Deed je mee met het webinar waarin we samen de MIR-Methode doen? Wat heb je ervaren? Wil je dit vaker doen? Laat het me hieronder weten! (Druk op de toets ‘End’ om wat in te typen.) Ook in de dagen erna: hoe voel je je? Welke verbeteringen merk je?
Heb het goed!
Liefs, Mireille

Live webinar over: “Geheimen, halve waarheden, de moed om de waarheid onder ogen te zien en om je waarheid te spreken.” van vrijdag 1 oktober 2021 om 20.30 uur

 

 

Opname van het live webinar over “Grenzen stellen” op vrijdag 17 september 2021

Opname van het live webinar over “Loslaten van angst en het aanvullen van veiligheid” op vrijdag 3 september 2021

Opname van het live webinar over “Aarden” op 20 augustus 2021

Opname van het live webinar over “Ontspanning” op 6 augustus 2021

Opname van het live webinar over “Jezelf Zijn” op 23 juli 2021

Opname van het live webinar over “Het vieren van het lichaam” op 9 juli 2021

Interview met Inge de Bruin van DE OPSTAP op vrijdag 25 juni 2021

Opname van het live webinar over kindpijn, 11 juni 2021:

Opname van het live webinar over rouwen:

Klik hier om het boek “Over Rouw” van Elisabeth Kübler-Ross te bestellen.

Opname uitzending van vrijdag 14 mei 2021 over geld:

Ad Broere, econoom. Schreef deze boeken:
Een Menselijke Economie (2009),
Ending the Global Casino (2010),
Geld komt uit het Niets (2012), 
Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015)
Geld in de Bijrol (2018)
Zet zich nu in voor de ‘Parallelle samenleving’, waar winst maken niet meer belangrijk is, en samenwerken en elkaar helpen en ontspannen samenleven het doel is.
Bekijk op YouTube: Ons Geld Symposium van George van Houts, als je meer wilt weten over wat er aan de hand is met het geldstelsel.

Ronald Bernard, voormalig elite bankier, en klokkenluider.
Op YouTube intypen: Ronald Bernard, Things you should know about life. Is Nederlandstalig. Gaat over rente en schuld creëren.
Bekijk ook op YouTube: Ronald Bernard, It’s in our hands.

NESARA/GESARA: Nieuwe wereldwijde wet die eraan komt. Zie ook mijn artikel over het basisinkomen op deze website.

QFS: Er staat een nieuwe geldsysteem klaar voor ons. QFS betekent: Quantum Financial System.

 

Opname uitzending van vrijdag 30 april 2021 over autoriteit:

Opname uitzending van vrijdag 16 april 2021 over seksueel misbruik

Opname uitzending van vrijdag 2 april 2021

Link naar het boek “De vijf talen van de liefde

Opname uitzending van vrijdag 19 maart 2021

 

Opname uitzending van vrijdag 5 maart 2021

Opname uitzending van vrijdag 19 februari 2021

Opname uitzending van vrijdag 5 februari 2021

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

MIR-Methode samen doen: sterk effect! — 482 reacties

 1. Dank je wel voor het webinair over geld. Ik heb altijd een geld tekort gehad, dat is al begonnen vanuit de opvoeding waarin er altijd te kort was. En dat ervaar ik nog steeds. Heb ik wat extra ivm bijvoorbeeld teruggave belasting, is het al weer op aan een rekening.
  Inmiddels ervaar ik dat er ook geld is op het juiste moment, zodat je dingen kunt betalen. Mis weleens dat extraatje!

  Maar ook ik zit niet stil, ik werk graag samen met mensen, en ben met een aantal personen bezig sinds april om ander onderwijs te bewerkstelligen. We merken dat het huidige onderwijs geen toegevoegde waarde meer is, waardoor er veel kinderen thuis zitten doordat ze niet begrepen worden. We zijn inmiddels met ruim 10 personen die zoom contact hebben, om zo plannen te maken voor holistisch educatief onderwijs. Daarnaast ben ik in contact met een school die dit heel graag uit wil dragen. Het school gebouw en inrichting is er al, alleen nu de kinderen nog. Het is voor het basisonderwijs, 4 t/m 12 jaar. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor kinderdagverblijf voor peuters en naschoolse opvang. Financiële middelen zijn welkom voor materialen, leerkrachten, marketing enz.
  Op 24 mei a.s. wordt er een open dag georganiseerd van 11 t/m 16.00 uur! Je bent van harte welkom op het Lindeloren schooltje, Scholtenskanaal OZ 65, 7889 VD, Klazienaveen Noord. Voor informatie kijk op http://www.wordpress.lindeloren.com of stuur een mail naar Katarina Vestin, kat.vest9@gmail.com of Ria Verweij, riamaneschijn@hotmail.com

 2. Lieve Mireille.

  nou ,ik moet zeggen ik kijk en luister liever naar jou dan naar het NOS Nieuws.
  die informatie die jij naar ons brengt heb ik veel meer aan.
  nu weet je ook een beetje wat voor ons nog te wachten staat. en geld speelt daar wel een belangrijke rol in. en vond dat je het gesprek over geld mooi gedaan hebt.
  nu ben ik ook echt benieuwd dat alles ook uitkomt.
  ben er volgende x weer bij. ga zo door.

  M.V.G. GERARD.

 3. Hartelijk dank lieve Mireille en team, zo fijn om te horen dat er overvloed mag komen voor een ieder. Ik leef al in dankbaarheid en overvloed en wens dat voor iedereen, zodat er ruimte is om van angst naar liefde te transformeren. Alle vertrouwen in de toekomst en in het nu

 4. Hallo Mireille en mede Mirrors

  Dank je wel om samen de MIR methode te doen!
  Ook ik wilde graag een titel van een boek delen: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Voor wie graag iets anders wil lezen dan over geld eh doch graag verder los wil komen van een negatief mensbeeld…want dat is oh zo belangrijk als de 99% op aarde vlotter en prettiger met elkaar wil gaan samenwerken in een anders soort samenleving dan hoe die 1% dat tot nu toe voor ons bepaalde.

  En dat er veel aan het veranderen is mag je ook opmaken uit wat Dan Price zoal doet:
  https://gravitypayments.com/dan-price/

  En nu ga ik heerlijk slapen.

  Warme groeten

  S.

  • Beste S.,
   Ja, Rutger Bregman, ook zo goed bezig! Dankjewel voor het noemen van zijn boek. Beslist inspirerend, wat je schrijft.
   Dan Price ken ik nog niet. Ga ik naar kijken, dankjewel!
   Slaap lekker!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Mireille en Mirrors

   Er is nog een boek dat op mijn eigen verlanglijstje staat om te lezen…dus ik ken de inhoud nog niet. De beknopte weergave op de wikipagina een intervieuw dat ik las met die dame geeft aan dat ook deze dame duidelijk een andere piste ziet. En het mooie is dat zij ook gehoord wordt in noem het de hogere regionen van de academische wereld. Want draai het of keer het hoe je het wil ook bij hoog opgeleide academici zit een negatief mensbeeld vaak diep ingebakken, en net omdat ze langer naar “school/universiteit” gaan en ook langer blootgesteld worden in hun studies aan die negatieve aannames over de mensheid in het algemeen.
   En die academische wereld is niet zo geneigd te luisteren naar “lager geschoolde mensen” die gewoon in hun levensrevaringen hebben mogen merken dat de meeste mensen best wel ok zijn.
   Ik herneem bewust de meeste mensen, omdat er idd een kleine groep mensen bestaat die bij wijze van spreken 2 stenen kunnen doen vechten. En ons buigevoel merkt die mensen op als we maar blijven luisteren naar ons buikgevoel. En daardoor valt de schade die dat type mens eventueel tracht toe te brengen of aanbrengt te beperken of te herstellen.

   Het gaat om: Donuteconomie in 7 stappen naar de economie van de 21ste eeuw geschreven door de econome Kate Raworth. Aan dat boek ben ik dus zelf nog niet begonnen al is het al een paar jaar oud.
   En dat omdat het voor mij een heuse opgave was om me door het boek van Yanis Varoufakis te worstelen. De globale Minotaurus. Die ook het bankensysteem en meer internationaal de schuldenlasten op “armere” landen aanklaagt. Ook hij stelt dat schulden kwijtgeschelden van schulden van belang is en/of overschotten van andere landen overhevelen naar landen die het meer nodig hebben belangrijk is. Dit boek beveel ik dus niet echt aan omdat het loodzwaar is met veel ingewikkelde economische termen, die weliswaar allemaal uitgelegd worden…eh doch het blijft zwaar. Bij nader inzien had ik beter gekozen voor het “de economie zoals uitgelegd aan zijn dochter” van Yanis Varoufakis. Het is volgens mij beter verteerbaar. En het is een pleidooi om economie nooit of te nimmer alleen over te laten aan “economen” en gewone mensen bewust te maken van de economische modellen waarin ze leven.

   Je weet maar nooit of iemand hier ook interesse heeft om over de donut economie te lezen. In ieder geval is elke nieuwe frisse kijk op economie een verademing.

   Warme groeten

 5. Beste Mireille,
  Ik kom even terug op het webinar van sexueel misbruik.
  Wij hebben hierover al contact gehad, maar ik wou het nog hebben over iets dat ermee te maken kan hebben. Tegenwoordig hoor en zie ik veel insinuaties naar sex of met een sexuele ondertoon. Woordspelingen of met vingers, aanwijzingen enz, waarschijnlijk heb je het ook al gemerkt. Misschien is dit onschuldig voor de meeste mensen. Ik voel mij er soms onveilig door en soms zelfs angstig, ook kwaad. Ik denk dat het te maken heeft met het sexueel misbruik dat ik meegemaakt heb. Het valt me sterk op en bij andere mensen zal het misschien helemaal niet opvallen. Wat denk jij ervan? En misschien zijn er nog andere mensen hier die zich hier ook in herkennen. Dankjewel. Groetjes Martine

  • Beste Martine,
   Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met vingers, maar dat de hele maatschappij onnodig gesexualiseerd is, ben ik met je eens. Wordt ook hoog tijd dat dat gaat veranderen. Ik denk dat je door je sexueel misbruik juist gevoeliger bent geworden voor wat niet meer normaal is.
   Dankjewel voor het noemen!
   Groetjes, Mireille

 6. Ik woon in Denemarken en krijg jullie nieuwsbrief en zie ook de uitzendingen op You-tube , waar Mireille vraagt om te melden van waar. in de wereld, je kijkt ! Ik vind de uitzendingen heel erg de moeite waard, waar elke keer een ander onderwerp kort wordt behandeld !! Dus veel dank voor je inzet elke 14 dgn , voor het verbeteren vd wereld en het meewerken ah verhogen van de frequenties !! Hermina

 7. Hoi Mireille,

  Wat een fijn webinar en wat een impact. Het lukt me beter dan ooit mijn grenzen aan te geven en voor mezelf te kiezen.
  Ik kan nu echt naar binnen gaan en focussen op mezelf en mijn pijn.
  Ik heb gisteren deze podcast van Lise Bourbeau geluisterd. Een mooie aanvulling op jouw verhaal in een eerder webinar.

  https://open.spotify.com/episode/0t8A2jDnzdvT0j7AzsjvRf?si=l9_oOFnpRaO2e9MOpwB9DA&dl_branch=1

  Afgelopen jaar heb ik afgerekend met mijn “ onderdanige “ houding richting artsen. Ik ben moeder geworden van ons vierde kindje. De eerste drie zijn in het ziekenhuis geboren en ben ik ingeleid. Ik voelde nu zo sterk dat ik thuis wilde bevallen, maar ik kreeg zwangerschapsdiabetes en moest zelf wat insuline gaan gebruiken. Zo kwam ik weer bij de gynaecoloog terecht. Gelukkig kon ik goed in gesprek met hem. Hij erkende ook dat er geen zekerheid is of je baby gezond ter wereld komt en dat dat hoort bij het leven. De laatste keer dat ik ingeleid werd voelde het als schijnzekerheid voor mij en creëerde het juist angst. Nu voelde ik geen angst meer (om mijn kind te verliezen) en had ik ook geen behoefte meer aan schijnzekerheid. De gynaecoloog kwam met het voorstel dat ik met 37 weken zou stoppen met de insuline zodat ik terug kom naar de verloskundige. Het bijzondere is dat mijn waarden vervolgens zo goed waren dat ik ook geen insuline meer nodig had. Ik ben op 20 december bevallen van onze gezonde dochter Femke op de keukentafel. Het was een bijzondere en helende ervaring. Ik hoop dat onze soms pittige gesprekken een zaadje gepland hebben bij de gynaecoloog. Ik heb hem bedankt met een kaartje voor het vertrouwen dat hij heeft gehad in mij en een goede afloop.

  • Beste Kieke,
   Wauw, wat een oervertrouwen, moedervertrouwen heb je in jezelf weten terug te vinden! Heel blij voor je!
   En gefeliciteerd met je vierde kindje!
   Groetjes, Mireille
   P.S. Dankjewel voor de podcast! Erg leuk om de Canadase Lise Bourbeau Engels te horen praten met Frans accent.
   Ik vond daarna ook de beelden bij de podcast. Die zijn hier te vinden: Interview met Lise Bourbeau op YouTube.

   • Hartelijk bedankt om dit te delen! Hierdoor vond ik het audioboek op youtube in het Frans. Voor de Mirrors uit België die vaak 2de taal Frans gehad hebben ideaal. Het wordt heel rustig voor gelezen. Dus zelfs wanneer je de betekenis van een woord niet helemaal snapt, kan je op pauze drukken en het even opzoeken.

    https://www.youtube.com/channel/UCmMzuiiC9pqpErCS9kAd75A

    Veel luister plezier.

    Zelf merk ik dat ik wel degelijk met alle wonden al heb mogen “dealen” in dit leven.
    En dat ik daar toch dankzij de MIR methode wel al enige herstel heb mogen ondervinden.
    Wat mij het meest inzicht geeft is over welke wonde niet geheeld is, is te kijken hoe je in bepaalde situaties reageert.
    Reageer je nogal snel boos naar anderen, of meer naar jezelf, trek je je terug, of doe je alsof er helemaal niks aan de hand is ofschoon je je van binnen wel degelijk iets verdriet of boosheid, huil je nogal snel, of trek je je terug en loop je van situaties weg, of ben je altijd druk in de weer voor anderen en hol je jezelf voorbij en doe je alsof je dat allemaal top vind terwijl er binnen in wel degelijk een stemmetje smeekt om wat meer vrijheid gevoeld, gezien en gehoord te worden.
    Elke reactie hoort bij een bepaalde wonde en is een masker om die wonde niet aan anderen te tonen of zelfs niet aan jezelf te willen tonen en toegeven.

    En al dat soort reacties heb ik mijn leven wel degelijk al vertoont.

    Let wel er is een verschil tussen je terug trekken omdat je voelt dat je moe bent en wat tijd voor jezelf nodig hebt om je batterijen op te laden…krotom het herkkennen van je grenzen of het terugtrekken uit een situatie waarin je plots pijn gewaar wordt in interactie met iemand anders.
    En een verschil tussen druk in de weer zijn voor een belangrijk project dat je graag samen mét anderen wil realiseren omdat het je droom is of in de weer zijn in allerlei ditjes en datjes voor jan en alleman.
    En vul gerust zelf aan.

    Via de MIR heb ik ook al zo veel kunnen leren. Fantastisch!

 8. Hoi Mireille,
  Je legt een enorm probleem bloot over de banken en je adviezen in het webinar kloppen zeker! Ik ben sinds een half jaar bezig mijn spaar tegoed grotendeels weg te halen van de bank. Ik neem hiervoor de tijd omdat ik mezelf er op dit moment enorm in verdiep. Het systeem is rotter dan ooit en de centrale banken nemen zeer veel risico op dit moment, met als gevolg dat de gewone burger er zeker weer voor op moet draaien.

  Ik verdeel het over crypto currency, goud, zilver en een aantal zogenaamde commodity (grondstoffen) aandelen, maar je kan ook besluiten om bijv. een of twee van de mogelijkheden te nemen. Overigens ontroerend goed kan ook zoals je al aangaf.

  Advies: leer jezelf in en begin met lezen en youtube.

  Tips:
  ——-
  Willem Middelkoop (oud verslaggever RTL-Z)–> Boek: “De big reset”
  Madelon Vos (You tuber en docent) –> YouTube: Investeren, Bitcoin, Economie
  Dr. Saifedean Ammous –> Boek:”De Bitcoin Standaard”
  Ad Broere –> Boek:”Geld komt uit het niets”
  Eric Mecking / Elmer Hogervorst –> Boek:”geld,goud en zilver”

  Ik kan zo nog wel door gaan, maar dit zijn toch wel de betere boeken. Ze zijn helaas wel aan de dikke kant.

  Je hoeft trouwens echt niet veel spaar geld te hebben. Met weinig geld kan je bijv. in zilveren munten gaan. Zelfs oude, let wel ZILVEREN guldens kan je per kilo kopen.

  Ik hoop dat ik je niet teveel hebt gespammed, maar ik kon het niet laten toen je er over begon. Er gaat gewoon veel veranderen de komende tijd.

  Groetjes, Wim

  • Beste Wim,
   Heel hartelijk dank voor je aanwijzingen en voor je boeken. Ik vond zelf het boek van Ad Broere erg goed. Maakte veel duidelijk.
   Ik vind het ook heel fijn voor mensen die weinig geld hebben, dat we een veel betere tijd tegemoet gaan!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille,

  Over dat medbed:jaren terug heb ik een boek gelezen over een Amerikaan die door de bliksem was getroffen en daarna “de bouwtekeningen” voor een dergelijk bed doorkreeg via beelden in zijn hoofd. Ik weet helaas zijn naam niet meer maar vond het toen al heel bijzonder!

  Lieve Groet, Jorien

  • Beste Jorien,
   Wat bijzonder! Ik heb ook bericht van een Nederlandse therapeut die hetzelfde kon. Ik hoop het contact met hem te kunnen leggen.
   Dankjewel! En… wie de naam weet van die Amerikaan, ik hoor het graag!
   Groetjes, Mireille

 10. Hallo Mireille en mede Mirrors

  Ik heb die laatste mir methode samen, niet meteen gereageerd omdat ik graag verder wilde navoelen.
  Het voelde heel intens. En ook deze keer wil ik jullie allen danken dat we dit samen mochten doen.

  Aan Mireille wil ik graag zeggen. Het is heel erg fijn om naar je te luisteren. In dat opzicht vind ik het dus helemaal top als je wat langer aan het woord bent.
  Ook vond ik het zo geestig dat je kat er even bij kwam. Dat maakte mij ook blij…te zien dat diertjes ook gewoon lekker bemirred willen worden om het zo maar te noemen.

  Wat moestuinieren betreft. Het was een droom van me om een eigen moestuin aan te leggen. Het leven pakte een beetje anders uit waardoor ik nu niet eens meer een eigen huis heb, laat staan een eigen tuin. Evenwel ben ik sinds vandaag aan de slag gegaan om ervaring op te doen bij een bioboer. Het is dan gewoon maar meteen een grote versie van een moestuin waar ik mag werken en leren. En ooooh ik ben daar heel erg blij mee. Het gaat hem misschien helemaal niet om een eigen tuin te hebben…dan wel te mogen bij dragen aan het mee opkweken en oogsten van voedzame groenten en kruiden.

  Warme groeten en tot de volge samen mirren-sessie. Dank jullie allemaal!

  S.

 11. Lieve Vrouwe, ik heb even een aantal dagen gewacht met reageren om zo e.e.a. te kunnen laten bezinken. Dit betreft dan de webinar over Autoriteit. Ik voel nu dat ik zo ver ben om iets te verwoorden aan jou over jou. Ik wil je eraan herinneren dat jij ALLE rechtgeaarde Rechten hebt om net zo lang aan het woord te zijn als nodig is voor een ontspannen overdracht van jouw prachtige energie die in jouw uitspraken en informatie besloten ligt. JIJ bent NODIG. Jouw energie is NODIG. Vanuit de ontspanning komt die energie het meeste tot zijn recht. Dus ervaar alsjeblieft dat je ALLE TIJD hebt om vanuit jouw prachtige CENTRUM datgene over te dragen dat wenst te worden ontvangen door zovelen van ONS (We Zijn EEN). Je wordt zeer BEMIND om wat je BENT (Liefdesenergie). M.a.w.: ik wens met mijn Ziel dat JIJ vól in JOUW Autoriteit stapt want deze is exact wat WIJ nodig hebben en die Autoriteit is oprecht en wijs en komt voort uit jouw Ziel. Ik kijk met Liefde uit naar jouw volgende webinar.

  Dan wat betreft het effect op mij wat betreft de inhoud van het webinar Autoriteit. Gaandeweg jouw webinar begon er in mij een energie opwaarts te stijgen en deze werd krachtiger en krachtiger. Het duurde enige dagen voordat ik die energie een naam kon geven. Het is de energie die vrijkomt wanneer er onrechtvaardig gehandeld, gedacht en nagelaten en verzwegen wordt. Kennelijk heb ik deze energie lang verdrukt. Het is niet hetzelfde als boosheid of woede. Het heeft diepe wortels in mijn Zijn, alsof het met het geheel dat ik ben vervlochten is. Mijn intuïtie geeft aan dat dit met “waarheid brengen” te maken heeft. Zelf ben ik er blij mee, omdat de hoeveelheid energie die ik nu ervaar vele malen krachtiger is dan dat deze jaren is geweest. Dank dus lieve Wijze Vrouwe. Ook stroomden de tranen ogenschijnlijk zomaar; het leek op Wenen voor de mensheid en haar procesgang naar Ontwaken. Dat is een worsteling maar wel een die nu de goede kant opgaat (zoals jij zo exact goed voelt en ook steeds zegt “Het komt goed, het gaat heel mooi worden”). Bij de laatste 9e stap, begon het erg krachtig te zoemen aan en boven mijn hoofdhuid en schedel. Ik moest mijn ogen sluiten en heel stil blijven zitten; het leek op een krachtige vortex die om mijn hoofd wervelde. Direct nadat dit weggeëbd was, zakte mijn hoofd plotsklaps met een ruk naar links beneden zodat mijn kin op de borst kwam en ik ineens scheef zat. Ook dat heb ik rustig laten gebeuren.

  Nu enige dagen later, is er een zekere doelbewustheid in mij gaan leven. Het heeft nog geen “doel” of “richting” maar ik ben blij met het gevoel.

  Tot slot werd mijn hart blij en warm van binnen toen je het had over jouw bewondering voor mensen die een moestuin beginnen. Lieve Vrouwe, ik bèn er eentje begonnen op mijn 2 balkons en zonder eindeloze inspanning, schoffelen, wieden etc etc. Er is namelijk een man in het noorden van Nederland die het begrip “moestuin” grondig gereviseerd heeft. Dit tot grote vreugde van velen waaronder ik. Straks van de zomer kan ik heerlijk genieten van gifvrije, plastic verpakkingsloze, verse biologische sperziebonen, sla, Aziatische pluksla, spinazie, tomaten, courgettes, komkommers, basilicum en eetbare OstIndische Kers…En in de winter heb ik nog steeds verse wortelgroenten, postelein, sla, andijvie etc. Kan dat op 2 balkonnetjes en zonder al dat zweten en harde werken? Jawel. Google op “Makkelijke moestuin” en dan word je vanzelf erg blij.

  Je bent mij Lief.

  Alle liefs
  Li

 12. Bedankt weer voor het mooie webinar.

  Ik moest erg gapen bij stap 2, 4 en 7. Vooral 2 en 4 vielen me op omdat dit om schoonmaken gaat. Daarna raakte ik ook een beetje in een soort trance. Ik ben benieuwd wat ik de komende dagen nog ga merken.

 13. Vandaag 30 april heb ik de Mir-methode samen meegedaan.
  Het was gewoon schitterend, Mireille!
  Wat je naar voor hebt gebracht over autoriteit,macht weggeven en hoe deze terug te nemen en autonomie, vind ik gewoon geweldig. Dit is nu het juiste tijdstip hiervoor.
  Het was heel krachtig en prachtig, ik voelde de kracht in mezelf toenemen, want het resoneert helemaal met hoe ik het zelf ook zie. Ik denk dat je heel wat mensen hebt kunnen bereiken.
  Daardoor denk ik dat daarna het samen Mirren ook heel krachtig was.
  Dankje Mireille, dit voelt supergoed.

 14. Super Mireille, de eigen autoriteit herinneren, voor alle mensenkinderen, alle dieren, bomen en planten, en mineralen, ja de hele Aarde, en het universum! Je zegt zoveel in die korte tijd, daar mag je best wel wat woorden voor gebruiken!
  Zelf ben ik heel blij met de mensen die communiceren met de natuur en daar wijze raadgevingen van krijgen. Pea Horsley runt de wesite http://www.animalthoughts.com heel bijzonder !
  daaaag,*

 15. Initiatieven: – vraag gewoon, is een initiatief van de beste therapeut, zodat jongeren gratis hulp kunnen vragen bij problemen in deze
  bijzondere corona tijd ( bestetherapeut.nl vraaggewoon.nl )
  – doe het samen, is een initiatief om hulp te vragen voor mensen van alle leeftijden die direct hulp nodig hebben en niet
  kunnen wachten door dat ze op een wachtlijst staan. ( doehetsamen.nl )
  Dank Mireille, Het was weer een bijzonder webinar met sterke energie. XXX

 16. Wauw, ik heb voor het eerst meegedaan via YT: MIR Samen, 30 april 2021. Ik had al jaren niet geMIRd, maar wat is dat fijn samen! Aan het einde kwamen er tranen uit en voelde ik een hele warme verbinding met in ieder geval jou Mireille, maar denk óók door het veld. Wat een power! Het voelde als lozen van ballast en vandaag heb ik dat bij een ander webinar ook al gevoeld. Bovendien wat het thema Autoriteit [herpakken] precies waar ik de afgelopen dagen mee aan het worstelen was. Dus dit was zo spot on, op de juiste tijd voor mij. Bedankt voor vanavond en alle mede MIRrors ook <3

 17. Beste Mireille, ik heb al verschillende keren meegedaan met je webinar. Ik woon op Curaçao en doe óók mee met je Engelse versie. Groetjes

 18. Lieve Mireille, weer een heel fijne avond samen. Praat gerust veel want je hebt altijd zoveel nieuws te vertellen. Geen korte inleiding wat mij betreft, past volgens mij niet bij je.
  Ik geniet elke keer zoveel van het samen mirren. Geeft me weer kracht om door te gaan op mijn pad.
  Veel liefde en goeds toegewenst vanuit Zuid-Frankrijk (Gard in de omgeving van Nimes)
  Tot de volgende keer.
  Marianne

 19. Wat een bijzonder webinar over Authoriteit. Zo wat ik nodig had om me weer gesterkt te voelen in deze onrustige tijd met alle polariteit en vaak het gevoel behoorlijk alleen te staan in mijn visie en handelen tegen de opgelegde beperkingen. En zo leuk jou elke keer te zien stralen Mireille! Hoop je gauw weer eens te her-ontmoeten! Swanica

 20. heb zojuist de webinar rond autoriteit mee gevolgd, een prachtige presentatie, dankjewel Mireille!
  heb ik het juist dat jij na het doen van de MIR allemaal samen, je je emotioneel voelde?
  knuffel Mireille en alle medemensen die de MIR methode doen.
  Sabine

  • Beste Sabine,
   Ja, het was een soort van alsof er een deur aan energie open ging. Ik voelde enorme blijheid en dankbaarheid. Dus ja, dat kan je inderdaad wel emotioneel noemen. Ik voelde me daardoor opgewonden (excited) en soort van trots op ons allemaal!
   Goed gezien!
   Groetjes, Mireille

 21. Hartelijk dank Mireille, ik heb zojuist meegedaan met de webinar 30 april. Wauw, ik voelde heel veel vreugde en kracht. Juist ook door jouw praten en informatie vooraf aan deze webinar. De beste tot nu toe voor mij, omdat ik me heel erg herken in mijn kracht pakken en voelen momenteel. Dus prachtige aanvulling en versterking van de weg die ik bewandel. Heel erg bedankt voor het prachtige werk wat je doet en ook voor de mensen die met je meewerken! Warme omarming en alle goeds en geluk. Tot de volgende webinar, ik kijk er naar uit!

 22. Lieve Mireille (en team), alle weken nu meegedaan aan het live webinar MIR-methode. Dank je voor je enthousiasme, voor je uitleg, voor de krachtige verhalen en het is dat er een klok tikt, want ik heb niet het gevoel dat je lang aan het woord bent. Ik geniet van alle woorden, van de kracht waarmee ze gesproken worden en van wie jij bent. Dus, alsjeblieft, vertel me ook over twee weken weer iets wat je bezighoud. Dank alvast 😉

 23. Wow, je eigen autoriteit zijn. Deze komt op het juiste moment. Al maanden ben ik voor mezelf dit aan het oplossen. Wat een mooie aanvulling. Dank je wel hiervoor. Ik was erg moe, ga een dezer dagen nog eens goed luisteren om het nog eens binnen te laten komen. Ik vind de webinars niet te lang, juist fijn dat je dit zo goed benoemt, dan blijft het ook beter hangen in mijn geheugen. Ga zo door!

 24. Hoi lieve Mireille,
  Ik zat vandaag heel fijn met me zoontje te spelen totdat ik keihard met me neus op de feiten werd gedrukt en boem mijn energie was zo laag. Ik was super verdrietig en keek naar methodes voor mijn partner die een koopverslaving heeft. Geen financiële problemen gelukkig maar alle tijd, aandacht en energie gaat daar naar toe (bijna 10 jaar op verschillende niveaus) Ik heb besloten om zelf 4 weken de MIR-Methode toe te passen en daarna hoop ik dat me partner instemt. Net de eerste MIR-Methode achter de rug. Ik begon gelijk met een zucht en echt een verlichting van me hart. Alsof me verdriet wegvloog. Na MIR-Methode voel ik rillingen over me hele lichaam en me hoofd zweverig. Zo bijzonder. Dankjewel , ik ben benieuwd hoe het komende 4 weken gaat bij mij. Lieve groet Mara

  • Lieve Mara,
   Ik wens je erg veel sterkte en vooral veel levensgeluk! Ga er vanuit dat er veel kan veranderen en dat dat ook al effect op je partner heeft.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 25. Ik heb nu net, precies 1 week later, het webinar seksueel misbruik geluisterd, was er nu pas (onbewust) klaar voor!
  Ik heb toen ik rond de 8 jaar was een heel vervelende situatie meegemaakt en een toen ik 25 was ook. Jaren geleden moest ik er weer aan denken en heel af en toe komt het weer in mijn gedachten.

  Ik ben nu 60 jaar en tijdens het doen van de MIR-Methode kwamen de tranen, voor het eerst. Ik besefte me u ineens pas hoeveel impact de situatie op mijn verdere leven heeft gehad, vooral op het gebied met mannen. Ik heb me vanaf mijn jeugd afgevraagd waarom ik vaak “bang” ben voor bepaalde mannen en waarom ik geen langdurige relaties aan kan gaan, ik haak heel snel af.
  Ik weet nu ineens dat het “bang” zijn voor bepaalde mannen komt van die nare en angstige situatie rond mijn 8ste.

  Het is een hele openbaring en er gebeurd momenteel zoveel binnen in mij. Het voelt ook als een bevrijding, dat ik eindelijk het waarom besef.

  Ik heb heel gevoelige “voelsnaren”, voor álles. Ik voel en kijk altijd helemaal door iemand heen, deze gave heb ik altijd gehad en helemaal naar mannen toe.

  Er worden mij ineens nu dingen duidelijk die ik me mijn hele leven heb afgevraagd. Ik ben bijvoorbeel als kind van een jaar of 10, 11 in therapie geweest, kan me nog herinneren dat ik naar dat nare gebouw moest lopen voor de therapie en dat ik het vreselijk vond. Het was een man die ik helemaal niet sympathiek vond herinner ik me. Ik heb mijn moeder vaker gevraagd waarom ik daar heen moest, dan zei ze: “Omdat je bang voor mannen was”. Ik heb nooit gegrepen hoe en wat, tot nu net. Ik besef nu pas dat dit door de aanranding kwam op mijn 8ste. Tjonge zeg, wat een openbaring. Ik kan het nu echt los gaan laten.
  Dank je wel Mireille Xx

  Ik wil wel vertellen wat er toen gebeurd is.
  Mijn moeder, tante en mijn zus waren op vakantie bij een familie thuis. We gingen op bezoek bij een familie waar mijn moeder en tante in de oorlog een tijd verbleven.
  Dit gezin hadden een aantal kinderen die een stuk ouder waren dan ik. Waaronder een zoon die zwakbegaafd was. Op een dag toen wij er op bezoek waren zei hij dat hij ging wandelen en of er iemand mee wilde gaan. Ik weet nog goed dat ik dacht: “Nou ik dus echt niet”, ik kreeg de kriebels van hem.
  Niemand wilde en ineens zeiden de volwassenen, Nicole, ga jij maar mee. Ik weet nog dat ik dit niet wilde, maar kan me niet herinneren of ik ertegenin ben gegaan. Ik ben uiteindeilijk mee “moeten” gaan, want welk smoesje had ik helemaal, ik was 8 jaar???

  We liepen naar een bos en liepen verder en verder. Ineens lag er een hele grote boomstam omver waar hij overheen liep. Ik zag dat er heel veel mieren overheen kropen, dus ik durfde er niet overheen. Hij wilde mij wel helpen en tilde me eroverheen.
  In plaats van me los te laten, trok hij me steving tegen zich aan en legde zijn handen op mijn billen. Ze trilden heel erg, ik kan het nog voelen brrrrr. Ik weet nog dat er zo ontzettend veel door me heen ging, want wat kon ik eraan doen? In een bos waar niemand was?

  Ik heb gelukkig niet nog meer hoeven mee te maken want ineens hoorde ik iemand zijn naam roepen. Het was zijn broer, die ons kwam zoeken. Hij moest me toen wel loslaten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat die broer een vermoeden had en is ons daarom is komen zoeken. Mijn reddende Engel.
  Ik heb het nooit tegen mijn moeder durven zeggen, omdat ik voelde dat zij zich dan heel erg schuldig zou gaan voelen, omdat zij me mee had laten gaan.

  Ik kan me wel nog herinneren dat ik een sigaret had gejat van mijn moeder en die aangestoken had, in het vakantiehuis. Ik heb toen met de brandende sigaret veel gaatjes gebrand in een glasgordijn. Nu weet ik waarom ik dat deed.
  Nu weet ik ook ineens waar mijn afkeer en “angst” voor het bos vandaag komt. Ik ga echt nooit een bos in, dat vind ik vreselijk, nu nog steeds.

  Mijn gevoel zat toen al goed, toen ik 8 was en ik weet/voel altijd meteen als een man niet is zoals hij zich voordoet, mijn antennes zijn zo zuiver en sterk. En ik zeg je dat zijn echt meer mannen dan je zou denken. Ik denk dat deze antennes mij heel erg geholpen hebben in mijn leven, maar ook minder, met relaties bijvoorbeeld.
  Maar het is zoals het is en het is goed zoals het is.
  Ik ben zo blij met deze openbaring vandaag!

  • Beste Nicole,
   Dankjewel dat je het zo gedetailleerd hebt willen vertellen! Zo’n ervaring kan erg sterk binnendringen en je flink ontregelen. Ik ben blij dat je nu het inzicht hebt gekregen over je angsten. En… dat je hebt kunnen huilen! Zó fijn! Dat betekent dat je het kunt verwerken/loslaten.
   Dankjewel nogmaals voor de details, omdat die anderen ook kunnen helpen om bij haar (of zijn) eigen verhaal te komen en het daarmee te verwerken. Vaak wordt er alleen ‘ik ben misbruikt’ gezegd, maar worden er geen details gedeeld. Begrijpelijk hoor. En het helpt anderen door jouw ervaringen te lezen.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 26. Ik doe nu twee maanden de MIR-Methode. In Januari heb ik mijn oren nog laten uit spuiten. Mijn linkse oor doet niet zeer en daar hoor ik ook goed door. Mijn rechtse oor zit dicht,doet zeer zeker als ik erop druk en als ik op mijn oor lig, klapt het oor dicht. Ik hoor niks ook niet de klok in slaapkamer en vogels die fluiten (raam staat altijd open). Ik laat met de douchekop water in mijn rechtse oor lopen, dit geeft geen positieve effect. Wat kan dit betekenen? 

 27. Hallo Mireille,

  Veel van de ‘symptomen’ zijn voor mij zo herkenbaar. Terwijl ik me niet kan herinneren dat ik sexueel misbruikt ben. Ik kan het niet plaatsen, maar ik draag wel iets bij me.
  Wel heb ik een verleden van emotioneel misbruik. Kan dit dezelfde uiting hebben of zijn de ‘symptomen’ dan anders?

  Het aaien aan de binnenkant van mijn hand is een mooie om op te pakken. Dit voelt zacht. Terug naar zelfliefde en zelfzorg. Fijn deze aanvulling!

  Groet,
  Mirjam

  • Beste Mirjam,
   Ja, er zullen beslist veel overeenkomsten zijn met emotioneel misbruik. Dat speelt bij seksueel misbruik beslist mee.
   Sterkte! En fijn dat de aanwijzing goed voelt.
   Groetjes! Mireille

 28. Hallo Mireille,
  Het webinar van vrijdag is binnengekomen bij mij.
  Doordat je bepaalde zaken benoemde voelde ik me erkend in wat ik meemaakte aan sexueel misbruik.
  Ik heb dit eigenlijk nog nooit tegen iemand gezegd, vroeger ook niet aan mijn ouders. Het voelde net alsof ik nergens terecht kon met mijn verhaal.
  Na het aaien moest ik ook al geeuwen en daarna was het alsof er iets geraakt was. Zaterdag ook als ik eraan dacht, begon ik te Wenen en het lijkt de oorsprong te zijn van mijn blokkades en ja dissociëren doe ik ook. Veel van de symptomen heb ik ook zoals het verlies aan levenslust, steeds op mijn hoede, niet kunnen ontspannen in het bijzijn van mensen. Wat ik nu ook heb, is problemen met tandartsen en ik ben supergevoelig in mijn mond. Sommigen gaan tekeer als slagers, ik vind het zooo erg dat de mensheid nog niet verder staat, want dat wil zeggen dat individuen moeten strijden en dikwijls worden ze niet begrepen. Maar ik ben echt zo blij dat ik jou gevonden heb.Het is een verademing, ik kan er mij zo in vinden.
  Omdat dit webinar me zo geraakt heeft, denk ik dat het sexueel misbruik mij enorm getekend heeft en vraag ik aan jou, wat ik het beste zou kunnen doen om dit goed aan te pakken om psychische problemen op te lossen. Stap 3 sowieso vader (en andere mannen) loskoppelen denk ik. Ik weet en heb al gemerkt dat ik altijd een soort haat, wrok voel voor de meeste mannen.Dat zit heel diep denk ik.
  Ik heb ook al contact gezocht met 3 begeleiders hier in België voor een spiertest maar ik krijg geen antwoord op mijn mailtjes. Waarschijnlijk willen ze wachten tot na Corona.
  Ik heb me nog nooit zo erkend geweten in het sexueel misbruik en ik wil je daar zeker voor danken.
  Grtjs
  Martine

  • Beste Martine,
   Ik hoop dat het contact met de begeleidsters tot stand komt. Ik heb je even gemaild om zeker te weten dat het gelukt is, omdat ik vind dat je met deze ervaringen niet te lang alleen moet hoeven zijn. Ik ben blij dat je hulp vraagt!
   Het beste wat je kunt doen, is gewoon de 9 stappen, terwijl je aan de binnenkant van je hand aait.
   Veel sterkte en verwerking gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,

    Bedankt voor je antwoord. Bedoelde je dat je zelf ook een email hebt gestuurd naar de begeleidsters? Dat was een beetje onduidelijk voor mij.
    Groetjes
    Martine

     • Beste Mireille,
      Heel lief van jou om mij een email te sturen. Ik heb de email niet mogen ontvangen. Naar welk e-mailadres heb je die mail gestuurd?
      Ondertussen heb ik een antwoord gekregen van een Mirbegeleidster, nog even een afspraak regelen dan. Hopelijk lukt dat snel.
      Erg bedankt voor je interesse.
      Hartelijke groeten
      Martine

      • Beste Martine,
       Ik had de email gestuurd naar het emailadres dat je op de website had ingetypt. Maar is goed, het doel is bereikt dat je iemand gevonden hebt. Blij om!
       Veel bevrijding gewenst!
       Groetjes, Mireille

  • Lieve Martine
   Ik heb je verhaal gelezen. Wat heftig voor je. Ik zou je graag Ans Koch willen aanraden. Je kan haar vinden bij de MIR-Methode begeleiders. Ik wens jou heel veel liefde en kracht. Een hele dikke knuffel. Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

   • Hey Corrie,
    Bedankt voor je lieve reactie. Ik woon in België en ik denk dat de Belgische Mirbegeleiders bang zijn om besmet te raken. Ik krijg geen afspraak te pakken. Ik ga kijken naar Ans Koch. Ben je bij haar geweest voor een spiertest?
    Groetjes
    Martine

 29. Dag Mireille, ik werd heel emotioneel bij het kijken v d video. Heb vele vriendinnen die misbruikt zijn geweest. Ikzelf, bij mijn weten niet, toch heb ik heel veel problemen met sex. Zoals je zei, mijn bekken is ongevoelig, tandarts….. Ik herken zoveel. Heeft dit met vorige levens te maken? In dit leven kan ik het me niet herinneren. Ik vind de MIR-Methode geweldig, ben zelf be the mirror lid, en geloof heel sterk in de methode. Waarvoor heel veel dank. Liefs Fabienne

  • Beste Fabienne,
   Dankjewel voor je vertrouwen! En ja, het kan beslist met vorige levens te maken hebben. Probeer de MIR-Methode eens te doen, terwijl je aan de binnenkant van je handen aait? Dat is een erg intieme plek, waardoor je ook op de intiemere lagen in jezelf werkt.
   Veel sterkte! En ik ben blij dat je tijdens het webinar al het een en ander kon loslaten!
   En ik hoop dat je een luisterend oor voor je vriendinnen kunt zijn. Dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen, want dat werkt zó helend! Maar pas als jij daar zelf klaar voor bent en de ruimte voor hebt!
   Groetjes, Mireille

 30. Hallo Mireille en mede Mirrors

  Ik heb de laatste MIR-Methode opnieuw deel genomen. Dit keer was het weer heel anders. De zachtheid waarmee je sprak was voelbaar…en paste gewoon bij het thema dat besproken werd.
  Het was ook voor mij een enorme helende sessie. Ik heb de afgelopen nachten ook heel erg goed geslapen. Ik kon goed inslapen en ook echt heel goed door slapen. Zo heerlijk. Dat was in de afgelopen maanden geen evidentie meer. Waardoor ik overdag vaak behoefte had om bij te slapen. En hele helende volledige nachtrust is zo waardevol. Bij slapen overdag is lang niet zo helend.

  Ik dank dan ook graag iedereen die mee deed! Het maakt de MIR inderdaad extra krachtig. Dank jullie. Hopelijk hebben jullie ook allemaal meer rust mogen ervaren.

  Warme Groeten

  S.

 31. Dag Mireille,
  Er is me dankzij dit webinar veel duidelijk geworden: Dat ik op mijn 57e begon met zingen en meteen 4 octaven kon zingen, boodschappen doorkrijg in dromen, v.w.b. empathie me erg verbonden voel met kinderen, dieren, planten, aarde, kosmos, ouderen en vrouwen in het algemeen !
  Verder ben je volgens mij bij seksueel misbruik extra gevoelig voor pesterijen (eveneens een vorm van misbruik, n.l. van macht) en ontwikkel je automatisch, uit zelfbescherming, een methode van zelfreflectie (wat kan ik doen om te overleven), perfectionisme en een bepaalde uitlaatklep, voorheen was dit voor mij sport.
  Van overlevende naar helper herken ik óók: Heb veel vrijwilligerswerk gedaan.
  Kan het zijn dat er nóg een positief gevolg aan verbonden is n.l. een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel ?
  Bovendien vermoed ik dat er helaas ook nog een negatief aspect is/ kan zijn…….. dat je eigen dochter óók eerder het risico loopt slachtoffer van seksueel misbruik te worden………….

  • Beste Harry,
   Ja, dat kan ik me goed voorstellen, dat je dan een sterker rechtvaardigheidsgevoel ontwikkelt.
   En dat je eigen dochter sneller de kans loopt, hangt misschien samen met of er openlijk over gesproken is. Of erover gesproken is wat ze kan doen als ze belaagd wordt. En ja, er bestaat ook zoiets dat ze eenzelfde prachtige energie heeft als de misbruikte vader, waardoor ze aantrekkelijk is voor mannen die snakken naar die energie. Dat is nog een verschijnsel dat ik niet echt benoemd heb, maar wat me nu weer te binnen schiet.
   Dankjewel voor je aanvullingen en ik hoop dat als je praten wilt, je daarvoor contact opneemt met iemand die luisteren kan.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 32. Gisteravond meegedaan met de webinar sexueel misbruik. Zelf heb ik het gelukkig niet meegemaakt in mijn leven. Toch wilde ik erg graag meedoen om alle overlevenden te ondersteunen. Het was heel bijzonder om te ervaren. Tijdens detox alle… en meridianen zuiveren heb ik heel erg moeten gapen. Na de webinar moest ik binnen 10 minuten heel nodig naar de wc. In een klap mijn darmen leeg. Ik kon zo voelen hoe ik collectief en uit eerdere generaties met dit trauma ook belast was en het nu mocht loslaten. Heel fijn en ik hoop dat het voor de overlevenden lichter is geworden. Vannacht heb ik heel veel gedroomd en diep geslapen. Mireille,zo fijn dat je dit werk doet, het is zo nodig. Dank je wel voor jou liefde!!! Liefs Marjo

  • Beste Marjo,
   Dankjewel dat je mee bent komen doen om de anderen te helpen! En hoe mooi dat er dan toch ook een stuk in jou mocht helen! Blij om!
   Ja, ik hoop dat het veel mensen goed mag doen!
   Groetjes, Mireille

 33. Gisteravond hier samen aandacht aanbesteed en nu zie ik net dit bericht: https://nos.nl/artikel/2377050-achterstanden-zedenrecherche-extreem-opgelopen-slachtoffers-in-de-knel.html

  Slachtofferhulp en de advocatuur vragen met spoed om extra mensen voor de zedenrecherche. Daarnaast willen ze harde afspraken om de doorlooptijden te verkorten. Ook pleiten ze ervoor slachtoffers de mogelijkheid te bieden om meteen aangifte te doen. Nu krijgen slachtoffers eerst uitleg over de gevolgen van een aangifte en ‘bedenktijd’ daarvoor.

  Slachtofferhulp denkt een deel van de gesprekken over te kunnen nemen en is voorstander van één loket voor zedenslachtoffers, waar alle instanties samenwerken om de beste hulp te bieden.

 34. Hallo lieve Mireille,

  Mijn man en ik doen al n aantal jaren trouw de MIR-Methode. Ook gisteravond 16 april hebben we weer meegedaan. Veel gapen niezen enz. Het is zeer interessant en leerzaam hoe alles in zijn werk gaat, super! Ik vond het vreemd maar mijn man moest vannacht hoesten en nu is het weer rustig. Zou het een reactie van het mirren met een grote groep kunnen zijn?
  Veel dank, Mireille, voor deze fijne methode.

  Warme en lieve groet,
  Tea

 35. Hallo Mireille,
  Wat een prachtige avond is dit, alles maar dan ook alles wat je gezegd heb klopt.
  Alle symptomen zijn zo herkenbaar. Ook van dat niet in slaap komen en dat blijft ook al is het gevaar allang voorbij. Maar die voelsprieten blijven werken. Ook dat vanuit je lichaam treden zo herkenbaar en natuurlijk niet meer willen leven, alles is herkenbaar. Maar het woord slachtoffer past allang niet meer bij mij, ik ben geworden wie ik ben door wat ik heb meegemaakt. En ik vind mezelf een goed mens:-) Ik hoop zo voor iedereen die iets dergelijks hebben meegemaakt dat ze een weg vinden om er mee om te gaan, want zoals ik het ervaar het blijft een onderdeel van je leven, je kunt het verwerken maar het is iets wat er gewoon is, en dan is het de kunst om er je kracht van te maken.
  Nogmaals dank je wel aan iedereen die hier aan hebben meegedaan.
  Liefs Hennie

 36. Toen ik woensdag in de nieuwsbrief las dat je het over seksueel misbruik zou hebben, dacht ik in eerste instantie: dat is niet voor mij. Maar toen ik wat langer nadacht, kwam die keer naar boven van die man in het bos, die me betast heeft. En van een jongetje op school wat ‘doktertje’ wilde spelen, waarbij mijn onderbroekje altijd uit moest. Is misschien een paar keer gebeurd.

  Het is natuurlijk niet te vergelijken met mensen die stelselmatig met misbruik te maken hebben gehad, maar het is er toch wel geweest.

  Ik heb vanavond aan de binnenkant van mijn hand geaaid, zoals je zei. Het kriebelde een beetje en de hand die geaaid werd, werd heel warm. Bijzondere ervaring wel! Het is alleen lastiger om je hand dan op verschillende plekken te leggen. Daarom heb ik deze keer na afloop mijn geaaide hand op mijn buik gelegd, met de warme kant op mijn buik dus. Dat helpt vast ook wel.

  • Beste Hellen,
   Ja, hoe je het hebt gedaan, helpt beslist. Fijn dat je je eigen gevoel hebt gevolgd wat betreft plaatsing van je hand!
   Vergelijk jezelf niet met anderen. Elke ervaring is er een teveel en kan diepe impact hebben. Het hangt er bijvoorbeeld ook vanaf hoe gevoelig je bent, of je er, kort na de nare ervaring, over kon praten, of er iemand was die jou wilde geloven, of er iemand was die wél liefdevol met je omging. Dat zijn ook allemaal elementen die meespelen in hoe diep een trauma kan inslaan in je systeem.
   Ben blij dat je hebt meegedaan met het webinar en dat je zo’n fijne warme hand kreeg!
   Groetjes, Mireille

 37. Hoi mireille, die kwam flink binnen zeg.
  Ik heb met mijn ogen dicht liggen luisteren, hierdoor kwam ik dichter bij mijn gevoel. Ik heb heel veel gegaapt , heerlijk om weer een stukje los te laten, niet alleen voor mijzelf maar ook voor de rest van de wereld.
  Ik kan helaas niet goed zingen maar neurie heel veel….soms heb ik het niet eens in de gaten;.)
  Lieve mireille, dank je wel weer voor dit prachtige webinair!
  Ook ik geloof dat er een betere wereld aan komt. Door het mirren komen verhalen / nieuws niet meer zo binnen, het lijkt of het me niet boeit wat er gezegt word.
  Bedankt mireille en bedankt mede mirrors

  • Beste Anita,
   Dankjewel dat je zo hebt meegewerkt aan het loslaten voor veel mensen!
   En fijn dat nieuw en verhalen niet meer zo binnen komen. Lekker even naar binnen gaan en de ontspanning zoeken!
   Groetjes, Mireille

 38. 16-04-2021 . 2 x meegedaan , hoe verschillend , jouw boodschappen . Ik zit midden in een hersteltherapie , aangaande verwaarlozing , misbruik , mishandeling , opsluiting enz . Ben blij met de documentaire : de kinderen van Ruinerwold . mijn situatie was vergelijkbaar , soms nog heftiger . Zoek op dit moment alle mogelijke kanalen om mij hier uit te krijgen , ik werk er zelf keihard aan . Mijn hele lijf trilt , soms niet meer te stoppen . Ik vond het leuk om jouw positieve boodschap te zien , [ ben jaloers op je mooie tanden ] Ook was ik blij met een uitspraak van een gevangenisdirectrice : we zien vaker dat een aangeklaagde verandert in slachtoffer . Yes !! Mensen beginnen het te zien / begrijpen . Mijn weg is superzwaar , maar ik ga ervoor . Nellie

  • Beste Nellie,
   Ik wens je ongelooflijk veel sterkte! Ja, mensen beginnen het te zien en te begrijpen, klopt!
   Ik wens je heel veel sterkte en dat je weg steeds lichter mag worden!
   Hele hartelijke groetjes!
   Mireille

  • Lieve Nellie
   Wat heftig wat jij hebt mee gemaakt.
   Dat is toch niet te bevatten. Wat geweldig dat je in therapie bent.
   Ik hoop zo van harte dat jij je leven weer op kan pakken waardoor je mag genieten. Want je bent een prachtige vrouw. Ik zou je graag Ans Koch willen aan raden. Zij is op dit gebied heel erg goed. Je kan haar vinden bij de MIR-Methode begeleiders. Ik wens jou alle liefde kracht en sterkte mooie vrouw. Een dikke knuffel van mij. Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 39. Dit is de 1e keer dat ik hier reageer.
  Jouw webinars zijn zó welkom bij mij, dank je wel daarvoor Mireille.
  Vanavond was ik weer zeer onder de indruk en zelfs emotioneel.
  De tijden staan standaard in mijn agenda.
  Ik heb nog heel wat te bekijken op jouw website en ga dat ook zeker nog doen!
  Lieve groet.

 40. Je zachtheid in je stem en uitstraling bij het onderwerp Sexueel Misbruik was zo mooi om te ervaren, het kan de pijn iverzachten n allerlei gebieden. De lichtwereld heeft jouw hierin geholpen, zodat velen, waaronder ik zelf, hopelijk hebben kunnen en mogen ervaren dat ze gehoord zijn en ze mogen wie je zijn. Het was verrassend voor mij om de positieve kanten te horen van jou, die kunnen ontstaan vanuit het misbruik, deze werden bij mij zelden als positief bevonden, ik heb mij destijds nooit laten beïnvloeden wat men er van vond, wel wat antennes uitgeschakeld om een leefbaar leven te maken en indien nodig gaan ze aan. Dank je wel mooi mens voor het naar voren brengen hiervan, het zal vele helpen positiever en met een warmer hart naar zichzelf te kijken en voelen. Allemaal die meegekeken hebben overlevende of helpers dank je wel voor het samenzijn tijdens deze webinar. Heb het goed, vertrouw op jezelf, weet je geliefd om het mooie in jou. Licht en liefde voor allen.

  • Beste Mieke,
   Ja, zo voelde het ook. Alsof ik geholpen werd bij dit webinar. Merkte het aan mijn stem. Hoop dat je je antennes mooi kunt inzetten voor jezelf en voor anderen.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Mieke,
   Ik voel erkenning voor wat er is gebeurd door wat Mireille zei. Ik heb het nog aan niemand verteld. Ik heb het toen ook niet aan mijn ouders verteld. Dat voelde ook niet veilig en het is net of je in shock bent of zo, verdoofd.
   Het ga je goed.
   Grtjs
   Martine

 41. Hi Mireille, Ik ben al aantal Mirrorlid, omdat ik het geweldig vind wat je met je MIR methode beoogt te bereiken: bewustwording en heling voor een hele grote groep mensen en daarmee de wereld.
  Ik heb net meegedaan met de samen-avond over seksueel misbruik, heb ikzelf niet echt ervaring mee, maar iets trok me aan om mee te doen vanavond. Mooi om aan het eind te merken dat we met zn allen zeer krachtig waren.

 42. Wat een webbinar. Ik dacht dat ik al zoveel op de plek had. Nu met deze webinarkwam een ervaring naar boven van mijn 6-de levensjaar. Ik was alleen met een tante naar familie in Canada. In begin jaren ’70 heel bijzonder. Daar is iets gebeurd waar ik nooit over heb durven praten. Nu komt dat ineens naar boven en herken ik bijna alle klachten die er uit voort kunnen komen. Heb tijdens de gezamenlijke mir mijn kaak geaaid waar ik al zoveel tandartsen, specialisten voor heb bezocht. Ook nu begint het enorm te kloppen ineens weer. Ik snap ineens zoveel meer en dan ineens bij mijzelf. Voelt heel vreemd om het zo binnen te laten komen. Ook een enorm stuk van mijn puzzel die afgemaakt kan, mag en moet gemaakt worden. Dank voor deze bijzondere “ontmoeting” met m’n verleden.

  • Beste Loes,
   Ja, hoe het lichaam dan precies weet waar het zit, hè? Dankjewel dat je hebt meegedaan en dat je je ervoor hebt open gesteld! Ik wens je een lichte manier van verwerken toe en dat je hulp durft te vragen wanneer het te pittig is.
   Groetjes, Mireille

  • Loes , bij mij resulteerde de puzzelstukjes die vielen , dat ik nu met een bloeddruk zit van bijna 250 . Ik weet niet hoe ik hiermee om kan gaan , behalve dan Mirren en EFT . aan de huisarts heb ik niet veel , behalve medicijnen . Mijn hart bonkt . Wil graag keihard roepen : help , wat moet ik doen ??? Liefs voor iedereen , mijn liefde is groot !

   • Nellie, ik herken je behoefte aan schreeuwen. Ik ben er zelfs een keer voor naar het strand gereden en heb daar enorm staan schreeuwen. Het stormde die dag enorm dat ik dat op dat lege strand durfde.
    Ook, niet lang geleden tijdens een auto rit naar het werk waarin ik zo’n boosheid naar m’n verleden kreeg, dat ik aan het strand dacht en vervolgens opnieuw zo enorm geschreeuwd heb. Het gekke is, nu ik weet dat ik dat kan het heel bevrijdend heeft gewerkt. Dus zoek een plek waarin je je hart lucht. Ik heb ook niets aan en met m’n huisarts. Wel veel aan de MIR-Methode op Maat door één vd begeleiders. Dat voelt als een groot vangnet. Misschien is dat ook fijn voor jou en hoop dat jij ook weer een stap verder kan

 43. Hartelijk dank Mireille, ook voor het op tafel leggen van het onderwerp seksueel misbruik en daar samen voor te Mirren. Ik voel veel rust en gronding en ontspanning en ga lekker slapen. Alle mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt wens ik veel liefde en genezing toe!

 44. Vind het altijd fijn om Mireille aan te kijken en te zien praten, vandaag heb ik dit moeten fileren, vertraging zat op geluid, loopt niet gelijk met de spraak. Sorry HSP er aan het woord

 45. Had voor het eerst twijfels of ik het webinar ging volgen. Gelukkig heb ik nooit sexueel misbruik meegemaakt. Vanavond ben ik aanwezig om mensen die het meegemaakt hebben te ondersteunen en het te helpen oplossen. Zelf heb ik ook veel heling ondervonden door de MIR methoden, daarom op afstand een virtuele knuffel voor degene die het kunnen gebruiken. Er wordt aan jullie gedacht.

  • Carolien , van zulke woorden krijg ik tranen in mijn ogen . Kan jouw woorden , maar ook een knuffel keihard gebruiken / heb ik nodig . Ik ken het helaas maar al te goed . Heel lief dat er mensen zijn zoals jij ! Kort gezegd : mijn situatie was vergelijkbaar met ‘Ruinerwold ‘ , alleen erger ! Dank voor je lieve woorden . Nellie

   • Beste Nellie, ik hoop dat de webinar je de steun heeft gegeven die je zo gemist hebt. Wat dapper dat je jezelf zo open stelt voor heling. Dat is het mooie van de MIR methode, Mireille laat ons zien, dat we veel zelf kunnen helen, maar er samen een mooie groep met kracht van kunnen maken, juist door het naar buiten te brengen, hulp te vragen, kan je helen. Warme groet Carolien

 46. Hallo Mireille,
  Voor mij is iedere webinar als een warm bad, de informatie is altijd boeiend, en ook nu weer: veel gapen en zelfs een dikke boer!
  Dat boeren gebeurd niet zo vaak, gapen des te meer. Heerlijk!
  Hartelijke groet, Cobi

 47. Vanavond na het Mirren met elkaar voelde ik me slaperig op een heel ontspannen manier.
  Ben heel erg aan het loslaten. En nu mag ik uitrusten. Dankjewel voor je webinars !! Veel liefs !

 48. Hai Mirreille,
  eindelijk eens mee kunnen doen met de Webnaire en de MIR methode, werk vaak dan.
  Vanaf het moment dat je begon te praten begon ik al te geeuwen 😉
  Wat nam je mij, ons, mee in de intentie van vanavond. Tevens in het liefdes verhaal. Heel zuiver en puur.
  Toen we de MIR methode starten volop gapen, tranen erdoor kwamen nu ook mee. Bij NR 3, veel zuchten, erna weer gapen en moest jou tot 7 het woord laten doen omdat ik van de een naar de andere gaap ging.
  Gewoon WAUW om het collectief te doen. Wat een power.

  Trouwens je bent een pracht mens om naar te kijken, wat een liefde en enthousiasme straal je uit.
  Bedankt
  Harte groet Anne

 49. Hallo Mireille.

  je zegt aan t begin van deze uitzending ,dat er een mooiere wereld aan zit te komen.
  ik wil je heeel graag geloven, alleen kan ik dat nog niet.
  als ik de nieuwsbrief lees van STOPWORLDCONTROL.COM, dan lees en zie ik dat de mens veranderd in een 2.0.uitvoering .in die vaccinatie tegen corona zit spul dat je DNA verandert. dus ja als de wereld mooier wordt ,denk ik niet. luister in ieder geval NIET NAAR DE POLITIEK,die houd nu alle mensen voor de gek. zie jij dit wel anders dat de wereld mooier wordt,mag je me best overtuigen,via de mail. ik weet nu al dat je dit bericht toch niet plaatst voor de medemens, maar ik wou dit jou wel even vertellen.
  verder doe ik altijd mee aan de MIR-Methode. ik heb er veel al aan gehad., bedankt daar nog voor. ga zo door. M.V.G. Gerard.

  • Hallo Gerard

   Ik herken het wel dat ook ik nog niet kan voelen hoe een mooiere wereld er zit aan te komen.
   Ook ik heb al heel veel gehad aan de MIR methode. Alleen vermoed ik voor mezelf dat ik gewoon nog niet klaar ben. Nog niet voldoende “opgeschoond” ben om het leven als prettiger en mooier te ervaren. Want volgens mij gaat het daar om. Dat je zelf blijer kan zijn in je eigen beleving van het leven. En zo lang er nog “oude rotzooi” in jezelf circuleert is dat wellicht niet mogelijk. Daarom dat ik gewoon flink door ga met Mirren.

   De veronderstelling dat Mireille jouw post niet zou plaatsen zou misschien toch kunnen samen hangen met je idee over de werkelijkheid. Alsof alle mensen wat je te vertellen hebt meteen zouden afwijzen.

   Ik heb Mireille altijd als een heel open persoon ervaren die niet aan sencuur doet.Ook ik heb eens een hele boze reactie geplaatst. En ook die werd netjes gepubliceerd. Dit omdat Mireille onze emoties juist niet de kop wil indrukken en ons de kans geeft om ons te uitten volgens de emotie van dat moment….omdat die emotie ons iets te vertellen heeft.

   Bijkomend heb ik intussen ook wel geleerd dat je ook stapje voor stapje kan leren je aandacht te verleggen van negatieve naar positieve dingen.
   Als ik mijn aandacht zou geven aan alle informatie die de ronde doet rond de vaccinatie campagnes van voorstanders en tegenstanders…nou ik zou er ook niet meteen vrolijk van worden.

   De avond van de laatste Mir methode samen doen voelde ik trouwens ook van meet af aan heel veel verdriet opkomen. Iets wat aangeeft dat ik nog wel wat verdriet te verwerken heb en los te laten heb, maar ook dat ik daardoor soms verdriet van anderen op pik waardoor het eens zo heftig wordt. Het zit ovrigens in mijn MOM op maat om die dingen los te laten en los te koppelen. Dat is een nog niet voltooid proces.

   Tot slot weet ik dat het in België niet verplicht is om je te laten vaccineren. Ik weet niet hoe dat in Nederland zit. Misschien is het gewoon belangrijk dat als je voor jezelf aanvoelt dat je jezelf beter niet laat prikken, dat je het dan gewoon niet doet. Klaar.

   Verder hebben velen van ons vroeger al vaker een vaccin gehad. Ik weet niet of het bestaan van vaccins altijd wel even slecht is geweest. Het Polio vaccin is daar een mooi voorbeeld. Vooral jonge mensen werden daardoor getroffen….en jonge mensen zijn soieso altijd de toekomst.

   En om af te ronden…hoe kan je weten of het vaccin je DNA verandert? En wie zegt dat de MIR methode je DNA niet verandert?
   Op ons DNA zit heel veel informatie opgeslagen. Van alles van over generaties heen. Ik heb zo de indruk dat Mirren er juist voor zorgt dat er een deel van die info die niet meer nuttig voor ons is weg gehaald wordt vooral op het vlak van vooral oude negatieve emoties.

   Tot slot denk ik ook dat voor wie zich toch laat vaccineren of er toe verplicht wordt, Mirren dan weer zijn nut heeft om of je DNA te resetten mocht het vaccin effectief schadelijk zijn op dat vlak en/of te ontgiften.

   Ik wens jou en mezelf toe dat we straks samen met de rest van de groep hier wel degelijk het mooiere in het leven mogen gaan ervaren.

   Warme groeten

   S.

  • Lieve Gérard voel eens hoeveel liefdevols er hier is, een klein stukje warme wereld waarin we samen mogen zijn. Een stukje dat groeit tot een groter geheel sneller dan we als mens kunnen waarnemen. Heel veel liefs. Mieke

  • Hallo Gerard

   Intussen heb ik rustig de cijfers bekeken aangaande de percentages van mensen die ernstig ziek werden na besmetting met covid en blijvende klachten ervaren en zij die er aan overleden zijn.

   Uitendelijk komt het er op neer dat 80% tot 90% van de mensen die besmet geraakt zijn geen blijvende negatieve gevolgen heeft van het covid virus. Daar kan je uit afleiden dat 80% tot 90% van de bevolking een goed werkend immuniteitssysteem heeft. En dat een vaccin voor hen persoonlijk eigenlijk geen meerwaarde heeft.

   Het covid virus zou zelfs niet eens zo ingenieus zijn als het influenza virus. En voor het influenza virus geldt niet eens dat gezonde mensen een vaccin nodig hebben…terwijl dat virus toch meer kunstjes en truucjes kent om een nieuwe vorm aan te nemen en het immuniteitssysteem op de proef te stellen.
   In het geval van het influenza virus wordt het vaccin alleen maar aangeraden voor ouderen en voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen.

   Dus ja het is wel vreemd dat men zo fel doet over iedereen gevaccineerd te krijgen.
   Dat iedereen voor zichzelf mag en kan invoelen of het vaccin voor hem of haar wel of niet nodig is.

   Warme groeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.