Had je moeite met Zwanger worden en is het toch dankzij de MIR-Methode gelukt? Wat fantastisch! Gefeliciteerd!

We horen graag over je ervaringen met de MIR-Methode! Beantwoord deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Zwanger worden (moeite met) — 29 reacties

 1. Zo bijzonder
  2,5 jaar geleden ons kindje verloren in de zwangerschap kwamen er maar moeilijk overheen. Vond in augustus de MIR-Methode en deze gaan toepassen ongelooflijk vowl mij zoveel beter en whala na zolang wachten afgelopen weekend ineens een positive zwangerschaptest onfgelooflijk ben 42 had dit nooit meer verwacht.
  Door de MIR-Methode heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn lijf.
  Dankjewel ben helemaal hoteldebotel in love nog even wachten tot de eerste echo maar voor nu heerlijk genieten wat een geschenk❤️

 2. Ik kan me heel goed verplaatsen in de verhalen hier want bij mij duurde het ook veel te lang. Nu sta ik dagelijks mijn kleinste van school te halen en ik kan niet gelukkiger zijn 🙂

  • Beste Eva,
   Hoe gelukkig kan een mens dan zijn, he! Misschien wel het meest bijzondere wat er bestaat!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille,

  Ik wil graag een succesverhaal met je delen. Ben vanaf 7 juli bezig met de MIR-Methode. Het kwam op mijn pad en ik dacht baat het niet dan schaadt het niet (en ook: dit moet zo zijn). Ik leef erg bewust, eet al jaren deels paleo en dat werkt voor me. Ben afgestudeerd in hotelmanagement en natuurvoedingsdeskundige en ik ben begonnen met de opleiding tot NEI coach. Ik dacht dat ik al een heel eind was met het opruimen van oud zeer maar jeetje, ik ben deze maand door álles heen gegaan. Ik kom nu pas weer een beetje terug op aarde heb ik het gevoel. Ben in september moeder geworden van een gezonde zoon. Hij is enorm hoogsensitief (ik ook) en laat me vaak inzien wat ik moet doen (klinkt raar maar zo is het kort gezegd wel). Vóórdat ik zwanger werd van hem ben ik aangerand op het werk, kreeg ik een miskraam, raakte ik mijn baan kwijt (werd de dupe van het voorval) maar gaf ik nooit moed op. Ik werd na twee maanden weer zwanger en alles was weer in balans. Dacht ik. Sinds onze zoon er is beleven we een prachtige tijd vol heldere inzichten maar soms is het ook écht pittig. Ik heb mijn handen vol aan hem want hij heeft een erg sterke wil. (Loopt zowat met 10 maanden) het is vaak erg confronterend en daar wilde ik toch wat meer mee doen, ik bleef “op zoek”. In de tussentijd zijn er heftige dingen gebeurd waardoor we telkens van ons stuk werden gebracht maar we gingen maar door (vader in het ziekenhuis en door het oog van de naald met gevolg onze zoon ook in het ziekenhuis door de emoties die hij had overgenomen, familiaire issues en zaken uit het verleden die bovenkwamen, tegelijkertijd zijn we aan het verbouwen en doe ik de opvoeding vaak “alleen”).

  Toen onze zoon 6 maanden was in mei besloten we het weer te gaan proberen voor een kindje omdat het met de eerste even duurde. Ik werd meteen zwanger en het werd helaas wederom een miskraam. Deze miskraam heeft me zo van mijn stuk gebracht dat ik alles opnieuw moest doorleven. Zonder de MIR methode was me dat niet zo helder gelukt. Ik had sterk de overtuiging dat alles een plek had gekregen maar dat had het niet. Toen ik na de tweede maand wederom ging menstrueren viel alles om. (Mede omdat ik er vanuit ging dat ik net zoals bij onze zoon, twee maanden na een miskraam weer zwanger zou zijn) Ik had zo sterk het gevoel dat het moest lukken allemaal en was zo geforceerd aan het genieten. Mijn tweede miskraam bleek veel heftiger dan gedacht en door de MIR methode heb ik letterlijk en figuurlijk alles moeten loslaten, het leek wel of ik een week moest bevallen. Mijn buik was gezwollen alsof ik 3 maanden in verwachting was. Het was pijnlijk en mijn baarmoeder voelde ook niet leeg. Ik heb een volle week gemenstrueerd en alles kwam los. Inmiddels is mijn buik weer plat, heb ik het oud zeer een plek kunnen geven en ik heb gerouwd. Gehuild om de twee kinderen die ik bij me voel maar mis. Mijn gezin is groter dan wat mensen zien en dat is pijnlijk. Toch ben ik nu weer rustig en vooral gelukkig. Tevreden met wat er is en trots op alles wat ik heb doorstaan tot nu toe. Trots op mezelf. Ik ben nu echt klaar voor wat de toekomst ons brengt. Tevens heb ik veel minder last van angsten en ik slaap -goddank- weer hele nachten. Onze zoon slaapt vanaf de twee maanden minimaal 12 uur lang en ik lag IEDERE nacht wakker, voor niks!
  Ik wil je heel hartelijk danken dat je op mijn pad bent gekomen en dat je me zó hebt geholpen. Wat ben ik blij!

  Met warme groet,
  Stephanie

  • Beste Stephanie,
   Ik vind het bewonderenswaardig hoe je door alles heen bent gegaan en hoe je jezelf daarbij hebt ondersteund, met en zonder MIR-Methode. Ben erg blij voor je dat het nu weer rustig voor je is en dat je weer goed kunt slapen. En ben erg blij dat je er zo volledig voor je zoon kunt zijn!
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille,

  Ik wil heel graag zwanger worden.
  Een maand geleden ben ik gestopt met de pil.
  Een paar jaar geleden ben ik ook gestopt en later weer begonnen omdat mijn relatie over ging en ik daarna weer een vriend kreeg. Toen duurde het ruim een jaar voordat mijn cyclus zonder pil weer normaal was. Daarom heb ik nu het zinnetje ‘hormoonstelsel in evenwicht brengen’ voor de andere zinnetjes opgenoemd. Ik werd slechts 1 dag later dan mijn cyclus met pil ongesteld. Daar was ik heel blij mee want ik wilde sowieso 1x op natuurlijke wijze ongesteld worden voordat we onbeschermd seks hebben. Deze week heb ik (als het goed is) mijn eisprong. Het zou fantastisch zijn als ik nu al zwanger word (ik ben 36), maar begrijp heel goed dat dit nog een hele tijd kan duren. Het zou zomaar kunnen dat mijn cyclus nog helemaal niet regelmatig is. Daarom wil ik graag een zinnetje voor de andere zinnetjes blijven zeggen. Wat is verstandig; hormoonstelsel in evenwicht brengen blijven zeggen of een zinnetje met zwangerschap of bevruchting erin? Ik ontvang graag een advies. Dankjewel!

  • Beste Anna,
   Er is niet heel duidelijk 1 zin voor zwanger worden. Mocht je je lichaam ermee willen helpen, dan moet het zinnetje vooral het resultaat benoemen en zo min mogelijk invullen. Laat je onbewuste het werk doen. Dus gewoon al ‘zwanger worden’ zou het zinnetje kunnen zijn. Je haalt dan ook meteen de ‘druk’ eraf als je er teveel mee bezig bent. Ontspanning is nu juist nodig.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Anna,

   Geen zorgen hoor! Ik postte hieronder mijn bericht over mijn zwangerschapswens. Ik was toen ook 36 jaar oud en 8 maanden bezig om zwanger te worden. Inmiddels ben ik 37 en ben ik na ca. 14 maanden proberen nu alweer 7 maanden zwanger! Naast het toepassen van de MIR-Methode heb ik ook een homeopaat geraadpleegd (mijn voeding en medicatie zorgden ervoor dat ik moeilijk zwanger werd en na wat aanpassing was ik toen binnen 3 maanden zwanger). Verder heeft het mij – om het zwanger worden enigszins los te kunnen laten – geholpen om mij te realiseren dat ik weliswaar heel graag moeder wil worden, maar dat ik me ook gelukkig voelde met mijn leven samen met mijn man. En ondanks het feit dat ik het lang niet altijd helemaal los kon laten, ben ik toch zwanger geworden! Ik wens jou een ontspannen, vruchtbare tijd toe en hoop dat je ervan kunt genieten! Het had voor mij ook zo iets speciaals om samen met mijn man het voornemen te hebben om zwanger te worden!

   Lieve groetjes, Pien

   • Wat een ontzettend lief bericht Pien!

    Gefeliciteerd met je zwangerschap.
    Geniet er nog even van en veel geluk met je kindje.
    Ik vind het ook heel speciaal om er samen voor te gaan en houd hoop dat het mag lukken.

    Liefs Anna

    • Heel graag gedaan en bedankt voor je felicitatie, Anna! Post je hier nog eens een update? Of als je wilt, mag je mij ook persoonlijk mailen. In dat geval verzoek ik Mireille om mijn mailadres naar jou te sturen (hoef ik ‘m hier niet te posten). Nogmaals heel veel geluk!

     Liefs Pien

     • Ja, ik zal zeker een update posten!
      Ik vind het heel spannend allemaal.
      Ik ben zo alert op wat ik allemaal voel in m’n lijf. Voorheen was ik me er nooit zo bewust van.
      Prima om mailadressen uit te wisselen!
      Graag Mireille. Dankjewel!

 5. Ik heb een tijdje geleden maandenlang de MIR-methode dagelijks toegepast. Het heeft toen mogelijk ook bijgedragen aan het stoppen met roken (loslaten van mijn rookverslaving), waar ik heel dankbaar voor ben! Ik had hiervoor (na eerst enkele weken de gewone stappen te hebben gedaan) ‘rookverslaving loslaten’ voorafgaand aan de 9 stappen toegevoegd. Verder heb ik het idee dat de MIR-methode mij geholpen heeft bij het verduidelijken van mijn missie; ook hartstikke fijn! Ik ben op een gegeven moment ook zwanger geraakt – wat een grote wens is – maar had helaas een vroege miskraam. Nu ben ik alweer 8 maanden verder, maar helaas nog niet opnieuw zwanger geraakt. De MIR-methode heb ik nu enkele maanden niet actief toegepast, maar zou ik wel weer op willen pakken. Heeft dat nog steeds zin/een werking, ook al heb ik het al maanden toegepast? En is er een zin die ik kan toevoegen aan de 9 stappen om mijn kansen te vergroten? Ik hoor vaak dat vrouwen meestal pas zwanger worden, nadat ze de ‘drang’ om zwanger te raken/moeder te worden een beetje hebben kunnen loslaten. Dat loslaten, vind ik best een uitdaging. Ik weet niet of het ‘m daar in zit, maar mischien kan ik een zin toevoegen die daar effect op heeft?

  • Beste Pien,
   Wat fijn dat je het roken hebt kunnen loslaten! En ja, ik hoor dat ook vaker, dat je de ‘drang’ om een kind te krijgen zou moeten loslaten, maar dat lijkt me bijna niet te doen. Je kunt een zin eraan toevoegen, naar wat jij wilt. Maar het hoeft niet. De 9 stappen zelf doen al voldoende. En ja, het heeft beslist zin om het weer op te pakken. Al was het alleen al om het verlies van je eerste kindje te helpen verwerken. Hopelijk was het een niet al te indringende ervaring…
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo,

  mijn man heeft geen levende zaadcellen in zijn sperma, kan de MIR-Methode wat voor hem betekenen?
  Vriendelijke groet.

  • Beste Lily,
   In theorie moet het mogelijk zijn. Het hangt er vanaf wat de oorzaak ervan is. Ik hoop dat hij het zou willen proberen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 7. Ook ik heb de MIR-Methode gedaan vlak voor mijn vruchtbaarheids behandeling. Mijn man en ik hebben een icsi behandeling gehad, de 2e poging. Ik heb de methode samen met mijn MIR-Methode begeleider aangepast om zwanger te worden! Helaas zijn de 2 terug geplaatste embryo’s niet blijven zitten! Juist omdat ik me zo goed heb voorbereid mentaal en fysiek is de teleurstelling groter, want alles leek zo goed te gaan en heb er alles aan gedaan!

  • Beste Hannah,
   Ja, die teleurstelling is immens. Dat vergt echt nog de nodige verwerking. Het punt is dat met de MIR-Methode er een groot proces op gang wordt gebracht en dat kan echt een aantal maanden duren voordat het klaar is. Geef daarom de moed niet op, maar neem de tijd hiervoor.
   Heel veel sterkte met de verwerking van de teleurstelling en het verdriet!
   Groetjes, Mireille

 8. Ook ik heb problemen met zwanger worden en in mijn geval heeft het te maken met het niet zelf elke maand ovuleren, maar nu we wachten op een andere behandeling en ik geen hormonen meegekregen heb om te spuiten, ben ik een maand geleden met de MIR-Methode begonnen om gewoon maar te kijken òf het wel wat deed. Ik was sceptisch. En ik was vandaag zo verbaasd; ik deed een ovulatietest en die gaf 2 strepen, wat wil zeggen dat ik binnenkort, helemaal zonder hormonen en andere hulp, zelf een eisprong krijg! Ik vind het ongelooflijk!!! Vanzelfsprekend ga ik lekker door met 2 x mijn 9 stappen opzeggen!!

  • Oh Diana, wat vind ik dat FANTASTISCH om te lezen! Ik weet dat het in principe moet kunnen, maar dat het dan ook werkelijk zichtbaar wordt in een meting, vind ik geweldig! Ik ben zo blij voor je en hoop dat je het binnenkort werkelijk helemaal zonder andere hulp kunt. Lees ook het artikel dat ik morgenochtend op de website zet over menstruatie. Daarin leg ik iets meer uit over hoe de MIR-Methode bij menstruatie werkt.
   Veel geluk!!
   Groetjes, Mireille

 9. Mijn vrouw is 8 weken zwanger. Zij heeft ook de MIR-Methode gebruikt gedurende 1 a 2 maanden vanaf okt 2013, want zo lang doe ik de MIR-methode. Daarnaast beoefen ik de 5 tibetaanse riten. Fantastisch en dankbare groet!

 10. Hoi, ik las het bericht over dat ‘Y’ 2 weken het had toegepast om de zwangerschapkans te vergoten en met succes. Nu zou ik heel graag willen weten wat “y” gedaan heeft. Is het de MIR-Methode of waren er nog specifieke toepassingen? Ik probeer al langere tijd om zwanger te worden en ben nu net pas met de MIR-Methode begonnen.
  bijvoorbaat dank voor uw reactie.

  groeten,
  monique

  • Beste Monique,

   Voor zover ik weet heeft ‘Y’ destijds alleen de MIR-Methode gebruikt. Ik hoop voor je dat het succesvol mag zijn!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 11. Beste Mireille,

  Wij waren een tijd geleden met onze zoon Michiel bij jou voor zijn
  oorontsteking. Het gaat inmiddels heel goed met hem! Maar toen heb ik jou
  ook gevraagd wat ik kon doen om onze zwangerschapskans te vergroten. Ik
  heb dit 2 weken gedaan en ik was gelijk zwanger!! Ik ben nu 14 weken en
  alles gaat goed. Dus, bij deze, heel erg bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Groetjes,
  Y

 12. Lieve Mireille, ik heb in februari een tijdje de MIR-Methode gedaan maar volgens mij niet de 4 weken volgemaakt. Als ik nu achteraf terug kijk heeft het mij heel erg goed gedaan. Ik dacht dat ik al 2 jaar in de overgang was, ik ben 45 jaar en had allerlei klachten. Ik slik al 5 jaar geen pil meer en mijn partner en ik gebruiken geen voorbehoedsmiddelen. Nu, na 5 jaar ben ik ineens zwanger! Een wens van ons allebei. Ik zie het als een wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.