Heb je last van slechtziendheid en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Slechtziendheid / ogen — 7 reacties

 1. Lieve Mireille,

  Na 5 weken de MIR-Methode gedaan te hebben ga ik steeds meer verbeteringen zien, waarvan de grootste mijn ogen zijn, voorheen gebruikte ik leesbrillen 2.50 tot 3 en kreeg op een gegeven moment pijn en branderige ogen, ben bezig geweest met oogdruppels wat niet hielp totdat ik ontdekte als ik las met een bril van 1.50 ik geen last meer heb dus mijn ogen zijn een stuk vooruit gegaan, Top!!

  Ook merk ik dat ik met de yoga veel beter alle poses kan doen…

  Ik ga nog een tijdje door en ik hoop dat ik mijn dochter ook zo ver kan krijgen om het te doen maar zij is bang dat er veel emoties loskomen die ze niet aan kan, ze heeft last gehad van angstaanvallen..
  Bedankt Mireille

 2. Ik ben door een netvliesloslating in 2003 en door medisch falen blind aan mijn rechteroog, Het was ook erg pijnlijk. Dat is gelukkig minder geworden, maar soms heb ik daar nog last van, kan de MIR methode daar bij helpen?

  • Beste Elles,
   Dat kun je vooraf niet voorspellen. Het enige wat je kunt doen, is het uitproberen. Ik heb van sommige mensen gehoord dat het hen helpt wanneer ze hun ene hand dan op de plek leggen waar ze last hebben. Bij jou zou je dan je ene hand op je rechteroog kunnen leggen, terwijl je met de andere hand aait en de 9 stappen zet. Ik hoop van harte dat het wat voor je kan doen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik heb door het langdurig toepassen van de MIR-Methode (zo’n 4 maanden) geweldig resultaat met beter zien!
  Ik heb een aangeboren lui oog waarmee ik altijd alleen maar de bovenste twee rijen van de letterkaart bij de oogarts kon lezen.
  Na 4 maanden mirren kan ik met mijn luie oog tot op de één na onderste rij de lettertjes nog lezen!
  In de praktijk betekent dat, dat ik bij helder licht, mijn leesbril niet hoef te gebruiken terwijl ik daar al zo’n 10 jaar afhankelijk van was!
  Een bijzonder resultaat toch? (Ik ben nu 64 overigens).

  Groet,
  Irene

 4. Hoi Mireille,

  Ik ben al bijna 1 jaar bezig met de MIR-Methode en tot mijn verbazing merk ik nog steeds verbetering, op allerlei aandoeningen.
  Zoals ik al eens iets heb verteld over mijn darmen, die werken nog steeds beter dan ooit tevoren!
  Mijn fibromyalgie, gaat stukken beterde, en tot mijn grote verbazing, merk ik plotseling dat ik beter ga zien van veraf, wonder boven wonder, moet ik steeds vaker mijn bril afzetten, vooral met tv kijken, ik begin zelfs beter te zien zonder de bril als met de bril, niet voor het lezen dicht bij, maar voor veraf, zie ik steeds beterde zonder als met bril, zo gek om dit ineens zo op te merken, maar wel fijn idee!
  Denk dat ik maar eens ga proberen om de bril af te doen overdag, en als dat goed blijft gaan, maar eens een oog test laat maken?
  Het lezen van veraf gaat zelfs beter zonder de bril, maar voor dichtbij heb ik beslist de bril wel nodig, misschien ben ik wel alleen aan een leesbril toe!
  Ik hou jullie op de hoogte hoe dit afloopt!

  De ogen is toch het laatste waar ik nog nooit aan heb gedacht, maar dan ineens merk ik dat die bril af moet, gek eigenlijk, maar wel erg bijzonder!

  Dank je voor deze geweldige Methode!

  Gr. Vabrum

 5. Beste Mireille,

  Een jaar geleden ben ik ziek geworden, hartpatient
  Ik had geen zin meer in t leven er was echt bijna niets meer dat me kon bekoren.Op een dag kreeg ik een boek in handen waarin een artikel stond over de MIR-Methode. Hé, dacht ik als t zo simpel is ga ik ‘t proberen en het heeft echt geholpen veel van mijn vroegere problemen heb ik nu kunnen loslaten en nu ga ik terug vrolijker door ‘t leven.
  Ik zal nog veel tijd nodig hebben om alles te kunnen loslaten maar ik kom er wel dat voel ik.

  Ik wil je bedanken en ga zeker met de methode door als ik er behoefte aan heb, ben er oprecht blij mee werkt beter dan veel medicatie .
  Bij de cardioloog mocht ik minderen met medicatie nog slechts 1 pilletje per dag
  De oogarts verstond niet waar mijn glaucoom heen is ,is t toeval of niet ??
  Ook voor ‘t eerst bij de tandarts goed nieuws; alles prima in orde
  U ziet t kan niet beter ben echt blij en hoop dat ‘t zo verder gaat.

  Nogmaals bedankt dat u zoveel mensen zomaar kosteloos helpt
  de wonderen zijn de wereld toch niet uit

  groetjes Joske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.