Heb je last van Tinnitus of oorsuizen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Tinnitus, oorsuizen — 24 reacties

 1. Ik heb nu 3.5 jaar tinnitus in mijn linkeroor.

  3 jaar geleden heb ik bij jou, Mireille, de 2 daagse cursus “Coachen met de Mir-Methode” gevolgd. Sindsdien “Mir” ik 2x daags met mijn hand over mijn linkeroor.

  Ik heb tijden dat het oorsuizen minder is maar zonder aanwijsbare reden is het oorsuizen dan in ene weer harder nadrukkelijker aanwezig.

  Ik kan dus niet echt zeggen of het “Mirren” helpt bij tinnitus.

 2. Hallo Mireille Mettes

  Oorsuizen is al jaren aan de orde, daar kan ik mee omgaan, dit heb gekregen op mijn 28 jaar een week voor de bevalling kreeg ik de bof. door ademhaling oefening 2x daags plus 2x daags de MIR-Methode daar heb veel baat bij, waar ik het gevoel heb dat positief werkt dat rustiger is geworden dat geeft een dankbaar gevoel. liefs Truus.B.

 3. Sinds 8 maanden doe ik de MIR-methode met veel mooie resultaten. Mijn oorsuizen is wel verminderd, het piepen/suizen is zachter geworden maar niet weg. Na een tweede flinke verkoudheid met veel vocht in de holten is er achter mijn trommelvlies vocht achtergebleven. De druk van het vocht voel ik ook zitten.
  Begin dit jaar ben ik ook bij een MIR-begeleider geweest voor een MIR-op maat. Daarin zat dit keer (nog) niet een stap voor mijn oorsuizen. Wel heeft hij mij een tip aan de hand gedaan. Graag deel ik de link naar een Youtube-filmpje met een remedie voor oorsuizen: https://www.youtube.com/watch?v=ajb37ie-Juo

  Bij mij heeft het niet geholpen en wil ik het binnenkort nog een keer doen. Bij anderen schijnt het goede resultaten opgeleverd te hebben. Dus naast MIRREN wie weet voor jullie ook nog een kans om van het vervelende oorsuizen af te komen.

 4. Ik ben nu 40 dagen bezig met MIR methode. Al jaren heb ik last van mijn oren in de vorm van ingetrokken trommelvliezen, bijna elke slikbeweging geeft een “klaren” geluid en ook periodes dat klaren niet eens mogelijk is. Of ik tinitus heb weet ik niet. Soms wel suizen,kloppen en piepjes in mijn oren. Ik ben er ook van overtuigd dat spanningsklachten in nek, schouders er mee te maken heeft. Heb ik daar meer last van, dan ook van mijn oren. Hoogte verschillen en tunnels enzo is voor mij oncomfortabel. Ook geluid en wind. Wat bij mij ook samenwerkt is mijn gebit. Ik heb aantal kiezen (of denk eerder zenuwen) die soms heel gevoelig zijn, kan ik er amper op kauwen. Volgens tandarts is alles oké. En dat klopt denk ik want zo gevoelig als het kan zijn, soms is het dan ook bijna weg. Mondzenuwen, oren nek,schouders en hoofd,gaan bij mij altijd samen in de mate van “last”. Ik merk nu wel dat alles wat minder wordt. Kan in ieder geval mijn linker oor weer klaren wat heel lang niet kon. Voorlopig ga ik nog door ook vanwege andere pijntjes en ongemakken.

 5. Vijf jaar geleden kreeg ik tinnitus en toen heb ik de MIR 4 weken gedaan en daarna af en toe weer. Naar mijn ervaring heb ik het minste last als ik rustig ben en (daardoor) goed slaap. Het doen van de MIR-Methode maakt me op een bepaalde manier rustig. Voel niet dat het op een letterlijke wijze helpt, maar denk dat het op die indirecte manier heeft bijgedragen aan mentale en fysieke acceptatie voor de suis in mijn hoofd.

 6. ik doe nu 7 maanden de MIR-Methode methode en mijn oorsuizing is verminderd en mijn vrouw doet de MIR-Methode al ongeveer 4 maanden en voelt zich nu veel beter in haar lichaam als vroeger we hebben er samen veel genot van

 7. Lieve Mireille,
  Al jaren heb ik last van oorsuizen, samen met spanningen op financieel gebied. Die hadden te maken met onze leefomgeving, de drukte in Nederland, het nieuws, kortom de beinvloeding van buitenaf!
  Sinds we hier 3 maanden in Frankrijk wonen is het gesuis duidelijk veranderd en minder geworden. Een verhuizing en wat ons aangaat een emigratie kost natuurlijk ook stress maar voor ons en onze dieren is het leven hier veranderd, we voelen ons beter en vooral veel rustiger!!!

 8. Hallo Mireille,

  Ik gebruik nu al een aantal jaren de MIR-methode. Soms met een toevoeging op de eerste plaats.
  Het zit er nu gewoon ingebakken, dagelijks 2X. Ik heb de methode ook toegepast bij mijn Tinnitus. En ik zal je vertellen dat ik er vrijwel geen last meer van heb. Jij schrijft over spanning in schouders en nek. ik heb artrose in mijn nek, en dat zou best een rol kunnen spelen. Ook het wel/niet luisteren naar mijn intuïtie. Zo van “HALLO, luister eens eventjes.” Ik ga er in ieder geval mee door, het zit nu in mijn systeem.

  Dankjewel voor al wat je doet en deelt.
  Harte-groetjes
  Nelleke

 9. Hallo Mireille, ik heb mijn echtgenoot gevraagd hoe het ging met zijn “oorsuizen!” Hij zei mij dat het een stuk minder is.
  Ik MIR voor hem met zijn toestemming. Zijn algehele lichamelijke conditie is er op vooruit gegaan. Ook zijn ogen (glaucome) bij controle oogarts waren “beter” uit de tests gekomen.
  Na deze uitslagen in 1 week tijd was ik super blij!!
  Ik blijf de MIR-Methode promoten.

 10. 1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan? Ik denk dat ik al ruim 2 jaar aan het mirren ben
  2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad? 2x MOM gehad, maar niet specifiek mbt dit onderwerp.

  Ik heb al jaren last van tinnitus, weet zo nu niet meer wanneer specifiek begonnen is. Afgelopen jaren ook veel andere gezondheidsproblemen gehad, waaronder ook zeer ernstig slaaptekort (3-5 uur slaap per nacht maximaal) Het is nooit stil in mijn hoofd als hsp er verwerk ik ‘s nachts veel. Overdag valt het mee, had hier voornamelijk last van als ik in bed lag. Wel stuk verminderd. Ben al door KNO arts onderzocht, zag wel iets, maar te weinig voor verder onderzoek. Op dit moment nog herstellende van burnout/depressie, ik ben ervan overtuigd dat ook dit beter gaat worden. Ondertussen blijf ik volop mirren, dat doet me goed, is ook bekend bij hulpverleners. In het dorp Bergeijk is een zelfhulpgroep opgestart met mensen met tinnitus, ik heb deze groep 1x bezocht, maar toen ik hoorde wat voor ellende de andere mensen hiervan ervaren, vond ik het van mij ontzettend meevallen. Op dit moment is tinnitus voor mij acceptabel

 11. Hallo Mireille

  Als tinnitus staat voor het horen van “pieptonen” die niemand anders hoort. Of ook het horen van een soort rinkelend geluid dat neigt naar het geluid van tsjirpende krekels….dan is het een fenomeen dat ik ken. Alleen kan ik niet zeggen dat dat fenomeen voor mij behoort tot de “klachten” waarvoor ik aan de MIR methode gestart ben.
  Als kind heb ik vele oorontstekingen gehad. Mijn trommelvliezen staan vol met littekens. Ook hebben ze d toen ik nog jong was besloten om er een soort van buisjes doorheen te steken operatief door die trommelvliezen, om de ontstekingen en problemen te kunnen beperken en mijn gehoor te verbeteren. En jaren later is aan een kant, kweet zelfs niet meer of het links of rechts is, nog een gaatje over van die ingreep, in het trommelvlies….heeft zich niet hersloten.
  Ik heb jaren ook in een lawaaierige omgeving gewerkt, en ook dat heeft voor nog wat extra gehoorschade gezorgd. Niet alle frequenties zijn nog hoorbaar of even goed hoorbaar voor me. Zo hoor ik in werkelijkheid het getsjirp van krekels helemaal niet meer. Al weet ik nog steeds hoe dat klinkt. De herinnering er aan is niet verdwenen. Het is al vele zomers dat mijn partner zegt, “hoor je die krekels niet” dat het aantwoord “neen” is. De echte krekels hoor ik niet meer.
  Maar pieptonen en “krekelachtig gerinkel” duikt zo nu en dan op in mijn gehoorveld op en komt dan niet van buitenaf.
  Ik heb me er gelukkig voor mij nooit aan gestoord. Want telkens als ik het hoor, vraag ik me af of die piep die ik hoor de frequentie is die kapot is. Ik probeer er dan aandacht aan te geven om te luisteren hoe dat klinkt. Met dat rinkelend krekelgeluid doe ik dat ook, er aandachtig naar luisteren. Misschien juist omdat ik blij ben dat ik al hoor ik echte krekels niet meer, ik toch deze inwendige krekels nog heb om te horen, en ook die inwendige piep dat het me niet stoort….En als ik er dan even aandachtig naar luister verdwijnt het gek genoeg ook weer helemaal vanzelf en vrij snel ook.Binnen de pakweg 1 minuut eigenlijk.
  Dus ik heb me er nooit aan gestoord das één ding.
  Ik doe de Mir methode nu meer dan 2 jaar. Ben eigenlijk de tel al kwijt geraakt om eerlijk te zijn. Ik heb onlangs wel al een 10de MIR op maat laten maken…..En grappig is wel dat daar de basis behoefte “gehoord worden” in opgenomen zit deze maand….en jouw vraag over ervaringen met de MIR methode en tinitus in mijn mailbox terecht kwam deze maand.
  Is het opduiken van “die geluidjes” afgenomen? In aantallen per maand dat ze opduiken zijn ze sinds dat ik al wat MIR op maat gehad heb wel verminderd. Maar als de geluidjes er zijn hoor ik ze nog steeds even sterk. Maar nogmaals ze verdwijnen vrij snel vanzodra ik er echt aandachtig naar luister en ze storen me dus ook niet zo erg, omdat ik het juist fijn vind om ze af en toe te horen en er echt naar te luisteren.
  Alleen weet ik dus niet wat dat dan precies betekend, dat ik me er niet over irriteer, waar anderen er misschien gek van worden. Ook ben ik er nog niet uit wat ze betekenen. Soms denk ik dat het gewoon een “auditieve” herinnnering is die langs komt. Zoals je soms ook beelden of geuren kunnen passeren die je kan herinneren zonder dat ze werkelijk zijn?
  En ik zie niet in waarom ik daar zou tegen vechten….me te herinneren hoe die frequenties klinken al kan ik ze in werkelijkheid niet meer echt waar nemenen….
  En plots valt me binnen, dat mijn lijf dat misschien alsnog probeert te herstellen….en om te kunnen “ijken” beroep gedaan wordt om de herinneringen aan de geluiden of zo? Of horen die geluidjes juist bij “oude trauma’s” die weg gemird worden en daardoor almaar minder vaak opduiken omdat laagje voor laagje wordt weg gehaald?
  Uiteraard zou ik graag weten wat er uit je onderzoeken naar voor komt.
  Ik hoop dat iemand iets heeft aan wat ik kan delen over mijn ervaringen met tinitus en de MIR methoden.

  Vele warme zomerse groeten

  Sofia

 12. Ik had vroeger vooral ‘s avonds in bed last van tinnitus, het was dus niet altijd even sterk. Is ook nooit een officiële diagnose geweest, het is ontstaan in mijn jeugd bij het disco dansen.
  Via het langdurig herhaald aaien van een toegevoegde zin (een variant op de MIR EHBO) verdween het soms plotseling. Heb ook voedingssupplementen gebruikt en er nu bijna geen last meer van.
  Er is ook een oefening die in een aantal gevallen goed helpt die de zenuwen die ermee te maken kunnen hebben ‘reset’. Deze heb ik als MIR-Methode begeleider ook aan een klant geadviseerd. Ik zal vragen of ze haar ervaring hier wil delen.
  Ik zal vragen of ze hier ook hun ervaring willen plaatsen.
  Ronald de Waal, Amsterdam

 13. Dag Mireille, ik wil even reageren. Ik weet niet of je het boek van Alice Bailey, ‘ Esoterische Genezing ‘ hebt gelezen. Ik zelf ben hem, gaan herlezen door fysieke klachten die maar niet verdwenen, ondanks dat ik al een jaar aan met Mirren was. Ik hoor bij de voorlopers die de weg bereiden voor dat wat komen gaat, zal ik maar zeggen en mijn lichaam en geest, krijgen veel te verwerken. Ik heb je dat al eens laten weten en heb beloofd je op de hoogte te zullen houden. Ik ben echt een fan en heb in de loop der tijd al veel mensen naar jouw site verwezen. Ik zelf heb ook erg veel last van oorsuizen en las laatst in dat boek, dat er een kliertje zit in de halsslagader die in deze tijd van verandering, een rol speelt en mensen daar erg veel last van kunnen krijgen. Net als van een loopneus. ( Ik ben niet zo goed in schrijven dus moet je het zelf maar even opzoeken. Mij heeft het gerust gesteld. Fijne dag en dank voor wat je doet. warme groet van Thea.

 14. Ik al jaren tinitus en heb begeleiding gekregen via tinitus centrum. Ik doe al 2 jaar de MIR-Methode en ik moet zet het er mee omgaan, accepteren wat er is.dat maakt tinitus draaglijk. Bij spanning verergert tinitus en dan komt de MIR methode om de hoek kijken om zaken in je leven een plek te geven en los te laten. Laat je niet krijgen door tinitus want dan wordt je leven ondraaglijk. Ook al verlang ik vaak naar de stilte. Yoga en meditatie doe ook wonderen. Rust in de leven en geest.

 15. Hoi allemaal,
  Inmiddels hebben we de MIR methode geïntegreerd in ons dagelijks leven.
  Op veel problematiek geeft het beslist een antwoord. Toen ik darmkanker kreeg en zocht naar mogelijkheden om terugkeer ervan zoveel mogelijk tegen te gaan, ontdekte ik de link tussen amalgaam, wortelkanaalbehandelingen en darm kanker.
  Ik heb mijn hele gebit onder handen laten nemen en de ontsteking rond de oude wortelkanaalbehandelingen volledig laten reinigen dmv het trekken van de kies en het schoonmaken van het kaakbot.
  Inmiddels gaat het goed met mijn gezondheid. Veel, ogenschijnlijk kleine klachten zijn verdwenen en raad eens….. ook mijn bijholteontsteking ontsteking en Tinnitis zijn volledig opgelost.
  Een goed onderhouden gaat zij aan zij met de inzet op de MIR-Methode!!!

  Eve

 16. Volgens mijn fysiotherapeut zijn er 2 mogelijke oorzaken van oorsuizen: nl.spierspanningen ( hoofd en nek ) en emoties.
  Als je gewoon aan het oor trekt waar je het suizen hoort en het gaat na een tijdje weg, dan zijn spanningen de oorzaak. Gaat het niet weg dan is er iets emotioneels dat speelt. En dan is het belangrijk om die aan te pakken.
  Ik heb ook af en toe oorsuizingen maar door mijn oor te bewegen of er aan te trekken, verdwijnen die. Ik ga ook om de 6 weken naar hem en dan behandelt hij o.a. de spieren van mijn nek met positief resultaat.
  Ik zou zeggen proberen maar. Trek dan zelf af indien nodig maar aan je oren. Succes.

 17. Ik heb jarenlang last van zwaar ronken in mijn hoofd gehad. Suizen was hiervoor niet het juiste woord. Alsof ik onder water gehouden werd, of in de machinekamer van een schip sliep. ‘s Nachts altijd erger dan overdag, maar niet te doen. Ik kon niet meer functioneren. Ik heb ook de MIR methode gedaan, ook met een MIR methodebegeleidster, en nog steeds, maar had niet het idee dat het hielp. Ik ben erachter gekomen dat het bij mij met de werking van een virus, meer specifiek, allerlei soorten herpesvirussen, te maken had. Op dit moment ben ik er van verlost, hoewel het soms ineens een paar dagen er weer is, maar niet zo erg als daarvoor. Ik weet nu dat het ook weer weg kan gaan. Een heel goed boek daarover is Medical Medium van Anthony William. Die werpt licht op al dit soort mysterieuze verschijnselen zoals herpesvirussen en geeft adviezen over voeding en supplementen. Maar ik zou de MIR methode ook blijven gebruiken. Marya.

 18. Nu ik de MIR-Methode doe over mijn oor is het suizen minder , maar heb ook de ziekte van ménière daar krijg je ook oorsuizingen van ,
  Moet wel de MIR-Methode blijven doen , als ik dat niet doe ,wordt het suizen erger , vriendelijke groeten Gerda

 19. Het oorsuizingen word soms iets minder , door de MIR-Methode , en de ménière ook , hoop van beide af te komen .

 20. Een cliënte kreeg steeds meer last van een onverwachte, onverklaarbare verergering van tinnitus en ze vroeg of de MIR-Methode daar ook iets aan kon doen.
  Samen hebben we een MIR-Methode op Maat uitgetest, en na een aantal weken was haar tinnitus weliswaar niet verdwenen, maar naar een zeer aanvaardbaar niveau gezakt.
  Houd vol, dus! Ook voor jou kan de MIR-Methode helpen en verlichting brengen, ook al duurt het misschien langer.
  Ik wens je veel sterkte en doorzettingsvermogen toe!
  Een warme groet,
  Marja Kikstra
  MIR-Methode begeleider in Enschede
  http://www.erevna.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.