171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte!

Rust nemen bij ziek zijn

“Knap, hè: hij had koorts, maar hij ging toch door! Wat een kanjer! Respect, hoor!” Snipverkouden? Maar toch naar je werk gaan, omdat je nodig bent! Omdat je anderen niet kunt laten stikken. Je kind is ziek, dagje thuis, nog een dagje. De derde dag is je kind koortsvrij. “Hup, naar school, je koorts is weg.” Het zijn rare gewoontes. Erin geslopen. Omdat we dóór moeten. Omdat ziek zijn ons slecht uit komt. Omdat we ziek zijn als zwakte zien. Niet willen accepteren. Het probleem is alleen dat wie niet uitziekt, het voor zichzelf alleen maar erger maakt.

Legaal ziek worden

Mensen durven niet meer zelf te zeggen dat ze ziek zijn. Dat ze rust nodig hebben. Sommige leidinggevenden proberen je aan het werk te praten. Ja, praten. Ze werken in op je schuldgevoel, je plichtsbesef en hup, daar ga je weer naar je werk, over je eigen grenzen heen. Maar sommige mensen doen het ook zelf. Omdat ze nodig zijn, hun cliënten niet in de steek willen laten. En ze gaan over hun eigen grenzen heen.
Nee, dan is het fijner als je legaal ziek wordt. En dat is een kwestie van tijd. Want wie de eerste ziekteverschijnselen negeert en geen rust neemt, die kweekt vanzelf iets dat later alsnog gaat opbreken. En dan mag je eindelijk legaal ziek zijn. Omdat de dokter zegt dat je thuis moet blijven. Je krijgt bijvoorbeeld een longontsteking vanwege verwaarloosde griep (6 weken zoet), breekt een bot, door oververmoeidheid (6 weken onder de pannen) of krijgt een burnout (6 maanden of langer zoet) door alsmaar over je eigen grenzen gaan en jezelf totaal leeg werken.

Dieren zijn ook weleens ziek

Als een dier ziek is, wat doet het dan? Dan neemt het rust. Het gaat ergens in een hoekje liggen. Eet weinig, drinkt weinig, slaapt veel. We maken ons als mensen dan vaak al zorgen. Gaat het wel goed? Want normaal is je dier actief, energiek. En nu? Een hoopje ellende. Geen beweging in te krijgen. Je moet je inhouden om niet meteen naar de dierenarts te gaan. Gelukkig is de rekening van de dierenarts altijd erg prijzig, zodat veel mensen het even aankijken. En wat gebeurt er dan vaak? Na een paar dagen knapt je dier gewoon weer op. Niks meer aan de hand. Blij, springlevend! Wat deed je dier dan in die dagen?

De beste remedie bij ziekte

Dieren weten hoe het werkt: als je ziek bent, neem je rust! Gewoon, stil liggen, weinig bewegen, weinig eten, rust, rust en nog eens rust. Wat doen mensen als ze ziek zijn? Doordraven, pillen erin. Vooruit dan, iets vroeger naar bed, maar ’s ochtends gewoon jezelf uit je bed slepen en de dagelijkse routine in. We hebben geen tijd meer om ziek te zijn! WAT!? Geen tijd om ziek te zijn? Dat is wel het meest onhandige wat je kunt doen! Want wat is ziek zijn? Ziek zijn is meestal een proces van afronding. Je lichaam heeft iets doorgemaakt, bijvoorbeeld langdurige stress of een heftige gebeurtenis zoals een overlijden of ontslag. En je hebt daarna een tijd lang doorgewerkt. Op wilskracht. En dat kunnen mensen heel lang volhouden! Tot die wilskracht op is. Dan neemt het lichaam het over en zegt: en NU is het op! STOP! En je wordt ziek. En het enige dat je dan te doen hebt, is rust nemen.

Sanatorium

Ik werkte een tijdje samen met een vrouw in Duitsland. Ze had net haar zaak overgedragen aan een opvolgster. En er brak eczeem uit op haar handen. De huisarts besloot haar naar een sanatorium te sturen, twee weken lang! Ze genoot ervan. Werd heerlijk in de watten gelegd, kwam tot rust en haar eczeem verdween. Ik was blij verrast: die Duitsers snappen het! Als iemand klachten heeft, heeft hij rust nodig! Zo’n sanatorium wil ik ook wel. Maar waar zijn die in Nederland en Vlaanderen? Ze moeten nodig terugkomen! Misschien iets voor jou? Als missie?

Missie verduidelijken: sanatorium starten!

Als je de MIR-Methode doet, werk je op alle fronten aan je gezondheid. En ja, het kan dan zijn dat je lichaam zegt: genoeg! RUST! En je wordt ziek. Dat is een van de argumenten die ik hoor om NIET aan de MIR-Methode te beginnen: “Ik wil niet ziek worden!” En als je het nu kunt gaan zien als een helingsproces. Dat je lichaam iets wil uitwerken, opschonen, verwerken, dan is het juist een enorme zegen om eens even een pas op de plaats te maken en toe te geven aan je lichamelijke klachten. Bovendien: als je je rust niet neemt, worden de klachten uiteindelijk erger.

 

Stap 9 ‘Missie verduidelijken’ doet daarbij een grote duit in het zakje: als je in een werkomgeving zit, waar je niet gelukkig bent, dan zal jouw systeem er hard aan werken om jou uit die omgeving te krijgen. Bijvoorbeeld doordat je ziek wordt. Dan moet je wel.
En… misschien heb jij wel een missie voor het opzetten van zo’n sanatorium? Wat voor mensen zijn daarvoor nodig? Een leider met een sterke visie over het sanatorium. Aanmoedigers die de plannen steunen en helpen mensen enthousiast te maken. Geldverzamelaars die een gebouw kunnen financieren. Structuristen die een soepel lopende organisatie in zo’n sanatorium kunnen opzetten. Manifesteerders die dit in no-time kunnen realiseren en die ook kunnen zorgen voor interieur, computers of websites, enzovoort. Schoonheidsliefhebbers die oog hebben voor de details van een sanatorium, zodat mensen zich er thuis kunnen voelen.

En voor de begeleiding van zieke mensen: luisteraars die met hart en ziel er voor een ander kunnen zijn. Het luisteren zelf geeft versnelling van de heling. Zuiveraars die de mensen helpen zichzelf sneller te reinigen, lichamelijk maar ook energetisch. Healers, die met energie, klank of massage de mensen extra kunnen begeleiden in hun helingsperiode. Verzorgers die ervoor zorgen dat het deze mensen aan niets ontbreekt.
Al deze mensen en nog meer heb ik beschreven in mijn boek ‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?’ Welke ben jij?

Nu er steeds meer grote gebouwen leeg komen te staan, zie ik deze sanatoria als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar dat is mijn visionairschap. Ze zien ontstaan is nog niet hetzelfde als de realiteit. Het vergt mensenwerk om ze daadwerkelijk te realiseren.

Zin om eraan mee te werken? Schrijf het hieronder! En ook welke rol je daarin zou willen vervullen. En waar volgens jou zo’n sanatorium moet komen.  Wie weet wat voor prachtige initiatieven hieruit kunnen ontstaan!

Ik hoop dat het weer normaal wordt om uit te zieken!
Groetjes, Mireille Mettes

P.S. Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.


Reacties

171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte! — 129 reacties

 1. Een tijdje geleden liepen mijn vrouw en ik te wandelen en kwamen op het onderwerp dat zoveel lieve, hoogsensitieve mensen uit onze omgeving op hun tenen lopen en opgebrand raken. Ik opperde, hoe mooi zou het zijn als we deze mensen in een rustgevende omgeving kunnen brengen waarin ze weer tot zichzelf kunnen komen en aansterken met een variëteit aan workshops/behandelingen al naar gelang de behoefte. Even helemaal niets kan ook. Een soort sanatorium. Mijn vrouw reageerde dat hierover net een artikel in de nieuwsbrief van de MIR methode had gestaan.
  In eerste instantie heb ik dit even laten rusten. Tot nu. want er kwam de afgelopen week een bericht voorbij dat in Zuidlaren een pand – wat ooit een sanatorium is geweest – een tijdelijke invulling krijgt tegen leegstand. Toen vielen een aantal dingen samen… Ik ken deze mensen van Carex (leegstandbeheer), er zijn mensen die graag een “inspiratiehuis” willen. En ook de oproep in de MIR nieuwsbrief. Ik wil graag onderzoeken hoeveel mensen er zijn in Noord-Nederland die willen participeren in een “natuurlijk zorgcentrum” in Zuidlaren. Dit zal in eerste instantie op tijdelijke basis zijn, maar mijn ervaring met initiatieven van Carex is, dat als het succesvol wordt, de tijdelijke invulling organisch naar een definitieve bestemming kan groeien!!!

  • Beste Jacques,
   Ik zal je mee helpen om reclame te maken en een oproep te plaatsen. Ik verwacht zelf ook dat we het ‘moeten hebben’ van de leegstaande panden die op dit moment overal ontstaan.
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Jacques,

   Wanneer ik je berichtje lees, voel ik in heel mijn lijf en hart dat er iets bijzonders gebeurd!
   Tranen stromen als vanzelf over mijn wangen…
   Gevoelens van blijheid en enthousiasme stromen door heel mijn zijn!!
   Wauwwww.. wat zou ik het geweldig vinden wanneer ik hier deel vanuit zou kunnen en mogen maken.

   Dit is namelijk waar ik met heel mijn hart in geloof!! ❤️

   Zelf ben MEE therapeut (MEE staat voor Multi Energetisch Essentie) en sinds 1,5 jaar heb ik mijn eigen praktijk Zuver.
   Een lang gekoesterde droom die voor mij werkelijkheid is geworden.

   “Tijdens een MEE sessie werk ik vanuit mijn hart en sta ik in verbinding met de essentie.
   Dit alles in een veilige omgeving waarin mijn cliënten zichzelf mogen zijn!
   Ik maak gebruik van verschillende methodes, met als doel om mijn cliënten weer in balans te brengen.
   Hierbij stem ik me af op de energie van mijn cliënten en maak ik ook gebruik van mijn eigen (hoog) gevoeligheid en intuïtie.
   Samen gaan we op ‘reis’
   niet vanuit denken..
   maar weer durven voelen.
   Hierbij neem ik mijn cliënten liefdevol bij de hand.”

   Nog elke dag ben ik dol gelukkig, dat ik de weg van mijn hart en naar mijn eigen praktijk heb durven volgen!

   Maar hier houd mijn droom niet op!!
   Het gaat zelfs verder..

   Ik droom er namelijk van, om een plek te creëren waar mensen voor langere tijd kunnen verblijven!!

   Een plek waar ze ECHT tot RUST en tot ZICHZELF kunnen komen!
   Een plek waar je weer thuis kunt komen bij jezelf.
   Een plek waar je tot rust kunt komen en waar je liefdevol in de watten wordt gelegd!
   Een plek waar je ECHTE aandacht krijgt van uit het hart, waar je ECHT gezien wordt en waar tijd en druk even niet bestaan!
   Een plek waar je alleen maar hoeft te ZIJN.
   Een plek waar je jezelf terug kunt trekken en/of waar je je kunt verbinden met anderen.
   Een plek waar je naar jezelf en je gevoel kunt (leren) luisteren zonder de druk van buitenaf.
   Een plek waar je weer mag (leren) voelen, wat JIJ als persoon nodig hebt!
   Een plek waar je tot inzichten kunt komen.
   Een plek waar je je weer kunt (leren) verbinden met je hart,met je gevoel,met je lijf en/of met je klacht.

   Een plek waarbij je ook nog eens liefdevolle begeleiding en/of behandelingen kunt krijgen(in verschillende soorten en maten),zodat jouw energie uiteindelijk weer volop kan gaan stromen.

   Zodat jij (weer) je werkelijke unieke zelf kunt gaan worden!

   Een liefdevolle plek waar je kunt helen op alle fronten ❤️

   Dat is mijn droom.

   En dan opeens lees ik jou prachtige berichtje en initiatief Lieve Jacques!!
   Daarbij woon ik ook nog eens vlakbij, namelijk in Groningen.

   Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen?
   En wordt mijn/jullie droom werkelijkheid?
   Mijn hart maakt in ieder geval sprongetjes!

   Samen kunnen we meer dan alleen ❤️

   Lieve Groetjes Janine

 2. Hoi Mireille,
  Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de mail kreeg en las over het sanatorium. Ik loop al Jaren rond met mooie ideeen over geneeshuizen of herstel huizen. Heb Jaren in de verpleging gezeten en liep altijd tegen het zelfde probleem aan.De mensen naar huis en dan.
  Op dat mooie plekje La Vie Tara heb ik nog met de vorige bezitters het ook over een plek voor herstel van ziekte of andere problemen gehad en dan met verschillende behandelingen zoals energetische massage of heling en MIR-Methode enz er zijn al mooie dingen genoemt in de mails.
  Ik heb nu alle tijd en vind ook vele dingen leuk vanaf de grond opbouwen tot het verzorgen of begeleiden van mensen. Er borrelt van alles nu ik zo zit te schrijven. Ik doe graag mee.
  Warme groet Marjo

 3. Aan alle missie-minnende mirrors die sanatoria gaan opzetten: Vergeten jullie niet dat hondenbaasjes hun hond graag mee willen nemen? Dus diervriendelijke kamers maken a.u.b. en in een gezonde omgeving met veel wandelroutes neerstrijken.

 4. Hallo. Mijn man is op 50 jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Ik ban achter gebleven met 3 pubers en heb fibromyalgie. Het valt me allemaal zo zwaar, de huishouding, de tuin, de administratie, auto die het niet doet, de verantwoordelijkheid. Je moet overal maar verstand van hebben als je er alleen voor staat. Het eerste half jaar best hulp gekregen maar naar een jaar moet je het allemaal weer zelf doen. De omgeving snapt het gewoon niet, ik ben nog steeds uit balans. Ook bij psycholoog geweest maar ik moet door zegt ze en mensen die me niet steunen niet te veel contact mee zoeken. Ik blijf hangen in mijn boosheid en teleurstelling. Zou het zo fijn vinden eens een week er uit te zijn! Dus ik zeg ja!

 5. Beste Mireille,

  Allereerst hartelijk dank voor jouw mooie werk.

  Maar graag willen wij, Renate en Bram, reageren op jouw stuk over ziek zijn en rust.
  Je vraagt daarin te reageren op een concept dat bij ziekte rust geeft aan lichaam en geest.

  We kunnen jouw mening hierover bevestigen met eigen ervaringen en we hebben een sterk voorbeeld hierin meegemaakt nadat onze zoon bij 29 weken zwangerschap was geboren.
  Juist dan is rust in het gezin belangrijk zodat de moeder alle aandacht op de baby kan richten.
  In ons geval moest Renate alle aandacht voor hem hebben nadat hij na twee maanden ziekenhuis thuis was gekomen.
  Het verplegend personeel had ons nadrukkelijk geadviseerd dat Renate tot zeker 6 maanden volledig thuis moest zijn.
  Echter daarin had de UWV-arts een doorslaggevende stem. Want, mocht hij/zij vinden dat Renate veel eerder kon gaan werken, dan zou het recht op een uitkering komen te vervallen. Wij hadden besloten om koste wat het kost er voor te zorgen dat er rust zou zijn voor hem en dat Renate als moeder altijd bij hem zou zijn. Dat hebben we gedaan en gelukkig wisten we de UWV-arts te overtuigen.
  We kunnen niet alles wat zo goed ging in het herstel van hem alleen daaraan koppelen (hij is gewoon ook erg sterk en gezond van zichzelf), want er zijn ook andere omstandigheden waarvan wij vinden dat die zijn herstel hebben bevorderd; naast de rust en regelmaat kreeg hij voor zijn omstandigheden zo lang mogelijk borstvoeding en geitenmelk en goede vetten zoals roomboter en kokosvet. (bijvoorkeur biologisch)

  Onze zoon is bij 29 weken zwangerschap ogenschijnlijk levenloos geboren. Hij moest gereanimeerd worden en binnen 24 uur nog een keer.
  Hij had een dramatische eerste 24 uur, maar heeft zich vervolgens zonder noemenswaardige tegenslagen hersteld.
  Even een paar feiten van nu die typerend zijn voor hem maar haaks staan op de ‘gemiddelden’ bij kinderen die onder vergelijkbare omstandigheden zijn geboren;

  hij zit net op school (in NL groep 3) en hij doet het heel goed (hij is eind november geboren en gaat dus een jaar eerder naar school dan wanneer hij 11 weken later was geboren)
  hij is groot voor zijn leeftijd, fysiek sterk, en zelden ziek (en dan herstelt hij zich zeer snel)
  hij heeft nog nooit antibiotica gehad,
  nog voor zijn eerste verjaardag konden specialisten niet meer aan hem zien dat hij prematuur is,
  hij luistert in de klas goed, is coöperatief en kan geconcentreerd werken,
  hij is tweetalig. Toen hij 11 maanden was zijn we naar Noorwegen geëmigreerd. Dit is zeker niet een rustige periode te noemen, maar het wonen hier is voor ons als gezin een stuk gezonder. Ook hebben we de hectiek rond de verhuizing zoveel mogelijk voor onze kinderen beperkt weten te houden.
  Als laatste; Renate volgt een Noorse opleiding tot ‘voedingsdeskundige plus’
  In mijn eigen woorden en kort uitgelegd is het gebruik van de ‘juiste voeding’ het medicijn voor allerlei klachten, aandoeningen en ziektes.
  Mijns inziens past in een dergelijk concept (waarbij rust het lichaam helpt te herstellen) ook de juiste voeding.
  Succes met het uitwerken van dit concept!

  Hartelijke groet,
  Renate en Bram

  • Beste Bram,
   Dankjewel voor je ervaringsverhaal en gefeliciteerd met jullie krachtige zoontje! Ja, er zijn meer factoren die iemand’s gezondheid bevordert. Misschien dat je die artikelen nog niet hebt gezien op de website. Ben het helemaal met je eens dat voeding eveneens een grote rol spelen. Wat heerlijk dat julie in Noorwegen zijn gaan wonen. Het is daar nog zo puur en zoveel natuur!
   Heb het goed met elkaar!
   Groetjes, Mireille

 6. Beste Mireille,

  Wat een prima initiatief! Ik zou graag mijn bijdrage leveren met verschillende dingen: Het geven van massages, reiki, tuinieren, bemensen van een receptie, aanspreekpunt zijn, coaching, lekker samen tuinieren, opruimen keuken. Lekker (ver)zorgen.

  Lieve groeten,

  Ron

 7. Beste Mireille, een stukje in je verhaal bleef maar bij me hangen. Je schreef dat het maar goed was dat de dierenarts zo duur is, zodat mensen langer wachten om er naar toe te gaan. Ik vind het vreselijk fout dat de dierenartsen zo duur zijn ( hoge BTW). Met name bij katten kan het fataal zijn als je te lang wacht om naar een dierenarts te gaan. Dit moest ik echt even kwijt.Verder ben ik echt een fan van de MIR-Methode. Groet van Sylvia.

  • Beste Sylvia,
   Ja, soms schrijf ik een beetje prikkelend, maar als ik jouw uitleg erbij lees, is het eigenlijk best cru wat ik schreef. Ik zal kijken of ik het kan aanpassen.
   Dankjewel voor je reactie!
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel Mireille, ik ben blij met je reactie. Vorige week kwam ik weer met iemand in gesprek die, door geldgebrek, niet naar de dierenarts kon. Mens en dier lijdt daardoor. Groet, Sylvia

 8. Wat een fijn initiatief. Ik wil hier heel graag m’n werk van maken, via intuïtief healing, wandelcoach oid, maar vind het lastig het alleen op te pakken. Hoe fijn om met gelijkgestemden iets moois neer te zetten. Blij!!
  Graag in Haarlem of omgeving. Of idd dicht bij het strand!

 9. Hallo Mireille,

  Ja, bij mij resoneert de droom om sanatoria op te zetten ook meteen en ik zou door het bieden van aandacht zowel luisterend als haptonomisch aanrakend daar graag een bijdrage aan willen geven.

  Waar ik jou en andere lezers graag op attent maak is het bestaan van de Hof van Kairos in de Achterhoek. Dit is zo’n plek waar mensen tot rust mogen komen in een warm onderkomen, in een mooie natuurlijke omgeving en zich kunnen laven aan oprechte aandacht, goede voeding, mooie meditaties en massages en in het atelier expressie kunnen geven aan wat van binnen leeft.
  Een hele fijne plek waar ik zelf ongeveer 1x per maand haptonomische massages verzorg. Als je benieuwd bent kun je op http://www.hofvankairos.nl meer info vinden.

  Lieve groeten van Simone

  • Beste Simone,
   Dat lijkt me misschien de makkelijkste weg: aanhaken of instappen bij die plekken waar al dit soort mooie sanatoria actief zijn. Want het vergt zo enorm veel om zo’n pand te vinden, in te richten en draaiende te houden… Hof van Axen is ook zo’n mooie plek. Wie kent er nog meer?
   Groetjes, Mireille

  • Er staan bij de hof van Kairos wel binnen een km. een aantal zendmasten waaronder LTE. (daar kun je tegen afschermen). En hebben ze er WiFi of DECT telefoons?

 10. Een stralingsarm sanatorium! Zonder WiFi, met een bedrade telefoon en bedraad internet. Ik schrijf me meteen in, en als ik helemaal weer gezond ben ga ik er werken. Administratief werk, koken, verzorgen, van alles wat.
  Ik ben kipgezond zonder al die kunstmatige velden, waardoor ik momenteel bijna nergens meer heen kan want overal is Wifi en iedereen zit achter de smartphone. Weten mensen niet dat dit absoluut ongezond is? Het hoort sowieso niet thuis in een sanatorium. De MIRmethode heeft mijn innerlijke kracht versterkt, er kwam inderdaad oud zeer los maar dat is toch prachtig! Opgeschoond was ik, maar dagelijks weer de stralingsbelasting kwijt zien te raken is niet eenvoudig. Dus kom maar op: een stralingsarm sanatorium, ik doe mee.

  • Graag sluit ik mij aan bij het idee van een stalingsarm sanatorium. Electrosmog maakt levensgrote inbreuk op onze gezondheid en op ons welzijn.
   Ik kan, als ‘ervaringsdeskundige’, voorlichting geven aan mensen, die electromagnetische straling in hun omgeving tot in minimum willen beperken.
   Verder: Een deel van mijn professionele werk wat ik graag uit wil breiden, is mensen goed doen met de klanken en heilzame trillingen van Tibetaanse klankschalen.
   Ik zou het geweldig vinden als ik zou mogen participeren in het sanatoriumproject als muziek- en klankpedagoog. Emmy

 11. Ik MIR nu al een hele poos. En ik heb hier intussen al heel veel op de site gelezen. En in de meeste gevallen komt er bij mij een gevoel van herkenning en een “he hier kan ik iets mee”. Maar op het idee van Sanatorium knap ik gek genoeg helemaal af.

  Ooit had ik in mijn jeugdjaren een zware longontsteking. Ik moest rusten. Dat mocht thuis, maar als ik niet voldoende rust nam, zou ik naar een Sanatorium moeten. Rust had ik sowieso nodig, ik was stik kapot…en rusten deed ik en deed me goed…dus ik hoefde gelukkig niet naar een sanatorium en mocht (ook al heb ik de vreselijke pestbroer gehad) toch gewoon thuis weer opknappen.

  Ook nu als ik ziek ben wil ik gewoon thuis zijn. In mijn eigen veilige nestje kunnen terugtrekken en stilletjes aan waar beter worden. Als ik ziek ben, wil ik echt nergens heen… wél thuis zijn bij mezelf, in mijn eigen ingerichte knusse plekje met vertrouwde dingen om me heen. Ik wil dan niet ergens zijn waar er meerdere zieke mensen zijn. Dat geeft mij gewoon nooit de nodige hoop op herstel en rust….want voor ik het goed en wel door heb heeft dan in no time iedereen mij over al zijn ziekten, lijden en kwalen verteld….dat ik niet meer weet waar ik het heb….
  Zo is dat in elk geval steeds in een ziekenhuis als ik in een wachtkamer zit. Mensen beginnen dan steeds hun ganse medische meserie te vertellen dat ik al mijn vertrouwen en hoop op herstel voor mezelf verlies.En ik vraag daar niet om he.

  Vandaar…dat ik niet zo een heel groot heil zie in een plek waar veel zieken samen gebracht worden.
  Ik zou er eerder voor pleiten dat mensen bij hen thuis een veilig en sereen mini sanatorium inrichten. Waar jij of een gezinslid zich kan terugtrekken en tot rust komen en weer herstellen.
  Therapeuten en begeleiders zouden toch ook aan huis kunnen komen toch? Zo zien ze meteen hoe iemands leefomgeving is en kan ook daar op ingespeeld worden toch?

  Wellicht zijn het mijn meerdere trauma’s die ik heb met ziekenhuizen dat ik zoiets niet zie zitten.

  Maar ben zo te zien de enige…

  Groetjes

  Patricia

  • Beste Patricia,
   Ik denk dat je daar gewoon een heel goed punt hebt! Misschien komt er wel een aparte plek waar WEL over het eigen ziek zijn mag worden gesproken, maar verder niet… Ik heb daar ook het antwoord nog niet op, maar ben blij met jouw invalshoek!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 12. Woorden staan soms in tussen wat je voelt en de weg naar een oplossing. Het kan eng zijn om iets hardop te denken. Daarom werk ik met muziek. Dan kun je iets voelen zonder het te zeggen. Mocht er belangstelling voor zijn in het sanatorium wat hier gecreeerd wordt, dan wil ik graag meewerken. Mail me gerust: nanzz@vathorstnet.nlGeenSpam

 13. Hoi Mireille, ik word helemaal warm bij het lezen van dit artikel van jou. Zelf heb ik al jaren een droom om er voor mensen te mogen zijn als zij even niet meer in balans zijn(lichamelijk dan wel geestelijk, tenslotte lichaam en geest zijn 1) en geen licht meer zien aan het einde van de tunnel. Ik heb een droom om een soort “huis” te creeren waarin mensen via meditatie, mindfulness, healing, coaching, dansen, wandelen in de natuur, welness, aandachtig luisteren naar elkaar,en gezelligheid (lachen) weer lekkerder in hun vel kunnen komen. In mijn droom staat deze plek vlak bij het strand maar ook bos. Zowel de zee alsook het bos geven mij altijd een heerlijk gevoel als ik chaos heb in mijn hoofd.Ik weet dat de natuur heelt. Dus ja ik zou graag meedoen via het geven van meditaties en healingen, aandachtig luisteren, Mindfull coachen, maar ook door het meedenken over de warme inrichting van de “plek” en ook organisatorische taken zouden bij mij passen. Dus ja, zou fantastisch zijn als deze droom, mijn levensmissie, gerealiseerd zou gaan worden door dit idee en dat ik daar een bijdrage aan mag gaan leveren. Anita

 14. Wat een mooi idee !! In de natuur is de mooiste plek . Ik zou kunnen helpen door healings te geven en teken/schilderopdrachten aan te bieden dus kunstzinnige opdrachten tussen de rustperiode door . En er zouden ook wat paarden bij moeten ach dat zou fantastisch zijn .. ik doe graag mee

 15. Wat heerlijk te lezen dat er zoveel mensen mee willen doen, de capaciteiten hebben en zelfs ruimtes aanbieden. Mijn moeder overleed 25 jaar geleden aan kanker bij ons thuis. Een vriendin kwam haar 2x per week reiki geven.Ze veranderde van een zieke, verdrietige en opstandige vrouw in een zachte liefdevolle persoonlijkheid die ze in wezen ook altijd was. Ze had geen pijn meer, ook geen medicijnen meer nodig en lag ons al die weken rustig en dankbaar aan te kijken en zo overleed ze ook. Daarna deden wij zelf de reikicursussen en werden reiki masters. Door die ervaring ontstond er ook zo’n plan bij ons om een mooi centrum in de natuur op te richten. We hebben het uitgezocht en overwogen. Toen het niet haalbaar bleek en de kinderen het huis uit gingen was de zolder leeg. Dus pakten we dat aan om daar mensen te behandelen.We geven, naast individuele behandelingen, 2x per maand open avonden waar we (max 10 pers.), na een gesprek over een onderwerp en een meditatie, elkaar behandelen met reiki. Al die jaren is het altijd doorgegaan omdat er altijd mensen komen. Zo kon ons grote plan toch op kleinere schaal uitgevoerd worden. Als je in het westen iets begint bieden we graag onze diensten aan. Mijn man is geestelijk verzorger en ik heb onderwijservaring, geef ook ayurvedische massage en ben bloesemtherapeut( Nederlandse bloesemremedies van Bram Zaalberg) Heel veel succes Mireille, het gaat er vast ooit van komen..!

 16. Beste Mireille,
  Wat een mooi initiatief. Graag zou ik er ook aan meewerken.
  Ik kan heel goed luisteren, regressie therapie geven. en een healing geven.
  Een bosrijke omgeving of dicht bij het strand zou ik als voorkeur hebben voor de lokatie van een sanatorium. Omdat ik denk dat de natuur ook heel helend is.

 17. Wat een geweldig idee! Dit is waar ik al jaren van droom, mensen verwennen, in de watten leggen, relaxen, creatieve bezigheden, samen koken noem maar op. En dat allemaal onder een dak, het lijkt me geweldig. Ik zou als als Massage Therapeut de mensen een stukje ontspanning kunnen bieden en dmv Qi gong lessen de energie in het lichaam laten stromen. Ook doe ik veel met gezonde voeding, 5-elementen (Chinees) wat veel goeds voor je lichaam doet. Ik doe graag mee!

  Warme groet,
  Annelieke

 18. Wat een goede ideeen! Geweldig…ik zou met mensen willen gaan wandelen een luisterend oor bieden,ontspannende voetmassage geven,lekker opmaken,muziek draaien of zingen,bloemschikken,films draaien,brunchen of lunchen met al zijn voorbereidingen,organiseren ben ik goed in ,grote groepen vermaken met optredens,of gewoon in het klein,gewoon bidden als er behoefte aan is,kinderen op bezoek binnen halen,alles gewoon in de relaxte sfeer…samen praten,och zoveel…
  zorgen,ben nu maatje van 2 klienten,goed gevoel geeft me dat Ria

 19. Hallo,
  Ik weet niet precies of het pand dat ik ingedachten heb ‘vrij’ is, maar er zat voorheen een stichting in, ook bejaarden , die eruit moesten omdat het een azc zou worden ( het was vroeger een klooster), maar dat is niet door gegaan, en nu staat het leeg,het is in ieder geval een prachtig enorm groot pand , rustig gelegen . Het is Willebrord Haege, vliedenseweg Deurne, Nederland. Een geschikte locatie hiervoor. Informeren zou altijd kunnen, toch?

  • Beste Ursula,
   Ja, informeren kan altijd! Je weet toch nooit hoe een en ander in elkaar valt als een puzzel als ineens de mensen en de energie samenvallen! Heb jij zin/tijd om eens te informeren?
   Groetjes, Mireille

 20. Dag Mireille,
  Gisteren een avond bezocht van ,ontdek je passie,en nu de geweldige artikel.
  Op 12-10-2016 om 14.06 schreef Marianne je. Ook ik woon in Boxtel en heb deze plannen en ook zonder auto.
  Zou je me met haar in contact kunnen brengen via mail of telefoon?
  Hartegroet van
  Annie

 21. In de natuur, dat is heel belangrijk. Natuur geeft healing en weer contact maken met de natuur is contact maken met jezelf. Gezonde natuur, wilde natuur, eetbare natuur, dat zou mijn bijdrage kunnen zijn!

  • Beste Patty,
   Wat een leuk idee! Ja, zo’n gebouw zou beslist in de natuur moeten staan. En dan via jou nog meer leren over de natuur. Heerlijk!
   Groetjes, Mireille

 22. hoi hoi, wat een heerlijk artikel en ja ik wil ook een sanatorium!! Ik ben yoga lerares en wil graag mijn diensten aanbieden. De locatie zal nog wel even een puzzel zijn maar het zou geweldig zijn als het gaat lukken. Ik heb gehoord dat het Jachtslot in Molenhoek(vlakbij Nijmegen) gesloten gaat worden, tot nu toe een horeca gelegenheid. Wat ermee gaat gebeuren weet ik niet. Er is ook een groot bijgebouw dat op dit moment leeg lijkt te staan.Het ligt prachtig in de bossen.
  groetjes Fieni

  • Beste Fieni,
   Zou je eens willen informeren wat er voor plannen zijn voor dat leegstaande gebouw?
   Groetjes, Mireille

 23. zo,n sanatorium zou moeten staan vlak bij ggz gebouwen ,dan kunnen mensen daar heen inplaats van ggz ,en wat ik zou willen doen ik zou reiki willen geven ,en willen luisteren naar wat mensen echt bezig houdt en wat ze nodig hebben op het moment dat ze daar in het sanatorium zijn ,en een kopje thee of koffie zetten , hun haren verzorgen ,maar eerst heb ik zelf nog het 1 en ander te doen om gezond en fit te worden maar het lijkt me geweldig en dan in drenthe of overrijsel

 24. Een “Mindfullness” home, op meerdere “gezonde” plekken in Nederland! Dit zou toch te realiseren moeten zijn. Kijkend naar het resultaat wat het oplevert voor de “algehele gezondheid van de mens. Minder ziektekosten, dus een vergoeding vanuit de Zorgverzekering zou op z’n plaats zijn!!!! Vrijwilligers met een passie staan hier ook vast voor open!!!!

  • Beste Elly,
   Ja, ik vind ook dat we daarvoor mogen aankloppen bij zorgverzekeraars. Als ze gaan inzien wat dit op de lange termijn aan ziektekosten bespaart…!
   Groetjes, Mireille

 25. Een mooi initiatief dat zou het zeker zijn. Ik zelf zou touch for health, toegepaste kinesiologie, beweging en voetreflex kunnen bieden…
  Verder vind ik het ook leuk om naar mooie lokaties te kijken die hiervoor geschikt zouden kunnen zijn, maar het allerbelangrijkste is dat mensen dit vergoed zouden kunnen krijgen..
  De kennis vanuit de antroposofie voor verpleging en heling,is ook een aanrader ook voor het inrichten van ruimtes dmv kleur en materiaal, en diverse therapien…. Triodos bank als financier.

 26. Wat een super idee, een Sanatorium!
  Ik werk als (wijk)verpleegkundige en daarnaast (bijna gediplomeerd) energetisch therapeut.Ik zou er zeker voor open staan om daar aan mee te werken.
  Het is inderdaad heel belangrijk dat er een vergoeding zou komen van de zorgverzekeraar en daarbij ook bekendheid bij onder ander huisartsen.

  • Beste Gertrude,
   Ja, goed plan. Ook huisartsen zouden het kunnen aanmoedigen dat mensen tijdig rust nemen, er even tussenuit gaan, om te herstellen, voordat ze zich weer in het drukke leven storten. Ik begin me toch echt af te vragen wat hieruit mag gaan ontstaan! Zoveel mensen die dit een warm hart toedragen! En ik weet ook dat er veel mensen rondlopen die al jaren ditzelfde soort plannen hebben!
   Groetjes, Mireille

 27. Hoi,
  Ik heb van 1996 tot 2002 in een Herstellingsoord gewerkt, is inmiddels gesloten omdat er geen AWBZ regeling van de grond kwam. Maar ik weet dat er nog wel een aantal in het land zijn! Mensen met een burnout, herstel na ziekte, ziekenhuisopname, mantelzorgers ontlasten enz.
  Succes!
  Groet,
  Elisabeth

  • Beste Elisabeth,
   Dan is jouw ervaring in dat herstellingsoord goud waard! Uiteindelijk gaan veel van dit soort fantastische plekken weer dicht vanwege financiën. Dat zou dan als eerste heel goed geregeld moeten zijn… Ik hoop bijvoorbeeld op mensen die een pand of landgoed hebben, dat die zo’n project zien zitten en het ter beschikking zouden willen stellen. Maar dat is misschien wel teveel gevraagd… Ik geloof er wel in dat het gebouwen zouden mogen zijn die volledig ‘vrij’ zijn, dus waar geen huur of hypotheek meer hoeft te worden betaald. Om het zo financieel veiliger te stellen. We gaan het zien!
   Groetjes, Mireille

 28. Wauw, jaaa! Wat een supergoed idee. Ik woon in de buurt van Gent, in Deurle (Sint-Martens-Latem) in de Leiestreek. Dat zou een echte droom zijn die uitkomt. Ik zou reiki geven en vooral luisteren en door mensen hun verhaal luidop te laten doen, hen tot inzichten brengen. Daar ben ik goed in, ik ben emotioneel healer.
  En deze week werk ik ook van thuis omdat mijn lichaam de rust nodig heeft.
  Hou mij op de hoogte als er een brainstorm-meeting doorgaat in het Gentse! Succes!!!

 29. Wat een heerlijk idee om aan zoiets moois mee te kunnen werken, maar ook een heerlijk idee dat er zo’n mooi vangnet bestaat als je ziek bent.

 30. Wat een goed idee ,vroeger was een sanatorium inderdaad normaal.Ik zou zeggen start er één in Callantsoog,heerlijk bij de zee,gratis uitwaaien en jezelf laten vertroetelen.

 31. Erg goed plan….bossen in brabant???? Heb een vriendin die bij een grote verzekeringsmaatschappij inkopen doet zal haar gedachten eens polsen,je weet nooit.Doe zelf al jaren de MIR-Methode en gebruik dit zn in mijn spreekuren als leefstijlcoach.Ben nu bezig om een gezondheidsprogramma op te zetten binnen de lokale tv omroep om zo een groter bereik te krijgen…bewustmaken is mi een groot ding om in het rusthuis in te voeren om zo terugval te voorkomen.

 32. Lieve Mireille, wat een prachtig idee!
  Graag werk ik hieraan mee.
  Ik ben Energetisch genezer en Hotstone Therapeut, werk momenteel als verzorgende in een Hospice en ga binnenkort starten met een 4 daagse cursus: “Creatief omgaan met Rouw en Verlies”.Geweldig om mensen te begeleiden daarmee, denk aan klei, verf, pastel, bijenwas en schrijven. Schrijven is mijn passie, vooral poëzie.Verder heb ik een aantal workshops gevolgd (klankschalen, voetreflex, metamorfose -massage ed)Dit aanvullen met eventuele cursussen is mogelijk.Natuurlijk ook bekend met de MIR methode, ook gedaan.
  Ik woon in Boxtel, in de buurt zou geweldig zijn (ik heb geen auto). Ik zal eventueel geschikte locaties in de gaten houden.
  Lieve, warme groet en succes! Marianne.

 33. Beste Mireille,
  In het blad Spiegelbeeld van september 2016 staat een prachtig pand te koop,gelegen in Noord Ardeche.Het ligt op 1100m.hoogte .Een heerlijk klimaat,zowel in de zomer,als in de winter.
  De sfeer van het gebouw is zeer aangenaam. Ik ben er vele malen geweest,voornamelijk in de Kerstperiode.
  De plek is goed met de auto bereikbaar,binnen een dag,ook in de winter.
  Het gebouw heet : La Vie Tara en het dorp heet Lalouvesc.
  Op blz.27 van het sept.nummer van het blad Spiegelbeeld staan foto’s.
  Meer informatie te verkrijgen bij:
  albertdelouw@spiegelbeeld .nl
  Hartelijke groeten Els.

  • Beste Els,
   Ja, en daar hebben we de ‘Geldverzamelaars’ voor nodig. Mensen die het voor elkaar hebben gekregen om geld bijeen te brengen, zodatzo’n prachtig pand als dat van La Vie Tara aangekocht kan worden. Wie weet wat er nog mogelijk gaat worden…!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Mijn vrouw en ik beheren inmiddels 4 jaar La Vie Tara en zoeken nieuwe doelgroepen. Zoals jij van plan bent zou inderdaad perfect bij ons passen.
    Ook het dorp Lalouvesc waar wij wonen, als pelgrimsdorp en “centre climatique” past prima in dit concept. Eind oktober zijn we in NL zouden we eens, geheel vrijblijvend, elkaar kunnen treffen?
    hartelijke groet, Fred en Patricia Bol

    • Beste Fred,
     La Vie Tara ken ik al van naam. Jullie voorganger was een van de eersten die daar al over de MIR-Methode vertelde aan anderen. Wat fantastisch dat jullie het hebben voortgezet! En ik heb even op jullie site gekeken, en amai, wat is dat een prachtig pand! Nu heb ik nog geen idee hoe een en ander in elkaar te vlechten is, vooral financieel, maar daar hebben jullie vast ideeën over. Ik heb jullie een email gestuurd om elkaar te ontmoeten. Dankjewel voor je initiatief!
     Tot over een paar weken!
     Groetjes, Mireille

 34. Hoi Mireille,
  wat een fantastisch plan! ik ben er in de jaren 90 mee bezig geweest, maar de plannen strandden, meestal om financiële redenen, of omdat het pand een andere bestemming kreeg.
  ik doe mee als (wandel)coach, massagetherapeut, MIR-methodebegeleider. In
  een pand ergens op de Utrechtse Heuvelrug of aan zee. Hoe mooi zal dat zijn!
  Hartelijke groeten, José van de Wouw

 35. Wat een mooie gedachte. Ikzelf zit al een tijdje te denken aan een inloop’huis’ waar mensen even de dingen van zich af kunnen praten en waar er naar ze wordt geluisterd. Heel laagdrempelig (zoiets als de praatjeswinkel uit de boeken van Fausto Brizzi).
  Een wat langdurig verblijf in een soort van sanatorium zou ook mooi zijn. Zelf ben ik dan de luisteraar en kan ook wat inzichten uit mijn therapieopleiding inzetten. En misschien een combinatie met samen koken (mijn hobby) en praten/luisteren.

  • Beste Federica,
   Ik denk dat dit soort ‘inloophuizen’ ook goud waard zijn! Het is alleen financieel zo vaak een probleem. Je zou dan zonder huur of hypotheek daar moeten kunnen zijn, zodat je ‘kostenneutraal’ kunt werken. Dan is het langdurig vol te houden! Wie weet wat er nog mag ontstaan, met al die lege winkelpanden in de steden…!
   Groetjes, Mireille

 36. Hoi Mireille, ik heb een geschikte locatie in natuurgebied beschikbaar net over grens in D. Maar geen budget om het geschikt te maken. Het idee spreekt me echter enorm aan en ik was ook al in de richting van een healingplaats aan het nadenken om deze mooie plek een nieuwe bestemming te geven. Als je ideeen hebt om je plannen te realiseren dan zou ik graag verder praten. Groetjes, Inge

  • Beste Inge,
   Ja, wat fantastisch zou dat zijn! Ik heb het net aan iemand geschreven, dat ik hoop dat er mensen zijn die een mooi gebouw in een fijn natuurgebied hebben, waardoor er geen huur of hypotheeklast bij komt kijken, omdat het dan financieel vaak zo’n zware dobber wordt…
   Ik heb je een email gestuurd om te kijken wat er mogelijk is. En wie weet kan ik je initiatief wel via de MIR-Methode site promoten. We gaan elkaar spreken!
   Groetjes, Mireille

 37. Eigenlijk werkt zo’n sanatorium het zelfde als een hospice ,daar wordt je ook zo vertroeteld en is altijd een luisterend oor !In zo’n sanatorium zou je ook met een hoop vrijwilligers kunnen werken !Het was vroeger zo slecht nog niet ,dat ga ik steeds meer beseffen ! Een sanatorium en de gewone bejaarde en verzorgings huizen moeten gewoon weer terug komen ! Ik vind dat een heel goed idee !

 38. Ik vind het een prachtig plan en wat zou het mooi zijn als het op vele plekken van de grond komt en in de samenleving ingeburgerd gaat raken!
  Ik ben auralezer en healer, heb een diep inlevingsvermogen, kan goed luisteren ( vooral tussen de regels door 😉 ), vind het heerlijk om met mensen (echt) in verbinding te zijn, heb helder overzicht over dingen en kan lastige dingen makkelijk overzichtelijk maken.
  Ik woon in Oss en zie mijzelf in de rol van zuiveraar, luisteraar en healer.
  Monique 🙂

 39. Hoi, hoi, het doet me erg denken aan de kloosterbezoeken, waar ik altijd erg tot rust kon komen.
  Nu er veel kloosters hun deuren sluiten, is jouw idee wellicht een prachtige nieuwe invulling , meer gericht op de mensen van deze tijd.
  Als mens, healer en coach ben ik heel blij met jouw inzicht

 40. Hi Mireille,

  Wat een goed en mooi initiatief!! Ik wil me wel aansluiten/meewerken, ik ben een Voetreflextherapeute in opleiding, zit in mijn laatste jaar.

 41. Goedemorgen Mireille,
  Deze missie klinkt mij als muziek in de oren, wat een fantastisch idee. Ik woon in Brabant en zou me heel graag als vrijwilliger willen inzetten voor deze missie. Ik ben een luisteraar een zuiveraar en een verzorger, kan ook goed tuinieren. Jammer dat ik geen miljonair ben, want dan zou ik er m’n geld in steken. Ik ben al een aantal jaar aan het mirren iedere ochtend als vast ritueel!! Ben nooit ziek! Dank je wel dat je deze methode in de wereld hebt gebracht!! Het mooie ervan vind ik dat je het helemaal zelf kan doen. Lieve groet, Corrie.

 42. Een plan naar mijn hart Mireille! Geweldig idee!! Ik stoei al een tijdje om vernieuwing in mijn praktijk te brengen om alles wat kan en doe te bundelen tot een geheel te brengen. Ik moest je boek maar eens gaan lezen om te weten wat mijn missie is. Zelf denk ik dat lichtheid en vreugde brengen mijn sterke kant is, dat krijg ik terug van mijn cliënten. Ik werk o.a. met burnout en mensen die hun temperament niet leven en daar ziek van worden.
  Ikzelf kan er over meepraten… Burnout over het hoofd gezien, o.a. Door werkdruk toch gewoon weer snel aan het werk gegaan. En er alleen in gestaan. Ik denk dat het voor mensen fijn is om steun, warmte, verzorging en aandacht te krijgen zonder oordeel. Je MAG je gewoon een tijdje heel rot voelen, daar aan toe geven, en rusten.
  Ik woon in Tilburg.

  Groetjes, Monique

 43. Beste Mireille,

  Een plan waar we met zn allen kunnen verwerkelijken! Een gebouw vlakbij zee en natuur gebieden. ( geneeskrachtige werking) heeft als voorkeur.Ik kan me inzetten als healers/ coaching. ( luisternaars, zuivernaars. Ik kijk ernaar uit!

  Mvg
  Joann

  • Aan zee inderdaad. Lekkere wandelingen maken met iemand die goed kan luisteren. Lekker eten. Sauna, massage, voetrefkex, yoga. Niks hoeft, alles mag. Ik zou me inzetten als luisteraar en/of decorateur/sfeermaker. Word hier helemaal enthousiast van
   Mijn man is van de financiën wn zakelijke kant dus zou zo een steentje bij kunnen dragen.

   Groet
   Petra

 44. Wat een goed idee! Ikzelf ben op dit moment al 10 dagen zwaar verkouden met een enorm verstopte neus. Ben zelf spiritueel coach & organizer en….neem natuurlijk geen rust. Zucht. Zelf ben je meestal het hardleerst (? is dat goed NL? Denk het niet). Maar een mooi centrum, in de bossen of bij de zee (ik woon in Alkmaar). Ergens waar je de vogels hoort, de lucht kan zien en het ruisen van boven en/of van de golven. Waar je kunt zitten, niks doen (oei…), naar de stilte luisteren. Ik zou daar wat graag mooie meditaties geven, of natuurwandelingen mét of zonder praten, 1-op-1 of in groepjes. Ja, wat een pracht idee! Om daar mijn inkomen mee te kunnen verdienen (of aanvullen). Ik doe mee. Wie nog meer in/rond Alkmaar/Bergen/Heerhugowaard?

  • Hoi Joke , ik heb deze plannen ook al lang en zou heel graag met jou in contact willen komen , hierbij mijn mailadres en dan kunnen we daarna bellen en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen . Ik woon nl in Zaandam maar al mijn vrienden wonen in Alkmaar en omstreken en het lijkt wel of ik daar steeds maar weer mijn gelijkgestemden vind.
   Ik hoop echt wat van je te mogen horen,
   Groetjes Corona , mocht het zo niet lukken weet ik zeker dat Mireille nog wel een idee heeft hoe wij elkaar wel kunnen gaan ontmoeten

 45. Een mooi en inspirerend verslag. Het is jammer dat de sanatoria haast niet meer bestaan. Maar hoe zit het met de kosten?
  Het lijkt mij fijn, wanneer er weer een mogelijkheid zou zijn om te kuren en tot rust te komen, wanneer het nodig is.

  • Beste Truce,
   Ik vind dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dus dat het vergoed wordt door ziektekostenverzekeraars. Als die zien hoeveel het uiteindelijk opbrengt om mensen gezond te houden door ze uit een dip te halen, gaan bij hen ook de ogen open!
   Kwestie van met ze in gesprek gaan!
   Groetjes Mireille

   • Ben het helemaal eens met Mireille. Gebruik de “verzekeringspenningen” voor de mensen die willen herstellen en niet voor de Pharmaceutische Industrie!
    Via MIR-Methode en een rustige plek (sanatorium of een moderne naam hiervoor).
    Zodat er weer “mensen komen, die tevreden zijn en niet het najagen van “fortuin” ten koste van alles!

    • Beste Elly,
     We moesten zo lachen, Remco (mijn man) en ik. Hij noemde het woord ‘kuuroord’, ik zei toen ‘MIR-kuuroord’ en toen verbasterde ik het naar het Engels: MIR-cure-oord. Als er zelfs al namen beginnen te ontstaan! We gaan het zien!
     Groetjes, Mireille

 46. Beste Mireille,

  Ik ga nu even heel groot denken en je hoeft er ook niet op te reageren, want je bent waarschijnlijk tevreden met hoe het gaat:)

  Ik dacht : een sanatorium ( of hoe het ook genoemd mag worden) met jouw eigen MIR- methode centrum, waar jij je lezingen kunt geven, er begeleiding gegeven kan worden, naast het rust en gezondheidsdeel,waar mensen op adem kunnen komen.
  Met een eigen tuin, waar mensen kunnen meehelpen of in de keuken om die verrukkelijke maaltijd klaar te mogen maken, zodat mensen die in het centrum/sanatorium komen ook verschillende kanten van zich zelf kunnen ontdekken.
  En natuurlijk is de basis rust, zuiverheid, luisterend oor, misschien een coachingsgesprek, schilderen en wandelen.

  En zo brainstorm ik voort……

  Groet, Tatjana

  • Beste Tatjana,
   Ja, dat is ook al door mijn hoofd gegaan. Wie weet komt ervan. Die beelden komen ook regelmatig door me heen en ik heb ooit al eens meegedaan aan een initatief, wat uiteindelijk strandde. En een prachtig gebouw wat net voor mijn neus weg werd verhuurd. Maar… als het mijn missie mocht zijn, dan weet ik mensen als jij ook te vinden! Dan komt er gewoon een oproep en dan kunnen degenen meewerken die er zijn. Een groot obstakel vind ik nog: ik zou graag zien dat het verblijf daar vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraars, anders missen we net de mensen met weinig budget die het misschien juist het hardst nodig hebben… We hebben een paar bruggenbouwers nodig die in gesprek gaan met de ziektekostenverzekeraars. Of die mensen daar kennen en mij met hen in contact willen brengen…
   We brainstormen gewoon voort! En met bundeling van energie kunnen we uiteindelijk veel realiseren!
   Groetjes, Mireille

   • Helemaal mee eens, Mireille,
    Anders is het alleen toegankelijk voor mensen met een wat ruimere beurs.

    Het is wel een tijd vol verandering, dus in die zin ben ik positief dat er tenminste een vooruitstrevende zorgverzekeraar is die open staat voor een sanatorium. Die kan denken in preventief en zelfhelend vermogen. Wat dat betreft kan jouw werk als een catalysator werken, aangezien het zich nu steeds meer verspreid en bekendheid krijgt.

    We moeten alleen wel met een heel goed plan komen.
    Ik kan eens kijken wat ik te weten kan komen in landen waar je nog sanatoria hebt en hoe dit geregeld is met de zorgverzekering.

    En, zijn er mensen werken bij een zorgverzekeraar of er contacten hebben?
    groet, Tatjana

    • Beste Tatjana,
     Weet jij, of iemand anders, welke zorgverzekeraar daarvoor open zou kunnen staan? Welke progressief denkt?
     Groetjes, Mireille

     • Hoi Mireille,

      Toen ik je vraag las, dacht ik meteen aan DSW. Een kleinere op de markt. DSW rekent zelf de premie uit, en heeft al een paar jaar de premie per maand lager dan dat de overheid uitrekent. Verder hebben ze een simpele en overzichtelijke pakketten waar je uit kan kiezen, waardoor het niet zo’n warboel wordt. Verder heb ik bij hen het gevoel dat zij misschien wel in zijn voor verandering op de markt. Wie weet.

      Warme groet, Wendy ♥

      • Beste Wendy,
       Nog nooit van gehoord. Ik ga eens op onderzoek uit, dankjewel!
       Groetjes, Mireille

 47. Hallo lieve Mensen,

  Wat een prachtige visie , ik
  Ga helemaal mee! Ik zie mijzelf als iemand die heel intuïtief en energetisch deze plekken zal kunnen inrichten. Ik zou yoga en meditatie lessen kunnen geven, en mijn grote passie;
  Met mijn gaven om te “chanelen” zou ik mensen in gesprekken en lezingen zich bewust kunnen maken van de werkelijke kracht en liefde die zij zijn. De bewuste creators worden die zij al Zijn. Door ze een glimps te geven van het voelen in hun vortex , zodat het leven de rest doet. (Ze zitten daar tenslotte niet voor niets ?)

  Ik kan door mijn intuïtieve gaven ook vaak op de juiste plek en tijd zijn, de juiste mensen spreken zodat er grote dingen manifesteren zoals dit soort projecten…

  Indien er concrete plannen besproken gaan worden, hoor ik dat heel graag!!

  Liefs X
  Myriam

 48. Hoi Mireille!
  Je hebt me op een idee gebracht! Dankjewel! Ik ben al een tijd op zoek naar hoe ik mijn bewustzijnswerk nog meer vorm kan geven. Het begeleiden van zieke mensen, in de vorm van ‘luisteren naar’ en ‘praten met’, in ziekenhuis of sanatorium, is een geweldig idee. Ik denk dat ik daar geschikt voor ben. Ik ga op zoek naar mogelijkheden!

 49. Hoi hoi
  Alle enthousiaste initiatiefnemers, ik doe graag mee!
  Ik ben therapeutisch masseur, yoga en voedingscoach, verzorgende, levensgenieter, goede luisterende oren, en heel veel passie.
  Dus laat maar horen!
  Met warme groet,
  Marion

 50. Jazeker Mireille, ik zou daaraan mee willen werken. Goed initiatief! Ik zie mijzelf als schoonheidsliefhebber om de omgeving zo zintuiglijk in te richten dat het veiligheid en geborgenheid biedt. En natuurlijk ook als zuiveraar, zoals in jouw boek beschreven. Want dat ben ik!

  En heerlijk om met mensen samen te werken!

  Fijne dag allemaal,
  Zita Bakker (MIR-begeleidster Amersfoort)

  • Beste Zita,
   Wat is er dan eigenlijk veel mogelijk, he! Lijkt me goed dat we er met veel MIRrors over door blijven praten. Kijken wat we kunnen realiseren!
   Groetjes, Mireille

 51. Ha Mireille,

  Deze visioenen heb ik ook! Zie dan een gebouwen in een groene omgeving waar men kan uitzieken, goede voeding (liefst volgens bloedgroep/genotype), wellness faciliteiten en een luisterend oor. Het liefst zie ik deze helingscentra op het franse platteland.. Tuurlijk wil ik meedenken en meedoen! Laat maar weten wanneer je een DenkTank wilt organiseren!
  Mirren doe ik elke dag weer 2x. Als ik wakker word en als ik ga slapen. doet me zo goed.. 🙂
  groeten
  Cocky van Hesteren

  • Beste Cocky,
   Frankrijk… ja dat zou heerlijk zijn! Ik denk zelf ook aan oorden dichter bij huis. Zodat het niet een al te hoge drempel is. Maar als jij in Frankrijk wilt beginnen, wat heb je dan allemaal nog nodig? Laat maar weten! Wie weet haken er zo een boel mensen bij je aan!
   Groetjes Mireille

  • Op het Franse platteland, dat wordt vast niet vergoed door Zorgverzekeraar. Mireille wil er ook zijn voor de mensen met “een kleine beurs(inhoud). De reacties zijn leuk allemaal. Bos, strand/zee. Wat zal de toekomst brengen!!

 52. Zelf woon ik in Zutphen, dus ik zit te denken aan regio Gelderland of Overijssel.
  Gaaf om te lezen dat er zoveel meer mensen zo’n jaaaaaa-moment hebben.
  Misschien nog iets meer reacties en dan kunnen we wellicht wat concreter gaan worden, bijvoorbeeld een keer afspreken.
  groet, Tatjana

 53. Heerlijk lijkt me dat! Ik zou de luisteraar zijn of de beeldend therapeut zodat je rust leert kennen door bv te schilderen of te tekenen. Even tijd voor jezelf leren in te passen.

 54. Ik ben op internet gaan kijken en lees dat er steeds meer verzorgingshuizen leeg komen te staan de komende jaren. Een kans?
  Zo nadenkend, komt er nogal wat bij kijken. Eerst maar eens mensen die hetzelfde enthousiasme en diverse “skills” hebben bij elkaar brengen.
  Onder tussen ben ik al lijstjes aan het maken van wat er allemaal nodig is aan mensen, middelen en infrastructuur 🙂
  Hartelijke groet, Tatjana

  • Hai Tatjana,
   Ga zo door! En ja, ik denk dat er veel kansen zijn met vele gebouwen die leeg komen te staan… Laat maar groeien in je, je ideeën!
   Groetjes, Mireille

 55. Wat een mooi visioen! Ik hoop dat het zich ook zal gaan manifesteren. Zelf ben ik een luisteraar en zal mezelf met alle liefde inzetten om te helpen en te ondersteunen.

 56. Hallo aan iedereen die dit leest,
  Toen ik dit voorbij zag komen kreeg ik tranen in mijn ogen. Wat een mooi idee. Het zal me veel voldoening geven om mensen te helpen die het nodig hebben. Ik zie mezelf wel als verzorgende in de vorm van een kopje thee met een beschuitje. Of als iemand met een luisterend oor. En om wat huishoudelijke taken te verrichten. En wie weet wat ik nog meer in mijn mars heb.
  Of ik weet of er een plek is waar een sanatorium zou kunnen komen? Daar kom ik wellicht nog op terug. Er staan hier in het mooie Reestdal in Overijssel best wel wat huizen te koop die geschikt kunnen zijn. Rust en ruimte in overvloed.

 57. Ik ben zelf jaren geleden enkele keren gaan rusten in het Namastehuis in Merendree bij Gent (België dus). Het is een kleinschalig project waar mensen die om welke reden dan ook een pauze nodig hebben in hun leven enkele weken van maandag tot vrijdag terecht kunnen. Er zijn luisteraars, zuiveraars, healers en verzorgers maar er wordt ook verwacht dat de gasten volgens hun mogelijkheden zelf mee een stukje verantwoordelijkheid opnemen: helpen koken, deelnemen aan de aangeboden workshops, samen eten, … Ik heb er een tijd van gedroomd om zoiets in mijn eigen regio op te richten, maar het ontbreekt me aan energie en aan aanmoedigers, geldverzamelaars, structuristen, manifesteerders enz.

  • Beste Brigitte,
   Waar woon jij? Welke regio zou jij zoiets willen oprichten?
   Groetjes, Mireille

 58. Lieve Mireille,

  al jaren droom ik van een groot gezondheidscentrum. Een plek waar men met begeleiding van meerdere holistische therapieën terug bij je “I am” kan komen, je terug kan verbinden met je oorspronkelijke blauwdruk, met je gezonde DNA frequentie.
  Hierbij is het belangrijk dat mensen er een tijdje kunnen verblijven.

  Zelf ben ik mijn lichaam super dankbaar, want door verschillende fysieke klachten heb ik veel inzichten gekregen, is mijn bewustzijn enorm gegroeid en heb ik oude kennis van vorige levens weer opgefrist door allerlei opleidingen zoals Spiritual Response Therapy, Touch of Matrix, Aura Soma en Spagyriek.

  Het meest vermoeiende aan ziek zijn, vind ik de compassie van mensen uit mijn omgeving. Ze zeggen vooral “ocharme,…”, maar fysiek helpen doen ze niet. Daarom heb ik dan liever weinig contact met anderen omdat het zó veel gemakkelijker is om in mijn eigen Liefdestrilling en healingsveld te blijven.

  Jaren geleden wou ik met enkele anderen al een eerste samenwerking op poten zetten. Helaas door angst haakten de anderen af.
  Dus heb ik op mijn eentje doorgezet en ik ben er zeker van dat in de zeer nabije toekomst er weer inspirerende mensen mijn pad zullen kruisen.

  Met heel veel Liefde en aards geduld blijf ik dat visioen op etherische lagen voeden, overtuigd dat over enkele jaren dit ook in België mogelijk is.

  HARTegroet,
  Wendy

  • Beste Wendy,
   Ik herken het! Ik ben ook al 2 keer met initiatieve betrokken geweest. De tijd was er nog niet rijp voor? In welke regio wil je iets opbouwen? Zouden we hier een oproep kunnen doen voor MIRrors in jouw omgeving om mee te helpen?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Anny,
   En hoe waardevol zou jouw bijdrage zijn in zo’n hersteloord!
   We blijven gewoon doorgaan met hierover praten en mensen verzamelen!
   Groetjes, Mireille

 59. Dag Mireille,

  Wat een briljant plan en iets waar ik me graag voor zou willen inzetten!
  Ik krijg er meteen energie van.
  Mijn kracht ligt in het organiseren, brainstormen, structureren, vergaderingen plannen en eventueel voorzitten, zorgen dat de gang erin blijft. Daarnaast ben ik een doener, dus een muur schilderen, meubels sjouwen etc. vind ik ook prima.
  Je oproep komt voor mij op een goed moment, ik doe al een tijdje de MIR methode, maar kreeg mijn missie maar niet helder.
  Ik las jouw bericht net en dacht: jaaaaaaa, dit is het!
  Ik blijf graag op de hoogte!

  Hartelijke groet, Tatjana

  • Beste Tatjana,
   Waar woon jij? In welke omgeving zou jij aan iets mee willen werken?
   Groetjes, Mireille

 60. Hoi hoi,

  Ik ben perplex! Ik ga na een jaar sabbatical weer mijn alkesomvattende salon een doorstart geven. Zeg maar; ‘missie verduidelijken’!
  Maar wel anders dan anders!
  Het artikel ‘sanatorium’ kwam vanmorgen in mijn mail. Toeval bestaat niet!
  Ik denk en ga graag mee in deze visionaire missie.

  Lfs
  Belinda

 61. Jaaaaa geweldig idee!!!
  Ik kan veel, nog even over ndaneken of ik hoer een rol in zou willen spelen,

 62. Wat een goed artikel Mireille,
  Heb mezelf ook mega slecht verzorgd als het gaat om uitzieken.
  Kampte al jaren met vermoeidheidsklachten (die ik na jaren wel terug kon herleiden). Uiteindelijk met burn out klachten jaren doorgewerkt, want je mag toch niet ziek zijn? van huis uit meegekregen, het gaat wel over…
  uiteindelijk dus toch een flinke burn out waarvan ik niet helemaal herstelde binnen een jaar (toen kwam je al na een jaar in WAO traject en dat wilde ik perse niet). Daarna vijf jaar doorgewerkt op mijn tandvlees, want ik wilde zo graag, toen weer hetzelfde verhaal. Ik kon niet meer. Met als resultaat dat ik nu al bijna 10 jaar thuis zit zonder inkomen want UWV vind dat je niks hebt. Werken zit er niet meer in. Zelfs geen vrijwilligerswerk. Is wel altijd mijn doel geweest trouwens om weer aan het werk te komen. Ben zeer gevoelig geworden voor prikkels in alle mogelijke vormen, deze kunnen mij enorm uitputten. Ik schipper continu tussen zaken die mij veel energie kosten en de activiteiten die ik op een dag doe. Ben ik overprikkeld dan kom ik tot bijna niets. Ik had veel eerder aan de bel moeten trekken, want ik ben er vrij zeker van dat ik hierdoor schade heb opgelopen. Althans dat is wat ik concludeer na wat ik aan informatie hierover op internet heb gelezen.
  Dus lieve mensen, laat het alsjeblieft niet zover komen. Je bent maar een mens met één leven en die kunnen nu eenmaal ziek worden.

  • Beste Caren,
   Ja, tot zover een ‘opvoeding om je ‘hard’ te maken’. Hoe naar dat het jou dan uiteindelijk zo lam heeft gelegd… Dankjewel voor je duidelijke woorden en voorbeeld voor anderen. Ik hoop desondanks dat het jou toch langzaamaan beter mag gaan!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Caren, jouw verhaal doet mij denken aan het “leven” van mijn dochter. Die ook nog steeds knokt! Mogelijk zie jij iets herkenbaars op de site van Astrid Davidzon http://www.zoninjeleven.nl,
   mogelijk bij het artikel Perfectionisme. Ik heb gisteren haar webinar gevolgd, heel interessant!
   Succes met MIRren en zoninjeleven!

 63. Grappig, als ik te moe ben, niet lekker in mijn vel zit, dan visualiseer ik dat ik in een sanatorium ben. Ik word heerlijk verzorgd, lig in een bed, met gestreken witte lakens, word naar buiten gereden in de tuin. Oh, wat geniet ik. Rust. Na zo’n visualisatie voel ik mij al stukken beter.
  Dit doe ik al zo lang, en nu heb jij het over een sanatorium. Geweldig.

  • Beste Anna,
   Hoe toevallig! En wat een leuke manier om met je eigen ziek zijn om te gaan! Dankjewel voor het inspirerende voorbeeld!
   Groetjes, Mireille

 64. Hallo allemaal
  Wat een mooi plan, hoe te verwezenlijken.
  Op grote schaal of op kleine schaal?
  Een bed en breakfast kamertje voor iemand die even vertroeteld wil worden en wil uitzieken.
  Zou dat kunnen, ik zie het al voor mij, even voor iemand zorgen, kijken wat diegene nodig heeft.
  Een massage of een creatieve uitspatting, een wandeling in het bos of fietstocht, gewoon niets moeten maar iemand de rust geven de ontspanning een luisterend oor…. kunnen zien wat iemand nodig heeft.

  Of moet het toch op groter vlak, als iemand het groots wil aan pakken, wil ik graag onderdeel zijn in het systeem.

  Ik werk nu in de zorg en zie dat er steeds minder tijd is voor de mens zelf, alles wordt opgeslokt door het op orde hebben van de regelzaken.
  Daardoor gaan we voorbij aan de levensbehoefte van de mens, en dat is een item wat iemand die van uit zijn hart zorgt moeilijker kan.
  Dus een werkplek waar ik echt mijn hart kan volgen zou super zijn.

  wie weet wordt dit werkelijkheid, big smile nu, daar waar een idee geboren wordt, zal er ontwikkeling tot stand komen.

  liefdevolle groet Alda

  • Beste Alda,
   Zo is dat: ‘de geest is uit de fles’, dus zal dit vast in de hoofden van veel mensen verder doorwerken. Overigens kan het op kleine EN op grote schaal. In België is een kleine B&B waar mensen even op adem kunnen komen. 1 gast tegelijk. Het staat ergens op de website. Zoeken! En wat dacht je van een kuuroord, speciaal voor mensen die in de zorg werken? 😉 Als er een beroepsgroep is waar hard gewerkt wordt, is het daar wel! 😉
   We gaan er gewoon verder over nadenken!
   Groetjes Mireille

  • Dit leuke plan is misschien ook te verwezenlijken, als de Zorgverzekering hier aan mee betaald. Op meerdere plaatsen in Nederland zodat het voor een ieder die het nodig heeft, makkelijk bereikbaar is. Inzet van “geselecteerde” vrijwilligers/mensen met een passie, kan ook de kosten nog beperken.

 65. Een artikel naar mijn hart Mireille .Ik ben al decennia jaloers op onze buren .Op het gebied van heilen op allerlei gebied .Ook kruiden voor alles en nog wat ( gewoon in apotheek te verkrijgen)is ook noch wijdverbreid daar ,begonnen natuurlijk in de kloosters .Kuren …heerlijk lijkt mij .
  Volgens mij is het niet alleen goed voor lichamelijke klachten maar ook psychische.Nu krijg je gelijk therapie en pillen maar in veel gevallen zal rust en zorg velen goed doen .Maar ook in DE is men bezig in de zorg te snijden en als eerste is de ouderwetse Kuur aan de beurt .Jammer .Overigens vind ik het heel niet sociaal om verkouden of grieperig op je werk te verschijnen .Dan steek je iedereen aan .Als ik bijv. met de Valyss taxi naar mijn moeder ga ,zorg ik altijd dat ik een sjaal bij me heb .Heb al menig maal bij een grieperige taxichauffeur in de taxi gezeten die qua gezondheid kwetsbare mensen moet vervoeren .Dan houd ik een uur lang de sjaal voor mijn mond .Lieve groet.

 66. Lieve Mireille,
  Dankjewel!!!
  Vaak dacht en sprak ik over een Sanatorium, ik noemde het echter;
  RUSTHUIS- HUIS VAN RUST…….waar mensen weer op adem kunnen komen, een warme plek (die plek had ik zelf ook graag gehad destijds)
  Ik denk echt dat er nood is aan zo’n plek, steeds meer zelfs! Wat mij betreft zou het HUIS VAN RUST aan zee of in het bos (liefst allebei…….Ameland???) mogen zijn!
  Zelf zou ik graag hierin werken als gastvrouw, schoonmaak en vooral ook inrichting. Ik denk dat ik een talent heb gekregen om schoonheid te brengen in een ruimte. Tenminste dat zeggen mensen om mij heen, toevallig nog een paar dagen geleden…….
  Ik hoop van harte dat deze huizen er gaan komen!!!!
  Nogmaals dank Mireille!!!
  Met liefs,
  Anja.

  • Beste Anja,
   Ja, zo kun je zien dat zoveel mensen, zoveel talenten. Ieder z’n eigen manier om bij te dragen! We gaan door met ideeën verzamelen en mensen bij elkaar brengen!
   Groetjes, Mireille

 67. Ha Mireille! Ja, ik wil meewerken aan sanatoria in heel Nederland! Geweldig! Als jonge vrouw had ik al de visie dat er menstruatiehuizen moesten komen voor bloedende vrouwen, waar ze gewoon een week per maand konden verblijven en uitrusten, zodat ze de drie weken erna desgewenst weer op volle kracht konden doorstomen. Mijn omgeving vond me gestoord, durfde er dus niet eens aan te denken. Ik zag oude landhuizen voor me, met prachtig ingerichte, warme, kleurige kamers en overal de mogelijkheid tot klassieke muziek of gewoon stilte. En ruimtes vol fijne, inspirerende dingen om te doen. En een warm poedelbad natuurlijk, alles overal altijd WARM. En overal waar je kijkt schoonheid. Dus houd me op de hoogte! Fenneke

  • Beste Fenneke,
   Wie weet wat er nog van maar waar worden! Ja, de menstruatie van vrouwen is in wezen ook een periode die rust nodig heeft. Het lichaam heeft dan net daarvoor heel hard gewerkt, dus is rust helemaal prima! Wie weet wat er mag ontstaan! We houden het idee gewoon warm! 😉
   Groetjes, Mireille

  • Wat een mooi idee! Zoals een moonlodge waar vrouwen die hun maanstonde (! Dus geen maand-stonde: van de maan!) hadden, konden rusten en zich terug konden trekken met hun zusters.

 68. Hoi Mireille
  Daar zou ik echt wel willen werken ! Mijn hart springt op !

  Ik deed intussen al allerhande cursussen rond healing : psychodynamica, rituelen, helen met kleur en klanken,mineralenleer, Bachbloesems, yoga, transfiguramethode, …Ik geef nu gewoon lessen wetenschappen aan pubers in het middelbaar onderwijs omdat ik graag mensen zie en groepen begeleid, maar ik zou graag iets meer in die aard werken. Als er een vacature komt in mijn buurt, kom ik zeker af ! Ik weet al lang dat dat mijn missie is…maar rekeningen moeten ook betaald worden, zeker als alleenstaande moeder.

  xx Myriam xx

 69. Als mensen eenmaal tot rust zijn gekomen in zo’n sanatorium, zou ik inderdaad mijn ‘luisteraars’ er op af sturen: de dromenvangers van de Vereniging Hartsdromen.nl. Ja; wij helpen nog mobiele mensen met laatste wensen: maar onze EIGENLIJKE missie is het inspireren van nog GEZONDE mensen, om hun DROMEN te gaan leven!! Niet langer door te rennen onder druk van hun omgeving, maar te kijken waar ze nu ECHT gelukkig van worden. Dan heeft je lichaam minder reden om ziek te worden 🙂

  • Hai Denise,
   Ja, het is mooi werk wat je doet! Ik hoop van harte dat meer mensen anderen voordragen aan jullie om aan die hartsdromen te werken, want het is zo’n boost voor je levensgeluk!
   Groetjes, Mireille

 70. Dank voor je tekst. Heb juist deze week rust genomen om te herstellen. Precies wat jij verteld in je verhaal. Weet dus dat ik goed bezig ben.
  Is vakantie ook niet zo iets? Maar vaak zijn we druk in de vakantie, maar eigenlijk is het het moment van rust nemen, zorgen voor je lichaam?

  • Beste Jan Pieter,
   Goed gedaan! Dat is nou eenmaal wat je nodig hebt. Ja, goed bezig! Vakantie is inderdaad zo’n moment, hoewel dat veel mensen nog stress geeft. En… hoe vaak komt het niet voor dat mensen juist in de vakantie ziek worden? Dan kan het lichaam eindelijk tot rust komen en allerlei stress verwerken. En ja, dan komen er klachten waardoor je ook rust móet nemen!
   Fijn herstel gewenst!
   Groetjes Mireille

 71. Wat een goed plan!
  Ik zou eventueel wel willen helpen met de eerste brainstorm sessies, om te zien wie en wat er nodig is.

 72. Beste Mireille, wat een geweldig idee! Ik roep al jaren woonde ik maar in Duitsland en dat vanwege de goede natuurlijke zorg. Zelf ben ik 61 met veel lichamelijke klachten, dus zou niet weten wat ik zou kunnen betekenen voor het opzetten van een sanatorium, behalve dat ik er wel een jaar zou willen verblijven.RUST!!! Ik weet wel dat ik heel goed kan luisteren en mensen heel goed aanvoel en daarmee zou ik graag iets willen betekenen binnen het sanatorium. Maar dat zit dan in de fase dat het al gerealiseerd is. Ik wens met heel mijn hart dat er anderen zullen zijn die het oppakken en gaan doen! Hartelijke groeten, Jacqueline Funcke

  • Beste Jacqueline,
   Naast alle mensen die het opbouwen zijn er ook aanmoedigers nodig! Daar ben jij er een van, dus dankjewel! Overigens heb ik ook bruggenbouwers nodig die dit aankaarten bij de ziektekostenverzekeraars. In Duitsland wordt het vergoed door de verzekering, heb ik begrepen. Ik denk dat het rekensommetje gauw gemaakt is: iemand 3 weken in een kuuroord, of uiteindelijk uitvallen en een uitkering moeten aanvragen. Wat zou meer geld kosten?
   Groetjes, en graag blijven aanmoedigen!
   Mireille

 73. Wat een goed stuk en wat een goed idee! Ik ben voor en zou zo komen werken daar. Ik heb een opleiding energetisch healing gedaan en geeft klankhealingen, reiki, massage, van alle markten thuis om iemand heerlijk te laten ontspannen.

  Ik baal ook zo van het niet ziek mogen zijn en je daar schuldig over voelen, ik werk in de zorg en alleen op een project, kan en mag ook niet ziek zijn. Dat voelt heel vervelend!

  • Nou dan zorg ik dat ik een burn out krijg en bij jou terecht kom,want is er iets heerlijker dan het eiland Texel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!