Het eerste onderzoek van maart/april 2018 was hoopvol: 52% van de mensen rookte na vier weken minder sigaretten!
Vanaf juni 2018 start ik een tweede onderzoek om aan te tonen of de MIR-Methode helpt bij het stoppen met roken. En of de MIR-Methode je kan helpen met stoppen zonder dat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Met het tweede onderzoek wil ik twee vragen beantwoorden:
A. Hoeveel procent van de deelnemers stopt na acht webinars (vier maanden) met roken?
B. Hebben de deelnemers nog last van ontwenningsverschijnselen?

Wat houdt het onderzoek in?

Je volgt een cursus van acht webinars, verspreid over vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om te stoppen, en hoe dat bij jou werkt. En… de hele groep krijgt elk webinar een MIR-Methode op Maat, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van de verslaving.
Wanneer je je aanmeldt, krijg je op de dag van het 1e webinar via email een korte vragenlijst van hooguit 10 vragen. Die stuur je weer terug. Twee weken na het achtste webinar stuur ik je een korte vragenlijst, om te zien hoe het staat met het loslaten van de rookverslaving.

Wanneer?

Op acht donderdagen (zie hieronder voor de data), krijg je van Mireille informatie via een webinar. Deze informatie zal je ondersteunen om het roken uit je systeem te krijgen. Loslaten wordt makkelijker.
Tijdens het webinar, maakt Mireille een MIR-Methode op Maat voor de hele groep. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die je voorafgaand aan de 9 stappen gaat aaien.
De thema’s van de webinars zijn:
1. Het is níet jouw schuld! De oneerlijke strijd om van een rookverslaving af te komen.
2. Wil je gezond of ziek zijn? Je onbewuste nader bekeken.
3. Hoe kom je los van groepsdruk van groep of partner en beïnvloeding van buitenaf?
4. Hooggevoeligheid en verslavingen.
5. Jezelf verstoppen voor je talenten.
6. Ongelukkig zijn en roken om te verdoven.
7. Je missie… waarheidsbrenger.
8. Schuldgevoelens loslaten en zelfliefde versterken.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen stoppen met roken;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben;
3. nog steeds elke dag roken;
4. acht webinars bijwonen en de korte vragenlijsten beantwoorden.

Data en tijdstippen:
Het onderzoek vindt plaats in juni, juli, augustus en september, door middel van informatie via webinars. Mireille Mettes geeft de webinars.
1. Vrijdag 15 juni 2018, 16.00 – 17.00 uur
2. Vrijdag 29  juni 2018, 16.00 – 17.00 uur
3. Maandag 9 juli 2018, 16.00 – 17.00 uur (niet op vrijdag!)
4. Vrijdag 27  juli 2018, 16.00 – 17.00 uur
5. Vrijdag 10 augustus 2018, 16.00 – 17.00 uur
6. Vrijdag 24 augustus 2018, 16.00 – 17.00 uur
7. Donderdag 6 september 2018, 16.00 – 17.00 uur (niet op vrijdag!)
8. Vrijdag 21 september 2018, 16.00 – 17.00 uur
Kun je een datum niet, bekijk het webinar dan binnen 2 dagen. Je krijgt na het 1e webinar een email waarin staat waar de opnames van de webinars kunt terugkijken.

De resultaten van het onderzoek worden op eind oktober 2018 gepubliceerd in de MIR-Methode nieuwsbrief.

Locatie
Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk 2 dagen van tevoren een link thuis gestuurd via email. Wanneer je een kwartier voor het webinar op de link klikt, kun je mee doen.

Kosten
De 8 webinars zijn in totaal 25 euro.

Aanmelden
De webinar-serie is begonnen. Je kunt deze serie helaas niet meer meedoen.

Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Je meld je dan aan via de Be the MIRror-website.

Vragen
De webinars blijven gedurende vier maanden voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.
Mocht je nog andere vragen over het onderzoek hebben, dan kun je die hier onderaan stellen.


Reacties

Onderzoek: stoppen met roken m.b.v. de MIR-Methode — 37 reacties

 1. Hallo Mireille,

  Ik heb helaas toch de Mirr webinar gemist van 29 juni en is mij niet gelukt om dit na 2 dagen terug te kijken. Is dit alsnog ergens terug tekijken?

  Vriendelijke groet,
  Catharina Straks

  • Beste Catharina,
   Ja hoor! Als je in je email op de link klikt, kom je gewoon op de pagina van het webinar uit. Wel het wachtwoord gebruiken. Als het niet lukt, even contact opnemen met de klantenservice.
   Groetjes! Mireille

 2. Beste Mireille,

  Op de vraag vind ik mezelf een fijn mens daar kan ik ja op zeggen. Ik vind mezelf een fijn mens. De laatste 2 weken heb ik eigenlijk heel weinig de EHBO MIR-Methode toegepast, maar wel de extra stappen bij de MIR-Methode toegevoegd. Deze webinar was weer een eyeopener. Ook de info over het seksueel misbruik en het roken. Daar kon ik me wel in vinden. Blijf positief en hoopvol dat ik ooit rookvrij zal zijn.

  Gr. Sonja

  • Beste fijn mens!
   Wat fijn dat het je weer input gaf! En ik heb de opdracht over de EHBO nu heel klein en specifiek gemaakt. Misschien dat het dan makkelijker te onthouden is.
   Veel plezier morgenochtend!
   Fijn dat je hoopvol en positief blijft. Heb je alle reden toe!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik heb ergens gelezen dat je de EHBO kan toepassen op de momenten dat je héél veel zin hebt in een cigaret.
  Waar moet je dan je hand leggen????
  Groetjes Hilde

  • Beste Hilde,
   Ja, dat klopt, maar je hoeft nergens je hand te leggen. Gewoon beide handen tegen elkaar aan en aaien. Net zoals bij de EHBO bij emoties. Bekijk die video nog eens terug op de Be the MIRror-website.
   Groetjes! Mireille

 4. Hoi Mireille,
  Ik ben heel lang Be the MIRror-lid geweest, nu krijg ik via mijn vriendin Carien jouw mail toegestuurd over jouw stoppen met roken webinar.
  Nu heb ik mij aangemeld en zou ik graag mee willen doen,is dat ok?
  Je komt als geroepen!
  Ben een echte roker, waar ik zooo graag mee wil stoppen.
  Maar wel gezamenlijk en toch met mezelf alleen.
  Precies zoals ik me dat voorstel, bied jij aan!
  Heb geen MIR-Methode gedaan de laatst weken én ben geen lid meer!Is dat een probleem?
  Liefs van Renje

  • Beste Renje,
   Nee, dat is geen enkel probleem. Het gaat erom dat je de MIR-Methode EHBO kent, en volgens mij heb je die al geleerd op de Be the MIRror-website. Dus je kunt gewoon meedoen.
   Ik heb het even nagekeken en zie dat je je al hebt aangemeld, dus welkom!
   Tot straks,
   Groetjes, Mireille

 5. Ik doe morgen mee met het stoppen van roken maar heb nog nog mails ontvangen daarvan.
  Zou dit uiterlijk twee dagen van te voren ontvangen, gisteren dus.
  Hoe nu verder.

  Gr. Liesbeth

  • Beste Liesbeth,
   Goed dat je ernaar vraagt! Ik ben bezig het formulier aan te passen en we versturen het vandaag.
   Groetjes en tot morgen in het webinar!
   Mireille

 6. Ik ben van mijn 15e jaar af een stevige roker geweest. In de loop der jaren heb ik enkele malen geprobeerd met roken te stoppen,maar dit is me nooit gelukt, tot ongeveer 20 jaar geleden (in ben van 1924) op de ochtend van mijn vrouws verjaardag zij mij vroeg om op die ene dag van het roken af te zien i.v.m. een rookvrij huis op die dag. Ik heb dit toen geprobeerd en het lukte. Daarna heb ik mijzelf elke morgen gevraagd om “op deze dag” het roken na te laten, ik kon het immers de vorige dag ook? Na enkele maanden was de behoefte om een sigaret op te steken zodanig verminderd dat het mij geen moeite meer kostte om het roken te laten. Hebben andere mensen ook deze ervaring, namelijk dat een groot probleem kan verdwijnen als je “in stukken hakt”?
  Voor iedere “worstelaar”: Sterkte !

  Henk

 7. Hallo, klopt het dat je geen bericht hebt terugontvangen na betaling van het stoppen met roken programma over dat je je hebt aangemeld?

  Gr. Liesbeth

  • Beste Liesbeth,
   Als het goed is, heb je een email ontvangen waarin staat dat de betaling voor de webinars gelukt is. Ik heb het even bij Remco nagekeken voor je en je staat er inderdaad bij, hoor!
   Tot morgen!
   Groetjes, Mireille

 8. Beste Mireille,
  Ik wil graag meedoen, maar ik moet nog beginnen aan de 4 weken MIR-Methode. Is dit mogelijk en moet ik dan eerst gedurende 4 weken alle 9 stappen doen?
  Groetjes Attie

  • Beste Attie,
   Je kunt wel meedoen, maar je kunt dan de eerste weken nog niet de MIR-Methode EHBO doen. Of tenminste, die kan je wel doen, maar zal mogelijk wat minder goed werken. Is geen punt! Extra interessant om te onderzoeken hoe het dan bij jou gaat!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,

  Wat leuk om te lezen dat je een rookwebinar gaat doen. Ik heb me gelijk aangemeld. Ik hoop zo van het roken af te komen. Ik heb van alles geprobeerd,maar helaas geen resultaat. Ik hoop echt dat ik hiermee voorgoed van het roken afkom. En ik heb er zin!!

 10. Geweldig ik doe mee. Het gevecht met roken moet nu maar eens afgelopen zijn. Het zit bij helaas dieper en daar moet ik bij zien te komen. Kijk naar de webinars uit.

 11. Sorry, nog ter aanvulling op mijn vraag hiervoor…
  Ik doe dus de komende twee weken alleen commando 5 en 7 omdat ik nog maar net vandaag begonnen ben?

  Dank vast,
  Lisa

  • Beste Lisa,
   Ja, je begint voorzichtig met eerst stap 5 en 7.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 12. Dag Mireille,

  Ik wil heel graag meedoen. Vandaag ben ik begonnen met commando 5 en 7.
  Dit betekent dat ik de methode pas twee weken toepas, wanneer de Stoppen met Roken webinar begint.
  Hopelijk kan ik dan toch meedoen?
  Ik las hierboven al van iemand die een zelfde vraag had, maar wil het toch graag even zeker weten, voor ik mezelf aanmeld.

  Groetjes van Lisa

  • Beste Lisa,
   Ja, je kunt dan meedoen, maar je kunt dan nog niet beginnen met de MIR-Methode EHBO. Daar moet je dan nog 2 weken mee wachten. Ik verwacht dat je dat in de weken erna alweer gaat inhalen, dus geen zorgen. Je kunt gewoon meedoen.
   Groetjes! Mireille

 13. Lieve Mireille, wat fijn dat je nog een stoppen met roken webinar geeft! Ik ben met roken gestopt in november, maar rook af en toe mee met mijn vriend sinds de laatste maand en heb zojuist een pakje gekocht omdat ik ernstige rookzin kreeg na het herbeleven van heftige emoties vanuit het verleden.Zo gaat het steeds maanden na ik gestopt ben. En ik wil er ZO graag vanaf!! Daarom doe ik nu mee. Lieve groet, marti
  Ben al lid van Be the mirror

  • Beste Marti,
   En grote kans dat het dan helemaal uit je systeem gaat! Fijn dat je het aangaat, en alvast veel loslaatsucces gewenst!
   Groetjes, Mireille

 14. Hoi Mireille,
  Werkt het ook als je geen wilskracht heb om te stoppen.
  Ik wil hier graag aan meedoen namelijk!
  De MIR-Methode heb ik gedaan en doe nog steeds
  Groetjes Chantal

  • Beste Chantal,
   Ja, dan werkt het ook! Je gaat namelijk leren dat het niks met wilskracht te maken heeft, maar alles met de intense verslavende werking van sigaretten plus de onderliggende oude emoties die de verslaving in stand houden. Daar kan geen wilskracht tegenop! Dus welkom!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel!! Heb me ingeschreven en ook een jaar lidmaatschap eraan geplakt.
    Ben erg benieuwd hoe ik er over 4 maanden voorsta.
    Lieve groet chantal

 15. Ik zou graag meedoen maar heb de tijd niet om 4 weken vooraf de MIR-Methode te doen. Je start al over 2 weken zie ik

  • Beste Marie-Therese,
   Dat is geen punt. Het gaat me erom dat je na de vier weken ook de extra technieken kunt doen, zoals die op de Be the MIRror-website staan. Jij kunt daar dan twee weken later mee beginnen. Dat is helemaal okee. Dus welkom!
   Groetjes, Mireille

 16. En zo is het alweer 1 mei. Het stoppen met roken is me nog niet gelukt, alhoewel ik vele malen minder rook, blijf ik hangen op 3 sigaretten per dag. Er lijkt wel angst te zijn om het helemaal los te laten. En dat zou jammer zijn, met mijn hoofd denk ik ach die 3 kan je ook wel laten dan, is beter. Maar iets van binnen roept dat dat echt eng is. Na 45 jaar altijd met sigaretten en dan nu ineens zonder sigaretten over straat….ik zou zo graag die laatste paar ook los laten, om me helemaal bevrijd te kunnen voelen. Maar wie heeft raad voor dat laatste duwtje?

  • Beste Els,
   Zou je je 3 laatste sigaretten nog een paar weken willen koesteren? Geef jezelf echt van binnenuit de tijd om te veranderen. Het zijn grote stappen die je neemt! Enne… fantastisch dat je al zover gekomen bent!
   Groetjes, Mireille

 17. Hallo Mireille. Geweldig dat het via webinar kan en nog beter dat ik het ook ‘s avonds kan bekijken. Binnen twee dagen begrijp ik? Dat moet geen probleem zijn. Super. Krijgen we dan ook even te horen waar we dat terug kunnen vinden? Ik ga me opgeven. Dank je wel!

  • Beste Rona,
   Ja, als je je opgeeft, laten we je precies zien waar je het webinar kunt terug kijken.
   Alvast een fijne loslaatreis gewenst!
   Groetjes, Mireille

 18. Hallo Mireille,

  Ik ben met een MOM bezig die ik t/m 19 maart doe.
  Kan ik evenwel vanaf 15 maart met dit onderzoek meedoen?

  Lieve groet, Trees.

 19. Hoi Mireille,
  Ik zou hier heel graag aan mee willen doen.
  Waar ik nu helaas tegen aanloop is dat ik 15/3 op het genoemde tijdstip niet de webinar kan bijwonen. Is er een mogelijkheid dat ik de webinar van 15/3 op een ander tijdstip (bijv. ‘s avonds) zou kunnen terugkijken? De andere dagen kan ik wel op de genoemde tijdstippen.
  Groetjes, Flore

  • Beste Flore,
   Ja hoor, dat is prima mogelijk. Ik laat ze dan op een bepaalde pagina staan. Ik zal het ook in het webinar uitleggen.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.