Heb je last van kalknagels of andere nagelaandoeningen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over kalknagels.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

(Kalk)nagels — 49 reacties

 1. Dag Mireille, sinds ik begonnen ben met MIR-Methode is de enige kalknagel die ik had weer gezond geworden :-). Dank je hartelijk voor de MIR-Methode en al jouw/jullie geweldige werk! Hartelijke groet, Loes

 2. Dag Mireille, sinds ik begonnen ben met MIR-Methode is de enige kalknagel die ik had weer gezond geworden :-). Dank je hartelijk voor de MIR-Methode en al jouw/jullie geweldige werk! Hartelijke groet, Loes

 3. Heb al jaren ernstige kalknagels. Alle middeltjes al geprobeerd, maar niks hielp. Ben nu een maand bezig met Mirren en merk lichte verbetering. Er komt al een klein roze stukje van onderuit de nagels. En ook aan de bovenkant zie ik verandering. Had de hoop eigenlijk al opgegeven, dat het ooit zou overgaan, maar wie weet…

 4. Hallo, de dag voordat ik deze mailing over kalknagels ontving dacht ik dat ik inderdaad een roze streepje ontdekte aan de nagelriem van een schimmelnagel die ik al een hele tijd had 🙂 :)…. Daarbovenop was ik zo blij het volgende te lezen : ‘Kortom, die kalknagels zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit is eigenlijk fantastisch nieuws, want het betekent dat wanneer je kalknagels uitgroeien, je van binnen heel veel grote verbeteringen hebt gemaakt! Gefeliciteerd!’
  En ja, het roze streepje nagel wordt groter … en ja, grote veranderingen hebben plaatsgevonden 🙂 mede dankzij de MIR-Methode en ja, ik ben zo blij!

 5. Hallo, de dag voordat ik deze mailing over kalknagels ontving dacht ik dat ik inderdaad een roze streepje ontdekte aan de nagelriem van een schimmelnagel die ik al een hele tijd had 🙂 :)…. Daarbovenop was ik zo blij het volgende te lezen : ‘Kortom, die kalknagels zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit is eigenlijk fantastisch nieuws, want het betekent dat wanneer je kalknagels uitgroeien, je van binnen heel veel grote verbeteringen hebt gemaakt! Gefeliciteerd!’
  En ja, het roze streepje nagel wordt groter … en ja, grote veranderingen hebben plaatsgevonden 🙂 mede dankzij de MIR-Methode en ja, ik ben zo blij!

 6. 4 maanden ben ik bezig. Ondertussen zijn die nagels stillekes aan t uitgroeien. De nieuwe zijn veel beter en minder broos. Teennagels groeien traag dus iedereen die schimmelnagels heeft: aanhouden en blijven werken aan jezelf via deze fantastische en simpele positieve aanpak. Ik vertel mensen er vaak over want al bij al heb ik weinig klachten maar mijn tenen zijn zichtbaar aangezien ik een blotevoeter ben. Een stille straffe getuige van de MIR-Methode. Ik zegge het voort….Dank u Mireille.

 7. Ondanks dat dat niet mijn reden was om te gaan mirren, was ik precies na 1 maand mirren van mijn 4 jaar oude kalknagel (de witte versie) af.
  Bizar en plezierig.
  Mirren is/doet iets wonderlijks.

 8. Ook bij mij is mijn kalknagels aan het uitgroeien.
  Heb de vier weken MIR gedaan , nu alleen ‘s ochtends, maar ga weer naar 2x daags.
  Het klopt wat je zegt over van binnen uit genezen, heel mooi dat je jeeigen lichaam kunt aanzetten tot genezen.
  Lieve groeten Rie B.

 9. Ha M, ik doe nu ca 2 jaar de methode. T is n gewoonte geworden voor en na t slapen. Maar door je bericht bedenk ik, dat mijn grote teennagels al een tijdje heel mooi zijn, nadat ik jarenlang hele lelijke schimmelnagels heb gehad. Wat leuk, het werkt dus nog steeds door. Ik voel me ook heel sterk, veel dank van Marianne

 10. Dag Mireille,

  Ik had ongeveer 3 jaar, denk ik, kalknagels aan mijn grote tenen. Het werd steeds erger, een deel van de nagels hing zelfs los van de teen. Ik was ervan overtuigd dat kalknagels iets voor de rest van je leven is.
  Vier maanden geleden merkte ik tot mijn vreugde dat de helft uitgegroeid was, met diepe horizontale groeven in de nagels, ik heb er toen foto’s van genomen. Ik heb helaas geen foto’s van toen het op zijn ergst was.
  Nu is bijna alles uitgegroeid en zien ze er heel mooi rozig uit. De nagels zitten nu terug volledig vast.
  Ook mijn vingernagels zien er mooier uit: glanzend en sterk.
  Ik merk dat ik minder schilfertjes heb op mijn hoofdhuid. Ik heb wel nog last van snel vet wordend haar, dat zou ik nog veranderd willen zien, dan moet ik niet meer zo vaak mijn haar wassen.
  Ik kreeg deze winter een opflakkering van eczeem op mijn rechterhand en dat is nu verdwenen.
  Met het bewijs van mijn kalknagels probeer ik mensen in mijn omgeving te overtuigen van de MIR-Methode.
  Wanhoop niet als het niet onmiddellijk verbetert, ik doe al meer dan 2 jaar de MIR-Methode, maar Ik ben blij met dit ongelooflijk resultaat.
  Grtjs

 11. Hallo Louise,
  Ik heb al jaren last van schimmelnagels.
  Ben nu een jaar aan het mirren en ze groeien nu (heel langzaam) uit tot schone nagels.
  Houd moed!
  Lieve groet Marianne

 12. Naar aanleiding van dit verhaal dacht ik: laat ik mijn nagels eens opnieuw bekijken. Ik had twee kalknagels. Aan mijn kleinere teen is het weg en bij mijn grote teen is de Abel bijna weer helemaal roze. Dat heeft ongetwijfeld met het MIRren te maken. Fijn!!

 13. Inderdaad lieve Mireille langzaam maar zeker verdwijnen de kalknagels mede dank zij de super verzorging van mijn lieve pedicure.
  Dank je wel !
  Liefs
  Hilda

 14. Mireille, ik heb mij verwonderd. Ik dacht dat kalknagels niet zomaar verdwijnen. Maar het is wel gebeurd doordat ik de MIR Methode doe. Mijn kalknagels zijn na jaren lang een kwel geweest. En nu zie ik weer mooie nagels. Het is nog niet helemaal over. Maar ik heb vertrouwen in het verdwijnen van de laatste rommel. Dank je wel in ik geef de MIR-Methode door. Liefs van Nora

 15. Beste Mireille
  Ik doe al meer dan één jaar de Mir methode. Heb vorige week spataderen laten verwijderen. Heb hardnekkige schimmelnagels aan tenen. Ik zie geen verbetering. Wat ik nu sinds gisteren merk, is op mijn buik witte velletjes, schubbetjes, droge huid. Wat heb ik mij nu op het lijf gehaald? Ik ben 56. Neem nu sinds twee maanden de pil daar ik hevige maandstonden kreeg, wel 10dagen hevig bloedverlies.

  • Beste Sarah,
   Kalknagels kunnen lang duren voordat ze uitgroeien. De witte velletjes op je buik zijn waarschijnlijk gewoon vervelling. Als je het niet vertrouwt, laat het dan een keer nakijken door je huisarts. Gewoon doordoen, want als kalknagels uitgroeien, is er van binnen in je lichaam héél veel verbeterd.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille voor je antwoord. Ik doe elke dag trouw de Mir methode. Soms zeg ik er een zinnetje bij, vb als ik vergadering heb: angst en onzekerheid loslaten. Het helpt mij om rustiger deel te nemen aan deze vergaderingen.
    Ik geef informatie MIR-Methode door maar merk dat niet iedereen daar voor open staat. Ook mijn huisarts was sceptisch: “als jij er maar in gelooft”…
    Hoe lang moet je de MIR-Methode doen? Ik doe ze al meer dan 1,5jaar?
    Groetjes

    • Beste Sarah,
     Er zijn meer mensen die er niet voor open staan, en dat is prima. We kunnen ook alleen maar vanuit resultaten werken. Als het werkelijk geholpen heeft, kunnen we dat aan anderen doorvertellen. En misschien dat ze dan de MIR-Methode proberen en misschien ook niet. Er zijn zoveel wegen naar gezondheid…!
     Je doet het al erg lang en misschien is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan. De meesten werken ook telefonisch of via Skype.
     Wel fijn dat het je helpt om rustiger te worden!
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 16. Hallo Mireille,ben heel te vreden had een stukje wildvlees bij mijn grote teen maar is zo goed als verdwenen!! Heel erg mooi en hartelijk dank voor jou méthode echt super. Ga nog ff door want heb een spatader die nog dik is en af en toe nog erg jeukt maar heb er vertrouwen in dat het geneest!!!!! Super bedankt en liefs peter

  • Beste Peter,
   Wat fijn om te lezen! Blij voor je! Probeer ook eens je hand op de spatader te leggen, waar het jeukt, en dan de 9 stappen te aaien. Dan kan het sneller gaan. Dat leg ik ook uit in dit artikel: 124. Extra techniek met de MIR-Methode.
   Houd me op de hoogte van je vorderingen!
   Groetjes, Mireille

 17. Hallo,

  Ik liep al 3 jaar rond met schimmelnagels.
  Elk jaar haalde ik wel een middeltje bij de apotheek, dat tijdelijke verbetering gaf, maar steeds weer keerde de kalknagels terug.
  Sinds eind april pas ik de MIR-methode toe.
  Mijn nagels zijn verkleurd en daarom zet ik er voor de zomer een mooi nagellakje op. Niemand die mijn verkleurde nagels ziet dan….
  Nu had ik al even een afspraak staan bij een medische pedicure.
  Zij zou me na 3 jaar eindelijk van mijn kalknagels afhelpen.
  Dus vandaag ging ik er naartoe.
  Ze bekeek mijn nagels en verwachtte natuurlijk het één en het ander te zien na 3 jaar. Groot was ook mijn verbazing dat er onder mijn kleurtje, toch wel vrijwel gezonde nagels tevoorschijn kwamen. Buiten de laatste paar milimeter zijn mijn nagels weer gezond, ze moest zelfs geen middeltje smeren.
  Super, dat dit door de MIR-methode genezen is. Ik doe alvast gewoon verder met deze methode want het heeft me al heel veel geholpen.
  Bedankt Mireille!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.