In deze eerste video een overzicht van de soorten oorzaken die slaapproblemen kunnen veroorzaken

De oordopjes die ik in deze video noem, heten Ohropax. Je kunt ze kopen bij drogist en supermarkten.

Ik wens je een toenemende nachtrust toe!
Groetjes, Mireille


Reacties

Deel 1. Slaapproblemen aanpakken met de MIR-Methode. — 92 reacties

 1. Hallo Mirella .
  Ik heb de eerste sessie slaap op mijn ongewenste mail ontvangen.
  Wat kan ik doen om het op mijn normale mailtje krig??
  Ik heb geluisterd en was halverwege helemaal weg .Ga hem nu maar luisteren voor ik naar ben ga.
  Vond het heel interessant en hoop dat ik de 2 de op mijn gewone mail krijg Z Lieve Groetjes Lennydemelker

 2. Nu is het donderdag, het slapen gaat niet echt beter, wel is er veel in gang gezet en heb ik een stevige migraine aanval gekregen, die gisteren begon eni nog niet voorbij is.
  Een paar dingen uit de video resoneerden nogal en m’n lichaam is op tilt gegaan.
  Het was wel een heel sterk veld, bescherming voor hooggevoelige mensen is een punt van aandacht.
  om dat het in de veiligheid van thuis gebeurt, ging ik heel open en kwam er erg veel binnen. Wat dus veel opriep. Moeder, die al 35 jaar geleden is gestorven kwam voorbij en omdat suiker iets is wat ik lastig vind te laten staan en vaak tussen 3 en 5 wakker ben, werd ik me bewust van een oneindig verdriet, die makkelijk overgaat in het verdriet van vele mensen…

 3. Fantastisch ! mijn ogen waren dicht voor het eerste deel van het webinar, maar mijn oren waren OPEN, en ik hoorde alles diep en zuiver. wat ’n ontdekking dit webinar. ‘k kijk uit naar de volgende keer ! dankjullie wel !

 4. Hallo lieve Mireille en het Mirteam.
  Hartelijk dank voor deze eerste webinar. Gelukkig behoor ik niet tot een hele slechte slaper, maar ken het wel, en nu is het af en toe raak, dat ik heel vroeg wakker word en soms ook blijf.
  M’. N. tussen 3 en 5 gebeurt het heel af en toe wel eens dat ik in een diepe angst terecht kom, waar het op dat moment lastig uit komen is. Doordat ik veel heb gemediteerd en elke ochtend begin met een half uur meditatie, ben ik hier wel doorverrast. En moet ik van alles uit de kast halen om eruit te komen. Het is vaak aan mijn partner gerelateerd, angst dat hij sterft of hoe het verder met hem moet, lastig dat los te laten af en toe…
  Nou dus al een hele boel, we gaan er lekker mee aan de slag. Ik ken de Mir methode al heel lang, ga er nu weer meer werk van maken.
  verder ben ik 70, dus heb al heel wat jaren achter me..
  Tot de volgende keer!

 5. Dank voor deze mooie webinar! Ik vond het boeiend! Helaas moet ik medicatie gebruiken om te kunnen slapen. Mijn slaapproblemen zijn erger geworden door de toename van zendmasten en sterke wifi signalen van de buren alom. Maar ik ga in ieder geval proberen of ik dankzij deze cursus met minder medicatie en het liefst zonder aan een goede nachtrust kan komen.

 6. Ahoj Mireille,
  dankjewel voor je plezierige en interessante uitleg. Dat bepaalde meridianen gedurende bepaalde tijden actief zijn was nieuw voor mij. Nu, na je webinar, voelt mijn lijf zwaar en ontspannen. Het voelt of ik zo in slaap kan vallen. Hoopgevende start!
  De kwaliteit van mijn leven m.b.t slapen waardeer ik tussen 5 en 7.

 7. Ik doe ook mee aan de cursus afvallen. Kan dat samen?
  Ik ben sinds 5 december 2019 bezig met de MIR-Methode. Ik merk dat er van alles veranderd.
  Ik ben blij dat je dit mogelijk maakt.
  Slaap zacht …

  • Beste Yvonne,
   Je kunt de videocursussen prima naast elkaar volgen.
   Fijne cursussen toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 8. hallo
  Ik ben Diny en vond het heel mooi en goede uit leg
  Ik slaap slecht ben 2 keer per nacht wakker om naar de tolet te gaan
  En mijn cijfer van leven is 3
  Bedankt en tot de volgende keer
  liefs Diny

 9. Na het aaien ontzettend aan het geeuwen. Jij zei het net en het begon. Heb al veel geleerd en opgestoken en er wordt me al veel duidelijk. Dank je wel.

 10. Tijdens het samen MIRren moest ik ontzettend gapen bij stap 3 moeder loskoppelen en bij stap 7 basisbehoeften. Heel benieuwd hoe ik vannacht slaap. Meestal val ik redelijk goed in slaap maar wordt regelmatig wakker.

 11. Hoe zit het met slaapmedicatie, door jaren werken in vol continu diensten ben ik verslaafd geraakt aan slaapmedicatie en kan niet meer zonder.

  Mijn reactie tijdens deze webinar waren hele zware tintelende voeten alsof ze heel groot warwen

 12. doof worden komt ook voor bij slecht slapen door apneu.
  De auditieve schors is zeer gevoelig voor zuurstofgebrek.

 13. De laatste sessie is met pasen. Ik ben dan weg. Is het mogelijk om deze laatste sessie iets later te kunnen bekijken.

  • Beste Adrie,
   Bedankt voor je bericht. Het is geen probleem om de laatste sessie terug te kijken. Dit kan via de link die je ontvangt in de uitnodigingsmail.
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 14. De nacht na de webinar van 14 oktober heb ik beroerd/bijna niet geslapen…
  Ik ging moe naar bed, 22.45 uur,slapen geaaid.
  Ik werd wakker om 23.50, 24.00 uur, 00.15, 0.45, 1.15, 2.00, 2.30, 2.45, 3.00,
  3.30 plassen, wakker tot 4.00.. of 5.00, en schrok toen wakker van de wekker om 7.30..
  Ik word steeds wakker van schouderpijn, slapende hand, draai naar andere kant steeds tot daar een arm slaapt.
  Toen de wekker me wakker maakte was ik moe en had hoofdpijn, bovenop mijn hoofd. Het leek of ik elk kwartier wakker was..
  18 oktober ben ik naar Duitsland gegaan en daar was weinig bereik van telefoon. Vandaar mijn late reactie.
  Daar heb ik ook niet erg lekker geslapen. De eerste nacht daar nachtmerrie (gedeeltelijk over de reisindrukken en drukte voor ik ging) Smiddags een uitputtende bergwandeling in de regen gemaakt. Werd wakker van de nachtmerrie om 6.15 met hoofdpijn bovenop.
  Ik was in Dld voor chakrameditaties en mantrazingen, dat was fijn. Na 2 nachten slecht slapen daar kreeg ik drupjes CBD olie met THT
  voor het slapen gaan. Ik werd minder vaak wakker en had minder last van mijn schouders snachts..
  Over het algemeen ben ik moe overdag. Ik merk dat ik in slaap val als ik drop gegeten heb..suiker dus.
  Mijn cijfer/leven is een 5, soms een 6.
  Ik wou dat ik me fitter voelde. Lopen met mijn hond vind ik vaak vermoeiend, dat wandelen in de bergen vonden de lange afstand wandelaars heerlijk, anderhalf uur in de regen, ik vond het halverwege (vals plat) al genoeg voor mij, niet leuk meer, voelde mijn benen, moe.Jammer toch.Hoop echt dat het veranderd..Ik slaap op mijn zij omdat ik als ik op mijn rug slaap misschien toch nog slaapapneu heb, dat weet ik niet of ik het nog heb. Heb op mijn zij leren slapen dan zakt de keel niet in de luchtpijp. Maar ik ben altijd een rugslaper geweest en op mijn zij gaat mijn arm en/ of mijn hand slapen en ik word dan weer wakker. ik weet het niet meer..misschien is mijn boxspringmatras ook niet goed voor het op de zij slapen, misschien staat het niet waterpas..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.