Autisme is uiteraard geen gezondheidsklacht. Het hebben van autisme kan echter wel voor klachten zorgen die misschien minder worden met de MIR-Methode. Denk bijvoorbeeld aan ticks, angsten of dwangmatigheden. Heb je gemerkt dat de bijbehorende klachten minder zijn geworden of zelfs verdwenen zijn? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

 

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Autisme en aan autisme verwante stoornissen — 13 reacties

 1. Hoi Mireille
  De MIR-Methode heb Ik ontdekt via facebook ,en dacht Ik proberen kan geen kwaad .Nu ben Ik nogal sceptisch over niet wetenschappelijk bewezen methodes maar sta er wel voor open ik ben iets voor de Lente begonnen en in die periode raak ik veel meer opgewekt dus dan vind ik het lastig om dat aan de MIR-Methode te kennen ,toch ben ik wel luchtiger met dagelijkse situaties en voel me zekerder dan voorheen ik ben zonder een MIR-Methode begeleider begonnen niet echt trouw maar wel steeds een paar dagen aan een stuk het is voor mij de moeite waard om hier mee door te gaan met heel veel dank en warmte vriendelijke groeten Tom

  • Beste Tom,
   Ik ben blij voor je dat je je toch luchtiger begint te voelen! De MIR-Methode is nog niet wetenschappelijk onderbouwd, omdat ik daar eenvoudigweg het geld nog niet voor heb. Het is echter wel via verschillende computermetingen goed zichtbaar wat de werking is van de MIR-Methode. Bijvoorbeeld met de i-Health computer of de Starlight computer. En ook met de meetapparatuur van Heart Math is duidelijk zichtbaar dat de MIR-Methode positief effect heeft, dus er zijn al wel wat objectieve aanwijzingen. Ik hoop op een dag een breed, goed gefundeerd en secuur uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek te kunnen laten doen!
   Tot die tijd ben ik in ieder geval blij dat je het een kans wilt geven en dat het je goed lijkt te doen!
   Groetjes, Mireille

 2. Wow Mireille, wat een geweldige posts toch elke week. Ga zeker die 7 coachvragen doen. Ben nu bijna 9 weken bezig met de MIR-Methode en mijn transformatie is verbluffend voor mij. Sinds 4 jaar weet ik dat ik autistisch ben, wat een opluchting; daarom werd ik gepest (mijn hele jeugd), daarom was ik anders, daarom begreep ik dingen niet, daarom ……… ect ect. Veel trauma’s opgebouwd, ook in mijn leven met en in een paranoïde/schizofrenide gezin met zelfmoordpoging met 12 jaar. Wat een rot leven, maar toch vastbesloten een healing voor mijzelf te vinden. Die heb ik nu eindelijk gevonden! Was al enorm happy met mijn 5 bijna volwassen kinderen, maar wat een vreugde mag ik nu ervaren door die MIR-Methode! Mijn trauma’s lijken weg te smelten, ik hou van mijzelf en van de wereld. Ineens zie ik de schoonheid van de hele wereld en iedereen. Ik zing nu iedere dag mijn eigen “gekke” liedjes, ben ineens een inspirator voor andere, ondanks dat ik een “kluizenaar” ben. How cool is that! Door mijn enthousiasme sinds 4 weken ook begonnen met mijn hond Dottie, MIR-Methode op afstand met toestemming van Engelse vriend in Spanje met gezondheidsproblemen En niet houden van zichzelf. Zowel lijkt Dottie zich blijer te voelen, ook Dave is meer positiever en in minder pijn. Amazing! Heb MIR-Methode inmiddels in Spanje aanbevolen en aan Zwitserse en Engelse vrienden. Heb die vrienden ooit overgehouden aan mijn overlevingstijd in de afgelopen 50 jaar. Zij zijn mijn grootste leraren, want ik zou dat nooit hebben meegemaakt als ik eerder wist van mijn autisme. NU hoef ik niet meer te overleven en kan accepteren en houden van die “geweldige”persoon die ik en allemaal zijn we die geweldige persoon, ben en altijd al was toen ik hier op aarde kwam. Zelfs met mijn autisme, lijkt het beter te gaan. Begrijp ineens meer, zie meer dan alleen mijn eigen wereld, socialer en veel minder gefocused op futiliteiten, zoals “tijd is tijd”,”afspraak is afspraak”, alles van te voren willen weten, ect, ect, ect. Bedankt Mireille en helpers. Een zeer dankbare Jeanine en 5 dankbare kids, die hun moeder meer en meer zien opbloesemen en onvoorwaardelijk van mijn houden. Hoe rijk ben ik!! 🙂

  • Slik, heel mooi en herkenbaar…
   Ik heb ook autisme evenals mijn zoon PDD-nos met dyslectie. Ik ben pas 3 weken bezig. een vriendin die al langer met MIR-Methode bekend is is bezig voor mijn zoon.
   Je verhaal is erg hoopvol voor ons beide.
   Dankje

 3. Hallo Mireille,
  Ik las vorige week over de MIR-Methode, en ik ben er meteen mee begonnen.
  Mijn klachten zijn; ADD, neuspoliepen (met sinusitus die moeizaam over ging), soms depressief, hsP.
  HET VOLGENDE IS VERBETERD;
  *BETER af kunnen gaan
  *Steeds minder last van neusklachten
  *mijn lichaam laat nu veel afvalstoffen los; vieze tong etc.
  Iedere dag gaat het stukjes beter. Ik ben blij dat de neusklachten ook minder worden.
  Ik durf meer zonder er continue over naar te denken.
  Ik droom nu wel eens over hoe ik zaken moet oplossen; erg grappig.
  Wel ben ik nu soms misselijk. Ik doe veel water drinken.
  Van de huisarts mag ik de antidepressiva verder verlagen.
  Ik zal dit zeker gaan doen nadat ik 2 weken de MIR-Methode doe; anders word het teveel voor me.

 4. Beste Mireille,

  Ik ben een 21 jarige man met een autisme stoornis. Ik ondervind vaak psychisch zware momenten en tijden. Tevens heb ik last van ernstig overgewicht en wil al een tijdje hier hulp bij.

  Mijn moeder raadde me de MIR-Methode aan. In eerste instantie was ik wat terughoudend, maar na het bekijken van je instructie video deel 1, dacht ik echt… já hier kan ik misschien wel wat mee.

  Dus zojuist alle 9 stappen gevolgd. Tijdens het uitspreken van de laatste stap voelde ik al een vreemd gevoel in mijn armen. Toen ik wilde opstaan kreeg bij mijn zonnevlecht een ontzettend apart gevoel, ik kreeg een soort energetische tinteling, en voelde me gelijk een heel stuk vrolijker en opgewekt.

  Even later kwam er nog een erg prettig en warm gevoel in de buik rondom de zonnevlecht. Hier werd ik helemaal rustig van… Alsof er een open haard in mij brandde die mij rustig maakte en verwarmde.

  Ik ga vanaf morgen, elke dag 2 keer de MIR-Methode toepassen. En kijk na 4 weken of ik me nóg beter voel. Dit zal ik dan nog even laten weten.

  Hartstikke bedankt! 🙂

  • Beste Walter,

   Dankjewel dat je de MIR-Methode wilt doen! Het is fantastisch om te horen hoe je lichaam al meteen reageerde. Ik hoop meer van je te horen en wens je ongelooflijk veel geluk! Je weet dat ik een zwak heb voor mensen met Autisme of aan Autisme verwante stoornissen? Juist vanwege de prachtige energie die bij mensen als jij van binnen is. Veel succes en we horen het graag weer!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 5. Hieronder de reactie van een klant met Asperger. Hij is heel trouw geweest in het Mirren, terwijl hij lichamelijk nogal reacties had.

  Resultaat toepassing 4×4 weken MIR-Methode:
  – Mentaal helderder
  – Assertiever (maar nog niet optimaal)
  – Opruimeriger (in mijn hoofd / fysiek / etc)
  – Ideeen ontwikkeling gaat soepeler (o.a. nieuwe inzichten)
  – Mijn communicatie gaat soepeler
  – Ik scherm mij beter af tegen de energie van anderen (kan nog beter)
  – Mogelijk dat ik nu weer een stap gezet heb in gaan leven i.p.v. overleven, al is dit niet helemaal duidelijk.

  Margreet Pielage

  MIR-Methode begeleider in Ommen
  Persoonlijk Protocol op afspraak via
  Telefoon, Skype en mail ondersteuning
  http://www.terra-mater.nl

 6. Ben nu 2 weken met de MIR-Methode aan de gang. Merk dat ik me al rustiger begin te voelen (heb PTSS en ADHD). Val sneller en dieper in slaap, hoewel ik nog niet heel erg merk dat ik me energieker voel. Misschien onbewust wel, want ik ben na 2 jaar eindelijk weer begonnen met sporten.

 7. Lieve Mireile en geïnteresseerden
  Sinds enige weken doe ik de MIR-Methode voor mijn zoon van 17 jaar met een PDD-NOS beperking. Hij is blijer, zeer relaxt, school gaat erg goed hij is blijer en dankbaar vooral naar mij.
  En ik sowieso al veel dank. Hartelijke groet marie-louise

 8. Onze kleinzoon met ODD gebruikt nog steeds GEEN valeriaantabletten. Hij doet nog steeds trouw 2 keer per dag de MIR-Methode. Hij houdt hier strikt aan. KNAP TOCH!!!! Irene.

 9. Hallo Mireille,
  Vorig jaar december heb ik U gevraagd of de MIR-Methode ook voor een ODD kind kan. Op 6 december heeft onze kleinzoon, waarbij werd gezegd dat hij ODD heeft, de MIR-Methode gedaan zowel voor de kinderen als voor de volw. Hij wordt deze week 8 jaar. Ook bij hem is verteld dat het een oude ziel is. Met goede resultaten. Hij zit op een Spec. onderw. Gebruikte valeriaan tabl.voor kinderen.Toen hij op 6 dec. met de MIR-Methode is begonnen, werd het de eerste week alleen maar erger. Hij moest extra tabl. gebruiken. Vanaf 13 december heeft hij tot nu toe GEEN enkele tabl. meer nodig. Hij doet uit zichzelf de MIR-Methode ‘s ochtends en als hij in bed ligt. Dus al een maand ZONDER valeriaantabletten. GEWELDIG toch!!!!
  Ook wij zijn als opa en oma met de MIR begonnen. Mijn man is hartpat. heeft een ICD en heeft atritisch psoriatica. Hij is met de nummers 5 en 7 gestart en sinds kort doen we samen alles. Ook bij hem werd het eerst erger. Hij begon erg uit zijn mond te ruiken. Maar na 3 weken is dit ook nu weg. Ook ik ben nu een stuk rustiger geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.