Home » Artikelen » 8. Zeven tips om stinkende zweetoksels te voorkomen!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

8. Zeven tips om stinkende zweetoksels te voorkomen! — 202 reacties

 1. Hallo Mireille, mijn schoondochter is ten einde raad nar het ziekenhuis gegaan om een behandeling te ondergaan voor de stank waar ze zich steeds onzekerder door ging voelen. Een dure behandeling die om de zoveel tijd moest worden herhaald (het dichtschroeien van bepaalde zweetkliertjes meen ik), ik heb haar toen een zelfgemaakte deodorant gegeven en haar probleem is helemaal opgelost. Nergens meer last van. Hier volgt het recept: 2 el. natriumbicarbonaat, 2 el. maizena of arrowroot, 2 el. kokosolie en eventueel een paar druppeltjes etherische olie (pepermunt, citroen), de maizena en natriumbicarbonaat even roeren, kokosolie erbij doen en prakken met een vork tot het een creme is, dan nog een paar druppeltjes etherische olie erbij doen. Succes.

 2. Hallo,

  laatste tijd merk ik dat ik nogal rap naar een onaangename geur riek tijdens het werk, fitnessen. het is nogal vrij ambetant.
  iemand tips om het te doen verdwijnen ? eventueel medische hulp ?

  Mvg Gery

  • Beste Gery,
   Doe je de MIR-Methode? Dan zijn geurende oksels in het begin heel normaal. Dan is je lichaam zich aan het schoonmaken van binnenuit, een goed teken. Verdere tips zie in het artikel hierboven. Of heeft iemand nog een extra aanwijzing voor Gery?
   Groetjes, Mireille

  • Ik heb het al vaak gelezen in deze reacties: gelijke delen kokosolie, baking soda(natriumbicarbonaat) en een bindmiddel, zoals bv. maizena, aardappelzetmeel of arrowroot, eventueel met enkele druppeltjes etherische olie, bv tea tree. Dagelijks aanbrengen op schoongewassen okselhuid, goed uitvegen!!!

 3. Aluin (lekker ouderwets) maar nog steeds te koop bij Kruidvat. Goedkoper en beter dan al die chemische deodorant troep.

   • Beste Mirjam,
    ?? Aluin is pure aluminium? Dat heb ik nog nooit gehoord. Heb je daar informatie over voor me?
    Groetjes, Mireille

    • Aluinen zijn chemische verbindingen,dubbelzouten van sulfaten. De groep verbindingen is genoemd naar de stofKAl(SO4)2.12H2O die al in de oudheid onder de naam aluin bekend was. Zonder nadere specificatie wordt met aluin dan ook kaliumaluminiumaluin bedoeld.

      • Beste N, het overnemen van kennis uit Wikipedia hoeft geen garantie te geven dat het verhaal ook klopt. In dit geval is het veel meer genuanceerd als wat jij (met respect) schrijft. Er zijn sowieso verschillende kristalvormen mogelijk met bijbehorende eigenschappen. Waarmee ik niet beweer een kenner te zijn.

       • Beste Ingrid,
        Het is in ieder geval belangrijk dat we het even uitzoeken hoe het zit. Ik ben nu ook wel nieuwsgierig! Wie het het eerste precies weet!
        Dankjewel voor je respectvolle reactie naar N.
        Groetjes, Mireille

 4. Mijn remedie: alleen douchen met water. Geen enkele douchegel, zeepvrij of niet zeepvrij. Het is niet natuurlijk en je haalt de natuurlijke barrière weg.absoluut geen enkele Deo meer. Je moet er doorheen en zult erg stinken maar mijn ervaring is dat het weg gaat. Verder elke x na het douchen koud afdouchen. Je versterkt daarmee de weerstand van de huid op Den duur. Mijn ervaring is dat alles valt of staat met volhouden en niet alleen het ene doen en niet het andere maar alles tegelijk.welk middeltje je ook onder je armen smeert, zelf natrium bicarbonaat, het blijft een zout die, ook bij gering gebruik, de natuurlijke verhouding van de bacteriën onder je armen verstoort. De enige manier in van je stink oksels te komen is, net wat mireille zegt, zweten en laten zweten. En zorgen dat de goede bacteriën de overhand krijgen. Ik was gelange tijd een wandelende ui. Echt vreselijk maar ik ben er af. Ik hoop voor jullie dat het, mocht je die discipline op willen brengen, net zo mag werken als dat het bij mij deed.

  • He!
   Wauw. Wat een durfalactie. Respect. Zelf zat ik ook in die richting te denken, maar hoe doen je dat met je haren? Die van mij worden toch weer vet, maar ja, als ik naar mijn hond kijk, die zijn dat niet en hij douched haast nooit. Ik vroeg me toch af hoe dat kan.
   Zelf wilde ik ook dit experiment als jij gaan doen, want ik zag net ook een deo op youtube met bakingsoda, maïzena en kokosvet, maar ja. Ik dacht ook: Wat doet bakingsoda dan onder je oksels?
   Hoe heb jij je er doorheen geslagen en hoe lang duurde het? Was je ook je haren niet? En verder handen? Want ik denk ook, tjonge, als we met zijn 6 miljarden bijna dagelijks zeep gebruiken, hoe is dat dan voor t water en moeder aarde? Waar blijft dat dan en hoe wordt dat dan afgebroken, en wordt dat het wel? Hoe zit dit dan met ‘t drinkwater?
   Dus vanuit die optiek.
   Ik ben benieuwd naar je reactie.

   Carmen.

   • Vet haar bestaat niet. Het zijn de talgklieren die vet produceren. Door de shampoo wordt alles weggespoeld en worden de talgklieren getriggerd om juist nog meer vet te produceren. Vicieus cirkeltje dus.

    Dus…wat Martine schrijft klopt helemaal. Ik ben al jaren ‘om’.

    En ja, af en toe stink ook ik eens een keer. Even een waterkraan en snel met de handen wegwassen. Afdeppen met papieren doekjes en klaar.
    Iedereen stinkt wel eens. Gelukkig zeggen sommigen in mijn omgeving dan: je ruikt naar zweet. En daar ben ik blij om als ze het zeggen. Even over de eventuele schaamte heenzetten, want zoals ik al zei: iedereen stinkt wel eens.

 5. Ik zit met het volgende: als ik mezelf was onder de douche, gaat de geur niet weg. Ik was mijzelf iedere dag met baby zeep, scrub regelmatig (ook onder de oksels) maar de zweet geur verdwijnt niet. Ook zweet ik altijd veel, winter, zomer, maakt geen enkel verschil. Heb dit probleem enkel onder mijn oksels. Iemand ervaring en tips?

 6. Zeker een jaar lang had ik erg veel last van stinkende oksels. Erg gênant, ik rook mezelf echt duidelijk en de geur kreeg ik (bijna) niet uit mijn kleding. Ik waste me elke avond met Zwitsal, omdat deze zeepvrij is en lekker ruikt. De huisarts schreef me wat voor, maar dat hielp niet en ook deodorant voor de gevoelige huid, hielp niet. Nu heb ik de oplossing gevonden, die bij mij al direct werkte!!

  Kruidvat tea tree behandelingsolie (met kamille, staat op de achterkant)! Het kost slechts 2,19 euro per flesje. Ik doe elke avond, nadat ik mijn oksels heb gewassen met Zwitsal wasschuim, een paar druppels op een wattenschijfje en dep daarmee mijn oksels. De volgende ochtend oksels wassen en deodorant erop, klaar! Het probleem is volledig over en dat voor zo weinig geld en het kost je ook nog eens geen moeite. Het product is te vinden in het schap voor gezichtsverzorging, omdat het bedoeld is om puistjes e.d. mee te behandelen, wat overigens ook echt heel erg goed werkt! En tegen jeuk van muggenbulten helpt het ook a la minute. Dus met 1 flesje, voor zo’n klein bedrag, heb je direct een oplossing in huis voor heel veel problemen.

 7. Al sinds mijn tienerjaren heb ik altijd last gehad van stinkend okselzweet, maar nu ben ik er zo goed als van verlost. Hoe ? Toevallige ontdekking. Om de kilo’s onder controle te houden ben ik enkele maanden geleden zo goed als gestopt met het gebruiken van suiker (behalve de natuurlijke in fruit enz) en ook eet ik heel wat minder brood. Ik stel vast dat voor het eerst in 30 jaar mijn probleem zo goed als verdwenen is. Als ik ga sporten reinig ik mijn oksels eerst even met zo een handgel voor in de handtas, en zelfs dan geen geurhinder meer. Ook is mijn hoofdhaar minder snel vet. En problemen met brandend maagzuur zijn ook minimaal geworden. Ongelooflijk, dit is nu mijn nieuwe levensstijl !

  • Beste Mieke,
   Wauw, wat een ommezwaai in je leven, geweldig! Heeft de MIR-Methode daar nog een rol in gespeeld, of is dit uit jezelf ontstaan?
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 8. Hallo ik ben bibi en wil mijn broer heel graag helpen met een erg beschamend onderwerp:zweten. Zijn verzorging is ivm ons zwaar gehandicapt halfbroertje heftig achteruit gegaan. Ik werd gesteund door school stages en vrienden ivm dagelijkse verzorging. Mijn broer integendeel.. als hij zich doucht met super frisse douche gell ruik ik nogsteeds peperkoek en azijn geur, het is een onplaatsbare geur maar voor ons allemaal op dit moment erg ongemakkelijk. Wij zoeken als familie al maanden door naar iets waar hij zijn huidporien weer mee kan schoonmaken. Ik lees zoveel dingen over oksels maar ik praat dus over een heel lichaam. Helaas durft hij hier natuurlijk niet mee naar de arts. Mijn schoonmoeder zei dat er een blok zeep bestond waar hij zich mee moest insmeren per dag en dat het daarmee na m paar weken zou verminderen maar helaas is zei de naam ervan vergeten. Heeft iemand een goude liefst goedkope tip want we hebben het niet breed maar voor wat hoort wat maakt niet uit als t iets duurder is dan. Laat het mij zsm weten door n reactie hieronder te plaatsen bedankt voor het lezen! Een bezorgde zus x

  • Beste bezorgde zus,
   Wanneer iemand zo door de huid heen zweet en ruikt, is hij meestal bezig met een fantastisch opruimingsproces, vergelijkbaar met de heling van een ziekte. Het is dan heel belangrijk dat hij oplet wat hij eet en drinkt. Water drinken is een van de snellere manieren om hier vanaf te komen.
   Sterkte voor hem en jullie zoektocht!
   Groetjes, Mireille

   • Het mireille bedankt voor deze tip ik ben erachter gekomen dat ik nu mijn broer na het douche nietmeer ruik door sanex 100% natuurlijke douche gell en verzorgende die is doorzichtig.
    Deze helpt echt gigantisch goed! Ik heb hem hiermee laten douche en dan nog eens met een douche gell van de de in Duitsland die verfrissend ruikt en de geur is verdwenen hij geeft zelf wel aan met n spons te hebben gewassen en hij wilt nu een wasborstel waar hij ook zijn rug en douches ect goed mee kan schrobben zonder z’n armen te breken haha deze heb ik zelf ook van de action dus die ga ik nog voor hem halen! Het probleem is dus inpensiepe al geheel opgelost! Nu van afstand want ik woon niet met hem samen. In de gaten houden dat hij zich ook aan de afspraken houdt met hoevaak hij per week gaat douche ik heb hem gezegd ik douche om de dag dus als je dat ook handig vindt zou ik dat geweldig vinden in de zomer om de dag met zeep en elke dag zoiezo afspoelen en onder je oksels en voeten wel ff met zeep de rest is in nodig want ik krijg daar super droge huid van en zelfs kapot. Echter heb ik toch nu in de gaten dat hij zich echt wou inzetten ivm zijn zelfverzorging ben echt trots op hem dat hij er nu zelfs ook voor wilt vechten na te vochtige voeten en een teen nagel die hem er helemaal af viel nadat ik op z’n voet lichtjes stapte perongeluk door deze zet kreeg ik door hoe ver m’n broer onder ging helaas! Hij gaf aan over z’n dikke teen wat hij bij beide had een 5 dubbele over elkaar groeiende nagel nietmeer te hebben! Het was nu nog maar bij de rechter kant alleen! Of dit waar is durfde hij mij niet te laten zien omdat hij er bang voor is omdat ik verder in de zorg opleidingen heb gezeten haha dus heb hem ook n nagel vijl gegeven een hele brede zodat de vijl niet onder z’n nagels terecht kan komen en hij ze nietmeer hoeft te knippen maar kan vijlen rustig zodat hij ook geen angst meer krijgt dat er nog eens n nagel eraf valt want die eraf viel tijdens mijn stap bleek achteraf toch nog los te zijn geweest want zomaar kan dit niet plotseling door zo’n lichte stap op z’n voet gebeuren dit was net n drukke alsof ik op je hand druk. Niks pijnlijks aan maar schrok wel ff toen hij ineens wat voelde en hij trok z’n sok uit en begon te huilen ik ga dood omdat hij toen pas de pijn voelde. Dit willen we dus nietmeer meemaken zodoende de vijl! Ook weet ik zelf wel dat de nagels dan bewegen maar zo blijft hij aan zijn zorg werken en doet hij van sokken vaker vernieuwen ipv ze lekker in te laten weken! Goed plan dus :p sneaky is het wel mja het moet maar! We komen er wel boven op en ik hoop dat lezers die alleen last van zweten en laksheid oftewel luiheid hebben kwa douche doe het aub dan toch het is maar 15min voor n vrouw tenminste ik doe dit in 15min en heb alles lekker ingezeept met n paar druppeltjes van dove of een shampoo van de dm in Duitsland door mijn was borstel die ik van de action heb gekocht ik hoop dat hij nog verkrijgbaar is! Ik zelf heb heel dun en snel vettig haar een goeie tip is om head and shoulders te gebruiken en syoss de bruine keratine! Groetjes van Bibi

    • voetbaden bacingsoda word alles zacht dan lekker met johannesolie insmeren
     google eens op bacingsoda je ziet wat je er allemaal mee kan doen; half thl bs met spriets ctroen… uitlatenbruisen wateraanvullien en opdrinken
     ontzuurt sussec…

     • Dankjullie wel allemaal voor de reacties ik zag deze nog in mijn email staan en tot mijn grote opluchting kan ik jullie vertellen dat de geur niets met overtollig zweet te maken had.. het was een fixe voet infectie+ontsteking+schimmel. we zijn hier nogsteeds mee bezig! hij zou eigenlijk 2 tenen zijn kwijtgeraakt maar gelukkig zijn deze hem gespaard door dat ze hem per direct aan het infuus hebben gelegd in het ziekenhuis pfff nu bijna 1 jaar verder is het nogsteeds wond boven op zijn voet en zijn tenen zijn extreem gezwollen het is nu zo dat we een stukje uit zijn huid hebben laten bekijken en er leeft alleen nog een infectie in zijn huid op zijn voet dus de ontsteking en de schimmel zijn al weg pff.. zijn er bijna jongens 1 jaaar 1 fucking jaar!! meiden zowel als jongens zowel heren dames opas en omas alsjeblieft zorg goed voor elkaar en als je niet meer kunt douche zorg dat je hulp krijgt van instanties of mensen die dicht bij jou staan want niet douche is geen optie!!! blijft u dus ten alle tijden allert als er iemand plots naar begint te ruiken.. zijn geur is begonnen met een hele vage peperkoek geur.. ja echt waar.. hahaha xD naderhand is die zo hevig sterk geworden dat als je bij m’n moeder in huis naar boven liep je hem al op de trap kon ruiken.. niet leuk niet fijn nee het is hee erg deprimerend en beschaamd dus pas goed op jezelf en op elkaar!!!

  • ha, Weet je wat heeel goed werkt.? natriumbicarbonaat..oftewel bakingsoda. (google het maar even) gewoon een beetje in je hand, klein beetje water erbij en onder je oksel, voeten etc. in masseren even een minuutje inwerken daarna afspoelen. Ik doe het elke morgen voor ik douche en het is echt heel grapppig hoe goed dit werkt. Grappig omdat het dus haast niets kost..
   Echt ff proberen.. je zal zien..
   succes! Annelies

   • Is dit gewoon de baking soda die je bijvoorbeeld bij de Jumbo kunt kopen? Dit bij de taart- en cakemix enz staat? En helpt dit tegen de geurtjes of tegen het transpireren? Gebruik jij daarna wel gewoon deo of niks meer?

 9. Hoi Mireille. Via een vriendin kreeg ik je boek en ik wil je complimenteren met je methode. Het heeft me al goed geholpen. Hier lees ik nu iets over zweten en daar heb ik zelfook vaak last van. Gelukkig heb ik een speciaal T-shirt gevonden. Daarin zit een extra laag genaaid en die voorkomt dat het zweet door het shirt heengaat. Zo houd ik nu altijd mijn blouse droog en dat geeft me een zeker gevoel. Ik denk dat meer mensen hier plezier van zouden kunnen hebben. Ik heb het gevonden op de website http://www.geenzweet.nl. Groetjes Irene

  • Beste Irene,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! En wat een leuke tip heb je. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ik denk dat veel mensen er blij mee zullen zijn!
   Groetjes! Mireille

 10. Zo kun je je eigen deodorant op de markt brengen met eigengemaakte deodorant. Ik heb ooit eens een huisarts gehoord over patienten die op het spreekuur kwamen en die zei dat er regelmatig mensen kwamen op het spreekuur die zich niet zouden wassen waardoor de arts dan tegen deze mensen zei van was je nou toch eens. Gelooft iemand dit? Ik weet niet wat ik er van moet denken maar het ruikt in de spreekkamer als ook in de wachtkamer van de huisarts die ik nu heb altijd neutraal en ook vaak in andere wachtkamers en spreekkamers van huisartsenpraktijken. Ik wordt bijna paranoya van dit soort uitspraken want er was ook een arts die mensen niet liet komen en zei eerst niets en bleven hierdoor onbehandeld doorlopen omdat ze zei dat ze vies waren of vies zouden ruiken in de spreekkamer en wachtkamer van de huisarts. Zij ontbood de patient dan te komen terwijl deze onbehandeld doorliep. Ze verwees de patient naar een dienstdoend plaatsvervangster die ook al niets wist. Je kunt zelfs de zelfde dag nog komen maar ze heeft wel dagen gewacht en de plaatsvervangster ingeroepen. Ik ruik nooit wat in de wachtkamer en ook niet in de spreekkamer van de huisarts. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Die huisarts maakt ook nog dat anderen er zo over denken en schakelt de politie in en het G.G.Z. en de Rechtbank. Ze maakt zelfs dat iemand met een dwangopname opgenomen wordt zonder naar mensen te luisteren. Dan komt er een casemanager van het G.G.Z. en een psychiater met een dokterstas en twee agenten. Hun uitdrukking is heel anders, dan wat ze zeggen. Heel cru en grof komen ze er mee aan en wel zo dat je er bijna van zou schrikken. Ze doen alsof je een hele grote griezel bent terwijl ze dat helemaal niet laten blijken. Hun uitdrukking past niet bij dat wat zij zeggen. Er is ook wel eens iemand opgenomen in een G.G.Z. instelling en diegene is gedwongen in bad gedaan door twee verpleegkundigen. Ik weet niet of dat kan. Zo maar meenemen en I.B.S. werd omgezet in een R.M. rechtelijke machtiging. Hij werd gedwongen in bad gedaan. Hij had ook een gat in het t.shirt. Misschien wel verwaarlozing. je zou denken dat doen ze toch eigenlijk niet zo maar want dan tast je iemand z”n priveleven aan. Ze hebben ook nog toestemming nodig van familie uit de eerste lijn en dat zijn de ouders. Ik zie nooit dat ze zwervers van straat halen. Die slapen dan op een bankje. Als zij verward zijn worden ze wel met dwangopname opgenomen. Laatst wou er iemand fikje stoken in zijn eigen huis en die vlammen reikten tot boven de ramen uit en toen belde iemand 112 en kwam er een ziekenwagen en die haalde diegene op met dwangopname. Ik vind het eng dat alles zo achter je rug om kan gaan en dat sommigen zo maar zeggen dat je verward bent en wat je ook zegt dat vergelijken met een geestesziekte.Dan halen zij er achter je rug om iedereen bij tot een rechter en burgemeester aan toe. dan is het net alsof je geen familie of kom af meer hebt. dan lijk je van niemand te zijn. Alsof ze van alles met hun kunnen doen wat ze maar willen. Ongeacht wat je ook zegt dat je dan wordt meegenomen terwijl je dat niet weet. Of zo in het gezicht komt dat niet zo over. Ik hoop maar dat het volgens het reglement gaat van dat ouders dat zijn familieleden uit de eerste lijn toestemming moeten geven.

  • ik zag je verhaal over mensen die zich niet wassen, sommige mensen wassen zich jaren niet, dat zijn mensen met hele ernstige psychische klachten en meestal hebben ze geen familie meer of anderen die op hun let.
   ik werkte bijvoorbeeld bij zo iemand en omdat ze verder gezond bleek te zijn kon en mocht ik er niets over zeggen, gelukkig werd ze plotseling eens ziek en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
   maar iemand ineens wassen die dat al jaren niet meer heeft gedaan is erg gevaarlijk omdat alle poriën dicht zitten en als je zo`n iemand gelijk onder een douche zet is de kans heel groot dat ze nog zieker worden en er zelfs aan kunnen overlijden , het wassen word heel langzaam opgebouwd met eerst de handen wassen, een dag later de armen en zo word iedere dag wel weer iets gewassen, dat kan wel een maand duren voordat zo`n iemand onder de douche mag gaan.
   dus wat jij zei over die gedwongen opname en gelijk in bad worden gezet vind ik een grote fout en komt maar al te vaak voor.
   en ook zijn er nog genoeg mensen die geïsoleerd leven , heel depressief zijn niemand meer hebben en daardoor douchen een noodzakelijk iets vinden die ze dan maar liever overslaan.
   maar ik heb ooit een collega gehad en zij stonk altijd heel erg naar zweet, maar hoe begin je daarover te praten met zo`n iemand?
   op een dag begonnen wij heel luchtig te praten over ons zelf en wat voor luchtjes wij allemaal gebruikten zonder dat het op viel en zij toen zei helemaal niets te gebruiken, ook geen deo want dat vond ze niet nodig.
   ja, wie waren wij om daar wat over te zeggen, het is niet aan ons en het is niet strafbaar ook, maar het was altijd weer vreselijk met haar te samen werken.

 11. Deppen met wat azijn dat is een een goedkoop alternatief als je geen deodorant bij de hand hebt. En het heet de Broadwaytruc. Dit gebruikten ze vroeger ook in theaters als ze niets anders bij de hand hadden. Ik herken die geurtjes wel van zweetvoeten tijdens gymnastiek en de hele ruimte rook er dan naar. Ook wel eens okselzweet zo’n scherpe geur. Die geur van zweetvoeten blijft daar gewoon hangen in de kleedkamer van het gymnastieklokaal. De naaste omgeving zou er toch iets van moeten zeggen.

 12. Hallo, ik scheer mijn oksels maar de geur blijft.Als ik speel met mijn vrienden,ruik ik de geur maar ik heb bang dat anderen het ook zou ruiken. Wat moet ik doen?
  MVG Besal

 13. Hallo,
  2 x per week douchen (geen zeep gebruiken)
  Geen bodylotion gebruiken.
  Als je dat 4 weken doet ruik je naar jezelf.
  Ik was mijn haar met ‘n beetje groene zeep 1x in de 4weken.
  Stop ermee om jezelf letterlijk dicht te smeren.
  De natuur herstelt zichzelf dat doet jou lijf ook even vol houden.
  Nooit geen uitslag meer ,mijn huid is mooi en zacht.
  groetjes Maya.

 14. ik gebruik aluin, wat goed is voor na het scheren is ook goed voor onder de oksels, en niet te vaak douchen wil ook wel helpen, mensen niet te hygisch worden

 15. Ik gebruik al een jaar of 4 alleen nog maar een zeepblok met teatree erin om mijn haar te wassen, en ik was dus letterlijk alle haar.
  Ik heb veel minder last van jeuk van de haren op mijn huid, en ik gebruik dus 4 jaar geen deo meer. Ik moest ook eerst elke dag mijn hoofdhaar wassen omdat het vet en zwaar werd. Nu was ik mijn haar 1 keer per week, ik spoel me verders alleen maar af onder de douche of ik neem een ontspanned bad. Ik ben me heel bewust geweest van de zweetlucht die ik altijd bij me droeg, en nu ben ik er helemaal vanaf.

 16. Snijd een groene limoen in twee en smeer dit onder je oksels. Doe dit elke dag , 10-15 minuten voor het baden, tot dat de geur verdwenen is.
  P.s Van mijn oma uit Suriname geleerd
  Succes !!

  • Hallo ik las je tip net op de site en je zegt ‘doe dit elke dag, 10 a 15 minuten voordat je gaat douchen’.
   Bedoel je dan dat ik 10 a 15 min mn oksels in moet smeren met limoen of bedoel je dat je dat 10 a 15 min moet doen voordat je gaat douchen?

   Bedankt,

   Gr Marjan

  • Heb ik pas geprobeerd, en inderdaad frisse oksels, maar na een paar dagen werden mijn oksels helemaal rood en pijnlijk zodat ik er weer mee moest stoppen. Helaas…

 17. Hoi lieve mensen,

  Het allerbelangrijkste voor het slagen van de MIR-methode is naar mijn idee een goed humeur. Iedereen krijgt ellende op zijn dak en als je kunt denken “OK, deze ellende heb ik nu dus kennelijk nodig”, dan is dit een stuk gemakkelijker dan de slachtofferrol. Dus “zie de zon, ook al schijnt ie niet altijd”.

  Mireille, sinds ik met de MIR-methode werk, krijg ik eczeem op de plekken waar ik mijn handen wrijf. Hiervoor heb ik weinig last van eczeem gehad. Gebeurt dit wel vaker? Het “wondermiddel kokosolie” helpt gelukkig.

  Veel succes allemaal!

  Liefs,
  MIRjam

  • Beste MIRjam,
   Nee, wat je beschrijft heb ik nog niet eerder gehoord. Probeer eens op andere plekken te aaien en dan liefst zo teder en zacht mogelijk!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Ik gebruik al een hele lange tijd haast geen deodorant meer.
  Maar wat absoluut geweldig helpt is gewoon een blokje aluin halen bij het kruitvat , kost 2 euro en je doet er ongelooflijk lang mee! Beetje vochtig maken onder de kraan en een paar keer langs je oksels halen en je ruikt de gehele dag absoluut helemaal niets. Het is een zout kristal wat natuurlijk van karakter is.
  Ik gebruik het ook na het scheren van de baard, even langs je huid halen, prikt een beetje en daarna met water afspoelen aftershave erop en hop je bent weer het mannetje. Ik doe ook de MIR methode sinds een week en hoop dat m,n psoriasis er wat rustiger door wordt, al die cortison crèmes is nou niet bepaald geweldig voor je huid, alleen het werkt wel. Kan helaas bij de MIR methode weinig vinden of het werkt bij Psoriasis. Maar we hebben goede moed.

  • Beste Henk,
   Dankjewel voor je fijne tips! We hebben al een paar berichten van mensen dat hun psoriasis minder aan het worden is, dus houd vooral moed!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

   • Hoi Mireille,

    Ik ben nu bijna een jaar verder en doe de MIR methode 2x daags consequent , veel rust in het koppie erdoor gekregen en ik laat me niet meer gek maken, de Psoriasis is een 2 maanden geleden weer spontaan flink op de benen opgevlamd. No stress of wat dan ook. Maar je houd het niet tegen. Ik ben wel gestopt om parfum houdende producten op het lichaam te gebruiken en nu alleen maar neutrale producten met huidvriendelijk ingrediënten erin. Ik hou vol en ga gewoon door met de MIR-Mmethode. Merk dat het lijf wel weer heel langzaam in balans begint te komen doordat ik geen parfum houdende producten meer gebruik. Aan het lijf merk ik weinig tot geen verschil met de MIR-Mthode maar wat niet is kan natuurlijk nog komen, ik ga in ieder geval gewoon lekker door met Mirren, de aanhouder wint zeg ik maar. Gr Henk

 19. Wat heeel goed helpt is kokosolie met teatrea-olie(allebei te koop bij bv. een Reformzaak). Je doet een klein beetje kokosolie in je handpalm met 1 à 2 druppels teatree-olie en smeert dit op je oksels. Dit helpt heel goed,geen vieze zweetlucht meer! Ik heb nu m’n eigen deo gemaakt zodat ik niet elke dag hoef te mengen,net zo makkelijk 😉 : in een klein potje kokosolie doen met een paar druppels teatree. Succes!

 20. ik gebruik natuurlijke deodorant van het merk “FOREVER”
  Een lekkere frisse geur en gemaakt van bijna pure aloë vera.
  Betere deo is er niet te krijgen.

 21. Uiteraard elke dag wassen maar ik draag sinds kort ook kleding van bamboe. Bamboe neemt geen geuren aan en is antibacterieel. Of ik nu sport of gewoon mijn dagelijkse dingen doe, bamboe zorgt ervoor dat ik niet ruik! Het draagt bovendien aangenaam zacht.

  • Beste Marja,
   Dat is leuk om te lezen! Ik ben zelf ook sinds een paar maanden bamboe gaan dragen en merkte ook al dat de kleding nauwelijks geur aanneemt en bovendien heerlijk zacht draagt! Dank voor de tip!
   Groetjes, Mireille

 22. Betasten scrub eerste week iedere dag, daarna 1x per week werkt perfect bij transpiratie geur. Betadine doodt de bacterie die de geur verspreiden. Dave jodium allergie, schoolbezoeken scrub wil ook helpen.

  Scheren met Eucerine zij hebben scheerschuim met zilver doodt bacteriën.

  Idem Deo.

 23. Een hele uitgeperste citroen vermengen met een fles water smaakt misschien lekker fris, maar helaas niet goed voor je tandglazuur; zeker niet als je al zwak tandglazuur hebt.
  Zuur heeft erosie van het tandglazuur tot gevolg.
  Zelf drink ik het liefst puur water maar als je een smaakje wilt zou het wellicht ook kunnen met één of meer druppeltjes etherische pepermuntolie.

  Lieve groet,
  Irene

 24. ik heb net op een Amerikaanse FB pagina gelezen dat magnesiumolie ook zou helpen…ben t nu aan t uitproberen, eerste indruk is positief! Met kokosolie heb ik geen goedd ervaring, van de geurende krijg ik een vreemde lijflucht, kennelijk reageert t op een gepaalde manier met mijn huid. sinds ik ontgeurde kokosolie gebruik als bodycreme heb ik daar gelukkig geen last meer van. Overigens werkt bakingsoda of zuiveringszout zeer bijtend, ik ben er dan ook mee gestopt.

  • Wat je ook kan gebruiken is de originele magnesium melk. Het zit in een blauw flesje en kost rond de 8 euro en je doet er lang mee 🙂

 25. Als je zweet kan het soms ook de deodorant zijn die zo erg stink, dat heb je heel snel bij een zoete deodorant, bijvoorbeeld van vogue. Die deodoranten zijn wel goed maar als je zweet ruik je de deodorant en als je al veel last hebt van zweet ruik je de deodorant en zweet gemengd. En dan gaat het als nog stinken. GEBRUIK EEN FRIS RUIKENDE DEODORANT. Ik heb zelf 2 hele frisse: Sanex dermo sensitive lactoserum (huidskleurige dop). En eentje van Dove, invisible dry. Deze ruiken beide ontzettend lekker fris.

 26. Ben twee weken bezig met de MIR-Methode. Ik vind dit zo een eenvoudige positieve aanpak dat ik het al meerdere malen heb aangeraden aan mensen in mijn omgeving. Persoonlijk wrijf ik mijn handen in met handcreme terwijl ik de 9 puntjes reciteer. De verzorging van mijn handen vergat ik toch te vaak.

 27. Ik heb tot nu toe alles gevolgd,ik gebruik lemmetJe om myn oksel te wassen,scheer myn oksel optyd en toch af en toe een geurtje hoe dan,wat is die MIR-Methode precies! En praten jullie alleen over oksel what about geslachtsdeel(zeer belangryk)

 28. Iemand gaf me ooit de tip geen synthetische kleding te dragen.
  Vooral onderkleding,werkt prima .

 29. Ik zou echt niet hard “schrobben”!
  Daardoor krijg je een hele schrale geirriteerde huid, waardoor je alleen maar eerder jeuk krijgt! Ik was me wel met een washandje met sebamed, zo nodig meerdere keren per dag, en dan ook een schoon shirt aan, want anders stink je zo weer, omdat dan de zweetbacterien weer in aanraking komen met je oksels. Ik gebruik ook geen antiperspirant, maar een natuurlijke stick, en dan stink ik soms nog best eens, inderdaad eerder door sterk geurend eten. Misschien ga ik ook baking soda proberen. (Is GEEN gewone soda voor in de keuken).

  • P.S. Ik gebruik 123 deostick. Ik kan niet tegen alcohol, dus die van Weleda kan ik niet gebruiken en merkte ooit dat dat ook niet afdoende was.

 30. Hey,
  Ik weet niet wat de MIR methode is maar daarnaast doe ik alles wat er op deze lijst staat!
  Ik drink nooit frisdrank, ik eet gezond, drink veel water, gebruik kokosolie als deo( kan niet tegen bakingsoda) en scheer elke 2 dagen mijn oksels!

  En nog steeds al een uurtje na het douchen ruik ik alsof ik me nooit was!
  Ik durf nauwelijks mijn armen omhoog te doen omdat ik bang ben dat iedereen om me heen spontaan flauw valt!
  Wat kan ik nou nog doen!!!!
  Ik ben ook naar de huisarts geweest maar die probeert me alleen maar chemische troep aan te smeren!
  HELP!!!!!!!!!!

  Groetjes
  Wil

  • Hai Wil,
   Zou je je ‘s willen verdiepen in de MIR-Methode en die 4 weken willen doen? Dan zal er waarschijnlijk al veel in gang gezet zijn, want het heeft alles te maken met wat er nog in je lichaam is. De MIR-Methode kun je leren door op de homepage de korte video te kijken en dan daarna de lange instructievideo op http://www.mirmethode.nl/video
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Dag Wil, belangrijk is ook het soort kleding dat je draagt. Gewoon natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, etc dragen. Syntetiche kleding ventileert niet en daardoor ontstaat er broei door bacterien met stank tot gevolg.

  • Olie sluit af.
   Met echte zeep je oksels schoonwassen, niet met een washandje.
   Maar met iets ruwer.
   Niet om de 2 dagen je oksels scheren, want dan blijven ze geiriteerd.
   En toch een deo vinden die helpt….
   Heb ik ook op dit moment moeite mee.
   Garnier 72 hours blijkt te helpen, maar die is niet in Nederland verkrijgbaar.
   Dus geen douchegel, maar zo een tablet

  • bij onze dochter bleek het probleem te zitten in zuivel. Sinds we dat beperken heeft zijn geen stinkende oksels meer

  • Hoi Wil,
   Deoleen hielp mij heel goed! Bij Kruidvat of drogist te koop!
   Wel wat duurder maar werkt echt goed!
   24 uur! Ik gebruik nu de stick want de verstuiver druipt heel erg.
   Heel veel succes!
   Van alle andere deo s kreeg ik bulten onder mijn armen en nog steeds stinken!
   Groetjes, Patty

 31. ik zweet bij sporten en als intensief bezig ben,daarom gebruik ik de deo van lidl en wel Cien Fresh Natural Anti-Transpirant heeft een angename geur en beschermd de kleding.

  • Gezond eten is heel breed of vaag. Perzoonlijk eet ik al vele jaren dierlijke producten en mijn zweetgeur is zo goed als nihil.

 32. Hallo

  Ik gebruik de deodorant van Weleda. Soms de rozen, maar meestal Salvia. Werkt prima voor mij en opletten wat je eet. Mijn drinken bestaat uit thee en water. Klinkt saai, maar daar voel ik mij het lekkerst bij.

  groetjes
  Marion

  • Hoi Marion en andere lezers, ja ik gebruik ook die deo van Weleda en drink water of thee. Daarnaast ook koffie. Helaas heb ik nog wel last van okselzweet/geur. Om dit op te vangen gebruik ik soms Stay dry pads van de Hema. Een soort inlegkruisje wat je in het okselgedeelte van je kleding kunt plaatsen. MVG, Leentje

 33. Ik ben enthousiast bezig met de Mir, sinds een dag of vijf. Het maakt nogal wat los en dat is prima.
  Voor de aardigheid wil ik reageren op het okselverhaal: sinds afgelopen zomer gebruik ik geen deodorant meer. Enkel een klein beetje baking sodapoeder doe ik op mijn oksels, en dat niet eens elke dag! Sinds ik dit doe ruik ik juist helemaal niet meer, zelfs niet na een warme dag met wat meer transpireren! Eerlijk waar, ik ruik gewoon naar…niks, hoogstens naar een vaag lavendelluchtje van mijn wasmiddel dat soms in mijn kleren zit.

  Nu kan het natuurlijk best zijn dat ik binnenkort opeens zoveel afvalstoffen los ga laten dat ik mijn zweet weer ruik, dat is heel wel mogelijk. Maar ik wilde je dat baking soda-verhaal toch niet onthouden.

  Met vriendelijke groet,

  Maria

 34. Interessant, al deze methoden. Ik was mijn oksels, dep ze daarna met azijn en gebruik dan deo. Werkt prima. Ik had onder een arm last van een erg smerige geur

 35. Op zoek naar gezonde alternatieven voor ongezonde alledaagse dingen wilde ik iets anders dan deo vol enge stofjes… Zo kwam ik ergens tegen: deo van kokosolie met zuiveringszout. Werkt inderdaad, maar na verloop van tijd kreeg ik wat geirriteerde oksels. Toen las ik van iemand die met een kwart citroen haar oksels insmeerde en bedacht dat dat met minder gekledder moets kunnen. Bij de action een toilettasje met flesjes, waaronder ook 2 of 3 sprayflaconnetjes. In zo’n sprayflaconnetje deed ik citroensap. (Die uit zo’n knijpflesje) en het werkt echt super.. Eens per week ofzo gebruik ik nog een keer wat kokosolie onder de oksels, omdat de citroen wel je huid wat uitdroogt. 100% geurvrij van de vroege morgen tot in de avond.

 36. Dag Mireille,
  Geweldig die MIR-Methode en altijd lekker bij me in mijn hoofd of via het kaartje ter grootte van een bankpasje.
  Tegen oksel geur: Ik was me met koud water en een washandje, smeer sesamolie onder mijn oksel en strooi er daarna Natrium Bicarbonaat op, dit is een soort zout dat schimmels en microben vernietigt. Te koop in een grote pot bij een DA drogist en kost ca 5 euro. Lekker goedkoop, simpel en effectief. Dit werkt de hele dag bij mij.
  Groet Mariet

 37. Ik gebruik al jaren geen deodorant meer maar een kristal,het is een brok 100% puur natuurproduct van ruw kristal.Het blokkeert niet de poriën en laat ook geen vlekken achter op je kleding.

  Groetjes, Marleen

 38. Gebruik een zink supplement. Werkt heel goed tegen zweetlucht.
  Tegen stinkende voeten kun je je voeten insmeren met zinkzalf (die witte), daar sokken overheen doen en een nacht in laten trekken.
  Eventueel een paar keer herhalen en weg zijn je stink voeten.
  Een voetbadje met wat natriumbicarbonaat werkt ook (ontgiftend),
  vieze lucht in je schoenen verdwijnt als je je schoenen poedert met natriumbicarbonaat (= baking soda = zuiveringszout)

 39. Een paar maanden geleden kwam ik toevallig op internet tegen dat kokosolie zou helpen om de oksels fris te houden.
  Ook nu met deze warme dagen,waardoor mijn zweetklieren veel overuren maken,kan ik niet anders concluderen dat mijn oksels écht fris blijven met kokosolie. Geen enkele geur te bekennen. Ik heb het ook aan andere gevraagd of ze bij mij zweet roken maar iedereen gaf een negatief antwoord. Ik ken verder niemand die ook kokosolie gebruikt dus ik weet niet of het bij iedereen zo goed werkt als bij mij. Ik neem de meest goedkope,eentje die is gewassen en waar de kokosgeur bijna af is, die kost ongeveer 3.50 voor 500 gram, dus daar kun je wel een jaar mee smeren. Als het zo heel warm is doe ik de “olie” ook onder mijn borsten en in mijn liezen, het werkt daar ook om het zweten tegen te gaan. Kokosolie is natuurlijk in de winter harder van structuur dan nu het warm is. Nu is het écht vloeibaar, ik doop mijn vingertoppen erin en smeer het dan uit. Dit is denk ik de meest natuurlijke deodorant die je je maar kunt wensen en tevens verzorgt het ook nog je huid! In een vorige reactie las ik iets over vlekken in je kleren door het vet wat wordt gebruikt maar met kokosolie heb ik daar nog nooit last van gehad, in geen enkele stof.

  Veel succes en veel warme groeten,

  Ine van Damme

  • Beste Ine,

   Dat klinkt super! Vraagje: zorgt die kokosolie er ook voor dat je nog wel kunt transpireren? Of gaan je zweetklieren ervan dicht zitten?

   Groetjes en blij voor je!
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,

    Ja, hoor je transpireert normaal en het heeft verder geen enkele invloed op de werking van je zweetklieren.
    Kokosolie is van huis uit ontstekingsremmend waardoor het goed werkt als antitranspiratiemiddel.
    Ik moet wel zeggen dat je even moet wennen als je het pas gebruikt maar dat went snel.

    Veel groetjes
    Ine

    • De kokosolie is het van bekend dat het de bacterieen in balans brengt. Ook voor onder je oksels. Wel raad ik aan om de niet-ontgeurde kokosolie te nemen. Deze is beter dan degene zonder geur.

     Je kan er ook je tanden mee poetsen, je kan het inwendig gebruiken voor vrouwen. Zie verder: informatieboekje Aman Prahna te verkrijgen in de reformwinkel.

  • Hallo,

   Ik was ook een tijdje geleden begonnen kokosolie onder de oksels te smeren, echter met matig succes. Nu heb ik sinds een week een recept uitgeprobeert waarbij de kokosolie wordt gemengt met natriumbicarbonaat(zuiveringszout) en maiszetmeel.
   Ik meng de 3 ingredienten ( van elk bij voorbeeld 3 eetlepels) bij elkaar door de kokosolie een beetje te verwarmen als die te hard is en de rest er in te roeren. Dit bewaar ik in de koelkast en smeer elke ochtend na het douchen een stukje onder mijn oksels. Bij contact met de huid smelt het en je kunt het prima insmeren.
   Ik heb normaal gesproken een echt sterke okselgeur, maar kom nu door de dag zonder luchtje en dat bij de warme temperaturen van dit moment! Ik ben erg blij eindelijk van de parabeen- en aluminiumhoudende Deodorants af te zijn.

   Groetjes, Karen

  • Ha Sandra,

   Zorgt deze deo er ook voor dat je nog wel wat zweet? Dat vocht moet er wel uit kunnen.

   Groetjes! Mireille

   • Ja, je zweet gewoon zoals normaal!
    In de zomer bij hoge temperaturen moet je een beetje oppassen want de olie kan in je kleding komen. Kun je er overigens makkelijk uit wassen.

    • Ha Sandra,

     Ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Wel heel goed om te horen dat het transpireren gewoon doorgaat, want onze oksels blijven een plek waar de afvalstoffen worden afgevoerd. Ik vind het super dat er dit soort alternatieven bestaan.

     Groetjes! Mireille

     • Werkt dit ook voor mensen met trage schildklier en overmatig zweten? Of gaat het hier alleen om de geurtjes en niet om het zweten te normalizeren? Ben massage therapeute en doe ook aromatherapie.

      • Beste Marie-Noelle,
       In dit artikel ging het inderdaad om de geurtjes. We hebben inmiddels al wel resultaatverhalen van mensen die melden dat hun schildklier aandoening is verbeterd. Over overmatig zweten heb ik nog geen echte resultaatverhalen ontvangen, dus dat weet ik nog niet zeker. In principe zou het moeten kunnen met de MIR-Methode, maar hoe lang het duurt voordat het normaliseert, kan ik niet zeggen. Ik hoop dat je het wilt uitproberen!
       Groetjes, Mireille

 40. Tip 8: ik maak mijn eigen Deo, op basis van o.a. maagzout/baking soda. Ook op verzoek binnenkort voor anderen ga ik dit maken! Beter en lekkerder dan welke ik ooit probeerde!

  • Werkt prima,
   2eetlepels kokosolie met 2 eetlepels maizena en 2 eetlepels baking soda.
   Kokosolie smelten au bain marie en de rest erdoor roeren. Klaar werkt geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.