Fantastisch dat je mee doet! Ik verheug me erop om je informatie te geven over wat ik in de loop der jaren heb verzameld en bestudeerd over afvallen, voeding en emotionele oorzaken. Onder het webinar staat het huiswerk.

Zorg dat je pen en papier hebt klaar liggen. En een kopje thee of glas water!

Huiswerk voor de komende twee weken:
0. Eetverslaving loslaten.
0. Vernedering loslaten.
Alle 9 stappen van de MIR-Methode.

2x per dag doen.

Heb je een intense behoefte aan voeding, een eetbui, probeer die dan af te kappen met de MIR-Methode EHBO, zoals uitgelegd in de video.

Vragen?
Heb je nog persoonlijke vragen, stel die dan aan een MIR-Methode begeleider die ook deelneemt aan deze webinars. Je vindt de begeleiders op deze pagina. Kijk in de rechterkolom. Als daar staat:  ‘Specialisatie: overgewicht’, dan is het een begeleider die ook mee doet in deze webinarserie en dus weet waar je vraag over gaat.

 


Reacties

Deel 1. Overgewicht loslaten met de MIR-Methode: vernedering loslaten. — 184 reacties

 1. Na twee weken: ik veranderde de extra stap:eetverslaving voor mij naar: eetpatroon optimaliseren.
  Ik.kan zowel heel weinig tot niet eten, als opeens dan een eetbui. Maar vooral eet ik heel weinig en sporadisch. Geen gewichtsafname. Ik houd dus vast….
  Vandaar deze toegevoegde stap. Die resoneert. Eetverslaving gedoneerde niet.
  Ik heb verder pijn aan mijn spieren sinds het eerste Webinar begonnen is.Alsof ik zwaar getild heb, verhuisd ofzo. Alles doet pijn , elke beweging. Ben extra water nog gaan drinken… maar dat helpt nog niet.
  Is dit bekend?

 2. Lieve Mireille, dank je wel voor dit bijzondere webinar! Het heeft weer veel bij mij losgemaakt. Ondanks dat ik de MIR-Methode al jaren doe, moest ik bij de 9 stappen zo ontzettend veel geeuwen, de tranen sprongen in mijn ogen, ook moest ik halverwege heel erg boeren. Ik had twee nachten erna nog een bijzondere reactie, Ik werd als een ijsklomp wakker (bevriesmechanisme?) na een paar seconde werd ik heel langzaam warm. Eerst mijn hoofd, toen mijn bovenlichaam en viel toen gelijk weer in slaap. Een nacht later nog een keer maar minder koud. Ook het woord “vernedering” kan ik maar niet onthouden, zo raar. Ik verheug mij op vanavond!!!!!

 3. Hallo Mireille,

  Het is toch ook goed als je de 2 keer de MIR opdracht uitspreekt, dit achter elkaar doet?
  Dat heeft een MIR begeleidster mij eens verteld.
  Omdat ik al bezig was met minder suiker en meer water drinken, was ik al iets afgevallen. Dat is er nu weer bij. (Toch even op de weegschaal gestaan)
  Kan dit met de MIR methode te maken hebben?
  Ik ben erg benieuwd naar het antwoord.
  Hopelijk wordt dit nog gelezen, omdat vanavond de nieuwe cursus al is.
  Hartelijk dank!
  Groetjes,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Ja, ik schreef over tijdelijk aankomen in de email die je voor vanavond hebt gekregen. Geen zorgen daarover maken!
   En ja, je kunt de MIR-Methode meteen 2 keer achter elkaar doen. Zie de veel gestelde vragen nr. 1.
   Groetjes en tot vanavond!
   Mireille

 4. beste Mireille,

  Bedankt voor dit webinar. Hierdoor werd ik me eigenlijk pas echt bewust van alle vernederingen in mijn leven. Als katholiek meisje kan je dat kennelijk heel lang onderdrukken. Zelfs ver nadat ik afstand van het geloof heb genomen.
  Het kwam zo hard binnen dat ik de volgende dag intuïtief van tandarts veranderd ben. Hij reageerde nog respectlozer dan anders. ik was altijd bang dat ik een zeurpiet zou zijn. Maar dat was zomaar over. Ik ben nu wel bang dat ik voor haaibaai zal worden uitgemaakt, maar ik ga er van uit dat mijn reactie op den duur wel vriendelijker doch beslister zal worden.
  Is het mogelijk dat mijn dikke darm meridiaan zo geblokkeerd is dat ik afgelopen vrijdagnacht verschrikkelijke diarree had? Of moet ik dan aan buikgriep denken? Ik kan ook niet huilen.
  Ik reageer zo laat omdat ik enorm met het wachtwoord heb zitten prutsen.
  Maar ik wacht met ongeduld op morgenavond. De MIR-Methode heeft me al heel wat goeds gebracht. Bedankt ervoor.

  • Beste Conny,
   Diarree is een manier van het lichaam om zich schoon te maken, dus als het 1 dag is, is het prima. Veel succes met opschonen en toppie dat je van tandarts bent veranderd!
   Voor vanavond is er geen wachtwoord meer nodig. Dus van dat probleem zal je geen last meer hebben. Zie de email die je hebt ontvangen.
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille,
  ik ben heel dankbaar dat ik mag deelnemen aan deze groep.
  Graag zou ik de begeleidings-emails ontvangen.
  Waarvoor dank.
  Hartelijke groet,
  Sabine

  • Beste Sabine,
   Voor de begeleidingsemails moet je je op de home page aanmelden voor de nieuwsbrief (rechts bovenaan). Dan kan je ook meteen de begeleidingsemails aanklikken.
   Groetjes en veel succes!
   Team MIR-Methode

 6. Hallo Mireille, Anderen hebben veel reacties op de webinar lees ik, maar ik voel niks. Ik heb de laatste 15 jaar al veel losgelaten. Maar toch heb ik nog steeds een eetverslaving. Ik herken me in alle 8 onderwerpen, maar mis eigenlijk schuld. Ik weet dat er nog genoeg moet zitten anders was ik nu wel slank geweest. Ik ben benieuwd wanneer de fysieke/emotionele reacties loskomen.

  • Beste Jeannet,
   Ja, ik ben ook benieuwd wanneer je het gaat merken. En geen zorgen, er zijn veel meer mensen die nog niks merken. Dit was pas stap 1. Schuld is eigenlijk een ‘onzin’-emotie, omdat die ons is aangepraat. Een jong kind kent geen schuld, maar gaat zich wel schuldig voelen wanneer anderen daar op inspelen. Het wordt al in de 9 stappen zelf aangepakt via stap 4 en specifiek via de dikke darmmeridiaan. Dus… laat maar vliegen, dat schuldgevoel! Makkelijk gezegd, maar de MIR-Methode helpt je daarmee. Zie ook het webinar over schuldgevoelens en de video over de dikke darmmeridiaan op de Be the MIRror-website.
   Groetjes, Mireille

 7. Beste Mirrers, Ben het boek “Ander Nieuws” van Janneke Monshouwer aan’t lezen. Een echte eye opener. Daar ik heel mijn leven te kampen heb met eetverslaving en weet dat het 8x moeilijker is dan cocaïne verslaving, vermoed ik plots dat een multinational als Dow Chemicals COmpany (VS)(ze zitten ook in Terneuzen) de bevolking bewust verslaving in de hand werkt, om zo controle te houden. Ik voel dat ik nu wakker aan’t worden ben en de kracht krijg om mijn stem te laten horen. JOEPIE! Ik vermoed dat de chemicaliën mijn lever aantasten, dat verzuurt mijn lichaam, geeft ontstekingen (fibromyalgie), geen fut en energie meer. Ik was een tam schaap en slik alles wat de media in mijn strot wenst te duwen. Zo onderhuids, zo onschuldig. Maar het is verschrikkelijk wat een ellende dat bedrijf al heeft aangericht op wereldvlak. Een echte aanrader om de feiten te leren kennen, wat de media ons niet meedeelt, of geen grondig onderzoek doet. Bewust wording is de aanzet voor een betere wereld, niet?

  • Beste Min,
   Dankjewel dat je zo de moeite neemt om je te verdiepen in wat er achter de schermen zich afspeelt! Ik ben het helemaal met je eens: bewustwording is de aanzet voor een betere wereld, absoluut! Ik schrijf daar ook over in het artikel over de kristalchakra’s.
   Veel plezier met doorvertellen aan anderen die het willen horen!
   Groetjes, Mireille

 8. Lieve MIRrors,
  Onder het webinar komen veel reacties te staan. Alleen maar fijn, want dan zie je dat je er niet alleen voor staat en dat veel mensen hetzelfde meemaken! Ik beantwoord af en toe een bericht. Voel je daardoor niet afgewezen als ik jou oversla! Ik probeer zo goed mogelijk te doseren en alleen te reageren als ik voel dat het nodig is. Stel daarnaast al je vragen aan een MIR-Methode begeleidster. Het kan zijn dat ik niet snel genoeg je vraag beantwoord en bovendien zijn er teveel vragen om door mij alleen te worden beantwoord.
  Dankjewel voor je begrip!
  Tot ziens in het volgende webinar!
  Groetjes, Mireille

  • Lieve Mireille, jij bedankt voor het cadeautje aan mezelf. Het komt op het juiste moment. Sinds 4 jaar nu ben ik meer en beter voor mezelf aan het zorgen. Ik heb nu de webinars 2x bekeken. De 1e keer met mijn echtgenoot in de buurt. Er kwamen niet veel emoties los. Terwijl ik anders altijd tranen moet laten, ook bij een film bijv. Maar wel moest ik veel naar de toilet. Het stroomde lekker zeg maar. Even later toch overvallen door ja…ik weet het niet…onrustig onbestemd gevoel. Ook zucht ik veel als ik de MIR-methode opzeg. Ik denk dat ik geen eetverslaving heb, maar zeg het toch samen met vernedering loslaten.
   Nu 2e keer gekeken. Je vertelt alles heel vriendelijk, het is fijn om naar je te kijken en te luisteren. Nu voel ik sterkere emoties bij leraren en onderwijs en openbare vernederingen. Ook bij familie en echtgenoot zelfs. Als 7 jarig meisje (1970) ben ik verkracht door een oudere man, geen bekende. En moest toen aan een manlijke politieagent mijn verhaal doen. Ook bij gynaecoloog geweest voor inwendige controle. Ik vertrouw mannen in het algemeen moeilijker. En merk toch nu ik 56 jaar ben dat ik die periode me nog steeds herinner, als de dag van gisteren. Ik hoop dat ik er nu emotioneel vanaf kom. Na het kijken van de sessie vandaag een paar flinke boertjes gelaten en zuchten doe ik ook. Ik ga de komende tijd met mijn hand op mijn nek de MIR doen, daar zit het vaak vast en heb nek en schouder klachten al jaren. Volgende week heb ik een massage voor mezelf geboekt,ook een cadeautje. Ik heb veel zin in aanstaande maandag het 2 de webinar. Ik ben ook zeker van plan alles te volgen. Bedankt veel liefs van Henriette.

 9. Ik blijf maar reageren op ‘vernedering loslaten’, er gebeurt zoveel!! Mag zoveel loslaten. Lijkt zelfs in de familielijn te zitten. Mijn vader heeft ook veel vernedering meegemaakt en mijn opa, maar dat waren hele slanke mensen. Toch voelt het heel duidelijk van mijn vaders kant en mag het nu helen. Dankbaar.

  • Beste Anneke,
   Boeiend wat je schrijft. Ja, het kan zeker ook uit de familielijn komen. Fijn dat je dat aanvoelt/weet! Dit is wat vaak zichtbaar wordt in familie-opstellingen. Wanneer jij nu zelf ‘vernedering loslaten’ aait, haal je het bij jezelf weg, en schoon je het meteen in de hele familielijn op! Goed bezig! 🙂
   Groetjes, Mireille

   • Goedemorgen Anneke en Mireille,
    Fijn dat het ook elders in de familielijn wordt aangepakt door het aaien van “vernedering loslaten”. Onze dochters zijn beide fors en hebben overgewicht. Onder andere hebben ze beide geen fijne lagere school doorlopen. Ondanks onze inspanningen als ouders. De oudste (uitwonend) heeft nu een Gastric bypass ondergaan en wordt goed begeleid door een heel team. Ze is in bijna een jaar tijd heel veel afgevallen. Dit geeft haar veel zelfvertrouwen. De jongste nog thuiswonend is bij een diëtiste en is zelfstandig 16 kg afgevallen, maar het is fijn als er nog meer af kan gaan. Zelf ben ik in 4 jaar tijd 25 kg afgevallen maar zit al een jaartje het zelfde niveau. Bedankt voor het eerste webinar. Ik zie erg naar de aankomende maandag uit.

 10. Lieve Mireille, kan jammer genoeg niet op Maandagavond gelijk meedoen, maar heb toch er heel veel aan gehad,
  Heb wel een byzondere vraag over vernedering .Als klein meisje 3-4 jaar dacht ik altijd als ik lief ben mag ik
  Blijven.Later hoorde ik van verschillende kanten dat mijn moeder heel negatief was dat ze weer in verwachting was , gedurende heel die tijd.
  Heb nog steeds de neiging ,altijd maar lief te zijn.Zou het kunnen dat ,dat ook vernedering is?Ik zoek altijd naar iets zoets.
  Lieve groetjes. Cocky

  • Beste Cocky,
   Ja, het is ook andersom: als je alleen maar lief bent, laat je teveel vernedering toe. Een keer je tanden laten zien, kan dan heel handig zijn. Ik ben er net een artikel over aan het schrijven. 🙂
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Ongeveer een week geleden heb ik hier een reactie geplaatst maar er niks meer van gezien of op gehoord, dit is me al eerder gebeurd bij de stoppen met roken webinars.

  Ik hoop van je te horen,

  mvg
  Caroline

  • Beste Caroline,
   Goed dat je me erop wijst! Ik blijf meestal een uur na het webinar aanwezig op kantoor om alle reacties te lezen en toe te laten. Dit keer doen er veel mensen mee (meer dan 100) en moet ik extra tijd inruimen om alle reacties te lezen en toe te laten. Doe ik dat niet, dan kan er zo weer een week voorbij zijn voordat ik weer aan reacties lezen toe kom. Ik ga dit in mijn agenda veranderen. Dankjewel dat je me erop aangesproken hebt!
   Heb het goed en veel succes met je ‘stroomlijn’-proces!
   Je eerdere bericht is nu trouwens ook geplaatst.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 12. Ik heb door omstandigheden vanmorgen pas eerste webinar gekeken. Ik heb een eetverslaving en werd zo geraakt door de uitleg alle emoties te vaak meegemaakt. Eigenwaarde is geknakt, te pijnlijk. Heb periodes dat het goed gaat. Dan getriggerd. Ik heb zo gehuild dat Mireille vroeg of iedereen mee wilde doen met eetverslaving loslaten. Voelde de pijn, maar ook het loslaten.
  Bedankt voor de duidelijke uitleg en het samen mirren
  Ik heb nog een vraag als ik MIR-Methode begeleider zoek op mijn postcode 1000 1099 zegt de site pagina niet bekent?? Is er niemand in deze postcode?

  • Beste Yvette,
   Dankjewel dat je je kon laten raken door het webinar. En ja, hoe krachtig om dat met een hele groep te doen, hè!
   Dankjewel voor de melding van de link. Die bleek niet goed te zijn! Ik heb hem inmiddels aangepast en in jouw vraag erin gezet.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 13. Dag Mireille

  Ik ben flink aan het Mirren maar heb veel last van maagpijn en maagzuur.
  Vannacht werd ik wakker van de maagpijn, heb iberogast genomen wat niet veel hielp.
  Ik denk dat het er bij hoort en ik aan het stroomlijnen ben, denk je ook?
  Ik ga wel gewoon door tot het eind hoor!
  Warme groet
  Sabina

  • Beste Sabina,
   Je vraag over het maagzuur: het zou kunnen dat je te weinig water of thee drinkt. Zou je hiervoor het artikel over brandend maagzuur willen lezen? Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 14. Hallo Mireille

  Dank je wel voor het fijne webinar. Het opent mijn ogen en maakt me bewust.
  De vernedering kwam bij me binnen. En sinds een week wird ik getest. Er zijn mensen die me ineens zeggen dat ik te dik ben. In eerste instantie raakte het me. Nu ga ik voelen wat het met me doet en leg ik het naast me neer. Ik zeg tegen mezelf dat ik goed ben zoals ik ben.
  Er kwamen emoties los, huilen en boosheid. Verder heb ik sinds jouw webinar last van mijn darmen. Voor mijn gevoel veel aan het loslaten.

  Ik kijk uit naar volgende week!

  Groetjes Anke

 15. Hallo Mireille. ’s Morgens doe ik ook vaak een grondingsoefening en een oefening ter bescherming van energie van buitenaf. Is dat nog nodig om te doen tijdens het gebruik van de MIR of zorgt de MIR voor gronding en bescherming gedurende de dag?

 16. Vandaag kijk ik webinar nog eens. Deze week herkende ik een paar keer vernedering als jongste kind (52jr) word ik niet altijd serieus genomen. Maandag bijzondere droom uit mijn enkel stroomde allemaal troep. De achillespees waaraan ik 2x geopereerd ben. Lipoedeem lymfoedeem ik verklaar de droom als stroming en begin oplossing van vele verdriet en ellende.

  • Beste Carolien,
   Hele bijzondere droom! Gefeliciteerd dat je de stroming op gang hebt gebracht!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik had een bijzondere ervaring vanmiddag. Ik zat in de regiotaxi op weg naar huis. Halverwege stapte een nog oudere dame in, de sfeer was gezellig. Plotseling voelde ik een scherp gevoel in mijn keel en alsof die dichtgeknepen werd, ik hoeste. Het ging niet meteen over dus deed ik snel de EHBO methode en toen zakte het af. Ik vond het heftig.

  • Beste Magda,
   Ja, zeker heftig. Wat goed dat je het voelde gebeuren! En… dat je jezelf kon helpen met de EHBO. Goed gedaan!
   Groetjes, Mireille

 18. Over stripboeken gesproken, wat denk je van de stripboeken van Bessie Turf en Billie Turf. Een goed voorbeeld van eetverslaving, vernedering, dom gevonden enz…..

  • Beste Nicole,
   Ja precies, die bedoelde ik, naast die van Dik Trom. Bizar shockerend als je ze nu terug leest. Wat een vertekende beeldvorming wordt daar neerzgezet…
   Dank voor het noemen!
   Groetjes, Mireille

 19. Dag Mireille,

  Dank je wel voor wie je bent en wat je doet! Alhoewel ik al jaren bekend ben met de MIR-Methode en hem ook wel toepaste, lukte me het nooit om deze 2 x per dag te doen (ook kostte mij het moeite om de stappen te onthouden, wat voor mij vreemd is). Nu heb ik er plezier in; om vernedering loslaten te benoemen doet me zo goed. De liefdevolle manier waarop je de webinar geeft, raakt me diep.

  Groetjes, Corrie

 20. Dank je Mireille ,vond het echt een inspirerend en goed webinar,
  helaas herken ik de meeste punten maar al te goed.
  schrok er eigenlijk een beetje van.
  bij dit eerste kwamen er al veel herinneringen naar boven.
  moest onder het webinar veel gapen wat ik ook al bij meerdere terug las.
  wel heb ik sinds maandag veel meer energie en zin om dingen te ondernemen zelfs poetsen hahaha.

  groetjes Lizet

 21. Beste Mireille
  Omdat ik dit lekker zonder gestoord te kunnen worden wil doen, en het ook echt zie als “ me time’ heb ik deze eerste webinar nu net donderdag ochtend gekeken.
  Nou ik werd al gelijk emotioneel bij de 8 emoties tijdens het interview stukje, maar vooral bij het stukje vernedering loslaten kwam er heel veel verdriet los.
  Ik ben super blij dat ik mezelf dit kadootje heb gegeven.
  Ik kijk nu al uit naar de volgende! Groetjes Melcha

 22. Dag Mireille,
  Heerlijk dat je zo stralend bent, voor de camera.
  Ik doe de 9 stappen bij inname van prednison (geleerd bij je EHBO cursusmateriaal). Kan ik ‘Vernedering loslaten’ tegelijk daarmee doen, met de prednison in mijn hand? Of de twee methodes scheiden? Los hiervan werk ik ook al aan ‘Grote Vaten Vasculitis weg’. Daar kan ik het overgewicht misschien wel mee combineren.
  Ik dacht trouwens van tevoren dat het bij mij wel meeviel met het vernederd zijn, tot jij met voorbeelden kwam!
  Ik ben blij dat ik mee doe.
  Lieve groet,
  Lieneke

  • Beste Lieneke,
   Bekijk de video van bijwerkingen bij medicijnen nog eens als je wilt? Je hoeft het medicijn namelijk niet zo vaak meer te herhalen. Overige vragen graag aan een MIR-Methode begeleider stellen. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 23. Lieve Mireille en mede Mirrers,

  Rillingen en kippenvel. Gevoel van opkomende emoties en Aha erlebnis. Zeer confronterend en tevens verhelderend. Ook ik dacht met mijn zelfbewustzijn icm mijn leeftijd (48) de wijsheid in pacht te hebben. Deze webinar maakt mij zeer en onomwonden duidelijk dat ik er helemaal niet ben. Ook al eet ik niet veel en heb ik geen eetverslaving, begreep ik niet waarom ik het gewicht en vocht bleef vasthouden. Vernedering komt dan ook als een mokerslag binnen. Allerhande voorvallen passeerden de revue. Ik ben zo lang boos gebleven over bepaalde feiten, zoals bijvoorbeeld; de pop die mijn kleinere broertje kapot maakte en de reactie van mijn moeder daarop. Ik heb dat helemaal niet verwerkt. Ik heb het geparkeerd, onder mijn huid.

  Ik ben je zeer dankbaar en mezelf ook, dat ik de stap heb genomen mij meteen aan te melden voor deze webinar. Bij aanmelding voelde het al als een stap naar maat 40, zo’n instinctief oergevoel was het. Ik schommel tussen mt 46-48.

  Nu de komende twee weken trouw huiswerk doen. Succes lieve Mirrers.

  Liefs Noor

 24. Lieve Mireille.

  Om te beginnen heel erg bedankt dat je mij de link alsnog een tweede keer hebt doorgestuurd. Aan mijn mailbox zit geen spam of promotie rubriek, en dus heb ik geen idee waar de eerste zending dan ergens op het net is blijven hangen.
  Met wat vertraging dus heb ik je prachtig webinar zo net bekeken. 9/01. En hoop dus zo toch nog helemaal mee te kunnen.

  En ja hoor er waren tranen…en kan wel een lijst aan vernederende momenten herinneren…Kheb ze dan ook opgeschreven voor mezelf.
  En ze zijn dus niet helemaal uit mijn systeem…zo veel is duidelijk.
  Alleen is het wel heel vreemd, dat ik echt niet mijn ganse leven overgewicht heb gehad.
  Ik heb dit gehad in een periode dat ik op een job zat die niet fijn was zo ergens tussen 2004 en 2006….Na weg te gaan op de job en wat beter op mijn voeding letten was al het overgewicht weer weg. Maar dan kwam het terug opzetten zo vanaf 2013 tot nu….
  Heb intussen wel al heel wat MOM op maat gehad…en dit bracht met zich mee dat er een einde komt aan mijn relatie….Waarin ik me dus ook wel vaak vernederd gevoeld zal hebben zonder het echt te hebben willen beseffen?.Al was dat niet in die vorm dat ik het als kind vaak heb mogen ervaren.
  En wat ook bijzonder is, dat bij mij in eerste plaats heel veel vet en vocht zich op mijn onderlichaam vast zet, en pas in de tweede plaats als het blijft door gaan op mijn bovenlichaam komt te zitten….
  Maar ergens vermoed ik dat het misschien komt omdat ik het eerst jaren “figuurlijk” naar beneden duw….tot het er niet meer bij kan en dat het dan op het bovelichaam komt te zitten of zo….

  Een eet verslaving heb ik eigenlijk nooit gehad. Eerder andere verslavingen…. Kan je dan als eerste stap dan ook gewoon “verslavingen” loslaten gebruiken?

  Tijdens het uitvoeren van het aaien kreeg ik bij dit webinar wel zuchten,geeuwen en ook gewoon tranende ogen. Reacties die ik al heel vaak heb mogen ervaren bij Mirren.
  Een boertje laten is bij mij jammer genoeg tijdens het Mirren nog nooit gebeurd…
  En na deze sessie had ik eigenlijk vooral een lichte druk achter de ribben rechts….De lever? En dus niet de hersenstam….Is dat wel ok dan..ja toch.

  In ieder geval nogmaals dank dat ik alsnog kan mee doen. En voor al jouw inzichten en uitleg. Ik ga voor de acht sessies.

  Warme groeten

  Sofia

  • Beste Sofia,
   Ik zal je dank aan Remco doorsturen. Het komt doordat alle emailadressen met gmail of hotmail en nog een paar werden geblokkeerd alsof het spam was. Remco heeft dat nu veranderd, dus volgend webinar zal het goed gaan! Duimen!
   Wil je je vragen verder voorleggen aan een MIR-Methode begeleidster? Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 25. Beste Mireille.
  Wat een fijn webinar dank je wel. Bij de eerste uitleg zat ik al met tranen in de ogen en ik heb het hele webinar zitten geeuwen.
  Vlak voor het slapen gaan popte er allerlei gebeurtenissen mijn gedachten in alsof ze wilden zeggen ik wil ook gezien worden. Ik heb ze allemaal verwelkomt en omarmt en ben daarna in slaap gevallen. Goede nacht gehad.

 26. Hallo Mireille
  Ik heb heel erg zitten gapen na vernedering loslaten en kreeg het daarna koud. veel inzichten gekregen. Dankjewel voor deze les.
  Lieve groet Elly

 27. Mooi webinar, dank je wel.
  Ik merkte pijntje in mijn knie, gapen.
  Ik voelde milde ontroering, heb al veel verwerkt, maar herken het ook. Momenteel raakt die Weight watchers reclame mij, volgens mij ook op het thema ‘vernedering’: als het toch zo simpel was als ze het daar afspiegelen… het voelt als een aanklacht. Terwijl ik beter weet…

  Wat ik me afvraag: ik ben nu bezig met het thema ‘vernedering’. Merkte dat ik vannacht, en vanmorgen, op zoek ging in mezelf naar herinneringen, momenten waarop ik vernedering heb ervaren. De focus komt daar heel erg te liggen. Versterk je het zo niet, in plaats van het los te laten?

  • Beste Colette,
   Nee, emoties komen vaak nog even aan de oppervlakte, doordat je je kort allemaal herinneringen krijgt, waarna je het los kunt laten. Blijven aaien!
   Veel geluk,
   Groetjes, Mireille

 28. Hoi Mireille en anderen,

  Ik voelde me juist licht en blij worden na het webinar, ik kan niet wachten om alle negatieve emoties los te laten, heb van alle 8 last. Licht en blij zijn is heel bijzonder voor mij omdat ik afgekeurd ben voor psychische klachten (dysthymie en persoonlijkheidssstoornis etc). Ik ben meestal niet erg depressief maar ook niet blij. Heb heel veel meegemaakt in het ouderlijk gezin, ze hebben me veel aangedaan (emotioneel geweld waaronder vernedering, verraad etc) gun het niemand. Volgensmij zijn mijn moeder en zus narcistisch. Op school en andere plaatsen ook wel gepest maar dat was niet zo erg als in “mijn” gezin. Heb een paar jaar geleden ook 2 jaar plm samengewerkt met MIR-Methode begeleidster maar zij is helaas met haar praktijk gestopt dus nu doe ik het met jullie samen. Toen ook veel trauma’s losgelaten.

  Tevens volg ik de webinar serie voor “stoppen met roken” Ik heb er wel vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken. Ook dit is bijzonder want ik vertrouw meestal bijna niemand en trek me letterlijk terug in een hoek thuis. Dus ik ben heel blij dat ik al deze shit nu los ga laten.

  Ik wens iedereen veel succes!

  groetjes van
  Caroline

 29. Mireille,
  Met mijn volle goesting heb ik er aan deelgenomen.
  Na heel lang twijfelen :binnenin mij is er een noodzakelijk,helder inzicht gekomen en wil ik nu toch iets vermageren. “IK WIL”

  Ziehier het verloop:
  Ik heb geboerd maar weet niet meer aan welk punt.(denk aan hormoonstelsel)
  Ik heb enorm gezucht aan chacra’s en aura optimaliseren.
  Tijdens het mirren legde ik mijn hand op mijn keel(was en ben nog verkouden)
  Na de webinar jeukte mijn rechter oor/traande mijn linker oog.
  Prachtige droom gehad: ik ben van mijn diabetes af.
  Deze morgen had ik een zekere druk op mijn schildklier.(EHBO toegepast)

  Op de vooravond van kilo’s mogen verliezen… is alles nu heel rustgevend en hoopvol voor mij.Nog nooit gebeurd!
  Ben blij!

  • Beste Christel,
   Ben zo blij voor je! Vooral jouw droom! Dat kan alleen maar goeds betekenen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dat wil ik nog even kwijt lieve Mireille:
    Tijdens het mirren van mijn eerste stap: vernedering loslaten moet ik enorm zoeken om het woord “vernedering” in mijn gedachten te krijgen.
    Dan moet ik eerst denken aan mijn familienaam en neem er “Ver “uit. Dan denk ik aan “ring”
    en ik neem het mee. Vervolgens komt zachtjes aan “neder” Dan heb ik het woord vernedering gevonden!!!
    2x per dag, sinds verleden week maandag, maak ik dat mee.
    Ik vind dit helemaal goed.

 30. Ha lieve Mir,

  Wat een fijn eerste webinar. Ik kan ze (helaas) pas de volgende dinsdagochtend volgen, omdat ik op de maandagavonden zelf yoga-meditatieles geef. En wat moest ik glimlachen toen je “gewoon” even de deur open ging doen…..!

  Hierbij mijn (huil)reakties tijdens deze eerste sessie:

  – het al meteen volschieten en tranen die stomen bij het opschrijven van de woorden: ~onvoldoende beschermd geweest~
  – ik kreeg direkt pijn op de borst (hart-luchtpijpstreek) bij het aaien van:
  overgewicht loslaten / vernedering loslaten / de 9 stappen.
  – tijdens de 9-MIR-stappen moest ik intens huilen bij de 7e stap, ~basisbehoeften loslaten~
  – en veel gapen
  En tijdens dit schrijven ontsnapte me een klein boertje en voel ik me verdoofd/gerustgesteld.

  En voel me trots/blij dat ik en wij allen samen met jou dit mogen en kunnen gaan aanpakken.

  Ik ben jou zooo dankbaar.

  Dikke hugs
  Loutje

  • Beste Loutje,
   Wat fijn dat het je zo geraakt heeft. Klinkt misschien gek, maar hoe meer je nu herkent, hoe meer je kunt gaan loslaten. Ik wens je veel sterkte en ik ben ook trots op jou en alle anderen die anders durven kijken dan dat er meestal gekeken wordt naar overgewicht. Opdat jullie je mogen bevrijden!
   Groetjes, Mireille

  • he Loutje, wat leuk! Ik geef óók yogales, vlak vóór het webinar. Om 20.15 uur was ik klaar en ik kon gelijk doorschakelen naar Mireille 😉 Ik geef mijn lessen online, dus via de webcam. Dus ik herken het ‘live in beeld zijn’ en dat er soms dan wat anders gaat dan je had gedacht 😉

   Fijn webinar!

 31. Ik ben mij bewust van mijn pijn en verdriet en ik weet dat dat eerst opgelost moet worden om mijn discipline weer terug te krijgen. Vroeger had ik veel meer discipline en kon ik makkelijk nee zeggen tegen ongezond en veel eten. Nu is dat veel moeilijker.
  Ik herken mij ook heel goed in wat je zei over dat je veel veerkracht hebt, maar als het te veel gebeurd je op een gegeven moment knakt. Dat is bij mij gebeurd. Ik kan het mij nog herinneren. Ik moet al jaren ook veel geeuwen.

 32. Vernedering, kon het eerst niet zo plaatsen dat dit bij mij aan de orde was. Tijdens webinar kreeg ik een bericht op familie groepsapp, broer en zus, BAM, het kwam binnen. Na webinar eerst tijd voor mezelf genomen, toen op heldere manier mijn visie gegeven, kon het niet laten. Weet dat ik altijd de jongste blijf in het gezin, diep in hun hart bedoelen ze het niet verkeerd, maar het doet steeds weer pijn, blijf er toch in geloven, dat ze niet beter weten. HSP is bij ons onbespreekbaar en stelt niets voor.

 33. Hartelijk bedankt!! Geeuwen en een kriebelende neus waren mijn lichamelijke reacties. Verder tovert u zien sowieso een glimlach op mijn gezicht, inspirerende Mireille.

 34. Wat een mooi, verhelderend webinar met een fijne energie!
  Tijdens de uitleg werd ik heel moe en tijdens de 9 stappen heb ik veel zitten gapen.
  Vanochtend werd ik wakker met pijn vanuit m’n hersenstam… Gelukkig kan ik het rustig aan doen vandaag; mijn lichaam is aan het werk!
  Succes allemaal!

 35. Hoi Ik had jeuk op mijn hoofd, op mijn schouders en achter op mijn bovenrug. Er gebeurde iets in mijn maag en in mijn buik.. Dank je wel

 36. huilen huilen huilen. Verdriet door mijn hele bovenlijf. Alsof het een stil verdriet is dat nooit geuit is.

 37. Lieve Mireille, de aanhouder wint: na vele pogingen toch gelukt mee te doen. Eerst kwamen er tranen in mijn ogen omdat het niet lukte. Daarna gelukkig kunnen volgen en toen tranen van blijdschap.In mijn kale lege huis voelde het, met de groep,als een housewarmingsparty. Heerlijk met zoveel positieve energie in mijn huis. Dank je voor de fijne webinar. En natuurlijk dank aan elke ziel die bij me thuis was. Voelt zo goed en warm.

 38. tijdens de webinar kreeg ik last van brandend maagzuur. Dat heb ik eigenlijk nooit. Maar vermoed wel dat er het nodige is aangeraakt, wat de komende tijd in laagjes langs zal komen om verwerkt te worden. Heel fijn hoe je dit allemaal zo uitlegt! Groetjes, Gea

 39. Ja ook de darmen en het huilen herkenbaar voor me. Heb wel niet gehuild daarstraks. Mijn verkoudheid voelt wel beter aan.

 40. Het was een super webinair met vele positieve handvaten.
  Ik kijk uit naar de volgende keer
  Veel gegaapt,geboerd,niezen,jeuk aan de linkerkant van mijn neus
  Iedereen super veel succes en ik hoop dat het ons allen lukt

 41. Dank voor de webinar Mireille, zo blij dat ik me ingeschreven heb en wat een informatie dat ik nog niet wist. Ook ik heb veel last van mijn nek gehad nu weet ik vanwaar dit kwam. Lever die meer vetten aanmaakt en dat je bovenlichaam ook meer gewicht vasthoudt door vernedederingen. Ja hoor familieleden, ex-partners ja ja ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen hierin. Ook wel erg dat ik hier mijn missie in mijn leven heb laten beïnvloeden. Ok we gaan het loslaten en ons sterker maken dit zeker. Je lichaam moet stromen hoor ik je zeggen , is er een verband met “te dik bloed”?

  • Beste Reina,
   Ja, er is wel een verband met ‘te dik bloed’, maar ik weet niet precies waar je dan op doelt. Bloed kan bijvoorbeeld een te hoog gehalte aan suiker hebben, waardoor het meer stroperig wordt. Dan heeft je lichaam moeite met afvalstoffen afvoeren. Misschien dat dit een hint is voor je?
   Groetjes, Mireille

   • Neen mijn bloed is in orde hoor wat betreft bloedglucose nuchter en ook met cholesterol enz. De laatste dokter die ik raadpleegde zei me wel dat ik te dik bloed had was iets niet helemaal in orde met rode bloedcellen en ook met de witte bloedcellen.Kan zijn door te weinig drinken daar twijfel ik niet aan en zo moeilijk afvalstoffen verlies. Toch bedankt om te antwoorden Mireille. Zal het hem ééns terug moeten vragen volgende keer.

 42. wow, had reacties aangevinkt. Binnen een uur ontploft mijn mailbox, 90 nieuwe berichten HUH….fijn he met zulke mooie mensen in een groep te zijn die goed voor zichzelf gaat zorgen. Ga de berichten lekker lezen als het even een moeilijk momentje wordt komende weken. Succes allemaal

 43. Bedankt voor je positieve les.
  Wat fijn om mee te mogen doen.
  Ik kreeg tijdens de Mir last van mijn buik en pijn in mijn zij.
  Ik ga aan de slag

 44. Dag Mireille,
  Dank dank voor al dit delen van zoveel mooie kennis. Als alleengeborene van een tweeling, nakomertje en ex-partner van een narcist en borderliner, kan ik genoeg loslaten! ik kan niet wachten!! Tranen, gapen en vermoeidheid kwamen omhoog. Aan het einde voelde ik hele koude rillingen.
  Liefs Daan

 45. Wat een openbaring Mireille, dank je wel .
  Al jaren heb ik me voor mezelf en voor mijn eigen praktijk bezig gehouden met overgewicht …
  en dat woord “vernedering” knalde er in… Altijd geweten dat dat zeker een item was, maar het nooit zo expliciet genoemd.
  En dan al die herinneringen, de momenten van vernedering die zich in mijn lichaam aandienden…
  Bedankt voor dit inzicht .

 46. Dank je wel voor de verschillende inzichten! Ik dacht vernedering… mwah ik herken het niet zo… maar na je uitleg herken ik deze emotie wel degelijk. Toen je zei dat je als kind vernederd kunt worden om dat je licht te fel/ helder… was het heel herkenbaar voor mij. Zo heb ik dat ook echt ervaren en als volwassenen kan ik dat ook zien en heb ik al heel wat lichtstralen kunnen herstellen! Ik voelde verplichting tijdens het aaien en ik moest verschillende malen geeuwen. Dit voelt goed en heel liefdevol voor mezelf want daar mag ik nig in groeien. Dank!

 47. Heel interessant om te zien dat lichaamsvorm met emoties te maken heeft en dat een fors bovenlichaam gelinkt wordt met vernedering. Vernedering is wel heel herkenbaar.
  Verder vind ik het ook interessant en leerzaam. Veel gegeeuwd, een goed teken.

  Nog een vraag, wanneer heb je een eetverslaving? Ben ik een overeter, of snoep ik teveel, of heb ik een eetverslaving?

  • Beste Margreet,
   Ik weet niet wanneer je een eetverslaving hebt. Je zou het kunnen voorleggen aan je huisarts om het te laten uitzoeken?
   Groetjes, Mireille

 48. Hallo Mireille,

  dank je wel voor deze eerste webinar en duidelijke uitleg. Bij het meedoen, merkte ik mijn keel, voorhoofd en nek, toen moest ik veel niezen en geeuwen. Het voelt allemaal goed.
  Ik ben benieuwd naar het verloop in deze weken en blij dat ik me heb ingeschreven!

 49. Hoi Mireille,

  Super leuk voelt goed zoals die 8 punten veel overeenkomsten.

  Veel gegeeuwd tijdens aaien bij stap 3,6 7, 8 sowieso dat ik nog weet en daarna beetje druk voorhoofd.

  Dankjewel ,liefs

 50. Hallo Mireille , sinds ik me opgegeven heb voor deze webinar heb ik het emotioneel extra moeilijk. Heb veel eetbuien, en vandaag een uitschieter. Voel me daardoor down en oude gevoelens komen boven drijven.
  Je bracht de webinar vrolijk, terwijl ik zo”n dikke brok in mijn keel had van emotie , hoop me snel anders te voelen.
  De onderwerpen in deze webinar zijn ontzettend pakkend en waardevol dat ze behandeld worden..
  De hele mirmethode is geweldig!!
  Zo fijn dat alle onderwerpen liefdevol worden behandeld..
  Ik wil iedereen heel veel lwarmte liefs en succes wensen, dat we samen deze negatieve emoties los mogen laten.
  Liefs Annemiek

  Zo fijn dat ieder op deze manier aan zichzelf kan werken.

 51. Dag Mireille bedankt voor je inzet en goede adviezen. Mijn overgewicht, 20 kg ongeveer, is in de loop der tijden ontstaan. Ik heb een erfelijke spierziekte en mijn bewegingsmogelijkheden zijn steeds meer beperk. Ik zit al een aantal jaren de hele dag in een elektrische rolstoel. Hoewel ik weinig eet kom ik aan. Ik ben heel benieuwd of de Mir methode me gaat helpen. Ik doe het al een jaar of wat (met tussenpozen). Ik ben wat onzeker of ik het wel goed (kan) doen omdat ik mijn handen niet goed op mijn lichaam kan leggen. Ik leg ze gewoon voor me op tafel ander is er te veel spanning om de houding vol te houden. Nou ja ik doe wat ik kan. Ik moest gapen en boeren tijdens het seminar dus dat zit wel snor!
  Vriendelijke groet, Clara

 52. Hallo Mireille,
  Wat een mooie eerste Webinar over Overgewicht loslaten met de MIR-Methode!
  Ik doe al anderhalf jaar de MIR-Methode en heb sinds vorig jaar eind augustus zelf de stap: eetverslaving loslaten toegevoegd…maar vandaag met de webinar moest ik voor het eerst huilen, meteen al bij de eerste keer opzeggen. Verder moest ik ook een aantal keren gapen, dus allemaal goede tekens. Dankjewel, ook voor je mooie uitleg, hoe het met vernedering werkt.
  Fijn dat je op het laatst benoemd om niet op de weegschaal te staan, zeker voor mensen met een eetverslaving word dit vaak afgeraden omdat ze zich dan gaan identificeren met hun gewicht, nee je bent niet het getal wat op de weegschaal staat!
  Ik kijk uit naar de rest van de Webinars.
  Lieve groetjes,
  Joanita

 53. Ik ben blij dat ik mee heb gedaan. Wat ben je een fijn persoon, ik werd vrolijk en blij van jou! Ik moest gapen en voelde mijn hersenstam. Ik heb op die plek in mijn nek zoveel last dus herkende zoveel in het bevriezen. Dank voor vanavond!

 54. Hallo iedereen, Mijn naam is Min. Ik herken de vernederingen van mijn familie maar al te goed. Ben de jongste van 10 kinderen en ach ja ons Minneke… Zondag werd ik me bewust dat ik de reactie van mijn zus kleinerend vond, dus een vernedering en dat ik na een heerlijke maaltijd toch nog nood had aan iets zoets. Ik heb heerlijk gegeeuwd, geboerd en een traan weggepinkt. Dus ik ben goed bezig! En vind het fijn om deel te maken van een groep met gelijkgestemde zielen. Ik neem die 2 stappen zeker mee in mijn dagelijkse MIR. Het gaat jullie goed! Harte groet.

 55. Hallo Mireille,

  dank je wel voor deze eerste webinar en duidelijke uitleg. Bij het meedoen, merkte ik mijn keel, voorhoofd en nek, toenmoest ik veel niezen en geeuwen. Het voelt allemaal goed.
  Ik ben benieuwd naar het verloop in deze weken en blij dat ik me heb ingeschreven!

 56. Hallo Mireille,

  Wat fijn om hierbij te zijn en mee te doen met de webinars! Een ingeving die ik gevolgd heb en ik ben er blij om. In eerste instantie had ik niet zoveel met vernedering. Ik dacht blijkbaar aan veel te grote dingen, maar wat kan dat subtiel zijn!! Heel veel momenten (grotere en kleine) popten bij me op. Bij mezelf of wat ik bij anderen heb gezien. En dat ik dat (en dat vind ik heel erg) misschien wel (bewust of onbewust) een ander aangedaan heb. Heb gegeeuwd, heb al een poosje last van mijn nek bij (waar nu blijkt) de hersenstam zit en heb daar op geaaid en voelde tranen prikken af en toe. Maar het stroomde er nog niet uit. Als dat later gebeurd begrijp ik dat ik ‘moet van Mireille’ kan roepen en dat het een goed stromend teken is:))! Dank je wel!!

  • Hallo Esther,

   Heel herkenbaar wat je zegt over dat je het zelf misschien ook anderen hebt aangedaan. Ik herinner me vaak dingen die ik heb gezegd tegen anderen en waar ik nu achteraf niet trots op ben. Het is al heel wat als je je hier bewust van wordt, vind ik, want dan kan je er iets mee doen. Tegenwoordig probeer ik eerst na te denken voor ik mijn commentaar of ‘adviezen’ geef en slik heel vaak mijn woorden in.

   Groetjes, Jorien

 57. Mijn nek en bovenkant schouders liet zich goed voelen. Mijn lichaam is warm en tintelt vooral in mijn handen en voeten. Voel me ook rustig moe. Zal goed slapen , zo voelt het.
  Dank je!!!!!!!!!

 58. Kreeg in het laatste deel bij de stap vernedering loslaten, een heel opgezet gevoel in m’n buik. Daarna veel gapen
  Ik vond het een mooi webinar en toch bij dit onderdeel veel gevoelens die erg diep weggestopt waren en ineens duidelijk in beeld kwamen. De lagere school met name, waarvan ik dacht dat dat wat aan mij voorbij was gegaan bleek beelden los te maken. Ben benieuwd wat dit de komende tijd nog meer losmaakt.

 59. Ik kreeg kippenvel bij de sheet Interviews en bij Vernedering. Daarnaast begon ik een half uur van te voren met overgeven (tussendoor het webinar stop gezet) en ik merk nu dat het gezakt is. Hmmm, alsof ik aan het loslaten ben!
  Dank je, ik ga aan de slag!

 60. Wat een herkenning!
  Gewoon helemaal mijn verhaal en wat kun je prachtig en duidelijk vertellen en uitleggen, super!
  Dank je wel

 61. Dank je wel Mireille , alles was bekend wat je vernoemde aan ervaringen .
  gapen ,tranende ogen .pijn in de onderbuik en ook de grote teen .
  Een enorm versterkend bewustzijnsveld met zijn ALLEN

 62. Hoi Mireille,

  Eerst dacht ik dat ik niet zoveel vernedering had meegemaakt maar toen realiseerde ik mij dat mijn ouders vroeger heel vaak zeiden “jij hebt niets in te brengen dan lege briefjes”.
  Onbewust/bewust heb ik daar nog steeds last van.
  Tijdens de 9 stappen enorm gapen en de stap vernedering ervoor ging ik enorm gapen!! Het is dus aan het helen!

  Dank je wel weer en tot de volgende keer.

  Iedereen veel heling en stroomlijning!!

  HARTelijke groet,

  Péronne

 63. hoi Mireille,
  Tijdens het aaien moest ik enorm gapen, mijn neus begon een beetje te lopen ,en mijn ogen werden vochtig….
  Bedankt voor deze webinar, en tot de volgende,

  groetjes Helma

 64. Beste Mireille, bedankt voor de eerste webinar. Ik vond het enorm interessant en ga zeker deelnemen aan alle 8 webinars.
  Er gebeurde bij mij niet heel erg veel qua gapen, huilen of boeren maar voel nu wel een soort tinteling in mijn bovenlichaam.
  Ik wil je je nogmaals bedanken en tot over 2 weken.

 65. De webinar vond ik zeer interessant, heb bijna
  het hele uur gegaapt en geboerd.Ben benieuwd hoe het de komende twee weken gaat, maar heb er alle vertrouwen in.

 66. interessant webinar, vooral over de werking van de hersenstam. Ik ben erg benieuwd wat de overige webinars nog gaan brengen.
  Ik werk nu 2 weken met de MIR methode, zeer bijzonder. Soms enigszins verward, het gevoel hebben van wat gebeurt er allemaal met mij.
  Het voelt nu al als een lichter leven.
  2 weken wachten op de volgende webinar, dat is best lang…pfffff.. 😉

 67. Heel de dag al last van mijn nek, nu verklaarbaar de hersenstam waar we aan zijn gaan werken.
  Heel helder en duidelijk wat er verteld is.
  Dank je wel

  • Beste Heidi,
   Ja, je kunt vaak al een aantal uren voorafgaand aan een webinar iets voelen in je lichaam. Wat dat betreft is ons lichaam glashelder, hè!
   Groetjes, Mireille

   • En nu ik de woorden nog in keer in gedachten hoor. Voel ik het moment van bevriezing in de hersenstam. Dat is september 2011 het moment dat ik met mijn auto in de slip ben geraakt,stukje gevlogen heb met de auto (door knal tegen lantaarnpaal) en daarna in het water terecht ben gekomen.
    Vanaf dat moment ben ik 30 kilo aangekomen.

 68. Heb veel gegeeuwd hoor tijdens de webinar 🙂
  Ik doe al een aantal maanden een extra stap ‘suikerverslaving loslaten’. En ik ben de ergste drang naar zoetigheid wel kwijt vind ik.
  Dit blijf ik voorlopig doen en voeg dus de komende 2 weken ‘Vernedering loslaten’ toe.

  • Beste Liane,
   Ja, die extra stap mag je gewoon blijven doen. Je zal in een van de webinars gaan zien dat er onder de zoetbehoefte ook al veel zit.
   Lekker loslaten allemaal!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,

    Ik heb een vraag over de extra stap ‘eetverslaving loslaten’. Ik denk dat ik vooral verslaafd ben aan suikers in al z’n vormen, en dus vraag ik mij af of ik dat ook mee moeten nemen. Kan / mag / zal ik behalve ‘eetverslaving loslaten’ ook ‘suikerverslaving loslaten’ toevoegen? Of ‘eet en suikerverslaving loslaten’ zeggen?

    Heel graag hoor ik,
    dank en groet, Matthijs

 69. Hoi, ik merkte al tijdens de 9 stappen aaien in de webinar, hoe ontzettend moe ik me eigenlijk voel op dit moment. Ik moest gapen en kreeg meteen enorme kramp in mijn onderkaak…. is er behalve drinken na afloop iets wat ik nog extra kan doen, waardoor de reactie wat verzacht kan worden, als het ware? Mijn lijf reageert altijd zo supergevoelig… Natuurlijk prima als het gaat ‘stromen’ maar dit was wel érg pijnlijk….
  Bedankt voor deze serie, dit roept ontzettend veel op merk ik. Ben heel benieuwd hoe dit verder door gaat werken!

  • Beste Mar,
   Het beste wat je kunt doen, is begrijpen dat je lichaam het uit wil werken. Als een pijn echt heel fel is, was het trauma dat daaraan gekoppeld was, ook erg pijnlijk voor je. Ik hoop dat de pijn weer snel afzakte. Wees extra zacht en lief voor jezelf!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille, ja de pijn is gelukkig vrij snel weggetrokken. Ik schrok er echt van, het was even heel heftig en pijnlijk. De verklaring die je gaf, is eigenlijk heel logisch, dank je wel voor je uitleg!

 70. Eerst heel moe en moeite met concentreren en tijdens en na alle stappen ontzettend boeren. Ik heb veel problemen met oorsuizen en dit komt voort uit schedelbasis, waarschijnlijk hersenstam, en daar geaaid met als gevolg ontzettend boeren. Een moment werd ik heel mooi, het gedeelte over lipogenese, en dit verdween ook weer! Ik heb namelijk lipoedeem wat momenteel weer heel erg is!
  Heel benieuwd wat er verder gebeurd!

  • Hallo Ina, Herkenbaar, lijkt mijn verhaal. Oorsuizen nam gisteravond ook toe, vandaag lipoedeem zeker meer voelbaar, nu al, volgende keer lipoedeem onder de aandacht, kijk er ook naar uit. Succes, fijn om hier mensen te vinden die zonder oordeel, zonder uitleg je begrijpen en herkennen. warme groet Carolien

 71. Hallo Mireille,

  Het was bijzonder gaapte een beetje. Vernedering al mijn leven lang. Maar ik ga er komen.
  Veel groetjes
  Arina

 72. Voel me heerlijk. Interessant webinar. Ik ben er erg blij mee om handvatten te krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Dank je wel. Wat ben je toch altijd heerlijk vrolijk. Onder het doen van de MIR-Methode aan het zuchten en op het eind boeren zoals jij aangeeft. Voelt goed. Mijn hand veel verplaatst in op verschillende plekken aan het aaien geweest.

 73. De nieuwsbrief heb ik al jaren. Maar als er speciale begeleidings-mails zijn dan ontvang ik die graag.
  Bij het doen van de extra stappen heb ik veel moeten gapen. Dus ik ben weer mooi iets aan het loslaten neem ik aan.Bedankt.

  • Beste Marita,
   Voor de zes weken begeleidingsmailtjes moet je je eerst afmelden van de nieuwsbrief en je dan op de home page weer aanmelden voor de nieuwsbrief plus dan ook de 6 weken begeleidingsmailtjes aanklikken. Je vindt het rechtsbovenaan de home page.
   Groetjes, Mireille

 74. Dankejewel, voel me opgelucht, en moet vaak geeuwen, goed teken denk ik.
  Water ophouden ben ik heel gevoelig aan.
  Heel duidelijke uitleg voor mij.
  Kijk al uit naar de volgende, en word hier super gelukkig van.

 75. Dank je wel Mireille. Ik vond het webinar erg bijzonder. Super! Bij het aaien op ‘vernedering loslaten’, merkte ik een druk op mijn achterhoofd (bij de nek) en keel. Ik merk ook dat ik veel zin heb om de extra affirmaties te zeggen!
  Lieve groet, Anne

 76. Beste Mireille,
  Ik kon al een paar dagen niet meer naar het toilet. Na onze MIR-Methode moest ik lopen dat ik op het toilet zat!

  • Beste Chistel,
   Heeeeeel goed! Een goede stoelgang is al het halve werk voor een betere stroomlijning!
   Groetjes, Mireille

 77. Lieve Mireille,
  Weer een mooi webinar. Bij het aaien van de 9 stappen moest ik enorm geeuwen, zo hartgrondig! Vast een goed teken. Ik geloof dat je er tijdens het webinar iets over gezegd hebt maar dat weet ik niet meer.
  Vraagje: ik doe ook nog mee aan de webinar “stoppen met roken”. Wat is het beste: eerst de extra zinnen van “stoppen met roken” en daarna de zinnen van deze webinar? Of 2 x per dag 2 verschillende series van de 9 stappen? Hoop het te lezen, alvast dank dus voor je reactie.

  • Beste Simone,
   Ja, geeuwen = loslaten! Dus super!
   Je doet eerst de zinnen van de overgewichtwebinars, dan de extra stappen van het stoppen met roken-huiswerk en daarna pas alle 9 stappen.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 78. Beste Mireille,
  Allereerst wil ik je laten weten dat het prettig is om naar je te luisteren. De 1e aflevering net gevolgd en voor mijn gevoel is deze omgevlogen en heb veel gehoord. Maar ook confronterend.
  Bij de oefeningen ben ik gaan gapen en blijf gapen.
  Ik ben blij dat we aan de slag gaan.

  Dank je wel voor je motivatie.
  Fijne avond nog.
  Hartelijke groet,
  Corrie van Veluw

 79. Beste Mireille,
  Super fijne webinar. Gapen tot aan tranen toe. Ik ben nog met de kristalchakra’s bezig. Moet ik dat voor stap 0 doen?
  Groetjes Marjo

  • Beste Marjo,
   Doe eerst de stap van de kristalchakra. Daarna de stap van de overgewicht-webinars.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 80. Dank je wel Mireille voor dit eerste webinar. Herkende veel bij mezelf, zoals de pijn in de nek en vooral overgewicht in het bovenlichaam. Het verhaal over de hersenstam intrigeert mij ook omdat ik ook flink veel last heb van migraine, waarbij de hersenstam ook voor de ontregeling zorgt. Heel benieuwd of dit ook gaat reageren op de extra stappen. Zou toch fantastisch zijn.

 81. Toen ik de verschillende punten zag staan bij het begin van het webinar wist ik nog niet dat ik ging huilen, maar Mireille had het nog maar enkele minuten gezegd en ik moest huilen dit ging na enkele minuten weer over.
  Ik had zelf niet gedacht dat ik zou willen huilen, het kwam onverwacht,
  Ook het thema met de hersten stam en de lever klopte voor mij helemaal.
  Ik ga in ieder geval aan de slag met de extra zin”vernedering loslaten”
  succes aan allen .

 82. Gaaf om naar deze webinair te luisteren
  Ik heb super veel gegaapt,geniesd,geboerd,en jeuk aan de linkerkant van mijn neus
  Ik kan tijdens de webinair geen reactie plaatsen is dat normaal?
  Ga het bij de klantenservice vragen
  Tot de volgende keer

  • Beste Annie,
   Je kunt wel alvast een reactie plaatsen tijdens het webinar, maar het wordt pas geplaatst als ik het gelezen heb. Vandaar. Volgende keer weer gewoon doen!
   Fijn al je lichamelijke reacties! Maakt het zo zichtbaar dat je lichaam goed reageert, hè!
   Groetjes, Mireille

 83. heel erg duidelijk en helder. Kon ook goed in de emotie vernedering duiken zonder mij er meteen slecht bij te voelen.

 84. Wauw! Heb tijdens het webinar heel veel kippenvel gehad in mijn armen en schouders en moest bij alles heel veel gapen. Voelt enorm goed om alle extra stappen te doen. EHBO ook super. Nam het woord chocolade in mijn hoofd. Deed de EHBO en weer enorm kippenvel en gapen. Ik ben benieuwd hoe ik er over 2 weken bij sta. Doe de MIR-Methode overigens al een aantal jaren.

 85. Is het nodig dat ik me de vernederingen ook weer bewust ben of word?

  Ik hoefde niet te huilen, maar voelde een brok in mijn keel.
  (Dat had ik als kind ook vaak, dan huilde ik niet maar hield ik me ‘flink’…)

  Bedankt voor deze webinar Mireille.

  • Beste Jolanda,
   Nee, je hoeft je de vernederingen niet te herinneren. Het kan wel zijn dat je er af en toe nog eentje weer langs ziet komen. Is meestal maar een flits en dan kan je het voor altijd loslaten. Het ‘flink’ houden, kan mogelijk nog komen door een van de emoties die in een volgend webinar langs komen. Of… ergens in de komende week. Geniet er dan ook vooral van, want het is pure heling!
   Groetjes, Mireille

 86. Beste, dank u wel voor de 1ste webinar, ik heb heel veel koude rillingen en jeuk gehad tijdens deze webinar, ik was zeer droevig geworden, ik kon mij er terug in vinden in al deze vernederingen, Mvg, catia

 87. Bijzonder dit.
  Bij het lezen van de 9 onderwerpen werd ik emotioneel.
  Vervolgens begon mijn buik te rommelen.
  Tijdens de uitleg over de hersenen en de hersenstam kreeg ik last van mijn nek.
  Bij vernedering loslaten werd ik een beetje misselijk en kreeg een neiging tot boeren.
  Een klein boertje na stap 9 en toen je afscheid nam liet ik een flinke stevige boer!
  Nog wel een beetje misselijk maar terwijl ik dit typ zakt het weg.
  Ik heb tijdens de seminar een halve liter water op.

 88. Dank je wel voor dit eerste webinar. Blij met de informatie.
  Ik moest tijdens de 9 stappen vaak geeuwen. En ik zak nu als een plumpudding in elkaar. Ik hoef me niet meer groot te houden. Ik mag ontspannen.

 89. Vanaf het begin begon ik te gapen en dat doe ik nog steeds! Af en toe een boer……Boeren moet ik zo wie zo veel de laatste tijden!

 90. Voelde van alles bij vernedering aaien. Geeuwen, verdriet enz.
  Ik ga ervoor.

  Sprankelende groet,
  Marianne.

 91. Veel gapen tijdens vernedering loslaten en tijdens de 9 stappen. Duidelijk webinar <3 Lieve groet en veel succes voor alle deelnemers.

 92. Ha Mireille,

  Veel gegaapt, traanogen en loopneus gekregen. Met het gapen leek het alsof ik gehuild had. Dat zal zeker nog komen.

 93. Dankejewel, voel me opgelucht, en moet vaak geeuwen, goed teken denk ik.
  Water ophouden ben ik heel gevoelig aan.
  Heel duidelijke uitleg voor mij.
  Kijk al uit naar de volgende.

 94. Beste Mireille,

  Super fijne webinar. Heb flink gegaapt tot tranen in mijn ogen aan toe. Ik ben nog met de kristalchakra’s bezig. Moet ik die voor stap 0 zeggen of net voor de 9 stappen?
  Groetjes Marjo

 95. Dankjewel Mireille voor deze aftrap. Volgende keer ben ik op vakantie maar hoop het voor derde keer gezien en gedaan te hebben. Ik ben al aan het afvallen, hoeft niet zoveel maar toch. Voor iedereen succes gewenst.

 96. DAG Mireille, wat moest ik gapen. Het hield niet meer op. Daarna het gevoel alsof er een emmer ijskoud water over mijn nek en boven rug werd gegooid. Heel bijzondere ervaring. Dank je wel

  • Hallo Mireille

   Ik werd vrijwel gelijk emotioneel
   Pijnlijke nek
   Op het laatst gapen.
   Brok in de keel.

 97. Enorm veel oudzeer kwam omhoog en dus veel gapen en tranende ogen. Ik verheug me al op losser zittende kleding. Dank je en alsnog een heel goed 2019

 98. Wauw wat een opluchting om zo aan overgewicht te werken. Ik blijf aan het gapen….het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn.Ik ga er mee aan de slag! Dank alvast!

 99. Dag lief mooi mens, ik heb een brok in mijn keel. Het was een webinar met zoveel herkenning. Dank je dat je dit doet. Ik ben zo blij, met een beetje angst om mijn beschermlaagje los te laten. Ik ga er voor. Knuffel Jelka

 100. Ik zeg al heel lang het lijkt wel alsof mijn nek omvalt. Dank je voor de uitleg. Fijn veel gapen.

 101. Tijdens de webinar voelde ik me heel verdrietig, kreeg braakneigingen en een heel vol gevoel. Verder goed te volgen en wat klinkt het allemaal logisch. Blij dat ik geluisterd en gekeken heb naar de uitzending.

  • Hoi Annelies,
   Hier ook braakneigingen en een vol gevoel. Tenminste niet echt braakneigingen maar in mijn hoofd, zag mezelf braken zeg maar. Misschien ook een vorm van shit eruit gooien wat omhoog komt.

   Allemaal heel veel succes

 102. Tijdens vernedering aaien, moest ik echt huilen. Ik hoor een beetje tot de moeilijke huilers.
  Dank je . Eerste Webinar fijne energie en veel herkenbare informatie. Kijk uit naar wat het allemaal gaat losmaken

 103. Zeker vanaf het aaien van de extra stap begon ik enorm te gapen en dat houdt gewoon niet meer op. Gewoonlijk heb ik daar alleen last van als iets saai was. En dat was dit webinar zeker niet! Ik ga er positief in hoor.

 104. Een goed begin. Ik heb aan het einde flink zitten gapen. Ik voelde me wel emotioneel, maar tot huilen is het niet gekomen. Voel me wel ineens heel moe. Tot over 2 weken.

 105. Dank je wel Mireille.

  Volgende effecten van mijn lijf.
  Huilen, veel geeuwen, kriebel aan de neus, kramp in de kaken.

  Het ruimt op!

 106. Dank je Mireille!
  Veel gegapen. Traanogen en loopneus als gevolg. Mijn schedel lijkt wel te klein te worden dus zal ik veel drinken 🙂

 107. In he begin kreeg ik geen beeld en contact, later gelukkig wel. en wat een verhelderend inzicht. ik word hier huilend blij van! dank je Mireille!

 108. Hartelijk dank voor je duidelijke en hele rustige uitleg. Ik voel veel onderhuidse emoties, mijn ervaringen met het leven met een narcist moeten eruit. Vele gegaapt ook. Ik heb er zin in!

 109. Vernedering loslaten = boeren en gapen. Hoera
  Meestal val ik tijdens het webinar in slaap, wel wakker kunnen blijven, maar nu heel erg moe, dadelijk lekker slapen.

  Met hoeveel deelnemers zijn we?

 110. dank voor wat je doet Mireille! Bij vernedering loslaten vooral scherpe rugpijn links onderin. Deze is ooit ontstaan tijdens een vernederende situatie…

  • Beste Anneke,
   Jemig, hoe duidelijk je lichaam het weer aangeeft, hè!
   Succes! Groetjes, Mireille

 111. Dank Mireille en hulptroepen voor deze start. Iedereen heel veel succes, gaat ons zeker lukken.Samen zijn we sterk!Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe kansen en mogelijkheden.

 112. Mireille doe ook mee met stoppen met roken. Moet eerlijk zeggen dat ik nu net pas emotie kreeg. Moet in rookverslaving ook nog erbij doen?

  • Beste Corina,
   Ja, voeg het huiswerk van de rookverslavingwebinars toe als extra stap 0. na het ‘vernedering loslaten’.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Patricia,
   Dan moet je de YouTube link handmatig intikken, zegt Remco.
   Gewoon proberen, dus!
   Groetjes, Mireille

 113. Dag Mireille, vanaf het eerste webinar heb ik al een griepje te pakken, al sinds vorige week, ben er wel voor aan het ‘mirren” maar het is er nog steeds. Ik hoop dat het geen bezwaar is tesamen met dit webinar. Groetjes, Diane

  • Beste Diane,
   Een griep is alleen maar een manier van het lichaam om jou lekker even tot rust te brengen en je te laten verwerken wat je te verwerken hebt. Dus geen zorgen. Lekker veel slapen en veel drinken, ook bouillon of in ieder geval zouten.
   Beterschap!
   En ja, doe gewoon mee met de webinars wanneer je dat op kunt brengen. Ze zullen je ondersteunen.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.