Heb je last van koude voeten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over koude voeten.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Koude voeten — 18 reacties

 1. Hoi hoi Mireille,
  Ik ben zooo enthousiast over je methode. Word er ook zo blij van (soms verdrietig als ik even ergens doorheen schijn te moeten 😉 ) Mijn voeten zijn ook warmer geworden in de loop van; heerlijk!
  Ik behandel mijn ouders met hun toestemming op afstand. Ze zijn 90 en 91 jaar oud en daarom aai ik voor hun alleen stap 5 en 7. Ik durf niet alle 9 stappen te aaien omdat dat mogelijkerwijs van alles in gang zet waar ze niet meer op zitten te wachten. Mijn vader heeft altijd koude handen en voeten op het blauwe af. Kan ik er een zin voor zetten, ook al aai ik voor hem alleen de 5 en 7?
  Hartelijke groetjes, Desiree

  • Beste Desiree
   Goed dat je voorzichtig aan doet voor je ouders.
   Je kunt niet een extra stap aan stap 5 en 7. Omdat je voor het oplossen van koude handen en voeten alle 9 stappen nodig hebt.
   Ik hoop dat het nog lang goed mag gaan met je ouders.
   Groetjes Mireille

 2. Je voeten opwarmen aan de verwarming is ook lekker. En anders naar happy socks gaan. Dan slaap je in ieder geval met vrolijke sokken aan. Sauna kan ook helpen.

  Groetjes,

  Eric

 3. Ik gebruik de MIR-Methode inmiddels een paar jaar met periodes en lees altijd de nieuwsbrieven. Heel inspirerend! Ik merk dat ik het over het geheel warmer heb gekregen en dat ik veel vaker warme voeten heb als ik in bed lig. Een heerlijkheid! En voor mij een teken dat ik steeds beter in m’n vel zit.
  Dank je voor het delen van deze mooie methode en heel veel succes met het verder verspreiden!
  Fijne dagen en een liefdevol 2019 voor iedereen

 4. Dag Mireille, ben nu in mijn negende week MIR-Methode (eerste twee weken alleen 5. en 7. en nu sinds een 0. er bij). Mijn temperatuur(ervaring) is veel stabieler geworden; niet meer onbehaaglijk koud, en hopelijk ook niet meer zo warm, hoewel ik dat natuurlijk pas bij warm weer weet. Wel heb ik af en toe “opvliegers” terwijl ik daar al te oud voor ben, haha; waarschijnlijk doordat mijn hormonen hard aan het werk zijn. Hartelijk dank voor de geweldige MIR-Methode en al jouw/jullie geweldige werk! Hartelijke groet, Loes

 5. Janny, Mireille,
  Een prachtig, hoopvol verhaal over het overgaan van de koude voeten. Ik blijf moed houden.
  Ik heb al zo lang ik me herinner last van hele koude voeten en echt altijd een kruik mee naar bed.
  Vooral als ik s’avonds uit ben geweest kom ik met ijs en ijskoude voeten thuis.
  Dansen en wandelen helpt!
  Ben geruime tijd met het systeem van de MIR-Methode bezig. ( 8 weken) Mijn koude voeten zijn nog niet over.
  Ik denk ook dat het met verkramping en angstige gevoelens te maken heeft.
  Dat laatste wordt wel wat beter sinds ik de MIR-Methode gebruik. Kan me beter ontspannen. Veiliger voelen.
  De eerste weken heb ik alleen opgenoemd; “ tekorten aanvullen” en “basisbehoeften aanvullen”.
  Hartelijke groet, Truus

 6. Hoi Mireille,
  Hier geen koude voeten meer.
  Na mijn avond MIR ritueeltje hete voeten vooral mijn tenen.
  Ik voel ze tintelen.

 7. Beste Mireille,
  Inderdaad, geen koude voeten, overdag voelen ze zéker warm.
  Maar, helaas wel rusteloze benen.
  Heb weer Venadoron opgesmeerd, dat helpt aardig.
  Vorig jaar langere tijd de MIR methode gedaan en vanaf mei dit jaar zeker en vast, twee x per dag!
  Goed slapen, bijzondere dromen…..nu nog geen restless legs meer…
  Afz. Annette

  • Beste Annette,
   Restless legs heeft een diepere oorzaak, verwacht ik. Ik hoop dat je de MIR-Methode nog langer wilt blijven gebruiken. Houd me op de hoogte van hoe het met je gaat!
   Groetjes, Mireille

 8. Ik doe nu al 2 maanden de MIR methode en vrij snel na het begin had ik veel minder last van koude voeten… Dat was vooral ‘s avonds een probleem en vervelend altijd met sokken te moeten slapen…

 9. Lieve Mireille,

  Ook ik ben nu, na drie jaar, weer voor de tweede keer bezig met de MIR-Methode dagelijks te doen. Het doet mij wonderwel goed. Als de vier weken achter de rug zijn zal ik je iets concreter berichten.
  Dank je. Harte groet,
  Lia.

 10. Hoi Mirelle,

  vorig jaar januari heb ik een dikke maand de MIR stappen 2 x daags gedaan. Ik ben er rustiger en stabieler door geworden en dat is fijn.
  Nu doe ik nog 1 x per week MIRREN.
  Nu lees ik het artikel over koude voeten maar helaas heb ik die nog steeds. Ook koude handen en vaak mijn hele lijf koud. Dat is niet prettig. Toch ga er hiermee verder aan de slag, misschien met bewuste ontspanning van de handen en voeten? Misschien door visualisatie? Heb je nog tips?
  alvast bedankt,
  Anneke

  • Beste Anneke,
   Je zou het beste een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het uit te testen. Of weer terug gaan naar 2x per dag de MIR-Methode doen.
   Sterkte en ik hoop ‘vurig’ op verbetering voor je!
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Hilde,
  Houd het in de gaten. Het kan tijdelijk zijn en heeft vaak te maken met het zetten van stappen in je leven, dus stap 9. Kijk eens of er op dat vlak dingen aan het veranderen zijn?
  Groetjes! Mireille

  • Hallo Mireille,
   Kan het te maken hebben met mijn relatie die sinds een paar dagen een andere wending dreigt te nemen? En zijn dat dan positieve of negatieve stappen of kan het allebei?

   • Beste Hilde,
    Ja, dat zou kunnen. Dat kan je zelf het beste aanvoelen. Het kunnen zowel positieve als negatieve stappen zijn. Je weet van tevoren nooit hoe dingen lopen. Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid!
    Veel geluk,
    Mireille

 12. Dag Mireille,
  een dikke maand tweemaal daags heb ik de 9 stappen van de MIR-Methode gedaan – en alleen al dat vol te kunnen houden, die tijd ervoor vrij te maken, heeft me goed gedaan ! Het meest bijzondere is dat ik het in bed niet meer koud heb – daarvoor kroop ik met kruik en sokken in bed – en dat heb ik niet meer nodig ! Het met aandacht uitspreken, van de stappen maakte dat ik me bewust werd van alle spanning in mijn lijf, waardoor ontspanning komen kon.
  Je vrije en royale manier waarmee je dit in de wereld zet, vind ik inspirerend. Hartelijk bedankt – ik blijf dit zeker in m’n systeem houden.
  En voor het nieuwe jaar neem ik me voor om zo veel ik kan in dit moment volledig aanwezig te zijn – open voor alles wat er is.
  Ik wens jou alle goeds toe !
  Lieve groet, janny

  • Dag Mireille
   Al meer dan een jaar doe ik mee met de MIR-Methode, ik heb mee gedaan met het programma overgewicht en ook met het programma slaapmethode, maar helaas merk ik weinig verschil ook heb ik nog steeds last van koude voeten.
   Gr. Ella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.