Heb je last van klachten tijdens je zwangerschap en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Zwangerschap, klachten bij — 11 reacties

 1. In week 31 van mijn zwangerschap ben ik begonnen met de MIR-methode, omdat ik een alternatief wilde voor maagzuurremmers. Tegelijkertijd ben ik ook steng op mijn voeding gaan letten, maar de vermindering van klachten schrijf ik het meeste toe aan het aaien met de MIR-methode.
  Sinds ik ermee begonnen ben heb ik nauwelijks meer last van zwangerschapskwaaltjes.
  Een aanrader voor iedereen vanaf het begin van de zwangerschap, ik wou dat ik eerder was begonnen.

 2. Ik heb de MIR-Methode weer opgepakt doordat ik door mijn zwangerschap mijn eczeem weer enorm opspeelt en gek werd van de jeuk. Ik ben nu ondertussen 20 weken zwanger en van plan tot de bevalling gewoon door te mirren en wie weet daarna ook nog wel. Is erg fijn en ondersteunend meer inhoudelijk te kunnen lezen op de the Be the mirror website, erg zinvol en fijn om iets aan de oorzaak te kunnen doen en niet alleen te onderdrukken met hormoon creme. Ik merk dat er enorm veel los komt in mijn lichaam en er veel processen worden getriggert door mijn zwangerschap.

 3. Beste Mireille,
  Ik ben al zo’n 2,5 jaar aan het proberen zwanger te raken. Ik ben begonnen met 2 weken stap 5 en 7 en wil nu verdergaan met de 9 stappen. Kan het kwaad om daar tijdens mijn ovulatie / vruchtbare dagen mee te beginnen of kan het misschien een mogelijke bevruchting afstoten ivm oude emoties / afvalstoffen die dan vrij komen? Hartelijk dank voor je advies.

  • Beste Anoniem,
   Je kunt gewoon met de MIR-Methode beginnen. Het zal eerder een bevruchting of innesteling bevorderen, dus voel je gerust! En ik wens je heel veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste,

  Ik heb sinds een week ontzettend last van zwangerschapsbraken. Ik krijg niks binnen, mijn eetlust is volkomen weg en kan niet meer normaal functioneren. Lig alleen maar in bed. Welke stappen kan ik het beste als eerst hanteren? En hoe snel zou ik resultaat moeten merken? Ik hoor het graag, want ik ben ten einde raad. Mvg, Bianca

  • Beste Bianca,
   Je doet het beste alle 9 stappen, met je hand op je buik. Twee keer per dag. Met een dag of drie moet het echt minder worden. Ik neem aan dat je verloskundige je advies geeft? Als het na drie dagen niet minder is, neem dan contact op met een MIR-Methode begeleider, dan test zij een MIR-Methode op Maat voor je uit.
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. Ik ben nu bijna veertien weken zwanger. Voor mijn zwangerschap was ik al gestart met de MIR methode en ik doe het nu tijdens mijn zwangerschap ook tweemaal daags. Kan ik gewoon alle stappen blijven volgen? Ik voel mij er erg goed bij en was van plan dit zo vol te houden. Of moet ik ook overgaan op stappen op maat?
  Groet

  • Beste Anna,
   Nee hoor, als je zwangerschap prima verloopt, kun je gewoon alle 9 stappen doen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode. Het voelde voor mij meteen heel fijn en vertrouwd om de methode te doen. Ik had ook een aantal specifieke klachten o.a. veel last van candida en vermoeidheid. Ik ben naar een MIR-Methode begeleider geweest en zij heeft meerdere keren een MIR-Methode op Maat voor mij gemaakt. Dit werkte ontzettend goed. Ik merkte dat mijn lichamelijke klachten iets minder werden maar dat ik vooral meer in mijn eigen kracht kwam te staan en ging leven! Niet meer bezig houden met al de lichamelijke kwaaltjes, maar genieten van het leven! Mijn vriend en ik hadden een kinderwens en inmiddels ben ik alweer 25 weken zwanger. Aan het begin van de zwangerschap kreeg ik veel last van mijn tepels. Veel kloven en er kwam ook steeds vocht uit. Ze waren enorm gevoelig en leken ontstoken. Ik heb meerdere weken gesmeerd met tepelzalf, maar dit had geen effect. Opeens dacht ik weer aan de MIR-Methode en heb mijn MIR-Methode begeleider gemaild. Een dag later kreeg ik via de mail een MIR-Methode op Maat. Deze ben ik 2 keer per dag gaan opzeggen en ondertussen wreef ik liefdevol over mijn borsten. Binnen een paar dagen waren mijn tepels volledig hersteld!! Wat voelde dat goed. Ik zeg de MIR-Methode op Maat nu al een aantal weken en mijn borsten en tepels hebben nog nooit zo fijn aangevoeld. Ook voor de zwangerschap had ik veel klachten bij mijn tepels en nu is de huid gewoon helemaal hersteld. Veel afscheiding heb ik nog wel zo af en toe tijdens de zwangerschap. De verloskundige raadde me aan om toch even een kweekje te maken of het candida was of gewoon vermeerderde afscheiding vanwege de zwangerschap. Uit de kweek kwam dat ik geen candida meer heb en ook geen andere vaginale bacteriën die ik al die jaren ervoor altijd had gehad. Dit was echt geweldig nieuws! In mijn MIR-Methode op Maat zeg ik ook: detox candida. Inmiddels zeg ik dit al bijna een jaar (candida is heel hardnekkig) en het heeft dus geholpen. Ik ben enorm blij met de MIR-Methode en met de MIR-Methodes op Maat die enorm goed helpen.

  • Beste Anoniem,
   Wat ontzettend fijn dat het zo goed voor je heeft uitgepakt! Je schrijft ‘persoonlijk protocol’ en ik heb het veranderd in ‘MIR-Methode op Maat’, omdat ik het zo ben gaan noemen. Protocollen doen veel mensen denken aan ziekenhuisbezoeken, vandaar. Ik hoop dat je dat okee vind. Ik ben heel erg blij met je resultaat en vind het fantastisch dat je de candida helemaal uit je lichaam hebt gekregen! Ontzettend goed nieuws voor alle mensen die daar last van hebben!
   Dankjewel voor het delen!
   Groetjes, Mireille

 7. ZWANGERSCHAPS-MISSELIJKHEID

  Ik heb een Persoonlijk Protocol mogen maken en na een week kreeg ik onderstaande mail terug.

  Hoi Marion,

  Mijn dochter is vandaag een week bezig met het protocol van de MIR-Methode zoals door jou gegeven. Ik kan je zeggen dat het stukken beter gaat met haar. Vorige week heeft ze nog maar één keer overgegeven en het kokhalzen was ook heel veel minder. Ze is zelfs 1 pond aangekomen, terwijl de weken ervoor ze elke week 1 kilo verloor. Ze is ook heel goed te pas. Ze kan per keer nog niet veel eten. Ze eet nu elk uur kleine beetjes. Het smaakt haar ook heel goed. Gelukkig! Ik ga er van uit dat dit zo de goede kant op doorzet.
  Mijn dochter en ik willen je nogmaals hartelijk danken voor jouw input!

  Liefs, Lia

  Voor meer info:
  MIR-Therapeut Marion van Brussel uit Wezep
  http://www.aventurijn.net
  Ik laat me nog elke dag verwonderen over wat het menselijk lichaam kan met de MIR-Methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.