Heb je last van migraine of hoofdpijn en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over de hoofdoorzaak van hoofdpijn.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Migraine / Hoofdpijn — 18 reacties

 1. Sinds enige weken doe ik de MIR methode. Heb al ruim 2 jaar ivm nekklachten hoofdpijn op verschillende plekken in mijn hoofd. Sinds een week geen hoofdpijn meer! Ik kan het gewoon niet geloven! Ik ga gewoon door met de MIR methode en laat het gewoon een onderdeel van mijn leven worden.

 2. Beste Mireille,

  Ik ben 3 jaar geleden bijna in een burn out terrecht gekomen. Dat resulteerde van spanningen in mijn hoofd en in mijn lijf en zgn stress golven in mijn buik. Ik ben toen ik mijn eerste paniek aanval beleefde op het toilet direct na de aanval na de huisarts gegaan want ik wilde zo niet verder. Ik werd doorverwezen naar een psycholoog maar die pakte het probleem niet aan. Vorig jaar ( januari 2018) heb ik kennis gemaakt met BSR ( boddy stress release) en ben daar tot op heden nog mee bezig.

  Sinds ik 4 dagen geleden met de MIR-Methode en ben begonnen, ben ik stom verbaasd over wat het nu al met mijn lichaam doet. Heb meer energie, voel me vrolijker en mijn hoofdpijn ging weg na doen van de MIR-Methode. Ik kan alleen maar zeggen dat deze methode WEL DEGELIJK effect heeft (voor degene die sceptisch zijn) ik ga er zeker elke dag mee door. Super fijn

 3. Na 50 jaar chronische migraine, blokkeerde op een gegeven moment mijn hele lijf. Mijn wandelen, fietsen waar ik mijn kracht uit moest halen was over, bukken en staan maakte me ziek en gaf ook weer migraine. Niet aanspreekbaar.
  Toen ik in december 2016 mijn pc opruimde kwam ik in documenten de MIR-Methode tegen, die ik een paar jaar eerder er al had ingezet en waar ik toen niets mee kon. Ik begon er in te lezen en dacht maar dit is het , hier kan ik wat mee. Helemaal gelukkig ging ik aan de slag. Eerst 2 weken met 5 en 7 en toen alle 9 stappen. Mijn stapje verder was MIRROR worden en ging toen de aanwijzingen lezen van de MIR-Methode EHBO.
  Afgelopen weekend werd ik s,-nachts wakker van hevige migraine en de volgende dag zou mijn kleinzoon komen logeren, dus PANIEK!!
  Ik ben hevig aan het MIRREN gegaan, hoofd, buik, hoofd, wenkbrauw, oog, darmen en toen begon ik te niezen enz. Na een uur voelde ik me weer goed en viel in een diepe slaap en veel dromen. De volgende dag weer migraine maar na een half uur MIRREN, was ik er weer. Heb fijne dagen gehad met mijn kleinzoon met steeds even MIRREN (mooi werkwoord) Ook vanmorgen de aanval weggewerkt met MIRREN. Hoe gelukkig kun je zijn. Want als ik mijn spuit niet meer hoef te hanteren komt dit ook allemaal ten goede van stap 2, DETOX alle toxische belasting… Hoe gelukkig kun je zijn!!!
  Ik ben nu al nieuwsgierig als ik weer 2 maanden verder ben hoe het dan met me gaat, dus wordt vervolgd.
  Mireille hoe heb je dit allemaal kunnen ontdekken en hoe heb je het allemaal zo kunnen verspreiden, dat we hier allemaal gebruik van kunnen en mogen maken!! Dank dank dank!!
  een warme hug van een blije Geertje

 4. Hoi Mireille, Sinds 7 september dit jaar ben ik met de MIR-Methode begonnen omdat ik vaker last kreeg van migraine dan ik in tijden heb gehad. Ik realiseerde me dat ik al in een proces beland was voordat ik de MIR-Methode uberhaupt leerde kennen.Ik geloof dat alles op je pad komt omdat het zo bedoeld is. De MIR-Methode sprak mij aan. Past bij mij.In de eerste week werd ik erg energiek van het mirren.Niet dat ik dat heel nodig heb want energiek ben ik wel,maar het voelde alsof er een poort open ging. Ik heb altijd gezocht naar de oorzaken van mijn migraine, die leken te komen van hormonale disbalans en van opgekropte woorden. niet zeggen wat ik wil , geen vragen durven stellen. waardoor ik veel hooi op mijn vork nam en daardoor een soort slachtoffer gevoel vormde.Ik moet ook nog even vermelden dat de afgelopen 3 jaar een hele verandering heeft plaatgevonden. m.a.w mezelf leren kennen. De deksel van de beerput ging er af,en alle opgeslagen herinneringen en emoties die ik echt verdrongen had zijn naar de oppervlakte gekomen.Ik heb een jaar e.m.d.r gedaan en voel me tig keer beter.Ik ben de jongste dochter van 2 getraumatiseerde mensen en heb het net als mijn zussen niet makkelijk gehad als kind. Maar goed….dat ter verduidelijking.
  De MIR-Methode, in de tweede week kwamen er wat hobbels die ik moest gaan nemen. Hoofdpijn was er 1 van en hoofdpijn is voor mij(oordeel) een groot obstakel. Ik ben niet van de pijnstillers dat doe ik alleen in uiterste nood. Maar intuïtief voelde ik iets totaal anders, ik moest me erbij neerleggen. dat heb ik dus letterlijk gedaan. De opdrachten die ik mezelf altijd geef heb ik los gelaten en de gedachten over hoe dat voor een ander uitpakt ook. Ik had rust nodig en dat heb ik aanvaard en gedaan. Niet om de hoofdpijn weg te laten gaan, maar om me er eens mee te verbinden . Want alle ideeen over die hoofdpijn maken het eigenlijk alleen maar erger. De hoofdpijnen/migraine die voorbij kwamen waren net als anders en toch was er verschil de IK die ik er normaal in projecteerde en de verlangens die ik erbij had over het niet willen hebben van deze ellende dat was anders. Het werd een bewustwordings proces waarin ik weer een stukje van mezelf heb leren kennen. al die hoofdpijnen zijn nu over en ik heb niet de illusie dat ik geen hoofdpijn meer krijg. Maar ik ben er wel anders naar gaan kijken ,het hoeft niet weg. waar je tegen vecht wordt groter.zo lijkt.Misschien is het wel een maniertje van mijn lichaam om mij te zeggen ;stop maar even hier, lief toch? Na die week kwam er iets nieuws voorbij….Ik noem het maar even pms omdat het dan duidelijk is maar ik ervaar de dingen op mijn eigen manier, gespannen borsten ,korter lontje. Voorheen had ik daar weerstand tegen en wilde ik weten wat ik daaraan kon doen. Maar tegenwoordig ook al voor de MIR-Methode laat ik dat wat is,gewoon zijn . Ik leef gezond en beweeg veel ben veel buiten, eet 99% biologisch. je snapt het wel ik ben er zo eentje ja!! Maar ik heb geen gespannen borsten meer en mijn korte lontje is plots verlengd. Kortom de MIR-Methode doet heerlijk haar werk en ik vind het een prima aanvulling op mijn leven. ik ga er lekker mee door omdat het ook een bewustwordings moment in de ochtend en in de avond met zich meeneemt.Ik ben er van overtuigd dat alles is zoals het is omdat het zo moet zijn,en daarom is de MIR-Methode voor mij nu hier.Daar ben ik erg dankbaar voor,daarvoor wil ik jou vanuit de grond van mijn hart bedanken.DANK JE WEL Mireille, met warme groeten Marijke.

  • Beste Marijke,
   Dankjewel! Ik vind het prachtig te lezen hoe je met je hoofdpijn omgaat. Dat je lichaam zegt: ‘Stop maar even hier!’ Ja, beslist zorgzaam, jouw lichaam. Ben blij dat de MIR-Methode zo mooi bij je past. Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Dag Mireille,
  ik ben begin nov 2015 begonnen met de MIR methode. In het begin merkte ik ‘kleine’ veranderingen; geen last meer van kloven op mijn hakken, betere ontlasting, minder stinkende oksels, sterkere nagels, zelfverzekerder.
  Begin januari voelde ik me heel erg goed! Bijv. als ik ‘s avonds naar een feestje ging, had ik daar niet de volgende dag nog last van (moe en gammel gevoel, ook al dronk ik maar 1 biertje of wijntje).
  Sinds half januari gaat het echter weer minder. Ik heb in korte tijd 2x een hoofdpijn/migraine aanval gehad. Beide keren was ik 2 dagen onder de pannen, niets eten en voornamelijk gal spuwen. Ik ken dit soort aanvallen al van sinds ik puber ben (ben nu 51). Vaak loopt het een beetje gelijk met mijn cyclus, maar daarom was het nu zo apart dat ik in 2 weken 2x ziek was.
  Vorig jaar ben ik uitgebreid onderzocht vanwege een ernstig laag Hb. Ik zou ergens een bloeding moeten hebben. Vele onderzoeken hebben nergens een bloeding, gezwel, oid kunnen vinden. Nadat ik in het begin ijzersuppletie heb gehad, hou ik nu mijn Hb gelukkig weer zelf op pijl.
  Naast regulier onderzoek, heb ik een darmflora-onderzoek laten doen via ‘de groene vrouw’. Daar kwam uit dat mijn darmflora niet optimaal was (o.a. candida, tekort aan anearobe bacterien, aspergillus niger,parasiet). Ik heb een heel pakket aan maatregelen gekregen (reinigen, darmflora reduceren en weer opbouwen). Omdat ik ook nog onder behandeling van een MDL-arts was, heb ik de kuur met haar besproken. Zij was van mening dat als je geen buikpijn, diarree of verstopping had, niet aan een dergelijk ingrijpende behandeling moest beginnen. En net in die tijd leerde ik de MIR-methode kennen. Ik ben toen daarmee begonnen en heb niet het behandelplan van De Groene Vrouw gevolgd.
  Zoals gezegd, was ik in het begin heel enthousiast over de vooruitgang die ik boekte, maar nu na zo’n 3 maanden merk ik een flinke terugval. Ik ben ook moe en soms wat somber.
  Ik heb me voorgenomen om binnenkort naar de MIR-begeleider bij mij in het dorp te gaan.
  Maar ik heb bovenstaande toch ook opgeschreven omdat ik dit graag met je wilde delen en van je wil weten of er bij de MIR-methode ook zoiets als een omgekeerde weg naar genezing (dus dat tijdens het genezingsproces al je klachten in omgekeerde volgorde terug komen).

  Ik vind het heel bijzonder wat je doet!

  Vriendelijke groet,
  Marian

  • Beste Marian,
   Ja, dat klopt. Ik hoor wel eens vaker dat mensen oude klachten weer een keer terug krijgen voordat het echt oplost. Hoofdpijnen kunnen overigens te maken hebben met intens oud verdriet dat naar de oppervlakte komt, zodat je het kunt verwerken. Wel goed, maar niet fijn. Ken je de EHBO van de MIR-Methode al? Die kun je inzetten metéén vanaf de eerste signalen van de migraine. Daarmee kun je zo’n aanval afkappen of inkorten. Als je toch een keer naar een MIR-Methode begeleidster gaat, vraag dan meteen of ze het je wil leren. Je kunt ook de uitleg erover in 4 video’s vinden op de ‘Be the MIRror’-website. Daar kun je lid van worden als je de MIR-Methode minimaal vier weken hebt gedaan.
   Ik hoop van harte dat je je fijne gevoel weer terug krijgt en dat het goed met je mag gaan!
   Groetjes, Mireille

 6. Na twee weken eerst alleen stap 5 en 7 te hebben gedaan ben ik nou drie en halve week bezig met alle negen stappen. De eerste week nergens last van . de tweede en derde week erg veel buikpijn en dikke opgezette buik. Dat is nu weg, hartstikke fijn. Nu is de migraine blijkbaar aan de beurt. Afgelopen drie dagen gevloerd en gewoon mijn pijnstillers ingenomen maar die hielpen niet echt. Vandaag hangt het op de achtergrond. Hoop dat ik het ergste heb gehad. Vertrouw er op dat het goed komt en ga gewoon door met aaien ook als de vier weken voorbij zijn.Heb stille hoop dat mijn migraine aanvallen minder worden of in het beste geval verdwijnen. Ben ook mijn overheersende behoefte aan snoepen kwijt, daar ben ik echt heel blij om :-). Warme groet. Jet.

  • Beste Jet,
   Zou je willen overwegen om lid te worden van de ‘Be the MIRror’-website? Al is het maar voor 1 maand. Dan kun je de MIR-Methode EHBO leren. Die kun je inzetten bij de allereerste signalen van een migraine-aanval. De eerste keren zal het misschien alleen de scherpte wat afvlakken, maar elke keer dat je het kunt doen, win je weer een stukje op de oorzaak van de migraine.
   Heel veel sterkte, maar zo te lezen is je lichaam hard aan het werk!
   Veel geluk!
   Mireille

 7. Hallo Mireille,

  Ik ben gisteren na 2 weken alleen stap 5 en 7, overgegaan naar de 9 stappen. Mijn lichaam reageerde hevig: enorm pijnlijke opgezwollen buik, hevige hoofdpijn die in de middag overging in migraine. Ik ben herstellende van een zware hersenschudding (traject bij revalidatiecentrum) en vraag me af of ik misschien beter iets langer alleen stap 5 en 7 kan blijven doen? Heb me vandaag ziek moeten melden voor revalidatie en vraag me af of de 9 stappen niet teveel is in mijn geval misschien. Hoe lang zou je me adviseren het aan te kijken met 1 x per dag 9 stappen? Of toch nog even door met alleen stap 5 en 7? Alvast bedankt voor je advies.

  • Beste Trees,
   Ja, als je eenmaal overstapt op de 9 stappen, hoef je niet meer terug te gaan naar stap 5 en 7. Dan blijf je gewoon de 9 stappen doen. En je lichaam reageert er blijkbaar goed op, alleen een beetje sterk. Ga naar 1x per dag de 9 stappen, en als dat nog teveel is ga je naar 1x de 9 stappen om de dag doen.Ja, geef je lichaam even de tijd om bij te komen. Het kan goed zijn wat jij zegt, dat er nog veel te verwerken is na je hersenschudding. Zoek desnoods een MIR-Methode begeleider op om uit te zoeken of er nog diepere blokkades onder zitten die het loslaten bemoeilijken. Zij kunnen dat uitzoeken d.m.v. spiertesten en de blokkades ter plekke met jou aanpakken.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Naast mijn darmklachten, (zie reactie darmklachten) heb ik sinds het overlijden van mijn eerste man (1995), dagelijks last van tinnitus. Het gaat hierbij om een vervelende brom in de oren waar je bewust van wordt als het stil is. Dus wanneer je wilt gaan slapen of rustig ontspannen, boek lezen, dan komt deze plaaggeest tevoorschijn. Het kan ook heel heftig zijn bij grote stress, dan wordt de brom zo erg dat je hem boven alles uit hoort en je er heel moe(deloos)en uitgeput van wordt.
  Door de MIR-Methode merk ik dat het een stuk rustiger in mijn hoofd is geworden. Toen ik het begon te ontdekken was ik heel verbaast en blij verrast. Ben nu 1½ maand bezig met de MIR-Methode en voel nog iedere dag dat de MIR-Methode met mijn geest en lichaam bezig is. In het begin was mijn hele lichaam in rep en roer. Het gonsde en suisde in mijn hoofd, ik was helemaal van de kaart. Kreeg ook te maken met stemmingswisselingen, boosheid, sacherijnig……de tweede week was het zo heftig dat ik overwoog er mee te stoppen. Gelukkig heb ik toch door gezet, inmiddels ben ik er al een stuk beter aan toe, bijna van mijn oorsuisen af en ik ga iedere dag gewoon naar de toilet. Heb ook heel veel steun en bevestiging aan de begeleidende mailtjes gehad. Ben nog niet klaar met de MIR-Methode, maar ik ben nu al heel blij met de behaalde resultaten.
  Bedankt Mireille voor deze geweldige methode, nu heb ik er weer zin in en zie weer toekomst. Liefs Hannelore.

 9. Ik ben na 4 weken gestopt, maar nu ook weer begonnen om de al wat langer durende kwalen ook opgelost te krijgen.
  De ondersteunende mail waren erg prettig en kwamen vaak over een met mijn reacties.
  Ik voel me letterlijk en figuurlijk steviger in mijn schoenen staan.
  hoofdpijnklachtjes weg
  opgeblazen gevoel buik weg
  ken beter mijn grenzen
  voel me vrijer om te zeggen wat er gezegd moet worden, zonder dat het op zeurderige toon gaat.
  kan beter complimenten ontvangen.
  voel me veel minder schuldig over van alles
  kan makkelijker ‘nee’-zeggen
  overeet me niet meer
  kan de koekjes, snoepjes en alcohol veel makkelijker laten staan.
  ik ga lekker door, want het geeft me ook een soort zelfbevestiging

 10. Hallo,

  Ik ben nu drie dagen bezig met de MIR- Methode en heb alle dagen last van hoofdpijn / migraine. Een teken dat er iets aan de gang is dus. Mijn vraag is of het goed is om medicatie in te nemen hiertegen. De medicatie is een soort toxische belasting, en tegelijk helpt het tegen de pijn. De migraine zet dan niet door. Hebben jullie een advies.

  Groeten, Dorothee

  • Beste Dorothee,

   Het is erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. De medicijnen die je hebt, blijken goed te werken, dus blijf ze dan ook gerust innemen zolang je ze nodig hebt. Gelukkig maar dat dit soort medicijnen zijn uitgevonden! Geef je lichaam de tijd om te werken aan de oorzaak van de migraine. Die is meestal redelijk krachtig en heeft z’n tijd nodig. In die periode is mijn advies om gewoon je medicijnen te gebruiken wanneer dat nodig is.
   Heel veel succes en laat het ons weten wanneer de migraine-aanvallen afnemen!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 11. Ik heb de MIR-Methode al een aantal weken gedaan.
  Ik heb goed resultaat geboekt wat betreft mijn hormoonstelsel.
  Migraine lijkt ook beter te gaan
  .

  • Beste Mireille, in het verleden heb ik veel migraine gehad. De laatste jaren nog maar een of twee keer per jaar. Ik ben nu anderhalve week bezig met MIR en krijg migraine,terwijl de laatste keer een jaar geleden was. Kan dit komen door de MIR-Methode?

   Vriendelijke groet, Reza

   • Beste Reza,
    De MIR-Methode zet jouw lichaam aan tot zelfheling. Als er nog diep verdriet zit bijvoorbeeld, wordt dat losgelaten. Het kan dan zijn dat je nog een keer migraine krijgt, maar dat het daarna is opgelost.
    Sterkte!
    Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.