Home » Artikelen » 72. Heb je chronisch gebrek aan geld?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

72. Heb je chronisch gebrek aan geld? — 251 reacties

 1. Heb een baan. Een (piep)-baan in een callcenter. En zou het liefst nooit meer hoeven werken. Ben over de 40. En ga elke dag met tegenzin naar mijn werk. En voel dat ik aan het opbranden ben.
  De dag dat ik hoor dat ik genoeg heb (kan met 1000 euro pm toe voor vrouw EN kinderen! excl. toeslagen) stop ik PER DIRECT. Want dit gaat ook mis en dan een lijdensweg met ww en bijstand en activering en participatiehel tot mijn 67’e.
  Ik wil geen bio ener yoga crap ondernemen via crowdfunding (ok voor anderen heel leuk & fulfilling, niet voor mij) maar gewoon bij vrouwtje zijn en voor de kinderen zorgen, naar school brengen, dingen doen! Leuke dingen zijn heel goedkoop. Maar helaas, vanwege de torenhoge lasten en hoge prijzen MOET ik werken.

  DE dag dat ik hoor dat ik basisinkomen krijg, dank ik God op blote knieen!

  • Beste Arthur,
   Je bericht raakt me diep. Ik denk dat er net als jij ontzettend veel mannen zijn die gevangen zitten in een verplichte baan. Ik hoop ontzettend voor je dat dat heel binnenkort mag veranderen. Voor jou en zovele andere mannen! Misschien kan stap 9 van de MIR-Methode alvast iets in gang zetten voor je?
   Veel sterkte! En als iemand leuker werk weet voor Arthur: mailen!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Arthur,

   Laat het je een troost zijn. Je bent niet de enige met zo’n baan. Ook ik werk 40 uur per week op een callcenter, terwijl 24-32 uur gezien mijn gezinssituatie (partner met Asperger) al heel mooi zou zijn. Enige advies dat ik je kan geven is zorgen dat je niet opvalt op het callcenter. Doe je ding en probeer je energie op pijl te houden door waar je kunt rust te nemen.

   Succes,
   Gwen

 2. Beste allemaal,

  Wat leuk om te lezen, jullie prachtige initiatieven. Hier word ik echt blij van! Super idee Mireille! 

  Mijn droom is om een BROEDPLAATS VOOR KUNSTENAARS voor pubers en jongeren te creëren in Alkmaar. Dit is versterkt doordat mijn zoon van 25, in mei 2012, uit het leven is gestapt. Een zeer creatieve, bijzondere, lieve, zachtaardige jongen. Hij kon het leven helaas niet meer aan. Hij kampte met een grote draak in zijn hoofd, die het uiteindelijk van hem won. 
  Door deze afschuwelijke gebeurtenis wil ik mijn intense verdriet omzetten in positiviteit. Ik wil graag andere pubers/jongeren en ouders helpen die buiten het systeem vallen. 

  Mijn zoon heeft het uiten en het delen van Creativiteit enorm gemist in zijn pubertijd. Op dit gebied is er echt heel weinig.

  ART IS THERAPY 

  Tijd voor verandering! Een taak die ik graag wil volbrengen. Ik heb met Rogier afgesproken dat ik het hier beneden doe en hij boven!

  Mijn doel is om via de Rogier Hulst Foundation een broedplaats te kunnen starten en daar is uiteraard geld voor nodig 🙂

  Zie voor mij een ontdekkingsreis voor pubers en jongeren naar hun eigenheid, passie en bezieling op een inspirerende en veilige plek, waar je als puber/jongere blij van wordt. Waarin ze hun levensenergie vrij kunnen laten stromen en hun unieke persoonlijkheid/talenten kunnen ontwikkelen, in hun eigen tempo. Een expeditie om elkaar te helpen, te steunen en verbinding te maken met hun innerlijke kracht. Het leven vanuit hart en gevoel! Door dit door te geven aan de wereld maakt je tot een gelukkiger/completer mens, denk ik.

  Stel mij deze plek voor in een fantasierijk, leerzaam, kleurrijk, energierijk natuurlijk bestaand bouwwerk. Heb zelfs al met Jord den Hollander mogen filosoferen hierover. Een gepassioneerd architect en werkt vanuit zijn hart. Hij heeft waanzinnige ideeën Super top!

  Ik ga gewoon beginnen zonder te wachten op gemeente, bedrijven en instanties. Er is voor mij een kracht ontstaan, doordat puzzelstukken op hun plaats zijn gaan vallen. Voel dit als een belangrijke taak, die ik heb gekregen. Deze opdracht wil ik graag vervullen met steun van Rogier. 

  Heb nog geen site, maar wel een blog gemaakt. 
  http:/rogierhulstfoundation.nl

  Op deze blog kon ik in ieder geval mijn emoties kwijt en wilde ik mijn ideeën, graag delen. Vind het fijn als jullie mee willen denken door opmerkingen/inbreng/suggesties te plaatsen, die mij kunnen helpen tot het verwezenlijken van mijn droom!

  Zonnige groet,

  Astrid van Vugt 

 3. Ik geloof hier wel in ga dit zeker doen wil graag met mij dochter een bedrijfje opzetten zelf heel moderne babykleertjes maken van organisch katoen we hebben al verschillende legging mutsjes haarbandje klaar liggen nu nog een website als we er geld voor hebben dus op goed geluk
  Gr Marij

  • hallo marij voor een website heb je maar 25€/ jaar nodig. Ik heb zelf mijn eigen website gemaakt en beheer die ook zelf en heb een domeinnaam dit alles voor 25€/ jaar. Kijk gerust op http://one.me/nlappqff. Het wijst zichzelf uit en je 24u/24u ondersteuning bij vragen. Ben heel tevreden van de service.

   Op mijn site http://www.isahealing.eu/ kan je zien wat zoal mogelijk is.

   alvast heel veel succes en plezier met jullie plannen

 4. Hallo Mireille,
  Bedankt voor deze mogelijkheid!
  Graag wil ik noemen http://www.enfaeridion.nl
  Twee mensen die met hart en ziel met edelstenen bezig zijn en o.a grote amethistgeoden in voorraad hebben om te verkopen aan bedrijven. Om zo de energie in gebouwen te helpen ‘verlichten’. Achthuizen, Goeree-Overflakkee.

  Ook http://www.heulhoeve.nl noem ik graag. Deze zet zich in voor gifvrije voeding. Een kleinschalige biologische familie-tuinderij en bezorgdienst. Hoeven, West-Brabant.

  Zelf wil ik in Oudenbosch, West-Brabanr, een bloesem- en edelsteenatelier starten. Om kinderen en volwassenen op een speelse manier de energie daarvan te leren voelen en te laten sturen in hun lichaam. Zodat men zelf kan werken aan herstel, blijdschap, kracht, concentratie etc.
  Samen met de Mir-methode en o.a.door mij ontwikkelde Peace-remedies.
  http://www.praktijktelintelo.nl/index.php/blog/20-vrede.html
  Om vanuit innerlijke vrede de MIRror te kunnen zijn.
  Een druppel op de hand en dan maar Mir-ren!
  Ik zoek een geschikte ruimte, financiële ondersteuning en een paar enthousiaste helpers.
  Edelstenen en bloesems heb ik volop!

  Tenslotte voor wie even steun of inzicht nodig heeft: http://www.emotie-ehbo.nl/bachbloesems/foto's_bachbloesems.html
  Bloesems die als MIR-ror werken!

 5. Ik heb niet alle reacties gelezen van iedereen, dus misschien heeft iemand anders al verteld wat ik onder de aandacht wil brengen.
  Wij hebben via “Optimist” (een blad) een boek (gratis) toegestuurd gekregen: een @nder soort geld, geschreven door Helen Toxopeus, in gesprek met Henk van Arkel. Dit is een doorgeefboek. Henk van Arkel ontwikkelt wereldwijd alternatieven (voor gewoon geld) met de Social Trade Organisation (STRO).Ik ben het nog aan het lezen, het is heel inspirerend. STRO zoekt een groter platform dan het tot nu toe heeft. Ik ga het boek doorgeven. zie http://www.socialtrade.nl/eenandersoortgeld.
  hartelijke groet, Mieke

 6. benieuwd of er iets gaat veranderen diep in mijn hart hoop ik van wel wou dat er een wonder middel bestond om werk te vinden zo dat ik mij minder verveel en niet bang moet zijn om geld

 7. Hallo!
  Na jaren in de hulpverlening te hebben gewerkt werk ik nu al jaren in een van de leukste kledingwinkels van Nederland.
  Pantalone, kunst van het kleden, in Eindhoven.
  10 jaar,geleden is eigenaresse Mariken Rakestraw ermee begonnen met alleen maar tweedehands kleding. Inmiddels is ze zoetjesaan overgegaan op nieuwe kleding met als reden mensen aankleden naar wie ze zijn. Ze groeit en werkt knoerhard ervoor. Geld overhouden hoeft ze niet,mensen gelukkig maken wel.
  Ik en mijn collega’s kijken en luisteren, geven ruimte en aandacht, zijn eerlijk en oprecht. Mariken kiest fijne stoffen en eerlijke merken. Ze kijkt niet naar mode maar naar kleuren, pasvormen, combinaties. Er zijn vaak wel 10 sets die iemand past,maar die ene die jou JOU maakt,die willen we vinden. Hierdoor ontstaan er ook fijne gesprekken, een hart wordt gelucht,echte ontmoetingen vinden plaats. Heel erg fijn! Ook de MIR-Methode wordt verspreid hier! Bij deze nodig ik jullie allemaal uit te komen kijken en als er ruimte is, zet ik koffie!
  Wellicht tot ziens in Eindhoven. http://www.kunstvanhetkleden.nl

  Hartelijke groetjes, Loes

 8. Lieve Ann.
  Ik was ontroert toen ik je bericht las. Ik zou graag weten wat een therapie je zou kosten, misschien kan ik dan helpen. Ben ook niet rijk, maar ik kan toch wat missen. Zoals je misschien gelezen hebt, heb ik ook armoede gekend als kind. En nu moet ik voor mijn kinderen zorgen, die ook problemen hebben, maar we zien wel wat ik kan doen.
  Vraag hulp aan de engelen, indien je daar in gelooft. Ik krijg van hen veel hulp.
  Veel goede moed en veel liefs van Nelly uit België

  Geef een seintje a u b

 9. Dag ,

  Met een kritische blik heb ik het artikel rond geld gelezen.
  Ik vind het allemaal wel mooi in theorie dat mensen bokkades rond geld kunnen hebben maar er zijn ook de feiten.
  Vroeger heb ik nooit het gevoel gehad geld tekort te hebben , ik was niet superrijk maar had voldoende en kon zelfs maandelijks voor goede doelen storten. Tot mijn chronische ziekte , CVS en mijn echtscheiding , dit zijn feiten ! ik ben al 15 jaar een alleenstaande vrouw met een chronische zieke en hoef jullie niet uit te leggen dat dat financieel niet gemakkelijk is. Er zijn zoveel dingen die niet meer kunnen : geen auto , geen bioscoop of theater, geen vakantie , enz…alleen geld om te overleven. Het ergste is dat er therapieën zijn die ik zou willen volgen maar die ik niet kan betalen , dus heb ik ook geen recht meer om te genezen ! Het positieve is dat ik daardoor bij de MIR-methode terecht ben gekomen ( doe dit vanaf begin augustus dit jaar.) Ik denk dat mijn ziel gekozen heeft deze vervelende ervaring van ” armoede ” mee te maken , ik begin te denken dat dit hoort bij de missie in mijn leven. Maar allessinds , geld beheerst mijn leven : telkens weer tellen en rekenen en duizend maal overwegen: kan ik dit mij wel permiteren ?
  Ik heb de oefening gedaan : de negen stappen met geld in mijn handen, ben benieuwd !

  Groeten ,
  Anne

  • Beste Anne,
   Ja, mensen als jij motiveren mij om door te gaan met mijn onderzoeken rondom de MIR-Methode. Ik vind het erg moeilijk te verdragen dat mensen die ziek zijn ook nog eens zoveel kosten erbij krijgen, waardoor alles om hen heen zwaarder wordt. Dat is een van de redenen dat ik heel graag dat basisinkomen gerealiseerd zou zien!
   Ik wens je heel veel geluk en sterkte! In de hoop dat er nu toch eindelijk blijere tijd voor je gaan komen!
   Mireille

 10. Mijn partner heeft een systeem ontwikkeld voor spuitmachines, daarmee behaalt hij 99% driftreductie. http://www.wingssprayer.com. Een begin voor een schoner milieu en minder gif op de gewassen. Geen gif dat wegwaait, geen gif meer in het slootwater. Niet spuiten is helaas nog geen optie, dan zou er veel voedsel verrotten door ziektes en schimmels. Maar men kan met wel 40% minder middel toe dan men tot nu toe gebruikt. In het ontwerp en het bouwen van prototypes is veel geld gestoken, nu het klaar is om op de markt te brengen krijgt hij veel tegenwerking van overheden en middelen fabrikanten. (Logisch ze verkopen dan minder middelen (gif)) is bezig met crowdfunding zie http://www.wingssprayer.com om het product wereldwijd in de markt kunnen te zetten.

  • Beste Maria,
   Kijk, dit soort uitvindingen zouden gewoon keihard gestimuleerd moeten worden!
   Ik wens jullie veel succes!
   Groetjes, Mireille

   • Dergelijke ontwikkelingen (innovaties, machinebouw die nieuw zijn) worden al meer dan 25 jaar gestimuleerd vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Uitvoerend orgaan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) met de fiscale regeling wbso.
    Zie daartoe: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/wbso
    Tienduizenden innovatieve ondernemers maken daar jaarlijks gebruik van!

 11. Graag wil ik de kinderwijze school Vlinderwijs onder de aandacht brengen.
  Een onafhankelijke school met een kinderwijze leeromgeving.
  Een krachtige leeromgeving, waar ieder zich in zijn totaliteit kan ontwikkelen, waarbij alle meervoudige intelligenties op een speelse wijze worden gestimuleerd.
  Binnen deze school krijgen alle betrokkenen ruimte om op een kinderwijze en educreatieve manier hun diepste dromen te ontdekken, creatief vorm te geven,
  en uit te stralen. Voor meer info kijk op de site.www.vlinderwijze.be

  Mireille, hartelijk dank voor dit prachtige initiatief.
  Wat fijn om te lezen dat er zoveel goeds gedaan en ontwikkelt word!
  Iedereen heel veel succes gewenst!
  Harte~groet,
  Ellie

 12. Dag Mireille,
  Een mooi onderwerp, dat me veel bezighoudt 🙂
  Ik ben opgegroeid in een eenvoudig arbeidersgezin, al gauw was iets ‘te duur’.
  In mijn huwelijk was de financiële situatie sterk wisselend, maar altijd spannend.
  De bijstandsuitkering daarna, met vier jonge kinderen, was gek genoeg een opluchting (geen vetpot, maar wel stabiel) en in die tijd heb ik er met plezier een sport van gemaakt om met weinig rond te komen.
  Ik heb de kans gekregen om de Pabo te gaan doen, en heb vanaf mijn 44e 10 jaar lang voor de klas gestaan.
  Toen vielen er een paar omstandigheden samen:
  de prestatiedruk op scholen en leerkrachten werd extreem hoog,
  kinderen reageerden daar haarfijn op,
  en… de werkgever moest bezuinigen en bood de gelegenheid om gebruik te maken van een regeling. Maanden heb ik erover getobt en getwijfeld, maar de duidelijkheid kwam: ik wil graag op een andere manier werken aan het welzijn van kinderen.
  Ik zit nu in een heerlijke fase van me uitleven in allerlei vormen van vrijwilligerswerk. Ik voel me een kind in een snoepwinkel… en het wordt me steeds duidelijker wat ik verder wil.
  Op één plek hoop ik te blijven als vrijwilliger, en dat is de plek waar ik hier en nu aandacht voor vraag als het gaat om crowdfunding:
  de Zijn-plek in Katlijk. Daar wordt een plek gecreëerd in een voormalig schoolgebouw; een plek waar je jezelf kunt ‘zijn’ zonder allerlei eisen en verplichtingen. Sjoerd en Marlinde gaan er helemaal voor, terwijl er nog veel is dat gaandeweg vorm moet krijgen. Hun website is http://www.zijn-plek.nl.
  Meer dan warm aanbevolen!
  Liefs,
  Janny

 13. Ben kansarm opgegroeid in een gezin van 10 kinderen. Geld voor een studie was er niet. Mijn ouders kwamen ook uit grote en arme gezinnen dus was er ook voor hen geen geld om te studeren.

  Zo werd mijn vader fabrieksarbeider en draaide 4 ploegendiensten om het maximale er uit te halen en alle monden te kunnen voeden.

  Op mijn 56ste kwam ik in contact met Forever via de producten omdat mijn gezondheid te wensen liet. Ik knapte op van de producten en kwam zodoende in contact met de mogelijkheid die Forever biedt om zelf je inkomen te bepalen. Ik had op fabrieken gewerkt met als gevolg een laag zelfbeeld. Ik voelde me niets waard op de arbeidsmarkt omdat ik op de fabriek niet alleen slecht betaald werd maar het werk afstompend en vreugdeloos was.

  Toen ik na mijn kennismaking met de producten met het verdienmodel van Forever in aanraking kwam kon ik niet geloven dat ik daar succesvol mee zou kunnen worden. Mijn faalangst was veel groter dan mijn zelfvertrouwen. Desondanks ben ik met Forever doorgegaan onder het motto: ik moet roeien met de riemen die ik hebt, zelfs al zijn dat voor mijn gevoel luciferhoutjes, want zo voelden mijn riemen.

  Steeds uit een kleine comfortzone moeten stappen, het was en is een uitdaging. Maar het alternatief, kansarm en weinig geld,veroorzaakt vreugdeloosheid, zorgen en bestaansangst. Dan is de keuze snel gemaakt.
  Er is veel taboe over geld en geld verdienen. Arme mensen troosten zich door te zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Ik werd heen en weer geslingerd door twee krachten: Geld verdienen is taboe en weinig geld maakt onvrij en niet gelukkig.
  Met een lege portemonnee is het leven vreugdeloos. Het ergste vind ik de verdachtmakingen en de vooroordelen die mijn werk oproept bij mensen die geen flauw idee hebben van wat het inhoudt maar er wel een mening over hebben. Hun meningen versterken de krachten die ik moet overwinnen om vrij en gelukkig te worden en mijn werk met plezier uit te kunnen oefenen. Desondanks ben ik doorgegaan en blijf ik doorgaan met het beste van mijn werk te maken, ik wil mijn werk liefhebben, het de waardering geven die het verdient en er dankbaar voor te zijn.

  Ik kan alleen succesvol zijn als ik anderen help om succesvol te worden. En wat is er mooier dan een gezonde, gelijkwaardige win- win situatie te kunnen creëren waarin niemand zich uitgebuit hoeft te voelen?
  Daarom ben en blijf ik Rex Maughan dankbaar dat hij 36 jaar geleden de visie en de moed had om zijn familiebedrijf op te richten en zoveel mogelijk mensen, waaronder ik, de kans biedt om in zijn succes te laten delen.
  Behalve op mijn bedrijf ben ik ook trots op mijn website: http://www.meetaloelife.flp.com
  Helaas zijn mijn ouders overleden. Ik denk dat ze blij, trots en verbaasd zouden zijn geweest dat hun dochter geboren om een dubbeltje te zijn, uiteindelijk toch op latere leeftijd de kans heef gekregen om een kwartje te worden.

 14. Neem een momentje plaats aan http://www.deschrijftafel.nl. De jonge makers van deze website verdienen een steuntje in de rug om dit initiatief te kunnen continueren.

  Drie net afgestudeerde journalistiekstudenten van de UvA, Anne-Martijn, Mirjam en Nina wonnen begin dit jaar “The Challenge” een jaarlijks door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek georganiseerde wedstrijd. Samen met de twee andere prijswinnaars werden zij tevens genomineerd voor een belangrijke journalistieke prijs, de Tegel van de Toekomst.

  Het gewonnen geld gaf “deze meiden met een missie” de gelegenheid om een relatief simpel idee verder uit te werken en te realiseren: een portfoliowebsite voor journalisten. Maanden keihard werken resulteerde afgelopen vrijdag 10 oktober in het Compagnietheater in Amsterdam in de feestelijke lancering van hun droom: de Schrijftafel. Champagne zat er niet in, maar met bier en bitterballen vierden zij dit feestje met een kleine 100 fans, waarvan vele uit de journalistieke wereld.

  De Schrijftafel is een prachtige website geworden waar jonge talentvolle (bijna)journalisten hun beste werk kunnen publiceren: geschreven artikelen, video- of audioreportages, fotoseries, datasets. Op deze wijze is het mogelijk online hun portfolio aan de wereld en toekomstige werkgevers of opdrachtgevers te laten zien. Juweeltjes, die anders in een bureaula terecht komen, krijgen hier een podium!

  Voor veel net afgestudeerden is het moeilijk om werk te vinden, en dat geldt ook voor journalisten. Hoe mooi zou het zijn als vraag en aanbod elkaar straks op de Schrijftafel vinden? Vooralsnog mag er aan de Schrijftafel worden plaatsgenomen zonder kosten voor de jonge journalisten. Voor de toekomst gaat er een verdienmodel komen, bijvoorbeeld door de gebruikers te laten betalen voor extra’s, zoals het rondkijken in een digitale vacaturebank met stages, feedback van bekende journalisten of het bezoeken van interessante evenementen.

  Geld…..De meiden betalen zichzelf geen honorarium, hebben alle drie behoorlijk drukke banen bij een landelijk dagblad. Daarnaast gaan zij er 100% voor om de Schrijftafel online en interessant te houden. Bijvoorbeeld door – zodra ze hiervoor voldoende geld binnen hebben – een versie van de site te maken die het goed doet op tablets en mobiele telefoons.

  Wat zou het ontzettend jammer zijn als dit initiatief om financiële redenen in de toekomst niet zou kunnen worden voortgezet. Praktische hulp, ondersteuning met expertise of financieel of professionele feedback zou zeer welkom zijn.

  Verzoek van een fan: maak van hun missie ook uw missie en ga met de meiden in gesprek. U kunt ze mailen via info@deschrijftafel.nl.

 15. Peter en Paula zijn hun droom achterna gegaan in de kop van Denemarken in een oude deense boerderij. Ook heel geschikt voor grotere groepen en workshops. Kamperen kan daar ook.
  Ze willen graag een windmolen om meer zelfvoorzienend te zijn.
  http://www.natuurvakantiedenemarken.nl
  facebook natuurvakantie in denemarken

 16. Heel graag zou k aandacht willen geven aan mn dierenvoedselbank , k help wekelijks mensen met huisdieren die wegens omstandigheden even niet in de gelegenheid zijn hun huisdier van t nodige te voorzien..en tis echt broodnodig , worden steeds meer mensen in deze barre tijden..weg doen van hun dieren is geen optie want juist die dieren geven zoveel, steun liefde troost en zijn soms levensreddend en vaak waren die dieren er natuurlijk al voordat de problemen ontstonden.k ben geheel afhankelijk van giften en donaties dus als k geen voer genpeg heb kan k ook niet iedereen helpen en ga over op plan b , en dat is dan alleen de noodaanvragers nog helpen.afijn hier mn page op FB https://www.facebook.com/dierenhulp.noordoostpolder.1?fref=ts ook heb k een hulpgroep en die is dan te vinden ook op fb. Dieren HulpHoek Noordoostpolder.
  Vriendelijke groet .

 17. Wij, Michel en ik, willen heel graag een creatief centrum zelfontplooiing beginnen in Harderwijk. Met een platform voor alles wat creatief, voor spirituele ontwikkeling, voor mooie eerlijke producten, voor het samenbrengen van mensen, voor workshops, lezingen om zo mensen bewust te maken en acceptatie te creëeren, is. Helaas zijn alle leegstaande panden in Harderwijk zo duur dat het niet van de grond komt. Daarbij hebben wij onze vaste lasten…kinderen enz. We hebben t nu op een laag pitje maar we zouden heel graag Hemels Harderwijk morgen beginnen!

 18. Graag wil ik hierbij het bedrijf 4Oneness opgeven wat zich inzet om mensen in Nederland te helpen met hun financiën. Zij worden gecoacht, begeleid en geadviseerd om hun inkomsten en uitgaven weer overzichtelijk te krijgen. Vooral de mensen die het momenteel erg moeilijk hebben om rond te kunnen komen. De basisbehoefte is tenslotte ook een goede financiële basis. Dit bedrijf is ontstaan vanwege eigen ervaringen in diverse levenssituaties. 4Oneness betekent vóór eenheid. Tegen een kleine vergoeding worden de mensen een jaar lang gecoacht waarbij ze inzicht krijgen in hun financiën, tips en adviezen krijgen waar ze nog recht op hebben, mogelijkheden vinden om op andere manieren benodigdheden te verkrijgen en elkaar te kunnen helpen. Met vooral als doel om de mensen weer blij en gelukkig te maken zodat ze kunnen genieten.
  http://www.4oneness.com

  • Geld is inderdaad een middel. Geld is wel belangrijk maar geen doel op zich. Wanneer geld het doel wordt dan ga je er anders mee om dan wanneer het een middel is. Geld als doel kan dan een soort verslaving worden. Op de aandelenbeurzen is geld een doel op zich. Daar wil men het liefst binnen een seconde miljoenen verdienen. Niet bepaald gezond. In de beurs te Amsterdam staat een beeld van Mercurius. Deze godheid staat als symbool voor de handel. Wat er meestal niet bij wordt verteld is dat hij ook god van de dieven was!

 19. Ik wil het bedrijf Groene Wij (http://www.groenewij.nl/) hier benoemen. Het is een groentecollectief in Rijswijk (zh) wat voor 40 gezinnen groente inkoopt bij een boer. Hierdoor weet je waar het vandaan komt en is de prijs relatief laag. Het is allemaal kleinschalig, laagdrempelig en bijna een vriendenclub. Maar de initiatiefneemster is gewoon een geweldig mooi mens en brengt veel positiviteit in de levens van de mensen om haar heen!

  Daarnaast wil ik mijn eigen bedrijf noemen, Web ’n Mix (http://www.webnmix.nl. Ik wil het voor iedereen mogelijk maken een geweldig website te hebben. Ik vind dat mensen binnen dit vak niet meer met gevoel werken, maar allemaal de theorie uit hun studie volgen. Daarnaast vind ik de prijzen die je af en toe betaalt voor een website belachelijk. En daarom bied ik mensen grote ideeën die bijdragen aan de mensheid, de planeet etc. speciale prijzen aan of bied ze de mogelijkheid tot ruilhandel.

  En tenslotte http://www.gladysvanvelse.nl, waarmee ik mensen probeer te inspireren en in te laten zien dat we allemaal onze eigen superheld zijn en dat de verandering in ons zit.

 20. Beste Mireille,

  Dank voor dit mooie artikel! Ik word hier blij van en er is zoveel herkenning voor mij! Precies het juiste moment! Ik wil graag weer werken/creëren, maar het onderwerp geld is voor mij een drempel. Liefst doe ik mijn werk zonder geld te verdienen, maar ik moet natuurlijk ook in mijn levensonderhoud voorzien… Ik ga deze MIR-methode zeker doen!

  Als ik een aantal reacties hierboven lees dan kunnen er zóveel mensen financieel iets extra’s gebruiken. Ik gun het iedereen van harte! Ik zou zelf zo even niet weten wie ik wil noemen daarom kies ik er twee uit bovenstaande reacties:

  http://www.hartverwarmendwijs.nl
  Krachtfontein

  Een lieve groet van Mirjam

 21. Hallo Mireille,

  Ineens zaten er vier berichten in mijn mail die allemaal gingen over geld tekort/geld verdienen. Vast niet toevallig!
  Ik wil graag ons initiatief onder de aandacht brengen om een centrum in Gouda te starten met aanvullende zorg voor vrouwen met borstkanker. Het heet ‘Vrouwenpraktijk Veerkracht’. Onze website is nog niet af…maar komt er binnenkort aan; meer hierover kun je lezen op http://www.energiewerkt.org of op http://www.homeopaatgouda.nl. Vandaag hadden wij net een vergadering waarin we spraken over het aantrekken van kapitaal en over crowdfunding!
  Wij willen een warme, ondersteunende en stimulerende plek creëren voor vrouwen met borstkanker, met verschillende deskundige vrouwelijke therpeuten. Tevens een expertisecentrum op het gebied van aanvullende zorg bij borstkanker. Zelf werk ik met Energy Medicine, een geweldige en in Nederland nog vrij onbekende methode. Ons motto is: er is zo veel meer mogelijk! Er zijn zo veel mogelijkheden voor vrouwen om zich beter te voelen tijdens en na de reguliere behandelingen, en zelf mee te werken aan herstel van borstkanker…

  Dank je wel!
  Hartelijke groet,
  Ingrid de Geus

  • Hoi Ingrid (naamgenoot :)) Ik meende dat ik over jullie centrum gehoord had (heb in Gouda gewoond nl), maar kan me vergissen. Wat een mooi initiatief!! Ik hoop van harte dat het mag groeien!!

 22. Lieve Mireille.
  Ik krijg bijna dagelijks brieven met de vraag om te geven, wat ik doe in de mate van het mogelijke. Ik zelf heb niets te kort, dank hard werk en zuinig zijn( alhoewel ik als kind wel armoedig geleefd heb) maar 3 van de 4 kinderen doen het niet zo goed, dus vind ik me verplicht eerst voor hen te zorgen. Ik heb geen man die zijn steentje bijdraagt. Waar ik in de eerste plaats aan geef is ARTSEN ZONDER GRENZEN. Dat is onvoorstelbaar wat die dokters presteren, ze wagen telkens hun leven om andere te helpen. Ze hebben al mening medewerken verloren die de dood vond bij de hulpacties. Ook de organisatie van H Pater Damiaan steun ik regelmatig, kinderdorpen, onze kleine wees kinderen enz. enz. Te veel om op te noemen. Ik ben heel gelukkig dat ik mag geven en niet moet krijgen, het had anders kunnen lopen als men alleen 5 kinderen moet opvoeden (1 is er overleden toen ze 21 jaar was.Onze Lieve Heer slaat niet of Hij zalft.
  Ik wil een abonnement nemen op je nieuwe website maar weet niet goed hoe ik dat moet doen, ben niet zo vertrouwt met de pc.
  Wil je me dat AUB uitleggen? Misschien je rekeningnummer geven dan kan ik via pc banking betalen.
  Heel veel liefs en proficiat met je voorstel.
  Nelly

 23. Ik ben een hartewens begonnen: Aandacht voor Voeding – De Appelboom. Mijn passie is om mensen bewust te maken van voeding voor hun lichaam en voeding voor hun ziel. In de vorm van workshops, cursussen en advies probeer ik dit voor elkaar te krijgen; voor laagdrempelige prijzen. Ik zou zo graag hier mijn enige beroep van willen maken; m.a.w. er fulltime mee bezig zijn en ervan kunnen leven. Neem gerust een kijkje op de-appelboom.blogspot.nl Dank jullie wel.
  Lieve groet, Vivian.

 24. bag and buy wil winkels oprichten zonder verpakking. Dus minder afval wat onze aarde vervuilt. Je weegtje eigen meel, muesli, rijst enz, tapt je eigen olie of azijn en pakt zelf eitjes. Waar jehet in meeneemt? In een zak of bak of fles die jij meeneemt en hergebruikt. Net als vroeger.

 25. Een stukje gelezen van dit artikel en omdat ik emoties voelde, besloot ik eerst naar de reacties te kijken. Want straks is er het LETS-café, die fantastische ruildienst van diensten en goederen van zoveel mensen die klaar voor je staan en vice versa zonder dat er geld in het spel is. Heel warm aaanbevolen ! Ik heb veelal voor idealen gewerkt en heb net iets meer dan het min.inkomen/AOW. Geld is een belangrijke leraar voor mij,zoals echte keuzes maken – prioriteiten stellen en moest ook schuldgevoelens over zelfs een beetje geld hebben doorwerken. In de wijdere (spirituele) Findhorn-gemeenschap (leefde daar 18 maanden) leerde ik dat Alles wat ik echt nodig er altijd komt. Eigenlijk vind ik het ook heerlijk om te geven en ontdekte dat voor mij de echte armoede is als je niemand hebt/kent om iets aan te geven. Dankbaarheid is geloof ik het sleutelwoord voor de beweging van geven en ontvangen.`Maar Oh mijn lieve Mensen, er blijft zoveel te wensen : Moge er overal Vrede (MIR) zijn, nergens honger, angst of pijn. En Jij, Mireille bedankt voor het fantastische werk wat je doet…tref je misschien weer aan op de beurs in Apeldoorn van 8/9 nov. Warme groet vanuit mijn hart, Evalidja

  • Beste Evalidja,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Spreek me vooral even aan op de beurs! Ik heb zelf ook ervaring met LETS en ben daar erg van gecharmeerd. Het werkt met een puntensysteem, waardoor je klussen voor elkaar doet, zonder geld nodig te hebben. Zeer de moeite van het proberen waard! Vooral als je wel tijd en energie hebt, maar weinig geld. Er zijn als LETS kringen in veel woonplaatsen in Nederland.
   Groetjes en dankjewel voor het idee!
   Mireille

 26. Hallo allemaal, ik tracht al een aantal jaren een kleinschalig, huiselijk centrum voor retreats en workshops op te zetten in Spanje. Om dit helemaal in orde te krijgen, heb ik nog wel wat investering nodig. Verbouwing van de keuken om ook cursussen in Ayurvedisch koken te geven, verbetering van het zwembad (zout en zonneenergie) en nog zo wat ‘kleinigheden’. De bedoeling is om mensen die cursussen geven te helpen aan een locatie temidden van een prachtige natuurlijke omgeving, ver af van de stad. Omdat ik zelf bezig ben met Ayurveda en Tantra Yoga, zullen er ook Ayurvedische Spa activiteiten zijn. Mijn bijdrage, als ik eenmaal wat geld verdien – tot hier toe zijn er alleen kosten geweest – wil ik leveren aan http://www.amigosdetara.org/en/projects/tara-school-calcuta/11-tara-school-calcutta. Als er mensen mijn project willen steunen, door het volgende jaar een retreat en workshop te plannen, dan is dat natuurlijk ook welkom. ecatara.info@gmail.com. Lieve groet uit Spanje

 27. Hallo Mireile, fantastische aktie dit. Ik weet nu zo even niet iemand in het bijzonder, maar ik wens eigenlijk dat iedereen die het nodig heeft krijgt wat hij wil. veel succes! Hartegroet Yvonne

 28. Een geweldig initiatief is Hartverwarmend Wijs. Zij maken zich hard voor veranderingen binnen het onderwijs en zijn een programma aan het maken voor de kinderen/jongeren die niet meer naar school kunnen door wat voor redenen dan ook. Inmiddels al zo’n 35.000 kids die zich niet meer thuisvoelen op school en thuis blijven. Dit platform wil ervoor zorgen dat ook deze kids weer onderwijs gaan krijgen en niet onder het bewind van jeugdzorg hoeven te vallen. Ook ondersteunen zij ouders/opvoeders die door het thuisblijven van hun kind te maken krijgen met leerplicht en jeugdzorg.

  Zij snakken naar hulp om diverse initiatieven vorm te kunnen geven en de jeugd en opvoeders verder te kunnen ondersteunen.

  http://www.hartverwarmendwijs.nl

 29. Hallo Mireille,

  Wat een bijzonder initiatief! Het sluit zo mooi aan bij iets wat gisteren gebeurd is. Samen met twee andere zangeressen vorm ik een groep, D-licious Vocals (http://www.d-liciousvocals.nl). Onze payoff is “Straight to your heart”, omdat we merken dat er iets speciaals gebeurt als wij bij elkaar zijn en als mensen ons horen. De eerste keer dat er pure “magic” ontstond, was toen we bij elkaar waren in mei voor een repetitie. We zongen voor het eerst een nummer samen en er gebeurde gewoon iets. We hebben de repetitie verder gefilmd en op YouTube/Facebook gezet. De reacties hierop zijn indrukwekkend: mensen zijn enorm ontroerd als ze het horen. Dit is de clip: https://youtu.be/CA1nEgsZ3w8

  Vlak voor de zomer hebben we een oproep gedaan: stuur ons je motivatie wie volgens jou een lied op maat verdiend (je moeder, opa, liefste, dochter, vriend, baas, dokter, buurvrouw, de juf op school, zus, broer of jezelf…). We hebben hierop een aantal zeer indringende, mooie, ontroerende verhalen toegestuurd gekregen en daaruit uiteindelijk een keuze gemaakt. We werden diep geraakt door het verhaal van een jonge vrouw, Yfke, die jarenlang alleen nog maar op bed kon liggen door pijn en jeuk (eczeem, coeliakie) en die nu uit dat diepe dal aan het opkrabbelen is en eindelijk weer – letterlijk! – naar zichzelf in de spiegel durft te kijken.

  Op basis van haar input hebben we een tekst gemaakt en deze hebben we gisteren opgenomen. Yfke was hierbij aanwezig en wéér ontstond de magie: kippenvel en ontroering bij iedereen en het diepe besef dat we hier een verschil aan het maken waren. Voor haar, maar ook voor onszelf.

  Dit was het moment waarop we besloten: we MOETEN een cd opnemen met deze en mooie andere nummers, want dit moet de wereld in. Natuurlijk zijn we ook bezig met “commercieel muziek maken”, want het is ons beroep. Maar dit is anders: muziek heelt, muziek geeft kracht, muziek verbindt, het troost, het geeft hoop. Met onze muziek kunnen we anderen raken en daarmee hopelijk hun leven – al is het maar even – beter en mooier maken.

  En daarna las ik jouw mail…

  Groetjes, Mariske

  • Hai Mariske,
   Zo is dat! Muziek heelt! En gaat rechtstreeks naar je hart. Veel succes met de CD!
   Groetjes, Mireille

 30. Ik wil graag het licht laten schijnen op http://www.vitalfood.nl
  Een werkelijk schitterende nieuwe website en web shop.
  Ze geven informatie over voeding en voedings produkten;
  raw en superfoods, biologisch en glutenvrij.
  Ze bieden workshops en consulten aan.
  De produkten in de web shop zijn van superieure kwaliteit en niet in de winkel verkrijgbaar.
  Ze hebben heel hard gewerkt om dit tot stand te brengen en verdienen m.i. een financieel steuntje in de rug en veel naamsbekendheid zodat hun bedrijf mag uitgroeien tot iets moois.

  Groetjes Claudette

 31. Beste lezers en lezeressen, een vriend van mij is een gezondheidscentrum gestart, Savita in Winterberg (Duitsland). Om tot rust te komen in de bossen, met eenpersoonskamers. Of workshops te volgen of te wandelen. Het is nog in ontwikkeling, het gaat heel organisch. Kijk op http://www.savita.nl. Met de bus ben je er voor €22 en in 7 uur. Auto duurt korter. €35 per dag all-in. Of je helpt mee in de moestuin, keuken, schilderen en betaalt niets/ minder.
  Ik ben zo trots op dit initiatief.

 32. Fantastisch initiatief Mireille en juist daarom zet ik mij privé en met mijn radioproducties in voor de Desert Flower Foundation in de strijd tegen vrouwenbesnijdenis met al heel veel hoopgevend resultaat. Kijk maar even hieronder wat ik hier aan de Costa Blanca dit weekend organiseer.
  Abrazo, Jaap

  Desert Flower strijdt tegen vrouwenbesnijdenis​​​​; 18 oktober met stand op de Hollandse Dag in La Nucia!​
  ​​Op​ zaterdag 18 oktober ​a.s. is Desert Flower Foundationvertegenwoordigd op de Hollandsche Dag in het Polideportivo Camilo Cano in La Nucia met meer dan 2000 bezoekers (stand nr.9). Internationaal Coördinator Montserrat Romero (meertalig) komt speciaal over uit Wenen om de bezoekers uitleg te geven en fondsen te werven voor deze internationale organisatie, die strijd tegen vrouwenbesnijdenis. Ze is voor u beschikbaar voor meer informatie tijdens haar verblijf aan de Costa Blanca van 17 t/m 19 oktober.
  ​Samen met Jaap van Kluijven oriënteert zij zich op een kantoorvestiging aan de Costa Blanca. ​Neem telefonisch contact op voor een afspraak met Montserrat: +34 678 059 626 of zend een email naar jaapvankluijven@gmail.com

  Actrice Warris Dirie is oprichtster van Desert Flower​​
  ​​​STEUN DESERT FLOWER​​​​​​​​​: http://www.desertflowerfoundation.org/en/

  Surgical team FGM grows thanks to your help!​
  ​​​The Desert Flower Foundation will present itself on the 18-th of October during the Dutch Day in La Nucia (Costa Blanca) with more then 2000 visitors. International Coordinator Montserrat Romero flies over from Vienna to inform the visitors about this organization against FGM (Female Genital Mutilation). Thanks to many donations the surgical reconstruction teams can do impressive operations and in Africa many villagers sign contracts to protect there young girls against mutilation. Make an appointment with Montserrat via: +34 678 059 626 or email. Information from surgean Refaat Karim: Kliniek Amstelveen: http://www.kliniekamstelveen.com
  or look at: http://www.desertflowerfoundation.org/en/

  ​The surgical team grows thanks to your donations​​

  ​​​SUPPORT DESERT FLOWER​​​​​​​​​:
  IBAN: ES29 0081 0262 51 0001222030
  BIC: BSABESBB

 33. Goed artikel en mooi dat je iedereen een kans gunt die zelf ook een eigen bedrijf begonnen is.
  Ik wil dan ook graag het nieuwe bedrijf van ons Roel uit-Maastricht- onder de aandacht brengen.
  Roel een buitengewoon gevoelsmens, voormalig leraar en sinds augustus gestart met zijn eigen bedrijf waar meerdere opties behandeld kunnen worden onder andere, teambuildingscoaching, wandelcoaching en familieopstellingen.
  http://www.zozijncoaching.nl is zijn site welke voor zich spreekt.
  Naamsbekendheid als startende ondernemer is zo belangrijk, dank voor deze mogelijkheid Mireille.

 34. Dank weer voor dit geweldige artikel,jij kunt telkens weer alles zo prachtig verwoorden dat ik het er warm van krijg tijdens het lezen.
  Ik doe nu ca 7 mndn de MIR-Methode en heb zojuist met enkele munten in de hand deze nogmaals gedaan.
  Ik kreeg tijdens het uitspreken ervan rillingen en toen ik later het woord geld aan het lezen was nogmaals rillingen.

  • Hai Jane,
   Super reactie van je lichaam! Ben benieuwd wat dat voor jou gaat betekenen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 35. Hi Mireille,

  Ik wil je heel hartelijk bedanken voor dit artikel en ook de link op FB van het “Onvoorwaardelijk BasisInkomen” en de link van het lied van Pharao & Yara!
  Geweldig, ik had nog nooit van het Onvoorwaardelijk BasisInkomen gehoord (ik kijk geen nieuws meer), maar sinds ik erover gelezen heb begon het al te kriebelen en nu met dit MIR-artikel er bovenop voel ik een soort van opwinding, vreugde, de energie stroomt rijkelijk en ik verspreid dit alles ook op mijn FB en praat erover met vrienden, zodat de energie hiervan tot heeeeel ver kan stromen.

  De tijd voor een giga verandering in Nederland en in de wereld is rijp, dat voel ik 🙂 Bij mezelf voel ik sinds gisteren op gebied van geld en mogelijkheden die dit biedt al een grote verandering!!

  Dank je Wel!! 😀

  • Hai Nicole,
   Super om te lezen! Ik kreeg een douche van kippevel! Ja, het voelt ook echt dat er de tijd nu (eindelijk) rijp voor is. Veel doorvertellen aan elkaar!
   Groetjes, Mireille

 36. Hallo allemaal, ook ik ben ondernemer in iets wat anderen goed doet en wil wat tips geven. Het belangrijkste voor een ondernemer is: dankbaarheid! Wees dankbaar dat je eigen baas bent en je eigen manier van geld verdienen mag kiezen. Maak een foto van je visitekaartje met eigen verdiend geld erbij en kijk hier regelmatig naar en voel je dankbaar. Bedenk daarbij dat wanneer je werk doet wat anderen ten goede komt het Universum je zal steunen. Werk met positieve visualisatie en roep het gevoel op dat je zou hebben wanneer je wensen vervuld zouden zijn. Zie rekeningen als bewijs dat er inkomen onderweg is. Hartelijke groet, Marjan Laning http://www.shiatsu-Wolvega.nl

 37. Een basisinkomen, dat ben ik helemaal met je eens. Vroeger was er de PPR, een politieke partij die daar ook vóór was. Het zou fijn zijn als we dat voor elkaar kunnen krijgen!
  Dank je voor je mooie mails! Anneke [ancientglow.nl]

  • Beste Anneke,
   Het lijkt er ook sterk op dat veel meer mensen daar nu klaar voor zijn. Een aantal projecten waar het bij is uitgevoerd, waren erg positief!
   Groetjes, Mireille

 38. Beste lezers,

  Ik zou jullie aandacht willen vragen voor het volgende: de VerbeeldingsToolkit.
  Deze Toolkit is voor mensen die kanker of een andere chronische ziekte hebben. Door je verbeelding te gebruiken kun je je innerlijke krachten mobiliseren. Dat kan je helpen bij de verwerking van alles wat je meemaakt met de ziekte. Als aanvulling op de medische zorg schakel je de kracht van de geest in en dat kan je draagkracht en veerkracht aanzienlijk versterken. De Toolkit bestaat uit o.a symboolkaarten (foto’s), verbeeldingen-oefeningen op twee cd’s, een cd met muziek, teken- en schrijfmateriaal. De oefeningen zijn eenvoudig en worden in de handleiding stap voor stap beschreven. Deze doos met materialen kost maar net iets meer dan een goed boek (38 euro).
  Weet je iemand of een organisatie/stichting/instelling/ziekenhuis etc. die deze Toolkit heel goed zou kunnen gebruiken, koop dan zo’n koolkit en geef hem cadeau aan iemand die dit goed kan gebruiken. Wil je eerst meer informatie bekijk dan de website van http://www.imaginatie.nl of http://www.kankerinbeeld.nl.
  Onder leiding van Jan Taal zijn we nu met een groepje enthousiaste vrijwilligers materialen aan het maken voor jongeren van 12 tot 20 jaar met kanker of een chronische ziekte.

 39. Beste Mireille,
  Ik heb al zo mooi gereageert op je mooi inzicht. En nadien kreeg ik ook zo opvallend kriebels in mijn keel en ik moest een paar keer schrapen, dat het weer goed ging. En toen las ik de reactie van Maya. Dus …?

  Ik weet het ook niet, hoe of wat.

  Gr Lucia

  • Ha Lucia,
   Ja, het is interessant dat je lichaam er zo op reageert! Klinkt als dat er heling plaats vond. Ik ben blij voor je! Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 40. Lieve Mireille,

  Wat heb je weer een mooi artikel geschreven. Aan de reacties merk je ook dat het erg leeft onder de mensen. Zo ook bij mij. Zelf heb ik het altijd erg moeilijk gevonden om geld te vragen voor hetgeen ik deed en doe. Inmiddels weet ik dat het juist belangrijk is om dat wel te doen.

  Wat zou het fijn zijn als er een eerlijker verdeling zou komen. Wanneer gaan we inzien dat er genoeg is voor allen, dat we niet alleen voor onszelf leven maar met elkaar?!
  Niet als elkaars concurrent maar complementair, samen kennis en middelen delen.

  Voor mij zijn er twee stichtingen die ik een warm hart toedraag:
  De eerste is ver van huis:
  Stichting Durlstone Foundation biedt hulp aan vrouwen en kinderen in Zimbabwe. Hun missie is om vrouwen en kinderen in Zimbabwe te helpen bij het bouwen aan een betere toekomst. De Nederlandse Martha van Duren, die samen met haar man in 1979 een landbouw- en veeteeltbedrijf is begonnen in Zimbabwe, zet zich in voor deze mensen.

  Meer informatie: http://www.durlstonefoundation.org

  De tweede stichting is gevestigd in Almere en opgericht door Monique Vork. Zij heeft het mogelijk gemaakt dat spiritueel werkers meer met elkaar gaan samenwerken. Nu wil zij een eigen locatie laten bouwen in Almere en is bezig met een stuk crowdfunding om dat te realiseren: Leen een steen en bouw mee. Voor meer informatie : http://www.spiritueelcentrumnederland.nl
  Ik hoop van harte dat beide voldoende middelen en mogelijkheden houden om door te gaan.
  Een warme groet,
  Ria

 41. Ik zou graag Merel het beste willen wensen met haar uit te geven boek. Dit doet ze via Crowdfunding. Het is een kinderboek, wat ook waardevolle lessen bevat. Ik wens dat ze genoeg boeken verkoopt om ook anderen mooie dingen mee te geven en dat Merel vanuit haar hart kan blijven werken.

  Haar website is http://www.lappielapin.nl en het boek is te bestellen op lappiebestellen@gmail.com

  Merel, zet ‘m op met alle mooie dingen waar je mee bezig bent!
  Liefs, Helene

 42. Beste Mireille, Bedankt voor jou inzicht.
  Ik zal er wel gebruik van maken. Dit is heel mooi om te doen.Ik moet wel zeggen dat ik met het weinige dat ik heb toch nog anderen help.
  Ik vind het fijn om dat te doen. Al is het maar een beetje doe ik het wel.Want het kan zijn dat je net met het beetje zo een hulp bent geweest voor de ander.

  Ik wens aan jou ook het beste met alles wat je zal gaan doen.

  Gr.Lucia

 43. Zeflhulpgroep voor vrouwen en mannen met een mutatie zoals BRCA dat staat voor Genetische borstkanker. Er is voor ons enorm veel te doen en we hebben helaas geen sponsoren.
  De nood is hoog! In Belgie bijvoorbeeld, krijgen vrouwen die een preventieve reconstructie nodig hebben geen terugbetalingen van de verzekering. Het is niet landelijk geregeld en voor iedereen hetzelfde zoals in Nederland bijvoorbeeld. Dat betekent dat er vrouwen zijn die of geen reconstructie kunnen laten doen of er hun huis voor gaan verkopen om alles te kunnen betalen. Heel erg en onbegrijpelijk. Dat is een van de vele punten uit de lijst waar we als groep voor strijden. Maar om te strijden is er helaas ook geld nodig. Dus voor diegene die denkt, daar wil ik me ook voor inzetten, welkom!

 44. Myrakel is een wonder waardoor vele wonderlijke gebeurtenissen ontstaan. Sinds dit jaar heb ik mijn werkzaamheden bij de politie opgegeven om mijzelf volledig in te zetten om Myrakel van de grond te krijgen. Stapje voor stapje krijgt Myrakel vorm maar bovenal ben ik zo dankbaar dat ik diegene ben die die stapjes mag/kan zetten en beleven en daardoor besef dat ik een rijk mens ben ook al is dit momenteel zonder een basis inkomen. Als mijn geld dadelijk op is zal ik alle baantjes aannemen om mijn kinderen te kunnen onderhouden omdat ik dit als hoofkostwinner verplicht ben naar mijn kinderen maar Myrakel ben ikzelf dus loslaten zal ik het nooit doen. Groetjes Myra

  http://www.myrakel.info

 45. Ik wil graag onder de aandacht brengen 2 duurzame particuliere bedrijven:
  http://www.buitenwerktuininrichting.nl voor duurzaam en milieu vriendelijke tuinarchitectuur, waar met veel passie wordt gewerkt en waar verdiend wordt dat het geld stroomt.
  En http://www.degroeneaa.nl voor allerlei klussen voor binnen en buiten. Deze mensen werken met veel plezier en inzet.
  Daarnaast wil ik Vitaness noemen, een coöperatie voor bewustwording, preventieve gezondheid en thuiszorg, duurzaam bouwen, schone energie, helende moestuin en nog veel meer: http://www.vitaness.nl
  Ik wens hen allen veel stromen en een overvloed aan financiële middelen!
  Groetjes, Margreet

 46. Goedendag Mireille, wat een gaaf artikel.

  Ik ben nu een halfjaar geleden begonnen met mijn bedrijf in leerbegeleiding en kindercoaching voor de basisschool kinderen.
  Zie ook: http://www.leermijdatook.nl

  Ik heb jaren van allerlei banen gehad, maar EINDELIJK doe ik waar ik goed in ben, en waar mijn hart ligt. Ik zoek eigenlijk mensen die mij willen helpen financieren of andere mogelijkheden zien voor arme gezinnen die juist hulp goed kunnen gebruiken.

  Ik weet hoe het is om weinig geld te hebben en help graag ouders met kinderen die het niet of weinig kunnen betalen, maar ik hoor dan ook een stemmetje van “ja maar jij moet ook zorgen dat je geld verdiend en je eten en huis kan betalen” en richt je niet alleen op die mensen.Erg lastig soms.

  Ik ben al een tijdje bezig met stichtingen te zoeken die geld kunnen vrij maken voor gezinnen die leerbegeleiding en of coaching nodig hebben (en niet teveel rompslomp aan papierwerk te hoeven invullen). Je zou denken dat doet de school toch of de gemeente of andere stichtingen, maar helaas hier is weinig tot geen geld voor of het is meer gericht op bijv. een schoolreisje (wat natuurlijk ook gaaf is.

  Ik heb destijds als docent ook gemerkt dat het erg lastig is elk kind goed te kunnen helpen. Mijn missie in mijn bedrijf is:
  KINDEREN EN OUDERS WEER GEHOORD LATEN WORDEN!

  Ik ga en wil hier mij volledig voor inzetten, en ik boek al leuke resultaten. Elke cent voor een gezin die het niet kan betalen is welkom. Ik zal het geld bewaken en het ook daar aan besteden.
  In de toekomst wil ik mij ook graag voor andere zaken actief inzetten waaronder: voedingsadvies op scholen en aan ouders geven, met het lijf bezig etc. Maar eerst maar dit proberen goed op te zetten zodat ik kan rondkomen. Dank je wel voor het plaatsen van dit verhaal, wie weet helpen wij elkaar zo.

  Vr.gr.
  Jorien Elbrink van ‘Leer mij dat ook!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.