Home » Artikelen » 164. Basisinkomen, haalbaar en bevrijdend

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

164. Basisinkomen, haalbaar en bevrijdend — 150 reacties

  1. Voor de alleenstaande gepensioneerden zou het betekenen dat ze ineens weer een baantje moeten vinden omdat 1000 euro echt niet voldoende is nu ze geen huursubsidie meer krijgen. Getrouwde of samenwonende mensen hebben maar 1 keer huur te betalen! Dat voelt niet goed. Terwijl jongeren vanaf 18, die nog bij de ouders inwonen en dus niet al die onkosten hebben het gewoon in hun handen krijgen. De jongeren een beetje minder ( 750 euro) in het begin en dat bij de ouderen toevoegen? 1300 euro zou redelijker zijn. Dan zou ik super enthousiast zijn!

  2. Als niet alle landen hier aan kunnen en gaan meewerken is het gedoemd te mislukken. Er zijn veel landen waar nu mensen moeten overleven. Waar regeert wordt door macht,geld en corruptie heerst. Waar werkeloosheid 10-tallen procenten hoog liggen. Hoe ga je die hierin mee krijgen?
    Hoe ga je de laag betaalde banen opvullen? Mensen die hun werk als passie hebben zullen hun beroep blijven uitvoeren. Maar die groep is veel kleiner en zullen voor deze constructie zeker kiezen. In Nederland heb je buiten de grote steden veek mensen zonder baan en die keuze hier niet mee opgelost zijn. Gaan we mensen uit kansarme landen voor een schijntje hier de smerige baantjes laten doen? Moeten die dan buiten in een tent gaan slapen of zijn er dan al voldoende huur huizen.
    Als je vroeg leert de keuzes en passie voor jezelf te bepalen dan kan je daar ver mee komen. Als je mensen gemiddeld meer geld geeft dan ze nu krijgen ga ze ook meer uitgeven!

    Ps. In Finland is met deze constructie bewezen dat de proef van 2000 werkelozen niet werkt. Ze kregen een veel hogere basisloon maar brachten hun niet toe om werk te gaan zoeken.

  3. Ik ben een groot voorstander hiervan. Ik zou hetzelfde doen als ik nu doe (tijd met echte aandacht spenderen met de mensen waar ik van houdt en zangles geven) maar het zou me een hoop (financiële) stress schelen en dus een betere gezondheid opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.