krijgt en wat je dan net gegeten of gedronken hebt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Vanaf mijn kinderjaren had ik last om mijn ontlasting kwijt te raken. Ik kreeg al vroeg medicijnen voorgeschreven, die ik trouw innam. Maar alles hielp maar tijdelijk. Bij iedere dokter, specialist en alternatieve geneeskundige ben ik geweest, maar altijd konden ze me maar tijdelijk helpen. Ik moest er maar mee leren leven. Het was voor mij een ramp geworden om te kunnen laxeren. Vier weken geleden nog moest ik 6 Wapiti’s!! innemen om de volgende dag wat ontlasting te kunnen hebben.
  Op 16 september 2013 ben ik met de MIR-Methode begonnen en alleen de stappen 5 en 7.
  Op 1 oktober ben ik alle 9 stappen gaan doen, en het is niet te geloven, maar ik neem nog maar 1 tablet Wapiti in….!!

  Is dit een prachtig resultaat: ja of ja?! Ik heb ook geen opgeblazen gevoel meer en voel me een ander mens!
  Ik ben zo blij dat ik van een vriendin de MIR-Methode ontvangen heb, ik kan het wel van de daken schreeuwen: Mensen ga met je eigen lichaam aan de slag!
  Een dankbaar mens: Marijke

 6. Hallo Mireille,

  Ik las vorige week over de MIR-Methode, en ik ben er meteen mee begonnen.
  Mijn klachten zijn; ADD, neuspoliepen (met sinusitus die moeizaam over ging), soms depressief, hsP.

  HET VOLGENDE IS VERBETERD;
  *BETER af kunnen gaan
  *Steeds minder last van neusklachten
  *mijn lichaam laat nu veel afvalstoffen los; vieze tong etc.

  Iedere dag gaat het stukjes beter. Ik ben blij dat de neusklachten ook minder worden.
  Ik durf meer zonder er continue over naar te denken.
  Ik droom nu wel eens over hoe ik zaken moet oplossen; erg grappig.
  Wel ben ik nu soms misselijk. Ik doe veel water drinken.
  Van de huisarts mag ik de antidepressiva verder verlagen.
  Ik zal dit zeker gaan doen nadat ik 2 weken de MIR-Methode doe; anders word het teveel voor me.

 7. Hallo Mireille,

  Ik ben begonnen met de MIR-Methode nadat mijn vriendin hierop wees. Ik dacht “baat het niet dan schaad het niet” en ik hoopte dat het als ondersteuning zou helpen om mijn Candida darminfectie te laten verdwijnen.

  Ik heb geen echte noemenswaardige veranderingen gezien ten tijde van de 4 weken dat ik de MIR-Methode 2x per dag deed. Na 4 weken echter ben ik gestopt om het dagelijks te doen en dacht ik dat 1x in de week wel zou voldoen. Helaas merkte ik toen dat mijn lichaam opnieuw ging jeuken en ik helemaal gek werd van de jeuk.
  Nu weet ik dus dat het door de MIR-Methode ook wegging even nadat ik met de MIR-Methode begon. Nu heb ik het toch maar weer dagelijks opgepakt en voelt het nu alweer beter aan. Ik blijf voorlopig dus maar actief met de MIR-Methode omdat mijn lichaam nu nog heel druk bezig is met het verwijderen van mijn Candida infectie.

  Ik neem aan dat het geen kwaad kan als ik het voorlopig nog dagelijks blijf doen.
  Ik hoop ook dat de MIR-Methode mij ondersteund om Candida vrij te worden.
  Heel erg bedankt voor het ontwikkelen en delen van de MIR-Methode met iedereen.

  Groetjes, Leonie

  • Beste Leonie,
   Je kunt de MIR-Methode gerust langer gebruiken. Leg het af en toe weg om te kijken hoe het dan gaat met de jeuk. Ik hoop uiteindelijk een blijvend positief bericht van je te lezen!
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 8. Een tijdje geleden ontving ik onderstaande tekst van een cliënt. Deze heeft mij toestemming gegeven de reactie hier te plaatsen.

  “Ik MIR me wat af en het gaat goed met me. Ik ben 10 dagen geleden, na een week de MIR-Methode gedaan te hebben met MIR-Methode op Maat voor maagzuur, gestopt met de maagzuurremmers….na 13 jaar…. en ik heb er nog steeds geen nodig. GEWELDIG, toch.”

  Hartelijke groet,
  Germa van Nieuwenhoven

  • Beste Germa,

   Ben je in 1 x gestopt met de maagzuurremmers. Ik ben er na een paar jaar ook in 1 x mee gestopt maar nu nog steeds na het stoppen ( inmiddels al 6 weken) elke dag maagzuur. En ik wil niet weet aan d3 maagzuurremmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.