Heb je last van schildklieraandoeningen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over Schildklieraandoeningen.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Schildklieraandoeningen — 25 reacties

 1. 05-03-2019:

  Hallo Mireille,

  In maart 2018 constateerde ik dat mijn schildklier (maar iets) te snel werkte (hypertheroide) en daarbij had ik ook een multi nodulaire struma. Ik ben op dat moment niet naar een internist gegaan maar ben een half jaar onder behandeling bij een orthomoleculair geneeskundige geweest. Helaas heeft dat niet geholpen. In november 2018 bij de internist geweest. Conform protocol zou ik radioactief jodium moeten slikken. Mijn schildklier onherstelbaar laten beschadigen was voor mij geen optie. Ik ben ook geen voorstander van chemische medicijnen. Ik ben er nl van overtuigd dat het zelf genezend vermogen van het lichaam heel groot is, mits je je lichaam goed verzorgt met goede biologische voeding etc etc. Omdat verder overleg met deze internist niet mogelijk was, heb ik in maart 2019 een afspraak bij een andere internist waar ik hopelijk wel mee kan sparren. Maar in de tussentijd ben ik sinds januari 2019 begonnen met 2 x per dag MIRREN. De 1e 2 weken had ik heel erge hartkloppingen s’nachts zodat ik bijna niet kon slapen. Ik had het idee dat mijn schildklier dus ipv langzamer, nog sneller ging werken. Dat is nu gelukkig voorbij. Binnenkort moet ik weer bloed laten prikken en naar de nieuwe internist. Mijn struma is onveranderd, maar ik hoop dat mijn bloedwaarden in ieder geval beter zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

  Vriendelijke groet,
  Marjon

  • Beste lezers,

   Gisteren 2 april 2019 voor controle bij de 2e (andere) internist geweest. Mijn struma is behoorlijk geslonken, maar mijn bloedwaarden zijn weer iets verslechterd helaas. Aangezien ik geen klachten heb die horen bij een te snel werkende schildklier heb ik dus een sub klinische hyperthyroid. Ook deze 2e internist is erg star en wil alleen maar behandelen conform protocol met radioactief jodium (een slokje). Dat weiger ik nog steeds. Ik ga dapper door met MIRren en over een maand of 3 laat ik wel weer mijn bloed prikken. Dan maar met een verwijzing van de huisarts want met de internisten ben ik uitgepraat helaas.

   Vriendelijk groet,
   Marjon

  • Hoi Mireille,
   Ik heb een normaal werkend multi-nodulair struma. Om een operatie te voorkomen en te vermijden dat de schildklier nóg zou vergroten, moet ik al 27 jaar schildklierhormoon innemen.
   Na 5 maand mirren en na de jaarlijkse bloedafname heeft men
   vastgesteld dat mijn schildklierwaarden gewijzigd zijn. Binnen drie maanden moet ik terug een bloedtest ondergaan en bestaat de kans dat de medicatie misschien moet afgebouwd worden. Ik laat zeker nog iets weten .
   Vriendelijke groeten.
   Christiane

 2. Hoi Mireille.
  In dit hoofdstuk vind je menig stukje over mijn bevindingen van de MIR i v m mijn schildklier. Hopelijk is dit het laatste. Want:
  Hoera! Vanmorgen van internist gehoord dat mijn bloedwaardes inzake de schildklier, stabiel zijn en dat ik niet meer terug hoef te komen.
  Zo’n 2,5 jaar terug, in juli 2016 startte behandeling wegens hypertheroide of wel multi nodulaire struma, of wel hete knobbel.
  Ik kreeg beta-blokkers, levatiroxine (euthyrox) en strumazol. in aug. toonde MRI-scan de knobbel aan en volgde advies voor behandeling met jodiumslok. Daar voelde ik niets voor.

  Op zoek naar alternatief stuitte ik op de MIR-methode en daar ben ik nog steeds enorm dankbaar voor. Dank zij diverse sessies met Mir-begeleiders kon ik in overleg met de interniste al binnen enkele maanden de medicatie verminderen. De jodiumslok bleef evenwel in de lucht hangen, maar de interniste gaf me een jaar om te experimenteren. Ver binnen die termijn was ik van alle medicatie af. Ik bleef wel onder controle. Weliswaar waren de bloedwaarden iets te hoog, maar ik kreeg er steeds minder last van.
  De laatste maanden dacht ik dat de klachten weer terugkwamen, toen mijn partner voor hart-en nierfalen in het ziekenhuis belandde en dat enorm veel stress gaf. Nu het hem weer beter gaat nemen mijn klachten ook weer af. Toch ben ik nog eens voor controle naar de interniste gegaan. Maar de waarden zijn zo stabiel dat zij verdere controle niet nodig vindt.
  Genezen mag ik dat van haar niet noemen. Maar ik kan je wel vertellen dat bij mij de vlag uithangt.

  Wat de MIR-methode allemaal voor me doet is bijna niet te vertellen. Naast de MIR-begeleiding en vele seminars, grijp ik ook heel vaak naar de EHBO. Stress, oud verdriet, angsten, onveiligheid, woede, er is zoveel dat de gezondheid dwars kan zitten en de MIR kan zoveel. Ik ben er verschrikkelijk blij mee, maar blijf mijn schildklier koesteren met de liefde van de MIR-Methode.
  Ik wens iedereen de heilzame liefde ervan.
  En voor jou een dikke zoen er bovenop.

  Groetjes

  Conny Scholtes

 3. hallo, ik heb ook een snelle werking van de schildklier> ik start vandaag met mirren en ga ook naar een begeleider gaan< ik ben benieuwd.

 4. Wat een prachtige video cursus Mireille!
  En het laat ook aan mij zien dat het idd klopt.
  ik heb enkele jaren Graves een auto imuun ziekte, na het platleggen van mijn te snelle schildklier ,werkte deze niet meer zelf1ik kreeg thyrax ,
  nu heb ik steeds een normale/hoge waarde schildklierhormonen waar ik mij goed bij voel en deze was 17.

  Nu was de waarde de laatste tijd hartstikke te hoog, ik stond vorige maand met dezelfde dosis Thyrax niet meer op 17 maar op 22
  pfff ik was zo opgefokt dus naar de endocrinologe,
  deze adviseerde meteen minder thyrax in te nemen
  ik doe alweer een jaar de MIR-Methode en ben ervan overtuigd dat ik vooral door stap 4 deze vooruitgang geboekt heb!
  ik ben heel erg blij hiermee
  Bedankt Mireille

 5. Dag Mireille. Ik plaats mijn verhaal van facebook hier ook maar, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen er iets aan hebben.
  Ik heb iets leuks te melden met goede afloop: eind juli vorig jaar werd bij mij, na jaren emmeren op het randje van te snel, een schildklierprobleem geconstateerd,dat absoluut behandeld moest worden met radioactief jodium T131. Heel vervelend gedoe, waarbij je zelf je quarantaine tegen stralingsbesmetting moet regelen. Met grote kans op herhaal behandeling. Het ging om een hete knobbel ofwel multi nodulaire struma.

  In nauw overleg met interniste (jonge vrouw!!) mocht ik ogenblikkelijke behandeling uitstellen en een jaar met de MIR-methode experimenteren.
  Nog voor het einde van dat jaar hoorde ik vanmorgen – nadat ik 5 weken geleden met alle medicijnen (Strumazol en Levotheroxine) mocht stoppen, dat alle hormoonwaardes (T3 en T4) weer in balans zijn en prima in orde.
  Wel wil ze me begin september nog een keer zien ter controle, of de schildklier zonder medicijn blijft werken. Maar ze zei ook dat ze het interessant vond.,,Misschien moeten we dat toch eens onderzoeken”! Je begrijpt. Ik heb meteen haar enthousiasme gestimuleerd en mijn hulp aangeboden. Hoe dat afloopt?? Geen idee.
  Even wat technische gegevens:
  Met regelmatig Mirren, veel lezen op de Be the mirror-site en en 3 x MIR op Maat van Ronald de Waal, is het gelukt om het (onplezierige) medicijn levotheroxine in overleg met de interniste in stapjes af te bouwen van 100 mg, 75, 50, 32,5, 50, 12,5 en 0 mg. Bij die 0 ging de vlag uit en mocht ik ook met Strumazol stoppen. De schildklier doet het nu weer op eigen houtje en ik voel me vaker fit dan in jaren. Moet alleen nog goed opletten om m’n rust op tijd te nemen.
  Ik blijf mirren om die dappere schildklier te steunen. Bovendien heb ik nog genoeg pijntjes hier en daar om er mee door te gaan. Hihi.
  Mireille dank voor deze prachtige methode
  Liefs
  Conny

  • Beste Conny,
   Dankjewel dappere vrouw! Zo mooi hoe je het hebt aangepakt! En dat je je schildklier ‘je dappere schildklier’ noemt. Leuk! En fijn dat je onder controle blijft. Zo kan je jezelf ook in de gaten houden en in gesprek blijven met de interniste. Bijzonder!
   Ben erg blij voor je. Geniet ervan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • ik ben nu een jaar verder. Ben al dik een jaar van de medicijnen af. Maar bleef bij interniste voor controle. Bij de laatste controle, afgelopen maandag verklaarde zij dat mijn bloedwaardes stabiel zijn en dat ik niet meer hoefde te komen.
   Genezen ben ik niet, zei ze. Maar… ik heb geen jodiumhoudende slok hoeven nemen, heb geen medicatie meer en voel bij behoorlijk fit.
   Middels de MIR-Methode zorg ik zo goed mogelijk voor mijn bijnieren, en hypofyse, vul neurotransmitters aan, EHBO voortdurend op veiligheid en vertrouwen en nog zo een en ander meer. Ik geloof heilig in de MIR-Methode.

 6. Hoi
  Ben sinds januari afgebouwd met schildkliermedicijn. Na 18 jaar medicijnen te hebben geslikt. Afgebouwd samen met de huisarts. Ik was nu sterk genoeg om het aan te durven.Ook gelijk met afbouwen weer gaan mirren. Na een paar dagen voelden m’n keel al meer ontspannen en kreeg veel meer energie. Echt een paar weken bijna hyper…heerlijk Slik nu 3 weken niks meer voel me prima. 2 weken terug bloed geprikt, en m’n t4 was goed!! Tsh iets te hoog. Dat hyper gevoel is wel weer verdwenen. Ben zo blij!! Kan niet wachten tot het volgende bloedonderzoek.

 7. Ik ben er laatst achter gekomen dat mijn schildklier juist te snel werkt. Kan de MIR methode hier ook bij helpen?

  • Beste Kim,
   De MIR-Methode is zo ontworpen dat het doet wat voor jouw lichaam nodig is. Dus ja, het zou kunnen. Probeer het gerust uit.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Kim,
   Om je te bemoedigen. Mijn schildklier werkt ook te snel, (multinodulaire struma, interniste wilde behandelen met radioactieve jodium 133). In augustus begon ik met mirren, later met hulp van begeleider (Ronald de Waal). Interniste stemde al gauw in om een jaar te experimenteren met de MIR-Methode. Ben nu 5 maanden bezig. De hormonale waarden zijn weer in balans en normaal, zij het met medicijnen. Ken jij levotheroxine? Bij mij is de dosering nu gehalveerd van 100 mcg naar 50. Over een half jaar testen we of ik zonder tabletten kan. Over het algemeen voel ik me weer best lekker (heb alleen de griep. hihi)
   Hoop dat je hier iets aan hebt.
   Sterkte en vertrouwen gewenst.
   groet Conny

 8. Hoi mireille, ik heb 25 jaar lang de schildklierziekte hashimoto gehad en van november 2015 tot augustus jl waren mijn bloedwaarden bizar vreemd dus absoluut niet wat T moest zijn. Het leek net alsof mijn schildklier weer bezig was. mijn huisarts en een natuurgeneeskundige arts,homeopaat wisten mij met zekerheid te vertellen dat ik nooit van de auto immuunziekte hashimoto af zou komen dus van herstel kon geen sprake zijn volgens hun. Mijn internist waarvoor ik overigens een verwijzing heb moeten eisen bij mijn huisarts deelde mij 2 weken geleden mee dat mijn bloedwaarden perfect zijn nu, dat het erop lijkt dat de schildklier zich herstelt en ik nauwelijks antistoffen in mijn bloed heb. Hij staat eveneens perplex maar zei gelukkig tegen mij: wie weet wat er nog meer mogelijk is. Ik ben vanaf maart van 175 Mg naar 50 Mg gedaald met medicatie Ook een zeer goede klassiek homeopaat uit Rotterdam mailt mij: fantastisch nieuws misschien ben je aan T genezen.
  Ik doe de MIR-Methode gedurende een jaar dagelijks.
  Nu het andere: door mijn schildklierproblemen had ik veel te droge ogen. Sinds 3 dagen merk ik dat mijn luie rechteroog veel meer meeleest en kijkt en rechter staat,dus minder afwijkt, en de tranen biggelen deze 3 dagen regelmatig over m’n wangen. Zo uit het niets.
  Mireille, bedankt. Ans

  • Ans, wat fijn om je bericht te lezen. Van harte gefeliciteerd. Dit versterkt mijn vertrouwen in de weg die ik zelf insloeg: Ik heb een multi nodulaire struma (ingekapselde hete knobbel op de schildklier.) Sinds ik dat hoorde, een kleine 4 maanden terug, doe ik de MIR-methode.
   Na de laatste meting van de bloedwaarde, 5 weken geleden, mocht ik de levrotheroxine verlagen van 100 mg tot 75 mg. Kort ervoor was ik ook begonnen met MIR op Maat. De interniste stemde er toen al in toe om onder haar supervisie een jaar te experimenteren met de MIR-methode voor zij eventueel tot radioactieve jodium of operatie over meent te moeten gaan.
   Ook bij mij zijn er onderliggende blokkades. Daar helpt de MIR begeleider me nu mee. Over twee weken mag ik weer naar de interniste om de bloedwaarden te laten controleren. Er gebeurt naar mijn idee ontzettend veel in de mind. Ik ben zo benieuwd hoe zich dit in het lichaam vertaalt.

   • Welke klassiek homeopaat in Rotterdam bedoel je?
    Ik zoek nl. een goede homeopaat in Rdam die gespecialiseerd is in schildklierproblemen.

   • Ook mijn medicatie is na 4 weken mirren verlaagt van 150 naar 125mg, hoeraaa. Ik blijf mirren want dit is niet het enige, ik heb meer energie, ben zelfverzekerder, zegt mijn dochter, ben zelfs echt boos geworden , iets dat ik nooit kon, kom voor mezelf op.

    Dank je, bedenker van de MIR-methode .

 9. Hallo Mireille,

  Ik doe de MIR methode nu bijna een maand. Mijn schildklierwaarden moeten nog geprikt worden. Ik ben heel benieuwd. Omdat koffie ook niet goed werkt op de schildklier, heb ik deze zonder veel moeite geschrapt. Ik ben verbaasd hoe makkelijk dit ging omdat ik redelijk verslaafd was aan koffie. Jammer dat ik op dit moment een blaas/urineweginfectie heb. Deze kan ik niet plaatsen bij de MIR methode en denk dat ik gewoon een beetje pech heb hiermee.

 10. Hoi Mireille
  Dit vind ik zo gaaf dat ik het je even wil laten weten. De af gelopen zomer heb ik een groepje vrouwen vertelt over de MIR-Methode. Daar was een iets oudere dame bij die een poosje de MIR-Methode heeft gedaan. Maar ze voelde zich niet lekker waarop zij besloot om naar de dokter te gaan. Wat bleek zij had altijd al een schildklier probleem. De arts constateerde dat haar medicijnen veel te hoog ingesteld waren. En nu zijn ze gehalveerd.
  Ik was zo blij om dat te horen dat het gewoon werkt
  Liefs Corrie

 11. Hallo Mireille,
  Ik heb nu een maand de MIR methode gedaan en merk dat ik rustiger ben geworden. Wat m’n schildklier betreft; ik heb daar al 30 jaar last van en nu heb ik een ontsteking van de schildklier: een thyroïdite subaiguë de Dr.Quervain. Rond 25/09 moet ik weer bloed laten prikken, dus dan kan ik pas zeggen of de MIR-Methode ook daarvoor heeft geholpen.. Hoe dan ook, ik ga er mee door, want ik voel dat het mij goed doet!.
  Heel hartelijk bedankt Mireille.
  Johanna E.

 12. Hallo, ik doe al een hele tijd de MIR-Methode en heb in februari ,op eigen houtje mijn schildkliermedicijn afgebouwd. Ik had al langer het gevoel dat er iets niet klopte : de diagnose was ‘een trage schildklier” terwijl ik meer symptomen had van een “snelle”. Vandaag de uitslag van een bloedproef : De waardes zijn OK !!! Ik hoef geen schildklier medicijn meer te slikken ! Bedankt Mireille X

  • Hoi Ineke,leuk dat je geen medicijnen meer hoeft te slikken!!! je schrijft: ..een hele tijd Mir… Hoe lang is een hele tijd? hoe lang achter elkaar? met of zonder begeleiding? Ik heb ook een trage schildklier,dus ben ik benieuwd naar de mogelijkheden van Mir.
   Liv

 13. Dag Mireille
  Ik heb al vijftien jaar cvs en ook fibromyalgie. Een jaar of zes geleden kwam er een schildklierprobleem bovenop. Volgens de dokters moet ik levenslang schildklierhormoon innemen omdat ik antistoffen tegen mijn schildklier aanmaak. Na drie maanden MIR-Methode blijkt dat ik veel minder schildklierstimulerend hormoon in mijn bloed krijg en mag ik de medicatie een heel klein beetje verlagen. Ik hoop dat het een gevolg van de MIR-Methode is en dat ik nog helemaal van de medicatie afgeraak. Voor de rest blijf ik even hondsmoe als ik me al jaren voel. Het werd lastig om de MIR-Methode vol te houden zonder voelbare resultaten dus deze bewijzen in mijn bloed zijn wel een opsteker.
  Hartelijke groet,
  Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.