Hebben je kinderen gezondheidsklachten en merk je dat ze er door de MIR-Methode minder last van hebben, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

 

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Kinderen — 15 reacties

 1. Dag Mireilles,

  Hartelijk dank voor het antwoord!

  Groeten,

  Sara

  ps: dank u voor het handgeschreven kaartje en ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van de Be the MIRror leden

  • Beste Arina,
   Kinderen doen ook gewoon de 9 stappen. Bij vader loskoppelen, moeder loskoppelen kun je uitleggen dat het goed is dat ze los komt van papa of mama en dat ze bijvoorbeeld niet de boosheid of verdriet van papa of mama hoeft te dragen. De meeste kinderen begrijpen dat meteen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 2. Hai Mireille,

  Mijn jongste zoontje had last van wagenziekte. Ik heb 4 weken de volwassen MIR-Methode gedaan en hij is er vanaf.

  Mijn middelste zoontje heeft al vanaf zijn 1 en een half jaar oud, last van hooikoorts. Ik heb de volwassen MIR-Methode bij hem gedaan maar ik moet nog even afwachten of zijn hooikoorts minder en of verdwenen is aangezien de hooikoortstijd nu voorbij is. Ik zal het over een paar maanden weer herhalen bij hem.

  liefs Sabine

 3. Ik ben gestart met de MIR-Methode een aantal zaken kwam erg bij me binnen. Mijn zoon van vier heeft een periode van heel veel onrust gekend, kon erg druk zijn, was erg serieus, vermoedelijk vormen we nogal een symbiose qua gevoel. We voelen elkaar. Sinds ik begonnen ben met het ‘loskoppelen vader’, heb ik het gevoel dat dit voor hem een gezonde verandering heeft teweeg gebracht. Hij is rustig, opgewekt, blij, heel goed om mee te praten….. ik ben er zo blij mee. Ik heb me veel zorgen gemaakt om hem. Ws nu ik hem van mij heb losgekoppeld (de vader staat voor al het manvolk ;)) is hij ook los van mijn emoties heb ik zo’n vermoeden van en kan kind zijn. Ook ik merk dat hij op mij een heel positieve uitwerking heeft.

  Heel mooi……….

 4. “Nou, het lijkt resultaat te geven, want sinds ik ben begonnen met de MIR-Methode slaapt ons zoontje overdag een stuk beter! Hij deed al vanaf zijn geboorte alleen maar korte slaapjes van een half uur overdag. En nu de afgelopen week slaapt hij soms langer, tot wel 2,5 uur! Hij wordt dan gelijk een stuk vrolijker en uitgeruster wakker ook en dat is voor ons allemaal erg prettig! Ik hoop dat dit doorzet en dat hij er een gewoonte van gaat maken! De geboorte is op zich goed gegaan. Hij is thuis geboren, op tijd en in een fijne sfeer. Wel heeft hij het benauwd gehad en in het vruchtwater gepoept. Het was een vrij vlotte bevalling, zeker omdat het mijn eerste kindje is. Ik heb ongeveer 8 uur weeën gehad en binnen 20 minuten persen was hij er. Mijn moeder is homeopatisch natuurgeneeskundige en had ook al veel met en voor hem gedaan via NEI en andere technieken.”

 5. Indalen teelbal bij jongetje

  Beste Mireille, Ik zal je even het hele verhaal doen, zodat je op de hoogte bent van het hele proces.

  Het was heel gek, want het duurde even voordat ik besefde dat de MIR-Methode zijn werking deed. sinds zijn geboorte bleek zijn balletje niet ingedaald… toen hij ongeveer 9 maanden was kreeg hij een waterbreuk en constateerde ze dat het balletje in de buikholte zat. Tijdens de operatie hebben ze zijn balletje opnieuw opgerold en vastgezet met oplosbare hechtingen. Toen de hechtingen opgelost waren bleek het balletje weer in de buikholte zitten. De kinderarts wilde graag meteen weer opereren, maar dat wilden wij niet, wij wilden liever zijn lichaam de kans en de rust geven om eerst alles van de eerste operatie en de waterbreuk te verwerken.
  Volgens de kinderarts was het bijna onmogelijk dat het balletje nog uit die buikholte zou komen. In de 3 jaar daarna bleef het balletje inderdaad in de buikholte zitten. Vlak voor de zomervakantie kwam ik per toeval op een website waarin de MIR-Methode ter sprake kwam.
  Ik heb hem in de zomervakantie toegepast, gewoon in de tent en waar mijn zoontje bij was, af en toe aaide hij ook over zijn eigen handje. Na 1 week kreeg mijn zoontje ineens hele hoge koorts, we dachten aan een virus, maar toen wij hem onder de douche wilden afspoelen, zagen we dat zijn balzak helemaal opgezet was, hier schrokken we erg van, het leek erop dat er vocht in het zakje zat. We hebben daar contact gezocht met een arts en gemeld dat hij een niet ingedaald balletje had. We moesten weer contact opnemen als de koorts, die inmiddels weer gezakt was, terugkwam en de balzak rood en pijnlijk werd.
  Het zag er echt heel raar uit. Na een paar dagen zag het er weer gewoon uit en toen we thuiskwamen heb ik onze eigen huisarts gebeld. Die zei dat het waarschijnlijk los van elkaar stond, dat het niet-ingedaalde balletje er niets mee te maken had, maar kon niet zeggen wat het dan wel geweest was.

  ’s Avonds onder de douche wilde ik mijn zoontje uitleggen dat ik weer een afspraak ging maken in het ziekenhuis om de dokter te laten kijken, dus ik liet hem zien dat zijn balletje in zijn buikje zat i.p.v. in zijn balzakje.. toen zei hij ineens: nee hoor mam, hij zit gewoon hier, kijk maar! en we voelden hem daadwerkelijk in het zakje zitten. We zagen het ook, want die kant van het balzakje is onderontwikkeld gebleven en je zag gewoon een bobbeltje zitten (al die tijd was ik gewoon de MIR-Methode blijven doen, waar ik bij mezelf ook
  veel resultaat zag). Toen we bij de kinderarts waren, was ze ook verbaasd het balletje bleek zo’n 4 cm gezakt te zijn en zat vlak boven de liesingang. Na een poosje voelen zei ze dat hij vast zat en niet meer verder in kon dalen, maar ik heb nog steeds in mijn achterhoofd dat we het balletje wel in het zakje gezien hebben. Sindsdien doe ik ook weer de MIR-Methode met mijn zoontje, hij vindt het ook leuk om te doen en voelt zich er beter bij zegt hij.

  Nogmaals hartelijk bedankt.

  Groet, Olivia

 6. Hallo Mireille,

  Ongeveer twee maanden geleden ben ik heel spontaan samen met mijn zoon van elf jaar de MIR-Methode gaan doen. Zelf deed ik het al een aantal dagen en op een avond toen ik hem naar bed bracht heb ik hem uitgelegd wat de bedoeling was. Rustig over je hand strelen en dan de punten opnoemen. Bij elk punt heb ik aangegeven welke boodschap hij aan het lichaam gaf. Hij had namelijk heel veel wratten op zijn handen en werd er ook mee gepest op school. Ik had over het hoofd gezien dat er ook een kinderversie was, dus hij heeft de volwassen MIR-Methode gedaan. Na een week of twee merkte hij op dat het erop leek dat de wratten kleiner werden en zich gingen terugtrekken. Heel apart. In een paar weken tijd was/is hij wrat vrij.

  Bedankt voor het vrijgeven van deze methode!

 7. Weer een mooi resultaat met kinderen.
  Een druk kindje loopt nu veel rustiger en maakt minder snel ruzie.
  “Mijn zoon kan zich beter concentreren op school en thuis luistert hij beter.”
  Een kind is opvallend creatief gaan tekenen wat heel prettig voor ieder is. Hierin kan hij zijn emoties beter uiten.
  “Ik voel me beter, vitaminen en zo.” [ dit zegt een kind van vijf! ]

  Margreet Pielage, praktijk Terra Mater, Ommen

 8. Meisje van 9 jaar , altijd vaak terugkerende buikpijn, kleiner dan leeftijdsgenoten. Eet slecht. Allergisch voor suiker. Kwetsbaar. Wordt door homeopathie ondersteund en door reflexologie behandelingen. Klachten blijven terugkomen. Ze heeft trouw op een persoonlijke uitgeteste MIR-Methode geaaid. Elke dag opnieuw. Vanaf het moment dat ze begonnen is, voelt ze zich sterk. Gaat niet meer naar haar kamer als broer boos is. Vriendin heeft moeite met de verandering, omdat ze nu duidelijk niet meer over haar heen laat lopen. Ze voelt zich sterk. Geen last meer van buikpijn en schimmelinfecties. Ze aait nu 2/3 maanden en nu opnieuw getest, een zeer kort persoonlijk protocol van de MIR-Methode die ze nog twee weken moet doen en dan hoeft ze niet meer te aaien. Waarschijnlijk zal ze er wel mee doorgaan, want ze merkt dat het rust geeft. En als ze suiker eet of snoept, dan aait ze hier eerst op. Wat een motivatie, ook om alle moeilijke woorden te aaien die je niet snapt. Ouders hielpen haar wel, maar de doorzetting kwam van het meisje. Nu is moeder ook gemotiveerd en heb ik er ook de MIR-Methode uitgetest voor haar. Heel veel positieve veranderingen, allen het eten gaat nog niet helemaal goed.

 9. Inmiddels ben ik ruim 3 weken bezig met de MIR-methode en wil jullie graag op de hoogte brengen van de effecten en de (tot nu toe) bereikte resultaten.

  Bij de jongste (2mnd) heeft het er toe geleid dat hij heel rustig inslaapt en steeds beter doorslaapt. Daarnaast zegt iedereen die hem ziet “wat een rustig, tevreden en lief kereltje”. En ja, dat is wat hij uitstraalt!
  Hij heeft spruw gehad die ik met de medicatie van de huisarts toch moeilijk onder controle kreeg. Na 3 weken MIR-Methode is er geen plekje meer te zien in zijn mond!

  Ons dochtertje (2,5) besloot van de een op de andere dag om geen luier meer aan te hoeven. Ze kon al een tijdje op de wc, maar vond het gewoon “makkelijker” om het in de luier te doen. Nu is ze de hele dag droog en een ongelukje is er zelden tot nooit!
  Ook heeft zij vanaf haar geboorte eczeem. Dmv kinesiologie en aangepaste voeding + voedingssuplementen hebben we dit aardig onder controle gekregen, maar na de geboorte van haar broertje kwam het in alle hevigheid terug. Nu, na 3 weken MIR-Methode is er vrijwel geen plekje meer zichtbaar!

  Onze zoon (7) praat nu veel beter over dat wat hem bezighoudt. Ook op zijn gedrag is hij beter aanspreekbaar en problemen kunnen op een meer positieve manier (samen) worden opgelost. Hij heeft meer zelfvertrouwen (zo durft hij nu even alleen in de auto op me te wachten en heeft hij (met mij op enige afstand) deze week voor het eerst zelf een boodschap gedaan).
  Hij is ook rustiger, minder impulsief en in staat om zijn fouten te erkennen en zijn excuses aan te bieden. Een hele stap in zijn ontwikkeling…en hopelijk draagt dit ook bij aan zijn zelfvertrouwen!

  Zelf heb ik vooral in eerste instantie veel moeheid en hoofdpijnen ervaren en flinke diarree gehad. Inmiddels is het rustiger, maar vind ik het moeilijk om direct waarneembare resultaten te benoemen. Ik ben er echter van overtuigd dat er op een dieper nivo wezenlijk iets “aangeraakt” wordt. Tijdens het uitvoeren van de MIR-Methode dwaal ik vaak af en raak in een ander bewustzijn en moet mezelf dan regelmatig “terugroepen” om de stappen af te maken. Heel ontspannen val ik vervolgens in slaap!

  Tot zover…
  Groetjes Pomme

  • Dag Pomme,

   Hoe heeft u de MIR methode aangepakt bij uw baby van 2 maanden? Ik dacht dat de MIR-Methode was voor kinderen (die al kunnen spreken) en volwassenen?
   Ik heb een dochter van 6 maanden dus ben wel benieuwd naar het antwoord.

   Groeten,

   Sara

   • Beste Sara,
    Je kunt gewoon je kindje aaien, terwijl je de 9 stappen hardop zegt of in je hoofd opzegt.
    Veel geluk met elkaar!
    Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.