Home » Artikelen » 205. Twijfelen is fantastisch!

Reacties

205. Twijfelen is fantastisch! — 18 reacties

 1. Hallo,
  Ik twijfel over t wel of niet weghalen van een eenzijdig siliconenimplantaat ( na borstkanker).
  En ga dit proces van en beslissing nemen door heel alleen.

  Suggesties en ervaringen hiermee zijn welkom.

 2. Impulsief is inderdaad iets heel anders dan intuïtie. Wanneer heb je dan je intuïtie ontwikkelt? Dat is wanneer je helemaal deep down je verleden verwerkt hebt, wanneer je je verdriet maar ook je woede hebt toegelaten..en dat vereist heel veel moed. Je hebt dan leren vertrouwen op jezelf.
  Impulsief is ook: iets niet kunnen tegenhouden, meteen reageren. (Vaak wel vanuit je jeugd) Intuïtie is je gevoel volgen, zonder wikken en wegen (je verstand zegt: ja maar… En alle problemen proberen te voorzien. Maar weten dat ‘ dit’ goed voor je is. (Op den duur..je zal er toch doorheen moeten).

  Vaak is dit ook alles willen voorzien, accepteer dat er een moeilijke periode volgt. Je gezondheid vaart daar wel bij, je zorgt namelijk heel goed voor jezelf.
  Je gaat het doorleven, je gaat ook jezelf leren kennen.

 3. Hoi Mireille
  Dankzij MIRREN dat ik nu 4 maand doe,heb ik de enorme knoop doorgehakt van mijn leven een andere wending te geven. Ik heb er ook alle vertrouwen in dank zij jou…

  • Beste Manuela,
   Hee, wat een goed nieuws! Gefeliciteerd met het doorhakken! En altijd spannend, waarbij je mooi aangeeft dat je durft te vertrouwen. Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 4. twijfelen …

  enige tijd terug vertelde mij iemand de inhoud van het gedicht / gedachten naar Rainer Maria Rilke,ONGESTOORDE ONTWIKKELING het geeft ook het proces van twijfelen weer …? het zoeken naar een oplossing, naar een antwoord

  het gedicht / gedachten heet ÓNGESTOORDE ONTWIKKELING

 5. Twijfelen. Jaaah… Dat kan ik heel goed. Lang en diep twijfelen. Over van alles. Ook. of juist, over de beslissing die ik genomen heb over hetgeen waar ik ik over twijfel. Over grote dingen maar ook hele kleine bijna idiote dingen. Neem ik wel die nieuwe baan aan. Wordt het niet te veel, te groot, te zwaar ,te moeilijk. Te, te ,te… Maar ook wat eet ik vanavond?… De baan is ondertussen aangenomen. Maar wat eet ik vanavond? Iemand een idee?

  Bas

 6. vroeger kon ik heel erg twijfelen maar doe de MIR-Methode al heel lang en voel en merk dat ik veel sterker word in mijn keuzes maken en twijfelen doe ik allang niet meer weet waar ik voor ga en sta
  twijfels hebben altijd te maken met angsten en als je op jezelf vertrouwd hoef je die niet te hebben ik ben heel blij met het mirre
  veel liefs en goeds voor iedereen en hou vol je zal de vruchten mogen plukken

  • Beste Marlies,
   Dat is een enorme knoop die je daar hebt. Ik hoop ook dat je daar uit gaat komen. Het heeft zoveel consequenties dat het beslist niet makkelijk is. Heb je mensen die jou daarbij ondersteunen? En is het mogelijk hier met je man over te praten?
   Veel sterkte en wijsheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Helaas of eigenlijk gelukkig ben ik ook gescheiden van Mn man, hij ging al twee jaar vreemd en als je eigenlijk je hand in eigen boezem steekt dan weet je eigenlijk al dat je niet meer gelukkig bent.
   Dan moet je keuzes gaan maken door of te praten met je man of zeggen dat je wilt scheiden.
   Nu weet ik niet of er kinderen bij betrokken zijn, maar kinderen voelen alles feilloos aan.
   Dan komt ook nog de vraag hebben jullie veel ruzie.
   Ik had dat eigenlijk niet , ik kon alleen niet met Mn ex-man praten, toen.
   Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en ben zo gelukkig dat ik dat gedaan heb.
   Het enige wat je wel altijd in ogenschouw moet nemen, speel een scheiding nooit uit over de hoofden van de kinderen en houdt de kinderen niet weg bij opa’s en oma’s.
   Niemand heeft het recht dat de opa’s en oma’s hun kleinkinderen niet meer mogen zien, helaas gebeurd dit nog veel teveel.
   Ik heb inmiddels een nieuwe man waar ik ontzettend veel van houd, hij kan goed met Mn kinderen overweg, dus ik denk maar zo , dit hebt zo moeten wezen.
   Nu zie ik Mn ex-man op verjaardagen van Mn kinderen en kleinkinderen, dat gaat goed.
   Er is wel een tijd overheen gegaan, nu gaat alles goed, dat is waar je het voor doet , de kinderen. Groetjes Toos

 7. Een grappige uitspraak of citaat op de radio van een auteur. “Ik heb altijd gedacht dat ik een twijfelaar ben. Maar daar ben ik nu niet zo zeker van!”

 8. Hoi Mireille,
  Heerlijk, juist nu die nieuwsbrief over twijfelaars. Ik ben ook zo iemand en heb wegens verhuizing van groot naar klein heel veel weg moeten doen. Dankzij de MIR-methode is me dat beter gelukt dan ik vooraf had gedacht!
  Nu nog het inrichten van het ander huis, dat gaat ook lukken. Dat nachtje er over slapen ga ik zeker doen.
  Liefs, Marianne

  • Beste Marianne,
   Flinke stappen gezet, dus! En veel geluk in je nieuwe huis!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.