Heb je last van reuma en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Reuma — 14 reacties

 1. Beste Mireille,

  De vier weken met de stappen voor de 9 stappen heb ik gedaan en de formulieren opgestuurd t.b.v. het reumaonderzoek.

  In eerste instantie merkte ik verbetering en mailde ik, dat ik denk dat ik de tweejaarlijkse kenacort spuit niet meer ga halen. Na die vier weken heb ik een uitstapje gemaakt naar de dierentuin en dat urenlange geslenter was een overbelasting van mijn knie. Ik kreeg weer erge pijn. Ik was teleurgesteld en dacht, die MIR-methode heeft helemaal niet geholpen, ik ga toch maar volgende maand die spuit halen en ik bestelde Voltaren-gel ter verlichting.

  Toch ging ik ook door met de 9 stappen, omdat ik wel effect merk op andere gebieden. En de gel heb ik helemaal niet hoeven gebruiken!!! De pijn werd na een paar dagen minder en de gel heb ik in de verpakking gelaten!!! De kenacort spuit ga ik zeker niet halen, daar had ik toch al bedenkingen bij omdat het een heftig middel is.
  De MIR-methode volhouden helpt inderdaad. Echt bijzonder hoe dat werkt. Fantastisch dat je dit ontwikkeld hebt.

  Hartelijke groet,

  Tirza D.

 2. Ik heb reumatische costochondritus (ontstoken kraakbeenverbindingen bij ribben). De pijnen waren ondraaglijk. Ik MIR nu trouw drie weken lang en de pijnen zijn in het draaglijke beland en nemen nog steeds in scherpte af. Ik ben ervan overtuigd dat de reuma straks geheel genezen is.

 3. Ik lees hierboven de verhalen van de mensen en o.a. van Pauline. Wat een hoopvolle brief! Ik heb nu bijna een jaar in al mijn gewrichten reumatische ontstekingen en heb een 6-tal maanden prednison geslikt, maar werd daar zo zwaar depressief van,zelfs suïcidaal dat ik moest stoppen! Nu weer meer pijn en slik nu 8 methotrexaat. Ik heb ook het Syndroom van Sjögren. Heel naar allemaal. Maar doe heel veel de p stappen en merk heel vaak tijdelijke verlichting en iig een grote verandering in kwaliteit in mijn leven op het gebied van vrienden en kennissen. Want mijn leven was een puinhoop daarvoor! Ik hanteer ook Louise Hay en Christianne Beerlandt. Dus we blijven positief verder gaan. Van de methotraxaat kan ik niet zeggen dat ik niet echt resultaat heb, maar die hele heftige pijnen van vorig jaar zijn er gelukkig niet meer. Ik had toen een waarde van 90. In januari dit jaar spaken ze van 35 bij mijn weten. Maar ik vergeet heel veel nog steeds en steek dit ook op de medicijnen. Binnenkort weer naar de reumatoloog. Bedankt lieve mensen allemaal!!! En vooral Mireille….!

 4. Nog even een toevoeging, voor jou wellicht fijn om te lezen Mireille: ruim 2 jaar geleden deed ik de MIR-Methode voor het eerst, toen had ik een moment van een uur of zo, waarin ik voor het eerst en laatst in 15 of 20 jaar geheel pijnvrij was. Ik wist niet wat me overkwam, dacht hé, wat voel ik nu voor geks? Oh wacht, nergens pijn! Daardoor is de MIR-Methode altijd in mijn achterhoofd gebleven en sinds een paar weken heb ik het actief weer opgepakt, ben nu sterker en kan de reacties beter aan. Reageer namelijk heel sterk: m.n. veel onverwerkte emoties die vrijkomen (past ook bij de emotionele oorzaak die je in dit artikel beschrijft, ik zie dat ook zelf als oorzaak van mijn klachten, was een kei in emoties onderdrukken en ondertussen zeer gevoelig dus heel veel onderdrukt). Ook fysieke detox merkbaar en ook al positieve ervaringen: af en toe meer energie, levenslust, creativiteit, zin in nieuwe dingen, warm hart, veranderingen in relaties. In een paar weken tijd. Dus nogmaals super bedankt voor de MIR-Methode en ik denk dat je met dit onderzoek op het juiste spoor zit. Liefs!

 5. Op zoek naar iets tegen maagzuur kwam ik de mir methode tegen. Gewoon proberen en dat heeft al veel goeds gebracht!
  Ben aan het revalideren van een enkelbreuk dus kon wel wat ondersteuning gebruiken.
  Ben nu paracetamol vrij en heb zelden maagzuur meer.
  Mijn tong is mooi schoon en zo ook de kasten. Veel opgeruimd/ gehuild/ gelachen/ gezongen/gepraat. Prachtig om te merken wat er gebeurt.
  Ben er zo blij mee! Heel veel dank!

 6. Vanaf februari 2015 ben ik trouw tweemaal op de dag de 9 stappen aan het aaien. Gestart tijdens een griep. De start was heftig maar ik was toch al ziek en heb doorgezet. Ik ben begonnen omdat ik met onvrede in een baan zat. Met de MIR methode kwam ik in aanraking omdat mijn dochter van een moeder van een vriendin in Deurne kaartjes meenam. Mam “dat is wat voor jou”.
  Vanaf april 2015 weet ik dat ik de ziekte van Sjogren heb. Vanaf augustus 2015 dat het in mijn long zit. Destijds heb ik eens een vraag gesteld op de website, ben ik lid geworden en heb ik contact met Henny, MIR begeleidster. Inmiddels heb ik 5 keer een MOM gedaan met iedere keer weer veel herkenning en zeer waardevol. Ik ben er steeds erg blij mee. En Henny is een prachtig vrouw! De ervaringen en verbeteringen die ik opmerk;
  1. Persoonlijk; Ik voel mijzelf prettiger. Ben zelfverzekerder en rustiger. Kan beter voor mijzelf kiezen en opkomen. Voel mijzelf liefdevoller en accepteer makkelijker.
  2. Ontwikkeling; heb een cursus gedaan en wil daarmee een praktijk beginnen. Op werkvlak verandert er veel. Ik voel daarin geen verzet en dat voelt goed. Heb energie dingen in mijn voordeel te veranderen.
  3. Gezondheid; ik ben inmiddels 10 kilo afgevallen. In januari 2016 heb ik een VATS (kijkoperatie aan de long) ondergaan om longkanker uit te sluiten. Daar ben ik rustig en vol vertrouwen ingegaan. Terwijl ik echt een zenuwpees was. Ik ben goed hersteld van de operatie. Er werd geen kanker gevonden en het weefsel leek nog geen schade te hebben van de Sjogren die er naar ik vermoed al jaren zit. Bij de controle in mei 2016 leek de ontsteking kleiner maar een thorax foto geeft volgens de arts niet een 100% nauwkeurig beeld. Afgelopen week 26-8 opnieuw op controle. De ontstekingswaarde, die al jaren verhoogd is was in februari 69, in maart 62, mei 57, augustus 37. DAAR WAS IK AL ENORM BLIJ MEE. MAAR NU KOMT HET; IN MIJN LONG WAS GEEN ONTSTEKINGSBEELD MEER TE ZIEN! MIJN LONG IS SCHOON. Ik heb nog steeds Sjogren met last van droogte op huid, in de ogen, neus en geen speeksel maar ik ga er voor dat ik ook daarin verbetering zal bereiken.

  Verder heb ik voor iemand met verbrande bovenbenen de EHBO gedaan. Binnen 2 weken was er niets meer van te zien.

  Ik heb vertrouwen in de methode. Of de ervaringen en ontwikkelingen 100% toe te rekenen zijn aan de MIR methode weet ik niet maar het voelt goed zo. Dank je wel voor je methode, de webinars, mails enz… Ik haal er altijd iets uit waar ik verder mee kom.

 7. Hallo Mireille,
  is er ook iets tegen trigger fingers. Heb nu spalken om het rustig te houden, maar het kraakbeen is bij de meeste vingers ook weg. Heb wel medicijnen maar hoop toch dat de pijn minder wordt met de MIR-Methode.
  Groetjes

  Loes

  • Beste Loes,
   Je kunt de MIR-Methode proberen. Of het echt gaat helpen, weet ik niet, dat hangt van veel factoren af, onder andere wat de echte oorzaak is van je klachten en hoe diep die zitten. We hebben al wel ervaringsverhalen van mensen dat hun pijnklachten minder werden. Ik hoop met je mee!
   Veel sterkte!
   Mireille

  • loes kijk op de site:pharma horse daar kop je msm plus glucosamine best betaalbaar 1 kg =ca 30 euro ik gebruik het voor reuma spieren en het werkt goed

 8. Ik heb sinds 9 jaar reumatische artritis. Mijn botten in mijn voet zijn al aangetast door de reuma. Nu ben ik al weer een tijd lang met tussenpozen bezig met de MIR-Methode. Ik gebruik wel medicijnen om de ontstekingen te remmen. Bij de vorige röntgenfoto’s was te zien dat mijn botten in mijn voeten al weer botweefsel had aangemaakt! Daar ben ik super blij mee!! De MIR!!
  De medicijnen die ik gebruik zijn weerstand verlagend, dus ik moet erg oppassen dat ik niet ziek wordt. Om me heen zijn er genoeg mensen ziek geweest, maar ik heb er weinig last van. Soms merk ik dat ik wat rillerig ben, neem een lekker bad, ga vroeg naar bed, en doe uitgebreid de MIR-Methode. De dag daarna voel ik me weer helemaal goed en ben ik weer over ziekte/griep heen!! Het doet me erg goed die 9 zinnen. ik ben er erg blij mee.
  Dank je wel!

  • pauline ik gebruik curcumalonga plus5% mexicaanse zwarte peper tegen de ontstekingen top; voorde ph waarde gebruik ik bacing soda(natrium-bicarbonaat)waarde 7.4 ik gebruikte ca 100pillen perweek plus humera-injectie,nu niets meer

 9. Hallo Mireille,
  Ik heb sinds een jaar of 5 reuma, eerst spierreuma, daarna werd het chronische gewrichtsreuma.
  Ik heb 3 jaar prednisolon en 2 jaar methotrexaat geslikt, wat goed heeft geholpen maar veel bijwerkingen had.
  5 maanden geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode en ben ik gestopt met de medicijnen. Mijn bloed is goed en de reuma is weg. IK heb wel pijn in mijn handen ,maar dat zal de leeftijd zijn.
  Intussen heb ik sinds 2 maanden huiduitslag, het is begonnen op mijn been, het breidt zich uit naar mijn handpalmen en onderarmen, het is erg droog en kan soms erg jeuken.Verder is mijn mond heel droog en mijn lippen zijn van de droogte continue gesprongen, wat zeer doet. Het vermeerdert met de dag. Ik doe nog steeds de MIR-Methode en ben flink aan het ontgiften, denk ik.
  Ik wil mezelf graag helpen en ga niet naar de dokter. Ik drink veel om de afvalstoffen af te voeren. Ik ben heel blij met je methode en wil je hiervoor héél erg bedanken.
  Marie-José

 10. Voel me vooral emotioneel sterker geworden. Ik kan mijn eigen grenzen veel duidelijker voelen en nu zeer direct aangeven zonder me er nog schuldig over te voelen.

  Een geweldig effect heeft de methode op afstand voor mijn vader gehad. Voor hem is het zelf uitvoeren van de MIR-Methode een brug te ver maar ik kreeg wel toestemming het voor hem te doen. Hij had veel last van reumatische klachten in schouders en handen na een bestralingsperiode. Ik heb “reuma genezen” voor de 9 stappen gezet en het werkt perfect. De klachten zijn nagenoeg over. Het was overduidelijk tijdens de behandelingen dat hij enorm hoeveelheden afvalstoffen kwijt raakte. (zuren en detoxen dus.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.