Heb je last van overgewicht en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Overgewicht — 52 reacties

 1. Meteen na de start van de MIR methode kon ik voor het eerst in mijn leven gewoon 1 snoepje of 1 koekje nemen. Geen enkele moeite meer om het verder te laten. Voorheen at ik er minstens 5 of meer, kon ik niet stoppen. En nu dus moeiteloos. Heb ook minder trek over het algemeen en voel me lichter.

 2. Doe nu zo’n 4 maanden 2x per dag de MIR methode. Eet en beweegpatroon is hetzelfde gebleven. Wel ben ik zo’n 3 kilo afgevallen wat niet de bedoeling was…

  Vriendelijke groet,
  Francis

 3. Sinds 5 weken doe ik 2x daags de MIR methode, en ik heb het gevoel dat ik meer lucht heb. Heb COPD maar voel me sterker! In dezelfde tijd ben ik begonnen met niet meer te snoepen, dus geen koekjes en chocolade ( was ik aan verslaafd).

 4. Hoi Mireille,
  In November ben ik begonnen met de 9 stappen en ben nu 6 weken bezig.
  Mijn voornemen voor het nieuwe jaar was om wéér eens af te gaan vallen. Al jaren lukt dat maar niet. Wat ik ook doe. Ook zit ik in de pre overgang dus er ging geen gram vanaf.
  Ineens ben ik deze week 2,5 kilo afgevallen. Ik let wel op de koolhydraten maar dan nog is dit voor mijn opvallend veel in een week. Ik vraag me af of dit het gevolg is van de MIR-Methode. Ik herken mijn lichaam namelijk niet met dit extreme gewichts verlies.
  Groetjes Pascale

  • Beste Pascale,
   Wat zou kunnen is dat je veel hebt geplast of veel ontlasting hebt gehad. Dat gebeurt vaak als mensen aan de MIR-Methode beginnen. Dat ze meer detoxen, loslaten en dus ook vaker naar de wc gaan. Let erop dat je voldoende drinkt per dag.
   Veel plezier ermee!
   Groetjes, Mireille

 5. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

 6. Dag Mireille
  Ben nu drie weken bezig met MIRREN en inderdaad na jarenlang weinig eten en dieëten val ik nu vanzelf af. Yeah wat fijn. Nu nog het buikvet (maagvet) dat weg mag. Ik verminder veel aan mijn heupen nu. Taille neemt ook af maar trager. Ik heb in iedergeval goede hoop nu.

 7. Eigenlijk is dat logische dat dieren onze( emoties ) ruiken.met mijn gedachten kracht zeg ik tegen de muggen dat ze mij niet meer mogen steken. Vroeger werd ik lek gestoken, na 1,5 jaar mir te doen merk ik inderdaad behalve dat ik geen vocht meer vast houd, maar ook minder gestoken te worden door muggen!Ik heb ontzettend veel mogen leren bij Mireille, bij deze wil ik je bedanken wat jij niet allemaal gedaan hebt voor de mensheid, petje af!! Ga zo door…. Gr. Joann

 8. Is er geen kring in Zeeland omgeving Vlissingen/Middelburg of Goes?

  Kan de Mirmethode gecombineerd worden met Hypnotherapie want die volg ik al vanwege PDS voedselintolerantie/allergie. Heb sinds ruim een half jaar ook ernstig eczeem oid van onderen en dat reageert ook op (hetzelfde)voedsel.

   • Helaas Mireille heb je blijkbaar niet goed begrepen wat deze (voor PDS) Hypnotherapie inhoud deze Hypnotherapie is een therapie die ook werkt met (in)gesproken tekst.Je kunt dus moeilijk tekst afluisteren en gelijktijdig zelf iets opzeggen.
    M.vr. groet,
    Marianne

    • Beste Marianne,
     De MIR-Methode onder hypnose werkt anders. Degene die jou onder hypnose brengt, is degene die aait EN de woorden erbij zegt. Ik wil daar nog een cursus voor Hypnotherapeuten over opzetten.
     Is jouw manier van hypnotherapie via het afluisteren van tekst? En zonder een therapeut erbij? Ja, dan is het wel anders, maar niet onmogelijk. Misschien kan jij wel een oplossing bedenken?
     Groetjes, Mireille

     • Hey Mireille wat leuk dat je een cursus voor Hypnotherapeuten wilt opzetten. Ik ben erkend Hypnotherapeut, mocht je dit samen willen doen en/of dat ik het met je organiseer, heel graag. Ik regel ook graag ruimte.

 9. Lieve Mireille,
  wat ben ik enorm blij dat ik de MIR methode ben tegengekomen en dat jij het met ons deelt natuurlijk, ik ben je eeuwig dankbaar!
  Als lange tijd zat ik slecht in m’n vel. Van nature ben ik echt een vrolijk persoon maar de afgelopen jaren was ik steeds vaker echt chagrijnig. Bah! Ik weet het aan een beginstadium van de overgang, hormonen die van slag zijn, mirene spiraal pfff heb van alles bedacht, geprobeerd, hormooncursussen gevolgd, voeding aangepast en heel veel gelezen. Ook ben ik wat kilo’s aangekomen terwijl ik echt heel bewust met voeding bezig ben, het ging er niet af!
  Ik was wanhopig en ben toen voor de zoveelste keer het internet opgegaan. Daar kwam ik bij recencies van mensen tegen: stap 6 van de MIR methode zou hier goed bij helpen. En toen kwam ik in aanraking met de MIR methode. Nu 7 weken bezig, heel m’n huis is opgeruimd, schoon, en nog veel belangrijker, ik ben m’n oude ik weer! Bruis van de energie, vlieg nog net niet weg. Een leukere partner en moeder! En ja, ik verlies zelfs gewicht! Ik ben hier zo blij mee!! En eerlijk is eerlijk, ik was wat sceptisch toen ik het las/zag maar erg wanhopig. Dus toen ik begon verwachtte ik helemaal niets totdat ik na zo’n 4 weken het verschil heel duidelijk merkte! Nu vertel ik het verder omdat ik het anderen ook gun. En ik ga er zeker mee door. Mireille, nogmaals heel erg bedankt!!
  Veel liefs, Carla

 10. Ik voel me niet goed in m’n vel.Ik ben al zeker 3 jaar bezig met de MIR-Methode.Ik ben al 2 jaar met Cindy Paulus onder begeleiding geweest.Ik kan nog steeds op haar rekenen.
  Maar het leven kan zo verwarrend en drukkend zijn.

  • Beste Heidi,
   Ja, het leven kan beslist een zware uitdaging zijn. Heb je al eens gekeken naar Hooggevoeligheid? Ben blij dat je bij Cindy terecht kunt voor begeleiding!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille
  Ik ben Annette Olyhoek 56 jaar Sinds kort ben ik tijdelijk gestopt met de MIR-Methode . Even een time out. Ik heb de MIR-Methode ongeveer ruim een jaar gedaan samen met een hele goede MIR-begeleidster uit leidschendam. Ik heb heel veel opgeruimd wat soms voor veel emoties zorgde maar wel altijd te handelen dankzij de goede begeleiding . Het is heel bijzonder wat zij er op alle gebied in mijn leven naar voren haalde met haar testen echt heel bijzonder. Het heeft mij veel opgebracht ik was vroeger een echte suiker junk nu is de behoefte naar suiker gewoon weg. Er zat een psychies probleem onder die nu weg is . Dat is heel fijn want ik ben daardoor veel afgevallen en val nog steeds af. In totaal ben ik nu zeker 8 kilo afgevallen. Ook heb ik veel meer energie weet k nu wat mijn missie is in dit leven en kan ik goed omgaan met de dingen die er gebeurd zijn in mijn leven psychies ben ik ook veel lichter geworden. Ik ben hier echt heel blij mee. Dank je wel Mireille dat je deze methode hebt ontwikkeld.

 12. Dag Mireille,
  IK ben nog geen week bezig met de MIR-Methode en voel al resultaat….Ik zat emotioneel aan de grond en werd depressief….Nu sta ik weer in m’n kracht….Dankjewel….Kan dat echt door die MIR-Methode? Wat een meerwaarde in mijn leven…Martine

  • Beste Martine,
   Blijf zien dat de MIR-Methode een manier is om je zelfheling te activeren. Als jouw depressies bijvoorbeeld veroorzaakt werden door voedingstekorten en je lichaam gaat die weer goed opnemen, dan kunnen klachten in een heel snel tempo al verdwijnen. Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 13. Mireille,
  Heb al vanaf mijn 12 eetbuien. Nu bijna 60.
  Wil ze graag kwijt, al ben ik nog zo oud.
  Heb al de MIR onder begeleiding gedaan maar het is
  niet gelukt mij ervan af te helpen.
  Wat kan ik nog meer zelf thuis doen, ben nog dagelijks bezig
  met de 9 stappen maar het eten blijft aanhouden!!!
  HOe kom ik er van af???
  Graag hulp svp.

  Anja

  • Beste Anja,
   Heb je je de MIR-Methode EHBO al eigen gemaakt? Die staat op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite. Bekijk de 3 video’s met uitleg. Daarna doe je de EHBO elke keer als je een eetbui voelt opkomen. En houd vol, want na verloop van tijd, kun je de eetbuien echt afkappen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 14. Vandaag gehoord van de MIR-Methode en vandaag begonnen. Ik vind het heel bijzonder wat je ontwikkeld hebt Mireille Mettes. Zit met Burn-out thuis en herstellend van twee nieuwe heupen.
  Ben na eerste behandeling ontzettend moe. Ik ontdek dat ik kan maar niet stoppen met mijn handen en mijn polsen te aaien. Duidelijk heel veel behoefte aan huidcontact. Wat ik bijzonder vind is dat ik dat tot nu toe niet echt zelf aan de behoefte aan aanraking kon tegemoetkomen. Ik deed het wel. Maar zoals ik het nu voel is het een echte koestering die me raakt en hongerig maakt. Hebberig, aanhankelijk naar mijn eigen andere hand.
  Ik ben heel benieuwd wat de verdere ontwikkelingen zijn na de vermoeidheid.
  Ik heb je advies gelezen, dat bij een burn-out misschien niet alle 9 regels direct ingezet mogen worden. Dat houd ik in de gaten

 15. Beste Mireille
  Dank je wel voor het delen van deze methode. Ik ben zelf een medium en mag helende energieën doorgeven aan mensen dieren.
  Ik heb al veel mensen mogen helpen. Ik ben zelf 4 weken geleden met de MIR-Methode begonnen. Ik wil eerst alles zelf ervaren voordat ik iemand anders adviseer.
  Ik heb geen probleem met overgewicht. Ik kan wel nog al buien krijgen van zoetigheid.
  Mijn eetlust is veranderd. Mijn lichaam ook. Het is gemakkelijker om gezond te eten.
  Dank je wel

 16. beste,
  ik doe de MIR-Methode nu al een aantal maanden. Het bracht me veel rust en stabiliteit. Nu heb ik echter de indruk dat ik een terugval heb? Ik slaap terug heel slecht s nachts. Ik voel me vaak depressief. Heb nu een mond vol koortsblazen. Ik vraag me af hoe dit komt en hoe ik er terug bovenop kan geraken. Ik stopte ondertussen niet met het doen van de MIR-Methode.
  liefs
  Sonja

  • Beste Sonja,
   Er is meestal geen sprake van terugval, maar het afpellen van oude emoties. Je komt dan weer in een diepere laag terecht van verwerking die je lichaam gaat uitwerken. Laat eens nakijken bij de huisarts of er misschien sprake is van voedingstekorten, aangezien het erop lijkt dat je minder weerstand hebt. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je een periode van stress achter de rug hebt. Dan verbrandt je meer voedingsstoffen dan normaal. Denk o.a. aan vitamine C. Het kan ook zijn dat er oude emoties zijn die verhinderen dat je vitamine C opneemt. Dat zou je bij een MIR-Methode begeleider kunnen laten uittesten, of zelf aanpakken door gewoon door te gaan met de 9 stappen. Wat goed dat je ondertussen gewoon door gegaan bent, fijn!
   Heel veel geluk en sterkte!
   Mireille

 17. Dromen doe ik vaak, maar heel bijzonder was deze droom na een eerste dag de MIR-Methode te hebben gedaan.
  Ik droomde dat ik in mijn ouderlijk huis was, ouders zijn inmiddels overleden, droomde dat ik een sleutel in de hand had waarvan het uiteinde krom was, die heb ik toen recht geslagen, mijn vader vroeg zal ik deze maar even in het slot doen, nee zei hij dat doe ik in een aantal projectjes.
  Hierna liep ik naar de voordeur en wou daar de sleutel uithalen, maar dat was zo’n grote sleutel die kreeg ik er niet uit.Hij was ook verroest, dus dat kost nog wel wat werk om die er uit te krijgen. Ik begrijp dat ik de sleutel in hand heb gekregen om in balans te komen met de MIR-Methode.

  • Beste Anja,
   Wat een prachtige droom. Hoe duidelijk wil je het hebben!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Ik heb eigenlijk enkele vragen.
  Is het mogelijk dat je bij het toepassen van de MIR methode ook hoofdpijn kunt krijgen?
  Ik pas de MIR methode nu al 10 dagen en ben rustiger geworden, heb een nadere kijk op problemen.

  Dank voor uw reactie en methode.
  Gr.
  Jane

  • Beste Jane,
   Heb je je aangemeld voor de begeleidingsmailtjes? Daar wordt dat in uitgelegd. En je kunt het ook nalezen bij de veel gestelde vragen nr. 4B.
   De oplossing is dat je voldoende water moet drinken om de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Het kan ook komen door oud verdriet wat naar voren komt of doordat de meridianen in je hoofd actief bezig gaan met opruimen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 19. Hallo Mireille,

  Ben sinds kort bezig met Mirren. Het bevalt me goed. Merk dat ik me fitter voel. Voor het stoppen met roken gebruik als eerste zin Ik laat mijn rookverslaving los en doe dan de rest. Merk dat ik minder zin krijg in roken. Is er nog een extra zinnetje b.v. ik laat mijn buikvet los om daar wat af te vallen? Of een andere zin? Ik geloof er sterk in dat je lichaam luistert naar opdrachten. Ben ook heel blij met MIR-Methode en heb het ook aan anderen doorgegeven. Nou ik hoor heel graag. hartelijke groeten, Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Nee voor overgewicht is geen extra zinnetje nodig. De 9 stappen werken al hard aan de oorzaken voor overgewicht, waarbij stap 7 een grote rol speelt. Een van de basisbehoeften is Troost. Heb je dat te weinig gehad, of heb je het nu hard nodig, dan kan dat veroorzaken dat je veel naar zoet snakt. Of naar iets om je emoties te dempen. De 9 stappen werken er hard aan om emoties los te laten die oorzaak van overgewicht kunnen zijn. In de Be the MIRror-dagen die ik organiseer vertel ik er meer over. En ik wil er nog een keer een webinar over geven. Komt!
   Groetjes! Mireille

 20. Help!!!
  Ik ben vandaag begonnen aan mijn 6e week MIR-Methode. Ik heb een aantal dingen gemerkt. Mijn menstruatiecyclus is aan het veranderen. Ik ben duidelijker naar anderen toe. Ik durf gemakkelijker in groepen te praten. Maar… Al voordat ik met de MIR-Methode begon at ik suikervrij. Ik wilde me fitter/energieker voelen, ik wilde helderder kunnen denken en ik wilde afvallen. Ik heb dit maanden volgehouden, maar ik ben geen kilo afgevallen. Ik voelde me niet fitter en ik kon een beetje helderder nadenken. Maar door minder en gezonder te eten ging ik ook eerder naar bed, om niet in de verleiding te komen. Dus meer slaap kan hier ook een bijdrage aan hebben geleverd. Aangezien het maar weinig hielp, ook niet toen ik met de MIR-methode was begonnen mocht ik afgelopen weekend van mezelf ‘zondigen’. Ik heb alcohol gedronken en ik heb daar wat lekkers bij gegeten. Vanaf dat moment ben ik niet meer te stoppen. Die hele suikerverslaving is per direct terug… Ik wil weer stoppen en terug naar gezond, maar ik kan alleen nog maar aanbod lekkere dingen denken… Ik heb gelezen dat de MIR-Methode helpt bij afvallen en het de trek in lekkere (ongezonde) dingen vermindert. Ook dat je meer energie krijgt. Maar ik ben nu bang dat ik weer helemaal terug ben bij af. Nou denk je misschien… Wees dan gewoon wat strenger voor jezelf… Dat kon ik inderdaad heel goed. Maar nu heb ik steeds met mezelf een discussie… + kom op je moet echt een paar kilo afvallen – kom op je leeft maar 1 keer je moet ook genieten… Etc. Het probleem is dat ik erg zwart/wit ben… Of extreem linksom (totaal niet zondigen) of extreem rechtsom (alles eten wat los en vast zit). Wat kan ik doen? Ik zeg al ‘eetverslaving loslaten’ voor de 9 zinnetjes. Dit doe ik vanaf 22 december. Ik weet dat dit 4 maanden moet… Ik hoop iets van je te horen. Alvast bedankt. Anna x

  • Beste Anna,
   Je bent op de goede weg en hebt gewoon nog wat geduld nodig. Wees vooral wat liever voor jezelf. En als je kunt, ga dan een keer naar een MIR-Methode begeleider om een MIR-Methode op Maat te laten maken. Ik vermoed dat er nog sterke emoties (bijv. verdriet) meespelen, die je als elastiekjes weer terug trekken, zodra je weer iets van suiker eet.
   Veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille, dankjewel voor je reactie. Ik ga morgen bellen voor een afspraak. Hopelijk helpt het me meer ik balans te komen. Ik laat het weten! Dankjewel! Liefs Anna

  • Beste Arina,
   Als je de 9 stappen elke dag 2x doet, is dat voldoende. Neem er wel de tijd voor, want de processen onder overgewicht kunnen langere tijd duren (een paar maanden) voordat die uit je systeem zijn.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Mireille
   Het kijken naar het filmpje over overgewicht geeft mij heel veel troost, je drukt precies uit wat ik voel en beschrijft heel duidelijk wat de reden is van het belonen met eten. Ik ga er mee aan de slag en voel dat de methode gaat lukken. xx

 21. Hallo Mireille, allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor de MIR methode die via een collega op mijn pad is gekomen! Mijn doel is de schimmelnagels eindelijk gedag te kunnen gaan zeggen. Ik ben net 3 weken bezig maar ik geloof dat er weer roze nagels onder de nagellak vandaan uitgroeien :). Ondertussen merk ik ook allerlei positieve veranderingen in mijn lijf en geest – denken – handelen, allemaal heel fijn. Mijn wens is dat ik ook nog een paar kilootjes aan gewicht kwijt zou willen! Heb je daar misschien een extra zin voor?
  Dank je wel en ik laat weten hoe het met nagels en gewicht is ‘afgelopen’. Fijne dag Dorine.

 22. yeah,eindelijk gaat mijn lang gekoesterde wens in vervulling 😀
  Nu ik de MIR-Methode niet zo vaak meer toepas door de ophanden zijnde verhuizing(ik vergeet het daardoor vaak)en alles er omheen,merkte ik begin van deze week dat mijn spijkerbroeken ineens wel heel erg afzakten….toen ik ze pas had,was het al zo dat ze een beetje afzakten,maar dat vond ik niet zo erg,maar nu zou ik eigenlijk bretels moeten kopen hihihi.Er kan geen riem om,omdat er geen lusjes aan de broeken zit.Dus ik ben eindelijk,zonder dieet,aan het afvallen en vind het super 😀
  Ik heb nieuwe broeken besteld en meteen een maat kleiner en ze pasten ook nog.GEWELDIG!
  Hoeveel ik afgevallen ben,weet ik niet want ik heb geen weegschaal meer.Dus hoeveel ik woog en hoeveel er af is,geen idee,maar ben super blij……Nog 2 maten kleiner qua broek en dan ben ik zeer tevreden 🙂

  • Beste Sylvia,
   Wat een leuk nieuws! En ook nog zo heerlijk ontspannen gegaan. Fijn om geen weegschaal te hebben, laat je kleren maar vertellen hoe het gaat! Super!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 23. Ik heb nu 5 weken de MIR-Methode gedaan. Daarvoor kon ik het “snaaien” niet laten, overdag maar vooral ‘s avonds. Iets te eten nemen zat de hele dag zo’n beetje in mijn hoofd.
  Nu eet ik helemaal niets meer tussen de maaltijden door. Ik heb er geen moeite meer mee. Ben er helemaal niet meer mee bezig. Ook ‘s avonds niet. Heel wonderlijk.
  Mocht ik iets afvallen, (het is nu nog te kort om daar echt iets van te merken), dan is mijn blijdschap nog groter.

 24. Hallo Mireille,
  Via een vriendin was ik vorig jaar in contact gekomen met je methode. Ik deed het handdraaien en voelde me er goed bij. Na die 4 weken was ik gestopt. Begin dit jaar heb ik de methode opnieuw opgepakt. Ik voelde me niet tevreden meer met mijn gewicht, ik ben toen gelijktijdig met de MIR-Methode begonnen aan een dieet onder begeleiding van een gewichtsconsulente. Het betreft een koolhydraatvrij dieet dat de nodige discipline vereist. Ik ben ervan overtuigd dat de MIR-Methode me geholpen heeft dit vol te houden. Tijdens de wintersport kwam ik ten val en brak mijn scheenbeen, ik werd letterlijk in een klap stilgezet en gedwongen pas op de plaats te maken. Dankzij de MIR-Methode ben ik toch doorgegaan met het dieet en is het gelukt om ondanks het feit dat ik 3 maanden niet mocht lopen en sporten toch 12 kilo lichter te worden. De verplichte rustperiode heeft me veel inzicht gegeven en me instaat gesteld nieuwe stappen te gaan zetten in mijn leven. Door het dieet, of is het door de MIR-Methode ben ik niet alleen verlost van overtollige kilo’s maar ook van brandend maagzuur en een schimmelnagel aan een teen, waar ik al jaren last van had en geen enkel middel afdoende was. Ik doe de MIR-Methode nog steeds 2 keer per dag en ben dus al een paar maand bezig. Ik merk dat ik het nu vooral als onderhoudsdosering zie.

 25. Hoi.
  Ik kan, sinds ik 27/11/2013 ben begonnen met de MIR-Methode gerust zeggen dat het werkt.
  Vb. teennagel al jaren lastig en nu begint deze echt en vanzelf op te knappen.
  Mijn eetpatroon kon ik niet meer volhouden en ben veranderd naar gezond voedsel.
  Ben inmiddels ruim 7 kg kwijt zonder dat ik een dag honger geleden heb of het idee dat ik te weinig / slecht gegeten heb.

  Ook kom ik spontaan soms mensen tegen die de MIR-Methode kennen en soms ook toepassen.
  Ja, ik kan het aanraden. Mede omdat het een liefdevolle en zachte wijze is om je lichaam en jezelf een andere kant op te sturen zonder iets te forceren.

  Groetjes, Jaap

 26. Prachtig werk doe je Mireille met je methode. Het helpt me het buikvet te verwijderen.
  Samen met mijn spreuk “Als je De Liefde hebt, dan heb je alles ” ben ik een gelukkig mens en ik dank je voor je inspiratie om samen op te stomen naar de Vrede.

 27. Dag Mireille,
  vroeger veel problemen gehad met mijn gewicht; half mei begonnen met MIR-Methode; half juni tarwe en geraffineerde suiker geschrapt van menu en reeds 8 kilo afgevallen zonder honger te lijden of het gevoel te hebben dat ik op dieet ben. 🙂

 28. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

 29. Hallo Mireille,

  Ik ben nu al 6 weken bezig met de MIR-Methode en merk dat mijn lichaam meer en meer in balans komt. Super dat deze methode nu voor ons allemaal beschikbaar is! dankjulliewel!!!

  Lieve groet Judith

 30. Hallo Mireille,

  Op uitnodiging van een vriend schrijf ik je een echt leuke ervaring. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik via hem met de MIR-Methode in aanraking. Na toepassing heb ik o.a. kunnen stoppen met roken. In 1 jaar tijd, na smoke-vrij te zijn was ik een dikke 5 kilo aangekomen. Omdat ik niet allemaal nieuwe kleren wilde kopen ben ik iedere dag gaan MIRREN: naar …kilo. 3 x. Op deze manier ben ik 3 kilo afgevallen, precies naar het gewicht wat ik aangaf. Nu ben ik met de volgende stap bezig: naar…kilo ( 1 eraf) + nog iets fysieks..Als dit gebeurd is, zal ik weer reageren.
  Dank je wel voor deze methode.
  Een warme groet,
  Thera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.