Heb je last van overgangsklachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Overgangsklachten — 56 reacties

 1. Begin overgang, pijn in borsten onregelmatig cyclus. Ik doe de MIR-Methode voor andere doeleinden maar het viel me op dat pijn in borsten verdwenen is en menstruatie weer regelmatig. Merk wel vermindering in bloedverlies

 2. Hoi Mireille

  Ben voor de zekerheid begonnen met stap 5 en 7.
  Ben in het staartje van de overgang ineens erg emotioneel geworden en op zijn zachts gezegd erg onstabiel en heb droge mond en pijnlijk brandend tandvlees gekregen.Volgens de huisarts stress en hormonale schommelingen de oorzaak.
  Hoop stap 5 en 7 me wat sterker maken.
  Daarna ga ik zeker aan de gang met de andere stappen.
  Zal laten weten wat t doet.
  Bij de huisarts zal ik het dan melden waar ik mee bezig ben.

 3. Hoi Mireille,
  Ik heb via NAET kinesiologie, een behandeling gehad ommij .oestrogeen en progesteron weer te laten samenwerken. Dus gebalanseerd. Kan het dan kwaad om dd MIR methode weer op.te pakken?

  • Beste Gera,
   Je mag altijd de MIR-Methode gebruiken naast andere behandelingen. Het is wel wenselijk dat je het eerst aan je behandelaar vraagt of hij/zij het ook goed vindt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste Mireille,

  Ik ben je dankbaar voor de MIR Methode en ik wil je graag vertellen wat ik momenteel ervaar.

  Ik ben rond december begonnen met de MIR en doe het nog elke dag en blijf het ook doen, dat is zeker.

  Sinds een dag of 10 heb ik, nagenoeg géén opvliegers meer, zelfs niet meer in de nacht en ik ben er van overtuigd dat het door de MIR methode komt.

  Sinds gister is mij duidelijk wat mijn missie is, heb ik meer energie en voel me weer helemaal in het leven staan.

  Ik blijf de MIR doen en vertel ook aan anderen over de MIR in de hoop dat het ook voor hen zal aanslaan.

  Nogmaals dank en ik hoop dat ik met deze mail weer andere mensen mag bemoedigen een aanzetten om te gaan MIRren.

  Warme groet,
  Noor

 5. Hallo Mireille,

  Wil je erg bedanken om de MIR-methode te delen, ben al bezig van voor de zomer dit jaar, en blijf het gewoon verder doen, al na twee maanden had ik bijna geen opvliegers meer, en als ik het toch nog een keertje had was het in veel míndere maten ben gewoon kunnen stoppen met de hormonen die ik er voor innam. Super tevreden ben ik ook omdat heel mijn gevoel gebetert is, het een zal het ander waarschijnlijk bekrachtigen, ben rustiger geworden en praat meer vrijuit. Super bedankt nogmaals en ik wens je hiermede meteen al het beste voor het nieuwe jaar!

 6. Hoi Mireille,
  Een paar jaar geleden heb ik de MIR-Methode gedaan, zo’n 5 maanden achter elkaar.
  Had destijds veel last van mijn handen door de overgang, bij de handgewrichten het buigen ervan met name in de ochtend was zeer pijnlijk had daardoor weinig kracht in mijn handen. Door de MIR-Methode ging het na een dikke maand wat beter met mijn handen en kon en kan ik ze nog steeds weer goed buigen zonder pijn.
  De andere overgangsklachten zijn er nog steeds, opvliegers, migraine, stemmingswisselingen, maar van mijn handen was ik heel blij mee dat dat een stuk beter gaat.
  Heeft het zin om toch een keer weer te beginnen met de MIR-Methode? Ook ivm de andere overgangsklachten?
  Hartelijke groeten,
  jen

  • Beste Jen,
   Wat fantastisch dat de pijn in je handen over is. Zó fijn voor je!
   En ja, je kunt gewoon de MIR-Methode weer oppakken.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.