We denken bij de MIR-Methode niet licht over een verslavingen. Waar je kan, is het altijd raadzaam om steun te zoeken bij je huisarts of specialist wanneer je de MIR-Methode wilt gebruiken voor je verslaving.

Heb je last van een verslaving en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over rokennagelbijten en koopverslaving.

Om je nog extra te steunen, kan je de video bekijken: ‘Je verslaving overwinnen met de MIR-methode.’

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Verslaving — 101 reacties

 1. Hoi,
  Ik ben Dexametason aan het afbouwen en zit in mijn allerlaatste week. Bij iedere verlaging krijg ik weer een dosis klachten. Dat gaat wel weer voorbij, alleen vraag ik me af of ik het wat kan ondersteunen en hoe? Ik heb nu weer veel hoofdpijn. Ik heb de EHBO gedaan,aar merk geen verschil.Kan ik bij ‘tekorten aanvullen’ of ‘hormonstelsel in evenwicht brengen’ ook iets toevoegen? Bv ‘bijnierschors hormoon aanvullen’?
  Hartelijke groet Lincey

 2. Ik neem al meer dan 26 jaar anti depressiva. Momenteel 37,5 gram om de dag.
  Nu had ik een precisie weegschaaltje alleen doet de ze het helaas niet meer. Kan ik alsnog van de anti depressiva afkomen ?? Wat zou ik dan het beste tegen mijzelf kunnen zeggen ??
  Want ik kreeg nogal last van ontwenningsverschijnselen en daar wil ik mijzelf voor behoeden. Kan dat ??
  En kan ik de bijwerkingen van de antidepressiva loskoppelen ??

 3. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 59 en heb mijn hele leven lang op mijn nagels gebeten (en wel borstvoeding gehad), vorig jaar besloot ik dat het zo niet langer kon, temeer omdat ik zelf als therapeute werk. Het nagelbijten ondermijnde mijn zelfvertrouwen tot en met!
  Na drie maanden consequent ‘s morgens en ‘s avonds de MIR-Methode met daarvoor de zin ‘ verslaving aan nagelbijten loslaten’ en na de 9 zinnetjes nog ‘ vingernagels laten groeien ‘ gingen ze inderdaad groeien. Het is nu meer dan 6 maanden later en de neiging om te gaan bijten is verdwenen. Ik ben nu net aan de slag gegaan met de MIR-Methode voor iets anders, ik laat je het resultaat weten. groetjes, Carmen

 4. Heb gedurende 45 jaar een koopverslaving gehad. Naar nu is gebleken, is het begonnen na de scheiding van mijn ouders, welke ik in een donker hoekje had weggestopt….Via de MIR methode, was ik er binnen een aantal weken van af!

 5. Beste Mireille,
  Als je meerdere verslavingen hebt, kun je dan na 4 weken volstaan met “verslavingen loslaten” of moet je ze om de beurt een tijd per verslaving benoemen?

  • Beste Lydia,
   Je kunt het beste 1 verslaving per keer aanpakken. Om jezelf een beetje te ontzien.
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille,

  Sinds november 2017 ben ik met de MIR methode begonnen. Een heftig jaar met oa EMDR en psychotherapie. Ik kwam via Google uit bij deze website, en omdat ik nog steeds onrust had meteen begonnen. Ik ben gestart met al m’n klachten op te schrijven. Hartkloppingen, Misselijkheid, Verminderde eetlust, Hoofdpijn, Slecht slapen, Opvliegendheid, Angstig, Onrustig.
  Na een korte periode merkte ik dat deze klachten steeds meer verdwenen. Beter en dieper slapen, rustiger, nam afstand van overheersende mensen in m’n omgeving. Kon veel beter m’n grenzen aangeven zonder schuldgevoel. Maar het fijnste vond ik dat de hartkloppingen verdwenen. Dat was altijd zo’n naar gevoel.

  Ik wilde al een poos stoppen met roken. Na 28 jaar werd dat wel eens tijd. Ik walgde van de lucht en de drang om te moeten roken. Maar stoppogingen liepen op niets uit. Ik ben vrij snel gestart met “rookverslaving loslaten” toe te voegen aan de 9 stappen. 11 december heb ik na de uitzending over roken van Radar, de sigaretten in de la laten liggen. Tot 30 december heb ik nog 4 halve sigaretten gerookt, en die dag heb ik de rest van het pakje onder de kraan gehouden. Sinds die tijd niet meer gerookt. Ik blijf de MIR methode met de toevoeging Rookverslaving Loslaten doen. Ik ben heel blij! Mensen uit m’n omgeving die roken, laat ik rustig roken. Ik kan erbij staan, zonder dat ik ook wil roken. In plaats van de drang om de sigaret naar me toe te halen, duw ik hem in m’n hoofd van me weg.

  Het lastige is dat m’n rookverslaving is verruild voor een eetverslaving. Ik ben een paar kilo gegroeid, maar om erger te voorkomen, heb ik nu sinds deze week de zin “Eetverslaving loslaten” toegevoegd. Ik hoop dat dit helpt. Ik ben al een gezondere weg in geslagen met meer bewegen en gezondere eetkeuzes te maken. Heb je nog tips waar ik op kan letten?

  heel erg bedankt voor je mooie methode. Het heeft me in korte tijd al zoveel moois gebracht.

  vriendelijke groet,

  Ilonka

  • Beste Ilonka,
   Je bent gewoon goed bezig! Mocht je nog meer vragen hebben, kun je ze stellen aan een MIR-Methode begeleider.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 7. Beste allemaal,

  Ik heb te maken met een wat verwarrende verslaving, maar denk toch dat ik over een verslaving moet spreken in dit geval. Ik denk dat je ook aan destructief gedrag verslaafd kunt raken namelijk. Ik ben 31 jaar oud en heb grote moeite als een volwassen vrouw in het leven te staan.
  Mijn eigen destructieve gedrag uit zich in: altijd gelijk willen hebben, elke vorm van opbouwende kritiek of alles wat daarop lijkt als een persoonlijke aanval opvatten (en ook direct in de verdediging schieten of zelf in de aanval gaan), geen doelen kunnen halen omdat ik altijd halverwege een soort stemmetje in mijn hoofd heb met de boodschap: \’Zó hard hoef ik toch niet te werken, het is wel goed zo\’, alles goedpraten wat ik fout doe, altijd andere mensen de schuld geven als er iets mis gaat, erg in een slachtofferrol gaan hangen en daar veel aandacht voor vragen en geen verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen gedrag.

  Ondertussen heb ik studies niet afgemaakt, ben ik relaties en vrienden verloren, word ik bij elke baan die ik heb uiteindelijk ontslagen en zit dus met schulden en mijn huidige vriend is me intussen ook goed zat aan het worden.

  Vervelend allemaal maar ik wil nu zo graag een keer niet zielig doen en aanpakken. Ik heb nieuw werk gevonden en zal daarmee wel uit de schulden kunnen komen, maar de spanningen tussen mij en mijn lief heb ik zo hoog laten oplopen dat hij op elk klein dingetje nu totaal allergisch reageert, waar ik weer extra gespannen van word waardoor ik weer niet volwassen kan reageren.

  Ik ben nu een week met de MIR-methode bezig en merk dat ik vooral wat mijn scherpe oordelen betreft wat milder ben geworden. Verder heb ik een hele dikke slijmprop in mijn keel, wat er volgens mij mee te maken heeft dat ik zo moeilijk kan communiceren. Ik ga de MIR-methode proberen zes weken vol te houden, gewoon een gevoel. Vooral stap 3a en 3b leveren mij elke keer dat ik ze doe een enorme golf van opluchting op. Ik hoop van harte dat de methode me kan steunen ook van deze verslaving af te komen. Want ik ben eigenlijk mijzelf ook wel een beetje beu zoals het nu gaat.

  • Wat ik daar nog aan toe wou voegen: als ik klaar ben met de negen stappen, aai ik ook altijd even mijn gezicht, achter mijn oren en over mijn hele hoofdhuid. Dan nog de schouders en de hartstreek en dan houd ik mijzelf even vast. De laatste paar dagen voelt het alsof ik de hele tijd een huilend kind bij me draag (ongeveer 12 jaar oud), en het lijkt me mijn taak als volwassene om die nu te troosten. Ik denk dat ik dit kind heel lang door andere mensen wilde laten troosten, maar dat kan natuurlijk niet en daardoor voelde ik me steeds maar afgewezen of buitengesloten of niet gezien. Ik ben mezelf wat meer gaan zien. Minder oordeel en een beetje meer compassie. Ik probeer mezelf op deze manier wat meer liefde de geven en heb het gevoel dat ik het hierdoor van andere mensen minder hard nodig heb.

   • wat mooi, NE, om te lezen dat je jezelf steeds beter kan zien en liefdevol voor jezelf gaat zorgen. het jezelf geven wat je toen niet kreeg is de enige manier om een bodem te leggen onder je leven. Daarop kan nieuw Leven groeien. Warme groet van Persephone uit Leiden.

 8. Door het doen van de MIR Methode is het me gelukt om steeds meer aanpassingen te doen in mijn eetpatroon. Ik ben me bewust geworden van mijn gewoonte om ongenoegen weg te eten en vooral weg te snoepen. Het is me gelukt om te stoppen met mijn suikerverslaving, de frisdrank en fruitsappen zijn geschrapt van het boodschappenlijstje, ik mis het niet. In de supermarkt loop ik vooral op de vers afdeling voor groeten, fruit, vlees en vleeswaren en de zuivelafdeling. Bewerkt voedsel wordt zoveel mogelijk vermeden. Sinds kort drink ik ook geen wijn of andere alcohol meer, dat beperk ik nu tot echte feestdagen terwijl er eerder altijd wel iets te vieren viel waarbij ik mezelf toestond om te drinken, met mate. maar als met mate drinken te vaak voorkomt gaat het toch richting verslaving. Het leuke is dat mijn man heel geleidelijk aan meegaat in de keuzes die ik maak. Hij past zijn voedingspatroon ook aan, maar maakt daarin wel zijn eigen keuzes en dat is prima. Ik voel me goed bij het proces waar ik in zit en kan ook genieten van de uitzonderingen die ik mezelf toesta. Vergeleken met 3 jaar geleden ben ik veel bewuster gaan eten en drinken en dat doet me goed. De boodschappen worden hier thuis meestal door ons samen gedaan en we laten elkaar vrij in wat wie in het karretje legt. Ik weet wat ik wil eten en hou me daar aan.

 9. Hoi,
  Sinds 3 maanden ben ik bezig met de MIR-Methode. Ik merk in kleine dingen dat er iets verandert. Ook wilde ik iets aan mijn koopverslaving doen en zeg ik de zin” koopverslaving loslaten” vooraf aan de 9 stappen.Ik was heel nieuwsgierig of dat zou werken maar er is echt wat veranderd. Zo blij mee!! Nu wilde ik ook ” eetverslaving loslaten” vooraf zeggen aan de 9 stappen. Nu is mijn vraag, kan ik deze 2 verslaving beide zeggen voordat ik aan de 9 stappen begin?
  Groetjes Maartje

  • Beste Maartje,
   Wat fijn dat je koopverslaving aan het afnemen is! Super! Wat je nu kunt doen, is de zin vervangen. Je laat je onbewuste nu niet meer op de koopverslaving focussen, maar op de eetverslaving. Ken je de MIR-Methode EHBO ook? Die is wel heel fijn om erbij te hebben, mocht je wat emoties aan de oppervlakte krijgen die onder de eetverslaving zitten. Kun je vinden op de Be the MIRror-website of van iemand anders leren.
   Groetjes, Mireille

 10. Hallo Mireille,

  Gisteren werd ik getipt door een collega voor de MIR methode.
  Ik ben enthousiast geworden na het lezen van de info op je site, maar ben ook wat huiverig.
  Ik zie dat veel mensen de eerste periode extra klachten ervaren.
  Volgens mij is het voor mij betet om eerst met stap 5 en 7 te beginnen.
  Onlangs heb ik 2 maanden in een verslavingskliniek gezeten vanwege mijn verslaving aan kalmeringstabletten.
  In de kliniek kwamen er nog andere verslavingen bij zoals co-dependancy.
  Omdat ik 10 jaar lang mijn gevoelens heb verdoofd met medicatie weet ik niet meer hoe het is om te voelen.
  Ik ben hoogsensitief en voel erg veel, maar kan niet plaatsen wat dat is en hoe ik daarbij moet komen.
  Verder worstel ik met een angststoornis en dit alles zou de oorzaak kunnen zijn van mijn verslavingen.
  Nu ben ik erg blij dat ik van de middelen af ben, maar voel dat ik nog veel op te lossen heb.
  Wat is zinvol om aan te pakken? Het stukje verslaving (die nu onder controle is door nazorg) of bij mijn gevoel komen/vanuit mijn hart leven ipv mijn hoofd?

  Hopelijk heb je een tip voor mij.

  Groet L

  • Beste Lieke,
   Mijn insteek is altijd om rustig aan te doen, dus inderdaad eerst stap 5 en 7. Wees niet te bang voor de reacties bij mensen. De meeste mensen voelen vrijwel geen reactie! En het is het fijnste om ook rustig aan te doen met je verslaving. Daar niet teveel mee bezig zijn, maar eerst jezelf een sterkere basis geven met stap 5 en 7.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Ik ben gestopt met roken ik ben zo blij dat ik het wel iedereen kan aanbevelen . ruim 4 maanden de MIR-Methode gedaan .ook kan ik beter slapen en pijntjes zijn weg .
  Hartelijk bedankt Mireille !!
  Vriendelijke groetjes Annie

 12. Als het gaat om loskomen van een verslaving, dan lees ik dat die genoemd wordt in een soort “voor” stap bijvoorbeeld alcoholverslaving loslaten of beëindigen. In de video zie ik dat alleen de verslaving bij naam genoemd wordt, zonder het woord loslaten of beëindigen. Is het zo dat als je alleen de verslaving noemt, je brein dat dan als extra aandachtspunt registreert en vervolgens de 9 stappen loslaat op de verslaving of staat de voor stap als losstaande extra stap in het rijtje? Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Beste Marianne,
   Het is zoals jij beschrijft: aai je alleen de verslaving, dan gaat je onbewuste daar extra op richten en de 9 stappen helpen je met loslaten. Later ben ik het woord ‘loslaten’ erbij gaan noemen, omdat mensen zorgen kregen dat je de verslaving in stand houdt. Door te aaien ‘verslaving loslaten’ geef je eveneens je onbewuste aan dat je het wilt loslaten. Komt daardoor beiden op hetzelfde neer.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo Allen en een speciale groet aan Mireille:

  Mooi artikel Mireille en allemaal waar, er zijn heel veel redenen om te willen roken. Ik benadruk ‘willen’ want dát is wat je uiteindlijk doet.
  Ik ‘wilde’ stoppen, maar vond het erg moeilijk. Ik deed de methode 4 maanden (inclusief die maand waarin je ‘rrokverslaving’ vooraf noemt. Na een maand rookte ik 2 sigaretten, want het ‘zit in je systeem’ en het smaakte me zó slecht. Ik wist ook gelijk dat ik nooir meer zou roken. En dat is nu al meer dan 1,5 jaar zo. Het is gewoon uit mijn systeem en denk er nooit aan, en stoppen ging natuurlijk: het verdween gewoon uit mijn systeem. Mijn lichaam ‘wilde’ niet meer roken.. (neven effect is wel dat ik ook bijna niet meer drink. En ik had nooit een probleem met alcohol, vind het ook nog steeds lekker, maar voel heel weinig behoeft alcohol tot me te nemen. En soms vind ik dat zelfs jammer haha!)
  Ik ben echt heel blij met Mireille’s werk: ik heb mijn lichaam helpen genezen met een botbreuk en nu ben ik weer begonnen, want na een insectenbeet heb ik gewrichtspijnen.
  Ik heb het ook wel eens gedaan, wanneer ik dacht ‘hulp’ nodig te hebben en ik kon me maar niet zetten om weer in de Mir regelmaat te komen. Blijkbaar geeft je lichaam echt veel zelf aan. Daarom is het ook zo ‘effortless’. Als je er veel moeite voor moet doen en het heel mentaal wordt: ‘ik moet van het roken af’, dan is het lastig de methode toe te passen of zijn werk te laten doen.
  Groet aan allen en geniet gewoon van je sigaret tot je er niet meer van geniet

  Saskia

 14. Hallo,

  Via mijn homeopaat ben ik in aanraking gekomen met de MIR-methode. Het spreekt mij zeker aan en ga het volgen. Ik ben aan het herstellen van anorexia, dwangklachten en depressie. Ik heb op dit moment nog wel wat ondergewicht. Is het dan goed om twee weken lang stap 5 en 7 te doen? En zijn er nog andere methoden om aan deze klachten te werken. Ik heb je video over verslavingen al gezien. Kan ik dit tegelijk doen?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  • Beste Guusje,
   Het liefst rustig aan beginnen, dus ja, eerst 2 weken alleen stap 5 en 7 en daarna alle 9 stappen. Pas na vier weken beginnen met de extra stap die je in de video hebt gezien.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Dag Mireille,

  Ik heb iets heel raar voor. Ik heb heel lang een eetstoornis gehad, misschien wel 15 jaar. Maar ben er nu ook al 6 of 7 jaar van af. Door te Mirren, ben ik weer verslaafd aan het denken. Ik was helemaal OK met mijn eten. Ik kon genieten van mijn eten, zelfs snoepen, samen een ijsje met mijn kids, Nu deze week (zit in week 4), heb ik plots weer al mijn eten uitgekotst omdat ik me schuldig voelde omdat ik zin had in iets zoet en omdat ik bleef eten en niet meer kon stoppen. Die roes waar ik vroeger naar hunkerde (geen emoties voelen),, dat volle gevoel in mijn maag, daar had ik plots nood aan. Ik sluit me ook af van mijn man. Is dit normaal? Hoort dit erbij? Ik ben eigenlijk beginnen te Mirren omdat ik overal ontstekingsreacties heb in mijn lichaam, en omdat mijn zicht verslechterd. Kan je me hier wat duidelijkheid in geven a.u.b.? Want ik snap er niks van.
  Ik heb je boek gekocht, maar heb alleen deel 1 voorlopig gelezen. Ik kan me helemaal vinden in jouw standpunten over de wereld, de maatschappij. Ik moet alleen terug tijd maken om deel 2 te lezen. Ik ben even weer wereldvreemd sinds een week….

  Alvast bedankt!
  Groetjes, Tanja

  • Beste Tanja,
   Ik hoop van harte dat je deel twee ook gaat lezen, want deel 1 haalt meer oude pijn naar boven, terwijl je bij deel 2 weer wat moed en hoop gaat krijgen. Dit zou zelfs kunnen meespelen in wat je beschrijft. Zo te lezen zijn er oude emoties die er onder de eetverslaving zaten tevoorschijn gekomen. Een verslaving is pas werkelijk weg wanneer de onderliggende emotionele oorzaken ook weg worden gehaald. Met de MIR-Methode blijven die oude emoties niet liggen, maar worden ze aangepakt en dat kun je tijdelijk voelen. Als het lang aanhoudt, overweeg dan om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan, zodat je die oude emoties veel sneller weg kunt krijgen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 16. Ik ben nu 3 weken geleden gestopt met koffie drinken. In het verleden heb ik dit ook een aantal keren geprobeerd, doch altijd met de nodige afkick-verschijnselen.
  Nu is het gelukt zonder dergelijke verschijnselen, en dit is maar alleen te verklaren door het doen van de MIR-methode, reeds een meer dan en half jaar.
  Ik wilde dit even melden, omdat andere mensen hier zeker hun voordeel mee kunnen doen !!!

 17. Hoi Mireille,

  Ik lees hier erg veel over alcohol verslaving en eetgedrag.
  Nou heb ik daar geen last van maar ik moet zeggen dat ik nu ik twee weken bezig ben bijna geen cola meer drink, dus dat is mooi.
  Maar wat ik me afvroeg en waar ik meer mee zit, ik heb last van dagelijks, hele dagen over hetzelfde onderwerp piekeren, mijn psycholoog zegt dat dit mijn verslaving is. Kan de MIR-Methode hier ook bij helpen?
  Ik weet niet of u moet weten waar het piekeren over gaat?
  Mijn piekeren heeft in het kort te maken met relaties, (afhankelijkheid,angsten,bindingsproblemen)
  Daar bij heb ik hoofdstuk 1 tm 4 nooit ontvangen ,maar ik ontvang wel de begeleidingsemail.

  • Ik vroeg me trouwens ook nog af of het erg is als je tussendoor gestoord wordt doordat iemand toch tegen je gaat praten bv en of je daarna gewoon verder kunt met de stap waar je gebleven was

   • Beste J.,
    Ja hoor, gewoon weer doorgaan waar je gebleven was. En misschien een volgende keer even je afzonderen.
    Groetjes! Mireille

  • Beste J.,
   Ja, in principe moet je verslaving van piekeren ook aan te pakken zijn. Misschien dat het minder wordt wanneer je dieper liggende zorgen over relaties verandert. Die verandert naarmate je meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgt. Daar kan de MIR-Methode je zeker bij helpen. Fijn dat je daarnaast ook professionele hulp hebt!
   Ontvang je wel de nieuwsbrief, elke woensdagmorgen? Vul anders nog een keer je emailadres in. Je krijgt dan vanzelf een email in je inbox met een link. Daarmee kun je de hoofdstukken downloaden. Als het niet lukt, wil je ons dan mailen? Via ‘Contact’, dan helpen we je erbij.
   Groetjes, Mireille

   • Zou ik nog iets kunnen vragen? Mijn moeder is onlangs overleden (terwijl ik dus al kamp met afhankelijkheid) , is het dan verstandig om alle negen zinnen te doen of kan ik dan beter iets eruit laten?
    Bestaat er ook een zin die helpt tegen hyperventilatie en benauwdheid?

    • Beste J.,
     Je kunt het beste dan juist alle 9 stappen doen, omdat het verliezen van een dierbare een enorme impact op iemand kan hebben. Benauwdheid en hyperventilatie hebben daar zelfs alles mee te maken. Neem de rust en de tijd om te verwerken en wees extra extra zorgzaam naar jezelf!
     Veel sterkte!
     Mireille

     • Ik heb zo juist ook nog je video over verslaving gezien. Die van mij is een beetje vaag ( vind ik zelf) Heeft het zin om voor de negen stappen nog te zeggen piekerverslaving of afhankelijkheidsverslaving?

      • Beste J.,
       Ja, probeer het gerust uit! Kies het woord dat er het beste bij past.
       Veel succes en laat het me weten!
       Groetjes, Mireille

 18. enkele jaren geleden al eens met de MIR-Methode begonnen maar toen weer laten versloffen. Nu enkele weken geleden kwam de gedachte eraan weer in mij op en ben ik weer begonnen. Ik had de laaste twee jaar veel slaaproblemen. Sliep wel goed in maar na vier uur wakker en niet meer slapen. Ik heb een intensieve baan , negen uur per dag en kreeg last van oververmoeidheid. Nu heb ik vakantie en vlak ervoor met de MIR-Methode begonnen. Na twee dagen al reactie, aanslag op de tong, veel gapen en allerlei andere dingen zoals, beter grenzen aangeven.Ook heel veel last van spierpijn en krampen gehad. Ik ben erg moe en omdat ik nu tijd heb kan ik er ook aan toe geven. Het lijkt wel of ik alle slaaptekort aan het inhalen ben. Gisteren overdag ontzettend moe geweest en veel geslapen en vannacht voor het eerst in jaren zeven uur aan een stuk geslapen. Ook merk ik dat ik niet zoveel behoefte meer heb om door te eten en ben al drie kilo afgevallen. Al met al een bijzonder manier om in de vakantie echt tijd voor mezelf te nemen. Het voelt als een mooi cadeau. Bedankt voor de MIR-Methode.
  ps ik had wat moeite met stap 5. Alle tekorten aanvullen. Ik merk dat ik liever zeg alle essentiele bouwstoffen aanvullen. Kan dat en heb je dat meer gehoord.
  Groetjes Ella

 19. Beste Mireille,
  Ik ben 3 jaar geleden gestopt met roken. Daarna ging de ene verslaving over in een andere namelijk wijn. Ik ben nu 6 weken ongeveer bezig met de mir methode en ik heb alcoholverslaving loslaten toegevoegd. Het gekke is dus dat ik weer ben gaan roken. is hier een verklaring voor. zou ik rookverslaving moeten toevoegen? Of alle verslavingen loslaten?

  Alvast bedankt!
  Kiara

  • Beste Kiara,
   Nee, je hoeft die zin niet weer toe te voegen. De reden is dat de echte oorzaak voor je verslaving nog niet uit je systeem is en dat je de MIR-Methode het beste nog langer kunt volhouden. Pas als de diepere oorzaak voor je verslaving weg is, kan je echt stoppen met een verslaving, of twee.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,

  Ik ben nu 3 weken bezig met de MIR-Methode en ik merkte dat ik eerst minder ging drinken. maar dit weekend heb ik weer heel veel gedronken en kon en wilde eigenlijk niet stoppen. heeft dit te maken met de emoties die nu los komen?

  Alvast bedankt!
  Kiara

  • Beste Kiara,
   Dat kan ik niet zo vaststellen, maar de kans is groot dat je Dikke Darmmeridiaan is gaan stromen. Die zorgt er namelijk voor, als hij geblokkeerd is, dat je alles vast houdt, niets wilt loslaten, ook emoties niet. Dus ja, het zou heel goed kunnen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Ik ben sinds zondag begonnen met de MIR methode. Ik heb een alcohol probleem, al lang.
    Is het handig om gelijk de zin “alcohol verslaving” loslaten erbij te zeggen. Of eerst 4 weken alleen de 9 basis regels te gebruiken?

    • Beste Marcella,
     Begin rustig aan. Doe eerst alleen de 9 stappen 4 weken lang. Voeg er daarna pas aan toe: ‘alcoloholverslaving loslaten’. Dan geef je jezelf een liefdevollere route. Ik vind het wel fantastisch dat je het aan wilt gaan en er zijn al mensen voor je die het is gelukt.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

     • Ik merk, dat ik juist meer behoefte heb aan alcohol de laatste paar weken. is dat normaal? Ik ben nu bijna 4 weken bezig met de MIR-methode. En ga dus overmorgen de zin “alcohol verslaving loslaten” toevoegen.
      Marcella

      • Beste Marcella,
       Ja, dat kan voorkomen. Het heeft er dan vaak mee te maken dat oude emoties vrij komen die best sterk zijn. Om het niet al te hard te hoeven voelen, is de behoefte aan alcohol sterker. Wat je daarvoor in de plaats zou kunnen doen, is op het moment dat je sterk behoefte hebt aan alcohol, de MIR-Methode EHBO toepassen. Ken je die al? Die kan je leren bij een MIR-Methode begeleider, of via iemand die op een cursus bij mij was, of via de video’s op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite.
       Je toegenomen behoefte gaat overigens vanzelf weer minder worden.
       Sterkte en geluk!
       Groetjes, Mireille

 21. Dag Mireille,

  Toen ik een paar maanden geleden begon met de MIR-Methode zat ik nog middenin mijn gevoel van afhankelijkheid aan mijn glaasje, nou zeg maar flesje, wijn ‘s avonds. Ik wilde wel stoppen, maar het lukte me niet. Toen ik de MIR-Methode per ‘toeval’ tegenkwam ben ik er meteen mee begonnen. Eerst 4 weken de 9 opdrachten, en later met de toevoeging alcoholverslaving loslaten. Nu, zo’n 5 maanden later drink ik nauwelijks nog. Thuis sowieso niet meer, al heb ik wel bier in de koelkast liggen al 3 maanden lang, ik taal er niet naar. Bij vrienden wil ik nog wel een wijntje meedrinken, eens per 2 weken ofzo, maar na 2 glazen begint het me tegen te staan. Ik blijf liever helder en fris. Het mirren kwam precies op het goede moment in mijn proces. Door het stoppen met drinken komt er heel wat spanning in mijn lichaam los, wat ik voorheen wegdronk, verdoofde. Oud zeer wat nog verwerkt moet worden, dus ik mir rustig door. Ook voor mijn dochter mir ik twee maal per dag, zij heeft colitis ulcerosa.

  Vrij zijn van het elke dag moeten drinken is een ware bevrijding, ik geniet er elke dag van!

  Lieve groet, Jeannette

  • Beste Jeannette,
   Wat een fantastische ommekeer in je leven! Ja en dan is af en toe een wijntje drinken weer een bijzonderheid. Zo mooi dat het je als vanzelf gaat tegen staan. Alcohol is veel minder gezond voor een mensenlichaam dan wordt beweerd. En voor vrouwen helemaal.
   Ik ben ontzettend blij voor je!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Jeanette, wat fijn te lezen dat iemand met hetzelfde probleem als ik door MIR van de wijnverslaving af is, duurde het lang voor je het begon te merken? Ik ben nu 3 weken bezig en voel me best beroerd, denk dat het komt door de afvalstoffen. Groetjes Isaphie

   • Hai Isaphie,

    Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe lang het duurde, niet lang in ieder geval. Ik voelde me de eerste tijd ook niet heel goed, veel water drinken en groene thee! Ik drink nu bijna 3 maanden niet meer en kom ook nooit in de verleiding. Het is uit mijn systeem. Succes!!!
    Groetje Jeannette

    • Wauw Jeanette!bij jou gaat t erg snel! Wat fijn voor je. De MIR-Methode werkt bij mij niet direct met alcohol, maar zeker wel met andere processen. Het is net of ik in een achtbaan zit! Één ding weet ik zeker: er gebeurt iets, positief absoluut! Ik wil het graag de tijd geven en ben er zeker van dat t komt, bedankt voor je reactie en heel veel liefs! Isaphie

 22. Beste Mireille, vandaag je methode ontdekt en ik ga er direkt mee beginnen. Wat ik hier allemaal lees klinkt te mooi om waar te zijn maar ik ga het doen. Ik worstel al zo’n 30 jaar met verslaving. Eerst met heroïne, nu alcohol en canabis. Tis een absolute mind-fuck, hoe kan je zo verlangen naar iets wat je kapot maakt…..?
  ik zal hier verslag doen of ik vorderingen maak.
  groet, Pieter

  • Hai Pieter,
   Heel veel geluk! En lees ook het artikel dat morgen verschijnt over geboren worden!
   Sterkte en succes enne… geef het de tijd!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille, een tussen tijds verslag.
    Na ruim 4 weken mir NIETS positiefs te melden, het gaat eigenlijk slechter. De laatste week begonnen met de toevoeging ‘alcohol verslaving loslaten’.
    Ik zal nog wel doorgaan met de mir maar denk nog steeds, het is te mooi om waar te zijn.

    • Hai Pieter,
     Ja, dan heb je waarschijnlijk nog wat meer te verwerken dan de gemiddelde persoon. Ik ben blij dat je het nog wilt volhouden. Ik hoop dat er verandering voor je komt.
     Veel sterkte!
     Groetjes, Mireille

 23. Hallo Mireille, ik doe de 9 stappen nu twee weken met toevoeging van het woord -eetverslaving- . Al heb ik wel dagen gehad waarin ik totaal geen eetdrang meer had, wat voelde als een bevrijding, helaas komt de eetdrang steeds weer terug en de afgelopen vier dagen wordt ik er helemaal gek van! Ik kan gewoon niet meer stoppen met eten en doe mijn lijf geweld aan, ik heb erge buikpijn steeds. Ik at al geruime tijd zonder geraffineerde suikers maar nu eet ik alles weer, ook koek en chocolade en ik word er depressief van. Ik ga toch door met de 9 stappen en hoop dat het goed komt.Ook pas ik visualisaties toe en evt. (emotionele vrijheidstechniek). Ik heb er alles voor over om van mijn dwangmatige eetdrang af te komen.

   • hoi Mireille,
    dankjewel voor je reaktie, ik heb de ehbo nog niet toe hoeven passen, dat is al een goed teken. Ik heb me aangemeld bij de site en misschien ga ik over een tijdje een workshop doen.

 24. Beste Mireille,
  Door mijn scheiding 6 jaar geleden belande ik in een moeilijke periode in mijn leven. Ik dronk altijd wel, maar in deze periode ben ik veel wijn gaan drinken als een soort van medicatie. De mirmethode had ik al eerder eens gedaan. Ik werd na een week flink ziek, dus….. t werkte! Toch heb ik t laten versloffen. 3 jaar geleden kreeg ik de diagnose asperger en add. Ik was erg blij dat ik een verklaring had voor mijn verleden. Inmiddels heeft mijn psycholoog een groepje samengesteld met mensen met dezelfde “beperking” (Ik noem t liever een verrijking) vorige week viel mijn oog weer op de 9 stappen en heb t.afgelopen maandag in de groep gegooid!iedereen enthousiast, iedereen doet t vanaf maandag. Ik ook weer en ben vastbesloten om met geduld en liefde én de 9 stappen van mijn drankverslaving af te komen.mijn derde dag: ben doodmoe…..dus t is begonnen!

  • Beste Isaphie,
   Ik bewonder je moed en dapperheid. Het is echt een kwestie van langere tijd volhouden. Hang de 9 stappen overal in je huis, dan is het des te makkelijker.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille, wow wat gebeurt er allemaal? De neiging en drang nr alcohol is zeker niet weg, maar door deze methode ben ik weer begonnen met positief denken. Ik voel erg veel rust en ben bezig mezelf te accepteren en waarderen. Ik heb volle vertrouwen! Vorige week waren we in de sauna en heb ik t mijn vriend verteld, we hebben daarna samen in de sauna de MIR-Methode gedaan.

    • Beste Isaphie,
     Wat fantastisch! Want als je positiever gaat denken, gebeurt er van binnen al veel wat jou uiteindelijk gaat helpen om de drang naar alcohol los te laten. Fijn!
     Veel geluk en ik hoor graag hoe het met je gaat!
     Mireille

      • Beste Isaphie,
       Ja, dat mag je wel doen, maar het heeft geen extra effect, omdat je lichaam niet harder kan werken dan het al doet.
       Veel succes!
       Groetjes, Mireille

     • Hey hallo! Tweede week MIR-Methode! Wat n rust.in mn geest! Nee, de verslaving is niet weg, dat heeft tijd en geduld nodig, maar er is écht iets gebeurd. Ik voel me rustiger. Zie er “zachter”uit, volgens de kinderen. Voel t.eigenlijk wel zo ja. Dank je Mireille!!!!xxx

 25. Ik doe nu 4 weken de Mir methode en ik ben gister begonnen met werken aan mijn rookverslaving rook nu al bijna 50 jaar hoop zo dat ik er vanaf kan komen heb al verschillende pogingen gedaan die telkens mislukte.

 26. Hallo Mireille,
  Ben een gezelschapsdrinker met veel passie kan er echt van genieten waardoor ik vaak teveel drink. Ik ben 7 maanden geleden de MIR methode begonnen en na drie maanden ben ik extra de verslavings MIR erbij gaan doen, merkte binnen twee weken al verschil. Had wel een paar terugvallen maar dat voelde voor mij als “even los gaan”, waar ik heel bewust van genoten heb en wat er van mijzelf ook mocht zijn. Nu na vier maanden merk ik dat het dwangmatige drinken weg is en ik veel bewuster met alcohol kan omgaan. Het lijkt wel of er een stukje rust is gekomen. Ook kocht ik veel en ging wekelijks op een jagerige manier winkelen, dit ook met veel passie gelukkig ben ik ook deze passie kwijt en bemerk dat ik al 2 maanden niet meer zoveel behoefte heb aan kopen. Ook daar is heel veel rust ingekomen. De gehele MIR-Methode zit ook helemaal in mijn systeem ben het in die 7 maanden ook maar 4 keer vergeten. Ook geeuw ik nog steeds tijdens het aaien wat voor mij een bevestiging geeft dat het nog nodig is. Geef het zeker door aan andere mensen. Lieve Mireille, ben zo dankbaar met je methode bedankt en ga zo door. Lieve groetjes, Anja

 27. Hej Mireille.

  Ben nu zo´n 6 a 7 weken bezig met de MIR-Methode. Heb hier op de site ook al eens aangegeven dat ik voor zo´n 3 weken terug een sterke tegenzin had om de MIR-Methode te doen. We hebben het er over gehad of dat met het loslaten te maken kon hebben met iets wat je nog niet los wilt laten? Nou, dat klopt zeg! Ben altijd wisselend zeer tegendraads (regels van bovenaf) en bevestigend (regels. ideeën van familie) geweest. Was dus ook vast besloten niet te stoppen met roken, omdat de overheid zich zo gigantisch met mijn leven bemoeit. Laat ze eerst de economie maar op orde krijgen, voordat ze voor mij dingen gaan bepalen! Maar wat gebeurt er op 30 april als ik naar bed ga? Ga alle asbakken afwassen (worden normaal alleen geleegd) en zet ze in de kast! 3 stuks verspreid over de kamer, keuken en buitenhok. Heb van 1 mei tot 11 mei nog 1 cigaret dagelijks gerookt, was de eerste dag niet te genieten. De kinderen meerdere malen over de zeik, dus moest het afbouwen. Iedere keer als ik me opgefokt voelde een cigaret opgestoken, 1 trekje, smaakte niet, uit maken. Eergisteren waren mijn laatste cigaretten op (man had ze in eerste instantie weg gelegd). Af en toe wel zin in een cigaret, maar niet zo onbeheersbaar als die eerste dagen! Dus het lichaam heeft echt zelf besloten dat het roken ongezond is en gestopt moest worden, want was er in gedachten nog helemaal niet aan toe!

  Nogmaals heel erg bedankt voor de MIR-Methode. Bij meerdere veranderingen laat ik het je weer weten!

  Lieve groet Miranda

  • Beste Miranda,
   Wat fantastisch hoe jouw lichaam het heeft aangepakt! Ik ben heel bij voor je en voor je gezin! En heb je ook het artikel al ‘s gelezen dat ik over roken schreef? Je bent zo te lezen een krachtige persoon met een heel duidelijke eigen mening. Dat is nou net wat ik in dat artikel schrijf. Ik ben benieuwd naar wat jij nog meer te zeggen hebt!
   Groetjes! Mireille Mettes
   Klik hier om naar het artikel te gaan: Zeven liefdevolle redenen waarom je nog niet gestopt bent met roken.

   • Hallo Ineke

    Je moet nog niet treuren en opgeven!!:)
    Na de eerste week de MIR-Methode gedaan te hebben dacht ik al dat het roken aangepakt zou worden, omdat ik begon te minderen. Maar na nog een week rookte ook ik meeeeeer dan dat ik van mezelf gewend was!! Je zult eerst door de fase heen moeten waar je toe geeft waarom je bent begonnen met roken en dit los kunnen laten. Je lichaam zal beginnen om de allerbelangrijkste dingen als eerste op te lossen, aan te pakken. De verslaving was voor mij een reactie op gebeurtenissen. Deze moesten dus eerst een plaatsje krijgen, voordat de verslaving aan gepakt werd! Voel jij al verbeteringen/veranderingen/bewust worden in de redenen van jou rookverslaving? Gewoon doorgaan met de 9 stappen (ik heb geen extra zinnen gezegd). Probeer te luisteren naar je lichaam, heeft deze de cigaretten nog nodig om alle emoties op te vangen, jammer, maar blijf doorgaan. Je merkt het van zelf als de tijd klaar is om te stoppen of terug te gaan naar 1 cigaret daags.

  • Beste Eliane,
   Nagelbijten zie ik als een verslaving. De extra zin die je dan kunt gebruiken is: ‘Nagelbijtverslaving loslaten’. Die noem je dan 3x voorafgaand aan de 9 stappen.
   Veel succes!!
   Mireille Mettes

   • Hoi Eliane,

    Heel mijn leven voor zover ik met dat kan herinneren nagels gebeten.
    Tot bloedens toe.

    Met de MIR-Methode van de een op de andere dag de gewoonte(verslaving) los kunnen laten.

    Het was ook enigszins aangeleerd gedrag.
    Mijn vader doet het ook.

    Veel succes het gaat je lukken.

 28. Hoi Mireille,
  Ik ben eerst gestart met 2 weken stap 5 en 7. Nu doe ik al 2 weken stap 1 t/m 9. Ook ben ik bij stap 1 t/m 9 begonnen met vooraf ‘rookverslaving loslaten’ te zeggen. Ik lees nu dat je dat pas na 4 weken erbij kan gaan gebruiken. Moet ik hier nu voor 2 weken mee stoppen of kan ik dit er gewoon bij blijven gebruiken?

  • Hai Monique,

   Gewoon doorgaan! Het was een voorzichtigheidsregel van mij, maar ik merk dat heel veel mensen dit prima aan kunnen.

   Veel succes!
   Mireille Mettes

 29. Hoi Mireille,
  Ik ben al ruim 2 weken gestopt met roken, vanaf de laatste dag van de MIR-Methode. En had de rook verslaving loslaten niet eens toegevoegd.
  Bedankt! Ik heb ruim 3 jaar gerookt. Ben zo blij dat ik van deze vieze gewoonte af ben :-D!
  met vriendelijke groet, Anita

 30. Nu ik alle reacties zo lees realiseer ik mij dat mijn behoefte aan koffie ook veel minder aan het worden is. Ik drink veel meer water, het lijkt wel alsof mijn lichaam daar veel meer om vraagt.
  De laatste tijd ben ik heel bewust mijn koolhydraten aan het minderen. Dat lukte eerder nooit, maar nu dankzij de MIR-Methode wel. En daardoor val ik ook af (en daar ben ik blij mee!). Door het minderen van de slechte koolhydraten heb ik ook nauwelijks nog behoefte aan zoetigheid. Als eiwitten heb ik veel behoefte aan noten, eieren en kaas (in die volgorde). Ik was nooit een grote vleeseter, maar het lijkt wel alsof de behoefte aan vlees ook aan het afnemen is.
  Wat betreft tekorten: sinds ik een paar jaar geleden in de overgang kwam kreeg ik behoorlijk last van splijtende nagels. Nagelverharder hielp zelfs niet meer op het laatst. En nu durf ik te zeggen dat ik daar geen last meer van heb. Mijn nagels zijn weer gewoon sterk zoals vroeger, zonder dat ik er ook maar iets op smeer. En zonder dat ik supplementen neem. Super! Voor mij weer een bewijs dat MIR-Methode werkt.

 31. Ik doe al langere tijd aan de MIR-Methode, de eerste verandering in mijn eetgewoonten kwam een aantal maanden geleden: ik dronk al jaaaarenlang elke dag frisdrank, het lukte me op de één of andere manier maar niet om daar vanaf te komen. Daar nu opeens helemaal genoeg van, ik vind het niet eens meer lekker! Dus ben al een paar maanden frisdrank-vrij, heel fijn. En wat minder trek in snoep e.d., ik voel ook duidelijker hoe mijn maag reageert als ik snoep eet, die wordt daar namelijk een beetje verkrampt van. Dus dat ik dat beter door heb helpt natuurlijk ook om het te laten staan.
  Groeten

 32. Goedemorgen Mireille,
  Wat betreft voedsel en drank het volgende: Trek in koffie is erg verminderd. Ik drink nu 2 cm. koffie aangevuld met warm water om zodoende mijn koffieverslaving langzaam af te bouwen. Ik at veel en nu laat ik zelfs eten staan. Zuren als azijn, citroen en andere citrus vruchten staan me niet meer aan inclusief mosterd en andere specerijen. Ik heb een geweldige trek in bananen, iets wat ik zeker al 40 jaren niet heb gehad. Ook heb ik trek in hazelnoten. Maar vooral wil ik dat mijn maaltijden geen bijzondere smaakjes hebben door toevoegsels als kruiden en sausjes. Simpele maaltijden zodat ik kan proeven wat het originele voesel is, gewoon en aardappeltje en groenten en salades zonder veel olie. Ik drink veel water, dat deed ik altijd al, nu drink 3 tot 4 glazen meer per dag. Mijn slaap is perfect. Normaal sliep ik uit 7 dagen 3 niet en de rest slecht nu in 9 dagen heb ik 1 nacht niet geslapen. Bij baden komen van mijn voetzolen toxines en ik vond dat zo vreemd omdat ik best wat ervaring heb met detox programma’s en dat had ik nog nooit meegemaakt. Normaal kwamen er dode cellen en rommel van mijn armen, benen, borst en rug. Nu niet alleen van mijn voetzolen. Ongelooflijk, ik kan het het best omschreven als een wit sebum. Ik wil je hartelijk danken voor je bijzondere spirituele methode die in 9 dagen mijn leven zeer positief heeft veranderd. Een hele fijne dag toegewenst. Ellen

 33. Hoi Mireille
  Heb minder behoefte aan koffie, gelukkig! Ben nu acht weken bezig. Vorige week even gestopt, maar voelde dat ik door moest gaan. Heb een seksueel misbruik verleden en heb het gevoel dat daar nu veel mee gebeurd. Ben onvoorstelbaar moe.
  Liefs Tiny

 34. Voordat ik de MIR-Methode deed was ik zo snoepverslaafd dat ik hoopte er ooit eens zo misselijk van te worden dat ik nooit meer snoep zou aanraken. Maar helaas dat ogenblik kwam nooit. Ik bleef naar snoep hunkeren. Ik voegde elke dag de stap “snoepverslaving loslaten” toe en sindsdien taal ik niet meer naar snoep maar neem nu noten. Bedankt voor de MIR-Methode.

 35. Hallo beste mensen,
  de rode wijn begint me tegen te staan de laatste weken. Als dat een gevolg is van de MIR-Methode heb ik nog een keuze waarmee ik kan stoppen.
  Nee hoor: ik luister naar mijn lijf. Vanaf 1-1-2014 voor mij geen alcohol meer (voorlopig)
  Vlees ook steeds meer trouwens. Was al flexitariër maar wordt me er steeds meer bewust van.
  Groet,
  Boudewijn

 36. Gaaf zeg!
  Ik kan niet anders zeggen dat toen de MIR-Methode in mijn alleenstaande moeder leven is gekomen er veel dingen bij mij zijn verandert en gaan veranderen.
  Mijn grenzen komen steeds meer in zicht, ik voel weinig tot geen boosheid meer in mijn verleden (lees gezin waar ik uitkom)..
  Op eigen kracht ben ik erachter waar MIJN alcohol verslaving door kwam, en dat ik nu af en toe bewust een keuze maak om (veel) wijn te drinken, echter weet waarom. Dat ik soms mijn emoties niet wil voelen is inmiddels een keuze, echter ik begrijp mezelf wel steeds meer.
  En als klap op de vuurpijl, de vader van mijn kids heeft een nieuwe vlam, 15 jaar jonger, slank, grote borsten en blauwe ogen met lang haar, even voelde ik gekwetstheid, pijn en afwijzing (mede omdat het ook mijn vriendin is)
  en een week later kan ik het nu ombuigen en vooral AAN om haar weer te ontmoeten.
  Weet zeker dat de MIR-Methode mij heeft geholpen en vooral nog steeds
  DANK JE WEL!

 37. Hallo Mireille,
  Al zo’n halfjaar doe ik trouw iedere dag de MIR-Methode. Mooi trouwens dat MIR “vrede” betekent! Eerst keurig begonnen met vier weken stap 5 en 7 i.v.m. met meerdere chronische aandoeningen, ook prettig omdat je dan kunt uittesten of je het überhaupt aankunt om het elke dag te doen. Daarna heb ik het een paar maanden “zomaar” gedaan, ik merk voornamelijk dat mijn stress vermindert en dat ik koffie niet meer zo lekker vind (en dát wil wat zeggen bij mij!). En dank voor alles wat je verspreidt. Je hebt goud in je handen!

 38. Ik voel dat ik baat heb bij de MIR-Methode. Ik ben zelfs binnen de vier weken gestopt met roken ik dacht kom wel als de 4 weken om zijn om te stoppen als ik de stap met roken heb toegevoegd. Ik eet alleen veel nu daar ben ik minder blij mee hoop dat het tijdelijk is. Groetjes Thea

 39. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

 40. Beste Mireille
  Ben al lange tijd bezig met de MIR-Methode. Heb kanker gehad. Ben er helemaal van hersteld en door de MIR-Methode ben ik van de slaappillen afgeraakt die ik moest nemen om tijdens de chemo kunnen te slapen. Nu ben ik onlangs begonnen om van de suiker af te blijven en dat lukt prima. Fijn dat ik de MIR-Methode heb leren kennen van een vriendin.
  Bedankt en groetjes, Maria

 41. Ik ben na 4 weken gestopt, maar nu ook weer begonnen om de al wat langer durende kwalen ook opgelost te krijgen.
  De ondersteunende mail waren erg prettig en kwamen vaak over een met mijn reacties.
  Ik voel me letterlijk en figuurlijk steviger in mijn schoenen staan.
  hoofdpijnklachtjes weg
  opgeblazen gevoel buik weg
  ken beter mijn grenzen
  voel me vrijer om te zeggen wat er gezegd moet worden, zonder dat het op zeurderige toon gaat.
  kan beter complimenten ontvangen.
  voel me veel minder schuldig over van alles
  kan makkelijker ‘nee’-zeggen
  overeet me niet meer
  kan de koekjes, snoepjes en alcohol veel makkelijker laten staan.
  ik ga lekker door, want het geeft me ook een soort zelfbevestiging

 42. Hallo Mireille,

  Een weekje geleden vertelde me een vriendin over de MIR-Methode. Ik ben onmiddellijk naar je video gaan kijken. Ik doe nu een week alle dagen de negen stappen 2 maal per dag en stel vast dat ik geen behoefte meer heb naar chocolade. In de winkel loop ik gewoon langs de chocolade voorbij. Ik ben benieuwd wat er aan verandering zal gebeuren na 4 weken, ik hou je op de hoogte. Bedankt en hartelijke groet, Marleen

 43. Hallo Mireille,

  Op uitnodiging van een vriend schrijf ik je een echt leuke ervaring. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik via hem met de MIR-Methode in aanraking. Na toepassing heb ik o.a. kunnen stoppen met roken.
  In 1 jaar tijd, na smoke-vrij te zijn was ik een dikke 5 kilo aangekomen. Omdat ik niet allemaal nieuwe kleren wilde kopen ben ik iedere dag gaan MIRREN: naar …kilo. 3 x. Op deze manier ben ik 3 kilo afgevallen, precies naar het gewicht wat ik aangaf.
  Nu ben ik met de volgende stap bezig: naar…kilo ( 1 eraf) + nog iets fysieks..
  Als dit gebeurd is, zal ik weer reageren.
  Dank je wel voor deze methode.
  Een warme groet,
  Thera

  • Beste Thera,

   Dankjewel voor je ervaringsverhaal! Wat een prachtige reis heb je gemaakt
   en wat een leuke creatieve manier om de MIR-Methode toe te passen.
   Ben heel blij voor je!

   Dankjewel dat je het op onze site hebt willen zetten!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 44. Ik heb ca. 50 jaar gerookt. Heb door de MIR-Methode eindelijk kunnen stoppen. Het heeft alles bij elkaar wel drie maanden geduurd maar heb nu wel het gevoel dat het definitief is. Bedankt!!! Jenny.

 45. Hallo Mireille,

  Een vriendin maakte mij attent op je MIR-Methode. Na vele hectische jaren met grote veranderingen in mijn leven voelde ik me stuurloos, basisloos, energieloos. Ik heb je methode een aantal weken gedaan en er is veel veranderd. Ik slaap beter, heb geen behoefte meer aan alcohol (dronk dagelijks teveel), ben blijer, evenwichtiger en…..heb zelfs een baan gekregen in het werk dat ik met hart en ziel doe!
  En dat op mijn 62e, dat is toch wel heel bijzonder.
  Dank je wel dat het wil delen!

  Hartelijke groet, Sia

 46. Ik had al een tijdje mijn drankgebruik niet meer onder controle. Ik heb ruim twee jaar lang, bijna iedere dag minstens een liter wijn gedronken.
  Na ruim een week (waarin ik nog steeds iedere dag dronk) iedere dag meerdere keren de MIR-Methode te hebben toegepast ben ik gestopt met drinken. En het viel me eigenlijk niet eens heel zwaar.
  Na bijna twee maanden geen druppel te hebben gedronken dacht ik dat ik er wel overheen was en deed de MIR-Methode niet meer dagelijks. Binnen de kortste keren dronk ik weer net zoveel en -vaak als ervoor. Toen las ik ergens op je website over het toevoegen van de affirmatie “Alcohol-verslaving beëindigen”. En sinds ik die erbij doe, gaat het heel goed. Al een paar maanden. Ook als ik niet meer dagelijks de MIR-Methode doe. Ik lust nog steeds graag een wijntje, maar niet meer door de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.