Vanaf maart 2018 start ik een wetenschappelijk onderzoek om met cijfers aan te tonen of de MIR-Methode helpt bij het stoppen met roken. En of de MIR-Methode je kan helpen met stoppen zonder dat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Daarvoor volg je een cursus van 3 webinars. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om te stopen, en hoe dat bij jou werkt.

Met het onderzoek wil ik twee vragen beantwoorden:
A. Hoeveel procent van de deelnemers stopt na 3 webinars met roken?
B. Hebben de deelnemers nog last van ontwenningsverschijnselen?
De resultaten zal ik daarna vrij geven aan iedereen, zodat we er allemaal baat bij hebben.

Wat gaan we doen?
Wanneer je je aanmeldt, krijg je, een paar dagen vooraf aan het webinar, via email een korte vragenlijst van hooguit 10 vragen. Die stuur je weer terug aan ons. Na afloop van de drie webinars sturen we je weer een korte vragenlijst. Na een maand nogmaals.
Op 3 donderdagen (zie hieronder voor de data), krijg je van Mireille informatie via een webinar. Deze informatie zal je ondersteunen om het roken uit je systeem te krijgen. Loslaten wordt makkelijker.
Tijdens het webinar, maakt Mireille een MIR-Methode op Maat voor de hele groep. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die je voorafgaand aan de 9 stappen gaat aaien.
De thema’s van de webinars zijn:
1. Het is níet jouw schuld! De oneerlijke strijd om van een rookverslaving af te komen.
2. De missie van een roker… waarheidsbrenger!
3. Zelfliefde is alles. Hoe versterk je je eigenwaarde en je zelfliefde?

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen stoppen met roken;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben;
3. nog steeds elke dag roken;
4. drie webinars bijwonen.

Data en tijdstippen:
Het onderzoek vindt in maart en april plaats en door middel van informatie via webinars. Mireille Mettes geeft de webinars.
1. Donderdag 15 maart, 13.30 – 14.30 uur
2. Donderdag 29 maart, 13.30 – 14.30 uur
3. Donderdag 12 april, 13.30 – 14.30 uur

De resultaten van het onderzoek worden op 9 mei 2018 gepubliceerd in de MIR-Methode nieuwsbrief.

Locatie
Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk 2 dagen van tevoren een link thuis gestuurd via email. Wanneer je op die dag zelf op de link klikt, kun je mee doen.

Kosten
De 3 webinars zijn in totaal 25 euro.

Aanmelden
Je kunt deelnemen aan deze webinars en het onderzoek door hier te klikken.

Vragen
Heb je nog vragen over het onderzoek, dan kun je die hier onderaan stellen.


Reacties

Wetenschappelijk onderzoek: stoppen met roken m.b.v. de MIR-Methode — 21 reacties

 1. Beste Mireille

  Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten van je onderzoek. Zelf heb ik aangeklopt bij een MIR begeleider om voor goed af te geraken van mijn verslavingen. Na 6 MOMs is en al ruime tijd de gewone MIR gedaan te hebben is het nog niet helemaal uit mijn systeem. Van dagelijks gebruik is echter al lang geen sprake meer. En daarom heb ik ook niet deelgenomen aan het onderzoek.
  Deel je de resultaten ook met de MIR begeleiders? Zodat zij de inzichten die je uit het onderzoek haalt kunnen toevoegen aan een MOM? Wanneer ik we weer op consult ga?
  Of is het de bedoeling dat mensen dan later tegen de betaling die webinar gaan volgen?
  Om eerlijk te zijn, voel ik me heel erg goed bij de MIR begeleider waar ik ga. En ben ik niet zo een internet fanaat. Dus ik hoop stiekem dat dat extraatje wat ik nog mis via haar zou kunnen verlopen.

  Alvast bedankt voor de info

  Sofia

  • Beste Sofia,
   Ik weet nog niet zo goed hoe ik het vervolg ga aanpakken. Ik ga eerst kijken of we met deze serie wel resultaten boeken, of dat langdurigere begeleiding nodig is. Tot nu toe heb ik niet iets anders gedaan dan wat MIR-Methode begeleiders normaal doe, dus blijf gerust bij je MIR-Methode begeleider!
   Groetjes, Mireille

 2. Hi Mireille,

  Ik heb me gisteren aangemeld en verwachtte een mail met de vragenlijst. Die heb ik nog niet ontvangen. Kan dat kloppen?
  Groetjes,
  Jolande

  • Beste Jolande,
   Goed dat je het zegt! Die vragenlijst krijg je pas een paar dagen voorafgaand aan het webinar. Ik zal het veranderen in de tekst hierboven.
   Groetjes! Mireille

 3. Hallo Mireille. Geweldig dat het via webinar kan en nog beter dat ik het ook ‘s avonds kan bekijken. Binnen twee dagen begrijp ik? Dat moet geen probleem zijn. Super. Krijgen we dan ook even te horen waar we dat terug kunnen vinden? Ik ga me opgeven. Dank je wel!

  • Beste Rona,
   Ja, als je je opgeeft, laten we je precies zien waar je het webinar kunt terug kijken.
   Alvast een fijne loslaatreis gewenst!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste Mireille.

  Ik wil graag mee doen en mij aanmelden.
  Heb al wel een half jaar een MIR op maat via Lieve Adriaense in Antwerpen,
  vanwege relatieverslaving in narcistische relaties.
  Ik denk dat deze nog wel even door gaat.
  Bovendien nu flinke hernia.
  Heb de MIR 9 stappen nu ook toegepast op de vele medicijnen die ik daar voor krijg,
  ben n.l. nu in het buitenland bij mijn moeder en kan door de hernia nog niet terug vliegen.
  Is het toch mogelijk om dit er naast te doen?
  Uiteraard heb ik hier internetverbinding.

  Vriendelijke groet
  Ans

  PS
  Bij de reacties op pijn ga ik een vraag stellen of er resultaten zijn bereikt met hernia’s
  en pijnbestrijding, waardoor ik de medicijnen niet meer hoef in te nemen.
  Ben anti medicijn gebruik, maar kan nu echt niet zonder vanwege extreme beknelling zenuwen
  billen, rug, been en voet.

  • Beste Ans,
   Ja, als je wilt, zou je mee kunnen doen met het onderzoek naar stoppen met roken via 3 webinars. Ik verwacht dat wat je daar leert, je ook gaat helpen bij de andere dingen waar je nog last van hebt.
   Veel sterkte en heb het goed bij je moeder!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille.
    Ik heb me vorige week opgegeven en doe graag mee.
    En wat zou het geweldig zijn dat het me ook gaat helpen bij de andere dingen waar ik nog last van heb.
    Misschien leuk om te vertellen dat ik *weer een heel fijn contact heb met Dokter Richard Wieland na 24 jaar.
    Zo bijzonder welke weg hij is ingeslagen en jouw MIR-Methode Link op zijn site heeft staan, waardoor ik jouw geweldige methode heb leren kennen.

    Mag ik je vragen wanneer je de vragenlijst gaat toesturen, want deze heb ik nog niet gehad en het begint toch donderdag al?

    Warme groet,
    Ans

    • Beste Ans,
     Wat leuk dat je bij dokter Wieland bent! Dan ben je in goede handen! De vragenlijst voor het onderzoek is vandaag toegestuurd via email. Ik denk dat je hem nu al wel gehad hebt. Het is gelukkig maar een hele korte lijst, dus dat komt goed!
     Tot donderdag!
     Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille,

  Ik ben met een MOM bezig die ik t/m 19 maart doe.
  Kan ik evenwel vanaf 15 maart met dit onderzoek meedoen?

  Lieve groet, Trees.

 6. Begrijp ik het goed? Het is toch achter de computer te volgen? Ik lees over te ver rijden? Mis ik iets?
  Ik zou graag meedoen maar kan ook 15 maart niet. Kan ik per 24 maart de eerste doen en de anderen meedoen?

  • Beste Els,
   Ja, het is achter de computer. De reactie die je leest is op een ouder voorstel, waarin ik een bijeenkomst in Apeldoorn had georganiseerd. Er waren best veel mensen die tegen het reizen op zagen, vandaar dat ik het heb veranderd naar achter de computer.
   Je kunt helaas alleen deelnemen als je binnen 2 dagen na het webinar de opnames terug kijkt.
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireille,
  Ik zou hier heel graag aan mee willen doen.
  Waar ik nu helaas tegen aanloop is dat ik 15/3 op het genoemde tijdstip niet de webinar kan bijwonen. Is er een mogelijkheid dat ik de webinar van 15/3 op een ander tijdstip (bijv. ‘s avonds) zou kunnen terugkijken? De andere dagen kan ik wel op de genoemde tijdstippen.
  Groetjes, Flore

  • Beste Flore,
   Ja hoor, dat is prima mogelijk. Ik laat ze dan op een bepaalde pagina staan. Ik zal het ook in het webinar uitleggen.
   Groetjes, Mireille

 8. Goedendag Mireille

  IK zou graag meedoen aan de cursus ..was 2 jaar geleden bezig met stoppen toen mijn moeder overleed en merk dat ik behoefte heb aan ondersteuning of delen met gelijkgestemden om het vol te houden .. woon echter 1/1/2 uur rijden.
  Is er een cursus dichter bij ..of ga je die geven ?/
  Ik hoor het graag

  Vriendleijke groet
  Elsa

  • Beste Elsa,
   Nee, deze twee groepen zijn de enige die ik ga doen. Ik zal in juli de resultaten publiceren. Misschien heb je daar iets aan. Je kunt ook begeleiding krijgen van een MIR-Methode begeleider.
   Groetjes, Mireille

 9. Hoe graag zou ik meedoen !!!
  Helaas te ver (en daardoor kostbaar) voor mij.bovendien zit ik in de race voor n andere baan en ik denk niet dat ze zitten te wachten op iemand die gelijk vrije dagen wil.
  Ik wens iedereen succes en wacht met spanning op de onderzoeksresultaten.
  Grady

  • Beste Grady,
   Ja, ik ga ze uiteindelijk met iedereen delen. Dankjewel alvast voor je support! En ik duim voor je dat je een fijne baan mag krijgen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.