Home » Artikelen » 202. Word je vegetariër door de MIR-Methode?

Reacties

202. Word je vegetariër door de MIR-Methode? — 67 reacties

  1. Hai Mireille,

    Echte aanrader is http://www.potjesenpannenblogspot.nl van Anita’s potjes en pannen.
    Heb al de heerlijkste recepten uitgeprobeerd.Soms beetje van mezelf en een beetje van haar. Ze doet veel aan verantwoorde voeding. Ik heb veel gebak en koek recepten van haar gemaakt. Mmmm!!
    Vast iemand heel blij mee! Smullen maar!
    Warme groet, Bloem

  2. Hoi Mireille,
    Ik doe sinds april 2016 de MIR methode, heb er al veel resultaten mee bereikt. Afgelopen Maart ben ik behoorlijk ziek geweest , netelroos. Hierna eet ik als vanzelf ( bijna) geen vlees meer. Wij eten grotendeels biologisch vlees , van koeien die in een natuurgebied liepen. Maar ik heb er geen behoefte meer aan lijkt wel.
    Groetjes Helma

  3. Hallo Mireille,

    6 jaar geleden stelden artsen in witte jassen vast dat ik MS had. Ik had inderdaad 2 keer een uitval gehad.gelukkig vond ik twee artsen die me alternatief gingen helpen. Met bioresonantie en daarna omstellen op vegaan eten ben ik na een jaar weer meer dan helemaal de oude. Deze arts heeft al zijn MS patienten tot “rust” gekregen met zijn therapie en vegane voeding.
    Hg madeleine

    • Beste Madeleine,
      Dat klinkt echt fantastisch! Ben ontzettend blij voor je! Wil je de namen van die artsen hier noemen, zodat meer mensen met MS het kunnen verkennen?
      Dankjewel voor het delen!
      Groetjes, Mireille

  4. Karin van Wijk in Stavenisse op het eiland Tholen doet vegetarische kookworkshops en heeft ook dagarrangementen voor groepen om dit te leren. Tevens geeft zij op maandagmorgens kookworkshops in de Ekoplazawinkel in Bergen op Zoom. Alles komt ook zoveel mogelijk uit haar eigen tuin. http://www.dethoolseparel.nl. Tevens leuk om dit “vergeten”stukje Zeeland te ontdekken.

  5. Hierboven is ze al eens genoemd door iemand anders maar ik wil ze graag ook nog een keer noemen. Ik heb de vegetarische kookcursus van Birgit Flüg in Groningen denk ik wel 5 of 6 keer gevolgd omdat deze altijd zo ontzettend leuk en gezellig is én omdat het eten zo ontzettend lekker is. Ik kan het iedereen aanraden om de cursus eens te doen, in oktober begint er weer een nieuwe serie van 5 lessen in het centrum van Groningen:

    http://www.kok-aan-huis.com/kookcursus

  6. Hoi Mariëlle,
    Ik,ervaar de laatste tijd dat ik geen zin meer in vlees en aardappelen heb als warme maaltijd maar vooral trek heb in groente en salade. Wat ik ook merk en daar ben ik minder blij mee is dat ondanks dat ik gezonder ben gaan eten voor mijn gevoel, ik in gewicht steeds meer aankom, zelfs dat ik nu op 92kg zit, wat niet gezond voor mijn lichaam is. Hoe zou ik dat kunnen verklaren? Ik doe nu de MIR-Methode 3jaar, 2 keer per dag, en heb mij zoveel gebracht, dank je wel, Wendy

    • Beste Wendy,
      Overgewicht is een grote puzzel. De antwoorden die ik er tot nu toe op kan geven, is dat de grootste oorzaak ligt in oude emoties, zoals verdriet, schaamte, je waarheid niet mogen spreken ongelukkig zijn in je werk. Ik maakte daar eens een webinar over die op de Be the MIRror-website staat. Verder zijn er qua voeding veel aanwijzingen. Onder andere in vlees, maar ook suikers. Met name fructose lijkt een groot probleem te zijn. En in veel voeding zitten verborgen suikers. Het gaat hand in hand, vermoed ik. Oude emoties opruimen en tegelijkertijd kijken wat je eet en of je daarin kunt veranderen. Precies zoals jij nu meer behoefte hebt aan groente en salade.
      Hoop dat je hiermee uit de voeten kunt!
      Groetjes, Mireille

  7. Laat voedsel je medicijn zijn ! Hypocrates wist het toen al! In Antwerpen (B) is Lucia als macrobiotische kokkin aan de slag in Bewustzijncentrum LiveLove. Je kan ook gratis receptjes krijgen voor Zoetigheden via webstek Natuurlijkzoet. Of mail Lucia voor bestellingen : glutenvrij of wat dan ook… Smakelijk!
    A propos, volg de raad van Mireille en ga niet extreem zus-of-zo di-eten. Liefdevol & dankbaar zijn voor je voedsel, voorkomt narigheid. Genieten dus (zonder overdaad) *-*

    • Beste Patricia,
      Ik heb het emailadres van Lucia verandert in de link naar het centrum LiveLove. Ik weet niet of ze het goed vindt als haar emailadres hier staat. Heeft Lucia ook een eigen website? Dan zet ik die erbij. Dankjewel voor het delen en aanprijzen van haar mooie werk!
      Groetjes, Mireille

  8. Hoi Mireille

    Ik weet niet of jij mij nog herinnert? Ann Vansteenkiste van http://www.curiosithee.be.

    Ik volgde een MIR-opleiding bij jou in België. We hadden een heel fijn contact. Je ging es kijken wat ik voor jou kon betekenen voor het vertalen van de MIR in het Chinees! Is het al gebeurd of kan ik nog iets voor jou betekenen?

    Naar aanleiding van dit artikel wou ik jou Julie Van den Kerchove aanbevelen maar zij heeft reeds zelf gereageerd zie ik. Julie is echt top ! ! !

    • Beste Ann,
      Jazeker herinner ik me jou nog! De dame die heerlijke thee in Vlaanderen en Nederland verspreidt!
      We hebben de 9 stappen inmiddels in het Chinees, maar we hebben nog veel meer hulp nodig met vertalen van andere teksten en/of ondertiteling. Misschien dat je ons wilt helpen? Wil je ons een bericht sturen? Dankjewel!
      Groetjes, Mireille

  9. Tot ongeveer mijn 5e jaar heel veel vlees gegeten……tot ik erachter kwam wat ‘vlees’ eigenlijk inhield: dode dieren! Ik weet nog zó goed hoe ik daarvan schrok: dat DOE je toch niet? Een dier eten?? Dat is nu ongeveer 60 jaar geleden, we spreken van de jaren ’50…. Gelukkig drongen mijn ouders me geen vlees op, al heeft mijn moeder tot op hoge leeftijd gevraagd of ik een stukje vlees wilde…ze was bang dat ik tekort zou komen. Ik was als kind vaak ziek, bronchitis, eczeem….alternatieven waren er niet: ‘Vlees, mevrouw, U weet wel waarom…’ Was ooit in de media een aansporende mantra om ons toch vooral vlees te laten eten ;-))
    En melk wilde dat eigenwijze kind ook al niet (later begreep ik waarom niet, mijn lichaam gaf heel goed aan wat niet goed voor me was.)
    De laatste jaren is het gelukkig gewoon geworden voor vegetariërs zoals ik om in bijna elk restaurant een redelijk behoorlijk vegetarisch menu te kunnen krijgen, hoewel de keuze vaak toch nog vrij beperkt is. Maar de vega restaurants zijn een feest op zich!
    Plus de overvloedige informatie op vega gebied in de media: top!
    Sinds ik ook de 5 biologische natuurwetten van dr. Hamer heb ontdekt, weet ik nu dat ‘ziekte’ niet wordt veroorzaakt door voeding…..heel geruststellend! Maar ook dat voeding helend kan werken en dat het zo persoonlijk is wat ‘goed’ is voor je….en wat ‘slecht’…..daarom is zó maar een bepaald dieet volgen (omdat het bij een ander werkt) niet aan te raden. Luister naar je lichaam, zoals hier al vaker gezegd wordt!

    Ik vind vlees nog steeds ‘vies’, gruwel van de structuur, maar vind bijvoorbeeld een gebakken biefstukje heel lekker ruiken! En doop ook rustig een stukje brood in de biefstuk-jus!
    Tot slot, dank, Mireille, voor het steeds maar weer aandragen van je bijzondere nieuwsbriefverhalen, alsof de inspiratie nooit opdroogt!!

    • Beste Marianne,
      Ja, in een mensenleven voldoende vormen van inspiratie! En ook wat de lezers, zoals jij, aandragen. Bijvoorbeeld dat het goed is om kinderen hun keuzes te laten maken over eten. Veel kinderen eten liever rauwe groenten dan gekookte groenten. En ontbijten liever met fruit dan met brood. Het is dan de grote kunst om als ouder te kijken of het kind zich er goed bij voelt en een gezonde uitstraling heeft, goed slaapt, vrolijk is, enzovoort. Dankjewel voor jouw ervaring ermee. En… je was er erg vroeg bij met je behoefte om melk en vlees te laten staan! Ben blij voor je dat je niet gedwongen werd om te eten!
      Groetjes, Mireille

  10. Is de mens van nature een vegetarier of veganist? Planteneters zoals koeien en paarden eten van nature geen vlees. Zijn hebben dan ook geen hoektanden in het gebit. Wel veel kiezen en snijtanden. Katten en honden eten van nature vlees en botten. Zij hebben veel hoektanden en snijtanden. De mens heeft van alles wat. Het gebit heeft zowel kiezen, snijtanden. Maar ook enkele hoektanden. De mens is dus een alleseter. Omdat het aantal hoektanden in de minderheid zijn ten opzichte van de andere tanden geeft dat aan dat wel een klein beetje vlees mag hebben heeft. Niet te veel, want overmatige vleesconsumptie leidt tot verzuring.
    Een gebit geeft aan wat een levend wezen nodig heeft en in welke verhouding.

    • Beste Jan-Willem,
      Zo leuk om het gewoon aan het gebit af te lezen! Ik deel je mening: af en toe vlees, vooral groentes en fruit. En ik hoorde ook al eens (maar weet nog niet of dat waar is), dat er steeds meer kinderen zijn die geen hoektanden meer hebben. Zou dat waar zijn? Wie het weet, mag het zeggen! Dat zou namelijk een aanwijzing zijn dat er een evolutie plaats vindt onder mensen dat vlees eten echt minder en minder wordt. Ik ben benieuwd!
      Dank voor deze heerlijke nuchtere kijk!
      Groetjes, Mireille

  11. Ik heb kooklessen gevolgd Macrobiotiek tijdens mijn shiatsuopleiding. Verder bij Carine Van Aelst. Die is heel goed en geeft een massa aan informatie mee.

    • Beste Riet,
      Waar kunnen we Carine van Aelst vinden? Heeft ze een website?
      Groetjes, Mireille

  12. eet al 40 jaar geen vlees en kook op de ouderwetse manier [zoals het vroeger ging] vind die kooklessen enz. heel overbodig allemaal gewoon groente en aardappeltje en of vis met sla heerlijk ik voel me er goed bij
    heb totaal niets met dat kook gedoe
    liefs

    • Hallo, ik geef kookworkshops in natuurvoeding en heb contact met Carola de Kanter die het kookboek LEAF heeft gepubliceerd. Zij heeft een hele mooie kookstudio in Ulvenhout (bij Breda).
      Je kan mij bereiken op angela@impuls-voeding.nl

  13. Leni Kloosterboer kookt fantastisch. Biologisch/ vegetarisch. Ze heeft een website: www. de vele gangen. Zelf geef ik regelmatig een workshop (persoonlijke ontwikkeling/ spiritualiteit in Bourgondié, Frankrijk.( In september : “Cirkel van wijze vrouwen over “kleurrijk ouder worden” Leni gaat dan met mij mee en de maaltijden zijn een hoogtepunt tijdens de workshop.

    • Beste Maathe,
      Klinkt heerlijk! De websitenaam doet het bij mij niet. Kun je die nog even opnieuw intypen? Dankjewel! En heb het goed met de cirkel van wijze vrouwen!
      Groetjes, Mireille

  14. Ik ben grotendeels planteneter (heb nog moeite om het 100% vol te houden, met name buitenshuis vind ik het toch wel erg lastig). Maar ik heb voor mezelf besloten dat ik er ook niet te streng in wil zijn want dat zorgt (voor mij) weer voor teveel stress. Het kookboek “Plantpower”van Lisette Kreischer vind ik echt geweldig. Ik heb hier al heel veel uit gemaakt en alle recepten zijn echt heerlijk!! Een absolute aanrader wat mij betreft!

  15. Hallo Mireille, heb jij wel eens gehoord van artritis temporalis en spierreuma?
    Mijn vriendin heeft dit, wat kan zij doen of waarmee kan ik haar van dienst zijn?

    • Beste Elly,
      Nee, ik weet er nog te weinig van. Je zou haar kunnen vragen of ze eens naar de website van de MIR-Methode wil kijken. Misschien dat het haar aanspreekt en dat ze het eens wil proberen? We hebben wel al wat ervaringsverhalen gekregen dat de pijnklachten bij artritis minder werden.
      Ik wens haar veel sterkte!
      Groejtes, Mireille

  16. Hallo Mireille !
    Halloo Team !

    Onlangs was ik op een korte vakantie in Breskens, zo ontdekte ik in die oude terminal oversteek waar boten vertrekken naar Vlissingen een heel leuk biocafé met heel lieve uitbaters !
    Zo OOK de superlekkere smoothies waarvan ik er twee achteroversloeg en mn bloed zal dan toch groener uitgezien hebben !
    Maar eens thuisgekomen heb ik er nog niet zoveel mee gedaan, maar eet wel graag veel groente
    dus groen maar aan !
    Kati

  17. Ik eet vanaf 1979 geen vlees en ook geen vis meer. Het begon bij mij na het zien van beelden hoe of het er in de dieren industrie aan toe gaat.Ik kreeg het niet meer weg en de gedachte dat ik eraan meedroeg aan die wantoestanden in de bio-industrie als ik vlees at gaf me een enorm schuldgevoel.Ik ben er nooit krampachtig mee omgegaan en ben nog steeds heel gezond.Drie kinderen heb ik vegetarisch opgevoed, waarvan er twee het zijn blijven doen toen ze zelfstandig gingen wonen.Wat heel opmerkelijk was: bij de geboorte van mijn 1e kind was ik nog geen vegetariër en was de placenta al voor 55% afgestorven, mijn zoon is door het oog van de naald gegaan aldus de artsen toen. 2 jaar later, ik was toen een jaar vegetariër, werd mijn 2e zoon geboren , toen riep de arts bij het zien van de placenta heel enthousiast: “zo’n prachtig exemplaar heb ik nog niet eerder gezien!” TOEVAL???? Ik denk het niet! Heel terecht schreef Diana al dat het menselijk lichaam niet gebouwd is om vlees te eten. Lieve groet,Louise.

    • Beste Louise,
      Wat bijzonder wat je vertelt over de placenta’s bij de geboortes van je kinderen…! Aan het eind zeg je iets over Diana. Welke Diana is dat? Ik vind dat een opmerkelijke uitspraak die ik graag verder wil onderzoeken.
      Groetjes en dankjewel voor het vertellen!
      Mireille

  18. Zelf heb ik een chambres d’hôtes en gîte in Midden-Frankrijk, ik ben ontzettend met voeding bezig, ik heb een kookboek geschreven “Voeding is je beste medicijn” en kook voor mijn gasten biologisch en vegetarisch indien gewenst. Heel vaak worden recepten doorgegeven, wordt uitleg gegeven over producten en bereiding. Indien een groepje mensen een kookworkshop wil, kan dit georganiseerd worden.
    De groenten komen uit eigen moestuin of van de plaatselijke bioboer. Zelf bak ik brood, maak mijn eigen dressings, mayonaises, confituur….
    Zelf geef ik ook yogales…Voor mensen die zichzelf graag zien, die gezond willen eten en Zen willen ervaren: http://www.shenmen.be

    • Beste Rein,
      Dat klinkt ook als een stukje paradijs op aarde! Waar in Frankrijk is het? En is die kookworkshop dan ook bij die gîte? Dankjewel voor het mooie voorbeeld van handgemaakte voeding!
      Groetjes, Mireille

      • hallo Mireille

        Dank voor de fijne reactie. We wonen in de Auvergne, Allier in Beaune D’Allier. Met onze 3 kamers, met elk hun eigen sanitair, als chambres d’hôtes (voor 6 personen max) en onze gîte (voor 4 personen max) ontvangen we mensen op vakantie die kiezen voor gezonde voeding en rust. Buiten het hoogseizoen ontvangen we ook wandelaars, fietsers, rustnemers, mensen die zelf een groepje vormen en kiezen voor kookworkshop, in combinatie met yogales…..en ja hoor een echt paradijsje….

  19. Er is gelukkig zooo veel te vinden op internet; mijn favoriet is absoluut Rineke Dijkinga . Heerlijke recepten en een zeer uitgebreide uitleg en informatie over tal van voedingsstoffen en meer. Ik heb best de behoefte om andere mensen kennis te laten maken met deze manier van eten, maar weet niet zo goed hoe…….. Het enige wat ik kan bedenken is het delen van mijn eigen ervaringen en recepten.

    • Beste Marga,
      En, wanneer is je eerste workshop? Het is voor veel mensen fijn als ze het laagdrempelig aangeboden krijgen. En dat je tussendoor vragen kunt stellen. Dat je kunt afkijken hoe je je mes moet houden (ik spreek als leek uit ervaring 🙂 )
      Dankjewel voor het delen van de website van Rineke. Iedereen heeft tenslotte haar eigen leerweg en leerbehoefte. Als het via internet al kan… net zo makkelijk!
      Groetjes, Mireille

  20. Hey Mireille, ik heb je website & MIR-methode enkele weken geleden ontdekt en ben onder de indruk van de snelle resultaten! Echt fantastisch hoe krachtig en toch eenvoudig je methode is! Heel fijn dat je vegetarisch en vegan koken op de kaart wil zetten 🙂 Ik heb zelf chronische vermoeidheid overwonnen dankzij de raw & vegan keuken. Vijf jaar geleden ben ik samen met mijn partner Simon drie maanden naar Amerika gereisd voor een opleiding tot raw food chef & instructor aan het Living Light Culinary Institute. Je kan meer lezen op http://www.julieslifestyle.com en http://www.allgoodcuisine.com. We bieden o.a. raw & vegan workshops aan, vegan catering, en ik heb 2 kookboeken geschreven (Julie Natuurlijk & Easy Vegan met Julie) om de vegan keuken bekender te maken bij het Vlaamse en Nederlandse publiek 🙂 Op dit moment zijn we beide websites volledig aan het vernieuwen en nieuwe workshop-data voor het najaar aan het vastleggen – eind deze zomer worden beide gelanceerd. Tijdens onze workshops tonen we vooral hoe creatief je kan zijn met groenten, fruit, noten en zaden. Hopelijk kunnen we zoveel mogelijk mensen inspireren om vegan koken eens te proberen! Goed voor je gezondheid, de dieren en de natuur 🙂 Echt fantastisch dat je dit ook via jouw kanalen promoot! Veel liefs, Julie

    • Beste Julie,
      Dankjewel dat je je laat zien. En wauw, dat je ervoor opgeleid bent in Amerika. Ik verheug me op het moois dat je naar Vlaanderen brengt! Klopt het dat je in Ghent in Vlaanderen te vinden bent? Dankjewel dat jullie zoveel moois neerzetten en mensen helpen om nieuwe voeding te leren bereiden!
      Groetjes, Mireille

      • Hey Mireille, we zijn inderdaad gevestigd in de buurt van Gent (in Zomergem, 20 minuutjes van Gent). De groepsworkshops die we organiseren, gaan door in verschillende steden: Gent, Kortrijk, Antwerpen.. Daarnaast bieden we ook privé-workshops aan huis aan. Hier kan je meer informatie vinden: http://www.julieslifestyle.com/nl/workshops Misschien ontmoeten we elkaar in de toekomst wel eens in levende lijve 🙂 Veel liefs, Julie

  21. Dag Mireille,
    Al in de jaren ’80 besloot ik om vegetarisch te gaan eten, voor mij hoefden er geen dieren meer te worden geslacht. Ik volgde kooklessen om evenwichtige maaltijden te leren koken. Tot ik ongeveer 10 jaar geleden bij een natuurarts kwam omdat ik me helemaal niet goed voelde. Die constateerde een gigantisch vitamine B12 gebrek, zo laag dat het hem verwonderde dat ik nog rondliep. Dus: aanvullende medicatie en het dringende advies minstens 3x per week vlees of vis te eten. Ik vond het verschrikkelijk maar ben het wel gaan doen en ik knapte op. Zo maar vlees weglaten kan nare gevolgen hebben, het hangt ook samen met je constitutie, of je lichaam in staat is voldoende vitamines en mineralen uit plantaardige voeding te halen. Het is gecompliceerder dan het vaak wordt voorgesteld,daarnaast is het ook nog eens een ethische kwestie. Heel lastig!

    • Beste Miny,
      Ja, daarom benadruk ik ook het belang van goed les krijgen en bewust blijven dat de kunst is om passend bij je lichaam te eten. Dankjewel dat je de keerzijde van vlees weglaten hebt verteld. Gelukkig wordt voeding door het doen van de MIR-Methode wel langzaamaan beter opgenomen, dus dat scheelt, maar het blijft heel belangrijk om goed te blijven voelen waar het lichaam naar verlangt. Dankjewel voor je aanwijzingen!
      Groetjes, Mireille

      • Hoi Miny en Mireille,
        Volgens MD Michael Greger is het inderdaad de B12 vitamine die van nature niet langer in drinkwater zit, die planteneters echt, een keer per week nodig hebben om aan te vullen. Het zit in zeewier, blauw/groene algen die nu in poedervorm verkrijgbaar zijn of in tabletten. Op zijn site
        NutritionalFacts.org geeft hij gratis updates en de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek op gebied van voedsel en de waren wetten in “Westerse” economieën.
        Op de site Care2HealthyLiving staan ook regelmatig plantaardige recepten en tips.
        Zo vertellen ze net over “Tigernuts”( nog nooit van gehoord), die er uit zien als kikererwtjes, maar knolletjes zijn vol super voer…
        Op avontuur !

    • Hallo Miny
      Even iets over vitamine B in het algemeen.
      Vtamine B tekort kan ook met het thema “bestaansrecht” te maken hebben.
      Heb je hier een blokkade op zitten dan neemt je lichaam het niet voldoende op.
      Buiten de MIR-Methode kun je dan de homeopathische verdunning (vit B complex) nemen die je zelfgenezend vermogen aanspreekt en je het van binnenuit wordt opgepakt.
      Ik ben zelf altijd vegetarisch geweest, uuh geleefd en mijn 3 zonen ook zo opgevoed. Alles altijd biologisch en het meeste zelf verbouwd evenals de eitjes en heel soms een haantje geslacht omdat ik mijn kinderen ook dit stuk wilde meegeven in respect en liefde. Ik heb ook een tijd vlees gegeten ivm Vitamine B tekort.. Niets hielp totdat ik leerde over het thema bestaansrecht.. dat bewustzijn en de homeopathie heeft het toen hersteld bij mij. Vele anderen heeft het ook geholpen en de zaakjes helder gemaakt.. Dus delen deze onderliggende wijsheid.. Net als de vijf biologische wetten van Dhr. Hamer is alles eigenlijk heel simpel en logisch mits we naar onszelf gaan luisteren.

      • Ha Yvonne,
        Dank je wel voor je reactie. Interessant het thema ‘bestaansrecht’. Zou best kunnen dat dat een punt is.
        En wat de biologische wetten betreft: toevallig heb ik drie weken geleden daar net een vierdaagse cursus in gevolgd. Misschien is er wel een samenhang.
        Ik laat het eens even op me inwerken.

        groet,
        Miny

  22. Lieve mensen,
    Geleidelijk aan (over zo’n 25 jaar) is mijn eetpatroon in verandering gekomen.
    Van af en toe geen vlees, naar volledig vegetarisch naar (bijna) volledig PLANTAARDIG (veganistisch)
    Al vanaf baby had ik erge verteringsproblemen en veel diarree….(het leven moeilijk kunnen verteren). Nu ik volledig plantaardig eet is mijn ontlasting ‘normaal’ en mijn slaappatroon enorm verbeterd. In combinatie met het weglaten van gluten, koffie, alcohol en vooral SUIKER!!!! voel ik me bovendien emotioneel veel rustiger, sterker, meer in balans. Ik ben me erg bewust van de invloed van voeding. Af en toe echter neem ik een stevige friet met mayonaise…….dan voel ik ineens dat ik ‘gronding’ nodig heb, bv. als ik een dag bij mijn ouders geweest ben en soms gewoon omdat ik zin heb in een ‘vette friet’ bv. na een lange dag wandelen aan zee!! Heerlijk in de avondzon, een frietje. Ook om niet té rigide te worden. Dus in eerste instantie is het begonnen door gezondheidsthematiek, later de dierenproblematiek, duurzaamheid, eerlijke verdeling.
    Ik voel me gewoon veel lichter en gelukkiger nu ik plantaardig eet.
    Vaker ook een of meerdere dagen vasten, fruitdagen.
    In nederland voel ik me erg geinspireerd door Boele Ytsma en Anat Gringhuis (hallo aarde- de planteneter)- mooie recepten van Anat in de nieuwsbrieven.
    Op you tube vooral door Fullyrawchristina. Haar boek is ook prachtig!!!!
    Als je in Eindhoven woont kun je het van mij lenen!!
    Mijn eerste kennismaking met vegetarisch eten was via de TM-beweging. In het zgn. siddha-dorp in Lely-stad is een restaurantje waar je OVERHEERLIJKE ayurvedische maaltijden kan eten.
    Een echte aanrader!!!! Daar is geloof ik ook iemand die daar les in geeft….
    Ik voel een diep verlangen naar ZUIVERING, vrede en harmonie. De voor mij juiste voeding is daarin heel behulpzaam. Een dieper verlangen om zelfs te gaan leven van licht (you tube – Ray Maor).
    Harteliefs,
    Anja.

  23. Goedemorgen wereldverbeteraars,
    Mireille geen dierlijke producten eten is volgens mij, reeds 25 jaar vegetariër, een essentieel onderdeel respect te hebben voor het leven. Ooit was het oke mensen te bezitten, slaven. Het was en is een lange strijd om alle mensen als gelijken te behandelen. Nu is t ook tijd om daar ook de andere levende wezens bij te voegen. Met al de wetenschap over het microbioom en de darmflora is het nu ook duidelijk dat al de bouwstenen die ons lichaam nodig heeft van plantaardige oorsprong zijn. We eten vlees uit gemakszucht. Bedankt om dit zo bespreekbaar te maken. Trouwens heb ik als planteneter niets gemerkt van ongemak tijdens de overgang. Grts Diana

  24. Dag Mireille
    In het verleden volgde ik lessen biologische voeding en koken bij Velt. Dat is een vereniging voor ecologisch(er) leven die vooral in Vlaanderen actief is, maar ook in Nederland. Hun Handboek Ecologische Voeding is lang mijn bijbel geweest. Na een informatief stuk over voeding, volgen er heel veel recepten. Het leuke eraan is, dat ze vaak menusuggesties geven. Als je die volgt, ben je zeker dat je een evenwichtige maaltijd binnenkrijgt. Ik ben het nu zo gewoon om op die manier te koken, dat ik het boek niet meer vaak nodig heb.
    Bedankt voor alles, warme groet,
    Brigitte

  25. Vegetariër zijn is me niet genoeg, ben dat zo ongeveer 25 jaar geweest. Ik zag de vervuiling van onze aarde door al het vee en de uitdroging van deze wereld. Ik hoorde over de koeien die hun kinderen worden afgenomen, ieder jaar kunstmatig zwanger worden gemaakt en na een jaar of zes, totaal zijn uitgeleefd door al de melk die ze ons moeten geven. De kuikens, waar de helft levend in de shredder gaat en ik besloot daar niet meer aan mee te willen doen.

    Bijna 4 jaar ben ik nu planteneter ( veganist is zo beladen) en heb een totaal andere manier van koken ontdekt. Heerlijk en gevarieerd , veel gezonder en blijf dit zo de rest van mijn leven doen

  26. De BEEBOX ( nu Willem en Drees) en Hellofresh hebben mij enthousiast gemaakt over koken en door hen kan ik het nu ook zelf! Je maakt kennis met nieuwe producten en leert om de tijd te nemen voor het snijden en bereiden van je eten.
    De producten zijn mooi het brood en de sap een traktatie. Ik deed het koken samen met mijn partner, wat ook nog eens zorgde voor een leuke
    samenwerking! Maaltijdboxen kan ik echt aanraden voor mensen die geen idee hebben wat en hoe te koken. De meeste ingrediënten zitten al in de box.

    • Beste Annemieke,
      Dus heel makkelijk om mee te beginnen voor de absolute beginner in anders koken! Fijn om te weten, dankjewel!
      Groetjes, Mireille

  27. Ik ben ontzettend onder de indruk en heb veel inspiratie gehaald op een paarden vakantie plek in midden Frankrijk waar heel lekker en goed veganistisch gekookt wordt door de vrouw die daar woont.
    Alle groenten komt daar uit hun eigen biologische tuin (biologisch gecertificeerd). Zelfs de mensen die normaal dagelijks vlees eten zijn daar onder de indruk van de kookkunsten. De kok legt graag uit hoe ze de maaltijden bereid.
    Mocht je op vakantie willen op een paarden/groenten boerderij in een bosrijk gebied en gelijk genieten van heerlijk veganistisch eten, of dit willen leren kennen vind ik dit zeker een aanrader.
    Je kan info over hun vinden op hun site; http://www.lafaye.tk ze hebben ook een facebook pagina; https://www.facebook.com/Camping-Lafaye-722619634436377/
    o ja, ze telen daar ook hun eigen shiitake, een Japanse paddenstoel waar ook mee wordt gekookt.
    Vriendelijke groeten Marie

    • Beste Marie,
      Dankjewel! Klinkt als een klein stukje paradijs op aarde! Vooral als groenten rechtstreeks uit eigen tuin komen, vind ik zo mooi. Het idee dat die groenten dan nog zoveel extra voeding in zich dragen. Dat is ook via Kirlian fotografie vastgesteld, dat het licht van groenten langzaam uitdooft als het eenmaal geplukt of afgesneden is. Hoe verser hoe voedzamer! Dankjewel voor het vertellen over deze mooie plek!
      Groetjes, Mireille

  28. Zelf heb ik al meer dan 20 jaar geen vlees of vis gegeten. In een heerlijke vegetarische maaltijd kunnen alle nodige voedingsstoffen vertegenwoordigd zijn. Je moet alleen weten hoe. Ik heb mij behoorlijk in Ayurveda verdiept en geef nu regelmatig kookworkshops.
    Nieuwe data komen binnenkort op http://www.hemelsleutel.nl

    • Beste Mia,
      Dankjewel voor het vertellen over jouw mooie werk! Het is een flinke uitdaging om je voedingspatroon te veranderen. Vind ik zelf ook, want koken is niet bepaald mijn hobby (nog niet), en dan ben ik extra dankbaar voor leraressen als jij! Klopt het dat je de kookworkshops in Tegelen geeft?
      Groetjes, Mireille

      • Dag Mireille, dank voor jou reactie! Ayurvedische kookworkshops geef ik in Tegelen maar kunnen vaak ook op lokatie.
        Volgende week geef ik er een aan iemand die op die manier met 6 personen haar verjaardag viert! Ik kook ook voor groepen, in mei bijvoorbeeld, 9 dagen voor 20 personen die een seminar volgden in Bourgogne. Ook “alandi-retreatsite” staat regelmatig in mijn agenda, zoals op de laatste zondag van de maand voor een enorme pan maaltijdsoep, vaak zijn er wel 40 mensen. groetjes, Mia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.