Had je moeite met Zwanger worden en is het toch dankzij de MIR-Methode gelukt? Wat fantastisch! Gefeliciteerd!

We horen graag over je ervaringen met de MIR-Methode! Beantwoord deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.Reacties

Zwanger worden (moeite met) — 13 reacties

 1. Ik heb een tijdje geleden maandenlang de MIR-methode dagelijks toegepast. Het heeft toen mogelijk ook bijgedragen aan het stoppen met roken (loslaten van mijn rookverslaving), waar ik heel dankbaar voor ben! Ik had hiervoor (na eerst enkele weken de gewone stappen te hebben gedaan) ‘rookverslaving loslaten’ voorafgaand aan de 9 stappen toegevoegd. Verder heb ik het idee dat de MIR-methode mij geholpen heeft bij het verduidelijken van mijn missie; ook hartstikke fijn! Ik ben op een gegeven moment ook zwanger geraakt – wat een grote wens is – maar had helaas een vroege miskraam. Nu ben ik alweer 8 maanden verder, maar helaas nog niet opnieuw zwanger geraakt. De MIR-methode heb ik nu enkele maanden niet actief toegepast, maar zou ik wel weer op willen pakken. Heeft dat nog steeds zin/een werking, ook al heb ik het al maanden toegepast? En is er een zin die ik kan toevoegen aan de 9 stappen om mijn kansen te vergroten? Ik hoor vaak dat vrouwen meestal pas zwanger worden, nadat ze de ‘drang’ om zwanger te raken/moeder te worden een beetje hebben kunnen loslaten. Dat loslaten, vind ik best een uitdaging. Ik weet niet of het ‘m daar in zit, maar mischien kan ik een zin toevoegen die daar effect op heeft?

  • Beste Pien,
   Wat fijn dat je het roken hebt kunnen loslaten! En ja, ik hoor dat ook vaker, dat je de ‘drang’ om een kind te krijgen zou moeten loslaten, maar dat lijkt me bijna niet te doen. Je kunt een zin eraan toevoegen, naar wat jij wilt. Maar het hoeft niet. De 9 stappen zelf doen al voldoende. En ja, het heeft beslist zin om het weer op te pakken. Al was het alleen al om het verlies van je eerste kindje te helpen verwerken. Hopelijk was het een niet al te indringende ervaring…
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo,

  mijn man heeft geen levende zaadcellen in zijn sperma, kan de MIR-Methode wat voor hem betekenen?
  Vriendelijke groet.

  • Beste Lily,
   In theorie moet het mogelijk zijn. Het hangt er vanaf wat de oorzaak ervan is. Ik hoop dat hij het zou willen proberen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. Ook ik heb de MIR-Methode gedaan vlak voor mijn vruchtbaarheids behandeling. Mijn man en ik hebben een icsi behandeling gehad, de 2e poging. Ik heb de methode samen met mijn MIR-Methode begeleider aangepast om zwanger te worden! Helaas zijn de 2 terug geplaatste embryo’s niet blijven zitten! Juist omdat ik me zo goed heb voorbereid mentaal en fysiek is de teleurstelling groter, want alles leek zo goed te gaan en heb er alles aan gedaan!

  • Beste Hannah,
   Ja, die teleurstelling is immens. Dat vergt echt nog de nodige verwerking. Het punt is dat met de MIR-Methode er een groot proces op gang wordt gebracht en dat kan echt een aantal maanden duren voordat het klaar is. Geef daarom de moed niet op, maar neem de tijd hiervoor.
   Heel veel sterkte met de verwerking van de teleurstelling en het verdriet!
   Groetjes, Mireille

 4. Ook ik heb problemen met zwanger worden en in mijn geval heeft het te maken met het niet zelf elke maand ovuleren, maar nu we wachten op een andere behandeling en ik geen hormonen meegekregen heb om te spuiten, ben ik een maand geleden met de MIR-Methode begonnen om gewoon maar te kijken òf het wel wat deed. Ik was sceptisch. En ik was vandaag zo verbaasd; ik deed een ovulatietest en die gaf 2 strepen, wat wil zeggen dat ik binnenkort, helemaal zonder hormonen en andere hulp, zelf een eisprong krijg! Ik vind het ongelooflijk!!! Vanzelfsprekend ga ik lekker door met 2 x mijn 9 stappen opzeggen!!

  • Oh Diana, wat vind ik dat FANTASTISCH om te lezen! Ik weet dat het in principe moet kunnen, maar dat het dan ook werkelijk zichtbaar wordt in een meting, vind ik geweldig! Ik ben zo blij voor je en hoop dat je het binnenkort werkelijk helemaal zonder andere hulp kunt. Lees ook het artikel dat ik morgenochtend op de website zet over menstruatie. Daarin leg ik iets meer uit over hoe de MIR-Methode bij menstruatie werkt.
   Veel geluk!!
   Groetjes, Mireille

 5. Mijn vrouw is 8 weken zwanger. Zij heeft ook de MIR-Methode gebruikt gedurende 1 a 2 maanden vanaf okt 2013, want zo lang doe ik de MIR-methode. Daarnaast beoefen ik de 5 tibetaanse riten. Fantastisch en dankbare groet!

 6. Hoi, ik las het bericht over dat ‘Y’ 2 weken het had toegepast om de zwangerschapkans te vergoten en met succes. Nu zou ik heel graag willen weten wat “y” gedaan heeft. Is het de MIR-Methode of waren er nog specifieke toepassingen? Ik probeer al langere tijd om zwanger te worden en ben nu net pas met de MIR-Methode begonnen.
  bijvoorbaat dank voor uw reactie.

  groeten,
  monique

  • Beste Monique,

   Voor zover ik weet heeft ‘Y’ destijds alleen de MIR-Methode gebruikt. Ik hoop voor je dat het succesvol mag zijn!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 7. Beste Mireille,

  Wij waren een tijd geleden met onze zoon Michiel bij jou voor zijn
  oorontsteking. Het gaat inmiddels heel goed met hem! Maar toen heb ik jou
  ook gevraagd wat ik kon doen om onze zwangerschapskans te vergroten. Ik
  heb dit 2 weken gedaan en ik was gelijk zwanger!! Ik ben nu 14 weken en
  alles gaat goed. Dus, bij deze, heel erg bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Groetjes,
  Y

 8. Lieve Mireille, ik heb in februari een tijdje de MIR-Methode gedaan maar volgens mij niet de 4 weken volgemaakt. Als ik nu achteraf terug kijk heeft het mij heel erg goed gedaan. Ik dacht dat ik al 2 jaar in de overgang was, ik ben 45 jaar en had allerlei klachten. Ik slik al 5 jaar geen pil meer en mijn partner en ik gebruiken geen voorbehoedsmiddelen. Nu, na 5 jaar ben ik ineens zwanger! Een wens van ons allebei. Ik zie het als een wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!