Heb je last van overgangsklachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Overgangsklachten — 59 reacties

 1. ook ik ben in Dec begonnen met de MIR methode en na ca 5 weken zijn de opvliegers die erg heftig waren met hartkloppingen erbij , niet te doen… plotseling weg. heel apart in 2 dagen tijd..weg!!!! ongelooflijk. ik had er al een half jaar last van , begon met kleine opvliegers tot heftige aanvallen. hoop dat ze weg blijven. had wel ook geaaid op, opvliegers minimaliseren als ik zoon aanval had. maar dat heb ik maar 1 week gedaan. . weet niet of dat ook geholpen heeft.

 2. Begin overgang, pijn in borsten onregelmatig cyclus. Ik doe de MIR-Methode voor andere doeleinden maar het viel me op dat pijn in borsten verdwenen is en menstruatie weer regelmatig. Merk wel vermindering in bloedverlies

 3. Hoi Mireille

  Ben voor de zekerheid begonnen met stap 5 en 7.
  Ben in het staartje van de overgang ineens erg emotioneel geworden en op zijn zachts gezegd erg onstabiel en heb droge mond en pijnlijk brandend tandvlees gekregen.Volgens de huisarts stress en hormonale schommelingen de oorzaak.
  Hoop stap 5 en 7 me wat sterker maken.
  Daarna ga ik zeker aan de gang met de andere stappen.
  Zal laten weten wat t doet.
  Bij de huisarts zal ik het dan melden waar ik mee bezig ben.

 4. Hoi Mireille,
  Ik heb via NAET kinesiologie, een behandeling gehad ommij .oestrogeen en progesteron weer te laten samenwerken. Dus gebalanseerd. Kan het dan kwaad om dd MIR methode weer op.te pakken?

  • Beste Gera,
   Je mag altijd de MIR-Methode gebruiken naast andere behandelingen. Het is wel wenselijk dat je het eerst aan je behandelaar vraagt of hij/zij het ook goed vindt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille,

  Ik ben je dankbaar voor de MIR Methode en ik wil je graag vertellen wat ik momenteel ervaar.

  Ik ben rond december begonnen met de MIR en doe het nog elke dag en blijf het ook doen, dat is zeker.

  Sinds een dag of 10 heb ik, nagenoeg géén opvliegers meer, zelfs niet meer in de nacht en ik ben er van overtuigd dat het door de MIR methode komt.

  Sinds gister is mij duidelijk wat mijn missie is, heb ik meer energie en voel me weer helemaal in het leven staan.

  Ik blijf de MIR doen en vertel ook aan anderen over de MIR in de hoop dat het ook voor hen zal aanslaan.

  Nogmaals dank en ik hoop dat ik met deze mail weer andere mensen mag bemoedigen een aanzetten om te gaan MIRren.

  Warme groet,
  Noor

 6. Hallo Mireille,

  Wil je erg bedanken om de MIR-methode te delen, ben al bezig van voor de zomer dit jaar, en blijf het gewoon verder doen, al na twee maanden had ik bijna geen opvliegers meer, en als ik het toch nog een keertje had was het in veel míndere maten ben gewoon kunnen stoppen met de hormonen die ik er voor innam. Super tevreden ben ik ook omdat heel mijn gevoel gebetert is, het een zal het ander waarschijnlijk bekrachtigen, ben rustiger geworden en praat meer vrijuit. Super bedankt nogmaals en ik wens je hiermede meteen al het beste voor het nieuwe jaar!

 7. Hoi Mireille,
  Een paar jaar geleden heb ik de MIR-Methode gedaan, zo’n 5 maanden achter elkaar.
  Had destijds veel last van mijn handen door de overgang, bij de handgewrichten het buigen ervan met name in de ochtend was zeer pijnlijk had daardoor weinig kracht in mijn handen. Door de MIR-Methode ging het na een dikke maand wat beter met mijn handen en kon en kan ik ze nog steeds weer goed buigen zonder pijn.
  De andere overgangsklachten zijn er nog steeds, opvliegers, migraine, stemmingswisselingen, maar van mijn handen was ik heel blij mee dat dat een stuk beter gaat.
  Heeft het zin om toch een keer weer te beginnen met de MIR-Methode? Ook ivm de andere overgangsklachten?
  Hartelijke groeten,
  jen

  • Beste Jen,
   Wat fantastisch dat de pijn in je handen over is. Zó fijn voor je!
   En ja, je kunt gewoon de MIR-Methode weer oppakken.
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Al ruim 1 jaar heb ik veel last van de overgang;dag en nacht opvliegers.Mijn nachtrust wordt altijd onderbroken. Een paar jaar geleden heb ik een poos de MIR-Methode toegepast. Dat is toen verwaterd. Wat zou ik kunnen doen?
  Bedankt en groeten van Gerja

  • Beste Gerja,
   Je kunt gewoon de MIR-Methode weer oppakken en verder gaan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Ik ben 49 jaar en had af en toe opvliegers waarvoor ik specifieke supplementen gebruikte. Toen ik 2 maanden de MIR methode had gedaan, probeerde ik eens zonder supplementen en het gaat goed, geen opvliegers meer. Het enige wat ik ernaast gebruik is een beker sojamelk per dag. Deze combinatie werkt prima voor mij!

 10. Hoi Mireille, sinds 2011 doe ik de MIR-Methode en sinds 2012 ben ik in de overgang met iedere nacht wakker liggen en opvliegers. Nu ik de nieuwe MIR-Methode techniek doe heb ik al drie weken beter geslapen en minder heftige opvliegers. Dit werkt bij mij veel beter! Heel blij mee! Ben heel blij dat ik nu beter slaap met minder opvliegers sinds drie jaar! Kan het ook dat je beelden ziet uit vorige levens? Meestal blijf ik even rustig zitten met gesloten ogen na het doen van de MIR-Methode. Plotseling krijg ik dan een helder beeld door. Ik zag een gezicht van een angstige blonde man met een rij paarden met indianen erop op de achtergrond. Heel bijzonder!Is het dan zo dat je dat stuk weer gaat loslaten?
  Lieve groeten weer!

  • Beste Ineke,
   Ja, ik heb onlangs meerdere meldingen daarvan gekregen, dat mensen beelden terug zien van vorige levens. Dat is inderdaad verwerking. Probeer er niet te lang naar te kijken wanneer het heftige beelden zijn, omdat het dan ook in je bewuste een indringende impact heeft en dat is best zwaar om dan te zien.
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Mireille,

  Sinds 5 weken doe ik de MIR-Methode 2x per dag, dat voelt goed.
  Ik ben bijna 52 jaar en ben bijna 2 jaar in de overgang, waar ik zelden last van heb gehad, hoogstens wat gewrichtsklachten en wat kouwelijker dan normaal. Nu ben ik plots weer gaan menstrueren, het voelt en ziet er ook uit als een menstruatie. Was ik dus niet in de overgang of kan er iets anders aan de hand zijn? ( Ik heb redelijk veel hormonen tot mij gekregen om zwanger te kunnen worden, 20 jaar geleden, een periode van ongeveer 10 jaar)Ik zie je reactie graag tegemoet.
  Vriendelijke groet, Leny.

  • Beste Leny,
   Zie hierover het artikel ‘Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?’ Door het doen van de MIR-Methode kan het zijn dat je lichaam bloed wil afvoeren om te reinigen. Dat is heel normaal. Als de menstruatie langer aanhoudt dan een normale menstruatie, is het belangrijker om dit aan je huisarts voor te leggen.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 12. Hoi Mireille, Ik heb de MIR-Methode vaak gedaan sinds het bestaat volgens mij met tussen pozen, alleen ik zit al een tijdje in de overgang, vanaf mijn 47ste jaar begon het rustig aan met dat de ongesteldheid elk jaar minder werd , dat is nu gestopt al sinds 2012 en ben nu net 53 geworden, veel last met wisselende stemmingen op een dag. Huilen , zielig voelen, boosheid, irritatie van de pubers hier thuis. Ben alleenstaande moeder zonder werk.Wordt niet goed van mezelf want ik wil me goed voelen.
  De Opvliegers valt wel mee, meer door gedachten of gevoelens of spanning krijg ik het soms warm. Wat kan ik doen met de MIR-Methode dat deze klachten minder worden en hoe? Zal ik er iets bij moeten zeggen bij de 9 regels etc.? Vriendelijke groeten , eva

  • Beste Eva,
   Je gedachtes zijn de grootste bron van je kwalen, zo te lezen. Neem die gedachtes heel serieus. Schrijf ze op, of zoek iemand waar je tegenaan kunt praten, zonder dat hij/zij een oplossing ervoor geeft. Verder zal de MIR-Methode je helpen om de enorm woelige tijd waar je in zit met pubers in huis helpen doorstaan. Het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk je rust neemt, zodra dat kan. Doen wat jij leuk vindt om te doen, zodat je kunt opladen voor alle ontmoetingen met je jongeren. Daar heb je alle energie voor nodig. Misschien ook iets buiten de deur zoeken? De 9 stappen hoef je niet aan te vullen. Ze zullen je wel helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en meer op te komen voor wat jij nodig hebt.
   Veel sterkte en ook veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille, ik ben gisteren weer begonnen en ga dat elke avond weer 2x achter elkaar doen. Ja , wil de rust voel ik maar ja he!!
    Gisteren wel eerst 3x gezegt voor ik begon overgang overgang overgang, of is dat niet nodig ?

    Dank je wel voor je reactie , komt wel goed 🙂

    Groetjes ,Eva

    • Beste Eva,
     Je mag altijd zo’n extra zin toevoegen. In dit geval geef je dan eigenlijk vrede aan de overgang. Dat je het meer accepteert. Het is niet per se nodig om zo’n zin toe te voegen, omdat het al in alle 9 stappen verwerkt is.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille, ben een jaar in de overgang en doe de MIR method al langere tijd de opvliegers worden minder maar voel mij erg depressief ook heb ik erge woedeaanvallen en ben nergens bang voor, waardoor ik de strijd met iedereen aanga ook tegen wildvreemden wat soms gevaarlijk kan zijn maar het intereseert mij niets. Ben soms een totaal ander mens en vind dat vreselijk kan ik hier iets aandoen?

  Met vriendelijke groet,

  Anna

  • Beste Anna,
   Omdat het zo heftig is wat je beschrijft, zou ik je zeker aanraden om een keer een MIR-Methode op Maat te laten maken bij een MIR-Methode begeleider. Het is fijn om te weten waar deze radicaliteit vandaan komt, want het klinkt ook een beetje alsof het ten koste van jezelf gaat en dat kan niet de bedoeling zijn. Het kan goed zijn dat je hormoonhuishouding nog teveel in de war is en dat de testosteron bijvoorbeeld de boventoon voert, maar een MIR-Methode begeleider kan dat het beste uittesten voor je.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Hoi
  ik ben al een paar jaar met deze MIR-Methode bezig ,gaat ook al een stuk beter met me,af en toe pak ik het weer op omdat ik het nodig heb,opvliegers worden minder en ik ga gewoon door met de MIR-Methode. Wat ik nu heb is mijn linkerkant van mijn nek.
  nu een week dat ik het begon te voelen,heb al een paar jaar klachten met mijn nek/schouder maar door mijn ontspanning oefeningen wordt het niet erger,ik weet even niet of ik er mee naar mijn fysio moet gaan.
  Ben nu weer met de MIR-Methode begonnen misschien helpt het .
  overdag heb ik het niet zo maar als ik wakker wordt smorgens dan kelt het.ik dacht toch maar even een berichtje naar jou schrijven .

  • Beste Sjacky,
   Het is altijd even aankijken of de MIR-Methode pijnklachten kan verhelpen. Je kunt altijd naar de fysio gaan om het na te laten kijken. Hopelijk is het alweer wat minder!
   Groetjes, Mireille

 15. Hallo Mireille,
  Ik zit al jaren in de pre overgang(gebruik al een jaar natuurlijke progesteron creme en sindsdien gaat het een stuk beter) en ik ben nu ongeveer en maand bezig met de MIR methode. Eerst merkte ik niks, maar toen begon ik slecht te slapen en werd ik erg moe, ook stak de candida ineens weer de kop op, terwijl ik daar al een hele tijd geen last meer van heb gehad. Ik voel me gewoon e4cht niet goed. Wat is nu wijsheid. Stoppen of doorgaan? En als ik stop, houden de klachten dn ook op?

  • Beste Geraldine,
   Dat je beginklachten krijgt, is heel normaal. Maar wel heel vervelend! Je kunt het beste doorgaan, maar dan de MIR-Methode minder vaak doen, bijvoorbeeld 1x per dag of om de dag. Je kunt ook altijd een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om te laten testen welke diepere blokkades nog meespelen onder de candida en het slechte slapen.
   Sterkte!
   Mireille

   • Bedankt voor je reactie Mireille!
    Het is wel zo, dat ik juist pas na zeker 2 weken klachten begon te krijgen. Ik ben nu al ruim een maand bezig met de methode. Heb veel last van opvliegers ook terwijl ik daar helemaal geen last van had. Hoelang zou ik zeker door moeten gaan met 1x per dag, tot de klachten overgaan en dan stoppen of juist nog doorgaan?

    • Beste Geraldine,
     Zolang je nog klachten hebt, kun je het beste doorgaan. Met het warme weer kwamen opvliegers ook makkelijker. Gelukkig is het nu weer wat koeler. Ik kan nooit vooraf zeggen hoe lang klachten aanhouden. Ga rustig door en duurt het je te lang, dan kun je altijd nog contact opnemen met een MIR-Methode begeleider voor een MIR-Methode op Maat.
     Hartelijke groetjes,
     Mireille

 16. Hallo. Ik ben nu 4 weken bezig met de MIR methode. Helaas merk ik daar nog niets van. Mijn opvliegers snachts zijn verergerd, ook slaap ik slechter; ik slaap nu maximaal 2 uur aan 1 stuk. Ben onrustig en geiriteerd. Toch ga ik door met de methode, omdat ik er in geloof.

  • Beste Jolanda,
   Poeh, dat klinkt echt onprettig. Dankjewel dat je nog vertrouwen heb in de MIR-Methode. Meestal zijn overgangsklachten een probleem, door het uitwerken van oude problematiek met betrekking tot moeder. Zou dat bij jou kunnen spelen? Als de klachten te lang aanhouden, ga dan gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider voordat je te erg vermoeid raakt.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik herken ook dat ik sinds de MIR-Methode nu twee weken goed geaard ben en met twee benen op de grond sta. Ik kan nu bewust goed bij mezelf blijven. Alleen heb ik nu wel elke nacht last van opvliegers.

  • Beste Lydia,
   Leer jezelf vooral de EHBO aan! Die kun je vinden op de Be the MIRror-ledenwebsite. Telkens als je een opvlieger op voelt komen, kun je dan de EBHO doen. Sorry dat het in de ledenwebsite zit, maar ik kan die informatie niet zomaar op internet zetten, omdat het zó simpel is, dat veel mensen het pas begrijpen als ze eerst de gewone MIR-Methode 4 weken hebben gedaan. (Dat is trouwens wel een voorwaarde, dat je pas na 4 weken lid wordt van de Be the MIRror-website).
   Ben heel erg blij voor je dat je je nu goed geaard voelt! Fantastisch!
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille,

    Ik ga nu mijn derde week in van stap 5 en 7 en maar 1x per dag gezien het feit dat ik al vrij heftige reacties krijg. Het werkt dus goed : )
    Ik heb naar aanleiding daarvan ook contact opgenomen met een MIR begeleider die het met me eens was het rustig aan te doen, hetgeen jij mij ook al na 2 dagen aanraadde.
    Ik hoop dat ik op een gegeven moment naar stap 1 t/m 9 kan gaan, hetgeen ik eigenlijk meteen had willen doen maar me niet verstandig leek.
    Wel ben ik deze methode aan een ieder – waarvan ik weet dat ze ervoor open staan – aan het aanraden en lees ik me hier een slag in de rondte ;-)Erg interessant ook!

    Vraagje; mag ik wel of niet na mijn 4de week lid worden van de MIRror website of moet ik eerst stap 1 t/m 9 gedaan hebben?
    Ik hoor het graag!

    Hartelijke groet,
    Sas

    • Beste Sas,
     Je kunt al wel lid worden van de ‘Be the MIRror’-website, maar je kunt de technieken die erop staan pas na 4 weken alle 9 stappen, gaan doen. Maar er staan nog zoveel video’s op met informatie over bewustwording dat je je daar nog wel even kunt vermaken! Je steunt er mijn werk mee, waarvoor enorme dank!
     Groetjes, Mireille

 18. Hallo
  Vorig jaar enige tijd de MIR-Methode dagelijks gedaan met vele goede resultaten!! Nu ben ik sinds en half jaar in de overgang, bemerk dat ik zowel lichamelijk als geestelijk er last van heb, de opvliegers vermoeidheid en soms geestelijk. Is het goed om de mir methode weer op te gaan pakken en alle 9 zinnen te benoemen, of bepaalde zinnen?
  Groet Suus

  • Beste Suus,
   Ja hoor, je kunt de MIR-Methode altijd weer oppakken. Doe dan gewoon de 9 stappen.
   Groetjes, Mireille

 19. Hallo Mireille.

  Ja ik wilde dat ik eerder van de MIR-Methode af wist.
  Ik heb heel lang hormonen moeten slikken . Omdat het water van me af droop zo erg waren die opvliegers . Bloeddruk stond skihigh. En wat ellendig voelde ik me , ik moest me drie keer op een dag droge schone kleren aantrekken en gevolg hiervan ging ik niet weg , of een gesprek aan .
  Nu na 5 weken , ben ik terug op half tabletje per dag , merk duidelijk verbetering helaas s avonds of als ik me sterk moet concentreren op iets voel ik toch een opvlieger lichtelijk opkomen, vandaar dat ik nog niet helemaal van de medicijnen af ben …. Ik blijf dus hardnekkig doorgaan met 2 X per dag…

 20. Na maandenlang helemaal gek geworden te zijn van opvliegers en nachtelijke zweetuitbraken waren deze al na 2 weken de MIR methode doen helemaal verdwenen. Daarnaast verdween een vervelend jeukende huiduitslag waarvan maar niet helemaal duidelijk werd waar het eigenlijk een allergische reactie op was. Met als gevolg weer eindelijk lekker kunnen slapen. Dit waren de eerste vrij snelle resultaten die ik zag. Hierna merkte ik dat ik me op mijn werk steviger voelde en helderder. Natuurlijk van het betere slapen maar ik merkte ook dat ik letterlijk steviger in mijn gronding zat en bij me zelf bleef. In vergaderingen en gesprekken met collega’s helder en zonder spanning kan vertellen wat ik zie en denk. Terwijl ik altijd een soort van zenuwachtige basisspanning voelde, vaak onbewust maar ook vaak duidelijk aanwezig. Deze lijkt nu te zijn verdwenen. Een wat minder grappig resultaat is het effect van wat ik denk te weinig drinken en het detoxende effect. Na 3 weken MIR methode kon ik ineens niet meer staan en lopen van de pijn in mijn teen, nog nooit eerder last van gehad, bleek bij de huisarts een jicht teen!! Een opeenhoping van urinezuurkristallen in het gewricht. Een afvalstof dus!! Dus allemaal, goed blijven drinken!! Ik heb mijn huisarts lachend verteld dat ik de MIR methode doe, hij reageerde erg nuchter maar vond het wel erg frappant!!
  Al met al ben ik erg enthousiast over de MIR methode en raad het vele mensen aan. Ik ben nu 6 weken bezig en ga gewoon door. Het voelt erg goed als ik het doe en tijdens de MIR-Methode voel ik van alles stromen en borrelen. Dank je wel Mireille, voor deze uiterlijk simpele maar doeltreffend efficiënte methode.

  • Beste Wilma,
   Wat fantastisch fijn om te horen dat het zo goed met je gaat! Ben erg blij voor je. En dankjewel dat je je huisarts erover hebt verteld! Als een huisarts het van meerdere kanten gaat horen, kan het zijn dat hij er echt een keer naar gaat kijken. Er zijn al huisartsen die de mensen aanraden om de MIR-Methode te doen. Bijzonder!
   Veel geluk en plezier met je nieuwe verbeteringen! Ik hoor het ook graag of je jichtteen verbeterd is!
   Groetjes, Mireille

 21. Ik doe nu bijna 5 weken de MIR-Methode en ik heb 2 wonderbare verbeteringen.
  Voor 5 jaar jaar had ik borstkanker met uitzaaingen naar de lymfe.
  Borst en lymfe zijn verwijderd en sinds toen had ik altijd ieder dag een zeurderig gevoel boven elleboog.
  En nu, al vrij gauw, heb ik geen pijn meer bij mijn elleboog.
  Door de tabletten die ik voor de kanker neem kreeg ik weer opvliegers maar ook die zijn verdwenen, dus voor mij 2 hele belangrijke verbeteringen.
  Dankjewel Mireille.ik ga nog even door.

 22. hallo

  ik ben 48 jaar en ik had last van tussentijdse bloedingen, volgens mijn gynaecoloog was het gevolg van beginnende overgang.Ik heb de MIR-Methode gedaan van april tot augustus en de bloedingen zijn gestopt. Na 1 week stoppen met de MIR-Methode begonnen de bloedingen opnieuw.Ik ben terug gestart met de MIR-Methode en ik zag zo de bloedingen verminderen, na 3 dagen waren ze weer weg. Nu doe ik ze gewoon terug elke dag, met een goed resultaat.
  Groetjes

 23. hoi, mijn opvliegers beginnen sinds kort op te komen, meest ‘s nachts.
  Ben weer begonnen met de 9 stappen te doen, maar heb nog niet echt resultaat, wel voel ik me beter met de 9 stappen en sterker. Soms stop ik een poosje maar merk toch dat ik het af en toe even weer moet oppakken. Hoop echt dat het weg blijft die opvliegers……..wacht af.

 24. Na acht weken MIRren werd ik ineens weer ongesteld. De laatste maal was een jaar geleden. Ik ben nu vijftig jaar. Ik vond het een mooi gebaar van mijn lijf. Ook merk ik dat ik bij bepaalde zinnen soms ga glimlachen. Al met al voelt het heel goed.

 25. Sinds ik de MIR-Methode ben gaan doen heb ik heel sterk meer behoefte gekregen om te bewegen. Ik wandel elke dag een kilometer of 6 tot 9 met mijn honden. Ik mis het als ik een dag niet doe. Ook merk ik dat mijn overgangsverschijnselen aanmerkelijk tot rust zijn gekomen. Ik voel me prima.
  Hartelijke groet,
  Emelie

 26. Ik ben nu ruim 4 weken bezig met de MIR-Methode, ik heb chronische pijn klachten daarvoor ben ik in behandeling bij een revalidatie centrum. Heb gaat nu veel beter en ik voel dat de MIR-Methode daar ook veel aan heeft bijgedragen, na een paar dagen had ik al geen last meer van opvliegers!

 27. Hallo allemaal…

  Graag wil ik reageren op deze methode. “Toevallig” ben ik op de site van Mireille terechtgekomen. Dagelijks zeg ik de 9 stappen op. Reden waarom ik dit probeer is dat ik de laatste maanden ontzettend veel last heb van mijn menstruatie, qua duur en de hevigheid van de bloedingen en vreselijke langdurige hoofdpijn. Met deze klachten ben ik allang bekend, maar niet alles tegelijk. Na het starten met de MIR-Methode (ik volg alle stappen, maar de volgorde ben ik soms kwijt is dat heel erg?) kreeg ik weer behoorlijke menstruatie binnen vier dagen na mijn laatste menstruatie. Het liefst zou ik stante pede geen menstruatie meer willen krijgen. Maar liefdevol kijk ik uit naar de volgende ‘MIR’ omdat dat goed voelt. Terwijl ik dit schrijf moet ik ineens huilen, ik krijg ook kippevel. Ik weet dat er heel in mijn lijf veel gebeurt en ik dank Mireille met heel mijn hart, dat de MIR-Methode voor zoveel mensen toe te passen is.

  De hartelijke groeten
  Angela

  • Hallo Angela,

   De bloeding die je binnen 4 dagen alweer kreeg, is waarschijnlijk een reactie op de MIR-Methode, een zogenaamde beginverergering die vaker voorkomt wanneer men met de MIR-Methode gaat werken. Het kan ook zijn dat je hoofdpijn weer even erger op gaat spelen – deze reacties zijn altijd tijdelijk!
   De volgorde van de 9 stappen is wel degelijk belangrijk; er zit een speciale, uitgeteste opbouw in, zodat de 9 stappen samen zorgen voor hernieuwd evenwicht. Wanneer er iets uitgehaald of gewijzigd wordt, creëer je een disbalans die voor heftigere reacties zorgt, en dat willen we nu juist niet!
   Voor jou zou het handig zijn om de tekst uit te printen of op een briefje te schrijven, zodat je ze al lezend kunt uitspreken en aaien.
   Gun je lichaam de tijd om alles weer in balans te krijgen – wees lief voor jezelf! Er gebeurt inderdaad heel veel in je lichaam, wat niet te zien is aan de buitenkant, en dat kost een hoop energie en tijd.
   Veel sterkte en doorzettingsvermogen – houd moed!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 28. Hallo Mireille,
  Na 4 weken MIR-ren merk ik duidelijk dat ik meer voor mijzelf op kom én (minstens zo belangrijk) dat ik in mijn werk als haptotherapeute niet alleen gevoeliger ben geworden, maar dat ik dat ook in mijn werk durf te gebruiken. Dat betekent dat ik minder bezig ben om geen fouten te maken en dat ik alles wat ik te bieden heb mag inzetten om cliënten te helpen om te groeien en te helen. Een wezenlijk verschil, met veel betere en ontroerende resultaten.
  Daarnaast merk ik m.n. ook dat ik veel beter slaap. Ik maak in het algemeen lange nachten, wat vanwege de overgang al tijden lang niet meer lukte. Een verademing!
  Hartelijke groeten,
  Petra

 29. Ik heb de MIR-Methode toegepast sinds ik in de overgang ben en kijk mijn opvliegers zijn helemaal verdwenen , wel moet ik om de paar weken even updaten anders komen ze terug, ook gaat mijn intuïtie veel beter werken en krijg via mijn dromen veel informatie binnen, dus helemaal top !!!!!!!!!!!!

 30. De MIR-Methode heb ik nu ook geleerd en laatst met succes toegepast op opvliegers die weer op kwamen zetten. Goed he?

 31. De MIR-Methode brengt me ontspanning, rust, kracht en evenwicht in mijn hele zijn. In het begin was er een verergering van klachten, maar al heel snel werden vooral mijn hormonale klachten ivm overgangsverschijnselen een stuk milder. Ik slaap weer lekker en zit weer lekker in mijn vel. Mede door de MIR-Methode mag mijn gevoeligheid nu echt als kracht naar buiten komen, en dat heeft zijn weerslag in alles wat ik onderneem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.