In het artikel over overgewicht schreef ik al eens: “De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met emoties!” In dat artikel leg ik uit dat ik een aantal vrouwen heb geïnterviewd naar hun levensloop, waardoor ik te weten kwam dat er zeker 8 emotionele oorzaken zijn voor overgewicht. En dat die alle 8 niks met voeding te maken hebben.

8 oorzaken van overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door emotionele ervaringen. Ze kunnen eenmalig zijn voorgekomen of herhaaldelijk. De impact is groot geweest, want je lichaam is erdoor ontregeld. Werk je aan deze emoties, dan kan je lichaam weer optimaal gaan functioneren en zal overgewicht afnemen.

Webinarserie

Om je te ondersteunen bij het verwerken van deze emoties, organiseer ik een webinarserie. Ik bespreek dan elke keer 1 van de 8 emoties. Ik geef er voorbeelden bij. Je zal de emotie weer even aan de oppervlakte voelen en misschien wat herinneringen krijgen. Op dat moment doen we met de hele groep de MIR-Methode, waardoor de emotie kan worden aangepakt en wordt uitgewist. Het zorgt ervoor dat je jezelf steeds meer gaat bevrijden.

Emoties weg eten

Wanneer de emoties te sterk voelen, is het prettig om ze te verdoven met eten. Dat lucht op. Je kunt jezelf weer even handhaven. Maar de gevolgen zijn er ook. Tijdens de webinarserie leer ik je het gebruik van de MIR-Methode EHBO. Je kunt dan de ‘bevlieging’ van emoties-weg-eten meteen afkappen, waardoor je weer rustig wordt en het eten kan laten staan.
Je kunt die EHBO nu al leren, omdat er video’s van staan op de ‘Be the MIRror-website’. Op die video’s leer je het uitgebreider dan ik in het webinar doe.

‘Periode eten’

Daarbij introduceer ik een nieuwe manier van eten wat langzaamaan steeds meer in je dagelijkse gewoontes kan komen. Het zogenaamde ‘Periode eten’. Je gaat steeds beter voelen waar je trek in hebt, wat jouw lichaam nodig heeft. Heeft je lichaam dat aangevuld, dan ga je weer iets anders eten waar je lichaam behoefte aan heeft. Zo kun je de ene week dol zijn op wortelen, maar de week erop hoef je ze niet meer, maar ga je vooral voeding eten waar vitamine D in zit. Net zolang tot je lichaam die voedingsstoffen weer heeft aangevuld.

Voorlichting

Waar ik me druk over maak, is dat er veel voorlichting is over voeding, die niet deugt. We worden verleid om slechte voeding te eten, zonder de waarschuwing wat het werkelijk met ons doet. In de webinarserie geef ik je de nieuwste inzichten die jou helpen om andere keuzes te maken in je voeding.

De webinarserie heeft daardoor elke week 1 emotie die we aanpakken, en 2 andere thema’s.

1. a. Vernedering (stigmatisering in reclame en films)
    b. Waarom diëten niet werkt
    c. Eetverslaving loslaten + MIR-Methode EHBO

2. a. Afwijzing
    b. Fruitsap en smoothies
    c. Lipoedeem

3. a. Onvoldoende beschermd geweest zijn
    b. Frisdrank
    c. Medicijnen

4. a. Emoties niet mogen uiten
    b. Vet of suiker?
    c. Verlies van een dierbare

5. a. Schaamte
    b. Water drinken
    c. Eigenwaarde versterken

6. a. Waarheid niet mogen spreken
    b. Diëten vs. Bewegen
    c. Mensen van je nek afhalen.

7. a. Waarheid niet kunnen spreken
    b. Misstanden in de voedingsindustrie
    c. Eigen verantwoordelijkheid of maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8. a. Mist werkelijke voeding
    b. Mensen zijn harde wezens
    c. Je missie, waarom ben je in Vredesnaam op aarde? Over energetisch werken, jouw liefdesenergie en de barheid van het leven op aarde.

Wat houdt de serie in?

Je volgt een cursus van acht webinars. Om de week een webinar. Het duurt in totaal vier maanden. Ik laat dan zien waarom het zó lastig is om overgewicht kwijt te raken en hoe dat bij jou werkt. En… de hele groep krijgt elk webinar een MIR-Methode op Maat, waardoor je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van overgewicht.

Wanneer?

Op acht maandagen vanaf 20.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur (zie hieronder voor de data), krijg je informatie via een webinar. Deze informatie zal je ondersteunen om overgewicht uit je systeem te krijgen. Loslaten wordt makkelijker.
Tijdens het webinar, maakt Mireille een MIR-Methode op Maat voor de hele groep. Dat zijn 1 of 2 extra zinnen die je voorafgaand aan de 9 stappen gaat aaien.

Voorwaarden voor deelname:
Wil je deelnemen, dan moet je:
1. willen afvallen;
2. de MIR-Methode minimaal vier weken gedaan hebben;
3. acht webinars bijwonen en het huiswerk daarna 2 weken doen. Huiswerk = een MIR-Methode op Maat aaien, plus de 9 stappen van de MIR-Methode, 2 keer per dag.

Data en tijdstippen:
De webinars vinden plaats van januari 2019 tot en met april 2019, door middel van informatie via webinars. Mireille Mettes geeft de webinars.
1. Maandag 7 januari 2019
2. Maandag 21 januari 2019
3. Maandag 4 februari 2019
4. Maandag 18 februari 2019
5. Maandag 4 maart 2019
6. Maandag 18 maart 2019
7. Maandag 1 april 2019
8. Maandag 15 april 2019

Tijdstip: Elk webinar is van 20.30 tot uiterlijk 21.30 uur.

Let op!
De webinars worden opgenomen. Kun je een datum niet, bekijk het webinar dan binnen 2 dagen. Je kunt daarvoor gewoon klikken op de link die je al in je email hebt gekregen.

Locatie

Bij jou thuis achter de computer. Wanneer je je aanmeldt, krijg je uiterlijk op de ochtend van het webinar een link thuis gestuurd via email. Wanneer je een kwartier voor het webinar op de link klikt, kun je mee doen.

Kosten

De 8 webinars zijn in totaal € 39,-. (Mireille houdt de prijs expres laag om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe krachtiger de werking van de MIR-Methode zal zijn.)

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de webinarserie ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’
(En fantastisch dat je mee doet!)

Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website, dan krijg je 10% korting. Meld je dan aan via de winkel van de Be the MIRror-website (eerst inloggen).

Vragen

De webinars blijven gedurende vier maanden voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.
Mocht je nog andere vragen over het onderzoek hebben, dan kun je die hier onderaan stellen.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hieronder! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinarserie ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’. — 66 reacties

 1. Lieve Mireille,

  Ik was vorig jaar nog lid van jouw prachtige MIR Methode, maar moest daar, jammer genoeg mee stoppen, omdat ik het financieel niet meer kon opbrengen,omdat ik alleen de inkomen van een bijstand inkomen heb. Nu lees ik over jouw methode om te kunnen afvallen en ik zoudaar héél graag aan mee willen doen. Ik wéét dat het geld wat je er nu voor vraagt gelukkig geen astronomisch bedrag is, maar om het in éém keer te betalen is moeilijk met een uitkerig. Is het misschie ook mogelijk om het in een aantal termijnen te mogen betalen, zodat ik ‘toch deel zou kunnen nemen. Ik zou zooooo graag wat kilo’s kwijt willen, maar het lukt me maar niet!! Ik wil niet afvallen voor het uiterlijk, maar omdat ik 2 heupdysplasies heb, waar ik ook aan ben geopereerd en ook een scolioze van 40 graden, dus elke kilo die ik te veel weeg druk op mijn rug en heupen en ik heb de laatste tijd ook al pijn in mijn knieen.

  Is het mogelijk om het in termijnen van €5,00 per maand te betalen aan jou??

  Ik hoop zo dat je de mogelijkheid voor mij hebt om het in termeinen te mogen betalen.

  Warme, dankbare groeten, Noor

  • Beste Noor,
   Ja, natuurlijk is dat mogelijk! Ik geef je gegevens wel door aan Remco, zodat hij het met jou regelt.
   Ik wens je een hele fijne webinarserie! En bevrijding van wat het overgewicht in stand houdt!
   Groetjes, Mireille

 2. Dag Mireille,

  In de brief betreffende de webinairs staat dat wanneer je een webinar hebt gemist dat je die binnen twee dgn dient terug te kijken? Vervolgens zegt iemand dat ze op vakantie is en dan de eerste twee weken niet kan kijken en dan zeg je dat is geen probleem. Je kunt het nog vier mnd bekijken! Dat verward mij! Belangrijk om binnen twee dgn terug te kijken en dan weer zelfs vier mnd? Ik heb mij inmiddels al opgegeven maar ik wil wel graag weten hoe je dat dan bedoeld?
  Ik wil afvallen doordat de fibromyalgie en een letselschade na een ongeval mij te weinig laten bewegen, zodoende ben ik bijgekomen de laatste jaren! Van het eten kan het niet zijn! Ben geen snoeper, emotie eter etc…eet biologisch, vegetarisch. Dan heb ik jaren aan mezelf gewerkt aan onverwerkt verdriet etc…zal het mij gaan helpen denk je?
  Hartelijke groet,Anne

  • Beste Anne,
   Het gaat erom dat je een ritme aanhoudt. Dat als je eraan begint, dan ook binnen twee dagen het webinar bekijkt, zodat je elke twee weken een nieuwe actie inzet voor jezelf. Als je later met de series begint, dan houd je ook het ritme van twee weken aan. Later beginnen kan echter wel. En ja, ik verwacht wel dat je er nieuwe dingen uit zult halen. Mogelijk zijn er nog een paar dingen die je niet weet, maar ongemerkt wel doet.
   Kijk maar of het goed voelt voor je.
   Veel sterkte met je klachten!
   Groetjes, Mireille

 3. Dag Mireille,
  Fijn dat je zoveel mensen de mogelijkheid biedt om wat prettiger in het leven te staan!
  Tot juli van dit jaar was ik mooi slank maar toen werd naast de ziekte van Lyme die ik al 5 jaar heb, vasculitis vastgesteld waardoor ik aan een hoge dosis prednison moest, gedurende zeker 15 maanden (en misschien wel voor altijd), inclusief het afbouwen. Ik ben tot nu toe 12 kg gegroeid en het meezeulen ervan valt me zwaar… In de overgang was ik ook veel zwaarder. Maar dat heb ik er door een koolhydraatarm dieet weer af gekregen.
  Heeft het zin voor mij om mee te doen?
  Succes met alles en liefs van
  Lieneke

  • Beste Lieneke,
   Ja, het heeft wel zin om mee te doen. Ik kan je alleen geen garantie geven dat het ook resultaat zal bieden. Waar we aan gaan werken, zijn de diepere oorzaken van je klachten op emotioneel vlak. Ik denk dat het altijd goed is om daar naar te kijken.
   Voel maar of je er gemotiveerd voor bent. Dat kan alleen jij.
   Groetjes, Mireille

  • Hi Lien,
   Ik kan je aanraden om het natuurproduct Propolis –met veelzijdige en krachtig ( blijvende) werkingen-
   eens nader te onderzoeken en evt. te gebruiken….
   Ik zelf gebruik dit , samen met pure Koreaanse Ginsengextract ,om mijn lichaam krachtig en ontstekingsvrij te houden… Ben nu bijna 70 jaar en tot nu toe virusvrij ( zoals verkoudheden en griep.)
   Nooit n griepprik genomen, heb geen excentrieke levenswijze of sportieve maar gebruik ook geen suiker of koolhydraatrijke gerechten…. Verder wel veel groenten( soepen) en zuur fruit (alleen in de ochtend)…..Aangezien mijn ( voor) ouders uit het onderwijs komen- beide aan longkanker overleden- heeft mijn leven hierdoor een andere wending gekregen….Uiteraard rook en drink ikzelf niet, af en toe een alcoholvrije biertje als t heel warm Ondrzoek het , gebruik het en je zult spoedig veranderingen zien…. veel succes…! Jm Verhoeven

 4. Hoi Mireille, omdat ik de eerste twee weken op vakantie ben en het niet mogelijk is om terug te kijken binnen 2 dagen, is het dan nog mogelijk om ze daarna terug te kijken. Ik snap het niet helemaal, want las ook ergens dat je nog 4 maanden terug kunt kijken…..

  • Beste Patricia,
   Ja, je kunt de webinars nog vier maanden na de startdatum terug kijken. Ze blijven dan voor jou beschikbaar. Je kunt dus ook later instappen.
   Groetjes, Mireille

 5. Ik heb al veel kennis over voeding op gedaan via Richard de leth van oersterk. Krijg je in de webinars veel info over voeding? Kan ik ook alleen de MIR-Methode doen om af te vallen zonder voedingsadvies?

  • Beste Martine,
   In deze webinarserie gaat het nauwelijks over voeding. Dus een mooie combi met het werk van Richard de Leth. Je kunt ook gewoon alleen de MIR-Methode doen om af te vallen, ja.
   Veel succes, wat je ook kiest!
   Groetjes, Mireille

 6. Dag Mireille

  Ik ga zeker starten in jan er mag wel 15 kilo af.

  Ik doe de MIR-Methode nu al meer dan een jaar iedere dag om mijn hoge bloeddruk te verlagen en tinnitus te bestrijden tot nu toe is dat nog niet gelukt. Ik gebruik geen medicatie heb he daar misschien een verklaring voor?

  Vader en moeder loslaten heeft wel veel gedaan net als hormoonstelsel .
  Maar de bloeddruk de cardioloog wil al langer pillen maar ik niet.
  Ik hoop dat jij n tip hebt.

  Tot in jan lieve groet Gina

  • Beste Gina,
   Als het gaat om tinnitus, zou je eens het artikel erover kunnen lezen. En lees dan vooral ook wat ik schreef bij dat het weleens een gave kan zijn. De hoge bloeddruk kan daarmee samenhangen. Wanneer je een deel van je missie (stap 9) niet leeft, kan het zijn dat andere delen van je lichaam je ertoe aan proberen te zetten. Zoals in dit geval je oren. Je zou hiervoor eens naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om het met spiertesten te laten uitzoeken wat er bij jou speelt.
   Wat fijn dat je mee komt doen in januari! Daarin zouden ook aanwijzingen kunnen zitten die jou gaan helpen bij het duidelijker maken van je levenspad. Doordat je aan de onderliggende emoties bij overgewicht werkt, zal dat ongetwijfeld positief effect hebben op je andere klachten.
   Ik wens je sowieso veel geluk en een toenemende gezondheid!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo
  Ik heb een tumor in de Hypofyse dit is hormonaal daardoor ben ik 35 kg aangekomen.
  Bij mij heeft het dus niets te maken met over eten .vanuit het ziekenhuis alle dieeten en ook m’net medicatie alles geprobeerd ook met shakes en andere dieet en die er maar zijn
  Dus vraag mij af of dit iets voor mij is en weer geen des illusie wordt zoals al het andere.

  • Beste Ria,
   Als de tumor de enige oorzaak is van je overgewicht is er best kans dat je weinig hebt aan de webinarserie. Het is natuurlijk altijd afwachten wat zo’n webinarserie werkelijk voor effect heeft. Als er naast de tumor ook sprake is van een serie oude onverwerkte emoties, dan is het altijd mooi om mee te doen en die emoties aan te pakken.
   Kijk maar wat goed voor je voelt. Een garantie kan ik je niet geven, helaas. Je kunt ook de 9 stappen van de MIR-Methode blijven doen, zodat je met stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ je hormoonstelsel kunt ondersteunen.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Maandag 7 jan. ben ik op vakantie en heb dan geen internet. Toch wil ik graag meedoen is dat een probleem?

  • Beste Ella,
   Nee, geen probleem. Je kunt de webinars nog terug kijken. Doe dat zodra je weer terug bent van vakantie.
   Groetjes! Mireille

 9. Door verschillende omstandigheden 50 kg overgewicht. Heb me al aangemeld om mee te doen. Gisteren de vermoedens van lipoedeem bevestigd. Helaas kan de huisarts hier heel weinig mee. Ook op internet te weinig informatie. Wat ben ik blij dat je deze ook behandeld Mireille. Helaas moet ik tot begin januari wachten tot deze webinars starten. Wel sinds de MIR methode veel bewuster bezig met alle dingen. Heel veel laagjes zijn al verwerkt. Naar mijn idee is het overgewicht voor mij letterlijk beschermlaagjes die ik de afgelopen jaren gekweekt heb om niet verder gekwetst en beschadigd te worden. Daarom eerst de andere pijnen aangepakt en steeds aangegeven dat ik ook dit zelf zal moeten aanpakken en niet een strenge diëtiste die aangeeft dat ik noooooit meer een kroketje of zo mag hebben. Dat werkt bij mij niet. Ik heb geleerd dat ik altijd 2 keuzes heb minimaal. Wat mij betreft mag het snel januari zijn. Nu volop gestart met het boek van Water het goedkoopste medicijn en overgewicht, kanker, en depressie van dr. F. Batmanghelidj. Dank voor alles Mireille

 10. Heb zojuist de uitslag van mijn jaarlijks bloedonderzoek binnen en die was heel goed. Cholesterol 190 dus dat is prima heel prima voor een 62 jarige, en ook vitamines en bloedglucose en triglycirides allemaal ok. Nochtans ik heb een “ongezond gewicht ” BMI 30.1 . Het wordt tijd dat die vooroordelen ééns voor altijd uit de weggaan. Je mag het hier publiceren Mireille of tijdens de webinar ter kennis brengen. Niet iedereen met overgewicht is ongezond. Omgekeerd is ook niet altijd waar, slank is altijd niet gelijk aan gezond.

  • Beste Reina,
   Dankjewel voor het vertellen over je prachtige resultaten! Zo is dat: overgewicht is niet hetzelfde als ongezond en slank betekent niet gezondheid. Helemaal waar!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Ik wil mij graag opgeven via ‘the Be the Mirror’ website, echter, in de winkel zie ik verder geen link voor de cursus staan???

  Kun je me even op weg helpen:)

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Hartelijke groet,
  Lisa

  • Beste Lisa,
   Als je ingelogd bent op de ‘Be the MIRror-website’, dan kan je op deze link klikken. Dus éérst inloggen!

   En als je ingelogd bent, kan je ook klikken op ‘Winkel’ en dan ‘Cursussen’, dan zie je het staan.
   Dan krijg je 10% korting op de webinarcursus.
   En super dat je mee wilt doen!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marit,
   Ja, gewoon binnen twee dagen na het webinar alsnog kijken. Je klikt dan op dezelfde link die in je email zit.
   Groetjes, Mireille

 12. Wat fijn dat jullie deze webinarsessie geven. Ik ben nu zelf met afslanken bezig en het lukt me al goed alhoewel ik niet veel in gewicht afneem maar wel vet verlies. Ik heb altijd gedacht dat ik alleen uit teveel vet en kilo’s bestond maar niks is minder waar heb nog een hoge spiermassa voor mijn leeftijd. Dit heeft me doen glimlachen en “uitproesten” echt. Ik voel me zoveel beter al en mijn afslanken lukt, niet erg in gewichtsverlies maar wel vet af en spiermassa bij. Het doet wonderen mentaal. Maar ik kijk er naar uit naar jullie sessie zal er bij zijn. Hoe meer dat we daarover weten hoe beter. Het is echt geen voedingsprobleem alleen.

  • Beste Reina,
   Ja, dat is een van de heerlijke verrassingen! Nog niet verder vertellen, hè! 😉 Dat onder het overgewicht vrijwel altijd een heel sterk lichaam zit met sterke spieren. Ga je dat eenmaal voelen, dan is dat zoooo motiverend! Dit komt ook in de webinarserie aan bod.
   Veel genietplezier van je sterke lichaam!
   Groetjes, Mireille

   • Neen hoor we houden dat geheim, een olifant is ook groot, zwaar en (sterk) en is zachtaardig van karakter … maar als je hem blijft treiteren of hem iets aandoet , ga dan maar uit de weg want hij maakt je een kopje kleiner.

   • Dank je Mireille voor de mooie reactie. Velen kunnen het niet geloven dat er veel spiermassa kan zijn bij een persoon met “overgewicht”.Ikzelf heb een BMI van 30.1 momenteel , ben dus obees, maar ik voel me niet obees en ik zie er ook niet obees uit. Mijn vetpercentage ligt bijna in de gezonde grens , er is wel visceraal vet te veel, dus buikvet en taillevet dat ik graag lager wil dat is het enige probleem. “Bijnierprobleem” door stress. Heb mij al erg verdiept in die problematiek hoor.

 13. Dag Mireille en andere Mirrers,

  Boeiend de reeks die er weer aankomt, dank daarvoor 🙂
  Is het ook nuttig om mee te doen indien er eigenlijk maar weinig af moet? (in mijn geval 4kg van de zwangerschap)
  Ondanks dat ik altijd dun ben geweest merk ik wel dat ik een suikerverslaving heb en andere slechte eetgewoontes en ik mir nu wel al even dus suikerverslaving gaat al iets beter, maar voor de rest is het niet zo gemakkelijk om op gewicht te blijven, zeker omdat ik niet graag sport…
  Je schrijft liefst binnen de 2 dagen bekijken, is dat omdat het lichaam dit dan beter opneemt of waarom raad je dit aan?

  Merci voor het antwoord en veel succes aan iedereen die de webinar zal volgen

  Groetjes,

  Anoniem

  • Beste Anoniem,
   Je zult wel interessante dingen leren, verwacht ik. Maar kijk ook alvast naar deze video over zoetverslaving en troost eten. Dan kan je het misschien al aanpakken. En in het webinar krijgt iedereen telkens huiswerk, dus is het belangrijk dat ze er zo snel mogelijk na het webinar mee beginnen.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 14. Hoi Mireille,
  Ik heb je mail doorgestuurd gekregen door mijn vriendin. Ik hoef niet (meer) af te vallen, ik heb een maagverkleining gehad. Is dit ook geschikt voor mij?
  Groetjes, Ineke

  • Beste Ineke,
   Wat je vooral gaat leren is hoe het komt dat mensen overgewicht krijgen. En dat dat vaak emotioneel is. Ik weet niet of je eraan mee moet doen. Als je de onderwerpen ziet, word je dan nieuwsgierig? En ik hoop van harte dat het goed met je gaat, want een maagverkleining is niet niks.
   Groetjes! Mireille

 15. Lieve Mireille, wat mooi gezegd hier door iemand, een engel op aarde!
  Wat ik graag wil weten is of de kracht van het samen mirren ook nog werkt als je de dag erna het webinair gaat volgen.

  • Beste Jennie,
   Ja, ik heb van veel deelnemers gehoord dat het ook bij later terug kijken nog werkt. Het is natuurlijk ‘spannender’ als het live is, dat wel.
   Groetjes! Mireille

 16. Beste,

  Ik heb via iemand die de MIR-Methode kent hier gekomen. Ik wil de MIR-Methode toevoegen voor terug liefde te voelen en te krijgen. Alsook door dat mijn hart een steen is geworden door veel leed is mijn lichaam toe genomen uit het niets en moet ik eerst terug mijn hart kunnen open maken om terug mooi te worden. ik zou je dan willen vragen welke zinnen ik moet uitspreken of woorden terwijl ik mijn handen aai.Ik hoop dat jij mij hier kan mee helpen.
  Met vriendelijke groetjes, Anja

 17. Mireille, komt er ook een plek ( geheime fb groep ofzo) waar je als deelnemers ervaringen uit kan wisselen met elkaar. Dat zou heel fijn zijn.

  Ik heb toevallig paar weken geleden gehoort over emotie eten. Daar een webinar over gedaan ene en sessie gewonnen bij deze vrouw. Wat een inzichten. Ik had uitgezet hier wil ik mee verder en dan kom jij met deze serie. Ik kan niet wachten duurt nog wel lang.
  Is er iets dat ik al zou kunnen doen. Nu ?
  Ik over eet al vanaf mijn 8ste al 45 jaar.
  Al mijn hele leven aan het jojo-en Ben nu weer 4 dagen gestopt met weg eten van emotie’s. Zou dit graag vol willen houden. Alvast bedankt

  • Beste Yvette,
   Wat je al kunt doen, is het webinar over overgewicht bekijken dat op de ‘Be the MIRror’-website staat. Ben je daar lid van? Je kunt ook deze video bekijken, die staat op deze website: “MIR-Methode bij eetbuien, troost eten.” En het gaat vaak op en neer, dus mocht je weer emoties weg eten, wees dan niet te streng voor jezelf. Het wordt langzaamaan minder, net zoals de rimpels in een vijver als er een blaadje op is gevallen.
   Groetjes, Mireille
   P.S. En ja, de webinarserie heeft een eigen plek op deze website waar je met elkaar in gesprek kunt.

 18. Beste Mireille,
  Ik ben geïnteresseerd in de webinar, ik heb ook gelezen dat je eerst 4 weken de MIR methode moet doen, wat is daar de reden van? En als ik me zou aanmelden op de Be MirRor website, staat daar dezelfde informatie als in de webinar wordt behandeld?

  • Beste Ingrid,
   Je kunt de MIR-Methode EHBO pas doen als je de MIR-Methode minimaal vier weken hebt gedaan. De EHBO is onderdeel van het de webinarserie. Die leg ik dan kort uit. Op de Be the MIRror-website staan 6 video’s over de EHBO, ook in te zetten bij brandwonden of verwondingen. Daarnaast staan er nog zo’n 90 andere video’s over uiteenlopende onderwerpen. Je kunt er hier meer over lezen.
   Groetjes, Mireille

 19. Lieve Mireille,

  Het volgende is mij opgevallen:

  De webinars moeten binnen 2 dagen bekeken worden.

  Even verderop staat:
  De webinars blijven gedurende vier maanden voor je beschikbaar, mocht je een keer niet live kunnen deelnemen. Je kunt het dan nog in jouw eigen tijd terug kijken.

  Graag hoor ik waar het verschil in zit om er zeker van te kunnen zijn, dat ik niets ga missen!!

  HARTelijke groet,
  Ria

  • Beste Ria,
   Als je met het onderzoek mee wilt kunnen doen, moet je het webinar binnen 2 dagen bekijken.
   Groetjes! Mireille

    • Beste Yvette,
     Goede vraag! Ik ben in de war met de onderzoeken naar stoppen met roken. Overgewicht is niet werkelijk een onderzoek, maar het meeste effect zullen mensen hebben wanneer ze zoveel mogelijk gelijktijdig met elkaar de serie webinars bekijken. En natuurlijk ben ik ook wel nieuwsgierig wat het mensen gaat brengen! 🙂
     Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,

  Tot wanneer kan ik me aanmelden.
  Is er onbeperkt plaats.

  Dank je wel!
  Ga vooral zo door prachtig wat je doet.

  Groet Marjan

  • Beste Marjan,
   Je kunt tot twee dagen voor tijd inschrijven. En ja, in principe is er onbeperkt plaats.
   Groetjes! Mireille

 21. Yes, ik heb me aangemeld, ik doe mee, ik wil EINDELIJK de confrontatie aangaan met mijn emoties, waar ik al mijn hele leven mee worstel, en ze dan hoppa van me af MIRren!
  19 Jaar geleden ben ik in een record tijd 35 kilo aangekomen.
  Ik heb in die 19 jaar nooit gelijnd, omdat ik daar absoluut niet in geloof, want wat doe je jezelf aan met zo streng te zijn tegenover jezelf. Ik weet dat aankomen andere oorzaken heeft, zeker bij mij!
  Ik eet nu al 1,5 jaar gezond, geen verpakt voedsel meer, geen sausjes en geen E621 en andere E-zooi meer enz. Ik heb me in gezonde voeding (en vitamines) verdiept en eet veel verse groenten en fruit en als ik vlees eet, dan biologisch.
  Ik voel me echt een stuk beter, niet meer moe, maar afvallen …… ho maar! Ik weet dat ik al die emoties vast houdt, omdat ik ze niet aan durf te gaan, want hoe doe je dat …….. En kijk daar, daar komt MIreille met de oplossing, nu durf ik het zeker!!
  Dank je wel!!!

  • Beste Nicole,
   Wat fijn dat je mee komt doen! Ik loop graag een paar maanden met je samen op!
   Groetjes, Mireille

 22. Hai mireille,als je elke 2weken een mom krijgt en je wilt ook nog een mom voor iets anders doen bij een mirmethodebegeleider van een proces dat al loopt kan dat dan samen?en zo ja is er dan nog iets waar je op moet letten?en hoe zit het als je last hebt van een te traag werkende schildklier waardoor je dikker wordt gauw?dank je voor het antwoord,ben erg benieuwd,denk ook dat dieten een verhaal zonder eind is en geen antwoord uiteindelijk.ben erg benieuwd naar het effect van je webinar hulp serie!liefs babs

  • Beste Babs,
   Je kunt dan het beste de extra stappen bovenaan de MIR-Methode op Maat zetten die je van de begeleider hebt gekregen. De dieper liggende emoties die de werking van de schildklier hebben ontregeld, worden ook via het webinar aangepakt. Maar de begeleiding die je bij de MIR-Methode begeleidster krijgt, werkt sneller. Dus dat wordt een mooie route voor je! Houd me op de hoogte van de resultaten!
   Groetjes, Mireille

 23. Mireille,
  je bent een engel op aarde. Ik worstel al zo lang met cravings en diëten heeft me nog nooit geholpen mijn gewicht blijft steeds hetzelfde wat ik ook doe. Jouw webinars komen als geroepen. Mijn vraag aan jou is of ik deze allemaal op een later tijdstip mag bekijken omdat ik die avonden zelf aan het werk ben. Indien dat mag en kan doe ik heel graag mee.
  Met warme groet,Marina

  • Beste Marina,
   Graag gedaan! Ja, de webinars blijven als video beschikbaar. Je kunt ze dan op je eigen moment kijken. Liefst wel binnen 2 dagen.
   Groetjes en alvast fijne inzichten gewenst!
   Mireille

 24. Ja, het juiste moment, volgend jaar wil ik weer helemaal positief beginnen na een aantal moeilijke jaren. De afgelopen jaren mede door de MIR methode heel wat opgelost uit het verleden. De welbekende 7 magere jaren waren voor mij de ‘vette’jaren, waarin ik laagjes opbouwde om niet meer gekwetst te kunnen worden. Letterlijk en figuurlijk. Langzaam aan weer kunnen oplossen. Nu tijd om ook mijn gewicht aan te pakken. Super dat het verspreid wordt over maanden. Ik ga me direct aanmelden om mee te doen. Dank je wel Mireille voor alle mooie dingen waar je me bij helpt. Uiteindelijk zal ik dit ook zelf op mogen lossen, afgelopen jaar steeds weer complimenten gekregen, van hulpverleners en uit de spirituele hoek dat ik heel veel zelf heb kunnen oplossen met een klein beetje begeleiding. Super, ik ben er klaar voor!

  • Beste Carolien,
   Zo te zien ben je heerlijk (en dapper!) bezig. Fijn! We gaan een paar fijne maanden tegemoet, verwacht ik.
   Groetjes! Mireille

 25. Hallo Mirella,

  Ik wil graag afvallen, dat wil ik al zolang. Inmiddels is het een “ik moet afvallen” geworden. Ik weet dat ik me beter voel maar mis de energie , zelfs wanneer er 3kg af zou zijn van de 15kg die ik zou willen in cijfers en waarbij ik me beter hoop te voelen. Mijn “gezonde” BMI van 25 zit op -25kg. Sinds mijn 10e al aan het lijnen, nu zo’n 35jaar al. Ik heb een druk leven, stress is een constante factor (oa door beperkingen van de kinderen en meerdere bij mezelf, financieel, amper een sociaalnetwerk). Ik heb een positieve instelling, sta open voor veel en doe wat kan. “Mama jij bent niet rijk in geld maar wel in je hart” zei mijn zoon(16) als mannetje van 9j.

  Ik hoop dat een webinar mij kan helpen, het bedrag heb ik we graag voor over. Voor mezelf en voor mijn kinderen.

  • Beste Mariel,
   En ik verheug me erop om met je te werken! Ik verwacht dat het helemaal waar is wat je zoontje zei. Als je de stress op je werk zou kunnen veranderen, heb je volgens mij de oplossing voor je overgewicht. En het is goed om andere oude oorzaken ook aan te pakken.
   Veel geluk alvast!
   Groetjes, Mireille

 26. Dag Mireille,

  De webinair van overgewicht is dat ook goed als ik 9 kilo verdikt ben door stoppen met roken ik eet nu langzamer en met meer smaak..maar na 10 maanden nog af en toe zin naar sigaret..Ik eet wel veel chips sinds ik gestopt ben met roken..ben zelf gestopt Uw webinair was er toe nog niet.
  Groetjes.

  • Beste Ingrid,
   Zo te lezen, is de angel nog niet uit je verslaving. Ik vermoed frustratie, vanwege het eten van chips. En je bent van harte welkom bij de serie voor overgewicht. Je kunt ook overwegen om mee te doen met de webinars voor stoppen met roken. Die beginnen aankomende maandag 22 oktober 2018.
   Maar je bent sowieso welkom bij de webinars voor overgewicht.
   Groetjes, Mireille

 27. Hoi Mireille
  Ik zou heel graag mee willen doen, maar op maandagavond heb ik altijd dru yoga en dat heeft mijn lichaam ook had nodig. Zou ik toch mee kunnen doen en alle afleveringen achteraf kunnen volgen? Ik ben be the mirror lid.

  • Beste Tonnie,
   Ja hoor, de webinars blijven beschikbaar voor je. Je kunt dan in je eigen tijd terug kijken door op dezelfde link in je email te klikken. Liefst wel binnen 2 dagen doen.
   Groetjes en veel plezier bij de yoga!
   Mireille

 28. Hoi Mireille,
  Deze webinarserie komt als geroepen. Ik ben altijd al te dik geweest, vorig jaar 20 kilo afgevallen maar de verslaving en hunkering naar zoetigheid is gebleven. Nu is het nog steeds een worsteling om het gewicht eraf te houden.
  De MIR-Methode heeft mij op een bepaalde manier al veel goeds gebracht en ik heb goede hoop dat dit precies op tijd komt voor mij.
  Dank voor alles wat je doet.
  José.

  • Beste José,
   Ik ben blij dat te lezen! Ja, ik denk dat de invalshoek vanuit emoties een waardevolle bijdrage kan leveren. Ik heb het ook expres ná de feestdagen gepland, zodat het makkelijker is om veranderingen op te pakken.
   Groetjes, Mireille

 29. Ik zou missvhien wel mee willen doen maar weet niet hoe een webinar werkt?
  Heb wel een laptop ….

  • Beste Eveline,
   Je krijgt dan op de dag van het webinar een email thuisgestuurd. In die email staat een link. Een link is een rij cijfers en letters in blauwe kleuren en met een streep eronder. Als je daarop klikt, ga je naar onze website. Je moet dan alleen nog het wachtwoord intypen dat in de email staat. Je krijgt dan vanaf 20.30 uur mij te zien. Je hoeft dan alleen te kijken en te luisteren. En het is een idee als je dan ook wat opschrijft van wat ik vertel, maar dat laatste hoeft niet.
   Je kunt ook altijd op de dag zelf nog een email sturen als het je niet lukt. Dan helpt Remco je met het technische gedeelte.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.