Heb je last van koude voeten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over koude voeten.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.


Reacties

Koude voeten — 11 reacties

 1. Hoi Mireille,
  Hier geen koude voeten meer.
  Na mijn avond MIR ritueeltje hete voeten vooral mijn tenen.
  Ik voel ze tintelen.

 2. Beste Mireille,
  Inderdaad, geen koude voeten, overdag voelen ze zéker warm.
  Maar, helaas wel rusteloze benen.
  Heb weer Venadoron opgesmeerd, dat helpt aardig.
  Vorig jaar langere tijd de MIR methode gedaan en vanaf mei dit jaar zeker en vast, twee x per dag!
  Goed slapen, bijzondere dromen…..nu nog geen restless legs meer…
  Afz. Annette

  • Beste Annette,
   Restless legs heeft een diepere oorzaak, verwacht ik. Ik hoop dat je de MIR-Methode nog langer wilt blijven gebruiken. Houd me op de hoogte van hoe het met je gaat!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik doe nu al 2 maanden de MIR methode en vrij snel na het begin had ik veel minder last van koude voeten… Dat was vooral ‘s avonds een probleem en vervelend altijd met sokken te moeten slapen…

 4. Lieve Mireille,

  Ook ik ben nu, na drie jaar, weer voor de tweede keer bezig met de MIR-Methode dagelijks te doen. Het doet mij wonderwel goed. Als de vier weken achter de rug zijn zal ik je iets concreter berichten.
  Dank je. Harte groet,
  Lia.

 5. Hoi Mirelle,

  vorig jaar januari heb ik een dikke maand de MIR stappen 2 x daags gedaan. Ik ben er rustiger en stabieler door geworden en dat is fijn.
  Nu doe ik nog 1 x per week MIRREN.
  Nu lees ik het artikel over koude voeten maar helaas heb ik die nog steeds. Ook koude handen en vaak mijn hele lijf koud. Dat is niet prettig. Toch ga er hiermee verder aan de slag, misschien met bewuste ontspanning van de handen en voeten? Misschien door visualisatie? Heb je nog tips?
  alvast bedankt,
  Anneke

  • Beste Anneke,
   Je zou het beste een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het uit te testen. Of weer terug gaan naar 2x per dag de MIR-Methode doen.
   Sterkte en ik hoop ‘vurig’ op verbetering voor je!
   Groetjes, Mireille

 6. Beste Hilde,
  Houd het in de gaten. Het kan tijdelijk zijn en heeft vaak te maken met het zetten van stappen in je leven, dus stap 9. Kijk eens of er op dat vlak dingen aan het veranderen zijn?
  Groetjes! Mireille

  • Hallo Mireille,
   Kan het te maken hebben met mijn relatie die sinds een paar dagen een andere wending dreigt te nemen? En zijn dat dan positieve of negatieve stappen of kan het allebei?

   • Beste Hilde,
    Ja, dat zou kunnen. Dat kan je zelf het beste aanvoelen. Het kunnen zowel positieve als negatieve stappen zijn. Je weet van tevoren nooit hoe dingen lopen. Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid!
    Veel geluk,
    Mireille

 7. Dag Mireille,
  een dikke maand tweemaal daags heb ik de 9 stappen van de MIR-Methode gedaan – en alleen al dat vol te kunnen houden, die tijd ervoor vrij te maken, heeft me goed gedaan ! Het meest bijzondere is dat ik het in bed niet meer koud heb – daarvoor kroop ik met kruik en sokken in bed – en dat heb ik niet meer nodig ! Het met aandacht uitspreken, van de stappen maakte dat ik me bewust werd van alle spanning in mijn lijf, waardoor ontspanning komen kon.
  Je vrije en royale manier waarmee je dit in de wereld zet, vind ik inspirerend. Hartelijk bedankt – ik blijf dit zeker in m’n systeem houden.
  En voor het nieuwe jaar neem ik me voor om zo veel ik kan in dit moment volledig aanwezig te zijn – open voor alles wat er is.
  Ik wens jou alle goeds toe !
  Lieve groet, janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.