Heb je last van kalknagels of andere nagelaandoeningen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over kalknagels.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

(Kalk)nagels — 54 reacties

 1. Lieve Mireille

  Jarenlang doe ik de mir methode .. soms met poses iets minder vaak uitgebreid op een dag maar het zit behoorlijk in mijn systeem. Mijn kalknagel vooral op m’n rechterteen (die was enorm afgebrokkeld), heb dit nooit eerder zo gehad. De naaste teen was niet noemenswaardig. Mijn immuunsysteem was enorm verstoord, veel pijn kon bijna niets meer door mentale problemen. Nu we een paar jaar verder zijn heb ik mijn kalknagel gelukkig ook zien herstellen (heb ook gedept / gedruppeld met azijn voor de nacht) .. dankjewel voor je hulp en duidelijke uitleg, we blijven leren en de felicitatie kwam echt binnen, het waren vele struggles ❤️

 2. Heel bijzonder dat mijn kalknagels los beginnen te komen en daaronder nieuwe nagels groeien. Ik heb al zo lang ik me kan herinneren kalknagels. De MIR-methode ben ik nu 4 weken aan het doen zonder een MIR-therapeut.

 3. Al heel lang had ik last van kalknagels aan één voet. Ik was er aan gewend, in de zomer nagellak er op en verder niks. Toen ben ik begonnen met de MIR-methode in 2013, Elke dag deed (en doe) ik het. Opeens kreeg ik een mailtje met de vraag: “hoe is het nu met je kalknagels?”. Ik keek, en warempel ze waren helemaal weg, was me nog niet eens opgevallen. Hoe mooi is dat?? Bedankt daarvoor Mireille.
  Wat ik niet snap is dat je zo weinig mensen hoort over de MIR-methode. Zou een artikel in de Libelle niet es handig zijn, dan bereik je veel mensen. Of via MAX Magazine. Ik zou het zo mooi vinden als meer mensen hiervan wisten. Ik ben er mee begonnen na het lezen van een artikel in de Happinez. Het sprak me meteen aan

 4. Hallo Mireille,

  Nadat ik 1 maand de mir methode gevolgd heb is mijn kalknagel vrijwel helemaal uitgegroeid.
  Ik had er al jaren last van maar wat ik ook deed,niets hielp.
  Fantastisch.
  Ik ga hier zeker mee door.

 5. Ik heb in het verleden MIR gebruikt voor mijn kalknagels en het hielp goed, maar wat ook helpt, en wat ik afgelopen winter een paar weken heb gedaan, is na het douchen en drupje keukenazijn op de nagels aanbrengen. Ik heb daarvoor een klein pipetflesje.

 6. Dag Mireille, sinds ik begonnen ben met MIR-Methode is de enige kalknagel die ik had weer gezond geworden :-). Dank je hartelijk voor de MIR-Methode en al jouw/jullie geweldige werk! Hartelijke groet, Loes

 7. Dag Mireille, sinds ik begonnen ben met MIR-Methode is de enige kalknagel die ik had weer gezond geworden :-). Dank je hartelijk voor de MIR-Methode en al jouw/jullie geweldige werk! Hartelijke groet, Loes

 8. Heb al jaren ernstige kalknagels. Alle middeltjes al geprobeerd, maar niks hielp. Ben nu een maand bezig met Mirren en merk lichte verbetering. Er komt al een klein roze stukje van onderuit de nagels. En ook aan de bovenkant zie ik verandering. Had de hoop eigenlijk al opgegeven, dat het ooit zou overgaan, maar wie weet…

 9. Hallo, de dag voordat ik deze mailing over kalknagels ontving dacht ik dat ik inderdaad een roze streepje ontdekte aan de nagelriem van een schimmelnagel die ik al een hele tijd had 🙂 :)…. Daarbovenop was ik zo blij het volgende te lezen : ‘Kortom, die kalknagels zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit is eigenlijk fantastisch nieuws, want het betekent dat wanneer je kalknagels uitgroeien, je van binnen heel veel grote verbeteringen hebt gemaakt! Gefeliciteerd!’
  En ja, het roze streepje nagel wordt groter … en ja, grote veranderingen hebben plaatsgevonden 🙂 mede dankzij de MIR-Methode en ja, ik ben zo blij!

 10. Hallo, de dag voordat ik deze mailing over kalknagels ontving dacht ik dat ik inderdaad een roze streepje ontdekte aan de nagelriem van een schimmelnagel die ik al een hele tijd had 🙂 :)…. Daarbovenop was ik zo blij het volgende te lezen : ‘Kortom, die kalknagels zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit is eigenlijk fantastisch nieuws, want het betekent dat wanneer je kalknagels uitgroeien, je van binnen heel veel grote verbeteringen hebt gemaakt! Gefeliciteerd!’
  En ja, het roze streepje nagel wordt groter … en ja, grote veranderingen hebben plaatsgevonden 🙂 mede dankzij de MIR-Methode en ja, ik ben zo blij!

 11. 4 maanden ben ik bezig. Ondertussen zijn die nagels stillekes aan t uitgroeien. De nieuwe zijn veel beter en minder broos. Teennagels groeien traag dus iedereen die schimmelnagels heeft: aanhouden en blijven werken aan jezelf via deze fantastische en simpele positieve aanpak. Ik vertel mensen er vaak over want al bij al heb ik weinig klachten maar mijn tenen zijn zichtbaar aangezien ik een blotevoeter ben. Een stille straffe getuige van de MIR-Methode. Ik zegge het voort….Dank u Mireille.

 12. Ondanks dat dat niet mijn reden was om te gaan mirren, was ik precies na 1 maand mirren van mijn 4 jaar oude kalknagel (de witte versie) af.
  Bizar en plezierig.
  Mirren is/doet iets wonderlijks.

 13. Ook bij mij is mijn kalknagels aan het uitgroeien.
  Heb de vier weken MIR gedaan , nu alleen ‘s ochtends, maar ga weer naar 2x daags.
  Het klopt wat je zegt over van binnen uit genezen, heel mooi dat je jeeigen lichaam kunt aanzetten tot genezen.
  Lieve groeten Rie B.

 14. Ha M, ik doe nu ca 2 jaar de methode. T is n gewoonte geworden voor en na t slapen. Maar door je bericht bedenk ik, dat mijn grote teennagels al een tijdje heel mooi zijn, nadat ik jarenlang hele lelijke schimmelnagels heb gehad. Wat leuk, het werkt dus nog steeds door. Ik voel me ook heel sterk, veel dank van Marianne

 15. Dag Mireille,

  Ik had ongeveer 3 jaar, denk ik, kalknagels aan mijn grote tenen. Het werd steeds erger, een deel van de nagels hing zelfs los van de teen. Ik was ervan overtuigd dat kalknagels iets voor de rest van je leven is.
  Vier maanden geleden merkte ik tot mijn vreugde dat de helft uitgegroeid was, met diepe horizontale groeven in de nagels, ik heb er toen foto’s van genomen. Ik heb helaas geen foto’s van toen het op zijn ergst was.
  Nu is bijna alles uitgegroeid en zien ze er heel mooi rozig uit. De nagels zitten nu terug volledig vast.
  Ook mijn vingernagels zien er mooier uit: glanzend en sterk.
  Ik merk dat ik minder schilfertjes heb op mijn hoofdhuid. Ik heb wel nog last van snel vet wordend haar, dat zou ik nog veranderd willen zien, dan moet ik niet meer zo vaak mijn haar wassen.
  Ik kreeg deze winter een opflakkering van eczeem op mijn rechterhand en dat is nu verdwenen.
  Met het bewijs van mijn kalknagels probeer ik mensen in mijn omgeving te overtuigen van de MIR-Methode.
  Wanhoop niet als het niet onmiddellijk verbetert, ik doe al meer dan 2 jaar de MIR-Methode, maar Ik ben blij met dit ongelooflijk resultaat.
  Grtjs

 16. Hallo Louise,
  Ik heb al jaren last van schimmelnagels.
  Ben nu een jaar aan het mirren en ze groeien nu (heel langzaam) uit tot schone nagels.
  Houd moed!
  Lieve groet Marianne

 17. Naar aanleiding van dit verhaal dacht ik: laat ik mijn nagels eens opnieuw bekijken. Ik had twee kalknagels. Aan mijn kleinere teen is het weg en bij mijn grote teen is de Abel bijna weer helemaal roze. Dat heeft ongetwijfeld met het MIRren te maken. Fijn!!

 18. Inderdaad lieve Mireille langzaam maar zeker verdwijnen de kalknagels mede dank zij de super verzorging van mijn lieve pedicure.
  Dank je wel !
  Liefs
  Hilda

 19. Mireille, ik heb mij verwonderd. Ik dacht dat kalknagels niet zomaar verdwijnen. Maar het is wel gebeurd doordat ik de MIR Methode doe. Mijn kalknagels zijn na jaren lang een kwel geweest. En nu zie ik weer mooie nagels. Het is nog niet helemaal over. Maar ik heb vertrouwen in het verdwijnen van de laatste rommel. Dank je wel in ik geef de MIR-Methode door. Liefs van Nora

 20. Beste Mireille
  Ik doe al meer dan één jaar de Mir methode. Heb vorige week spataderen laten verwijderen. Heb hardnekkige schimmelnagels aan tenen. Ik zie geen verbetering. Wat ik nu sinds gisteren merk, is op mijn buik witte velletjes, schubbetjes, droge huid. Wat heb ik mij nu op het lijf gehaald? Ik ben 56. Neem nu sinds twee maanden de pil daar ik hevige maandstonden kreeg, wel 10dagen hevig bloedverlies.

  • Beste Sarah,
   Kalknagels kunnen lang duren voordat ze uitgroeien. De witte velletjes op je buik zijn waarschijnlijk gewoon vervelling. Als je het niet vertrouwt, laat het dan een keer nakijken door je huisarts. Gewoon doordoen, want als kalknagels uitgroeien, is er van binnen in je lichaam héél veel verbeterd.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille voor je antwoord. Ik doe elke dag trouw de Mir methode. Soms zeg ik er een zinnetje bij, vb als ik vergadering heb: angst en onzekerheid loslaten. Het helpt mij om rustiger deel te nemen aan deze vergaderingen.
    Ik geef informatie MIR-Methode door maar merk dat niet iedereen daar voor open staat. Ook mijn huisarts was sceptisch: “als jij er maar in gelooft”…
    Hoe lang moet je de MIR-Methode doen? Ik doe ze al meer dan 1,5jaar?
    Groetjes

    • Beste Sarah,
     Er zijn meer mensen die er niet voor open staan, en dat is prima. We kunnen ook alleen maar vanuit resultaten werken. Als het werkelijk geholpen heeft, kunnen we dat aan anderen doorvertellen. En misschien dat ze dan de MIR-Methode proberen en misschien ook niet. Er zijn zoveel wegen naar gezondheid…!
     Je doet het al erg lang en misschien is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan. De meesten werken ook telefonisch of via Skype.
     Wel fijn dat het je helpt om rustiger te worden!
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 21. Hallo Mireille,ben heel te vreden had een stukje wildvlees bij mijn grote teen maar is zo goed als verdwenen!! Heel erg mooi en hartelijk dank voor jou méthode echt super. Ga nog ff door want heb een spatader die nog dik is en af en toe nog erg jeukt maar heb er vertrouwen in dat het geneest!!!!! Super bedankt en liefs peter

  • Beste Peter,
   Wat fijn om te lezen! Blij voor je! Probeer ook eens je hand op de spatader te leggen, waar het jeukt, en dan de 9 stappen te aaien. Dan kan het sneller gaan. Dat leg ik ook uit in dit artikel: 124. Extra techniek met de MIR-Methode.
   Houd me op de hoogte van je vorderingen!
   Groetjes, Mireille

 22. Hallo,

  Ik liep al 3 jaar rond met schimmelnagels.
  Elk jaar haalde ik wel een middeltje bij de apotheek, dat tijdelijke verbetering gaf, maar steeds weer keerde de kalknagels terug.
  Sinds eind april pas ik de MIR-methode toe.
  Mijn nagels zijn verkleurd en daarom zet ik er voor de zomer een mooi nagellakje op. Niemand die mijn verkleurde nagels ziet dan….
  Nu had ik al even een afspraak staan bij een medische pedicure.
  Zij zou me na 3 jaar eindelijk van mijn kalknagels afhelpen.
  Dus vandaag ging ik er naartoe.
  Ze bekeek mijn nagels en verwachtte natuurlijk het één en het ander te zien na 3 jaar. Groot was ook mijn verbazing dat er onder mijn kleurtje, toch wel vrijwel gezonde nagels tevoorschijn kwamen. Buiten de laatste paar milimeter zijn mijn nagels weer gezond, ze moest zelfs geen middeltje smeren.
  Super, dat dit door de MIR-methode genezen is. Ik doe alvast gewoon verder met deze methode want het heeft me al heel veel geholpen.
  Bedankt Mireille!

 23. Ik had een beginnende kalknagel. Ik wist niet of het zou werken, maar je vertelde dat het een schimmel is dus heb ik in plaats van bacterie of virus te mirren zolas je op de Bethemirror site vertelde schimmel gezegd. En omdat schimmel hardnekkig is, het een paar weken volgehouden. En dat werkt dus ook.

 24. Ook ik heb een kalknagel die nu, na 2 maanden de MIR methode te doen, snel aan het verdwijnen is! Zo fijn want ik had er al zo lang last van…

 25. Al zeker een jaar lang had ik last van ingescheurde nagels aan mijn rechterhand. Van alles geprobeerd, maar de nagels bleven afbrokkelen en inscheuren. Doe nu 6 weken de MIR methode en na de 2e week zag ik tot mijn verbazing dat mijn nagels harder werden en niet meer inscheurden. Inmiddels is er niks meer te zien en lijkt het of ik er nooit last van gehad heb. Heel bijzonder hoe de MIR-Methode zijn werk doet. ik ga zeker nog een tijd door met Mirren.

 26. Hoi Mireille,Ik had ook kalknagels aan mij linker voet, maar niks hielp van een creme tegen kalknagels! tot ik de MIR-Methode ging doen, was mijn kalknagels al binnen een maand weg!!! nu nog mijn nagels weer laten aangroeien.

  Groetjes van Sascha.

 27. Ik heb nu 6 maanden de MIR-Methode gedaan mijn kalknagels zijn niets veranderd. Ik heb hierbij geen hulp gehad maar ook niet gevraagd

  • Beste Karin,
   Kalknagels groeien pas uit als alles aan de binnenkant van je lichaam op orde is. Het kan goed zijn dat er nog meer tijd voor nodig is. Ik hoop dat je het nog een tijdje wilt blijven doen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 28. Beste Mireille,

  Ben ruim 4 maanden bezig met de MIR Methode en ben super enthousiast.Mijn haren en nagels groeien en worden steviger. Ben het in mijn omgeving aan het doorgeven. Hoe kan het dat vooral mijn linker oor gevoelig is voor oorbellen, begint dan rood te worden en te jeuken, dan duurt het weer een tijdje voor het genezen is, dat vind ik heel jammer. Mijn spatader aan mijn rechterbeen ben ik anderhalf jaar geleden aan geopereerd, en volgens de chirurg zou die ader verdwijnen omdat die dan geen bloedtoevoer meer krijgt. Zou dat met de MIR-Methode ook verdwijnen?
  Met vriendelijke groet, Mariette

  • Beste Mariette,
   Die gevoelige oorlel kan heel veel verschillende dingen betekenen. Misschien geeft je lichaam aan dat het niet meer die zware metalen wil voelen. Misschien is er iets gaande in je gevoelsleven. In de oorlel zitten acupunctuurpunten, o.a. voor je kaakgebied. Misschien is er iets met je gebit. Het beste zou je dit kunnen laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider, als je wilt.
   Over je ader kan ik niet veel zeggen, alleen dat de MIR-Methode er altijd naar streeft om wat voor jou optimaal is, te realiseren.
   Veel geluk!
   Mireille

 29. Zo’n anderhalf jaar geleden begon ik de MIR-Methode tweemaal daags te doen, twee maanden lang, zonder dat ik gezondheidsklachten had, dus puur vanuit nieuwsgierigheid. Toen ik een tijdje later in een blog van Mireille las over het mogelijk verdwijnen van kalknagels door de MIR-Methode besefte ik dat ik er ook al jaaaaren eentje heb, nee had, want tot mijn stomme verbazing was die ineens verdwenen en had ik een kerngezonde teennagel. Dank Mireille, voor het vrijelijk delen van jouw geweldige methode en wie weet wat er nog meer aan het herstellen is in mijn lichaam waarvan ik me (nog) niet bewust ben.

 30. Hallo Mireille,

  Ik had je al verteld dat ik bezig was om wat dingetjes uit te proberen en eentje daarvan is het volgende.
  Tig jaar geleden heb ik een blik doperwten op mijn tenen laten vallen, als gevolg hiervan volgde er uiteindelijk een nagelextractie zodat er geen nagels meer terug zouden groeien en ik nagellak op het vlees kon doen zodat het leek alsof er nagels zaten.
  Tot grote verbazing kwamen de nagels wél terug, helaas ernstig verkalkt en in 3 delen wat tot gevolg heeft dat ik ze steeds glad moet schuren.
  Een aantal maanden geleden ben ik heel simpel begonnen met “nagels optimaliseren” en nu zijn van de 2e teentjes de nagels op een mm-tje na weer gezond en van de grote tenen is tweederde weer gezond en lijkt het er bij 1 nagel zelfs op dat het weer één hele nagel i.p.v. 3 delen gaat worden.

 31. Hoi.
  Ik kan, sinds ik 27/11/2013 ben begonnen met de MIR-Methode gerust zeggen dat het werkt.
  Vb. teennagel al jaren lastig en nu begint deze echt en vanzelf op te knappen.
  Mijn eetpatroon kon ik niet meer volhouden en ben veranderd naar gezond voedsel.
  Ben inmiddels ruim 7 kg kwijt zonder dat ik een dag honger geleden heb of het idee dat ik te weinig / slecht gegeten heb.

  Ook kom ik spontaan soms mensen tegen die de MIR-Methode kennen en soms ook toepassen.

  Ja, ik kan het aanraden. Mede omdat het een liefdevolle en zachte wijze is om je lichaam en jezelf een andere kant op te sturen zonder iets te forceren.

  Groetjes, Jaap

 32. Nu ik alle reacties zo lees realiseer ik mij dat mijn behoefte aan koffie ook veel minder aan het worden is. Ik drink veel meer water, het lijkt wel alsof mijn lichaam daar veel meer om vraagt.
  De laatste tijd ben ik heel bewust mijn koolhydraten aan het minderen. Dat lukte eerder nooit, maar nu dankzij de MIR-Methode wel. En daardoor val ik ook af (en daar ben ik blij mee!). Door het minderen van de slechte koolhydraten heb ik ook nauwelijks nog behoefte aan zoetigheid. Als eiwitten heb ik veel behoefte aan noten, eieren en kaas (in die volgorde). Ik was nooit een grote vleeseter, maar het lijkt wel alsof de behoefte aan vlees ook aan het afnemen is.
  Wat betreft tekorten: sinds ik een paar jaar geleden in de overgang kwam kreeg ik behoorlijk last van splijtende nagels. Nagelverharder hielp zelfs niet meer op het laatst. En nu durf ik te zeggen dat ik daar geen last meer van heb. Mijn nagels zijn weer gewoon sterk zoals vroeger, zonder dat ik er ook maar iets op smeer. En zonder dat ik supplementen neem. Super! Voor mij weer een bewijs dat MIR-Methode werkt.

 33. Dag Mireille,
  Sinds ik je artikel in de Happinez heb gelezen doe ik de MIR-methode met regelmaat. Vorige week signaleerde ik dat mijn teennagels – die al meer dan 15 jaar gevoelig zijn voor schimmel – zonder middeltjes van buitenaf aan het opknappen zijn. De schimmelplekjes groeien eruit.
  Goede timing dus om jouw bericht over dit euvel in mijn mailbox te vinden!
  Groet, Rosali

 34. Hallo Mireille,
  Wil even vertellen dat mijn schouder klachten over zijn na 1,5 jaar en heb nu wel last van spierpijn. Dat kan ook haast niet anders want het heeft 1,5 jaar niet goed gezeten! Doe de MIR-Methode nu 6 weken en voelt nog steeds goed om te doen. Heb alleen wel eet buien
  Mijn man is ook begonnen met de MIR-Methode en doet het nu zo’n 3 weken en zijn kalknagels beginnen uit te groeien! Als hij vader/moeder loskoppelen zegt, begint hij iedere keer ontzettend te gapen. Hij heeft niesbuien gehad en nu is zijn pijn in zijn bil en beenspieren weg!!
  Al met al mooie ervaringen en al heel wat personen in mijn praktijk willen het ook doen of doen het al. Ben dan nog wel geen MIR-Methode begeleider, als we dieper op de zaak in kunnen gaan verwijs ik ze door!
  Liefs, Jacqueline

 35. Sinds 2 jaar doe ik de MIR-Methode, en de laatste weken weer dagelijks. Ik heb al 2-3 jaar een kalknagel, en die begint nu eindelijk te veranderen. Het klopt, vanaf de nagelriem groeit weer een gezonde nagel, en de kalknagel verdwijnt langzaamaan. Fijn om nu de uitleg te lezen; nu snap ik waarom er bij mij altijd een diepe zucht komt als ik stap 4 heb uitgesproken. Ik ga nog lekker door met de MIR-Methode. Mijn dochter van 15 doet nu ook 2 maanden de MIR-Methode, en wat een mooie veranderingen zie ik bij haar. Ik voel dat het ook op mij een uitwerking heeft.

  • Beste Myrna,

   Wat super om te lezen dat het ook bij jou werkt! Zo mooi dat je bij stap 4 altijd zucht. Dat zijn van die signalen dat de MIR-Methode werkt bij je. Mooi, hoor! Ik ben ook erg blij dat de 9 stappen zo goed werken bij je dochter, hoera!

   Heel veel geluk aan jullie beiden!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 36. Ja, even checken! Sokken uit en… de kalknagels zijn aan het weggroeien! De kleine teen en ringteen zijn al verdwenen, de middelteen is goed op weg om weg te groeien. Ik kan het eigenlijk allemaal niet geloven dat het echt werkt?! Ik ben deze week ziek thuis met koorts, niet hoog (38.1) maar met mijn chronische darmziekte heb ik vanaf mijn 10e levensjaar nooit meer koorts gehad (ik ben nu 26 jaar), zelfs niet toen ik er heel erg slecht aan toe was en weken in het ziekenhuis heb gelegen. Een hele prestatie, en dit kan alleen komen door 3 weken MIR-Methode. Ik hou nu een boekje bij wat ik allemaal merk aan lichamelijke veranderingen. Bijvoorbeeld kalknagels had ik nooit aan gedacht! (vergeten dat ik die ook heb/had). Bedankt voor de fijne mails iedere dag Mireille!
  Groetjes, Nicole

 37. Hallo Mireille
  Na 4 weken toepassing van de MIR-Methode las ik in de nieuwsbrief iets over kalknagels. Ik keek naar mijn voeten en ja hoor de kalknagels waren zich aan het terugtrekken. En wat net zo belangrijk is mijn schimmelaandoening in het gezicht “eczema seborroica” is ook minder, terwijl ik meestal in het najaar een nieuwe aanval krijg die alleen met hormoonzalf te bestrijden is. Het is nog niet verdwenen, dus ik ga lekker door met de 9 stappen en meld je over een paar maanden hoe de stand van zaken is. Met heel veel dank voor je prachtige MIR-Methode!

 38. Dit jaar ontdekte ik een beginnende kalknagel en ik baalde gigantisch. Korte tijd later ontdekte ik dat ik seborroïsch eczeem had op mijn hoofdhuid met haaruitval tot gevolg. Ook plekken in het gelaat.
  Zowel kalknagels als dat eczeem hebben dezelfde roots. Schimmels die door een gebrekkige weerstand zich uit gaan leven.
  Door het onderwerp wat nu aangehaald is, heb ik de kalknagel in kwestie nog eens bekeken en stelde verbluft vast dat deze niet verder gegaan is, maar dat gezonde nagel zich vanaf het nagelbed heeft ontwikkeld.
  De conditie van mijn haar is overigens ook enorm verbeterd
  Bijzonder mooi resultaat:-)

 39. Hoi bevalt me goed, voel me beter, meer energie, mijn kalknagels worden ook beter. Heb nu 4 weken de 9 stappen gedaan, ga gewoon verder. Bedankt Mireille!

 40. Ik had geen kalknagels maar ze braken snel af maar sinds de MIR-Methode zien ze er veel mooier en sterker uit

 41. Dag Mireille,
  Ruim 6 weken geleden gestart met stap 5+7 gedurende 2 weken en aansluitend 4 weken alle stappen. Ik ga voorlopig nog 4 weken door, omdat ik mijn verslaving aan suiker wil aanpakken.
  Ik heb geen grote effecten kunnen toeschrijven aan MIR-Methode, maar heb niettemin het gevoel dat het me goed doet. Ik ervaar a.h.w de zekerheid dat er subtiel “gewerkt” wordt aan de systemen en de samenhang. Pas nu ik lees over de kalknagels realiseer ik me dat het spontane herstel hiervan vrijwel zeker te danken is aan de MIR-Methode! Bijzonder. Ik ga voorlopig nog even door. Dank je wel!

 42. Hallo Mireille,
  Heel bijzonder die ervaringen van de MIR-Methode en kalknagels. Ik ben jarenlang pedicure geweest en heb weinig tot geen kalknagels zien verdwijnen tijdens mijn praktijk. Was ook in de veronderstelling dat als je ze eenmaal had, ze moest laten verzorgen (afvijlen, schoonmaken, enz.), ook binnenkant schoenen desinfecteren (schimmels), schone sokken ook erg belangrijk. Maar toen kreeg ik ze zelf, (gaf mijn nieuwe loopschoenen de schuld van deze “beschadigingen” aan allebei mijn grote tenen. Geloof niet zo in allerlei middeltjes die overigens heel veel kosten. Ik druppelde een poosje met TeaTreeOil (een klein flesje met heel veel en goede eigenschappen. De kalknagels zijn verdwenen, maar ook gebruik ik al twee jaar regelmatig de MIR-Methode. Nu denk ik dat misschien niet de TeaTree, maar de MIR-Methode me van mijn kalknagels heeft afgeholpen! Echt heel bijzonder, ik verwonder me er nog steeds over en begin de MIR-Methode steeds beter te begrijpen.
  Vriendelijke groetjes Marjo

 43. Ik heb al jaren last van voetschimmel / kalknagels. En dankzij de MIR-Methode verdwijnt de voetschimmel als sneeuw voor de zon. Dank daarvoor!!

 44. Hoi Mireille
  Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat eindelijk mijn kalk nagels aan het verdwijnen zijn. Ik zwem al jaren en heb daarbij een schimmel infectie op gelopen omdat ik geen slippers droeg. Ik heb werkelijk alles geprobeerd wat er te koop is. En ook 2 keer pillen van de huis arts geslikt. Ben hier al minimaal 10 jaar mee bezig.
  Ik heb de MIR-Methode 2 keer vier weken gedaan. En ik ga er nog steeds mee door.
  Het voelt gewoon goed. Ik heb me dan ook meteen opgegeven voor de Module 1
  Vriendelijke groetjes Corrie W.

 45. Een bekende van mij is – op mijn verzoek – in het voorjaar begonnen met de negen stappen van de MIR-Methode. Ik was namelijk op zoek naar bevestiging van de werking van de MIR-Methode bij bepaalde klachten. In het begin was er weinig “resultaat” voor deze persoon. Na een paar weken viel het ineens op dat zijn kalknagels enorm aan het verbeteren waren. Dit terwijl jaren lang van alles was gedaan om deze te behandelen.
  Nu, 8 maanden later zijn de nagels bijna volledig hersteld.

  Germa van Nieuwenhoven

 46. Ik ben 2 maanden bezig en nu zijn mijn kalknagels aan ‘t veranderen en vanaf 2001 na een ruggenprik voor een heupoperatie had ik dode vingers en van alles geprobeerd ook alternatieve (homeopathie), maar nu is ‘t weg. Nu zijn ook mijn aambeien verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.