We denken bij de MIR-Methode niet licht over een alcoholverslaving. Waar je kan, is het altijd raadzaam om steun te zoeken bij je huisarts of specialist wanneer je de MIR-Methode wilt gebruiken om te stoppen met alcohol. Je kunt ook hulp zoeken bij een MIR-Methode begeleider.

Was je verslaafd aan alcohol en heb je het kunnen overwinnen met de MIR-Methode? Wat fantastisch!

Ik hoor graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord deze vragen:
1. Hoeveel dronk je en hoe vaak?
2. Heb je ontwenningsverchijnselen gehad?
3. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
4. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over verslavingen? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over rokennagelbijten en koopverslaving.

Om je nog extra te steunen, kan je de video bekijken: ‘Je verslaving overwinnen met de MIR-methode.’

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, worden helaas niet beantwoord.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Verslaving, alcohol — 28 reacties

 1. Ik ben zo blij met de MIR methode. Wat een veranderingen in mijn leven.
  Geen verkooppraatje maar echte ervaringen. Ik ben nu anderhalve maand bezig.
  De eerste reaktie kwam binnen een week, rode vlekjes op mijn gezicht.
  Detox begint te werken. Stinkende urine – zuurgraad verhogen.
  Inzichten over de band met mijn vader – durfde niet duidelijk confrontatie aan te gaan voelde me altijd lamgeslagen onmacht.
  Mijn vader heeft in de oorlog in een krijgsgevangen kamp gevangen gezeten, als hij tegen de jappen zou spreken zou hij gefolterd worden.
  Die emotie heb ik overgenomen maar nu herkend wat een opluchting.
  Heb er mijn hele leven last van gehad.
  En nu vrij!
  Ben gestopt met alcohol en gestart met koolhydraatarm dieet. Kost geen moeite.

 2. beste allen,
  ik doe de MIR al een paar jaartjes en sinds 4 maanden drink ik niks meer van alcohol! Ik lust het niet meer. Ben super blij met dit resultaat. Ik ben super fan van de Mir methode! Dankjewel Mireille!

 3. Ik ben ook van de drank af, maar dat komt niet door de MIR methode. Ik heb daartoe 3 weken in een kliniek gezeten. Had ik toen de MIR-Methode maar gekend! Dan had ik wellicht niet in die kliniek gezeten, maar had het met de MIR-Methode kunnen doen. Ik dronk 1 fles wijn plus een paar jenevertjes en biertjes per dag. Nu sta ik al 3 jaar droog.

 4. wratjes verdwijnen of zijn weg
  – eten smaakt heel goed
  – handschrift is regelmatiger
  – li. arm beweegt minder schokkerig
  – meer psychische rust
  – meer stabiliteit
  – gestopt met alcoholgebruik

 5. Ik vroeg me iets af….
  Wanneer je naar een AA meeting gaat en je stelt jezelf voor, dan moet je steeds zeggen:” hallo,ik ben …., ik ben alcoholist!”
  Dan ben je toch eigenlijk een affirmatie aan t uitspreken? Iedere keer weer?
  Dat is toch juist niet goed dat je dit zegt?
  Mireille, hoe denk jij daarover? Of wie dan ook?

  • Beste Liane,
   Ja, die formulering, daar ben ik niet zo blij mee, omdat je je dan identificeert met alcohol. Ik heb dan liever dat ze moeten zeggen: “Hallo, ik ben…, en ik ben verslaafd nog aan alcohol.” Het is wel mooi dat ze daarmee eisen van jezelf dát je toegeeft dat je verslaafd bent, dat wel. Maar de formulering luistert wel nauw. Goed gezien!
   Groetjes, Mireille

 6. Dag Mireille,

  Toen ik een paar maanden geleden begon met de MIR-Methode zat ik nog middenin mijn gevoel van afhankelijkheid aan mijn glaasje, nou zeg maar flesje, wijn ’s avonds. Ik wilde wel stoppen, maar het lukte me niet. Toen ik de MIR-Methode per ‘toeval’ tegenkwam ben ik er meteen mee begonnen. Eerst 4 weken de 9 opdrachten, en later met de toevoeging alcoholverslaving loslaten. Nu, zo’n 5 maanden later drink ik nauwelijks nog. Thuis sowieso niet meer, al heb ik wel bier in de koelkast liggen al 3 maanden lang, ik taal er niet naar. Bij vrienden wil ik nog wel een wijntje meedrinken, eens per 2 weken ofzo, maar na 2 glazen begint het me tegen te staan. Ik blijf liever helder en fris. Het mirren kwam precies op het goede moment in mijn proces. Door het stoppen met drinken komt er heel wat spanning in mijn lichaam los, wat ik voorheen wegdronk, verdoofde. Oud zeer wat nog verwerkt moet worden, dus ik MIR rustig door. Ook voor mijn dochter MIR ik twee maal per dag, zij heeft colitis ulcerosa.

  Vrij zijn van het elke dag moeten drinken is een ware bevrijding, ik geniet er elke dag van!

  Lieve groet, Jeannette

  • Beste Jeannette,
   Wat een fantastische ommekeer in je leven! Ja en dan is af en toe een wijntje drinken weer een bijzonderheid. Zo mooi dat het je als vanzelf gaat tegen staan. Alcohol is veel minder gezond voor een mensenlichaam dan wordt beweerd. En voor vrouwen helemaal.
   Ik ben ontzettend blij voor je!
   Groetjes, Mireille

    • Beste Yvette,
     Het kan zijn dat de onderliggende oorzaken voor het drinken voelbaarder zijn door het doen van de MIR-Methode. Dat je er nog meer behoefte aan hebt het te verdoven. Als het teveel blijft, zoek dan steun bij een MIR-Methode begeleider. Zij kunnen de emoties met jou samen sneller aanpakken.
     Sterkte!
     Groetjes, Mireille

     • Beste Mireille ik drink nu bijna 3 maanden niet meer.
      De behoefte wordt steeds minder. Ik ben wel meer gaan snoepen, helaas..zou ik dat ook kunnen wegmirren?
      Drank uit mn leven is echt fantastisch!

      • Beste Yvette,
       Wat een geweldig nieuws! Ja, het snoepen kan je ook verminderen. Zorg dat je een keer de basisbehoeftendouche doet (zie de Be the MIRror-website). En zet ‘snoepsverslaving loslaten’ als stap 0.
       Veel geluk!
       Groetjes, Mireille

  • Hallo Jeanette, wat fijn te lezen dat iemand met hetzelfde probleem als ik door MIR van de wijnverslaving af is, duurde het lang voor je het begon te merken? Ik ben nu 3 weken bezig en voel me best beroerd, denk dat het komt door de afvalstoffen. Groetjes Isaphie

   • Hai Isaphie,
    Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe lang het duurde, niet lang in ieder geval. Ik voelde me de eerste tijd ook niet heel goed, veel water drinken en groene thee! Ik drink nu bijna 3 maanden niet meer en kom ook nooit in de verleiding. Het is uit mijn systeem. Succes!!!
    Groetje Jeannette

    • Wauw Jeanette!bij jou gaat t erg snel! Wat fijn voor je. De MIR-Methode werkt bij mij niet direct met alcohol, maar zeker wel met andere processen. Het is net of ik in een achtbaan zit! Één ding weet ik zeker: er gebeurt iets, positief absoluut! Ik wil het graag de tijd geven en ben er zeker van dat t komt, bedankt voor je reactie en heel veel liefs! Isaphie

 7. Beste Mireille,
  Door mijn scheiding 6 jaar geleden belande ik in een moeilijke periode in mijn leven. Ik dronk altijd wel, maar in deze periode ben ik veel wijn gaan drinken als een soort van medicatie. De mirmethode had ik al eerder eens gedaan. Ik werd na een week flink ziek, dus….. t werkte! Toch heb ik t laten versloffen. 3 jaar geleden kreeg ik de diagnose asperger en add. Ik was erg blij dat ik een verklaring had voor mijn verleden. Inmiddels heeft mijn psycholoog een groepje samengesteld met mensen met dezelfde “beperking” (Ik noem t liever een verrijking) vorige week viel mijn oog weer op de 9 stappen en heb t.afgelopen maandag in de groep gegooid!iedereen enthousiast, iedereen doet t vanaf maandag. Ik ook weer en ben vastbesloten om met geduld en liefde én de 9 stappen van mijn drankverslaving af te komen.mijn derde dag: ben doodmoe…..dus t is begonnen!

  • Beste Isaphie,
   Ik bewonder je moed en dapperheid. Het is echt een kwestie van langere tijd volhouden. Hang de 9 stappen overal in je huis, dan is het des te makkelijker.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille, wow wat gebeurt er allemaal? De neiging en drang nr alcohol is zeker niet weg, maar door deze methode ben ik weer begonnen met positief denken. Ik voel erg veel rust en ben bezig mezelf te accepteren en waarderen. Ik heb volle vertrouwen! Vorige week waren we in de sauna en heb ik t mijn vriend verteld, we hebben daarna samen in de sauna de MIR-Methode gedaan.

    • Beste Isaphie,
     Wat fantastisch! Want als je positiever gaat denken, gebeurt er van binnen al veel wat jou uiteindelijk gaat helpen om de drang naar alcohol los te laten. Fijn!
     Veel geluk en ik hoor graag hoe het met je gaat!
     Mireille

      • Beste Isaphie,
       Ja, dat mag je wel doen, maar het heeft geen extra effect, omdat je lichaam niet harder kan werken dan het al doet.
       Veel succes!
       Groetjes, Mireille

       • Hey hallo! Tweede week MIR-Methode! Wat n rust.in mn geest! Nee, de verslaving is niet weg, dat heeft tijd en geduld nodig, maar er is écht iets gebeurd. Ik voel me rustiger. Zie er “zachter”uit, volgens de kinderen. Voel t.eigenlijk wel zo ja. Dank je Mireille!!!!xxx

 8. Hallo Mireille,
  Ben een gezelschapsdrinker met veel passie kan er echt van genieten waardoor ik vaak teveel drink. Ik ben 7 maanden geleden de MIR methode begonnen en na drie maanden ben ik extra de verslavings MIR erbij gaan doen, merkte binnen twee weken al verschil. Had wel een paar terugvallen maar dat voelde voor mij als “even los gaan”, waar ik heel bewust van genoten heb en wat er van mijzelf ook mocht zijn. Nu na vier maanden merk ik dat het dwangmatige drinken weg is en ik veel bewuster met alcohol kan omgaan. Het lijkt wel of er een stukje rust is gekomen. Ook kocht ik veel en ging wekelijks op een jagerige manier winkelen, dit ook met veel passie gelukkig ben ik ook deze passie kwijt en bemerk dat ik al 2 maanden niet meer zoveel behoefte heb aan kopen. Ook daar is heel veel rust ingekomen. De gehele MIR-Methode zit ook helemaal in mijn systeem ben het in die 7 maanden ook maar 4 keer vergeten. Ook geeuw ik nog steeds tijdens het aaien wat voor mij een bevestiging geeft dat het nog nodig is. Geef het zeker door aan andere mensen. Lieve Mireille, ben zo dankbaar met je methode bedankt en ga zo door. Lieve groetjes, Anja

 9. Hallo beste mensen,
  de rode wijn begint me tegen te staan de laatste weken. Als dat een gevolg is van de MIR-Methode heb ik nog een keuze waarmee ik kan stoppen.
  Nee hoor: ik luister naar mijn lijf. Vanaf 1-1-2014 voor mij geen alcohol meer (voorlopig)
  Vlees ook steeds meer trouwens. Was al flexitariër maar wordt me er steeds meer bewust van.
  Groet,
  Boudewijn

 10. Gaaf zeg!
  Ik kan niet anders zeggen dat toen de MIR-Methode in mijn alleenstaande moeder leven is gekomen er veel dingen bij mij zijn verandert en gaan veranderen.
  Mijn grenzen komen steeds meer in zicht, ik voel weinig tot geen boosheid meer in mijn verleden (lees gezin waar ik uitkom)..
  Op eigen kracht ben ik erachter waar MIJN alcohol verslaving door kwam, en dat ik nu af en toe bewust een keuze maak om (veel) wijn te drinken, echter weet waarom. Dat ik soms mijn emoties niet wil voelen is inmiddels een keuze, echter ik begrijp mezelf wel steeds meer.
  En als klap op de vuurpijl, de vader van mijn kids heeft een nieuwe vlam, 15 jaar jonger, slank, grote borsten en blauwe ogen met lang haar, even voelde ik gekwetstheid, pijn en afwijzing (mede omdat het ook mijn vriendin is)
  en een week later kan ik het nu ombuigen en vooral AAN om haar weer te ontmoeten.
  Weet zeker dat de MIR-Methode mij heeft geholpen en vooral nog steeds
  DANK JE WEL!

 11. Hallo Mireille,

  Een vriendin maakte mij attent op je MIR-Methode. Na vele hectische jaren met grote veranderingen in mijn leven voelde ik me stuurloos, basisloos, energieloos. Ik heb je methode een aantal weken gedaan en er is veel veranderd. Ik slaap beter, heb geen behoefte meer aan alcohol (dronk dagelijks teveel), ben blijer, evenwichtiger en…..heb zelfs een baan gekregen in het werk dat ik met hart en ziel doe!
  En dat op mijn 62e, dat is toch wel heel bijzonder.
  Dank je wel dat het wil delen!

  Hartelijke groet, Sia

 12. Ik had al een tijdje mijn drankgebruik niet meer onder controle. Ik heb ruim twee jaar lang, bijna iedere dag minstens een liter wijn gedronken.
  Na ruim een week (waarin ik nog steeds iedere dag dronk) iedere dag meerdere keren de MIR-Methode te hebben toegepast ben ik gestopt met drinken. En het viel me eigenlijk niet eens heel zwaar.
  Na bijna twee maanden geen druppel te hebben gedronken dacht ik dat ik er wel overheen was en deed de MIR-Methode niet meer dagelijks. Binnen de kortste keren dronk ik weer net zoveel en -vaak als ervoor. Toen las ik ergens op je website over het toevoegen van de affirmatie “Alcohol-verslaving beëindigen”. En sinds ik die erbij doe, gaat het heel goed. Al een paar maanden. Ook als ik niet meer dagelijks de MIR-Methode doe. Ik lust nog steeds graag een wijntje, maar niet meer door de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.