Het eerste onderzoek van maart/april 2018 was hoopvol: 52% van de mensen rookte na vier weken minder sigaretten!
Vanaf juni 2018 is er een tweede onderzoek gestart om aan te tonen of de MIR-Methode helpt bij het stoppen met roken. En of de MIR-Methode je kan helpen met stoppen zonder dat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Met het tweede onderzoek wil ik twee vragen beantwoorden:
A. Hoeveel procent van de deelnemers stopt na acht webinars (vier maanden) met roken?
B. Hebben de deelnemers nog last van ontwenningsverschijnselen?
Deze serie is nog niet afgerond, maar erg de moeite waard om te herhalen! Vanaf 22 oktober 2018 gaat daarom een nieuw onderzoek van start! De resultaten van dit onderzoek zijn te lezen in het artikel dat 17 oktober verschijnt. Houd je nieuwsbrief in de gaten!

Wat houdt het onderzoek in?

Je volgt een cursus van acht webinars, om de week een webinar, Het duurt in totaal vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om te stoppen, en hoe dat bij jou werkt. En… de hele groep krijgt elk webinar een MIR-Methode op Maat, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van de verslaving.
Wanneer je je aanmeldt, krijg je op de dag van het 1e webinar via email een korte vragenlijst van 10 vragen. Die stuur je weer terug. Twee weken na het achtste webinar stuur ik je een korte vragenlijst, om te zien hoe het staat met het loslaten van de rookverslaving.

Wanneer?

Op zeven maandagen en een vrijdag (zie hieronder voor de data), krijg je van Mireille informatie via een webinar. Deze informatie zal je ondersteunen om het roken uit je systeem te krijgen. Loslaten wordt makkelijker.
Tijdens het webinar, maakt Mireille een MIR-Methode op Maat voor de hele groep. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die je voorafgaand aan de 9 stappen gaat aaien.
De thema’s van de webinars zijn:
1. Het is níet jouw schuld! De oneerlijke strijd om van een rookverslaving af te komen.
2. Wil je gezond of ziek zijn? Je onbewuste nader bekeken.
3. Hoe kom je los van groepsdruk van groep of partner en beïnvloeding van buitenaf?
4. Hooggevoeligheid en verslavingen.
5. Emotionele laag: verdriet en frustratie.
6. Ongelukkig zijn en roken om te verdoven.
7. Je missie… waarheidsbrenger.
8. Schuldgevoelens loslaten en zelf-liefde versterken.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen stoppen met roken;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben;
3. nog steeds elke dag roken;
4. acht webinars bijwonen en de korte vragenlijsten beantwoorden.

Data en tijdstippen:
Het onderzoek vindt plaats in oktober t/m januari, door middel van informatie via webinars. Mireille Mettes geeft de webinars.
1. Maandag 22 oktober 2018
2. Maandag 5 november 2018
3. Maandag 19 november 2018
4. Maandag 3 december 2018
5. Maandag 17 december 2018
6. Vrijdag 28 december 2018
7. Maandag 14 januari 2019
8. Maandag 28 januari 2019

Tijdstip: Elk webinar is van 20.30 tot 21.30 uur.

Let op!
Kun je een datum niet, bekijk het webinar dan binnen 2 dagen. Je kunt daarvoor gewoon klikken op de link die je al in je email hebt gekregen.

De resultaten van het onderzoek worden eind januari 2019 gepubliceerd in de MIR-Methode nieuwsbrief.

Locatie
Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk op de ochtend van het webinar een link thuis gestuurd via email. Wanneer je een kwartier voor het webinar op de link klikt, kun je mee doen.

Kosten
De 8 webinars zijn in totaal 25 euro.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor het ‘Stoppen met roken’-onderzoek. (En fantastisch dat je mee doet!)

Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de Be the MIRror-website.

Vragen
De webinars blijven gedurende vier maanden voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.
Mocht je nog andere vragen over het onderzoek hebben, dan kun je die hier onderaan stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hieronder! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Onderzoek: stoppen met roken m.b.v. de MIR-Methode — 33 reacties

 1. Beste Mireille, ben al vele malen kortere of langere tijd gestopt. Onlangs ook weer.. na anderhalve week werd ik emotioneel zo onrustig dat ik bewust weer begon te roken, ik trok die emoties niet. Weer een paar weken verder heb ik nu een keelontsteking, waardoor ik alweer een halve week niet gerookt heb en ik wil dat graag zo houden. En ik wil graag meedoen aan het webinar. Maar hoe serieus moet ik de voorwaarde om mee te doen nemen dat ik nu nog elke dag rook? Ik hoor het graag! Met groeten, Mieke

  • Beste Mieke,
   Je kunt gewoon meedoen. Je wilt overduidelijk graag stoppen. Dankzij de keelontsteking rook je nu even niet, maar is geen probleem om straks deel te nemen.
   Beterschap ondertussen voor je keel!
   Groetjes, Mireille

 2. Mijn dochter zou waarschijnlijk graag meedoen maar weekt in de thuiszorg dus ook ‘s avonds.
  Dan kan ze het niet volgen

  • Beste Loes,
   De webinars blijven beschikbaar om in de dag erna zelf te bekijken als een video. Ze kan dus gerust meedoen, als ze dat wil.
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille, ik doe nu ook al mee, maar ik wil weer meedoen. Het lukt nog steeds niet.
  Ik weet ook niet waar de pagina te vinden is met de webinars, heb je daar een aparte mail over gestuurd, formulier.

  • Beste Marijke,
   Bedoel je de volgende serie voor stoppen met roken? Daar krijgen jullie vanzelf een uitnodiging voor in je email! Komt nog!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille, ik bedoel waar ik alle webinars van stoppen met roken kan terugzien.
    Ik lig nu in het ziekenhuis en kon afgelopen webinar niet zien binnen twee dagen. Werkt het dan nog wel?
    Dank je wel

    • Beste Marijke,
     Je hebt dan telkens de links nodig van de webinars. Dus de oude emails waarin de link stond aangekondigd. Als je daar weer op klikt, kan je ze terugzien. Ze staan nog gewoon op dezelfde plek. Veel sterkte met alles!
     Groetjes, Mireille

 4. hoi Beste Mireille,
  Heeft het ook zin om mee te doen als je een andere verslaving hebt snoep of eet verslaving?

  • Beste Ellie,
   Nou… het kan daar wel voor werken, maar de webinars zijn wel helemaal gericht op roken en rookverslaving en zo ook alle voorbeelden. Maar… er komt nog een serie over overgewicht! Daar zou je wel aan mee kunnen doen. Houd de nieuwsbrief van de woensdagmorgen in de gaten!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Welke woensdag bedoel je?
    Wanneer gaat deze serie over overgewicht beginnen?
    Lijkt me erg interessant!

    Groetjes,
    Ellen

    • Beste Ellen,
     Elke week stuur ik een nieuwsbrief met aankondigingen van webinars, lezingen, etc. En daar staat ook altijd een artikel in. Ik hoop de serie over overgewicht deze of volgende week aan te kondigen. Het zal begin november beginnen.
     Groetjes, Mireille

     • Hallo Mireille,

      Heb ik iets gemist?
      Ik zie geen aankondiging over de serie overgewicht.
      Waar kan ik me er voor aanmelden?

      Groetjes,
      Ellen

      • Beste Ellen,
       De serie overgewicht is uitgesteld naar begin januari 2018. Ik zal hem nog in de nieuwsbrief gaan aankondigen. Ondertussen kan je alvast het artikel over overgewicht lezen. Of had je dat al een keer gezien? “De 8 oorzaken van overgewicht.”
       Groetjes, Mireille

 5. Ben al zo vaak gestopt en iedere keer kilo’s aangekomen, ondanks het vele sporten waardoor stoppen geen issue meer is voor mij, aangezien een vet lichaam ook ongezond is. Wil wel stoppen zodra er iets gevonden wordt tegen de gewichtstoename.

  • Beste Kitty,
   Dankjewel voor je opmerking! Ik zie dat ook vaak, dat mensen aankomen als ze stoppen met roken. Bij de MIR-Methode werk ik daar anders aan. Dan werk ik eraan om eerst de diepere emotionele lagen, bijvoorbeeld van verdriet, weg te werken. Op die manier komt er niet troost eten in de plaats voor het roken. Ik ga je opmerking meenemen in de vragenlijst aan de mensen die nu het traject aan het afronden zijn. Ik laat het dan nog weten. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 6. Hoi Mireille,
  Ik ben heel lang Be the MIRror-lid geweest, nu krijg ik via mijn vriendin Carien jouw mail toegestuurd over jouw stoppen met roken webinar.
  Nu heb ik mij aangemeld en zou ik graag mee willen doen,is dat ok?
  Je komt als geroepen!
  Ben een echte roker, waar ik zooo graag mee wil stoppen.
  Maar wel gezamenlijk en toch met mezelf alleen.
  Precies zoals ik me dat voorstel, bied jij aan!
  Heb geen MIR-Methode gedaan de laatst weken én ben geen lid meer!Is dat een probleem?
  Liefs van Renje

  • Beste Renje,
   Nee, dat is geen enkel probleem. Het gaat erom dat je de MIR-Methode EHBO kent, en volgens mij heb je die al geleerd op de Be the MIRror-website. Dus je kunt gewoon meedoen.
   Ik heb het even nagekeken en zie dat je je al hebt aangemeld, dus welkom!
   Tot straks,
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo Mireille,

  Wat leuk om te lezen dat je een rookwebinar gaat doen. Ik heb me gelijk aangemeld. Ik hoop zo van het roken af te komen. Ik heb van alles geprobeerd,maar helaas geen resultaat. Ik hoop echt dat ik hiermee voorgoed van het roken afkom. En ik heb er zin!!

 8. Geweldig ik doe mee. Het gevecht met roken moet nu maar eens afgelopen zijn. Het zit bij helaas dieper en daar moet ik bij zien te komen. Kijk naar de webinars uit.

 9. Lieve Mireille, wat fijn dat je nog een stoppen met roken webinar geeft! Ik ben met roken gestopt in november, maar rook af en toe mee met mijn vriend sinds de laatste maand en heb zojuist een pakje gekocht omdat ik ernstige rookzin kreeg na het herbeleven van heftige emoties vanuit het verleden.Zo gaat het steeds maanden na ik gestopt ben. En ik wil er ZO graag vanaf!! Daarom doe ik nu mee. Lieve groet, marti
  Ben al lid van Be the mirror

  • Beste Marti,
   En grote kans dat het dan helemaal uit je systeem gaat! Fijn dat je het aangaat, en alvast veel loslaatsucces gewenst!
   Groetjes, Mireille

 10. Hoi Mireille,
  Werkt het ook als je geen wilskracht heb om te stoppen.
  Ik wil hier graag aan meedoen namelijk!
  De MIR-Methode heb ik gedaan en doe nog steeds
  Groetjes Chantal

  • Beste Chantal,
   Ja, dan werkt het ook! Je gaat namelijk leren dat het niks met wilskracht te maken heeft, maar alles met de intense verslavende werking van sigaretten plus de onderliggende oude emoties die de verslaving in stand houden. Daar kan geen wilskracht tegenop! Dus welkom!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel!! Heb me ingeschreven en ook een jaar lidmaatschap eraan geplakt.
    Ben erg benieuwd hoe ik er over 4 maanden voorsta.
    Lieve groet chantal

 11. Ik zou graag meedoen maar heb de tijd niet om 4 weken vooraf de MIR-Methode te doen. Je start al over 2 weken zie ik

  • Beste Marie-Therese,
   Dat is geen punt. Het gaat me erom dat je na de vier weken ook de extra technieken kunt doen, zoals die op de Be the MIRror-website staan. Jij kunt daar dan twee weken later mee beginnen. Dat is helemaal okee. Dus welkom!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille. Geweldig dat het via webinar kan en nog beter dat ik het ook ‘s avonds kan bekijken. Binnen twee dagen begrijp ik? Dat moet geen probleem zijn. Super. Krijgen we dan ook even te horen waar we dat terug kunnen vinden? Ik ga me opgeven. Dank je wel!

  • Beste Rona,
   Ja, als je je opgeeft, laten we je precies zien waar je het webinar kunt terug kijken.
   Alvast een fijne loslaatreis gewenst!
   Groetjes, Mireille

 13. Hoi Mireille,
  Ik zou hier heel graag aan mee willen doen.
  Waar ik nu helaas tegen aanloop is dat ik 15/3 op het genoemde tijdstip niet de webinar kan bijwonen. Is er een mogelijkheid dat ik de webinar van 15/3 op een ander tijdstip (bijv. ‘s avonds) zou kunnen terugkijken? De andere dagen kan ik wel op de genoemde tijdstippen.
  Groetjes, Flore

  • Beste Flore,
   Ja hoor, dat is prima mogelijk. Ik laat ze dan op een bepaalde pagina staan. Ik zal het ook in het webinar uitleggen.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.