Overgangsklachten kunnen je flink parten spelen. Opvliegers, stemmingswisselingen, huwelijk onder spanning, slapeloosheid, slechte concentratie en vergeetachtigheid tot en met angstig worden en je terug trekken in je huis…. misschien wel met eenzaamheid tot gevolg.

Toch heeft de ene vrouw er meer last van dan de ander. Hoe kan dat?
Het antwoord ligt onder andere in het contact dat je met je moeder hebt en met de historie die in je voorouderlijn (vrouwenlijn) verborgen ligt. We gaan er in deze serie stap voor stap doorheen. Zodra je je ergens bewust van wordt, kun je het verwerken! Zodra er een pijnpunt in je onderbewuste aangeraakt is, kan je het met de MIR-Methode aanpakken!

Ik bespreek elke twee weken een ander onderwerp en krijgt elke keer een extra stap bovenop de 9 stappen. Het zal je helpen de overgangsklachten te verminderen, te verzachten! Opdat je er lichamelijk niet zoveel last van hebt, maar vooral opdat je het grote cadeau ziet wat verborgen is aan het eind van deze grote transformatie in je leven!

Zesdelige videocursus: Overgangsklachten verzachten met de MIR-Methode

Deel 1. Moeder loskoppelen (stap 3)
Een van de grootste oorzaken van overgangsklachten ligt in het contact met je moeder. Hoe is het contact met je moeder? Hoe is/was het contact met je oma’s? Wat weet je uit de geschiedenis van jouw Vrouwenlijn? Welk grote thema speelt er in jouw vrouwenlijn?
Welke rol speelt Vader loskoppelen? en welk effect heeft dat op stap 1 ‘Zuurgraad optimaliseren’? Tot slot krijg je een extra stap bij de MIR-Methode die je twee weken blijft herhalen. Daarmee kun je je moeder en vrouwenlijn sneller loskoppelen.

Deel 2. Meridianen zuiveren en slapeloosheid (stap 4)
De transformatie die je doormaakt in de overgang, heeft veel effect op je Meridianen. Vele emoties die je te verwerken krijgt, komen aan de oppervlakte tijdens half-waak slapen. Het maakt dat je slechter slaapt, waardoor je overdags moe bent en slechter kunt concentreren en/of vergeetachtig wordt. We onderzoeken in dit deel welke meridianen ‘van slag’ kunnen zijn. Daarna krijg je extra stappen van mij om de bijbehorende emoties los te kunnen laten met de MIR-Methode. Dit heeft meteen veel effect op stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’. (De extra stap van vorige keer vervalt hiermee.)

Deel 3. Hormoonstelsel in evenwicht brengen (stap 6)
In dit deel zoemen we in op het hormoonstelsel, stap 6 van de MIR-Methode. Welke hormoonklieren/organen zijn druk met de overgang en wat betekent dat voor jouw lichaam?
Wat heeft stap 6 te maken met ‘Moeder’, stap 3? Met extra stappen, kun je zelf meehelpen om je hormoonstelsel sneller in evenwicht te brengen. (De extra stap van vorige keer vervalt hiermee.)

Deel 4. Basisbehoeften aanvullen (stap 7)
Hoe heb je je leven geleefd? Waar heb je je eigen behoeften opzij gezet voor anderen? Weet je waar je nu zelf behoefte aan hebt? We gaan ze in dit deel aanvullen! En je krijgt een extra stap mee om twee weken lang toe te voegen aan de 9 stappen. (De extra stap van vorige keer vervalt hiermee.)

Deel 5. Chakra’s en aura optimaliseren (stap 8)
Wat gebeurt er op energetisch niveau in je lichaam tijdens de overgang? We kijken naar de chakra’s, de kristalchakra’s en kundalini, de levensenergie die vrij kan komen tijdens de overgang. Mogelijk zit daarin de oorzaak van de opvliegers. Door beter te begrijpen wat er gebeurt op energetisch niveau, is het makkelijker om jezelf te begeleiden in deze fase. Bijvoorbeeld: vaker rust nemen, emoties op andere manieren uiten en knopen doorhakken. Tot slot krijg je een extra stap die je de komende twee weken toevoegt aan de 9 stappen. (De extra stap van vorige keer vervalt hiermee.)

Deel 6. Missie verduidelijken (stap 9)
De Overgang is een transformatie. Je gaat door een fase heen die jou van binnen en van buiten verandert. Maar… naar iets heel moois! In dit deel bespreken weL
– wat het voor jou persoonlijk betekent en
– wat het spiritueel betekent, voor de aarde en de mensheid.
– Wat verandert er energetisch en
– hoe verandert jouw contact met de wereld om je heen en met de natuur?

Startdatum en aanmelding
Wil je deelnemen aan deze videocursus? Dan kun je je op deze pagina vanaf woensdag 7 mei 2025 aanmelden.

Ik wens je fijne transformatieweken met de videoserie
en vooral verzachting van je overgangsklachten!

P.S. Welke overgangsklachten heb jij? Wat is voor jou het meest storend? Merk je al iets van grote positieve verandering die je in jezelf merkt? Schrijf het hieronder! Dankjewel!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Videocursus ‘Overgangsklachten verzachten met de MIR-Methode’ — 8 reacties

  1. Hey Mireille

    Ik heb Lichen Sclerose, een zeer vervelende kwaal eigenlijk ziekte , die met de overgang zou te maken hebben, ik heb het van de ene op de andere dag gekregen , het beheerst heel mijn leven, en ik kan je zeggen het is niet leuk en heel vermoeiend, ik denk dat dit onder hormoonstelsel in evenwicht brengen valt maar ik vermoed dat er nog meer onder zit ik ben er zelf nog niet uit wat het is maar ik heb het al drie jaar bijna non stop

  2. Sinds ongeveer 2 jaar heb ik vermoedelijk overgangsklachten. (Ik ben 43 jaar) Het is gestart met zeer heftige menstruaties (echt heel heftig 🙁 ) wat nog steeds aanwezig is. Hierbij darmklachten. Later ook heftige hoofdpijn op verschillende momenten in de cyclus. Sinds kort ook vaker menstrueren. (eerder ongeveer om de 4 weken, nu zeer wisselend, soms al na 2 weken weer). Gloeiende wangen op wisselende momenten. Nachtelijk zweten (kletsnat). Soms heel veel moeten plassen.

    Wat ik als meest lastig ervaar is de onzekerheid die het mij geeft. Het vertrouwen in mijn lijf. Wat is er mis? Is het echt de overgang?

    Positieve veranderingen heb ik nog niet opgemerkt maar wie weet als ik er later op terug kijk zijn ze er wel :-). Ben nu nog erg zoekende.

  3. Ik wil mij heel graag aanmelden voor de overgangvideo’s!
    Ik heb behoorlijke last van angst door de overgan waarvan ik dolgraag weer verlost wil zijn zodst ik weer mijzelf kan zijn en deze periode makkelijker door maglopen.

  4. Ik weet eigenlijk niet of ik nog in de overgang zit ? Het begon op 52 ste en ik ben nu 65 .Ik vind het wel super interessant. Dat de overgang inzette ,deed ik al de MIR-Methode, mijn opvliegers verdwenen als sneeuw voor de zon ,maar stemming wisselingen heb ik nog steeds volgens mij ?

  5. Hallo, wat ik eraan overgehouden van de overgangsklachten is verschrikkelijke jeuk aan de anus en de bilspleet.
    Ik heb geen aambeien etc. De huid is daar fel beschadigd.
    Hopelijk kan je mij helpen want dit beheerst een stuk van mijn leven.

    Met dank.

  6. Hallo, ik ben 69, sinds mijn 47e ervaar ik overgangsklachten, van opvliegers, slechter slapen, vaker moeten plassen.
    Sinds 6 jaar doe ik de MIR_Methode 2x per dag.
    De opvliegers waren afgelopen half jaar wat minder. Maar ben nu 2 maanden 3 x per week aan het sporten, en veel eiwitten eten en de opvliegers zijn er weer volop.
    Dus wel pittig

    Groet Marja

  7. In 2023 kwam ik erachter dat veel van mijn klachten wel een gerelateerd konden zijn aan de peri-menopauze/menopauze. Ik heb jarenlang hulp gezocht in de reguliere en alternatieve geneeskunde. Verschillende diagnoses gekregen, zoals Fibromyalgie, chronisch vermoeidheids syndroom, HSP en ADHD. Op den duur zelfs afgekeurd voor mijn werk, wat ik zo graag deed maar ik kon helaas de balans niet meer vinden en kwam voortdurend in een burn-out terecht. Tot ik van iemand de tip kreeg om eens te kijken op de lijst “symptomen perimenopauze en menopauze” Op deze lijst kon ik bijna alles aankruisen. Ik zal een aantal van mijn belangrijkste klachten hieronder benoemen. Het is wel een lange lijst aan klachten.
    Angstig, neerslachtig, depressief (niet meer willen leven) verlies van vreugde (hele belangrijke) verlies zelfvertrouwen, overemotioneel, verminderd geheugen, paniekaanvallen, angst om auto te rijden, tandvleesproblemen, gewichtsafname, slaapproblemen, futloos, migraine, misselijkheid, duizeligheid/zwakte, elektrische schokken. Pijnlijke spieren en gewrichten. Snel buiten adem. Verergerde allergieën. Ernstige vermoeidheidsklachten.
    November 2023 ben gestart met bio-identieke hormonen (lichaamseigen hormonen) Deze heb ik ook behandeld met de MIR-methode. Dit heeft een aantal klachten verbeterd maar ik ben er nog lang niet. De belangrijkste klacht “het niet meer willen leven” is gelukkig wel veel afgenomen. Daarnaast heb ik ook een DNA- onderzoek laten doen waaruit blijkt dat ik neiging heb tot oestrogeendominantie/stapeling en medicijnen traag afbreek. Dit maakt het gebruik van de lichaamseigen hormonen erg lastig. In Nederland zijn er helaas weinig huisartsen en gynaecologen die je hierin goed kunnen begeleiden.
    Ik ben dan ook heel blij om te lezen dat de MIR hier nu aandacht aan gaat geven. Ik doe al jaren iedere dag de MIR-methode. Door het toevoegen van nieuwe “zinnen” komt er hopelijk meer genezing voor mij en voor alle vrouwen die klachten ervaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.