Ik heb onderstaande zinnen getest opdat ze de MIRRORS kunnen helpen bij het omgaan met alle onzekerheden, chaos, angsten etc. in de huidige tijd.

Er doen veel veronderstellingen, complottheorieën, en verdraaide nieuwsfeiten de ronde. Mensen weten niet meer wat er waar is van wat er wordt gezegd, en weten daardoor vaak ook niet meer goed wie en wat ze kunnen vertrouwen.

Ik merk erg veel angst bij mensen. Angst voor hun gezondheid en die van hun naasten, angst om terecht te komen in een leven dat door anderen gedirigeerd wordt, angst voor verplichte vaccinaties en wat niet al meer. Die angst is volstrekt onnodig!

Alles dat er nu gebeurt was al eeuwenlang bekend! Het werd al door zo veel wijsgeren en filosofen beschreven! Het is eigenlijk niet meer, maar wel zéér ingrijpend, dan een shift in de energieën die ons brengen van leven in onderdrukking door allerlei wetten en regels die al eeuwen door allerlei instanties en instituten werden opgelegd, naar werkelijke vrijheid en leven in overvloed.

Het is zó bizar én geweldig dat wij deze shift mee mogen maken! Dat wij straks kunnen terugkijken op het feit dat we geschiedenis hebben geschreven.

Het doel van moeder Aarde is om ons weer terug te brengen bij onszelf, bij al datgene wat voor ons mensen waardevol is, los van alle materiële en financiële zaken. We worden nu met z’n allen geconfronteerd met de geweldige mogelijkheden die in ons allemaal aanwezig zijn, en die zólang ondergesneeuwd waren. De mogelijkheden om te genieten van alles om ons heen, van alle emoties en gevoelens binnen in ons die daar soms al jaren, al generaties lang zijn opgesloten. Opgespaard zou ik willen zeggen. Dat mag allemaal losgelaten worden nu.

Het is zeker niet altijd fijn of aangenaam wat we voelen en ervaren in de huidige tijd, maar als we die gevoelens en ervaringen gewoon maar eens toestaan kunnen we ze des te sneller ook loslaten. Er gebeurt namelijk gewoon helemaal niets ernstigs als we durven voelen. We gaan er niet dood aan, al doet het wel pijn, maar die pijn gaat weer over!!

Hoe fijn is het dan om met de MIR deze gevoelens, emoties en herinneringen te ondersteunen, te verzachten en los te laten! Heerlijk om te weten dat wij, de MIRRORS, een tool in handen hebben om onze pijn en angst in de ogen te kijken én tegelijk te voelen dat we ondersteund worden in het verwerken en loslaten ervan.

Enfin lieve allemaal,

Elke donderdag om 20.00 uur hoop ik jullie allemaal via onze gedeelde energie te mogen ontmoeten, als we onderstaande zinnen tegelijkertijd hardop uitspreken en afsluiten met de 9 zinnen van de MIR-Methode.

LET OP! Er is geen gezamenlijke video-uitzending waar je aan kunt deelnemen, maar je zegt de zinnen voor jezelf hardop om 20.00 uur op de plaats waar je op dat moment bent.

Ik zou het fijn vinden als jullie je ervaringen achteraf hieronder willen plaatsen, zodat we ook elkaar kunnen blijven steunen.

Dit zijn de geteste zinnen (elke zin zeg je 3x hardop):

0.1 Vrede in mijzelf aanvullen
0.2 De Vrede wereldwijd optimaliseren
0.3 Mijn innerlijke waarheid optimaliseren
0.4 Mijn angst voor verlies van gezondheid loslaten
0.5 Mijn angst voor de toekomst loslaten
0.6 Detox alle onwaarheden uit mijn systeem
0.7 Mijn vertrouwen in Moeder Aarde aanvullen
0.8 Dankbaarheid aanvullen
0.9 Mijn Liefde voor al wat is, inclusief mijzelf, optimaliseren

1. Zuurgraad optimaliseren
2. Detox alle toxische belasting
3a. Vader loskoppelen
3b. Moeder loskoppelen
4. Meridianen zuiveren
5. Alle tekorten aanvullen
6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
7. Basisbehoeften aanvullen
8. Chakra’s en aura optimaliseren
9. Missie verduidelijken

Succes en lieve groet van

Ans Koch
MIR-Methode Begeleider

https://hartsnaar.nl/

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Gezamenlijke MIR-Methode — 109 reacties

 1. Lees nu pas de reacties. Net Ans gespot, ga ook meedoen, fijn om dit met velen te doen. Groet en ‘tot’ volgende week.

 2. Dit keer een boodschap voor ons allemaal. Ik werd verdrietig om al het onrecht, de leugens, de manipulaties waarmee we wereldwijd te maken hebben op dit moment. Mijn gids, Sandalfon, vroeg me in deze spiegel te kijken en te zien wat ik in mijn leven naar anderen had gedaan v.w.b. onrecht, leugens, manipulaties. We mogen allemaal voor onszelf deze thema’s bekijken in onszelf, en dan…….ons negatieve zelfbeeld los laten. Dat is niet meer nodig, want we hebben geleerd van onze fouten en hoeven daar niet steeds weer onszelf aan te herinneren. Laat los, en ben wie je bent op dit moment, en geniet daarvan! We zijn zó ongelooflijk krachtig met z’n allen. WIJ KUNNEN DE WERELD DRAGEN MET ONS HART.

  Tot de volgende week allemaal!
  Liefs van Ans

 3. Mooi initiatief, echter niet alle klokken lopen gelijk. Het zou nog krachtiger zijn als er een signaal gegeven kon worden dat we zeker zoveel mogelijk op hetzelfde moment beginnen.

 4. Dag lieve mensen
  Is het een idee om bij punt
  5 angst voor de toekomst loslaten, een punt 5b toe te voegen:
  Zijn in het nu optimaliseren. ?

  Dank jullie wel voor alle inzet.
  Ik ben blij met de gezamenlijke afstemming op donderdag avond.

 5. Dag allemaal lieve Mirrors!
  De vorige week schreef ik geen reactie hier omdat ik het erg druk had. Bovendien werd ik 65 jaar de dag erna, en daar had ik al mijn aandacht bij nodig!
  Vandaag weer mijn ervaringen bij het Mirren en de stilte daarna. Ik merk dat die stilte na het Mirren (zo’n 20-30 minuutjes) me erg veel rust en inzichten brengt. Ideetje?
  Mijn ervaringen vandaag:
  Wat een bijzonder ervaring tijdens en na het Mirren! Ik moest in eerste instantie heel vaak boeren en daarna werd ik gestuurd om verbinding te maken met het kristallen binnenste van de Aarde en met de Centrale zon. Er stroomde energie van boven naar beneden in witgouden licht en naar beneden in violette kleur. En dit bleef zich herhalen. Op zeker moment zag ik van bovenaf de Aarde en moest ik haar in mijn armen wiegen, daarna in mijn hart sluiten. Het voelde zó vredig!
  Daarna voelde ik een enorme dankbaarheid, want immers álles wat ik draag van oorhangers tot kleding en schoeisel, wat ik dagelijks eet en drink, de gebruiksvoorwerpen komen in oorsprong allemaal van deze Aarde. De bloemen, planten, bomen, grassen die ik zie en/of die ik koop voor in onze tuin groeien op deze Aarde. Ik geniet van de kleuren en geuren, van hun vruchten en bloemen, van de zuurstof die ze geven. Van hun bescherming omdat ze de grond vasthouden. Joh, de beelden en gedachten bleven stromen!
  Wat was dit práchtig om te ervaren en om nóg dankbaarder voor te zijn. Wow

 6. Heel fijn dat er nu deze mogelijkheid is om de energie van elkaar aan deze mooie woorden toe te kunnen voegen. Ik mis wel het vertrouwde beeld van Mireille in deze ontmoeting, maar begrijp ook dat sommige dingen kunnen veranderen zonder zijn waarde te verliezen. Dank je wel en warme groet.

 7. Heel fijn om te doen deze gezamenlijke meditatie, dat voelt krachtig en het voelt als steun en het geeft vertrouwen! Dank je wel!

 8. Ik val er opnieuw na een hele tijd in … en bedenk o fijn, donderdagse meeting met jullie allen. De zinnen sluiten naar mijn gevoel bijzonder krachtig aan bij deze tijd. Heeft iemand interesse om toch bvb. via zoom te connecten, laat het gerust weten info@déplek.be. Dankjewel in elk geval.

 9. Is het zinvol om deze extra stappen ook dagelijks te doen, naast de wekelijkse gezamenlijke sessie?

 10. Vandaag een enorm gevoel van verbondenheid, vreugde en creativiteit gevoeld vooral bij stap 0.3 “Mijn innerlijke waarheid optimaliseren”. “We” zijn steeds meer instaat om hartconnectie(s) te maken!

 11. Hallo
  Een beetje vreemd om dit zo te doen,maar voelde wel goed,saamhorig,warm en gesteund.
  Dank julle wel..elly

 12. voelde energie door mijn voeten die sterker werd bij het uitspreken van de zin basisbehoeften aanvullen.

 13. Vanavond de 21e mee gedaan
  Voel heel veel energie in mijn kruinchakra.
  Ge weldig om dit met zoveel mensen te doen.
  Dank je wel

 14. Ik las net de zinnen voor het eerst en kreeg een heel warm gevoel van binnen. Ik heb ze in mijn mobiel bij elke donderdag 20:00u gezet.

 15. Lieve Ans, Mireille, team en andere MIRRORs.

  Wat ben ik blij met dit initiatief van deze stappen., Ans.
  Als mirror doe ik al jaren de MIR-methode en probeer mensen enthousiast te maken. Möchten er nu mensen zijn, die de MIR-methode nog niet doen, maar door deze zinnen willen beginnen, kan dat dan met de fase van de eerste twee stappen ( 5en7), of moeten ze wachten tot ze aan de negen stappen toe zijn?

  Samen werken we aan onszelf en Licht in de wereld!

  Met hartelijke groet,
  Trudy Lubbers

  • Hallo Trudy,
   Ben een beetje laat met mijn reactie, excuses! Mensen kunnen starten met 5 en 7 en met deze gezamenlijke MIRgroep meedoen.

 16. 15-05-2020
  Lieve Mirrors,

  Wat een mooie ervaringen en reacties weer na het gezamenlijk Mirren gisteravond.

  Ik lees écht dat mensen heel veel energie voelen, warmte, rust, beelden zien van vrede en verbinding. Ook mensen die lichamelijke sensaties ervaren die aangenaam zijn en/of verrassend, nieuw, of na lange tijd weer gevoeld. Wauw, hoe mooi is dat!

  Zelf voelde en zag ik ook nu weer verbinding met heel veel mensen, en het voelde alsof ze allemaal hier in mijn werkruimte aanwezig waren, hetgeen daarna uitbreidde naar wereldwijd. Aan het slot van het Mirren zag ik dat heel veel mensen samen een gouden deken vasthielden en over de wereldbol uitspreidden. Joh, dat voelde zó vredig en goed! Ik verheug me al weer op de volgende donderdag. Doen jullie dan weer mee? En laat rustig weten wat jouw ervaring was. En ook als je deze zinnen elke dag zegt, laat je ons weten wat je ervaringen erbij zijn? Zo kunnen we de energie van de MIR blijven delen en elkaar steunen.

  Liefs van Ans

 17. Hallo Ans, Mireille en allen,
  Goed idee, want zo weet ik dat er elke donderdag om 20 uur verbondenheid is met meerdere andere MIRRORS. Dat geeft een goed gevoel. Bovendien is het laagdrempelig, want ik hoef niet perse iedere week mee te doen.
  Ik ga de extra zinnen uitprinten of misschien wel opschrijven om beter te onthouden.
  Lieve groeten van JoJo

 18. héél fijn om het weer samen te doen. ik heb dit bericht met de stappen open op de laptop. voel dan meer verbinding. ik gedachte hoorde ik al die stemmen door elkaar , want iedereen doet het in z’n eigen tempo natuurlijk. heel grappig.
  daarna een weldadige rust die over mij komt.
  wat fijn dat jullie, MIRmethode begeleiders/coaches, dit opgepakt hebben en zo een waardevolle opvolging van Mireile zijn. heel graag tot volgende week.

 19. Zo te lezen ben ik niet de enige die iets te laat begon. Werd het toch voor de laatkomers een groot energieveld. Ik ben erg blij met je initiatief Ans. Bedankt. Liefs Gatha

 20. Dank je wel Ans. Een heel mooie ervaring. Ik voelde van alles in mijn lichaam stromen veel gapen en ook een boertje. Er kwam ook verdriet naar boven moest eruit. Een gezonde groet en pas allemaal goed op elkaar xx
  Xandra

 21. Dank je wel weer Ans, het was een heel bijzondere ervaring. Ik voelde gaande weg een diepe connectie met elkaar. Ik voelde de energie zinderen en kreeg tintelende wangen en had het heel warm, prettig warm.
  Ik schreef mijn ervaring op en wilde net afsluiten en opsturen en toen was de cursor weg en kon ik niet verder, daarna werd het bericht klein kon ik hem niet versturen, heel vreemd. Nu doe ik een nieuwe poging om je mijn ervaring te vertellen. Tot volgende week. warme groeten van Doke

 22. Fijn dit wekelijks met elkaar te kunnen/mogen/willen doen. Verbinding!!
  Ik mis Mireille al enige tijd, en heb al langer het gevoel dat er iets is.
  Hoop dat dat gevoel niet bevestigd gaat worden en wens haar alle goeds,
  licht liefde en waarheid met een dikke knuffel.
  Die wens uiteraard ook voor Ans en alle deelnemers.
  Dankjewel Ans voor deze gedeelde energie.

 23. “You never change things by fighting the existing reality.
  To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”
  ― Buckminster Fuller

  Mooi dat we dit om 8 uur doen!

 24. Dank je wel ans, wat heerlijk om dit met zijn allen te doen!
  Ik voelde een band om mijn keel, verbinding met moeder aarde. Ik had het heel koud en daarna kreeg ik het warm. Ik voel stroming in mijn lijf. Maar vooral wat is dit heerlijk en voelt het krachtig om dit samen te mogen doen!
  Nogmaals dank je wel ans!

 25. Vandaag heb ik om 20.00 uur de gezamenlijke MIRmethode meegedaan! Het voelde goed, hoop dat onze gezamenlijke actie doorwerkt in de Wereld.

 26. Dank je wel lieve Ans zie je bericht nu pas ga het iedere dag mirren wens je een prettige moederdag liefs mens groetjes van Marie-Louise tot ziens

 27. Was te laat,vergeten door alle drukte heen.
  Ben vandaag gaan zitten in herinnering, geopend aan de groep,dat voelde heel sterk en goed.dank jullie wel.
  Voor de verbintenis.Elly.

 28. Schrok 3 minuten “wakker” bij het 20.00 uur journaal en ben toen meteen begonnen met de vooraf opgeschreven zinnen bij een waxinelichtje in Indiase godin.
  Omdat ik diezelfde middag een uitgebreide meditatie had gedaan in het nulpuntveld van creatie, was voor mij de zin: mijn angst voor de toekomst loslaten niet echt van toepassing. In ieder geval weer fijne ervaring nog iets extra’s te kunnen doen!

 29. Mooi initiatief Ans, dank je wel!
  Zelfs nu jullie het al gisteren met ze allen deden, voelde ik bij het doen zo even, jullie krachtige blije energieveld stromen. Mogen we jouw extra stappen er voorlopig dagelijks bij blijven doen?
  De stilte hier in de grote stad, zonder welvaartslawaai, heeft heel veel mensen ruimte kunnen geven om van onze prachtige geliefde Aarde te kunnen genieten. in een schitterende lente. Ongewoon Vriendelijk elkaar voorang geven, en groots glimlachend naar elkaar zwaaien op de fiets, echt fijn dat we in deze tijd met zovelen samen een nieuw samen leven maken en ervaren.

 30. Bedankt Ans,

  Fijn dat je dit georganiseerd hebt en de stappen hebt ingevoeld. De MIR-methode verdient zelf ook blijvend alle aandacht!

  Ik moest veel geeuwen. Daarnaast zag ik veel licht en voelde ik verlichting bij de zin: “Mijn Liefde voor al wat is, inclusief mijzelf, optimaliseren”.

  Veel Liefs,
  Mirianne

 31. Hallo Ans, Ik had de mail niet goed gelezen en dacht dat het een webinar was. Kreeg van jullie vrij snel antwoord en heb toen, weliswaar later, de zinnen waarschijnlijk alleen opgezegd, maar het voelde toch heel goed. Ik ga ze nog een paar dagen of een week allemaal benoemen en aaien; het geeft innerlijke rust bij het opzeggen. Dank voor dit fijne initiatief en ik hoop dat jullie nog vaker zoiets organiseren.
  Warme groet Gina.

 32. Mooie ervaring om dit samen te doen . Ook ik moest héél veel geeuwen, en kreeg rillingen over mijn hele lichaam.

 33. beste Ans
  ik wilde van avond ook graag met de mir methode mee doen maar helaas dat zat er voor mij niet in,
  ik kon nergens de video hier voor vinden,
  ik vond dit erg sneu voor mijzelf
  groetjes ursula

  • Dag Ursula,
   Er is ook geen video hoor. In de nieuwsbrief stonden de zinnen die ik heb getest, en die hebben we vanavond met z’n allen op hetzelfde tijdstip geMIRd om 20.00u. Op die manier waren we energetisch voelbaar met elkaar verbonden en hebben we een krachtig veld voor vrede en rust kunnen neerzetten. De zinnen staan ook op de facebookpagina’s Be The Mirror en de besloten MIRmethodegroep. Heel erg jammer dat je niet kon meedoen, maar als je de zinnen alsnog kunt vinden, kun je ze alsnog opzeggen en aansluitend de 9 MIR-zinnen. Lieve groet van Ans

   • Beste, ik heb principieel geen Facebook, dus de Mir besloten groep??? kan ik niet aansluiten vrees ik…

 34. Ik heb Mireille en dit soort initiatieven al een tijd gemist, zeker nu er wereldwijd van alles aan de hand is. (met Mireille toch alles goed hoop ik?)
  Fijn om dit weer samen te mogen doen.
  Dankjewel Ans en alle mede Mirrors

  • Ik ook, ik begon om 20u10, maar voelde toch heel goed.
   Heb ondertussen nog iemand aan het Mirren gekregen, Baukje, veel succes als je dit toevallig leest.

 35. Fijn om dit met veel mensen te doen. Ik heb mijn hand op mijn hart gelegd.
  Ik heb ontzettend zitten gapen en de tranen stonden in mijn ogen.
  Ook had ik een natte neus.
  Lekker water gedronken nadien. En nu nog lekkere kruiden thee.
  Ik zou het fijn vinden als hierop een vervolg komt.
  Dank je wel Ans, dat je dit mogelijk maakt.

 36. waouw, ik weet niet met hoevelen we waren maar ik voelde een geweldige energie om me heen. Een paar minuten voor 8 uur ben ik gaan zitten om te ontspannen en werd als het waarde mee getrokken: het was een heerlijk gevoel dat tot kwart over acht duurde en toen wegging. Nogmaals hartelijk dank, Ans voor deze gezamelijke meditatie.
  liefs.

 37. Hallo andere Ans. Zoals iedereen zegt een geweldig initiatief van je. Sinds Mireille niet meer op de voorgrond treedt, voelde ik eerlijk gezegd geen Ziel meer bij de MIR methode. Vanuit mijn hart kan ik je zeggen dat jij die er weer helemaal hebt ingebracht!!. Dikke complimenten voor jou en voor herhaling vatbaar. PS Werd wel een beetje onzeker met off-line of we allemaal dezelfde snelheid hadden en de een niet sneller ging dan de ander. Of maakt dat niets uit? Kreeg toen tussendoor een niesbui, mooi loslaten dus. Veel liefs

  • Ik mis de bevlogen leiding van Mireille ook, het voelt leeg.
   Fijn als anderen het inspireren overnemen!!
   Knuffel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.