Heb je last van allergie en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over allergieën.

 

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Allergie — 33 reacties

 1. Ik heb al mijn hele leven voedselintolerantie’s. Uiteindelijk werd het zo erg dat ik niks meer kon eten. Ik at het op en via de achterkant kwam het er gelijk weer uit. Ik nam helemaal geen voedingsstoffen meer op. Ik ben toen behandeld voor mijn darmen en ik moest heel veel producten een tijdje laten staan. Het ging denk ik ongeveer 3 jaar goed met mijn darmen. Maar mijn huid had rondom mijn mond allemaal kleine witte puistjes en ik schaamde mij dood, want niks hielp. Uiteindelijk kwam ik bij een huidtherapeut terecht en die zei volgens mij heb je last van allergieën. Zo ziet je huid eruit. Uiteindelijk ben ik via mijn moeder bij een vrouw terecht gekomen die de total reset methode doet en mijn allergieën/intoleranties werden aangepakt, maar het ene was weg en niet lang daarna volgde er weer wat nieuws dat merkte ik dus aan mijn huid.

  De mir-methode begon ik later te doen en ik merkte dat mijn hormonen in balans kwamen. Ik had 2 maanden geen ovulatie gehad en na de mir-methode had ik weer ovulatie en ben ik zwanger geraakt.

  Ik heb de mir-methode weer even niet gedaan, omdat ik zo beroerd was en uiteindelijk heb ik het weer gedaan en merkte dat mijn huid rustiger werd.

  2/3 dagen terug kwam ik op het idee om het boek je kunt je leven helen van Louise Hay er weer eens bij te pakken en daar staat een affirmatie: de wereld is veilig en vriendelijk. Ik ben veilig. Ik heb vrede met het leven.

  Ik ben begonnen met die zin 3x uit te spreken om daarna vervolgens de mir-methode te doen. Het voelt alsof mijn keel dicht geknepen wordt. Ik krijg het benauwd. Veel verdriet komt er los.

  Nu begrijp ik dat de ene na de allergie opkomt, want blijkbaar voel ik zoveel weerstand op dat de wereld veilig is enzovoorts.

  Maar mijn huid wordt weer rustiger. Healing takes time.

 2. Hallo Mireille,
  Ik doe al ruim een jaar de MIR-methode en heb daardoor geen last meer van mijn allergie en ernstige hooikoorts.

 3. Miranda van der M.
  Mijn comment dat ik de MIR-Methode ging proberen is inmiddels 4 weken geleden. Ik wil graag even laten weten hoe het is gegaan. Al binnen een week verdween eczeem op mijn handen en oren. Daarnaast had ik een kattenallergie waartegen ik al jaren een sterke neusspray op recept gebruikte. De allergie gaf niet alleen huiduitslag, maar ook ademhalingsproblemen en niesbuien. Nu ben ik al bijna 3 weken zonder spray en de allergie heeft zich niet laten zien! Ook verliep m’n laatste menstruatie zonder pijn (ja, serieus). Ben heel trots op m’n lijfje en wil jullie heel erg bedanken! ❤️

 4. Hallo, ik heb juist het idee dat ik voor steeds meer dingen allergisch ben geworden. Ik ben 2 1/2 jaar geleden begonnen met de MIR-methode. Toen was ik al allergisch voor katten/honden en de huisstofmijt. Nu lijkt er hooikoorts te zijn bijgekomen. Ik ben tussendoor wel ruim een half jaar gestopt met MIRREN en 6 weken geleden weer begonnen. Ook de hooikoorts lijkt steeds erger te worden. Ik heb wel tabletjes ingenomen al die tijd en die helpen wel, maar die wil ik nu niet meer slikken omdat ik zwanger wil worden. Wat kan ik doen? Alvast bedankt voor je reactie!

  • Beste Anna,
   Het is het allerfijnste als je een keer een afspraak wilt maken met een MIR-Methode begeleider. Zij kan dan met meer zekerheid uittesten wat er voor jou nodig is. Een zwangerschap zorgt vaak ook voor versnelde werking van oude emoties en zo te lezen wijzen veel klachten naar de longmeridiaan, wat vaak duidt op verdriet loslaten of rouwen. En… je lichaam is het er aan het uitwerken, zo te lezen. Begeleiders werken overigens ook telefonisch of via Skype, dus je hoeft er niet per se voor te reizen.
   Ik wens je een heerlijke zwangerschap!
   Groetjes, Mireille

 5. Ach ik ben een wat oudere man maar moet nog veel leren. Ja, ik heb allergie voor pollen en bronchitis daardoor en zodanig, dat de KNO arts me niets kon voorschrijven (specifiek bedoel ik)Te breed voor deze dokter. Ben enige tijd geleden begonnen tarwevrij te eten.Kan ook een kruisallergie onder zitten zijn.Ondertussen sinds kort de MIR-Methode aangenomen en geniet van die leuke berichtjes. Zo positief en hartverwarmend.Ben zelfs een beetje emotioneel en heb een hele lieve vriendin ontmoet. En wat de MIR-Methode betreft. Heb sinds een week mijn meestal verstopte neus open. Echt waar. Volgend de dokter lag het aan de droge lucht (al 20 jaar). Tot zover bedankt lieve Mireille

 6. Beste Mireille,

  Ik heb in juli een zware allergie aanval gehad, mijn heel gezicht was opgezwollen. Ik had tevens netelroos en dit al twee jaar.
  Ik mir al enige jaren.
  Ik las van Mireille dat allergie te maken heeft met oude emoties.
  Ik heb een zin toegevoegd. ‘ Oude emoties uit het onbewuste loslaten’
  Ik heb geen allergie meer gevat en ben medicatie met positief resultaat gestopt.
  Vandaag testen gedaan bij een allergoloog en er is geen allergie meer gevonden.
  Ik geloof nog meer in de MIR-Methode.
  Bedankt voor deze geweldige, kosteloze en positieve methode.
  Kat.

 7. Terugblik

  De afgelopen veertig jaar, tussen mijn twintigste en zestigste, had ik te maken met allerlei klachten. Er was sprake van allergieklachten zoals migraine, eczeem, loopneus, gevoelige ogen, jeukende galbulten, slaapstoornissen. Verder had ik te maken met jarenlange, niet onderkende voedselallergie klachten. De laatste jaren was er sprake van voedselintoleranties met prikkelbare darm gerelateerde klachten.

  Reguliere artsen namen mij en deze klachten niet serieus. Er volgde geen behandeling. Hierdoor verergerden de klachten in de loop van tien jaar waardoor een kwetsbaarheid op mijn DNA werd uitgelokt,de bipolaire stoornis. Er volgde een opname op de PAAZ waar in 1987 de diagnose manisch depressiviteit werd gediagnosticeerd.

  Door me de afgelopen jaren te verdiepen in voeding, beweging, de bipolaire stoornis, reiki en het inzetten van alternatieve geneeswijzen en therapieën o.a. homeopathie, acupunctuur, osteopathie, haptotherapie, het FODmapdieet voor prikkelbare darm klachten kreeg ik voldoende ziekte inzicht en handvatten om met een en ander om te gaan. Hierdoor lukte het me, ondanks voortdurende vermoeidheid, meer dan dertig jaar als leerkracht in het speciaal onderwijs te werken. Dat ik na elke werkdag, weekenden en vakanties ruimte nodig had om te herstellen nam ik voor lief. Op het moment dat ik stopte met werken werd ik van de ene op de andere dag mantelzorger van mijn partner. De afgelopen zes jaar kwam de kanker drie keer terug.

  De laatste jaren wordt door onderzoek steeds duidelijker dat de darmen het tweede brein zijn. Er is een duidelijk verband tussen een gestoorde darmflora en klachten als allergieën, depressies en prikkelbare darmklachten. In het boek ‘De darm denkt mee’ wordt beschreven hoe belangrijk de verbinding is tussen de darm- en hersenas. Er is een relatie tussen de functionele buikklachten en voeding.

  Nu het goed gaat met mijn man gaat het nog niet goed met mij. Daarom was ik zo blij dat zes weken geleden, de MIR methode op mijn pad kwam. Net op het goede moment. Ik was in juli zestig geworden. Ongemerkt blik je terug. Ik wilde de komende dertig jaar LEVEN niet OVERleven zoals de afgelopen veertig jaar.Blij zijn met de dag. Het leven vieren. Ondanks alles vond ik het iedere dag moeilijk om eraan te beginnen. Al had ik allerlei afspraken en activiteiten die de dag vulden. Ik miste de joy de vivre. Zo wilde ik niet verder.

  Op advies van de huisarts ging ik naar de haptotherapeut. Wat voorop staat bij haptotherapie is voelen, denken, doen. Na twee sessies is me duidelijk dat ik ga leren beter voor mezelf te zorgen. Uit mijn hoofd terug naar het voelen van mijn lijf. Mijn aandacht niet direct weggeven aan de ander. Dichtbij mezelf blijven. Beter leren omgaan met mijn hooggevoeligheid en mijn gevoeligheid voor geluid.

  Deze week is voor mij de zesde MIR week. Elke week, zonodig iedere dag, schreef ik in een logboek kort op wat me opvalt.

  MIR ervaringen tot nu toe:

  Vanaf de eerste week dat ik de MIR methode inzette merkte ik dat de MIR methode verdiept en verinnerlijkt in mezelf een rustgevende gevoelslaag waarvan ik wist dat deze er was maar waar ik niet bij kon. Soms af en toe door reiki, massage, mindfulness, sport. Het voelt NU als een gevoel dat van nature bij me hoort.

  Rustig in mijn hoofd, tevreden, genieten, zin in de dag, meer energie, tevreden met mezelf en de dag.

  Rustgevend, innerlijke rust, tevreden met de mens die ik ben, genieten in het moment. Zin om de dag te beginnen zonder de altijd aanwezige onrust, negatieve, depressieve gedachten en opstartproblemen. Alleen dat al geeft energie.

  Het lijkt erop dat alle ervaringen op spiritueel gebied en de alternatieve geneeswijzen waarin ik me de afgelopen jaren heb verdiept door de MIR-Methode worden meegenomen en versneld vertaald op een dieper niveau. Door de MIR-Methode lijkt het alsof een en ander versneld geactiveerd wordt en nu het zelfgenezend vermogen activeert. Prachtig.

  Vorige week vrijdag werd ik, voor het eerst sinds veertig jaar, ’s morgens wakker met een blij gevoel om aan de dag te beginnen. Zo bijzonder. Overdag ben ik plezierig actief en geniet ik van waar ik mee bezig ben. De MIR-Methode heeft duidelijk iets in mijn onderbewustzijn aangeraakt.

  Het is alsof ik, net als in het sprookje van Doornroosje, jarenlang sliep en nu door de MIR-Methode ben gaan leven. Zo onbeschrijflijk blij ben ik, MIReille.

  • Beste Truus, ik ben geen Mireille en geen begeleider, maar ik wil toch graag reageren; wat een prachtig verhaal, dankjewel voor het delen, het inspireert me. Je mag wel een trotse Truus zijn. Zo lang doorgezet en volgehouden! Niet dat ik twijfelde, maar door je verhaal ben ik extra stevig overtuigd dat ik de MIR- methode nog heel lang, zo niet altijd ga blijven doen. Ik wil dat ook wat jij hebt, en ik ga ervoor. Ook ik heb al veel therapieën gedaan de afgelopen 40 jaar. Ze hebben me bijna allemaal veel gebracht, maar ik heb ook het gevoel dat de MIR methode “de sluizen openzet” om al die ervaringen hun resultaten door te voeren, zal ik maar zeggen. Veel geluk nog! Anuschka

 8. Beste Mireille,

  Ik mir al twee jaar. Ik ben heel emotioneel geweest en enkele dagen later had ik een serieuze voedselallergie. Ik neem nu zware medicatie. Ik hoop dat de MIR-Methode zijn werk gaat doen. Ik geloof heel sterk in je methode.

  Kat.

  • Beste Kat,
   Merk je wel wat verbetering? Als het zo lang duurt, kun je ook altijd een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om te laten testen of er nog hardnekkige blokkades zijn die zich te langzaam gewonnen geven. Ben blij dat je zo stug volhoudt! Voor zware medicijnen is het misschien een idee om de video op de ‘Be the MIRror’-website te kijken over medicijnen en bijwerkingen. Ben je daar lid van?
   Groetjes en vooral veel opklaring gewenst!
   Mireille

 9. Hoi Mireille
  Ik heb al ongeveer 30 jaar eczeem wat ooit begonnen is met zonneallergie.Met tijd en wijle komt het sterk naar buiten .Heb ook op alternatief gebied veel ermee gedokterd maar uiteindelijk de laatste jaren ervoor gekozen om dan toch zalfjes met cortison te gebruiken als de eczeem TE erg de kop op stak .

  Wat mij wel heel erg verbaasd en tevens heel blij maakt is dat ik al enkele maanden hardnekkige eczeem had onder mijn oksels die nu na enkele weken mirren opeens verdwenen zijn !!!
  Op mijn handen had ik ook enkele vervelende eczeem plekjes die na maanden cortison gebruik tussendoor , ook opeens weg zijn!!!

  Ik heb nu in het voorjaar al enkele malen genoten van de zon ZONDER zonneallergie te krijgen…..

  Ik ga door met mirren , het doet me op alle fronten goed !
  Dankjewel Mireille dat je dit zonder geldelijk gewin mogelijk maakt en wilt delen met iedereen die er open voor staat , ik vind dat heel bijzonder in deze wereld waar geld vaak op nummer 1 staat .

 10. Hoi Mireille, toen ik een paar jaar geleden de MIR-Methode ontdekte heb ik deze wel zo.n 5 maanden gedaan. Afgelopen januari kreeg ik erg last van mijn astma Door mijn katteallergie. Niets hielp zelfs mn pufjes niet! Ik ben nu onder behandeling van een acupuncturist en ben 2 weken geleden weer begonnen met de MIR-Methode. Op het moment is het wat erger geworden maar ik zet door nadat ik bovenstaande berichten heb gelezen. Fijn dit ondersteunt me! Ik hoop over een poosje op goed resultaat! Dankjewel voor deze methode!!!

  • Beste Jeanneke,
   Ik hoop ook dat je verbetering mag gaan ervaren! Fijn dat je ook bij een acupuncturist in behandeling bent. Kan hij/zij meteen volgens wat er in je meridianensysteem verandert door het doen van de MIR-Methode. Het is wel fijn als je acupuncturist weet dat je de MIR-Methode erbij doet.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Mireille,
  Ben 78 jaar oud en al zeven maanden MIR ik wat af.
  Heb ook al lange tijd een lactose intolerantie en jeuk in mijn oren.
  Alles melkvrij en zure oordruppels.
  Nu stel ik vast dat mijn oren niet meer jeuken en heb, na jaren, weer een ijsje gegeten en zelfs enkele melkbroodjes zonder dat de gewoonlijke( vervelende) problemen zich aandienden. Heb vroeger veel gezwommen maar dat liep uit op een chloor allergie. Zou dat nu ook over kunnen zijn?
  Frans

  • Beste Frans,
   Ook ik heb al jaren last van lactose intolerantie (hete handen en voetzolen na het eten van ijs en melkproducten) en verschrikkelijke jeuk in mijn oren! Van de huisarts inderdaad zure druppels gekregen en zelfs hormoonzalf voor in mijn oren. Ik ben net een week begonnen met de MIR methode maar door jou schrijven heb ik zeer veel hoop dat het ook met mij goed komt. Bedankt hiervoor.
   Ik heb echter nog een vraagje voor Mireille: sommige mensen zeggen dat ik andere mensen kan helen door middel van handoplegging vanwege de hitte die van mijn handen afstraalt, wat denk jij? Of hebben mijn klachten te maken met mijn onder bewuste?
   Heel veel liefs
   Maureen

   • Beste Maureen,
    Er is maar 1 manier om daar achter te komen: uitproberen! Gewoon doen en kijken of mensen er baat bij hebben. Zo doet iedereen het die helende handen heeft. Als je zo’n gave ‘tegen houdt’, kan dat inderdaad klachten veroorzaken.
    Veel plezier met ontdekken!
    Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille.

  Sinds anderhalf jaar doe ik de MIR-Methode met een onderbreking van een paar maanden. Kan er niet eens een verklaring voor geven maar ben weer begonnen en heb me aangemeld voor de Be the Mirror. Een maand geleden ben ik gestopt met montelukast wat ik in 2008 kreeg voor een de kop opstekende astma. Ik had nooit astma. Daarbij twee aerosols en een longfunctietest wees uit dat ik hyperreactieve longen had. Een paar jaar ervoor wees een allergietest uit ( na veel ellende ) dat ik een pinda allergie had en paprika, katten en graspollen. Ik had toen 5 katten en zou na hun dood er geen meer nemen maar heb dat wel gedaan , had veel last en toen ook hij overleed was dat hoofdstuk gesloten. Dacht ik. Ik miste de katten vreselijk. Kreeg voor de graspollen allergie , fexofenadine en slikte dus en inhaleerde jarenlang. Ik had het ook snel benauwd. Vorig jaar kreeg ik een luchtweginfectie en mijn longen scoorden toen 12% minder zonder medicatie maar ik kreeg een antibioticakuur en ik knapte snel op. Maar de jeuk in mijn luchtpijp bleef toch en gaf veel last. Ook bleef ik een ontsteking houden in de bovenste luchtwegen en dat had ik al vanaf de eerste medicatie. Heb toen de bijwerkingen gelezen en de montelukast wat niet bewezen hielp maar wel vaak ontstekingen veroorzaakte in de bovenste luchtwegen , vond ik als reden voor mijn last. Ben ermee gestopt om eens te kijken en binnen 14 dagen hoestte is stukken minder maar de pufjes heb ik ook afgebouwd en ik hoest totaal niet meer en heb geen jeuk en ben niet meer benauwd. De fexofenadine ook gestopt en graspollen etc . doen me niets meeren de kat die ik sinds 4 jaar heb, een oudje die een hartkwaal heeft en mishandeld is en uit het asiel komt, kan ik gewoon en dat kan ik vanaf dat ik haar heb, knuffelen en aaien en kammen en wat maar ook. Geen enkele last, maar ook bij vrienden die katten hebben , totaal geen last meer. Dit duurt dus nu al weken en weken en ik realiseerde me niet dat het wel eens van de MIR-Methode kon zijn. Ik heb dat al zolang gedaan en heb niet in de gaten gehad toen ik een tijdje stopte dat de allergie weg was maar ik bijwerkingen had van de medicatie en erg ook. Ik liep zelfs veel met een wattenhoofd van versuffing en ook dat is weg. Ben deze week weer begonnen met de MIR-Methode om andere redenen , verdriet en zag toen pas wat er gebeurd was en waardoor. Mijn allergie is weg en die zware medicijnen gebruik ik niet meer. De pufjes hou ik wel in de kast maar denk niet dat het nog nodig is. Al met al ben ik vanaf 2001 af , allergisch geworden en nu waarschijnlijk vorig jaar al of eerder niet meer astmatisch en allergisch. IK ga door want er zijn nog wat dingen en ben heel blij dat ik jouw methode ontdekt heb. Mijn leeftijd is 66 dus je bent nooit te oud om te genezen. Hg. Nel.

  • Beste Nel,
   Dankjewel voor het schrijven van al je ervaringen! Wat FANTASTISCH dat je zo goed bent opgeknapt en dat je nu ook echt zonder medicatie kan. Geweldig! Ja, en je hebt zó gelijk: Je bent nooit te oud om te genezen! Je bent er het levende voorbeeld van.
   Ik ben enorm blij voor je!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Ineke.

   Ik hoop dat ook jij ervan af komt, ook ik kreeg het allemaal pas de laatste jaren en ben nu bijna 67 en vrij van astma en allergie maar mijn stoppen was niet nodig geweest. Ik heb gewoon het vergeten, al klinkt dat wel raar. De methode en het laten staan van de medicatie , die me juist extra veel last gaf , heeft er ook voor gezorgd dat ik er vrij van ben. De MIR-Methode heeft me blijkbaar ook laten inzien ( onbewust ) dat de bijwerkingen erger waren dan de kwaal, en de kwaal is immers ook weg. Wens je veel succes om door te gaan en ook goed resultaat te behalen. groet. Nel

 13. Beste Mireille,

  Ik vind het erg bijzonder dat je deze MIR-Methode met ons deelt. Ik hoop dat ook jij hier veel goeds voor terugkrijgt.
  Sinds afgelopen zaterdag ben ik begonnen met de MIR-Methode.
  De volgende dag had ik achter elkaar niesbuien en leek het of ik een verkoudheid te pakken had. Mensen in mijn omgeving vroegen of ik hooikoorts had. Heb mij hier al vaker op laten testen, maar is niet het geval.
  Aan welke emotie en/of chakra is niezen gekoppeld?
  Heeft het misschien te maken met de longchakra?
  Had ook last van misselijkheid (met vlagen)

  Alvast bedankt voor je antwoord. Wens je alle geluk en gezondheid toe! 🙂

  Groeten,
  Magda

  • Beste Magda,
   Leuke vraag! Het is vaak opschoning van de Longmeridiaan, dat niezen, en geeft aan dat je verdriet aan het loslaten bent. Het is ook een signaal van de Dikke darmmeridiaan en dat betekent eveneens ‘loslaten’. Je bent dus goed bezig! De misselijkheid kan met de maagmeridiaan te maken hebben (aarding of zorgen maken), maar kan ook je 3e chakra zijn, de ‘zonnevlecht’ en betekenen dat je meer in je kracht komt te staan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. Willem en ik zijn een soort van ‘zwanger’. Wij hopen dat eind januari ons ‘aanstaande katje wordt geboren, zodat we hem over 13 weken mogen ophalen. Nu kan ik mij voorstellen dat jullie denken ‘so what?” er zijn zoveel mensen die een kat hebben of krijgen?

  Wat jullie niet weten is dat het vooral voor mij een langgekoesterde droom was, die nooit uit zou komen. Ik ben mijn hele leven hartstikke allergisch geweest voor alle dieren en niet in het minst voor katten.
  Tel dat op bij het feit dat ik zwaar verliefd was op dieren, niet in het minst op diezelfde katten, en je beseft dat ik het moeilijk had hiermee.

  Jarenlang toch dieren geknuffeld en geaaid met als gevolg, huilen, proesten, niezen, benauwdheden en rode ogen.
  Tot ik de MIR-Methode van Mireille ben gaan volgen!
  Mijn allergie is sindsdien afgenomen (het is niet helemaal weg) en nog maar op zo’n laag pitje dat het overwegen van een hypoallergene kat ineens tot de mogelijkheden begon te horen!

  Ik dook er gelijk in en kwam er toen pas achter dat je niet allergisch bent voor de haren, zoals ik altijd dacht, maar voor het eiwit dat dieren (in dit geval katten) afscheiden en/of voor hun huidschilfertjes die ze kwijtraken.

  En al zoekende vond ik uit dat Blauwe Rus (een raskat) nou van beiden heel weinig afscheid. Dat maakt deze prachtige kat extra interessant voor allergische mensen. Hij is natuurlijk wat duurder, maar dat kan mij niks schelen zoals jullie begrijpen.

  Om helemaal zeker te zijn van mijn zaak ben ik naar een cattery getogen en heb ik daar 2 uur gezeten tussen 9 blauwe russen. Vervolgens heb ik een oud kussensloop over alle katten heen gewreven en daarna 2 weken op dat kussensloop geslapen. Ik had nergens last van!!

  Dus nu durven wij het aan en gaan wij een katje krijgen, ik ben de hele dag al blij, want we staan nu officieel ingeschreven voor een nestje.
  En jullie begrijpen nu waarschijnlijk een stuk beter waarom dit nieuws op de website moest

 15. Nu, na 4 weken de MIR-methode te hebben toegepast is het eczeem aan mijn hand minder geworden. Het is nog niet helemaal weg, dus ik ga nog door met MIR’en.
  Ook droom ik meer en heb ik weer af en toe last van nachtmerries. Ik ben ook een poosje nogal pinnig tegen mijn omgeving geweest. En ik merkte dat mijn stem soms opeens zoveel harder is als ik tegen iemand praat?! Ik ben hier wel van geschrokken; ‘zo hard zeg ik dat anders nooit’. Weet jij of dit iets met het MIR’en te maken heeft Mireille? Voorlopig ga ik nog wel even door. Heel hartelijk bedankt voor je begeleiding!!

  • Beste Klaasje,
   Wat fijn dat je eczeem minder is geworden! En ja, dat soort dingen kunnen allemaal door de MIR-Methode komen en het is een kwestie van je balans daarin weer vinden. Goed dat je er nog even mee door gaat!
   Veel geluk,
   Mireille

 16. Ik ben ruim 5 weken geleden begonnen met de MIR-Methode.
  De aanleiding was, om misschien een vervelende vorm van eczeem binnen in mijn oren mogelijk te verminderen.
  Na 2 weken MIRREN werd het erger en erger en zelfs op de bovenkant van mijn hand ,daar waar ik overheen aai ,kwam eczeem.
  Toch doorgegaan en nu wordt het langzamerhand minder.
  Ik dank U voor de begeleiding via de mail, dat heeft me enorm gesteund,ik blijf dan ook doorgaan tot ik er helemaal van verlost ben.
  Vandaag het boek besteld,ik verheug me er op het te lezen,en ook anderen te wijzen op de MIR methode.
  Zo eenvoudig en zo efficiënt,geweldig!!!

 17. Hallo Ik ben nu ongeveer 5 weken bezig met alle 9 stappen. Ik ben ook met Hennepzaad olie X2 p/D bezig Alhoewel ik al jaren eczeem aan mijn handen heb (astm.bronchitus ook erbij) is het net alsof mijn eczeem aan het minderen is Bedankt ik blijf gewoon doorgaan groetjes Yvonne

 18. Heb de laatste paar dagen, onverwacht neusprikkels en moet dan
  krzchtig niezen. Voorzover ik weet heb ik geen enkele allergie. Wel had ik vorig jaar een periode waar ik geen geur kon onderscheiden. Neus was vrij desondanks kon ik geuren niet herkennen. Het was al verbeterd en Ik loop wel reeds 7 maanden blootvoets en slaap geaard en de geur was dan nog verbeterd. En nu een 6 weken aan t Mirren. Ik durf nu zeggen dat mijn geursensoren optimaal werken.

 19. Hoi Mireille,
  Al geruime tijd (minstens 5 jaar) gebruik ik de MIR methode zowel bij mezelf, mijn gezin, de kater en nu ook mijn kipjes. Een van mijn kipjes was op een gegeven moment heel ziek en sterk verzwakt. De dierenarts had de hoop op gegeven maar met de MIR-Methode als ondersteuning is ze weer helemaal de oude geworden. Mijn kinderen weten inmiddels hoe ze zichzelf kunnen behandelen als er genies, gesnotter etc. vanwege allergieën de kop op steekt.
  Ik ben er zo enthousiast over dat ik ook vaak de MIR-Methode noem als
  het ter sprake komt. Veel mensen kunnen het eigenlijk niet zo goed geloven dat het zo kinderlijk eenvoudig is en dan nog werkt ook. Ik snap dat wel, maar inmiddels ben ik het levende bewijs van deze zelfhelende methode.
  Mijn hooikoorts heb ik al jaren onder controle. Als het even weer de kop
  op dreigt te steken hoef ik maar enkele malen te mirren en ik ben er
  weer van af. Geweldig!Blij dat ik je op mijn pad ben tegengekomen Mireille!!

  • Hoopvol!! Ik hoop ook zover te mogen komen!! Ik snotter al 1,5 jaar konstant nu, verstopte neuzen, drupneuzen, pffff 🙁 …
   FIjn dat het bij jullie zo goed gaat!
   5 Jaar zeg je, is dat met tussenpozen telkens een maand achter elkaar? Of hoe doe je dat precies?
   groet
   Ineke

 20. Al ruim anderhalf jaar ben ik van mijn (forse) allergieën af, waaronder hondenallergie.
  Toen we vorig jaar, na lang wikken en wegen, een fantastisch lieve labrador in huis hadden genomen, kwam ik in de problemen vanwege mijn allergie. Gelukkig kwam ik Mireille Mettes op het spoor die mij na een paar behandelingen van mijn allergieën afhielp. Wat een geluk!
  Na de cursus zelftesten en behandelen te hebben gevolgd en de MIR-Methode kan ik mezelf allergie vrij houden.
  We genieten volop van onze bijzondere hond en ondertussen denk ik : gezondheid is een groot goed, bedankt Mireille !

 21. Beste Mireille,

  Ik ben al 4 wekenlang bezig met MIR-Methode voor mijn allergische reacties. Mijn allergische uitslag is heel veel verminderd, maar krijg nog af en toe wat uitslag. Moet ik nog door gaan tot het gewenste resultaat of moet ik nu even pauze nemen.

  Ik hoop gauw van u te horen.

  Met vriendelijke groet,

  Farisha

  • Beste Farisha,
   Ja, heel goed dat je al aanvoelt om de MIR-Methode weer op te pakken. Gewoon blijven doen, net zolang tot de allergie zich gewonnen heeft gegeven.
   Veel succes en ik hoor heel graag hoe het met je gaat!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.