Deed je mee met het webinar waarin we samen de MIR-Methode doen? Wat heb je ervaren? Wil je dit vaker doen? Laat het me hieronder weten! (scrol naar het eind van de pagina). Ook in de dagen erna: hoe voel je je? Welke verbeteringen merk je?
Heb het goed!
Liefs, Mireille

Komende uitzending op vrijdag 28 mei 2021 om 20.30 uur

Klik hier om het boek “Over Rouw” van Elisabeth Kübler-Ross te bestellen.

Opname uitzending van vrijdag 14 mei 2021 over geld:

 

 

Ad Broere, econoom. Schreef deze boeken:
Een Menselijke Economie (2009),
Ending the Global Casino (2010),
Geld komt uit het Niets (2012), 
Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015)
Geld in de Bijrol (2018)
Zet zich nu in voor de ‘Parallelle samenleving’, waar winst maken niet meer belangrijk is, en samenwerken en elkaar helpen en ontspannen samenleven het doel is.
Bekijk op YouTube: Ons Geld Symposium van George van Houts, als je meer wilt weten over wat er aan de hand is met het geldstelsel.

Ronald Bernard, voormalig elite bankier, en klokkenluider.
Op YouTube intypen: Ronald Bernard, Things you should know about life. Is Nederlandstalig. Gaat over rente en schuld creëren.
Bekijk ook op YouTube: Ronald Bernard, It’s in our hands.

NESARA/GESARA: Nieuwe wereldwijde wet die eraan komt. Zie ook mijn artikel over het basisinkomen op deze website.

QFS: Er staat een nieuwe geldsysteem klaar voor ons. QFS betekent: Quantum Financial System.

 

Opname uitzending van vrijdag 30 april 2021 over autoriteit

Opname uitzending van vrijdag 16 april 2021 over seksueel misbruik

Opname uitzending van vrijdag 2 april 2021

Link naar het boek “De vijf talen van de liefde

 

Opname uitzending van vrijdag 19 maart 2021

Opname uitzending van vrijdag 5 maart 2021

Opname uitzending van vrijdag 19 februari 2021

Opname uitzending van vrijdag 5 februari 2021

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

MIR-Methode samen doen: sterk effect! — 355 reacties

 1. Wat een schitterende webinar over kindpijn! Dank je wel, Mireille.
  Ik was ± 6 jaar en ging met mijn vaak huilende moeder naar mijn vader die in een sanatorium ergens in de buurt van Zeist opgenomen was met -wat ik jaren later- hoorde psychische problemen. Zo nu en dan voel ik inmiddels 77 jaar oud die spanning nog. Ben ik niet lief genoeg geweest/ben ik niet tekort geschoten? Mijn ouders kwamen uit verschillende milieu’s die ook nog eens van de respectievelijke families hun opvattingen/oordelen naar hen lieten blijken. Mijn vader werd dan stil en trok zich terug, terwijl mijn moeder zich niet gerespecteerd voelde bij deze conflicten en woeden werd.
  Uiteindelijk hebben mij deze ervaringen ook weer positieve dingen/inzichten opgeleverd. Voor-,ver- en beoordeel daarom niet te snel! De ‘buitenkant’ van iemand zegt nog niets over de binnenkant. Ongewenst gedrag van mensen of kinderen kun je ook ‘bekijken’ met wat de onderliggende vraag of kwestie is. Als gepensioneerd leraar heb ik bijzondere leerlingen meegemaakt die mij ook de nodige levenslessen hebben ‘bijgebracht’. Misschien heb ik hun kindpijn een stukje mogen verzachten/dragelijk maken. Eveneens ontdekte ik mijn intuïtieve vermogens (van mijn moeder?) waarop ik leerde te vertrouwen. Atlantis?
  Dankzij onze 4 kleinzonen kan ik nog steeds op gepaste afstand een bijdrage leveren in hun ‘spirituele’ ontwikkeling en ik voel me een bevoorrecht mens.

 2. Lieve Mireille,

  Ik heb afgelopen vrijdag meegedaan met de Mir Methode op maat, ik denk dat het wel gaat werken, ben heel benieuwd, het is zo bijzonder! Heel veel dank dat je dit alles met ons wilt delen, super! Bij deze ook nog van Harte Gefeliciteerd met jouw verjaardag en ….. geniet van deze mooie dag met heel veel zonnestralen, veel plezier!!

  Liefs, Tea

 3. Hallo Mireille, ik gisteravond beide sessies meegemaakt en ik vond het heel bijzonder wat reacties betreft. Met M.M op Maat moest ik boeren bij 2 (Detox alle toxische belasting)…tijdens de 9 stappen moet ik wel vaak gapen, maar boeren is nieuw voor mij.
  Tijdens de 2de webinar, na zo’n 20 minuten, kreeg ik even heel veel last van mijn rechternier en vervolgens verschoof dit naar mijn lever en toen weer terug naar mijn rechternier. Vervolgens heb ik meteen een groot glas water gedronken en de pijn was meteen verdwenen. Ik schrok omdat ik eerder een niersteenaanval heb gehad. Gelukkig zette het niet door.
  Verder wil je Mireille ontzettend bedanken voor alles wat je aanbiedt. Ik ben dolgelukkig met alle ontwikkelingen/ webinars, tips over boeken en tips van mede-mirrors….ik vind het een feest. Heb net het boek Het Intentie Experiment van Lynne Mc
  Taggart gelezen…fascinerend wat je kunt doen/bereiken met gedachtenkracht. Ik kijk uit naar de volgende webinars. Trouwens de uitzending van gisterenavond M.M op Maat heb ik vandaag 12 juni, nog kunnen bekijken ☺️ ,!
  Groetjes Cobi

 4. Hoi Mireille,
  Super bedankt voor de webinar vanavond over kindpijn!
  Ik heb de Engelse ook meegedaan en deze keer heb ik tijdens het mirren mijn arm gehouden in de houding of je een baby-tje op je arm hebt. Ernaar ” gekeken” alsof ik er zelf als baby-tje lag en over die arm geaaid en naar mijn babyzelf gekeken tijdens het mirren…
  Dat was heel bijzonder! ( en nu ik het schrijf merk ik, ook heel intens. De waterlanders beginnen te komen…)
  Dankjelwel!!

 5. Dankjewel Mireille voor het webinar over kindpijn. Ik herken mezelf in valse hoop: als ik maar zorg dat ik alles netjes doe/houd/maak dan zal ik lief gevonden worden, het lijkt een vast patroon. Ik ben me er nu van bewust en ik ga ermee aan de slag.

 6. Wat zag je er prachtig uit vandaag met je mooie parelbloesje.

  Ik viel in slaap tijdens je uitleg juist voordat we de MIR methode samen deden .Sorry

  bedankt weer, en ik ga aan de slag met de EHBO want dat deed ik nog niet.
  fijne dag verder, Gerda,

  • Beste Gerda,
   Haha, grappig dat dat gebeurde! Maar… dat is een héél goed teken! Je onderbewuste heeft zich dan laten raken en schakelt uit om te helen. Je hebt daarmee de MIR-Methode juist heel sterk laten werken! Dus geen zorgen daarover.
   En fijn dat je de EHBO gaat oppakken! Dankjewel!
   Groetjes! Mireille

 7. Lieve Mireille, zojuist je webinar over rouwen gekeken en de MIR methode gedaan. Dit is inderdaad fijn om zo samen te doen! Overigens Mireille, ik doe de MIR methode inmiddels al sinds maart 2018 elke dag 1x. Dat is best lang maar ik merk dat er zoveel in mijn leven gebeurt en is gebeurd dat ik dit blijf doen. Soms denk ik dat het er niet makkelijker op is geworden hoewel ik mij toch sterker voel en veel leer en inzichten opdoe. Of ik krijg steeds nieuwe levenslessen??? In ieder geval ik heb een goede vriendin en mijn vader onlangs verloren, net met een nieuwe baan gestart, een lieve dochter van 18 die voor haar zelfstandigheid en individualiteit strijdt waar ik veel moeite mee heb, ik wordt volgend jaar 50 en mijn oude trauma lijkt juist meer dan ooit van zich te laten horen! Ik mag misschien niet verwachten dat het leven makkelijker wordt maar misschien zit ik alleen maar in een enorme transformatie… wie weet. Het is alleen wel erg veel.
  Ik kijk met bewondering naar je Mireille, ik herken je enthousiasme en enorme leergierigheid en de drang zoveel goeds te willen delen. Dank je wel voor alles wat je doet en mij persoonlijk mee helpt!!!
  Over rouwen: ik rouw om mijn vader, de dochter die ik los zal laten als volwassene en om alles nu dat ik mis of ben verloren. Wat mij puzzelt is de enorme tegenstrijdigheid dat erin zit. Zoals bij mij vader, die ik zo mis. Het is nog maar een half jaar geleden. Hij was mijn steun en toeverlaat maar er waren ook dingen die ik helemaal niet leuk vind of die mij pijn deden… Zijn spullen die ik na zijn dood uit het ziekenhuis haalde staan nog in een hoek van mijn huiskamer, zijn toilettasje, zijn jas met een rol pepermunt in zijn zak en zijn tassen.
  Ik mis mijn dochter die wat langer bij haar vader logeert, want het is me teveel, ik wordt verscheurd door schuldgevoel dat ik haar niet nu kan geven wat ik wil. Ik hoop er het beste van. Ik wil toch mijn waarschijnlijk dramatische klinkende verhaal afronden met wat positiefs, ik was vandaag voor het eerst sinds tijden optimistisch wakker geworden, een fijne wandeling gemaakt met familie en met het gevoel van vertrouwen naar huis gegaan. Dank je wel Mireille, ik wens jou en alle anderen die dit lezen vertrouwen en sterkte! Veel liefs van Esther

  • Beste Esther,
   Het zijn hartverscheurende periodes in je leven wanneer je iemand verliest. Vooral als het iemand is die een steun en toeverlaat voor je was.
   Ik denk ook dat je in een sterke transformatie bent. Lekker op de golven mee ‘denderen’. 🙂
   Weet je nog wat ik in het webinar zei? Schuldgevoelens hebben helaas weinig zin. Ik weet dat het makkelijk praten is, maar laat het los en zie het als positief dat je de ruimte voor jezelf neemt. Dat je straks je armen weer wijd open kunt doen voor je dochter.
   Sterkte met alles!
   Groetjes, Mireille
   P.S. Op de Be the MIRror-website staat een webinar over schuldgevoelens. Nr. 17. ‘Schuldgevoelens, de zin en onzin ervan. En hoe je ze los kunt laten.’

 8. Beste Mireille,
  Dankjewel weer voor dit bijzondere webinar over rouw. Het was erg doeltreffend en sterk in mijn geval! Na het webinar bleef ik maar zuchten. Het hield niet op. En nu nog steeds.

  Zelf heb ik mijn vader helaas op een gruwelijke wijze af moeten staan 2 jaar geleden. Dit was een ontzettende pittige tijd. En kort daarna volgde oma. In diezelfde tijd verloor ik mijn baan én ben ik verhuisd. Dus deze pakte mij heel goed aan.

  Het was mij weer een waar genoegen deel te mogen nemen.

  Heel veel liefs ❤️❤️❤️

 9. Beste Mireille en mede Mirrers

  Ik kijk er iedere keer al naar uit naar de MIR-methode samen.
  In het begin van de sessie bij zuurgraad optimaliseren werd ik even heel erg licht in mijn hoofd. En verder kwam het heerlijk ontspannen en geeuwen langs.

  Ik mag van mezelf huilen en dat mag ik al een hele tijd. Alleen is dat niet altijd zo geweest. Vaak genoeg heb ik mijn tranen ingeslikt. En een deel daarvan mag er dus nog uit.

  Wat ik graag nog wilde delen over tranen en huilen:
  Wetenschappers hebben lang gedacht dat tranen gewoon een eigenaardigheid was die zich bij huilen tgv van pijn verdriet stress voordoet.

  Tot ze ontdekte dat ECHTE tranen van verdriet pijn en stress hoge gehalten aan cortisol bevatten. Het huilen op zich dient dus al als een manier om de stress hormonen naar beneden te krijgen. Het is een afvoersysteem voor te hoge gehalten aan stress hormoon.
  Als het overlijden van een dierbare op nummer 1 staat als bron van stress, dan is het gewoon normaal dat iemand gaat huilen.
  En misschien is het ook logisch dat het via de traankanalen bij de ogen gaat. Ze liggen het midden van ons hoofd en dichtst bij onze hersenen.Als daar in eerste instantie de cortisol wordt afgevoerd is dat goed om alle “hormoonregulerende” processen in onze hersenen snel of sneller weer in balans te krijgen. Stel dat het alleen via urineren zou kunnen dan zou het veel langer duren eer de piek aan cortisol weer daalt.Via de neus of mond zou het de ademhaling in de weg zitten.

  In het geval van het overlijden van een dierbare is het gewoon ok om die tranen te laten vloeien! Ze afkappen met de MIR EHBO is niet altijd nodig denk ik, het huilen op zich doet het stress hormoon al dalen en dan komt onze hersenstam ook weer tot rust.

  Iemand zei me ook ooit eens…bij het verlies van iemand dierbaar mogen je tranen de 4 seizoenen zien.

  En een andere mooie uitdrukking is die van Karen Blixen:
  De ware remedie voor alles is zout water zweet tranen of de zee.

  Tot slot haalt stromend water de scherpte van stenen tot ze glad glad en rond zijn, en verdunt water scherpe smaken.
  En dat is precies wat tranen dus ook doen. Ze halen de scherpte van de pijnlijke ervaring af en verdunnen het bittere van verlies…zo ervaar ik het toch.

  Graag bedank ik jullie ook voor het samen Mirren!

  Warme groeten en tot over 14 dagen.

  S.

 10. Deed vrijdag 2 x mee . Opvallend , tijdens Mirren , maar ook bij EFT krijg ik gigantisch veel lucht in mijn maag . [ géén zuur , alleen lucht . Weet niet wat hier mee te doen / wat het betekent ??

 11. De verlies van een kind vereniging heet lieve engeltjes.
  Een boekje wat kan helpen om te huilen is ‘Uil zet tranenthee’ of zoiets een blok boekje.
  Ja het is wat rouw, je hebt het goed onder woorden weten te brengen.
  Alle oorzaken van rouw heb ik mee mogen maken, en weer ben ik stilgezet. Nu door een polsbreuk.ik wist toch al niet hoe verder.
  Ben inmiddels uit het gips, maar dan.
  Hoe verder, dat is wat er ook bij verlies een belangrijke vraag is.
  Wat was is voorbij.
  De leegte is.
  Hoe verder??
  Huilen, tip hoe ik het deed, in de regen lopen, ziet niemand je tranen op je natte gezicht.
  Een theedoek of handdoek pakken, kunnen er lekker veel tranen in voordat alles nat is.
  En ja, tranen, ze houden op, dan kan ik weer even verder tot het volgende potje tranenthee. Net als uil.
  Veel dank.

 12. hoi allemaal,
  Ik ben eigenlijk verbaasd dat rouw verwerken zo lang doorgaat Ik moest namelijk 3 x geeuwen.begin 2000 gingen er binnen 2 maanden in mijn directe omgeving zeker 8 mensen dood die mij heel dierbaar waren. en nog wat andere mensen die wat verder van je afstonden maar wel kenden, We begonnen weer wat lucht te krijgen en na 8 maanden overleed mijn echtgenoot plotseling Het onwezenlijke kon je bijna niet bevatten maar dat je schoonfamilie je zo klein probeerde te houden dat je zelfs bij het noemen van de naam van je man De koffie door de keuken v.loog. Ook daar heb ik afscheid van moeten nemen omdat ik steeds verder achteruit ging Ik wist de dag niet meer en ging reageren als een marionet dus tweede afscheid.Bij het overlijden van mijn tweede partner reageerde de schoonfamilie juist het tegenovergestelde en heel liefdevol. Dat gaf mij steun . Maar toch komt de pijn onverwachts na vele jaren toch geregeld om de hoek kijken hoewel je echt wel leuke dingen doe en gelukkig is mijn humor ook tijdens de zware tijden niet verdwenen.

 13. Ik heb net het webinar over rouw gevolgd. Heel herkenbaar. Ik heb 2,5 jaar geleden mijn geliefde verloren. Het proces van rouwverwerking is nogal grillig. Het heeft mij geholpen door (ge)dichten te schrijven met bijbehorende tekeningen/schilderingen. Werd ik ineens creatief. Na verschillende verzoeken gaat dit boekje getiteld: ‘Weer boven Jan’ binnenkort uitgegeven worden. Het gemis blijft, het verdriet verzacht.

 14. Lieve mireille en mede mirrors,

  Bedankt voor alles bij dit prachtige webinar over rouwen. Het sluit zo aan bij wat ik op dit moment meemaak. Ik kan wel zuchten en geeuwen maar (nog) niet huilen. Komt vast wel. Ben ook elke ochtend rond 3 uur wakker. Val daarna gelukkig nu weer in slaap tot ongeveer half 6. Apart dat je dat ook benoemde. Graag ben ik er over twee weken weer bij. Wat een fantastisch cadeau noemde je. Krijg je daar dan vanzelf toegang toe? Ik ben inmiddels bethemirror lid.
  Nogmaals super bedankt voor alles

  • Beste Marja,
   Ja, je krijgt het vanzelf toegestuurd in een email als ‘Be the MIRror-lid’ bent. Let op de email met de titel ‘Be the MIRror-update’. Daar staat de link in naar de MIR-Methode op Maat.
   Groetjes, Mireille

 15. Hee Mireille,
  Ik wil je allereerst bedanken voor deze webinars! Ik had vanaf begin dit jaar de webinars reeks over afgevallen gevolgd en dat was heel fijn!
  Ook daarvoor dank je wel!
  En ik wilde even zeggen hoe goed je eruit ziet! Het lange haar staat heel mooi!

  Mijn beeld voor de toekomst kun je het beste vergelijken met hoe Native stammen in (vooral Zuid America) leven. Een community waarin mensen in liefde, respect en compassie met elkaar samenleven, de jongste generatie wordt onderwezen door de oudste generatie. Plant, dier, Moeder Aarde worden alleen met respect behandeld. Door meer kennis te vergaren over de ancient wisdom en te werken met de heldere gaven, healing en plant medicijnen draag ik hieraan mijn steentje bij. Terug naar de natuur!
  Daar hebben we het te doen. ✨
  Liefs, Wendy

  • Beste Wendy,
   Ja, het is in de maak. Zoveel mensen die hetzelfde verlangen als jij! Dankjewel dat je het verwoord hebt!
   Heb je de film trailer gezien van White Buffalo? Die gaat daar ook over. De film is nog niet verkrijgbaar, volgens mij, maar ik mocht van de filmmakers de film al zien. Erg inspirerend!
   https://www.youtube.com/watch?v=Jshtbv6W_8k
   Ga door met het verwoorden van je wensen en zet vast een project op, zodat mensen zich kunnen aansluiten bij je.
   Groetjes, Mireille

 16. Wow, ook de webinar autoriteit kwam echt binnen. Ik doe al jaren de MIR. Afgelopen maart heb ik het besluit genomen voor mezelf te kiezen en ben samen met mijn zoon weggegaan bij mijn man. Enkele dagen later overleed (toch nog onverwacht) mijn moeder, de autoriteit vanaf mijn geboorte en eigenlijk nog tot kort voor haar dood. In de tijd van mijn huwelijk leek het wel achteraf gezien alsof mijn moeder en mijn man daarin elkaars grootste concurrent waren. Ben nu aan het loslaten, mijzelf aan het healen. Ga nu verder hoe ik wil van binnenuit. Dank je wel voor de MIR methode waardoor het allemaal in werking kon worden gesteld

 17. Super bedankt voor je webinar over geld. Ik heb hem gisteren avond en vanmorgen bekeken ( heb sinds gisteren eindelijk weer wifi). Kwam echt binnen. Voorheen heb ik bij een wereldwinkel gewerkt maar ik wil graag zelf producten verkopen die gemaakt zijn door mensen die ze met de juiste intentie geproduceerd hebben. Hier een eerlijke prijs voor betalen en vragen. Daarbij samen met mijn zoon een eetgelegenheid of iets dergelijks waar je echte voeding en koffie/thee etc kunt bestellen die goed geproduceerd en verwerkt zijn. Die kun je daarna ook bij ons kopen zodat je geen grote hoeveelheid ineens hoeft te kopen. Die voorraad hebben wij en daar kan iedereen zo gebruik van maken.

 18. Hee Mireille ik wil onder de naam ‘Kinderen van de Aarde’ hsp en nieuwetijdskinderen begeleiden☺..dat is de volgende stap..❤
  Liefs Marieke

 19. Hoi Mireille, dankjewel voor wie je bent en wat je doet! ❤️

  Ik heb een vraag over het laatste webinar: Kun je als stap 0 ‘geld optimaliseren’ toevoegen of is dat niet nodig?

  Liefs, Silvie

 20. Ik zou heel grag samen met een vriendin ,die ruimte ervoor heeft, medbeds gaan bedienen en zo de samenleving weer gezond maken.
  Geen idee of dat haalbaar is, maar dat lijkt me super.

  Groetjes Erna de Gooijer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.