Heb je last van nagelbijten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over nagelbijten.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Nagelbijten — 22 reacties

 1. Na ongeveer 2 jaar MIR-methode 2x daags doen voel ik me over het geheel rustiger, realiseerde me doordat ik ‘nagelbijten’ op het lijstje met resultaten zag dat ik dat steeds minder ben gaan doen, nu als ik een haakje voel niet eens meer geneigd ben om daar aan te gaan bijten.

 2. Ik heb in het verleden ook ieder dag de mir methode gedaan , maar helaas het heeft mij nog nergens mee geholpen.
  Ik ben alcohol verslaafd en ik bijt ook nog nagels !!Is er voor mij ook nog hoop ????

  • Beste José,
   Ja er is wel hoop, maar het is wel lange adem als je alleen de 9 stappen doet. Ken je de video over verslavingen loslaten? Die vind je hier: ‘Je verslaving overwinnen met de MIR-Methode’.
   /video/allevideos

   Ik zou het liefst hebben dat je contact opneemt met een MIR-Methode begeleidster voor een aantal consulten.
   http://www.mirmethode.nl/begeleiding

   Ik wens je veel sterkte en een goede gezondheid!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille,

  Eén van de eerste gevolgen die ik opmerkte bij het aanvangen met Mirren, was dat ik spontaan niet meer op mijn nagels beet. Ik knip ze regelmatig kort af (klein wit randje), wat er verzorgd uitziet en prettig aanvoelt. Ben nu een half jaar verder. Helemaal blij mee!

 4. Hoi Mireille,

  Eén van de eerste gevolgen die ik opmerkte bij het aanvangen met Mirren, was dat ik spontaan niet meer op mijn nagels beet. Ik knip ze regelmatig kort af (klein wit randje), wat er verzorgd uitziet en prettig aanvoelt. Ben nu een half jaar verder. Helemaal blij mee!

 5. Hoi Mireille,
  Als kind heb ik altijd nagels gebeten. Toen ik een jaar of 10 was zei mijn moeder: als je een week geen nagels bijt krijg je een reep chocolat. Dus ik een week geen nagels gebeten en mijn chocolat verdiend. Daarna ging ik weer rustig door met bijten. Ik was duidelijk een emotionele bijter; kon of durfde mijn zegje niet te zeggen!! Geen idee wanneer ik er mee gestopt ben, maar dat is al heel lang geleden. Nu bijt ik af en toe de zijkanten van mijn nagels, de huid, als er harde velletjes zitten, anders niet.
  Maar de emotionele problemen zijn desondanks niet verdwenen maar inwerk er aan.

 6. Lieve Mireille,

  Hoe het bestaat, ik weet het niet maar wil iedereen aanraden om de MIR methode te gaan doen. Baat het niet dan schaad het niet. Ben zo gelukkig, kan zeggen dat ik helemaal geen behoefte meer heb om te gaan bijten. 63 jaar en van kinds af verslaafd. En nu…onverklaarbaar maar het helpt echt! Diep dankbaar dat ik jou heb leren kennen met de MIR methode! Lieve Mireille, bedankt!

 7. Ontzettend dankbaar dat ik de MIR methode heb leren kennen. Nooit gedacht dat ik, vrouw van nu 63, ooit zou stoppen met nagelbijten. Kan nu gerust zeggen dat ik na 2 jaar (op 1 nagel na) helemaal gestopt ben met deze verslaving en het gekke is dat het mij geen moeite kost en ik er ook niet meer naar taal. Hartstikke bedankt, hoop en wens dat vele hierdoor hoop, steun en moed krijgen. Ook jij kunt er dus vanaf!!

  Lieve groet Henriette

 8. beste Mireille, hoe lang doe ik de MIR? ik vermoed sinds juni 2016, ik weet het niet zo precies meer… ben 53 jaar, en ik ‘pruts’ al heel mijn leven aan mijn nagels, vele middeltjes geprobeerd, sommige hielpen eventjes maar enige tijd later: hop ik zat alweer aan mijn nagels te prutsen, en nu: gestopt met nagel’prutsen”bijten’! dat is gewoon super! wel zijn mijn nagels nog heel broos maar ik zet door! dankjewel!

 9. Doe nog steeds dagelijks de MIR-methode, al haast 2 jaar maar heb het gevoel dat ik het nog nodig heb. Inmiddels echt al 8 nagels die er fatsoenlijk uit zien. Het blijft moeilijk maar onbewust zijn deze toch gekomen en gebleven.
  Vindt het nog steeds onverklaarbaar en ongelooflijk dat IK van het nagelbijten verlost ben. 61 jaar en eindelijk mag ik gewoon mijn nagels laten zien en hoef geen vuistjes meer te maken. Hoe het kan weet ik niet maar ik ben dankbaar en blij dat ik ooit gestart ben met de MIR methode. Echt probeer het ook iedereen aan te raden. Alhoewel ik nog steeds vindt dat het ongelooflijk klinkt door “alleen maar” de 9 stappen te zeggen. Maar dit is het enige wat bij mij in al die jaren geholpen heeft. Hartelijk Bedankt hiervoor Mireille

 10. Ongelooflijk, maar vanaf het eerste moment dat ik met de instructievideo meedeed, heb ik niet meer gebeten. Eerst 2 weken 5+7 gedaan, en nu een week of 3 de serie van 9. Grappig, steeds als ik aankom bij meridianen zuiveren, komt er een glimlach bij me op. Terwijl ik nu pas lees over de samenhang van nagelbijten met het versterken van de meridianen.

  Ook leuk: het mirren zelf kost nauwelijks tijd, maar het vol verbazing naar mijn nagels kijken, het alsmaar olieën of (’s nachts) voelen hoe ze groeien, neemt tijd: heerlijke tijd!

 11. In 2010 ben ik met de MIR-methode begonnen.Ik doe de MIR-methode bijna elke dag.Ik ben nu 61 jaar en zolang als ik me kan herinneren bijt ik nagels.
  Door je artikel hierover ben ik “nagelbijtverslaving” loslaten aan de 9 stappen toe gaan voegen.Het ging met vallen en opstaan, soms had ik nagels en soms waren de nagels er ineens weer afgebeten, zonder dat ik daar echt erg in had. Ik zette door en bleef dat zinnetje opzeggen want ik geloof in deze methode van heling. Nu anderhalf jaar na publikatie over nagelbijten heb ik ineens langere nagels. Heerlijk! Ik heb altijd gevoelens van onmacht en wanhoop gehad, het niet begrijpen van alles wat er gebeurde en nog veel meer. De MIR methode heeft me heel veel gebracht, innerlijke stabiliteit en steeds meer vanuit mezelf denken en doen. Het voelt zo fijn om dicht bij jezelf te kunnen zijn, dat maakt je vredig en gelukkig. Ik ga in ieder geval door, want de MIR-Methode hoort bij mijn leven.2 zussen en 1 broer zijn ook aan het Mirren. Dank je Mireille voor al het moois wat je mij gebracht hebt.

 12. Hoi Mireille, ik ben zo blij!! Ik ben van het nagel bijten af!! Ben 50 jaar! Doe nu ruim 1 jaar de
  MIR methode en merk zoveel verandering!! Super!! Dank je wel Mireille!!

  Liefs Margriet

 13. Ben zo blij dat mijn nagelbijten eindelijk, 59 jaar!, wat minder wordt.
  Heb zelfs al 7 nagels met een randje. Ben nu nog maar 1 jaar bezig en toch al goede resultaten!
  Lukt mij niet om van de 2 ringvingers en rechterhand middelvinger (die is het ergste) af te blijven. Staat dit toevallig ergens voor? Waarom moet ik hier nog op bijten?

  • Beste Henriëtte,
   De pink en ringvinger hebben met emoties te maken en met name harts-emoties, zoals liefdesverdriet, afwijzing en teleurstelling. Misschien zit daar een aanwijzing in voor je? Verder chapeau voor wat je al voor elkaar hebt! Wat een feest! Ga zo door!
   Groetjes, Mireille

 14. Hallo,

  Ik heb een tijdje al niet veel nagelgebeten. Ik ben nu twee weken bezig met MIR-Methode en heb last van de griep en heb vandaag veel nagelgebeten. Hoe kan dit ineens zo?

  Groet,

  Marjolein

  • Beste Marjolein,
   Dat kan vele oorzaken hebben. Heb je het artikel over nagelbijten al eens gelezen? Ik heb het een aantal keer gezien bij cliënten die ineens schommeling hadden in hun hormoonspiegel en met name bij testosteron. Het kan zijn dat je door de griep aan het denken gaat over wat je wel en niet meer wilt. En dat heeft vaak beslissingen tot gevolg. En beslissingen nemen is niet altijd makkelijk.
   Hoop dat je gauw weer opknapt!
   Veel geluk!
   Mireille

 15. Een maand geleden begonnen met de MIR-Methode. Na 3 weken had ik een klein dipje: doet het wel iets voor me? De reden om toch door te gaan waren mijn NAGELS. Mijn leven lang bijt ik al op mijn nagels, (volgens mij ben ik een combinatie van de types) en “ineens” had ik nagels!! Sterke, mooie nagels waar ik niet meer op beet. Er gebeurde kennelijk toch iets.
  Dus dankzij mijn nagels ben ik nog steeds aan het mirren 🙂

 16. Ik was sinds kort een heel felle nagelbijter, al 50 jaar lang. Alles geprobeerd en elke stop maakte dat ik bij het opnieuw beginnen nog harder begon te bijten.
  Ik deed de MIR-Methode en werd mij er ook van bewust dat het met ‘zelfvernieling’ te maken had.
  Ik ben drie maanden volledig vrij geweest van nagelbijten. Nu gebeurt het bijten nog wel eens en kan ik het al snel weer loslaten. De spanning en angst is er af en dat voelt als feest.
  Ik doe verder met de MIR-Methode.
  Dankjewel Mireille.

 17. Hallo Mireille.
  Ik ben nu ruim 2 weken bezig en merk allerlei kleine veranderingen maar de mooiste en grootste verandering is dat ik niet meer op m’n nagels bijt en rust in mezelf vind.
  Geweldig gewoon, ik ga door want dit is zo’n mooi en goed gevoel.

  Groet Margriet

 18. Hoi Mireille,

  Nadat je je lezing hebt gegeven in het Spiritueel Café Arnhem ben ik meteen begonnen met de MIR-Methode. Ik heb sindsdien niet meer nagel gebeten en heb er geen behoefte aan! Dat is echt wonderbaarlijk want ik bijt sinds ik me heugen kan en beet zo ver dat ik ‘s nachts regelmatig met mijn vingers omhoog moest slapen omdat m’n vingers zo klopten…

  Thanks!
  Liefs, Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.