Heb je kanker? Dan wensen we je ongelooflijk veel sterkte en hopen dat je veel lieve mensen om je heen hebt! Wil je de MIR-Methode gebruiken, zodat je jezelf kunt begeleiden, dan kan dat. We vinden het belangrijk dat je dan altijd je behandelend arts of specialist daarvan op de hoogte brengt.

In de MIR-Methode hebben we veel repect voor artsen en wat zij allemaal kunnen. We streven uiteindelijk naar samenwerking tussen reguliere en alternatieve behandelingen!

We wensen je heel veel geluk en sterkte en hopen dat je je resultaten aan ons wilt vertellen!

Heb je ervaren dat de MIR-Methode jou op een of andere manier heeft gesteund tijdens het medische behandeltraject, wil je dat dan hieronder laten weten? Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad? 

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Kanker — 39 reacties

 1. Voor 2 maanden terug kreeg de diagnose hormonale borstkanker. Ben inmiddels geopereerd. En ga straks de nabehandeling in. Ik lees vaak dat de MIR methode erg ondersteunend is. Voor 2 weken terug heb ik voor het eerst de MIR methode gedaan en ben die dag erg ziek geweest waarschijnlijk van alle afvalstoffen die vrij kwamen. Ik wil weer heel graag beginnen maar weet niet hoe en durf het niet meer. Met welke stappen zou ik kunnen beginnen zonder er erg ziek van te worden.

 2. Hallo,
  Ik ben 3 maanden bezig met het ‘mirren’ op aanraden van mijn osteopate. Ik geloof sterk in de theorie van dr. Hamer, maar volgens de osteopate moest er nog gewerkt worden ook, vandaar het ‘mirren’. Ik ben deze week terug op controle geweest nadat in juni 4 vlekken gevonden waren op de longen. Men dacht aan uitzaaiingen van de borstkanker 5 jaar geleden. En kijk: er zijn maar 2 vlekken meer over, de andere zijn miraculeus verdwenen! De 2 resterende waren niks gegroeid, dus ‘Mir’ ik dapper verder. Ik geloof hier sterk in, samen met de Hamer- theorie uiteraard. Ik zorg ook erg goed voor een gezonde voeding, veel sport en probeer stress te vermijden. Succes allen!

  • Hoe gebruik je de MIR-Methode met kanker. Doe je daar nog speciaal wat bij? Ik heb borstkanker nl. Graag verneem ik van jou.

   Liefs van Hennie ♥️❣️

   • Beste Hennie,
    Je gebruikt dan ook de gewone 9 stappen. Ik vraag dan altijd wel of je ook contact wilt opnemen met een MIR-Methode begeleidster om een MIR-Methode op Maat te laten maken. Je krijgt dan sneller resultaat.
    Ik wens je heel veel sterkte en vooral snelle verbetering van je gezondheid!
    Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille, heb de eerste reactie gelezen en ook ik voel het zo. Ik doe de MIR Methode sinds een paar weken. Eerst niet constant, nu wel. Er gebeurt iets!!!! Ook ik ben voorzichtig tegenover anderen…..ik wil niet dat ze mijn sensaties met de grond gelijk maken. Het voelt goed aan. Ik wil een dagboekje bijhouden over mijn MIRtijd. In.Mei is er bij mij longkanker ontdekt Ben geopereerd nu chemio. Een feedback beloof ik je. Een warme groet uit Sicilie (sinds 28 jaar mijn woonplaats)

  • Beste Elisabeth Rosa,
   Ik ben blij dat je steun ervaart met de MIR-Methode. Ik wens je erg veel sterkte en vooral goede moed!
   Groetjes, Mireille

 4. Dag Mireille,
  al jaren doe ik de MIR methode met tussenpozen. elke keer voelt het zo goed.
  Ik heb al jaren een meningioom. Een tumor aan het hersenvlies. Deze tumor groeide niet of nauwelijks en ik wilde er niets aan laten doen. De artsen waren het er niet mee eens , maar dat gevoel was zo sterk dat ik een behandeling 24 jaar! heb uit kunnen stellen. Wel ieder jaar een MRI voor de controle. In november 2017 weer een MRI gedaan en toen bleek dat de tumor behoorlijk gegroeid was, zo erg dat ik nu een andere beslissing nam en 28x bestraald ben. De technieken zijn zoveel verder dan 20 jaar geleden, dus had ik er nu vertrouwen in. Ik begon weer meteen te MIRREN. Ik heb zo goed als geen bijwerkingen. Ik voel mij goed, heb energie genoeg en doe nog al mijn dingen die ik normaal ook doe. Ik word ook blij van de MIR methode. Mijn huisarts vroeg laatst wat mijn “geheim” was, omdat ik zo rustig en positief blijf. Ik heb hem verteld van de MIR-Methode. Ik ben er voorzichtig tegen wie ik het zeg en vooral HOE ik het zeg. Ik wil dat mensen luisteren en niet bijvoorbaat al denken dat het zweverig is. Kortom, ik doe de MIR al maanden en blijf het voorlopig doen.

 5. Beste Mireille,

  Heeft het zin om preventief een stap nul tegen kanker uit te spreken?
  Of extra te zeggen, zoals bij virus en bacteriën?
  Ik ben geen kankerpatiënt, maar wel angstig het te krijgen.

  • Beste Maria,
   Je kunt het beste alleen de 9 stappen doen. Ze werken allemaal aan de preventie om kanker te krijgen. Je angst voor kanker wordt onder andere bij stap 4 aangepakt, via de meridianen. Je zou eens kunnen kijken naar het webinar over angst en onzekerheid om het actief aan te pakken, zodat je de angst los kunt laten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel, Mireille. Ik ga dat zeker doen. Ik doe de MIR-Methode nu sinds 2018 en merk dat ik iets rustiger ben. Ben ook lid geworden van Be the MIRror voor meer achtergrondinformatie.

 6. Ook ik werd 6 jaar geleden geconfronteerd met hormonale borstkanker. Ben nu 3 weken bezig met de mirmethode en merk dat de opvliegers en nachtzweten weer erger zijn geworden. Ik vraag me af wat punten 6 hormoonstelsel in evenwicht brengen doet. Wordt er nu weer oestrogeen aangemaakt?

  • Beste Bep,
   Bij stap 6 word je totale hormoonstelsel weer in evenwicht gebracht, zodat je je eigen gezondheid bevordert. Nachtzweten is een heel goed teken van genezing. Je zou je eens kunnen verdiepen in de 5 biologische natuurwetten. Onze MIR-Methode begeleidster Esther Roijmans geeft daar cursussen in.
   Veel sterkte en vooral toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo Mireille,

  Ik heb bij stap 0 de volgende zinsformulering toegevoegd: ‘DNA schade herstellen naar fabrieksinstellingen.’ Is dit een juist geformuleerde zin?

  Hartelijke groet,
  Lizzy

  • Beste Lizzy,
   Je mag zelf een stap 0 formuleren. Ik vind je zin heel origineel! Ik heb wel een beetje moeite met het woord ‘fabrieksinstellingen’, maar het gaat erom wat jij ermee bedoelt.
   Ik wens je erg veel geluk! En een groeiende gezondheid!
   Groetjes, Mireille

 8. Ik doe nu bijna 6 weken de MIR methode en het resultaat is verbluffend. Iedereen die op mijn pad komt vertel ik er vol enthousiasme over. Na jaren maar 5 a 6 uur per nacht te slapen met tussendoor veel plassen kan ik nu zeggen dat ik nachten van 8 a 9 uur maak waarbij ik maar 1 keer mijn bed uit ben geweest om te plassen. Een jaar geleden is bij mij borstkanker gediagnosticeerd en afgelopen mei heb ik de laatste chemo van 8 kuren gehad.
  Omdat ik daarna hormoontabletten moest slikken kreeg ik last van opvliegers, slecht slapen etc. maar ik heb nu nauwelijks nog last van opvliegers.
  De reden om met de MIR-Methode te starten waren bij mij vooral emotionele redenen. Het loskoppelen van vader en moeder is ook zo’n krachtig commando. Ik voel gewoon de energieverschuiving tussen mij en die ander en dat is zo fijn om te mogen ervaren.
  Mireille ik ben je ontzettend dankbaar voor het openbaar maken van deze methode en wens je alle goeds!

 9. Sinds mijn 25e jaar heb ik ongeneeslijke lymfeklierkanker. Ik had al lang dood moeten zijn. Het is nu 18 jaar verder, en ik ben er nog steeds! Alle alternatieve en reguliere opties aangepakt, en alles werkt op een bepaalde manier en moment. Wel zwaar op alle gebieden (stanceltransplantatie was dieptepunt) maar wat ik wil delen:
  Geef niet op!
  Er komt altijd wat nieuws, iets onbekends wat je weer ergens doorheen kan slepen. De MIR-Methode is voor mij nieuw. Fysiek lijk ik soms een zinkend schip maar ik heb veel zin in haar oefeningen en dan is het goed!
  Houd de moed er in, speciaal alle goeds voor iedereen bij wie hun leven (chronisch) op z’n kop staat door ernstige ziekte!!
  Wat CG Jung zei: ziekte is een mogelijkheid om te genezen.
  Marielle

  • Oh en mireille, wilde eigenlijk jou schrijven ook: hartelijk dank dat je jouw methode openbaar en toegankelijk maakt! En op een heel heldere mooie manier. Perfect!

 10. Lieve Mireille,

  3 Weken geleden kreeg ik de diagnose darmkanker , gelukkig hebben uitzaaiingen zich beperkt tot enkele lymfeklieren en is het behandelplan gericht op volledig herstel , op dit nieuws hebben we anderhalve week moeten wachten en in die tijd heb ik alles rondom mijn begrafenis geregeld want ik was er van overtuigd dat gezien de grote en het al lang aanwezig zijn van die 2 grote , kwaadaardige tumoren hun werk inmiddels wel hadden gedaan , al een jaar doe ik trouw jouw MIR-Methode en voel me tijdens dit gehele proces was ik mentaal zo sterk als een beer , en heb voor mij omdat ik hooggevoelig ben , negatieve mensen de laan uitgestuurd( heerlijk) en maak nu duidelijk en krachtig mijn eigen keuzes , ik ben je zo dankbaar , ik voel aan alle vezels in m’n liichaam dat de MIR – Methode mij dit na 56 jaar heeft gebracht , kracht , energie , duidelijkheid naar mijn omgeving , direct op mijn doel af gaan zonodig , en mijn werk in de zorg met demente ouderen zoveel rijker heeft gemaakt omdat ik ze nu nog beter begrijp , er is iets open gegaan en er komt zoveel moois binnen nu ik er voor open sta , en dat voelt zo bevrijdend en rijk , dank je lieve Mireille hoop je gauw een keer te ontmoeten en je persoonlijk te bedanken wat ben jij een mooi mens en heb je me toch veel gegeven , DANK❤️

  • Hoi Ineke, jouw ervaring is bijna precies de mijne. Die anderhalve week voor de uiteindelijke uitslag zijn heel intens. Ook ik had 2 van de 21 lymfklieren waar cellen in gevonden zijn en slik nu voor de tweede ronde 14 dagen capecitabine. Ik moest ineens weer aan de MIR-Methode denken om mezelf te begeleiden, juist ook in deze periode. Ik ben er vandaag weer mee begonnen en hoop echt op goede ondersteunende resultaten qua bijwerkingen en bloeduitslagen. Dat wens ik jou ook toe! Een lichaam kan zo goed herstellen! Hartegroet
   Mirjam

 11. Hai,

  Ik heb sinds 13 mei te horen gekregen dat ik longkanker heb met uitzaaiingen tussen de 2 longen.Je wereld staat in een keer op zijn kop.
  Ik heb 2 hele zware chemo’s gehad.Door de 2de chemo heb ik een hartaanval gekregen.
  Daarna heb ik nog een chemo gekregen.daarna ben ik bestraald.Maar net voordat ik bestraald werd kwam mijn moeder te overlijden
  aan kanker.Echt afschuwlijk allemaal.Na de crematie meteen weer naar huis.en de volgende dag met mezelf aan de gang.
  Tijdens het bestralen kreeg ik 2 uitzaaiingen erbij in mijn lymfklieren. Het effect van alles Is minimaal omdat ik de k ras mutatie heb.
  Dat houd in dat mijn kanker niet gevoelig is voor de behandelingen.nu krijg ik in zwolle immunotherapie en in Enschede nog eens extra bestraling die krachtiger is.De 2 bulten in mijn nek zorgen ervoordat ik het heel erg benauwd heb.als dit niet helpt krijg ik een stent in mijn keel.
  En als de immunotherapie niet voldoende aanslaat krijg ik nog een chemo met medcijnen die in een onderzoeksfase zitten.
  Ik zelf neem ook wietpasta,kurkuma met peper,geen suikers,spirulina,veel vitamine c,en elke morgen biocarbonaat.
  Ik wil oefeningen doen onder andere ook de MIR methode.
  Ik hoop dat ik hierdoor ook dingen kan loslaten

  • Beste Sandra,
   Ja, dan staat je wereld echt helemaal op z’n kop. Wat je allemaal doormaakt als je eenmaal zo’n diagnose hebt gekregen. Ik wens je heel veel sterkte en vind het fantastisch te zien wat je allemaal doet om jezelf weer gezond te krijgen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Een paar jaar geleden deed ik de MIR methode. Sinds 2 maanden weet ik dat ik borstkanker heb en ben opnieuw begonnen, maar ik geef nu in de fysieke wereld gevolg aan de affirmaties door bijv. te alkaliseren, gezonder te eten en geen suiker meer te nemen, Vit. C en andere supplementen te gebruiken. Alleen de opdracht aan het onderbewuste is m.i niet genoeg: er moeten handelingen aan verbonden worden.

  • Beste Solveigh,
   Dat ben ik met je eens. Bij kanker is er een totaalaanpak nodig. Het liefst onder begeleiding. De MIR-Methode zorgt er wel voor dat je van binnenuit begint te voelen wat goed is voor je lichaam, maar dat heeft tijd nodig en kankerpatiënten hebben die tijd vaak niet.
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 13. kun je bij kanker een zin toevoegen?
  b.v. ‘verwijder alle kankercellen’
  of ‘laat alle lichaamscellen optimaal functioneren’

  • Beste L,
   Ja, je kunt altijd een extra stap toevoegen, als eerste stap. Maar… de formulering is dan nog wel een kunst. In principe doen alle 9 stappen al waar jij naar verlangt: ze optimaliseren al alle lichaamscellen. Het lichaam kan alleen niet harder werken dan het al doet. Het helpt als je met je lichaam mee zou kunnen werken door ook je voeding te bekijken en emoties te verwerken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Afgelopen vrijdag ook bij mij Kahler vastgesteld, terwijl ik ongeveer 6 week geleden begonnen ben met de MIR-Methode. Ik lees al jullie berichten: heftig en wens jullie allemaal sterkte en licht en kracht! Natuurlijk ga ik door met de MIR.

 15. Mijn dochter van 8 heeft kanker. Ik wil met haar stap 5 en 7 gaan doen. Hopelijk helpt dit om haar extra te ondersteunen en haar lichaam kracht te geven.

  • Beste Laura,
   Ja, dat hoop ik ook! Ga dan na twee weken sowieso over naar alle 9 stappen, omdat die samen het meeste effect hebben. Ik wens jullie heeeeeeel veel sterkte! En wil je haar de groetjes van mij doen?
   Groetjes, Mireille

 16. ik geloof dit toch niet helemaal. Op zen minst heb je gezonde voeding en voldoende beweging nodig om gezondheidsproblemen aan te pakken. Het is me iets te gemakkelijk dat je door het aaien van je handen en het uitspreken van negen zinnen jezelf kan zuiveren. Ik heb zelf kanker en hierdoor ook erge overgangsklachten. Voor de aardigheid wil ik deze methode gerust eens een tijd proberen om te zien of mijn overgangsklachten verdwijnen. Wat de kanker betreft ben ik van mening dat daar toch wel meer bij komt kijken.

  • Beste Nancy,
   Het is uiteraard een samenspel van veel meer elementen bij elkaar. De MIR-Methode helpt je om dichter bij jezelf te komen, zodat je beter kunt kiezen welke voeding je tot je neemt en je beter met artsen kunt samenwerken. De MIR-Methode is veel meer een preventief en versterkende methode dan dat het een genezende methode is voor ernstige ziektes, dus helemaal met je eens. Ik hoop van harte dat de MIR-Methode kan worden ingezet naast reguliere medische hulp om mensen zelf sterker te maken tijdens dit intense ziekteproces.
   Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en geluk!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik heb de MIR methode nu zeker 5 weken gedaan. Ik heb de ziekte van Kahler sinds mei 2012. Chemo gehad, stamceltransplantatie. Het laatste heeft niet gedaan wat het moest doen, ben anderhalf jaar stabiel geweest.
  Maar nu is de ziekte weer terug, krijg nu lenalidomide en dexametason, met de nodige bijwerkingen.
  Daarom ben ik begonnen met de MIR-Methode. Ik kan niet precies zeggen wat het me brengt, maar wat ik wel weet is dat dit iets is wat ik zelf kan doen, de rest wordt in het ziekenhuis bepaalt. De M-proteines zijn inmiddels weer gezakt van 24 naar 10. De MIR-Methode geeft me wel weer rust in mijn hoofd. Ik ga gewoon door. Ik Blijf positief en probeer in conditie te blijven.

  • Gelijk bij het openen van de reacties onder kanker kom ik een bericht tegen van Anke. Bij mij werd in jan 2013 ziekte van Kahler geconstateerd, toen 46 jaar. Na zware chemo, was er een paar maanden van volledige remissie. Daarna snel weer oplopende waardes en per oktober 2014 gestart met lenalidomide en dexametason. Een stamceltransplantatie wordt na 3x deze kuur gepland. Zie er erg tegenop omdat ik toch wil blijven geloven in het zelfherstellende vermogen van mijzelf. Toevallig werd ik op de MIR-Methode gewezen en ga die ook starten omdat die mij enorm aanspreekt. Momenteel zit ik in een wirwar van emoties en wil gewoon rust in mijn hoofd.

 18. 20-08-2013
  Hoi
  Ik ben begonnen met de MIR-Methode in 2011 toen ik te horen kreeg dat ik borstkanker had,
  En dringend een operatie nodig had met de daar bij horende bestraling en chemo ,
  20 julie 2012 was mijn laatste kuur en moest daarna gaan opknappen,
  Dit alles heb ik met goed gevolg en met 100 procent inzet van mezelf en met de MIR-Methode gevolgd
  Ik zou zeggen hou vol dan kom je er wel !

  • Beste Marja,

   Wat fantastisch dat het zo goed met je gaat! Respect!

   Ik ben erg blij dat de MIR-Methode je hierbij tot steun is geweest en dankjewel voor je bemoedigende woorden aan anderen.

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 19. Ik ben bezig met chemo, begonnen met de ‘MIR’ nu heb ik al 2 kuren gehad en tot nu toe kan ik ze goed handelen dus ik zal zeker doorgaan met de MIR-Methode en hopen dat ik de volgende ook met goed resultaat kan doorkomen.

  • Beste Maria,

   Ben blij voor je dat je de MIR-Methode als steunend ervaart. Heel veel succes en we horen graag hoe het gaat met je.

   Groetjes, Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.