Home » Artikelen » 11. Vaak plassen, een vervelende kwaal

Reacties

11. Vaak plassen, een vervelende kwaal — 72 reacties

 1. Hallo Mireille
  Ik kan weer eens niet slapen…
  En nu omdat ik steeds moet plassen. Het is de laatste dagen erger dan normaal, want dan moet ik ook mijn bed uit , maar dan maar 2 of 3 x en nu wel om het uur. Ik maak me druk..ben een beetje aan het googelen..en zie daar…de Mir methode komt in beeld ! Ja daar ben ik nu 4 weken druk mee bezig. En ja ik heb emotionele klachten…en ja ..ik kan mijn creativiteit niet goed kwijt en mijn seksleven staat ook op een laag pitje…
  Zou dat ontzettend veel moeten plassen allemaal daar te maken mee hebben ?? Ik moet overdag wel meer dan 10 keer…
  Ik drink ook wel meer koffie dan normaal en af en toe een glas wijn…maar verder eet ik super gezond ! Moet ik nu met de Mir Methode doorgaan ? En verdwijnen mijn klachten dan vanzelf ? Ik heb niet zo zin in de huisarts…en ik denk ook niet dat ik een blaasontsteking heb…
  Wat vind jij Mireille ? Ik maak me wel een beetje druk want ik word er ook een beetje gek van om steeds maar weer naar de toilet te moeten !Ik heb geen kleine plasjes maar gewoon een grote plas. Hoop gauw jou advies te horen..
  Lieve groet
  Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Als je erg vaak moet plassen, kan dat verschillende oorzaken hebben. Koffie drinken helpt daar niet bij. Het kan zijn dat je zout tekort komt. Het kan zijn dat er wel degelijk een blaasontsteking in de maak is. Misschien is er veel onzekerheid of angst bij je. Dat stimuleert ook de blaaswerking. Als je het zeker wilt weten, kun je een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider. Of toch een keer naar je huisarts. Die is er ook om je gerust te stellen!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille
    Vandaag meteen toch maar een afspraak met de huisarts gemaakt. Ik heb geen blaasontsteking. Gelukkig. Dus het is het emotionele stuk waar ik aan moet gaan werken. Moet ik nu wel door blijven gaan met de MIR-Methode? Of even een rustpauze. Ik ben nu 3 weken bezig. Groet Yvonne

    • Beste Yvonne,
     Goed dat je jezelf hebt laten controleren! Je kunt het beste gewoon doorgaan, want bij elke keer MIR-Methode begeleid je jezelf er sneller doorheen. Je kunt ook altijd een keer naar een MIR-Methode begeleider om sneller aan de emoties te kunnen werken.
     Veel sterkte en dat het maar gauw over mag zijn!
     Groetjes, Mireille

 2. Ik heb wat de dokter noemt een overactieve blaas. Ik heb bekkenbodem oefeningen gedaan, medicijnen geprobeerd, en zelfs een behandelmethode waarbij een naald in de enkel geprikt wordt. Hier wordt vervolgens een electrische lading doorheen gestuurd richting de blaas. Het idee hierachter is om de blaas te resetten.Het heeft allemaal niets geholpen. Op een goeie dag hoef ik maar 1x per uur, of anderhalf uur naar de wc. Op slechte dagen elk half uur. Autorijden richting onbekend gebied durf ik niet goed meer, ik ben als de dood dat ik geen tankstation kan vinden. Mensen ergeren zich vaak aan het feit dat ze weer moeten wachten omdat ik naar de wc moet, of maken flauwe grapjes. Ik heb hier nu elf jaar last van en het maakt me erg ongelukkig. Ik hoop dat de MIR methode me mag helpen om hier eindelijk van af te komen, of om het in ieder geval een stuk beter te maken. Ik ben vandaag begonnen.

  • Beste Lydia, ook ik heb een overgevoelige blaas (sinds 2012) en ik merk bij mezelf dat hoe nerveuzer ik ben hoe vaker ik moet plassen….vooral als andere mensen iets van me verwachten… Ook ik durf niet meer te reizen omdat er bep. mensen zijn die zich eraan ergeren als ik zeg dat ik *alweer moet plassen*….Ik voel me soms net zo’n kater die z’n territorium af moet bakenen door hier en daar en overal een plasje te doen… Ik denk dat dat veel zegt over mijn probleem, misschien ook over de jouwe… Ben nu inmiddels 3 weken bezig met de MIRmethode en in het begin voelde ik sterk verbetering maar de afgelopen twee dagen is er weer een terugval…. Hoe is jouw reactie op de MIRmethode Lydia??? Ik wens je heel veel sterkte toe! Hartelijke groet, Khadijah

 3. Hallo . Ik moet heel de dag door plassen, soms lijkt het erop dat ik het niet op kan houden, ben bij dokter geweest, heb testen gedaan alles. Dokter zei: dat komt doordat de darmen vol zitte daar heb ik iets voor gehad .Darmen zijn leeg maar blijf heel de dag door plassen wat kan het zijn of wat kan ik er tegen doen.

  • Hallo,
   Het is heel goed dat je naar de dokter bent geweest!!! Begin maar met de KinderMIR (even op dit gekleurde woord klikken dan zie je deze) je kan de KinderMIR met de bewegingen doen, je mag ook alle zinnen 1x over je hand aaien, na de 9 stappen. Mag ook vaker op een dag. Een Begeleider kan mét jou kijken de oorzaak van al het plassen is. Heb je al geteld hoe vaak je moet plassen? 10 keer is normaal wanneer je voldoende water / kruidenthee drinkt. Het is wel heel belangrijk dat je voldoende blijft drinken!
   Een ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 4. Hallo,

  Ik lees vaak op jullie site veel water drinken.
  Als je nu (kruiden)thee of ander drinken neemt, maakt dat iets uit??
  Doe nu bijna 2 maanden de MIR. Eerst stap 5 en 7.Daarna persoonlijke begeleiding. Daarna weer de gewone MIR en nu weer via mijn persoonlijk begeleidster Marjoleine. Het klopt als een bus wat daar uitkomt.Dus complimentje voor Marjoleine.
  Er zijn toch wel veel veranderingen gaande.Beter eten, stabieler enz.

  • Hallo Hilly.
   Je hebt Marjoleine vast zelf ook een compliment gegeven? Dat komt haar toe, net als alle begeleiders. Via deze weg wil ik dat ook doen namens Mireille en haar team. Bijzonder altijd he dat de juiste dingen “aan het licht” komen. Dat alleen al geeft vertrouwen.
   Wat het drinken betreft: we raden water en kruidenthee aan om dat deze helpen bij een juiste afvoer van stoffen ( ook emoties) die je lichaam graag kwijt wil. Zoete dranken zoals cola verzuurt ons lichaam en is af te raden.
   Fijn dat je positieve veranderingen mag ervaren.
   Dat je nog meer in balans mag komen is de wens.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 5. Een vraagje, ik heb al een langere tijd van ontstekinkjes ik mijn blaas, volgens mijn urine onderzoek elk half jaar, ik vermoed dat ik niet goed mijn blaas leeg kan plassen!
  Heb er totaal geen last van, en wil daarom ook niet aan de antibiotica, omdat ik daar juist weer andere klachten van krijg, bv. mijn darmen, psoriasis, enz….., en dat gaat juist nu weer eindelijk een beetje goed!!
  Kan het kwaad als ik er verder niets aan doe, en zal het door de MIR, misschien goed kunnen komen?

  Groetjes Vabrum

  • Hoi Vabrum.
   De MIR-Methode doet zoveel goed op zovele vlakken. Ik kan me voorstellen dat je zo min mogelijk medicatie wil nemen wanneer dat niet nodig is.
   Als ik jou was dan zou ik een consult bij een MIR-Methode begeleider nemen. Deze kan met jou ontdekken hoe het komt dat je steeds ontstekinkjes in je blaas ontwikkelt en of dat komt door het eventueel onvoldoende uitplassen. Je krijgt dan een protocol op maat die je dan gaat doen en daarna kan je zelf verder zodat je van deze vervelende steeds terugkerende kwaal verlost kan worden.
   Hier is de link Je kan op postcode iemand bij jou in de buurt vinden. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, laat je dat weten alsjeblieft?
   Ik wens je een lang ontstekingsvrij leven toe.
   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

   • Hoi Margreet,

    Bedankt voor je reactie, ik wilde al eigenlijk een keer naar een van jullie toegaan!
    Maar ik woon in Hengelo Overijssel, is er ook 1 hier in mijn buurt?

    Heb nog wel meer problemen, ook met anuskramp, weet ik me geen raad soms!

    Liefs mij.

    • Hoi Vabrum.
     Van harte welkom bij een van de begeleiders. Je kan het beste even op postcode zoeken naar iemand die het dichts bij jou in de buurt woont. vanaf Hengelo naar Enschede is korter dan naar Ommen. Hier is de link. Die kramp is natuurlijk heel vervelend. De tip daarvoor is deze zin vaak te aaien: “anuskramp loslaten” Daarna de 9 stappen. Ik hoop dat je zeer snel verlichting mag krijgen van deze nare kwaal!
     Lieve groet, namens Mireille Mettes,

     Margreet Pielage

     MIR-Methode therapeut in Ommen,
     http://www.terra-mater.nl

  • Herkenbaar probleem. Ik had ook moeite met uitplassen en telkens blaasontstekingen. Bleek een verzakking te hebben. Door bekkenfysio de bekkenbodemspier weer op kracht gekregen en klachten zijn verdwenen. Niet alles kan dus met MIR-Methode verholpen worden.

   • Toevoeging: die verzakking was een gevolg van maandenlang hoesten door een allergische reactie op de douchegel die nogal sterk rook.

   • Hallo Margreet,

    Fijn dat je aanvult op Vabrum’s vraag; dat is helemaal waar! Er is zoveel kennis aanwezig in de reguliere medische geneeskunde, en het is absoluut aan te raden om te kijken of er bij Vabrum sprake is van een blaasverzakking of van verslapte bekkenbodemspieren.
    De MIR-Methode kan echter wel degelijk ondersteunen bij het weer krachtiger worden van de (bekkenbodem-)spieren door de combinatie van de 9 stappen!
    Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

    Marja Kikstra

    MIR-Methode begeleider in Enschede
    http://www.erevna.nl

 6. Hallo Mireille,

  Sinds 3 weken ben ik met de MIR- Methode begonnen. De eerste 2 weken alleen stap 5 en 7. Nu sinds een week alle 9 stappen. Heel vaak heb ik blaasontstekingen gehad, soms maanden achter elkaar. Ik was er ruim een jaar vanaf. Maar vorige week dinsdag kwam het ineens weer opzetten. Kan dat komen door de 9 stappen? Ook heb ik fybromialgie. De laatste week ben ik erg moe, kan door de blaasontsteking komen. Moet ik met de 9 stappen nog doorgaan ? Ondanks de medicijnen tegen de blaasontsteking heb ik na een week nog steeds last van mijn onderbuik .
  Graag advies hier in. Alvast hartelijk dank.

  • Hallo Ria,
   Het terugkomen van de symptomen/klachten is een normaal verschijnsel. Het betekent, dat jouw lichaam dit “probleem” op een diepere laag gaat aanpakken.
   Doorgaan met de 9 stappen en eventueel weer contact zoeken met de arts . Bij een artsen bezoek wel even vertellen dat je de MIR-Methode doet want vaak moet de medicatie bijgesteld worden. Bij aanhoudende klachten kan je ook contact opnemen met een MIR-Methode begeleider die samen met jou in een consult kan kijken naar de onderliggende oorzaak en samen kunnen jullie daar dan heel gericht aan werken. Je kan op postcode zoeken naar iemand dicht bij jou in de buurt. Dat kan je hier vinden.
   Ik wens je een ontspannen buik en een ontspannen leven toe.
   Een groet vol beterschap namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 7. wat ik een beetje mis is de aandacht en invloed voor wat er zich onder ons bevindt. Het is gekend dat wanneer je bvb op een waterader slaapt, je niet alleen onrustig slaapt, maar ook vaak moet gaan plassen. @

  • Beste Hans,

   Ja, dat is interessante materie. Ik heb de MIR-Methode zo ontwikkeld dat ik er vanuit ga dat ons lichaam in staat is om alles te verdragen wat er zich rondom ons heen bevindt. Wanneer wij volledig in balans zijn en vrij van blokkades, zijn we niet meer gevoelig voor bijvoorbeeld wateraders. Ik hoop dat er mensen zijn die dit in de toekomst kunnen bevestigen!

   Hartelijke groetjes en dank voor je bericht!
   Mireille Mettes

 8. gedurende de nacht ga ik minimaal 5x plassen. De internist heeft geconstateerd dat het om een normale hoeveelheid urine gaat. Dus geen kleine beetjes. Na 1 uur liggen moet ik er alweer uit. Logeren is voor mij een crime. Volgens mij wordt mijn nachtrust te vaak onderbroken.
  Het opnieuw inslapen gaat soms moeilijk. Als ik een slaaptablet inneem merk ik dat ik er minder vaak uit ga. misschien omdat ik dan dieper slaap?
  Ik blijf natuurlijk mijn hand aaien en heb er vertrouwen in dat het goed komt
  Matty

  • Beste Matty,

   Het klinkt wel alsof je klachten lang op zich gaan wachten om zich gewonnen te geven. Kijk hoe lang je het vol houdt om zelf te doen. Duurt het te lang, bijvoorbeeld meer dan 6 weken van MIR-Methode doen, maak dan een keer een afspraak met een MIR-Methode begeleider. Die kan dan meteen rechtstreeks naar de kern van de oorzaak gaan. Als je het zelf doet, pel je de oorzaak langzaam laagje voor laagje voor laagje af.

   Ondertussen heel veel succes en ik hoop dat je langzamerhand langer achter elkaar kunt slapen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 9. Hoi Mireille,
  Ik doe sinds 2 dagen de MIR-Methode en inderdaad moet ik vaker plassen. Mijn zoontje een high sensitive mannetje heeft een vreemd gevoel in zijn buik een soort spanning wanneer ik de zinnen uitspreek waar hij bij is. Groetjes,
  Margareth

  • Beste Margareth,

   Het kan heel goed zijn dat hij iets oppikt van de MIR-Methode en dat het voor hem ook al werkt, omdat hij zo gevoelig is. Wil je ‘s observeren hoe het met hem gaat? Voel je je er niet prettig bij, doe dan voortaan de MIR-Methode zonder dat hij er bij is. Ik verwacht echter dat het hem ook goed doet!

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 10. Hallo Mireille,
  Je slaat de spijker op zijn kop wat je schrijft klopt precies bij mij.emoties,gekwetst voelen,in de steek gelaten voelen. En de blaasmeridiaan, onzekerheid en besluiteloosheid Moet ik gewoon doorgaan of moet ik speciaals toevoegen?
  Lieve groet Marianne

  • Ha Marianne,

   Nee, niks speciaals. Je kunt gewoon de 9 stappen doen.

   Veel succes!
   Mireille Mettes

 11. Op de website zag ik de video over verslavingen en dat je dan de M I R methode 4 maanden moet doen. Ik kan het roken nog niet laten, dus ben ik 2 augustus weer begonnen met de M I R. Van koffie moet ik altijd veel plassen, als ik ergens naar toe ga zorg ik altijd dat ik zeker 1 uur van tevoren geen koffie heb gehad. Ook ik gebruik vit B 12 met foliumzuur van de Bonusan, 3 keer per week nu, eerder iedere dag 1 tablet onder de tong.
  Ook komen er veel emotie`s uit, niet altijd even prettig maar ze kunnen er maar beter uit!
  Ik drink voldoende water, heb altijd een glazenflesje water bij me, dat is een betere energie dan plastiek.

  Lieve Mireille, dank je wel!

  Lichtgroet,

  Roely

 12. Hallo Mireille,
  Ben weer begonnen met de oefeningen. Lig s ‘nachts behoorlijk te zweten in bed ( terwijl ik het normaal altijd heel erg koud heb ook zomers, zelfs nu heb ik geen hemd aan) Ook moet ik s ‘nachts veel plassen. Wat is de normale hoeveelheid water die je moet drinken!
  Lieve groet Marianne

  • Ha Marianne,

   Meestal wordt 1 1/2 tot 2 liter aanbevolen. Zweten wordt in de Chinese geneeskunst vaak in verband gebracht met de Hartmeridiaan, wat kan inhouden dat er emoties spelen, zoals je Gekwetst voelen, Liefdesverdriet, of in de steek gelaten voelen. Plassen heeft vaak te maken met de Blaasmeridiaan wat kan samengaan met Onzekerheid en Besluiteloosheid. Wie weet herken je hier iets van?

   Heel veel succes en sterkte!
   Laat je het me weten als het verbetert?
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Dag,
   Ik heb gemerkt en ook bevestigd door mijn energetisch genezer dat water alléén de cellen uiteindelijk laat verdrogen. Daarom drink ik vaak thee of doe een heel pietsje zout in het water. Jiaogulanthee vind ik geweldig. Ik ben een moeilijk drinker, maar dat gaat erin als water. Jiuagulan is een bamboe uit China en is heel verschonend. Hij wordt veel aangeraden bij lymeproblemen en is heel lekker zacht van smaak. Hoop dat je er wat aan hebt.

   • Ha Anjo,

    Wat interessant, daar had ik nog niet van gehoord. Ja, je lichaam aanvullen met zouten is me bekend en ik begrijp dat dat ook nodig is. Wel belangrijk dat mensen dat weten, daar heb je gelijk in! Dankjewel voor je aanvullingen!

    Groetjes, Mireille Mettes

 13. Beste Mireille,
  Ik heb steun gehad aan de MIR-Methode. Vraag me alleen af, is dit nu iets wat ik blijvend moet doen, elke dag?
  @Toos als je veel transpireert is het wellicht verstandig om Keltisch zeezout tot je te nemen. Hierin zitten veel zouten en mineralen. Het is goed voor je bloeddruk omdat in Keltisch zeezout veel minder natrium zit dan in gewoon zout.
  Dit omdat met transpireren veel zouten en mineralen verloren gaan.
  mvg
  Olivia

  • Beste Olivia,

   Fijn dat de MIR-Methode je zo gesteund heeft! Je kunt de MIR-Methode na 4 weken weer wegleggen, maar veel mensen kiezen ervoor om door te gaan, zolang ze nog klachten hebben. Kijk maar wat goed voor jou voelt.

   Heel veel succes en groetjes!
   Mireille Mettes

 14. Wegens borstkanker in het verleden, die hormoongerelateerd was, mag ik geen hormonen hebben. Ik plas wel vaker dan vroeger, vooral ‘s-nachts is dat vervelend. Ik vraag me af of de MIR-methode, stap 6: “hormonen in evenwicht brengen”, voor mij ook goed is.

  • Ha Johanna,

   Ja, je kunt gerust stap 6 doen. Je onbewuste werkt altijd in samenwerking met de behandelingen of medicijnen die je ontvangt. Het zou fijn zijn als je je behandelende artsen of specialisten op de hoogte wilt brengen van het feit dat je de MIR-Methode wilt doen, dan zijn zij op de hoogte.

   Heel veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 15. Goedemorgen,Mireille

  Ik doe deze oefeningen nog maar 2 dagen,dus daar kan het nog niet door komen, denk ik, maar ben wel meer water gaan drinken en moet dus ook vaker plassen. Goed begin, toch! Dank voor je tips!

  Hartelijke groet,

  Wendy

 16. Ik ken vooral het fenomeen bij mijzelf en anderen dat wij s’nachts veel moeten plassen, soms wel drie of vier keer. Dat verstoort de nachtrust die bij vrouwen na de overgang en bij het ouder worden toch al niet optimaal is. Weinig drinken heeft hier niet veel invloed op lijkt het en dat is ook niet aan te raden.

  • Ik heb een gluten en lactosevrij diet en sinsdien hoef ik s`nachts niet meer op te staan om te plassen.
   Ik ben een weekend naar Brugge geweest en een week naar Engeland en heb toen gewoon meegegeten en ik moest ook weer 3 tot 4 keer opstaan, dus ik laat de melkproducten en gluten mooi staan, ook voel ik me veel fitter.Zelf ben ik bijna 60 en al jaren uit de overgang,misschien is het goed om je eens telaten testen. Heel veel success!!!

 17. Hallo Mireille, wat een openbaring het bovenstaande stukje!! Dank je wel. Ik heb al een paar keer de MIRMethode gebruikt, gewoon de 9 stappen en voelde me daarna al veel beter. Op dit moment ben ik met voetreflex therapie bezig en zo lopen we alles na, (en dat is naast alle andere euvels ook veel plassen) kan ik ter ondersteuning gewoon de 9 stappen doorlopen, hoelang doe ik dit dan of moet ik iets toevoegen. Ik heb idd een hele slappen bekkenbodem en plas veel en vaak. Hartelijke groet M.

  • Hai M.,

   Ja, je kunt ter ondersteuning van de voetreflexologie, wat trouwens ook al fantastisch goed werkt, de MIR-Methode erbij gebruiken. Zou je je therapeut daarover willen vertellen en haar goedkeuring ook willen vragen?

   Ik hoop van harte dat beide therapieën samen veel van je klachten zullen kunnen wegwerken!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 18. Hoi

  Ik heb een tijdje geleden de MIR-METHODE. Toegepast daarna heb ik een tijdje lang beter geslapen.
  Ben blij de methode te hebben leren kennen.
  Dank je wel groet Ria

 19. Overdag vaak plassen vind ik niet zo erg,maar `snachts moet ik wel 3x naar de wc dat vind ik heel vervelend.

 20. Ik had al een overactieve blaas en dat is sinds ik met de MIR-Methode ben begonnen erger geworden. Ik blijf volhouden, al is het wel een vervelende uitwerking want ik hoop dat het naar verloop van tijd positief veranderd.

  • Ha Sylvia,

   Nou, dat hoop ik ook voor je! Meestal gaan mensen in het begin meer plassen door de MIR-Methode en na een aantal weken gaat het zich normaliseren. Ik duim voor je!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 21. Goedemorgen Mireilles,
  Ik heb juist het tegenovergestelde,het niet kunnen plassen.
  in April ben ik opgenomen voor Astma Cardiale (met B.D.E.)en daar boven op kreeg ik een hartinfarct.Kantje boord,maar ik ben er nog!
  Ik heb een vocht beperking van 1.5 liter p.d.met plaspil.Zonder die pil komt er amper wat.Ik ben niet happy met die pil,maar het is kiezen uit 2 kwaden.Jouw verhaal over storing van emoties is mijn verhaal.
  Heeft de chakra’s invloed op wel en niet kunnen plassen?
  Harte groet Wilhelmina

  • Hai Wilhelmina,

   Ja, dat is inderdaad een ander verhaal. Ik weet niet alles van het hormoonstelsel, maar ik weet wel dat de Hypofyse in ons hoofd een hormoon afscheidt dat bepaalt of je veel of weinig plast. Via stap 6. zou je dus inderdaad verlichting kunnen krijgen. De chakra’s hebben inderdaad ook effect op niet plassen. Het hangt er net vanaf hoe een chakra verstoord is.

   Als emoties de oorzaak zijn, zoals je aangeeft, heb je met de MIR-Methode een goede kans dat het je goed gaat doen.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 22. Dag Mireille,
  Dankjewel door deze informatie, hierdoor krijg ik antwoord op mijn vragen. Enkele mnd. geleden deed ik 6 wk. MIR en nu weer sinds tien dagen en vooral ‘s nachts als ik wakker word. Ik moet hèel vaak plassen ‘s nachts en overdag kan soms mijn plas niet ophouden met alle gevolgen van dien.
  Ik ben 56 jaar dus zal het zeker ook met de overgang / hormonen te maken kunnen hebben.
  In liefde met je verbonden,
  Coraaltje

 23. Hallo Mireille,

  Door het toepassen van de MIR methode ben ik juist minder vaak gaan plassen besef ik door je artikel. In 2011 had ik een verzwakte bekkenbodemspier door veelvuldig hoesten (allergisch voor de axe douchegel van partner) Zowel blaas, baarmoeder als darmen waren verzakt, ( zo’n 6 X blaasontsteking gehad) maar slechts de baarmoeder werd opgemerkt door de huisarts en het hoesten wilde ze niet naar kijken omdat ik daar niet voor had gebeld (!) Op mijn aandringen een verwijzing naar een bekkenfysio gekregen (vond ze eveneens onzin) en dankzij speciale spieroefeningen de bekkenbodemspier weer op orde gekregen. Weet dankzij jouw artikel nu dat punt 5 en 6 eveneens kunnen ondersteunen, ga dat beslist toepassen wanneer de klachten weer opspelen. (momenteel bronchitis, nog een tip voor mij?):-)

  • Ha Margreet,

   Kijk, dat is een mooi bewijs dat oefenen bij een ‘bekkenfysio’ kan helpen! Ja, de MIR-Methode werkt weer op haar manier, fijn dat je het een kans wilt geven. Longproblemen zit vooral in oud verdriet en wordt o.a. via stap 4. Meridianen zuiveren aangepakt, maar ook via stap 3. via ervaringen die je met je ouders hebt meegemaakt.

   Veel succes en laat je het me weten wat je ervan merkt?
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 24. Zeer interessant.
  Ik moet al gans mijn leven veel plassen.
  Opvallend is dat dit vooral s’nachts voorkomt en dit is heel vervelend. Het kan niet echt aan mijn eet en drinkgewoonten liggen. De suggesties over de chacra’s, daar kan ik wel iets mee. Xx

  • Ha Hans,

   Ik hoop van harte dat de MIR-Methode iets voor je kan betekenen! Succes!

   Laat je het me weten als je verbetering merkt?
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 25. Heel herkenbaar, vooral na de overgang lange tijd blaasklachten gehad. Deze uitleg is helemaal nieuw voor mij, 🙂

 26. Mireille, dank voor je antwoord op mijn vraag van vorige week. Ik ben begonnen en laat je t.z.t weten hoe het voor mijn zoon werkt, of gewerkt heeft.

 27. Ik ben in 2008 voor prostaatkanker geopereerd. Daarna had ik heel veel last van het niet kunnen ophouden van mijn urine. Na bekkembodemspieroefeningen lukte me dit wel. Nu merk ik dat ik 1e : er vaak per nacht eenmaal uitmoet en dat ik na bijv. koffie, bier of een wijntje mijn urine moeilijk kan ophouden. Nu merk ik door de MIR-mehode wel dat ik ook overdag vaker moet plassen. En ik drink nu ook meer water op een dag.
  Nu effe een vraagje voor wat betreft mijn PSA-waarde. Deze moet bij mij “niet meetbaar zijn”(Mijn prostaat is eruit)Nou was deze de laatste keer “net”boven de waarde(normaal is dit “nietmeetbaar). Wat ik me nu afvraag is of ik door de MIR-methode deze waarde weer beneden de waarde van “onmeetbaar”kan krijgen of dat ik door het hormoonstelsel te “stimuleren”deze meer : opdrijf”??? Kunt U hier wat zinnigs over zeggen?? Groetjes albert

  • Beste Albert,

   Dankjewel voor je bericht. Alcohol is in wezen een vloeistof die ons lichaam het liefst zo snel mogelijk wil afvoeren. Dat veroorzaakt het extra plassen. Goed dat je meer water bent gaan drinken!

   Nee, ik kan je helaas geen goed antwoord geven over je PSA-waarde. Het hoeft niet altijd samen te hangen met de prostaat, maar het fijne weet ik er niet van. Zou je die vraag aan je arts willen stellen? Die kan dat vast goed uitleggen.
   ‘Opdrijven’ van waardes is in ieder geval niet iets wat ik ken van de MIR-Methode.

   Heel veel succes!
   Mireille Mettes

 28. Ik heb dagen dat ik vaak moet plassen en dagen dat ik niet zo vaak hoef

  Ik drink voldoende water, ik voel me veel beter als ik water drink

  Met het warme weer heb ik veel gezweet, en als je veel zweet moet je ook meer drinken

  Verder heb ik het gevoel dat er nog van alles uit mijn lichaam moet en dat ik me niet goed af kan sluiten voor gevoelens van anderen

 29. Mireille,door het gebruik van plaspillen moet ik vooral in de ochtend uren
  vaak naar het toilet. Ik heb het idee dat mijn blaas zo getraind is dat ik vaker plassen
  moet door de dag heen.IHeb je een advies,kan ik mijn blaas trainen om het langer op te houden?Ben benieuwd naar je antwoord! Jannie

  Heb je nog een advies

  • Beste Jannie,

   Onder invloed van hormonen worden onze banden en spieren slapper. Wanneer je met de MIR-Methode werkt, werk je ook aan het hormoonstelsel en heb je kans dat de hormonale invloed op je bekkenbodem al gaat meehouden om je blaas beter te trainen. Dagelijks bewegen is zowiezo goed, maar of je echt een blaas kunt trainen met bijvoorbeeld sport, dat weet ik niet.

   Probeer de MIR-Methode gewoon ‘s 4 weken uit! Heb je al gezien dat we 4 weken begeleidingsmailtjes kunnen sturen?
   Dat kan je aanklikken op de homepage onder de Nieuwsbrief, rechtsbovenaan.

   Veel succes!
   Mireille Mettes

 30. Hallo Mireille, dit artikel spreekt me in het bijzonder aan. Ik moest steeds vaker plassen en kon het op een gegeven moment niet meer ophouden. Het werd steeds erger. Als bij “toeval” werd mijn bloed geprikt. Ik bleek een groot vitamine B12 tekort te hebben en kreeg 2 keer per week injecties. Het hielp enigszins maar ben toen ook weer “toevallig” bij een klassiek homeopatische arts terecht gekomen die weer verder zocht en ik kreeg voorgeschreven het middel “dibencozide B 12 1000 mcg plus, 90 zuigtabletten van Bonusan en na 12 dagen al ging het stukken beter. Ik ben zojuist na 2 maanden weer ter controle naar die arts geweest en mijn bloed ziet er veel beter uit dan 8 weken geleden. Als je via google zoekt naar “vitamine B12 tekort”, kun je zien dat je plas slecht op kunnen houden soms kan liggen aan een tekort vitamine B12. Wilde dit graag met je delen en hoop dat deze informatie ook voor andere mensen kan helpen. Nooit geweten dat je door een vitamine gebrek dit soort uiterst vervelende kwalen op kan lopen. Succes met de MIR methode, ik knap ervan op.

  • Beste Ina,

   Ja, dat wist ik ook nog niet! Ik weet wel dat B12 ontzettend belangrijk is voor veel gezondheidsklachten. Ik ben blij dat je homeopatische arts je zo goed heeft geholpen! Met de MIR-Methode gaan we nog een stapje verder. Dan wordt de opname van Vitamine B-12 in je cellen verbeterd. We hebben dat al een paar keer meegemaakt. Een vrouw kreeg Vitamine B12 injecties, maar kon er op een gegeven moment mee ophouden, omdat ze het weer goed opnam in haar cellen door de MIR-Methode. Hetzelfde gebeurde een keer bij een hond die kale plekken op zijn huid had. De haren groeiden weer aan en de dierenarts was stomverbaasd. Ze konden toen stoppen met de injecties.

   Dankjewel voor je mooie aanvullende informatie, interessant!
   Hartelijke groetjes en veel geluk!
   Mireille Mettes

 31. Het is me opgevallen dat ik vaker moet plassen sinds ik de MIR-Methode gebruik. Bedankt voor de dagelijkse tips, ze zijn zeer leerzaam.

  • Voor mij ook heel interessant !
   Moet ook heel vaak plassen, echt wel meer dan 10 x per dag, vooral als ik probeer om minstens anderhalve liter water te drinken.
   Dat kan ik dus niet doen als ik b.v. ga winkelen want dan moet ik om het half uur. Moet er dus echt rekening mee houden niet te veel te drinken als ik de deur uit moet.
   Soms is dat dus lastig.
   Ik ben van plan de MIR-Methode te gaan volgen en kijken of het beter gaat!
   Dank je wel!

  • Ik ben pas een week bezig en inderdaad ik moet meer plassen. Wat ik ook vast stel dat ik zonder rede gewoon begin te huilen.Kan dat al na een week?
   MVG
   An

   • Hai An,

    Ja, dat kan heel goed zijn en dat heb ik ook vaker gehoord. Laat het er maar even lekker uit komen. Het ruimt altijd lekker even op om te huilen.

    Veel geluk en ik hoop dat het je verbetering van je klachten gaat brengen!
    Hartelijke groetjes,
    Mireille Mettes

    • Beste Mireille,
     Ik ben erg blij met dit antwoord, had zelf ook het gevoel dat het aan de MIR-Methode lag. Er gebeuren nog meer dingen, zoals een grote familie (9 broers en zussen) die ik na moeders overlijden bij elkaar probeerde te houden, ik heb zelfs deze week dat kunnen loslaten, wat een enorme verlichting met zich meebracht! Ik huil veel omdat het uit elkaar valt maar het voelt goed. Raad u me aan langer dan 4 weken uw methode te doen?
     Hartelijk dank
     An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.