In deze eerste video een overzicht van de soorten oorzaken die slaapproblemen kunnen veroorzaken

De oordopjes die ik in deze video noem, heten Ohropax. Je kunt ze kopen bij drogist en supermarkten.

Ik wens je een toenemende nachtrust toe!
Groetjes, Mireille


Reacties

Deel 1. Slaapproblemen aanpakken met de MIR-Methode. — 73 reacties

 1. De nacht na de webinar van 14 oktober heb ik beroerd/bijna niet geslapen…
  Ik ging moe naar bed, 22.45 uur,slapen geaaid.
  Ik werd wakker om 23.50, 24.00 uur, 00.15, 0.45, 1.15, 2.00, 2.30, 2.45, 3.00,
  3.30 plassen, wakker tot 4.00.. of 5.00, en schrok toen wakker van de wekker om 7.30..
  Ik word steeds wakker van schouderpijn, slapende hand, draai naar andere kant steeds tot daar een arm slaapt.
  Toen de wekker me wakker maakte was ik moe en had hoofdpijn, bovenop mijn hoofd. Het leek of ik elk kwartier wakker was..
  18 oktober ben ik naar Duitsland gegaan en daar was weinig bereik van telefoon. Vandaar mijn late reactie.
  Daar heb ik ook niet erg lekker geslapen. De eerste nacht daar nachtmerrie (gedeeltelijk over de reisindrukken en drukte voor ik ging) Smiddags een uitputtende bergwandeling in de regen gemaakt. Werd wakker van de nachtmerrie om 6.15 met hoofdpijn bovenop.
  Ik was in Dld voor chakrameditaties en mantrazingen, dat was fijn. Na 2 nachten slecht slapen daar kreeg ik drupjes CBD olie met THT
  voor het slapen gaan. Ik werd minder vaak wakker en had minder last van mijn schouders snachts..
  Over het algemeen ben ik moe overdag. Ik merk dat ik in slaap val als ik drop gegeten heb..suiker dus.
  Mijn cijfer/leven is een 5, soms een 6.
  Ik wou dat ik me fitter voelde. Lopen met mijn hond vind ik vaak vermoeiend, dat wandelen in de bergen vonden de lange afstand wandelaars heerlijk, anderhalf uur in de regen, ik vond het halverwege (vals plat) al genoeg voor mij, niet leuk meer, voelde mijn benen, moe.Jammer toch.Hoop echt dat het veranderd..Ik slaap op mijn zij omdat ik als ik op mijn rug slaap misschien toch nog slaapapneu heb, dat weet ik niet of ik het nog heb. Heb op mijn zij leren slapen dan zakt de keel niet in de luchtpijp. Maar ik ben altijd een rugslaper geweest en op mijn zij gaat mijn arm en/ of mijn hand slapen en ik word dan weer wakker. ik weet het niet meer..misschien is mijn boxspringmatras ook niet goed voor het op de zij slapen, misschien staat het niet waterpas..

 2. Na het eerste webinar ben ik al vijf ochtenden fit wakker geworden en dat is me de laatste 20 jaar niet meer overkomen, wist niet dat het kon. En vrij energiek door de dag heen. Een wonder.
  Twee keer lag ik wakker van de week en heb ik slapen slapen slapen geaaid en werd ik uren later verbaasd wakker. Huh? ben ik zomaar in slaap gevallen? Ik ben van de suiker af door het overgewicht webinar dat ik tegelijkertijd volg, dat geeft ook veel rust in mijn lichaam en een uur voor het naar bed gaan alleen maar analoge dingen is goed te doen. had ik niet gedacht, maar afwas opruimen, was ophangen, kaars versieren met een wasstift, met de kat spelen, een rondje om is goed te doen. Het uur is zo voorbij. Ik slaap er dieper door en heb dan minder onrust bij het in slaap vallen. vrij wonderlijk allemaal 🙂

 3. Hoi Mireille,

  Dank je wel voor het webinar. Tijdens de 9 stappen veel geeuwen, en voelde me moe. Bij “moeder loskoppelen ” en “basisbehoefte aanvullen”‘ ineens erg warm. Die nacht erg vaak wakker geweest, onrustig gevoel borstgebied. De nacht erna heerlijk doorgeslapen. Wist niet dat dat nog kon 🙂 Jammergenoeg de nachten daarna weer wakker met het onrustige gevoel, vaak tussen 4 en 5-6 uur. Vervelende druk op mn borst wat me dan weer angstig maakt en dat bevordert de nachtrust niet echt; de fitheid overdag trouwens ook niet. Blijf dan een beetje “hangen” in die onrust.
  Hoop dat de webinars daar verandering in gaan brengen. Ik kijk ernaar uit!

  Eyeopeners: verstoorde meridianen::emotionele gebeurtenissen (Vader jaren geleden overleden aan hartaanval in de ochtend)
  overgang/hormonen: de vrouwenlijnen, verlies eigenwaarde

  Groetjes, Laura

 4. Na een kwartier in het webinar werden mijn ogen zo ongelofelijk zwaar dat ik ze niet open kon houden en kon nog wel horen wat er gezegd werd. Misschien toch de groepsenergie, want zo moe ineens maakte ik nog niet mee. Op een gegeven moment weer wakker genoeg om de 9 stappen mee te doen en bij de 2e stap van de detox moet ik vaak geeuwen en nu weer. Dat is dan misschien wel loslaten van toxische belasting :-). Aan het einde kwam er een diepe zucht. Ik vond het onwijs interessant (ik had nog een keer gekeken nadat ik half in slaap was gevallen en de volgende dag nog een keer) en kijk uit naar de volgende! De nacht na de uitzending werd ik klokslag om 2 uur wakker en daarna weer om 4.30 uur en om 5.30 en 6.30 uur. Meestal slaap ik in 1x door tot 6.30. Ik drink geen alcohol of koffie, altijd al afkeer van gehad, was dat maar zo met suiker, kan ik af en toe niet weerstaan, ga ik beter op letten!

  • O wat goed van je, je kunt het webinar dus terug kijken, ik dacht dat dat niet kon omdat het live was. Ik wil het zeker een keer terug kijken, ik vond er veel dingen confronterend in. Wat een eyeopener is, is dat de nachten dat ik een uur voor slapen gaan de laptop uitzet, ik echt beter slaap, ik denk dieper, dan de nacht waarop ik doorging met laptop kijken tot ik naar bed ging, een half uurtje was niet genoeg. Je weet het, maar ik deed het niet, nu door het webinar ga ik het uitproberen: eens twee weken kijken waar de verschillen in zitten.

 5. Riëtte
  Toen je het over de hersenstam had en dat er s`nachts iets gebeurd kon zijn, kreeg ik meteen een aha gevoel. Dank je dat ik dat kon loslaten. Zelf slaap ik sinds een tijdje met een katoenen maskertje op waar ik lavendel op druppel. Mijn slaapkamer is niet donker genoeg en ook dat helpt. Ik geef m’n leven nu een 6. Zonder wekker word ik altijd om 5.30 uur wakker en sta ik ook op. Nu heb ik al 2 ochtenden doorgeslapen tot 7.30 u. Dank je Mireille en veel succes. Voor jullie allemaal een heerlijke nachtrust gewenst!

  • een aanvulling vind ik dat er iets gebeurd kan zijn terwijl je sliep, want als baby word je ook overdag te slapen gelegd. Het hoeft dus niet alleen in de nacht gebeurd te zijn. Bij mij was het wanneer ik als baby lag te slapen.

 6. cijfer 2
  door al meer dan twee jaar niet kunnen slapen/doorslapen. soms hele nacht wakker, soms om 00.30u, lig vier uur wakker, dan terug inslapen. Soms om 001u. Soms om 3u.
  ben overoververmoeid. Thuis v h werk.
  overal pijnen gewrichten spieren pezen….
  wat ik wel merk dat ik geen koffie meer kan verdragen, ik eet ook minder brood, geen cola zero meer drink, wel nog een wijntje…
  er is dus wel iets a h veranderen, alleen die slapeloosheid en vermoeidheid blijven met alle gevolgen…
  ben al van april in ziekteverlof…
  ik blijf de MIR doen, en Mireille, ik wil je van harte bedanken voor alle werk dat je doet. Ik blijf geloven in het zelfhelend vermogen v h lichaam. Ik dank je voor de webinars. Oprechte dank!

  • Jeetje Sarah, ik leef met je mee! Ik heb inmiddels 14 jaar ervaring met slaapproblemen, energiegebrek en chronische pijn. Wat ik je even wil laten weten: het kan echt veel, heel veel beter worden! Misschien niet meteen, maar stap voor stap als jij steeds meer vindt wat voor jou werkt en wat bij je hoort in je leven. Hoop van harte dat de MIR en deze webinars je alvast een mooie stap vooruit gaan helpen. Good luck en hou moed! Warme groet, Maya

 7. Hallo Mereille/lieve mensen,
  Bedabkt voor dit webinar!
  Ik ben pas een dag of 5 de MIR-Methode aan het volgen en dan alleen stap 5 en 7. Sindsdien heb ik lichte keel-en maagpijn.

  Ik heb een prostaatoperatie gehad en er werd net voor de operatie besloten toch met algehele narcose te gebruiken ipv een ruggeprik. Het gevolg is dat ik een angstoornis rond het slapen heb opgelopen. Na webinar 1 heb ik het idee dat het met de hersenstam te maken heeft. Ik ben natuurlijk ook weer benieuwd naar de volgende webinar.

  Fijne weken en lieve groetjes,
  Huub

 8. Hallo Mireille,
  Tijdens de 9 stappen veel geeuwen. Maar vannacht amper geslapen moest ieder uur plassen en dan duurt het altijd weer een poos dat ik in slaap val. Tegen 5 uur eindelijk in slaap gevallen tot 7 uur en ja hoor weer naar het toilet, toen het slapen maar opgegeven. Dit is voor mij wel een vaker voorkomend probleem. Hoop dat ik wat aan de webinars heb en het beter wordt.
  Gr Ria

 9. Maya , je uitleg heel erg fijn om te lezen . Nog meer qua uitleg jouw meditatie van gebed . Centering Prayer Kun je hier wat uitleg over geven ? Heb er nooit van gehoord maar wekt wel mijn nieuwsgierigheid op . Lieve groet , Helena

  • Dag Helena, fijn dat je er wat aan hebt! Centering Prayer is een stille, meditatieve vorm van gebed. Je verbindt je met en stelt je open voor het goddelijke, in een soort houding van stille afwachting, toewijding en overgave. Je laat als het ware weten dat je ‘beschikbaar bent’ voor contact met het goddelijke, zodat dit actief in je kan gaan werken. Als je afgeleid wordt door gedachten, gevoelens, waarnemingen, etc. herhaal je innerlijk zachtjes en rustig een heilig woord, dat je zelf kiest, zodat je weer ‘afgestemd’ bent. Reken maar op heel wat gedachten e.d., dat hoort erbij. Je keert gewoon steeds weer terug via je heilig woord. Dat doe je gedurende 20 minuten, liefst 2x p.d. Ik ben zelf met 1x p.d. begonnen, voor mij voorlopig genoeg. Het werkt niet alleen positief op mijn slaap, maar ook heel mooi door op contacten met anderen, verzachten, meer inspiratie, energie en meer. Ook werkt het louterend, dus zeg maar ‘licht op de schaduw’, je donkere kanten worden eruit gewerkt zeg maar. Dus emoties kunnen bovenkomen, het is niet alleen maar makkelijk, net als bij de MIR zeg maar, “no mud, no lotus” 😉 Er is een website: http://www.centeringprayer.com/ Ik kan het je aanraden hierover te lezen als je het wilt gaan doen, de boeken van Thomas Keating (Nederlands: “open geest, open hart”), Basil M. Pennington en Thomas Merton zijn helpend. Beginnen met een kort eigen openingsgebed kan fijn zijn, net als een mooie afsluiting, zoals het Onze Vader. Wie weet is het wat voor je, ik hoop het! Warme groet, Maya

 10. Ik kon vanmorgen, de dag na het webinar, wel blijven doorslapen, ik lag lekker en sliep vast, ware het niet dat iemand buiten begon te praten en bleef praten. Ik voel mijn moeheid vandaag heel erg, als een soort erkenning. Of ik laat heel veel los nu, want echt slaperig moe ben ik niet. Maar mijn lichaam voelt heel moe. Ben heel benieuwd naar de effecten de komende weken en blij dat we het samen doen, ook fijn om de reacties van jullie te lezen.

 11. Hallo Mireille,

  Ik kan niet wachten op de rest van het webinar..! Ben vannacht om 2, 4, en 6 uur wakker geworden, door externe prikkels, dus vooral door mijn eigen hooggevoeligheid. Ik heb op maat gemaakte oordoppen (van Beter Horen-winkel: aanrader!), drink maar 1 kopje koffie ’s ochtends, het slapen slapen slapen-aaien brengt mij accuut aan het geeuwen (zo ook yoga trouwens en mijn shakti-matje), maar desondanks is mijn hoofd (zintuigen?) te alert om in slaap te vallen (hersenstam?). Het is niet eens alleen gepieker, maar ook lied-teksten die in mijn hoofd zitten, intuïtieve beelden, ‘herkauwen’ van gesprekken enzo…

  Ik ben heel blij met je webinar en heel benieuwd!

  groetjes,
  Vera

 12. Beste mireille

  Ik kan ook vaak niet slapen van de pijn, verkramping/ verstrakking in mijn lichaam. Ga je het daar ook nog over hebben? Verder veel herkenning. Ik heb met de webinars van eten mee gedaan daar is zoveel opgelost, ben 22 kilo afgevallen sinds januari. Hoop, Verlang ook naar beter slapen.
  Bij moeder loslaten ging ik geeuwen. Bij hormoonstelsel boeren.
  Ik geef mijn leven nu een 4 qua energie.
  Ik merk ook dat ik soms al op zie tegen het gaan slapen, vooral als ik een aantal nachten heel slecht geslapen heb. Bij mij gaat het in een golf beweging Soms niet in slaap kunnen vallen Soms s nacht uren wakker liggen. Of heel vaak wakker worden.

  liefs yvette

 13. Hallo Mireille,

  Bij de lijst “Invloed op jouw leven” zou ik willen aanvullen dat je steeds moeilijker besluiten kunt of wilt nemen. Daar kan het gevolg van zijn dat je geen hulp zoekt of dat je steeds verder in een aldoor kleiner kringetje verstrikt raakt. Helaas spreek ik hier uit eigen ervaring.

  Dank je wel voor de webinars.

  Geertje

 14. hoi Mireille je geeft aan dat je ’s avonds je mobiel op blauw moet zetten. Maar het is precies andersom!! blauw maakt wakker, oranje/geel maakt slaperiger (denk maar aan kaarslicht). ik heb op mijn laptop het programma f.lux dat dit bv automatisch regelt.

  • Beste Colette,
   Ja, ik hoorde het dat ik het verkeerd om zei. Ik ga het in het 2e webinar opnieuw uitleggen, en dan goed. Dankjewel voor de verbetering!
   Groetjes, Mireille

 15. Ik word elke nacht om de 2/3 uur wakker om te plassen, maar kan meestal meteen weer in slapen. Ga de tip slapen slapen slapen proberen, als ik niet in slaap kan vallen na een plasje.

 16. DE eerste keer dat ik met een webinar meedoe! Ben 70 jaar en natuurlijk heb ik me aangemeld omdat ik slaapproblemen heb.
  Wat heeft alleen dit eerste deel me al goed gedaan! Verschillende oorzaken herken ik al: bakkie koffie na het avondeten met wat lekkers, vaak een glaasje wijn vòòr het avondeten ( borreluurtje ).tja: hormonen…nog steeds heb ik opvliegers, waar ik ook ‘snachts wakker van wordt, soms 3 à 4 maal per nacht!
  Ook met mijn mobiel of laptop ben ik regelmatig bezig: er is zoveel te lezen of op te zoeken of om te bekijken ( You Tube ).
  Moet veel afleren dus, maar ik voel nu al dat ik daar helemaal voor klaar ben en achtersta!!
  De laatste 2 nachten heb ik heel goed geslapen: heb na 20.00 uur een goed warm bad genomen met daarin speciaal badzout van Jentschura: “Meine Base”, wat goed is voor ontzuren. Ook een warm voetenbadje met “Meine Base ” schijnt goed te helpen.
  Daarna geen TV/ mobiel enz. meer, maar wel een fijn boek. Prima geslapen dus!
  Dank je wel Mireille, ik zal mijn huiswerk goed doen en kijk uit naar de resultaten, maar ook naar de tweede Webinar.
  Groet, Agaath

  • Wat super Agaath! Daar word ik blij van om het te lezen. Hoop dat je heeeeel veel goede nachten hebt vanaf nu! 🙂 Warme groet van Maya

 17. p.s. ik val overdag nog wel eens in slaap op de bank, met boek, tv..
  wisselend hoe ik me voel, is veel erger geweest hoor, ben getest op apneu en ja ik had dat, na 5 minuten al zuurstoftekort. En toen kreeg ik een MRA-beugel. Die draag ik nu 2 jaar niet meer, door Buteyko-ademtechniek en op de zij slapen..maar ik moet wel op mijn rug af en toe want mijn lieve arme schouders doen pijn snachts..

 18. Hallo Mireille,

  aller eerst wil ik je bedanken voor al je mooie werk!! Ik volg je al heel wat jaren en ben sinds een paar maanden ook lid geworden van de be the MiRror. Daar ben ik je heel dankbaar voor.

  Vanavond voor dat we de 9 stappen gingen doen, voelde ik een druk bij mijn zonnevlecht. Na de 9 stappen, was dit gevoel weg en kreeg ik kippevel over mijn hele lichaam en daarna voelde alles heel zwaar en voel ik me slaperig.
  Lieve groetjes van Karin.

 19. De 1e webinar gehad en ik vond het heel prettig, heel duidelijk. Allerlei informatie dat vind ik heel lekker om zo meer inzicht te krijgen. Een grote oorzaak ligt in lichamelijke problemen, ik heb geen dikke darm, stuk dunne darm en deel endeldarm meer, een pouche maar daardoor gelukkig geen stoma meer. Hierdoor heel erg moe, geen energie, weinig weerstand, gewrichtsproblemen, me altijd “niet lekker” voelen vooral als ik lig, veel naar toilet elke 2-2,5 uur en daarna blijf ik vaak wakker, ga er vaak uit omdat mijn buik rot voelt en vanaf 4 uur slaap ik wat maar nooit langer als 2-3 uur. Mijn inslapen is ook slecht hierdoor veel denken bedenken, vaak ook leuke denken maar niet slapen.om de nacht een slaappil maar dan nog veel wakker helaas. Ook heel gevoelig voor van alles. Ik ben nu erg benieuwd wat dit voor mij kan doen. Het voelt goed, alvast bedankt, groetjes Gerda

 20. Hoi Mireille, dank je wel voor de info! Bij computergebruik is het nodig om het blauwe licht (dat de melatonineproductie tegenwerkt) te vermijden en dat kan door het rode licht te versterken (middels instelling of app zoals Twilight). Hartelijke groet, Ina

  • Beste Ina,
   Ja, ik hoorde het dat ik het verkeerd om zei. Ik ga het in het 2e webinar opnieuw uitleggen, en dan goed. Dankjewel voor de verbetering!
   Groetjes, Mireille

 21. Thanks lieve Mireille! Heel fijn dat je deze cyclus nu bent gestart. Lekker flink geeuwen en ook schokken tijdens de 9 stappen. Slaap de laatste tijd ineens veel beter sinds ik Centering Prayer dagelijks doe (is meditatieve vorm van gebed, echt prachtig, aanrader!) en sinds het begin van mijn hersenschudding (nu 4 weken geleden) nog veel beter. Grappig hè. Veel slaapbehoefte en heel klein rustig wereldje met nauwelijks iets om me druk over te maken en bijna geen internet en tv zal wel helpen. Zelfs goed door deze krachtige volle maan heen geslapen. Realiseer me door je webinar dat bijna helemaal geen suiker meer sinds een maand of twee vermoedelijk ook grote rol speelt, neem zelfs geen natuurlijke suikers zoals honing, agavesiroop e.d. en niet teveel fruit. In je ‘algemene’ slaap webinar (nummer 33 op bethemirror.nl) gaf je chocola ook als bron van tryptophaan, met extra tip om dit niet ’s avonds te eten. Ik neem nu alleen nog een beetje bio chocolo met 85% cacao en rietsuiker, dan is de suiker intake minimaal.

  Ik wens iedereen heel veel vooruitgang deze weken en sweet dreams!

   • Very welcome en supertip van het reinigen van kussens e.d.! Had de slaapkamer weleens gedaan, maar nu ook de kussens en dekbedden en ook afzonderlijk het bed. Daar heb ik 14 jaar slapeloosheid op meegemaakt en ooit de bedbodem 2ehands gekocht, dus dat bed heeft wel wat losgelaten, super! Ben zelf blij, lichter en energiek geworden na deze ‘reinigings sessie’, thanks! 🙂

 22. Hallo Mireille,
  Ik ben héél blij dat slapen het onderwerp is geworden voor een webinar. Ik geef mezelf een 4. Ik ben hooggevoelig wat erg lastig is. Ik slaap héél weinig soms maar een uur per nacht. Mijn lichaam is zo moe maar ik heb geen slaapgevoel. Mijn hoofd is zo wakker.Ik kan nu al gaan proberen om slapen,slapen enz. te gaan aaien en ben blij dat ik weet wat ik zelf vast kan gaan doen. Dank je wel alvast. Ik heb er zin in!

  Lieve groet, Marie-José

 23. Na de 9de stap begon ik een paar keer flink te geeuwen.
  En voel me nu moe in het hoofd.

  Ben ook erg benieuwd hoe het inslapen vanavond gaat.

  Dank je wel Mireille

 24. Bedankt Mireille! Ik ga opschrijven hoe laat ik wakker wordt. Komt meestal meerdere keren voor en ben benieuwd met welke meridianen dat te maken kan hebben. Ik kijk dus uit naar de volgende webinar. In verband met de hooggevoeligheid heb ik bij een hoorspecialist oordoppen op maat laten maken die speciaal voor het slapen zijn. Het is even een investering (rond €90,-) maar ik ben er tevreden over. Ik wens iedereen welterusten! Liefs Liane

 25. hoi lieve mireille
  ik ben telkens aan het gapen
  nou was ik al wel moe
  ik ben momenteel telkens aan het niezen en heb n snotneus wat al weken duurt,
  dus dan is erg belangrijk om goed te kunnen slapen.
  veel liefs ursula

 26. Tijdens het webinar èn tijdens de 9 stappen heb ik heel veel zitten geeuwen.
  Groetjes, Willemine

 27. Hoi, bedankt!
  Mijn leven krijgt nu een 3.
  Deze avond krijgt al een 7, want wat is het heerlijk om te voelen, dat ik niet de enige ben die worstelt met de zeer herkenbare onderwerpen. Ik verheug me op het vervolg, hartelijks, Jolán

  • Hoi Jolán, jouw cijfer ‘3’ bleef wel bij me hangen hoor… Ik hoop van harte dat je heel gauw verbetering bemerkt! Ik wil je uit ervaring laten weten dat het echt steeds beter kan worden, naarmate je meer het leven gaat leiden dat goed voor je is en de dingen doet die je nodig hebt. Hopelijk is deze webinar cyclus een hele mooie stap op weg naar lekker slapen. Veel sterkte en hou moed!

  • Beste Ria,
   Lezen in bed is prima. Als het maar niet te spannende lectuur is.
   Groetjes, Mireille

 28. Dank je, erg duidelijk en of niet zo’n bombarderende woorden attack zoals ik het eerder kreeg bij andere webinars.

  Ik mis 1 detail , 1. ZUCHTEN is ets v je hart verluchten
  2. BOEREN loslaten van … ballast , juist
  3. GEEUWEN wat was dat ?? Dank je voor je anttwoord .

 29. Dank je wel!
  Ik heb veel gegaapt (losgelaten).
  Ik luisterde de webinar in de huiskamer met koptelefoon op. Mijn man zat tv te kijken en gaapte heerlijk mee. Waarop ik moest lachen (nog meer loslaten).

 30. Mireille dankjewel voor vanavond. Ik wil graag weten hoe ik een ruimte in huis zoals de slaapkamer, het bed of mijn kussen reinig met de MIR-methode. Is hierover iets te vinden na inloggen bij be the mirror?

  Alle deelnemers een voor hen goede nachtrust gewenst…

  Anneke

  • Beste Anneke,
   Je doet dan gewoon de 9 stappen terwijl je je kussen aait. Hoef je maar 1x te doen.
   Groetjes, Mireille

 31. Wat een heerlijk ontspannen start van deze serie. Veel herkenning in de voorbeelden/oorzaken van mijn slaaptekort. Werd tot voor kort steeds wakker tussen 01.00-03.00 uur en sinds 4 weken rond 05.00 uur en dan klaarwakker. Is veel gaande en verwerking vindt plaats. Ben erg benieuwd naar je toelichting tzt op de verstoorde meridianen (energievelden). Geeuw me nu suf en ga afsluiten. Dank je wel Mireille!

 32. Dankjewel, Mireille.
  Je vertelt het leuk en vooral helder.

  Ik werd ineens ontroerd tijdens de 9 stappen van de MIR-Methode. Dat heb ik nog nooit eerder gehad, terwijl ik al vaak de MIR-Methode gedaan heb.

  Eyeopener: Bij de hormonen/overgang: issues met moeders die nog in je systeem zitten. De vrouwenlijnen….

  Ik wens dat jullie allemaal en goede nachtrust, die elke dag beter wordt.

 33. Dank je wel Mireille voor de duidelijke uiteenzetting van wat we gaan doen de komende weken. Tijdens het samen doen van de MIR methode heb ik veel zitten geeuwen. Dus… veel losgelaten.YES!! Dat op zich zal al rust geven en opgeruimd voelen.
  Tot de volgende keer en succes voor ons allemaal. Op naar een goede nachtrust.

 34. Wat een fijn en goed begin! Bij de 9 stappen zat ik gelijk enorm te geeuwen. Ik kijk uit naar de volgende keren.

 35. Mireille , hartelijk bedankt voor de eerste sessie over slapen . Vanaf het startpunt tot het eind dit ervaren . Behoorlijk geeuwen en tranende ogen en druk op mijn hart en gloeiend gevoel erom heen . Vriendelijke groet Helena

 36. ik doe ook mee met overgewicht loslaten. Hoe combineer ik de twee webinars wat betreft MIR-Methode doen? verder geen feedback nog, was veel te laat met inchecken, was de tijd vergeten!

 37. Hoi Mireille,
  Fijn om weer een webinarserie te doen. En een hele belangrijke voor mij.
  Vanaf het moment dat de 9 stappen op het scherm stonden begon ik te gapen. Flink te gapen. En bij basisbehoeften aanvullen kreeg ik jeuk aan mijn neus. Dat was toch ook een teken dat er iets gebeurt?

  Ik ga weer trouw aan mijn huiswerk. Fijne avond.

  • Beste Anne Claire,
   Ja, jeuk aan je neus betekent ook loslaten. Super!
   Groetjes, Mireille

 38. een oorzaak van slaapproblemen is het computergebruik ( 1 uur voor het slapengaan uitzetten), maar hoe zit het met het tv gebruik?

  • Beste Anja,
   Voor de tv geldt precies hetzelfde. Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

 39. ik moest enorm geeuwen bij de negen stappen, ik was ook al moe vanavond, ik weet niet of het daardoor ook komt.

  • Beste Martin,
   Ja, die staat op de website, ik meen onder de instructie-video.
   Groetjes, Mireille

 40. Kwaliteit leven 3. Score invloed op je leven 10/11. Oorzaken slaapproblemen: 5/6. Enkele veelvoorkomende voedingsbronnen van tryptofaan zijn haver, bananen, gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, gevogelte (kip, kalkoen, fazant, kwartel), pinda’s en chocolade. Ook sommige zaden, zoals pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen en linzen zijn relatief rijk aan tryptofaan. Veel gapen tijdens de 9 stappen. Deze keer wel wakker kunnen blijven bij het Webinar, normaal val ik in slaap. Wel te rusten allemaal, de wekker staat hier op 4.15 uur.

  • Hallo Mireille/mede-cursisten,
   Fijn om de hoofdlijnen van deze cursus in beeld te hebben.
   Ik kijk uit naar de tweede webinar.

   Groetjes, Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.