Diabetes is een ziekte waar we niet licht over denken bij de MIR-Methode. Houd in ieder geval goed contact met je huisarts of specialist wanneer je de MIR-Methode wilt gaan gebruiken. Je moet in ieder geval in staat zijn om zelf je suikerspiegel in de gaten te houden.

Heb je last van diabetes en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

 

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Diabetes — 14 reacties

 1. hallo Mireille,ik heb diabetes 2 sinds 2014, gebruik metformine 3x daags van 500 naar 850 sinds 3 maanden. de MIR methode heb ik toegepast , 2 weken 5 en 7, en daarna de volledige toepassing. sinds 3 dagen zijn de waarden gezakt naar 5-6 moll, en gebruik 1 pil minder per dag. Blij mee, ik kan het zelf controleren, nu afwachten of het zich voortzet in positieve zin. ik hou je natuurlijk op de hoogte. Als je gelooft in wat je doet met deze methode, moet het goed komen. Hartelijk groeten, Marja.

  • Beste Marja,
   Houd me op de hoogte van hoe het met je gaat! Ben erg blij met de eerste, prille resultaten!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 2. Allereerst dank voor het delen van je MIR methode, dank voor de begeleidende mails. Klasse! 2 jaar terug diabetes type 2, in november vorig jaar alle bovengebit( + kronen) getrokken, diabetes gerelateerd. December 2 de kerst 2015 met een herseninfarct in het AZM Maastricht.””O maar, zegt iedereen…je had ook in een rolstoel of erger kunnen zitten, zijn. Klopt helemaal en ik ben dankbaar voor mijn leven en de kwaliteit er van.ik ga wel “”dronken”” k mijn bed uit…24 uur lang …alles “”deint”mee. evenwichtsproblemen. 1/3 van mijn “”zicht”is weg, licht is weg. Best heel veel en erg frustrerend.Mezelf gerevalideerd…Tai Chi terug opgepakt in April. Gestuntel maar is niet erg.
  Uw mail attendeerde me erop dat ik al een paar weken bezig ben met MIR. I heb na vallen opstaan een regelmaat in de oefeningen gevonden, ik zou het niet meer kunnen vergeten zelfs.Ik dank ook mijn spirit en lichaam, iedere keer.Het is niet zo zeer”” baat het niet dan schaad het niet””, nee ik geloof onvoorwaardelijk in het zelfhelend vermogen van ons wezen.
  Wat is anders ? Wat gebeurde er zo al? Ik ben nooit een drinker geweest ( in feite veel te weinig).Een paar weken terug…”wat? alweer plassen? De geur was ook anders.
  Mijn eetlust komt beetje bij beetje terug.

  Ik was altijd dol op zoet, gebak…vreemd de medicijnen voor diabetes, bloeddruk, verdunner zorgen heus niet dat het ”’zin”” hebben weggaat. Opmerkelijk dat het me niks doet!!!!!

  Vandaag, emotioneel over fijne jeugdherinneringen, die zomaar in beeld komen.
  Ik heb verdriet, rouwig voor wat me is overkomen. Psychisch duurt het
  verwerken lang…is intens ook.

  Ik heb drempels genomen: voor het eerst alleen naar buiten, met de bus, met de trein….
  Na het zomerreces terug naar de Tai Chi training….opmerkelijke progressie qua evenwicht!!!!
  Intens dankbaar dat er vooruitgang is!!
  Dank U wel mev Mettes

 3. Dag Mireille
  Ik heb je artikel gelezen in het vakblad voor natuurgeneeskunde.
  Mijn oog viel meteen op het gedeelte waarin je vertelt over diabetes en de cel die op slot zit en niets meer op wil nemen.
  Ik ben nu weer opnieuw met de MIR-Methode begonnen. Met de intentie om de cel te openen. Meteen de eerste ochtend was mijn bloedsuikerwaarde al een stuk lager. Ik kan mezelf goed controleren en zal dit ook vermelden in het trigger onderzoek wat eerdaags gaat beginnen. Daarvoor zijn er extra controles bij de diabetesverpleegkundige nodig.
  Het valt me trouwens op: Al je nieuwsbrieven komen op het moment,dat er een probleem ‘speelt’
  Goetjes .Betsy

 4. Hallo Mireille,

  Na de mir methode toe te passen zijn mijn bloedsuikers erg aan het schommelen vooral hoog, voelde me niet lekker bij. Naar mijn huisarts geweest en nu bloed onderzoek doen. Ik hoop dat het betekent dat ik veel kwijt raak en dat het dan weer zakt. Ik heb diabetes 2. Wel heb ik meer energie. Is het verstandig om ermee door te gaan? Bedankt Yvonne.

 5. Dag Mireille,

  Ik heb meerdere klachten, waaronder diabetes type I, sedert nu bijna 50 jaar. Na 4 weken plichtsgetrouw de 9 stappen uitvoerend merkte ik niet dat er iets noemenswaardig veranderd was. Toch ben ik de 9-stappen methode blijven voortdoen. En wat stelde ik na een aantal maanden vast: zonder iets aan mijn eetgewoontes te hebben veranderend, bleek de glycemie verbeterd te zijn. Het bloedonderzoek (in België ligt de goede glycemiewaarde tussen 4 en 6) gaf te kennen 7,1. Dat is in die 50 jaar het beste resultaat dat ik ooit behaald heb. De hoogste ooit vastgestelde waarde was 9,8 in nov. 2001. De laatste jaren schommelde die rond de 7,xx, maar 7,1 nooit eerder !

  Hartelijk dank en vriendelijke groeten,

  Anne

 6. Vandaag ivm. diabetes controle bij de internist geweest.
  Goed nieuws,de suikerwaarde op de lange termijn is gedaald van 74 naar 56.
  Nu minder insuline spuiten.
  Verheugend nieuws terwijl ik pas sinds 3 weken alle 9 zinnen opzeg/inwrijf,daarvoor 1 week alleen zin 5 en 7 gedaan nadat ik eerst eigenwijs toch weer met alle 9 begonnen was maar daar heftig op reageerde dus die tijd tel ik niet mee.

 7. Hallo Mireille, ik wil bij deze even laten weten wat de MIR-Methode voor mijn diabetes heeft gedaan! Ik heb al ruim 20 jaar diabetes type 1 en mijn bloedsuikers zijn altijd heel moeilijk in te stellen geweest, ik heb eigenlijk altijd veel te hoge en schommelende bloedsuikers gehad. Ik ben in juni begonnen de MIR-Methode toe te passen, ik merkte al wel duidelijk dat het wat deed (had o.a. nogal wat sterke detox-reacties) maar ik merkte nog geen effect op mijn bloedsuikers. Na een paar maanden ben ik daarom naar een begeleidster toegegaan (Diana Ensing), zij heeft twee keer een protocol voor mij gemaakt, de eerste gericht op de diabetes, en de tweede meer gericht op het gevoel dat ik erbij had, alsof ik in alles wat ik wilde doen werd tegengehouden.
  Na het toepassen van het eerste protocol voelde ik me vooral sterker, ik kreeg opeens een aantal inzichten over het verband tussen mijn gezondheidsproblemen en gebeurtenissen in mijn leven en ook in mijn persoonlijke leven kwam meer rust en helderheid. Nog steeds geen duidelijk effect op mijn bloedsuikers, maar…
  Toen ik een weekje met het tweede protocol bezig was, begonnen mijn bloedsuikers helemaal vanzelf lager en stabieler te worden! Het gaat stukje bij beetje maar ik controleer elke dag zelf thuis dus zie goed wat er gebeurt, en de waarden worden steeds meer zoals ze zouden moeten zijn! Dit is best wel een wonder want dit is nog nooit zo vanzelf gebeurd, alleen met héél véél moeite lukte me het hiervóór soms om tijdelijk mijn waarden beter te krijgen. Ik ben hier dus heel blij mee! En blijf gewoon doorgaan met de MIR-Methode ondertussen 🙂 Heel erg bedankt voor deze methode!

  Groeten, Mirjam

 8. Hallo Mark en Mireille,

  Ik ben erg blij dat ik de Mir-Methode heb ontdekt en toegepast. Ik zit beter in mijn vel. Tijdens het toepassen van de MIR-Methode waren mijn bloedsuikers (ik heb diabetes type 1) erg goed en laag. Nu schommelen ze weer iets meer.
  Ik heb ervaren dat als ik mijn linkerhand (of rechter) op mijn buik legde, en met de rechterhand( of linker) over mijn linkerhand de aaiende beweging maakte, mijn lichaam zich erg op zijn gemak voelde. Wie weet geldt dit voor anderen ook.

  Een warme groet van Janske

 9. Ben begin vorig jaar begonnen, van Maart tot en met Augustus, deed het iedere dag,2 x er dag, Had 14 chronische ziektes,zoals M.S., COPD, Hyperventilatie, Artrose, reuma, astma, obstipatie, epilepsie, 4 hersenattacks, klassieke migraine, hoge bloeddruk, en te hoge snelle hartslag, en niet te vergeten ook Diabetes, spoot toen ik hoorde van de MIR-Methode, 3 x daags, 8-10-12 en voor de nacht 18,
  Heb 6 maanden de MIR-Methode iedere dag 2x gedaan, Nu heb ik geen ene ziekte meer, ook ben ik vegetariër geworden, het enige wat ik nog heb is diabetes, maar ik spuit nu per dag:::2-2-3-en 10 voor de nacht, maar ik sta vaak zo laag, dat als ik deze eenheden spuit, alsnog vaak in een hypo raak of coma, dus ik ga wederom minder spuiten, sta wel weer onder behandeling van internist, heb hem gewoon verteld dat al mijn ziektes zijn verdwenen door de MIR, hij vond het prima, en ik ook, dus na die 6 maanden, doe ik het nu steeds iedere zaterdag en zondag 2x per dag, zeker als ik een opgeblazen gevoel heb en wat misselijkheid (lichte) erbij, dan doe ik de gehele MIR-Methode, en daarna, hoe raar het ook klinkt, maar ik kan meteen een grote boodschap doen, Hoera, wat een heerlijke positieve wonder, voor mij wel, zelfs als ik duizelig word of ben, doe ik de MIR-Methode ook,wederom 2 x per dag, en ik ben al dolblij dat ik geen enkel medicatie meer slik, doe ik ook nooit meer, helemaal geen antibioticum, daar heb ik iets anders voor, wat heel natuurlijk is, en waarvan alleen de slechte aangepakt worden, en de goede worden met rust gelaten

 10. Afbouwen insuline bij Diabetes-patiënte (de naam Elise is niet de echte naam van de cliënt)

  Hoi Mireille, het gaat prima met Elise en ze gaat geleidelijk naar beneden. Van eerst 2×20 eenheden mmol/l zit ze nu op 7 mmol /l eenheden. S`morgens en s`avonds 7 eenheden en heeft meer energie vanwege de insuline en minder pijn. Elise gebruikte ook nog een tablet welke 3x ingenomen moest worden en gebruikt nu nog 1 tablet verdeeld over de dag. Ze gebruikte ook medicijnen voor Hoge bloeddruk / plas tabletten / cholesterol tabletten / bloed verdunners. Dit alles heeft ze geheel afgebouwd. Ze had hier helemaal geen last meer van en bij controle was alles goed. (Elise bleek het niet nodig te hebben dus.) Het waarom ze suikerziekte kreeg heb ik toen ook uitgezocht en het is een trouwe MIR-ster.

  Het zich druk maken om wat iedereen wel zou denken en vinden is een heel belangrijke verstoorder in haar insuline peil. Met wel goede begeleiding en regelmatig contact is het echter voor haar heel goed te doen.

  Het psychologische aspect van het loslaten van het diabeet zijn. Het diabeet zijn gaf ook aandacht en daar was het bij haar ook ontstaan, nadat haar man was overleden. Alles bij elkaar is Elise veel rustiger geworden, socialer, is veel aan het leren en ziet nu dat het ook anders had gekund.

  Het vraagt dus wel intensieve begeleiding. Een enkele keer, wanneer Elise te weinig rust nam, had ze veel last van opstopping (obstipatie) en luisterde ze niet naar zichzelf en heb ik haar een reflex behandeling, enz. gegeven waarna ze ervan geleerd heeft en ging het daarna weer goed.

  Bij de kinesiologe bleek , dat ze alleen maar last kreeg v.d. medicijnen , omdat ze het niet (meer) nodig had. Dat ze d.m.v. de MIR ook geen nieuwe knie operatie hoefde te doen. Ze moest nog wel 3,5 maand Mirren op haar knie. Ze loopt inmiddels zonder rollator en alleen met een stok en veel rechter op haar been. Zelfs de fysiotherapeut ziet verbetering, is optimistischer en Elise krijgt nu positieve complimenten.

  Groeten, Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.