Home » Artikelen » 59. Bevrijd je longen van verdriet

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

59. Bevrijd je longen van verdriet — 128 reacties

 1. Lieve Mireille,
  Al een paar weken ben ik bezig met de cursus eetverslaving. Ik merk daar best veel van. Mijn eetbuien zijn sterk vermindert en aan mijn kleding te voelen ben ik ook al gewicht kwijt. Op de dag dat ik in de avond de webinar over Bescherming aanvullen zou doen en Emoties mogen uiten aan bod komt moest ik met ernstige benauwdheid klachten naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat ik een dubbele longembolie heb. Daarna vond ik jouw artikel bevrijd je longen van verdriet. Omdat er geen fysieke aanwijzing is waarom de longembolie is ontstaan was ik er van overtuigd dat dit aan iets anders ligt. Nu weet ik het. Onverwerkt verdriet wat ik nog mag gaan uiten. Dat laatste vind ik moeilijk omdat ik weinig huil. Maar misschien verras ik mijzelf nog de komende weken. Wat ik wel weet is dat de MIR Methode dingen in werking heeft gezet.
  Lieve groet,
  Monique

  • Ben het helemaalmaal eens met de MIR methode
   Maar wat u schrijft over de elektrische auto, vindt ik absurd.
   Mss moet u zich eens goed gaan verdiepen hoe dat allemaal tot stand komt,
   Dan weet ik zeker dat u er anders over gaat denken

   • Beste Peter,
    Ja dat wordt inderdaad steeds duidelijker hoe vervuilend de accu’s van elektrische auto’s zijn, ook nadat ze uit de auto’s zijn gehaald. Waar ik in het artikel op doel, is dat mensen met longaandoeningen geen last hebben van vervuilende uitlaatgassen met elektrische auto’s. Wat dat betreft hoop ik dat de waterstofauto’s of auto’s op vrije energie uiteindelijk op de markt zullen komen.
    Groetjes en dank voor je kritische noot!
    Mireille

 2. Ik ben 4 weken geleden moeiteloos gestopt met roken na een ademsessie en familie opstellingen heb constant het gevoel dat mijn hoofd onder water wordt geduwd , elke stap die ik zet is teveel . Mijn vader is 11 maanden geleden aan COPD 4 overleden . Wij hadden een band en nu besef ik hoe sterk die was.. ben radeloos en zo benauwd .

  • Beste Alexandra,

   geweldig dat je gestopt bent met roken.
   Roken zei mijn longarts ooit is vele malen slechter dan luchtvervuiling.

   De kunst tegen benauwdheid is een vorm van tegenover gestelde reflex. Je wilt meer lucht. Daarmee ‘blaas je jezelf op’.

   De kunst is zoveel mogelijk uitademen. Zit op een lage stoel en buig voorover terwijl je uitademt.
   Pers zoveel mogelijk je longen leeg.
   Adem met kleine tuigjes in.

   Als je hierover meer wilt weten mag je best contact met me opnemen.

   groet,
   Duco (copd ergste stadium)
   heel veel sterkte. Ik weet er ‘alles’ van . Houdt moed !

 3. Hoe herkenbaar dit artikel. Mijn vader had zwaar COPD en is jong overleden. Wij zijn ook grootgebracht met dat gegeven dat hij niet oud zou worden. Op z’n 50- ste werd hem verteld dat ze niets meer konden doen voor hem. Vanaf dat moment ben ik gaan “aftellen”. Haalt hij de kerst, z’n verjaardag en onze verjaardagen? Durfde niet goed meer op vakantie te gaan nadat ik als 17- jarige naar Zuid-Frankrijk was gegaan en terug kwam en hij zó ziek was (geweest). (Geen mobiele telefoons en de keer dat ik naar huis belde werd het niet genoemd. Ook lang last van gehad en voelde het vertrouwen afnemen daardoor)
  Affijn, mijn vader heeft het enorm zwaar gehad maar er uiteindelijk 15 jaar bij geknokt. Nog steeds trots op hem. Moedig gedragen noemen ze het dan. Ik weet nu hoeveel pijn en verdriet hij gehad heeft en hoop dat hij alle rust nu dubbel terug heeft in het hiernamaals.
  Na z’n overlijden ben ik lid geworden van een groep, oud-Indiër strijders. Hij vertelde nooit iets over die ruim 3,5 jaar daar als jonge van 19 jaar. Toen mijn eigen zoon 23 werd kwam het besef hoe verschrikkelijk jong dat is geweest. Affijn. Op de boot naar huis terug is hun duidelijk gemaakt dat er in Holland nooit over gepraat mocht worden over wat ze hadden meegemaakt. Nu nog is door de overheid bepaald dat dossiers na 2040 (meen ik) openbaar gemaakt mogen worden.
  Naarmate hij ouder werd werd ik banger voor de gevolgen vh zwijgen. Nu heb je programma’s over ppts. Ik weet van anderen dat z’n laatste jaren regelmatig uitbarstingen zijn geweest. Verstopt verdriet. Volledig pgesloten. Zelf als baby en kind veel longproblemen gehad. Regelmatig ziekenhuis opnames als baby en kleuter. Inhalers etc.
  Ook veel opgesloten verdriet weet ik nu. Medicijnen, inhalers? Nee. Paar jaar geleden een elektrische fiets gekocht en vraag mij nu vaak af. Wil ik dat nog wel. Heb ik die nog nodig? Doe nu zo’n 5,5 jaar de Mir en geloof er heilig in wat mij heeft opgeleverd. Dank voor dit gegeven, dit artikel dat mij vandaag weer in volle hevigheid terug brengt naar mijn jeugd en puberteit. Dank voor wéér een stap verder.

 4. beste mireille,

  zou je bijna na elke nieuwsbrief kunnen schrijven hoe bijzonder je mirmethode werkt en hoe de verschillende onderwerpen zo kloppen bij mij, ongelooflijk!
  mir nu denk ik anderhalf jaar met de zekerheid dat er inderdaad heel veel gebeurd en veranderd ten goede.

  ook nu, ivm met longen en verdriet. mijn rechterlong is, net als bij mijn inmiddels overleden vader, 2 keer geklapt door stress en zenuwen. op zicht niks mis met de long. ben me bewust van dat dat ook bij mij de plek is van heel veel oud verdriet, ook van mijn lieve vader die dit leven veel te moeilijk vond en niet zo goeie hulp had als ik nu.

  kortom mireille, heel veel dank!!!

  groet leoni

 5. Beste Mireille en allen, even een opmerking mbt electrisch rijden. Laten we in hemelsnaam niet de oplossing van electriciteit verwachten zo lang de bron daarvan niet in orde is. Momenteel speelt de wat mij betreft volksverlakkerij, en nog zwaar gesubsidieerd ook!, van de biomassa. Het venijn zit al in de naam met “bio” die suggereert dat het iets goeds zou zijn, maar het gaat “gewoon” om het verbranden van hout, uit Canada en uit Nl (hier in 020 zijn haast geen volwassen/oude bomen meer over), dat natuurlijk nog vervuilender is (het lijken de middeleeuwen wel!) dan het verbranden van kolen. Om nog maar te zwijgen over het belang van bomen, los van hun intrenstieke waarde, voor het milieu, de lucht en de kwaliteit van leven. In dit kader wil ik alle lezers oproepen zich bijvoorbeeld aan te sluiten bij Extinction Rebellion Nederland, en/of op andere wijze zelf actief te worden ter bescherming van de ecologische systemen en adequaat te reageren op de klimaatcrisis! En te beginnen met zich zelf goed te (laten) informeren en voorlichten over wat er op dat terrein allemaal aan de hand is. Met dank namens al het leven en groene groet, Loes

  • Heb ook een reactie nav electrisch rijden. Er zit ook een andere kant aan, die maar al te vaak wordt vergeten.Voor de batterijen zijn grondstoffen nodig, moeten uit de grond gehaald worden, in welke landen en door wie gebeurt dat ? Waar moet het afval van de uitgewerkte batterijen blijven ? Tijdens het rijden kunnen de voltages ( laagfrequente straling zoals dat heet) enorm oplopen. Als je electro-sensitief bent, is dat geen pretje.Ik spreek uit eigen ervaring. Voor mij geen electrische (of hybride) auto.
   Overigens veel waardering voor al je werk Mireille, het blijft me inspireren!

 6. Hoi Mireille,
  Ik heb al 5 weken een virus, veel wit soms groen slijm ophoesten, Ik ben al sinds het begin met de MIR methode bekend pas het soms toe, nu weer iedere dag begonnen. Maar virus gaat niet over.
  Heb jij hier uitleg over.
  Krijg altijd de nieuwsbrief super fijn.
  Met vriendelijke groeten Marianne

  p.s. het is mij niet duidelijk wat ik moet aanklikken op het onderstaande

  • Beste Marianne,
   Geef het nog even de tijd. En bij twijfel even langs de huisarts. Eet je voldoende vitamine C?
   Groetjes, Mireille

  • Lees dit nu pas. Heb hetzelfde, sinds de MIR methode krijg ik opeens slijm in mn keel en nu in mn longen. 5 weken ook duurt het al en lijkt erger te worden. Was wel gestopt met MIR-Methode omdat ik me te moe voelde. Missch toch maar weer beginnen..? Ben al bij huisarts geweest, bloedonderzoek kwam niks uit. Slik voldoende vit C

  • Hallo Marianne

   Ik wil even reageren op je hoest probleem.
   Ook ik had veel last van hoesten en slijm als gevolg van verdriet. Wat bleek mijn longen zitten vol verdriet en het advies wat ik kreeg was dat ik geen melk en zuivel producten meer moest nemen.
   Dat heeft me enorm geholpen. Mijn hoesten en het slijmprobleem is nu helemaal weg.
   Als ik soms een ijsje neem, dan hoest ik een dag later en heb ook weer slijm. Ik weet dan dat het van het ijsje komt en houdt me daarna weer strikt aan het advies geen zuivel en melk producten meer te pakken en dan blijft de hoest en het slijm echt weg.

   Succes.
   Groet Lucy

 7. Vraagje ik heb alles gelezen en het lijkt mij heel goed, enkel ik kan al 24 jaar niet huilen.Wat kan ik doen om toch te gaan huilen

  • Beste Joke,
   Door de MIR-Methode te gebruiken, komt het uiteindelijk weer goed met je vermogen om te huilen. Als je het sneller wilt, zou je naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan. Die kan de blokkade op het huilen snel traceren en met jou gericht aanpakken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 8. Mirelle,ik heb Copd zit aan de zuurstof stand 1 dag en nacht. MIR-Methode heeft mij verlichting gebracht samen met chakrameditatie .
  Eens hoop ik dat zelfgenezing graag zou ik van de zuurstof verlost worden.
  Ik gebruik alleen Foster verder vit.van Vitakruid waar ik ook veel baat bij heb.
  Mireille fijn dat je op mijn weg ben gekomen.
  Lieve groet Tonnie

  • Beste Tonnie,
   Ik hoop het ook van harte voor je!
   Veel sterkte en vooral toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Tonnie, ik las dat je middelen van Vitakruid gebruikt. Ik heb ook COPD en zit aan de 3 liter zuurstof dag en nacht. Mijn longcapaciteit is nog maar 20%, dus dan maak je geen bokkensprongen meer. Mijn hoofd wil nog steeds meer dan mijn lijf aankan en ik wil graag wat beter worden.
   Kun je me vertellen welke Vitakruidmiddelen je gebruikt?
   Groetjes, Nelly

 9. Het probleem zit em vnml in de chemtrails. De fijnstof van motoren werkt er nauwelijks aan mee. Fabrieken richten meer schade aan. Die fijnstof komt vnml met regen neer.
  Auto’s op water is de beste oplossing. Zo komen de batterijen van electrische auto’s niet in het milieu

 10. Hallo Mireille,
  Ook dit is weer zeer behulpzaam. Wat heerlijk al die inzichten. Dank je wel.
  Ik heb al een hele tijd het gevoel dat ik benauwd ben zonder dat ik een gebrek aan lucht heb. Ik ben al naar diverse deskundigen geweest en die zeggen dat er niets aan mijn longen mankeert. Dat gevoel heb ik zelf ook wel. Ik kan op zich goed ademen. Nu ik dat stuk lees over het oude verdriet besef ik ineens dat het dat is wat op mijn schouders rust en wat mijn een onvrij benauwd gevoel geeft. Verdriet van meerdere generaties. Ik ben geboren in een complexe familie en als HSPer heb ik de natuurlijke neiging om alles te willen begrijpende doordenken. Door al dit begrip ben ik ook veel gaan meetorsen wat eigenlijk helemaal niet bij mij thuishoort begrijp ik nu. Het inzicht is de eerste grote stap naar het kunnen laten gaan. Ik blijf MIRren en lezen

  • Hallo Margriet,

   Wat bijzonder behalve het dragen van dezelfde naam herken ik me ook helemaal in jouw verhaal. Tot aan het HSP’er aan toe. Ook ik hoop zover te komen dat ik al de oude pijn, veel van mijn (voor)ouders, kan loslaten. Ook ik ervaar een soort van benauwdheid zonder iets te mankeren. Alle goeds en bijzonder om jouw verhaal te lezen!

 11. Dag Mireille,
  Ik heb jaren last gehad van veel verkoudheden en chronische bronchitis. Nu lees ik hier alles van zal ook veel verdriet achter zitten. Moet nu wel zeggen sinds ik gezonder eet en zuivel laat ben ik al enkele jaren verlost van verkoudheden en de chronische bronchitis heb ik al 20 jaar zeker niet meer gehad. Heb nog wel last van zuurstoftekort (lichte astma) en dit wanneer de temperatuur rond de 30 graden is. Heb nog steeds last van in- en uitademen. Ben daarmee aan het oefenen maar het gaat niet zoals het moet. Hopelijk betert het wel.

 12. Dag Mireille,
  Ik ben nu 8 weken bezig met de MIR-methode en mijn longprobleem is aardig gestabiliseerd. 3Jaar geleden begon ik met hoesten, dag en nacht en dit duurde 6 weken lang. Met antroposofische middelen ging het bijna over, maar het kwam toch regelmatig terug. Ik heb nooit gerookt en altijd gezond gegeten, geef zelf voedingsvoorlichting in gezonde voeding. Ondertussen is mij wel duidelijk geworden dat verdriet een grote rol speelt. 24 jaar geleden is mijn zoon plotseling overleden en ik merk dat het verdriet nog lang niet over is. Mondjesmaat wordt het verwerkt, het verdriet is anders te groot.
  De MIR-methode helpt me hierbij en ik ben dan ook dankbaar dat deze methode op mijn pad is gekomen.
  Groetjes Tonnie

 13. Hallo Mireille,
  Ik zet dit even onder het stukje longen omdat ik er niets over kan vinden.
  Hyperventilatie kun je dit ook beïnvloeden door de MIR-Methode toe te passen.
  Mijn lichaam begint steeds meer te laten zien en ik ga van genezing uit.
  Gr Annemiek

  • Beste Annemiek,
   Ja, het lichaam is razend knap in het zichzelf weer herstellen! Ik schreef iets over hyperventilatie in het artikel 136. Spreek je gedachtes tegen.
   En ja, er zijn al mensen waarvan de hyperventilatie minder is of helemaal weg. Veel hangt samen met stress en als je die innerlijke rust kunt terug brengen, heeft je lichaam ook geen hyperventilatie meer nodig.
   Sterkte en goede gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.